Deze 5 accounts gebruiken sociale media voorgoed

Search
Dit nummer van de Goodnewspaper wordt gepresenteerd door PLANOLY

Sociale media hebben de manier waarop we communiceren, ons inleven en handelen veranderd; het is een krachtig hulpmiddel geweest voor de mensheid om met elkaar in contact te komen op manieren die onze wildste verbeelding te boven gaan.

Hoewel we de manieren hebben gezien waarop het sociale internet schadelijke effecten op de wereld heeft gehad, hebben we gezien dat er aanzienlijk meer goed wordt gedaan door creatieve mensen over de hele wereld.

Om te vieren hoe ver we zijn gekomen en hoe mensen sociale media gebruiken om elkaar te helpen, benadrukken we vijf van de mensen die het gebruiken voor mededogen en gemeenschap:

De kracht van Plus

@ powerofplus.co

Gianluca Russo en Shammara Lawrence waren modejournalisten die een groot probleem zagen in de industrie: er was geen ruimte voor plussize talent.

Om gesprekken op gang te brengen over hoe lichaamsdiversiteit en lichaamsauthenticiteit eruit zagen, begonnen ze de Power of Plus, een online community op Instagram voor mensen die traditioneel buiten de mode zijn gelaten.

“We willen een veilige ruimte creëren die gebaseerd is op boeiende, vooruitstrevende gesprekken over de onderwerpen mode, body positivity, vetpolitiek en acceptatie”, luidt het op Instagram.

“Naarmate de strijd voor echte, authentieke inclusiviteit vordert, is het van vitaal belang dat we een platform creëren waar we openlijk gevoelige en soms moeilijke gesprekken kunnen aansnijden.”

Dankzij hun belangenbehartiging is de Power of Plus nu een actieve gemeenschap die de weg vrijmaakt voor een betere en meer inclusieve toekomst.

BTS Army voor Crisis Text Line

@BTS_AHC

Een tekst kan een leven redden en ARMY (de naam van de K-popgroep BTS voor hun fangemeenschap) wil hun gemeenschap helpen precies dat te doen.

In 2020 werkte BTS ARMY Help Center (een door fans georganiseerde groep met meer dan 66k volgers op Twitter) samen met Crisis Text Line – een op tekst gebaseerde hotline waar iedereen in crisis een getrainde crisisadviseur kan bereiken – om de geestelijke gezondheid te destigmatiseren.

Hun samenwerking was gericht op het organiseren van eerlijke gesprekken over geestelijke gezondheid op Twitter. BTS ARMY Help Center deelt nu regelmatig het nummer van Crisis Text Lines in hun virale tweets over geestelijke gezondheid en biedt het aan als een waardevolle bron voor degenen die het nodig hebben binnen hun grote digitale gemeenschap.

“[ARMY Help Center] begon als een platform voor het fandom om op te leunen en is uitgegroeid tot een gemeenschap van helpers die pionieren om geestelijke gezondheid overal te brengen,” zeiden ARMY Help Center en Crisis Text Line in een gezamenlijke verklaring die beschikbaar werd gesteld aan Teen Vogue.

“Nu we dit nieuwe decennium ingaan, willen we de voetsporen van BTS blijven volgen door trouw te blijven aan ons fandom en deze belangrijke waarden van goodwill te promoten.”

We zijn niet echt vreemden

@werenotreallystrangers

Fotojournalist Koreen Odiney creëerde het We’re Not Really Strangers-kaartspel met de bedoeling om betekenisvolle verbindingen mogelijk te maken.

Het virale spel is een set kaarten met vragen als: “Hoe gaat het echt met je?” en “Wat is je gelukkigste herinnering geweest het afgelopen jaar?” die bedoeld zijn voor mensen die dichter bij elkaar staan met kwetsbare gespreksstarters.

Bovendien is de WNRS online community sterk: Koreen plaatst kaartspelvragen op Instagram en Twitter (gezamenlijk een publiek van 4,9 miljoen mensen) voor volgers om te beantwoorden en met elkaar in contact te komen, en biedt ondersteuning aan degenen die het nodig hebben.

“Sociale media zijn een plek geworden waar ik zinvolle verbindingen creëer, en ik denk dat het komt omdat ik opzettelijk ben geweest, mijn echte emoties heb gedeeld en de dingen waar ik om geef,” vertelde Odiney aan Vogue.

Ze hoopt dat het spel een “paspoort” voor elkaar zal zijn en spelers hun aannames over de mensen in hun leven, evenals zichzelf, ten goede opnieuw zal laten onderzoeken.

Aundre Larrow

@aundre

Fotograaf Aundre Larrow heeft gewerkt met klanten als Apple, The North Face en Adobe, en zijn fotografie is gepubliceerd in de New York Times en de Wall Street Journal; maar zijn echte missie is om andere makers van kleur in de industrie te helpen.

Zijn werk heeft tot doel de fundamentele waarde in elke persoon te laten zien en legt gewoonlijk de kruising van kunst en raciale rechtvaardigheid vast.

Larrow gebruikt zijn Instagram-platform als een leermiddel voor fotografen en deelt genereus waardevolle bronnen over onderwerpen zoals het bewerken van verschillende huidtinten en het verminderen van ongelijkheid in beeldende kunst.

Als ervaren kunstenaar is larrow’s kennis waardevol en met een platform als Instagram kan hij zijn inzichten delen met anderen. Niet alleen maakt hij de wereld van fotografie inclusiever, maar hij is ook een voorbeeld voor andere foto’s om te volgen in zijn footsteps.

Wij zijn vloeibaar

@fluidebeauty

De toekomst van schoonheid is inclusief. Dat is waar We Are Fluide, een missiegedreven schoonheidsmerk dat veganistische, dierproefvrije en parabenenvrije cosmetica maakt die is ontworpen voor alle huidtinten en genderexpressies, naartoe werkt.

Op Instagram bieden ze een platform en versterken ze de stemmen van queer en gender-expansieve identiteiten. Door queer schoonheid te laten zien, zorgen ze ervoor dat niemands zelfexpressie wordt weggelaten.

Bovendien gebruiken ze hun online platforms om hun community te versterken.

“Wat Fluide onderscheidt van andere schoonheids- of bewuste merken, is dat we bestaan uit een team dat net zo divers is als de modellen en waarden waar we over praten en die we vertegenwoordigen,” zei Catherine McMahon, hun social media manager.

“Door samen te werken met, aan te nemen van en echt te luisteren naar de LGBTQIA + -gemeenschappen (en een deel van onze verkoop- en vakantiecampagnes te doneren aan verschillende wederzijdse hulpmiddelen / collectieven en non-profitorganisaties), betrekken we actief en komen we elke dag actief op voor de gemeenschappen door hen te betrekken bij ons merk en verhalen te vertellen.”

Dit artikel verscheen oorspronkelijk in The Small Business Edition van de Goodnewspaper – en was ondersteund door PLANOLY.

Bijna elke dag horen we over weer een ander klein bedrijf dat een verschil maakt en een positieve impact heeft in hun gemeenschap en voor hun klanten en werknemers.

PLANOLY ziet ook hun positieve impact – en hun tools helpen sociale marketing te vereenvoudigen voor eigenaren van kleine bedrijven zodat ze meer tijd hebben om zich te concentreren op de belangrijke dingen – zoals goed werk doen en hun bedrijf laten groeien!

Gebruik de code ‘goed krantenpapier’ voor 2 maanden gratis PLANOLY.
(Verloopt: 31-12-2021)

De Small Business Edition van de Goodnewspaper, met een illustratie van een gastvrije winkelpui in een straat in de stad