De voordelen van Palo Santo en de beste Palo Santo producten

Mijn ontmoeting met de magie van Palo Santo begon toen ik op zoek was naar “Wierookstokjes” & “Energy Cleansing plants”

In het begin experimenteerde ik met Witte Salie (die ik nog steeds gebruik), maar toen ontdekte ik de verbazingwekkende krachten van deze zeldzame en magische geurige boom, ook bekend als het hout van heiligen. Het was een ervaring om van te genieten.

Wat is Palo Santo?

Palo Santo groeit alleen in de wilde tropische droge bossen van Zuid-Amerikaanse landen zoals Ecuador, Peru Galapagos Island en sommige gebieden in Mexico zoals het schiereiland Yucatan. Het werd ontdekt door Spaanse monniken die de boom zijn naam gaven die “Heilig Hout” of “Hout van Heiligen” betekent.

palo santo hout

Dit mystieke geschenk van de natuur wordt hoog aangeschreven door monniken en sjamanen die zeggen dat Palo Santo spirituele zuiverende eigenschappen heeft die helpen om “mala energia” (slechte energie) op te ruimen en fortuin te brengen aan degenen die in de kracht ervan geloven.

Volgens sommige monniken wordt aangenomen dat de Palo Santo-boom een speciale geest heeft die zelfs als hij is gekapt, verblijft en respectvol moet worden behandeld om te genieten van alle voordelen die hij biedt.

Dit is een van de redenen waarom Palo Santo bomen nooit worden ontworteld of gekapt. In plaats daarvan sterven ze op natuurlijke wijze. Dit is de reden waarom de oliën en alle goedheid van de natuur die de boom bezit, pas jaren nadat de Palo Santo-boom is gevallen, kunnen worden geoogst.

Voordelen van Palo Santo

En laten we nu eens kijken naar enkele van de voordelen die ik leuk vind aan de Palo Santo.

Met zijn zoete geur van dennen, munt en citroen is Palo Santo een van de meest geurige houtsoorten ter wereld en creëert het een rustgevende aromatherapie-ervaring in uw ruimte wanneer deze wordt aangestoken.

palo santo voordelen

Maar deze prachtige plant staat bekend om meer dan alleen zijn zoete geuren. Palo Santo kan worden gebruikt om te beschermen, te ervaren, te genezen en nog veel meer.

Spirituele voordelen van Palo Santo

Zoals eerder vermeld, wordt aangenomen dat een geest in Palo Santo leeft en er nog steeds in verblijft lang nadat de boom sterft.

Dus wanneer je een stok in je huis aansteekt, helpt de boomgeest om negatieve energie op te ruimen, boze geesten af te weren en te helpen om fortuin naar je huis te brengen.

palo santo hout gebruik

Als je Palo Santo gebruikt tijdens meditatie en de geur overspoelt je kamer, verheft de warmte van de geur je geest en een bepaald gevoel van welzijn nestelt zich in elk deel van je lichaam, terwijl je tegelijkertijd een overweldigende band met de natuur voelt.

Geloof me, de
onvoorstelbare energie die deze boom uitstraalt, kun je het beste ervaren als niet verteld.

Gezondheid &mentale voordelen van Palo Santo

Laten we ons voorstellen dat spiritualiteit niet jouw ding is en dat je geen fan bent van dagelijks baden of lekker ruiken. Dus de bovengenoemde voordelen zijn misschien niet echt jouw ding.

Maar wat als ik je zou vertellen dat het Palo Santo-hout ook geneest?

Palo Santo is deze keer geen spirituele genezing, maar kan ook worden gebruikt om veel voorkomende kwalen zoals verkoudheid, depressie, angst te behandelen. De oliën van Palo Santo bevatten hoge niveaus van D-limoneen & Monotrepenes die worden gebruikt om te dienen als pijnverlichting voor gewrichtspijn en artritis, helpen het immuunsysteem te reguleren, stress, hoofdpijn, kou en andere pijnen te verlichten en tegelijkertijd een sterke maar rustgevende geur uit te stralen.

Het is geen wonder dat het wordt gebruikt in oliën en parfums. Met de Palo Santo voel je je dus niet alleen goed. Je ruikt lekker!

Palo Santo als afweermiddel

De hemelse geur van Palo Santo doet misschien wonderen voor ons als mensen, maar het doet sommige leden van de insectenwereld zeker ineenkrimpen. De oliën van Palo Santo stoten de beestjes op een natuurlijke en onharmonabele manier uit je ruimte.

Hoe Palo Santo te verbranden

Easy-Peasy! Het loslaten van de wonderen van het hout van de heilige in je ruimte is geen rocket science.

hoe palo santo te verbranden

Volg gewoon de onderstaande instructies en je bent op weg naar wat zoete zielsverheffing en emotioneel evenwicht.

  1. Steek de Palo Santo stick aan met een lucifer, kaars of aansteker.
  2. Laat de stick 30 seconden tot 1 minuut branden en blaas hem dan uit.
  3. Beweeg rond de ruimte die je wilt vrijmaken en beweeg ook de stok rond je lichaam.
  4. Een rijke geur zal je kamer overspoelen en je zult op dat moment een gevoel van vrede en positiviteit voelen.
  5. Zodra je het gevoel hebt dat je alle ruimtes hebt gereinigd die moeten worden gereinigd, plaats je de stok in een vuurvaste kom van metaal, glas of klei.
  6. De gloed eindigt vanzelf, tenzij je de ember blaast.

Palo Santo tegen Salie

Het Palo Santo vs Sage onderwerp is een veel voorkomende als het gaat om de kwestie van energiereiniging.

palo santo vs salie

Ik vergelijk deze prachtige planten niet om je te helpen kiezen wat beter is omdat er veel andere energiezuiverende planten zijn.

Maar deze twee
zijn de meest populaire in de wereld en ik wil je gewoon de kracht laten zien deze
twee planten bezitten, zodat je in staat bent om je opties te verkennen in plaats van je te concentreren
op slechts één plant.

Laten we erin duiken!

Palo “Holy wood” Santo is meestal te vinden in gebieden in Zuid-Amerika, terwijl Salie vaak wordt gevonden in het zuidwesten van de VS en sommige delen van Mexico.

Geschiedenis

Kijkend naar de geschiedenis van deze twee planten, werd ontdekt dat Salie werd gebruikt door indianen en de Keltische druïden van de Keltische naties, terwijl Palo Santo werd teruggevoerd tot het oude Inca-volk van Zuid-Amerika.

Ruiken

De geur van de Salie is er niet een waar je van zou genieten, maar de rijke en verfrissende geur van munt en citrus die Palo Santo bezit, geeft je een heerlijke olfactorische ervaring tijdens het reinigen.

Burn & Energy Reiniging

Als het gaat om branden, verbrandt Palo Santo langzamer dan de Salie. Wanneer de Salie wordt aangestoken, kan deze behoorlijk rokerig zijn en kan de rook grote gebieden bedekken, maar de langzame verbranding van Palo Santo maakt het ideaal voor kleine ruimtes.

brandende witte salie

Met betrekking tot energiereiniging wordt, net als de Palo Santo, salie gebruikt om allerlei soorten vibe op te ruimen. Stel de intentie in op wat je wilt opruimen en visualiseer positieve energie die je ruimte binnenkomt zodra je klaar bent met de reiniging met salie.

Mijn favoriete Palo Santo Wood

Dus laten we het nu hebben over mijn favoriete Palo Santo hout!

Hier is de
ding over het kiezen van het merk Palo Santo hout dat je wilt kopen.

Koop nooit een vers geoogst Palo Santo-hout omdat ze sneller branden en niet die hemelse, rijke en verfrissende munt-, vanille- en dennengeur hebben.

Niet alleen
dat!

Zorg ervoor dat ze duurzaam zijn geproduceerd, want je wilt niet dat het in gevaar brengen van deze soort op je geweten staat en ook als je geluk hebt, krijg je het midden van de dode boom. Je zou de volledige kracht van Palo Santo ervaren, omdat het centrum van de boom is waar de essentiële oliën en opmerkelijke helende eigenschappen dominant zijn.

Terug naar mij, dus na maanden van onderzoek en aanbeveling van andere gebruikers, vond ik mijn persoonlijke plug voor Palo Santo-hout. En dat is de Alternatieve Verbeelding.

palo santo hout

BEKIJK PRIJS

Hun merk
van Palo Santo is echt uniek omdat de meeste bossen die ze verkopen op grote schaal zijn
geoogst van natuurlijk vallende bomen.

Ander
Palo Santo Producten

Geen fan van Palo Santo hout?

Maak je geen zorgen, er zijn naast het hout nog andere opties die je kunnen helpen de natuurlijke goedheid van Palo Santo te ervaren.

*Sommige van de onderstaande links zijn affiliate links, wat betekent dat als je ervoor kiest om een aankoop te doen, ik een commissie verdien. Deze commissie brengt u niet extra kosten met zich mee. Klik hier voor meer informatie.*

Palo
Santo Wierook Sticks

Deze stokjes zijn veel dunner en lichter dan het hout dat meestal wordt gemalen en kunnen met de hand gesneden stukken bevatten die verschillende aroma’s intensiteit en kleuring zouden hebben.

palo santo stokken

BEKIJK PRIJS

Palo Wierookstokjes worden meestal met de hand gemaakt en gebruikt voor het creëren en uitnodigen van een frisse uitstraling tijdens bemiddeling, maar hoewel Palo Santo-houtsoorten ook dezelfde toepassingen bieden, zijn ze niet handgemaakt en zelden hetzelfde.

Palo
Santo Kaars

Een ander product dat je kunt uitproberen in plaats van het hout is de Palo Santo Candle.

palo santo kaars

BEKIJK PRIJS

Deze kaarsen zijn gemaakt met natuurlijke sojawas, een led-vrije katoenen lont gecombineerd met Palo Santo olie die meestal is afgeleid van de destillatie van de hars van het Palo Santo hout. Een leuk pluspunt is dat de kaarsen in een matglazen potje worden gegoten, waardoor ze een mooi stukje decoratie zijn.

Dit bespaart u het gedoe van het moeten verbranden van stokken of hout en maakt vlekken heel gemakkelijk.

Palo
Santo Olie

Kalmeer je
geest en reinig de zintuigen met de magie van de essentiële olie van de Palo
Santo.

Met zijn langdurige opbeurende geur en reinigende eigenschappen is de Palo Santo olie een van de beste oliën om emotioneel evenwicht en spirituele verheffing te bereiken.

palo santo olie

BEKIJK PRIJS

Palo Santo Oil is stoom-gedistilleerde producten van de Palo Santo boom. De olie kan alleen worden afgeleid van dode en omgevallen Palo Santo-bomen via een niet-chemisch proces dat bekend staat als “Dampdestillatie”.

Het gebruik van de olie kan dienen als een verlichting of aromatherapie die een kalmerende geur in uw olfactorie en de ledematen loslaat en aandoeningen zoals artritis voorkomt.

Palo
Santo Smudge Spray

De Palo Santo Smudge Spray is een handigere manier om je ruimte te reinigen van negatieve energie, bescherming, helderheid en vrede uit te nodigen.

palo santo spray |

BEKIJK PRIJS

Het is handig
frame in combinatie met de heerlijke geur van Palo Santo maakt het gemakkelijk om de
Palo Santo Smudge spray overal vanuit uw huis, kantoor, auto of school.

Dit is perfect als je graag licht inpakt, vooral tijdens reizen of een hekel hebt aan de stereotypering van de vrije geest die gepaard gaat met het gebruik van de andere opties.

Conclusie

Het is een gek
wereld vandaag met allerlei energie die rondvliegt in de atmosfeer en als
zo’n energiereiniging is een groot probleem geworden.

En met de magische wonderen van Palo Santo kun je genieten van een zoete ontsnapping naar een eigen wereld door meditatie / ruimtereiniging, waardoor je verfrist, kalm en positief achterblijft te midden van alle chaos van de wereld van vandaag!