De ultieme kalender van erfgoedmaanden (2023)

Er zijn honderden nationale en wereldwijde feestdagen gewijd aan het vergroten van het bewustzijn en de steun voor zinvolle doelen – met als bekendste erfgoedmaanden het hele jaar door.

Bij Good Good Good willen we mensen helpen zich hoopvoller te voelen en meer goed te doen. Jarenlang hebben we deze erfgoedmaanden gebruikt om onze community te helpen goed nieuws te vieren en actie te ondernemen om een verschil te maken (via onze populaire goed nieuws Instagram, onze Goodnewsletter en onze Goodnewspaper).

We hebben een lijst samengesteld met alle belangrijke erfgoedmaanden om u of uw organisatie te helpen de aandacht te vestigen op belangrijke gemeenschappen en problemen.

En waar van toepassing hebben we bronnen opgenomen die specifiek zijn voor deze oorzaken – en moedigen we u aan om ze te delen als u ze nuttig vindt. (We zullen in de loop van het jaar meer bronnen toevoegen.)

U kunt verder gaan dan deze lijst met erfgoed- en geschiedenismaanden met onze Ultimate Awareness Dagen &Maanden Kalender — die duikt in een aantal verschillende feestdagen om het hele jaar door te vieren.

Bookmark deze pagina en bezoek deze zo vaak als je nodig hebt opnieuw. We zullen het in de loop van de tijd blijven updaten.

Top Nationale Erfgoedmaanden &vieringen

Erfgoedmaand Maand
Black History Maand Februari
Maand van de Geschiedenis van de Vrouw Maart
Iers-Amerikaanse Erfgoedmaand Maart
Grieks-Amerikaanse Erfgoedmaand Maart
Arabisch-Amerikaanse Erfgoedmaand April
Aziatisch-Amerikaans &Pacific Islander Heritage Month Mei
Joods-Amerikaanse Erfgoedmaand Mei
LGBTQ+ Pride Maand Juni
Caribisch-Amerikaanse Erfgoedmaand Juni
Maand van het Immigrantenerfgoed Juni
Disability Pride Maand Juli
Frans-Amerikaanse Erfgoedmaand Juli
Hispanic Heritage Maand 15 september
Duits-Amerikaanse Erfgoedmaand Oktober
Filipijnse Amerikaanse Geschiedenis Maand Oktober
Italiaans-Amerikaanse Erfgoedmaand Oktober
Native American Heritage Maand November

Februari: Black History Month

Februari is Black History Month! Deze jaarlijkse viering van een maand is een gelegenheid om te vieren en te onthouden dat zwarte geschiedenis amerikaanse geschiedenis is, zwarte cultuur amerikaanse cultuur is en zwarte verhalen ertoe doen.

Maart: Women’s History Month

Women’s History Month is een jaarlijkse viering in de Verenigde Staten die de bijdragen van vrouwen aan gebeurtenissen in de geschiedenis en de moderne samenleving eert.

Women’s History Month kruist met Internationale Vrouwendag – die elk jaar op 8 maart plaatsvindt.

Mei: Aziatisch-Amerikaanse en Pacifische eilander erfgoedmaand

Mei is Asian American Pacific Islander Heritage Month, een viering van de vele bijdragen en prestaties van de AAPI-gemeenschap.

Gezien de enorme diversiteit van de AAPI-gemeenschap, is het belangrijk om te erkennen dat de AAPI-paraplu geen monoliet is. In mei kunnen we onze aandacht vestigen op de zorgen en behoeften van de AAPI-gemeenschap en manieren vinden om hen op lange termijn te ondersteunen.

→ Explore: Hoe AAPI Heritage Month te vieren

Mei: Joods Amerikaans Erfgoed maand

Jewish American Heritage Month, elk jaar in mei erkend, is een viering van de prestaties en bijdragen van de Joodse gemeenschap aan de Verenigde Staten van Amerika.

Om president Biden te citeren: “Het Joods-Amerikaanse verhaal, en het verhaal van onze natie als geheel, wordt gevoed door geloof, veerkracht en hoop.  Het is een verhaal dat wordt gedefinieerd door een rotsvast geloof in mogelijkheden, de vastberadenheid om de belofte van Amerika voor alle Amerikanen waar te maken en een toewijding aan het perfectioneren van onze Unie.”

Juni: LGBTQ+ Pride Month

Hoewel Pride Month bekend is geworden om mooie, onstuimige regenboogparades in het hele land, viert de LGBTQ + -gemeenschap deze maand ter ere van een lange, tumultueuze geschiedenis naar gelijke rechten in de Verenigde Staten.

→ Explore: Hoe Pride Month te vieren

Juli: Disability Pride Month

Al meer dan 30 jaar is juli een belangrijke maand voor de gehandicaptengemeenschap, omdat het de maand was dat de Americans With Disabilities Act in 1990 werd aangenomen.

Handicap is een spectrum dat een enorme uniciteit van ziekten omvat. Het is echter essentieel om te erkennen dat, in tegenstelling tot de maatschappelijke norm, handicap moet niet worden gezien als bestaand ‘zonder’.

→ Explore: Hoe disability Pride Month te vieren

September: Hispanic Heritage Month

Hispanic Heritage Month (15 september – 15 oktober) is een jaarlijkse viering in de Verenigde Staten die de geschiedenis, cultuur en bijdragen van Amerikanen eert wiens afkomst kan worden herleid tot 20 landen en één territorium – waaronder Mexico, Midden- en Zuid-Amerika, het Caribisch gebied en Spanje.

Hoewel de officiële en meer gebruikelijke overkoepelende term “Hispanic” iets is waar de meesten van ons bekend mee zijn, vertegenwoordigt dit (zoals we later zullen bespreken) niet de diverse rassen, culturen en inheemse talen die deze grote gemeenschap omvatten. Daarom zie je dit misschien ook erkend als Latinx Heritage Month.

→ Verkennen: Hoe de Hispanic Heritage Month te vieren

November: Native American Heritage Month

November is Native American Heritage Month! Deze jaarlijkse maandlange viering is een gelegenheid om samen te komen om de cultuur, tradities, geschiedenis en bijdragen van Amerikaanse Indianen en Alaskan Natives te eren en te vieren.

Hoewel indianen ongeveer 2,5% van de totale Amerikaanse bevolking uitmaken, zijn hun geschiedenis en bijdragen van cruciaal belang voor de geschiedenis van de natie. Helaas is veel ervan vergeten of over het hoofd gezien.

→ Verkennen: Hoe de Indiaanse Erfgoedmaand te vieren

Ontdek meer evenementen: