De wet van aantrekking – Wat is het en hoe het effectief te gebruiken

De wet van aantrekking - Wat is het en hoe het effectief te gebruiken

De Wet van Aantrekking is een spiritueel principe dat al eeuwenlang wordt beoefend. Het werd meer een mainstream geloof dankzij publicaties als ‘The Secret’. Wist je dat de Wet van Aantrekking slechts een van de 12 universele wetten is? Het is echter de meest gepopulariseerde wet, en met goede reden.

Dus wat is de wet van aantrekking en hoe kun je deze gebruiken om aspecten van je leven ten goede te komen? Het is net als voor soortgelijke filosofie kan een waardevol hulpmiddel zijn om jezelf te omringen met positiviteit. Zelfs als je niet gelooft in de voordelen van het regelmatig beoefenen van de wet van aantrekking. Niet alleen is de wet van aantrekking een van de twaalf universele wetten. Het heeft ook drie eigen principes en zeven eigen subwetten.

Maak je geen zorgen, we zijn hier om je in te vullen met alles wat je moet weten over de wet van aantrekking. Hoe het werkt en hoe je het voor je kunt laten werken.

Wat is de wet van aantrekking?

De Wet van Aantrekking is gebouwd op het geloof dat wat we in de wereld brengen, naar ons terugkomt. Waar je ook voor kiest om je energie op te richten, positief of negatief, zal naar je terugkomen.

De Wet van Aantrekking gaat over het gebruik van de energie in onszelf om te brengen wat we nodig hebben of verlangen. Alles werkt op trillingsniveau in onze wereld. Alles, van onze bomen en bergen tot de aarde onder onze voeten, heeft zijn eigen energie.

wet van aantrekking

Als je je concentreert op de positieve gedachten en gevoelens die verband houden met je uiteindelijke doelen. Met de tijd en voortdurende positieve focus zal het universum deuren voor je openen om dat doel te bereiken.

De Wet van Aantrekking werkt volgens drie standvastige principes.

Like trekt likes aan

Velen gebruiken de wet van aantrekking om de manifestatie van hun dromen te helpen. Hoewel het misschien eenvoudig en vrij eenvoudig lijkt. De Wet van Aantrekking is meer dan alleen maar 30 seconden zitten en denken ‘ik wil graag rijk zijn’. Helaas werkt het universum niet op die manier.

Om de Wet van Aantrekking echt te benutten, moet je voorzichtig zijn met je intenties. Sta open voor kansen die fysieke actie vereisen en wees klaar om onderweg dingen op te geven die je niet langer dienen.

Like attracts like is een principe dat velen van ons al in ons leven hebben ervaren zonder het zelfs maar te weten. Stel je een dag voor waarop alles gewoon mis leek te gaan. Hoe meer overstuur je werd, hoe meer er dingen misgingen. Dit is een klassiek voorbeeld van de Wet van aantrekking die werkt met negatieve energie.

De natuur verafschuwt een vaccum

Het tweede principe suggereert dat niets in ons universum echt leeg is en dat elke ruimte die zich opent gevuld zal worden. Dit betekent dat je jezelf moet ontdoen van negatieve gedachten en invloed om ruimte te maken voor positiviteit.

Wanneer uw huis bijvoorbeeld rommelig is, kan dit gevoelens van stress, claustrofobie en angst bevorderen. We ruimen onze huizen op om meer rust uit te nodigen. Hetzelfde kan gezegd worden van onze geest. Onszelf bevrijden van negatieve emoties die zich voeden met meer negativiteit kan alleen maar ruimte laten voor het aanmoedigen van positiviteit.

Het heden is altijd perfect

Het derde en laatste principe van de Wet van Aantrekking gaat over dankbaarheid. Erken wat je nu hebt. Zie de schoonheid en positiviteit die je hebt in je huidige moment.

Er zullen altijd dingen, gedachten en fysieke gebeurtenissen zijn waar we ongelukkig mee zijn. Zelfs als we onze grootste dromen en verlangens manifesteren. Als we niet kunnen waarderen wat we nu hebben, zelfs de kleinste dingen. Dan voed je alleen maar je negativiteit en sta je niet open voor de ongelooflijke dingen die op hun weg kunnen zijn.

Wat zijn de zeven wetten van aantrekking?

Veel mensen zijn zich er niet van bewust dat de Wet van Aantrekking zijn eigen set van zeven subwetten heeft. Deze 7 wetten breken de Wet van Aantrekking af. Het gemakkelijker maken om te begrijpen en u te helpen bij uw reis.

De LAw van Manifestatie

Dit zal voor velen van ons de meest bekende van alle Wetten van Aantrekking zijn. De Wet van Manifestatie gaat helemaal over focus en hoe het gebruik ervan ons in staat kan stellen om te manifesteren wat we verlangen.

Onze geest is ons krachtigste instrument en manifestatie bewijst dit. Hoe meer je je focust op je droom. Hoe het voelt, hoe het eruit ziet en hoe je het gebruikt, zal die deuren van kansen openen.

wet van aantrekking betekenis

De Wet van Manifestatie kan echter ook gevaarlijk zijn. Niet einde van de wereld gevaarlijk. Toch, als je merkt dat je consequent in een negatieve gemoedstoestand verkeert. Focussen op de dingen die je niet leuk vindt in je leven. Het enige wat je zult bereiken is meer van hetzelfde.

De wet van magnetisme

De tweede onderwet helpt ons om alles te begrijpen wat ons in ons leven is overkomen. Uitleggen dat alles wat er in ons leven gebeurt een direct gevolg is van onze energie.

We trekken aan wat we zijn. Mensen, dingen en gebeurtenissen. Slecht of goed. Zijn meestal gewoon een harde spiegel van onszelf. Dus als je goed wilt, moet je goed zijn. Als je vriendelijkheid wilt, moet je vriendelijk zijn.

Dit kan moeilijk te volgen zijn, omdat het inhoudt dat we diep in onszelf kijken. Herkennen wie we werkelijk zijn en wat we moeten veranderen.

De wet van het onwrikbare verlangen

Deze onderwet heet soms de Wet van het zuivere verlangen. Je moet echt geloven en verlangen in wat je wilt. Een enkele positieve gedachte rond de dingen die je wilt, zal nooit genoeg zijn. Het moet een absoluut en concreet verlangen zijn.

Als je verlangen wordt gevoed door angst, haat, twijfel of verwarring, zal het universum niet in staat zijn om het naar jou te richten. Je moet weten dat je je verlangens echt waard bent. Tot in je kern.

De wet van het delicate evenwicht

Balans is een van de belangrijkste thema’s in de Wet van Aantrekking. Om in harmonie en in balans te zijn met onze omgeving en het universum. Dit geeft ons de energie die nodig is om de Wet van Aantrekking aan het werk te zetten. Dit betekent dat je dankbaarheid en waardering moet tonen voor het leven dat je al leeft.

Zelfs als je je ultieme verlangens niet hebt verworven. Het is belangrijk om je leven met kracht en liefde te leven. Erken die dingen waar je echt dankbaar voor bent om elke dag te ervaren. Als je die gevoelens van wanhoop niet van je af kunt schudden. ‘Ik heb mijn verlangen nu nodig, want mijn omstandigheden zijn verschrikkelijk’. Het enige wat je doet is die goede dingen nog verder wegduwen.

De wet van harmonie

De Wet van Harmonie gaat over het erkennen dat alles in ons uitgestrekte universum met elkaar verbonden is. Alles trilt met zijn eigen energiebron. Toch zijn ze allemaal met elkaar verbonden en beïnvloeden ze elkaar met hun eb en vloed.

Harmonie is het centrale thema van het universum. Het is dus ook een van de belangrijkste onderdelen van de Wet van Aantrekking. Als je het meeste uit deze reis wilt halen, moet je die universele stroom aanboren.

De wet van de juiste actie

De Wet van Juiste Actie gaat helemaal over de energie die je in de wereld steekt. Het gaat erom te begrijpen dat je woorden en daden door iedereen heen zullen rimpelen die je omringt.

hoe te werken met de wet van aantrekking

Kiezen om gewoon vriendelijk, gewetensvol, attent en accepterend te zijn, zal niet alleen meer positiviteit in je leven brengen. Het zal ook golven van positiviteit de wereld in sturen. Als je ooit op een strand hebt gezeten en naar het getij hebt gekeken. Je weet dat de golven altijd terug naar de kust komen.

De wet van universele invloed

De Wet van Universele Invloed lijkt sterk op de Wet van Juiste Actie. Hoewel in plaats van je te concentreren op je daden en woorden. Dit benadrukt hoe je trillingsenergie alles en iedereen kan beïnvloeden.

Hoe aardig je ook bent, deze acties moeten door je hele wezen lopen. Je moet geloven in de manier waarop je je gedraagt, denkt en praat. Energie breidt zich uit in de wereld en kan het hele universum beïnvloeden. Zorg ervoor dat de energie die zich van binnenuit uitbreidt, goed zal doen.

Is de Wet van Aantrekking Echt?

Wetenschappelijk gezien is er geen bewijs dat de Wet van Aantrekking bestaat. Er zijn echter veel studies gedaan die de kracht van positieve gedachten bewijzen. Het verbeteren van het geluk en de tevredenheid van de proefpersonen.

Dus hoewel velen geloven dat de Wet van Aantrekking een pseudowetenschap is. Deze wetten bestaan al langer dan onze wetenschappers. Het komt voort uit een tijd waarin we meer in harmonie waren met onze omgeving. Meer één met de natuur en de wereld waarin we leefden.

Er zijn duizenden mensen over de hele wereld die de Wet van Aantrekking crediteren voor de overvloed waar ze van droomden. Het is moeilijk om niet op zijn minst de mogelijkheid te overwegen dat de Wet van Aantrekking echt is wanneer zoveel mensen ongelooflijke resultaten van het proces hebben ervaren.

Als je iets van de Wet van Aantrekking neemt, is het dat het allemaal gaat om verbinding en liefde.

Hoe gebruik ik de wet van aantrekking?

Beslissen dat je door de Wet van Aantrekking gaat reizen, kan de moeilijkste stap zijn om te nemen. Het kan in het begin overweldigend aanvoelen. Er zijn zoveel regels en principes. Zelfs de focus op positiviteit kan voelen alsof je je niet verdrietig of boos moet voelen.

Ten eerste moeten we zeggen dat negatieve gevoelens niet de vijand zijn. Het is de manier waarop we ermee omgaan die impact heeft. Je kunt je verdrietig of boos voelen, maar het is’s hoe lang je stilstaat bij die gevoelens die negativiteit zullen bevorderen. Het is hoe je ze laat etteren aan de wortel van je ziel die zal bepalen wat je manifesteert.

Dus hoe kun je de Wet van Aantrekking gebruiken? Zeker als je een beginner bent.

Hier zijn enkele kleine stappen die je kunt gebruiken om je dominante positiviteit op te bouwen. Het creëren van een verzorgende omgeving terwijl je reist naar je grootste verlangens.

Doe waar je van houdt

Betrokken raken bij dingen die ons al vreugde brengen, zal automatisch onze trillingsfrequentie verhogen. Uit eten met vrienden die je gelukkig maken. Je hond uitlaten door een natuurplek die je rust brengt of duiken in die hobby die je hebt verwaarloosd.

Wat het ook is dat je geluk brengt in je hier en nu, doe er meer van. Terwijl we er voortdurend naar streven om onze doelen en dromen te bereiken, vergeten we vaak te genieten van de schoonheid van nu. Geniet van je leven terwijl je het leeft. Wacht niet op het leven waar je van droomt.

Begin met journaling

Het schrijven van een dankbaarheidsdagboek is een fantastische manier om je te concentreren op de mooie dingen in je leven. Deze kleine daad van schrijven in een dankbaarheidsdagboek zal je helpen de Wet van Delicaat evenwicht uit te voeren.

Het scherpstellen van de prachtige dingen waar je dankbaar voor moet zijn. Al is het maar om deze week de huur te kunnen betalen.

Begin met mediteren

Je hoeft niet uren achter elkaar te mediteren. Slechts vijf minuten per dag kan ongelooflijk nuttig zijn. Vergeet ook de hele ‘maak je geest leeg’-retoriek. Er bestaat niet zoiets als een heldere geest. We moeten streven naar een vredige geest.

meditatie

Zoek een rustig plekje in je huis waar je je een paar minuten op je gemak kunt voelen. Sluit je ogen en concentreer je op je ademhaling. Als je voelt dat je geest van je wegloopt, denk dan aan kalme, positieve beelden of scenario’s.

Mediteren is ook een fantastische oefening om stress- en angstniveaus te verminderen. Je hart en geest openen voor meer doordachte acties en creativiteit.

Leer van jezelf te houden

Besteed wat tijd om jezelf echt te leren waarderen. Je geest, je lichaam, je acties in het verleden. De negativiteit die voortkomt uit zelfhaat kan een van de gevaarlijkste soorten zijn. Omring jezelf met liefde en licht, en zoals we al eerder zeiden, breidt energie zich uit. Als je die onvoorwaardelijke liefde voor jezelf voelt. Anderen zullen daar positief door beïnvloed worden.

Zelfzorg is ook een belangrijk onderdeel van van jezelf houden. Of dat nu het vinden van een voedselritme is dat je geest, lichaam en ziel ondersteunt of gewoon elke zondagavond veranderen in een spa-avond thuis. Je verdient het om je goed, gezond en ontspannen te voelen.

Begin met kleine verlangens

Dit is een geweldige kleine tactiek om mee te beginnen als je niet helemaal overtuigd bent door de Wet van Aantrekking en wat het echt kan bereiken. Focus op een klein, verkrijgbaar verlangen. Iets dat een beetje nadenken en handelen vereist, maar geen jarenlange meditatieve oefening.

Het universum levert altijd wat je denkt en voelt. Dus klein beginnen kan ook een stuk minder overweldigend aanvoelen als het gaat om het begin van je reis.

Wet van aantrekkingstechnieken

Hoewel veel van de dingen die we doen om de Wet van Aantrekking te gebruiken emotionele en mentale afstemmingen in onszelf zijn. Er zijn een paar praktische technieken die je kunt gebruiken om alles een extra duwtje in de rug te geven langs de weg.

Deze technieken zijn om je te helpen focussen. Niet alleen in je externe wereld, maar ook in je interne wereld. Ze zijn ook een geweldige manier om je verlangens op de voorgrond van je geest te houden. Het kan heel gemakkelijk zijn om te vergeten als het leven in de weg zit. We moeten allemaal deze eenvoudige technieken gebruiken om ons aanwezig en verbonden te houden met onze uiteindelijke doelen.

Enkele technieken die relatief eenvoudig in je dag te weven zijn:

Visueel schrijven

Het visualiseren van je dromen en verlangens door middel van schrijven kan een zeer effectieve manier zijn om je positieve focus te ondersteunen. In tegenstelling tot een dankbaarheidsdagboek, dat is om je te helpen het hier en nu te waarderen. In een visualisatiedagboek schrijf je over je doelen. Hoe ze voelen, misschien zelfs hoe je gelooft dat een dag zal voelen als je dromen eenmaal zijn gerealiseerd.

Een focuswiel gebruiken

Dit is een fantastische techniek om aan je focus en dankbaarheid te werken.

Het gebruik van een focuswiel elke dag kan helpen om je aandacht te vestigen op je intenties en de kracht van dat verlangen te versterken.

Leven Alsof het al gewerkt heeft

Gedraag je alsof je al hebt wat je enorm verlangt. Als je een specifieke baan in gedachten hebt, organiseer je dag dan alsof je die al hebt. Als je je soulmate wenst, creëer dan een huis dat al weldadig ists en werkt voor jullie beiden.

Opruiming

Dit kan een fysieke of een psychologische techniek zijn. Ruim je huis op van de items die je niet langer van dienst zijn. Zelfs kijken naar de relaties die van invloed zijn op de manier waarop je denkt en leeft. Soms zijn onze relaties en vriendschappen gewoon niet meer wat we nodig hebben.

opruimen

We hebben een prachtig artikel dat dieper ingaat op meer manifestatietechnieken die je Law of Attraction-reis hier kunnen helpen.

Wet van Aantrekking Meditatie

Meditatie is een proces dat velen om vele redenen al in hun leven accepteren. Het kan ook worden gebruikt om de Wet van Aantrekking en de manier waarop het werkt te ondersteunen.

Gebruik je meditatietijd als een kans om weg te zinken in de positieve gevoelens en verlangens waar je je op richt. Helpen om je focus te verbeteren en je verlangen te versterken. Het kan je ook helpen om negatieve gedachten of emoties die je hebt vastgehouden af te werpen.

De volgende keer dat je besluit om te mediteren, gebruik die tijd dan om diep in te gaan op waarom je wilt. Wat het in je leven zal brengen. Hoe het jou en de mensen om je heen ten goede zal komen.

Je kunt deze tijd ook gebruiken om je bewust te maken van schadelijke gedachten die je hebben tegengehouden. Het kunnen momenten zijn om te verwerken hoe je je voelt over bepaalde omstandigheden of mensen. Probeer uw bemiddeling te gebruiken om tot een bruikbare conclusie te komen. Hoe ga je de negativiteit die je momenteel ervaart omkeren?

Visualisatie is een groot onderdeel van de Wet van Aantrekking en meditatie is een andere fantastische visualisatietechniek. Je helpen om je af te stemmen op de wereld om je heen en je dromen en verlangens tot actie te brengen.

Law of Attraction Voorbeelden

Soms is het meest overweldigende om te beheren wanneer je besluit dat je je door de Wet van Aantrekking gaat wagen, niet volledig weten wat je moet doen buiten positief denken.

Wat moet je er precies van denken? Zijn sommige positieve gedachten effectiever dan andere?

We hebben hieronder drie voorbeelden om u nog verder te begeleiden op uw reis.

Liefde

Veel mensen zijn klaar voor hun enige ware liefde en de Wet van Aantrekking kan je naar je beoogde persoon leiden. Liefde is een ongelooflijk krachtige kracht, maar in combinatie met de kracht van je onderbewustzijn is het manifesteren van je tweelingziel mogelijk.

Dus hoe kun je de Wet van Aantrekking gebruiken om liefde in je leven te brengen?

  • Dankbaarheid uiten voor de liefde die je al ervaart en de liefde die je eerder in relaties hebt gevonden.
  • Negatieve verbindingen met liefde uit je gedachten verwijderen. Zoals ‘Er bestaat niet zoiets als de perfecte relatie’ of ‘Liefde is misschien niet voor mij bedoeld’. Deze gedachten zullen je verlangen alleen maar verder van je afdrijven.
  • Vergeet niet om je op jezelf te concentreren. Je moet tevreden zijn met jezelf. wie je bent, hoe je denkt en voelt voordat het universum je zal belonen met je liefde.
  • Stel jezelf voor met de liefde van je dromen. Het gevoel van hun hand in de jouwe. Hoe het voelt om je hoofd op hun schouder te laten rusten. Hoe ze naar je glimlachen en hoe je je voelt.
  • Je moet geloven dat liefde en het vinden ervan mogelijk is. Je moet van harte geloven dat je meer liefde verdient en daar moet je ruimte voor maken.

Gezondheid

Het is geen geheim dat gevoelens van stress en angst gezondheidsproblemen kunnen veroorzaken of reeds bestaande aandoeningen kunnen verergeren.

De Wet van Aantrekking kan worden gebruikt om te genieten van een betere persoonlijke gezondheid, maar hoe doe je dat?

  • Verwijder langzaam negatieve gedachten en emoties en sta open voor genezing.
  • Visualiseer jezelf als sterk, gezond en vol leven. Voel de elektriciteit die van de ene cel naar de andere gaat. Je lichaam energie geven. Visualiseer je cellen die vechten tegen ziektekiemen en ziekten.
  • Leer van je lichaam te houden. Het maakt niet uit in welke positie je je bevindt. Hou van elk litteken, elke rol, elke striae. Er is niets op je lichaam dat liefde niet verdient.

Geld

Geld is een gemeenschappelijk levensdoel van de Wet van Aantrekking. Veel mensen crediteren de Wet van Aantrekking voor de financiële overvloed die ze ervaren.

Het is helemaal oké om deze universele wet te gebruiken voor zoiets materieels als de groei van je banksaldo. Geld, hoewel niet de enige schepper van geluk, kan iets zijn dat je nodig hebt om je stress en zorgen te verminderen.

Hier zijn enkele manieren waarop u meer financiële rijkdom van het universum kunt vragen.

. Wees dankbaar voor het geld dat je al hebt. Zelfs als je het moeilijk hebt, probeer dan wat dankbaarheid te vinden voor wat je wel hebt.

. Focus op het geld dat je wilt hebben. Visualiseer dat uw banksaldo toeneemt. Zie jezelf kopen whhet is dat je het nodig hebt of heel graag wilt.

. Visualiseer dat je dat geld al hebt. Hoe zouden jouw dagen eruit zien? Zou je minder werken? Genieten van meer vakantie? Of gewoon je rekeningen kunnen betalen? Een visualisatiedagboek zou geweldig zijn voor deze stap.

Wet van aantrekking Citaten

Citaten kunnen uitstekende kleine klompjes inspiratie zijn. Vooral als ze zijn afgedrukt en rond uw huis zijn geplakt om u te herinneren aan het pad dat u bewandelt.

Hieronder staan enkele van onze favoriete inspirerende citaten die ons kunnen helpen op onze reis door de Wet van Aantrekking.

‘Wat je denkt dat je wordt. Wat je voelt dat je aantrekt. Wat je je voorstelt dat je creëert. – Boeddha’

‘Alles is energie en dat is alles wat er is. Stem de frequentie af van de realiteit die je wilt en je kunt niet anders dan die realiteit krijgen. Het kan niet anders. Dit is geen filosofie. Dit is natuurkunde. – Albert Einstein”

‘Hoewel we de wereld rondreizen om het mooie te vinden, moeten we het in ons dragen, anders vinden we het niet – Ralph Waldo Emerson’

‘Vraag naar wat je wilt en wees bereid om het te krijgen – Maya Angelou’

‘Gedachten worden dingen. Als je het in je hoofd ziet, houd je het in je hand. – Bob Proctor”

‘Je hele leven is de manifestatie van de gedachten die in je hoofd rondgaan. – Lisa Nichols’

‘Stop met het koesteren van meters tegen degenen die je onrecht hebben aangedaan, het houdt je gewoon tegen. Wanneer je echt in het nu wilt zijn. – Stephen Richards’

‘Alles wat je wilt, wacht op je om het te vragen. Alles wat je wilt, wil je ook. Maar je moet actie ondernemen om het te krijgen. – Jack Canfield”

‘Als je doet wat je altijd hebt gedaan, krijg je wat je altijd hebt. – Tony Robbins’

De Wet van Aantrekking kan een krachtig hulpmiddel zijn wanneer het op de juiste manier en met je hele hart wordt gebruikt.

Veel van onze meest geliefde beroemdheden bespreken openlijk hoe de Wet van Aantrekking hun leven enorm ten goede is gekomen. Neem bijvoorbeeld Oprah Winfrey. Een van de meest succesvolle vrouwen op onze planeet. Het valt niet te ontkennen dat haar vaardigheid als zakenvrouw haar reis heeft geholpen. Ze gelooft echter echt dat de Wet van Aantrekking haar succes tot in het oneindige heeft vergroot.

Vertrouw erop dat je je doelen verdient. Houd van jezelf en het leven dat je hebt, en sta voortdurend open om te handelen naar de kansen die het universum je biedt.