De ultieme gids voor geschenken die teruggeven (2022)

Search

Er is een kans dat je de uitdrukking ‘stemmen met je dollars’ hebt gehoord. In wezen betekent het dat we allemaal de macht hebben om de wereld een betere plek te maken en onze stem te laten horen door waar en hoe we ons geld uitgeven.

In deze gecompliceerde kapitalistische samenleving worstelen degenen onder ons die gepassioneerd zijn door sociale en ecologische rechtvaardigheid vaak met het winkelen voor anderen tijdens de feestdagen. En de kans is groot dat de mensen die we willen overladen met geschenken ook veel geven om de wereld een betere plek te maken.

We kennen het gevoel van het balanceren van die “oh dat is zo schattig, ik moet het kopen” impulsen met onze “Ik wil niet bijdragen aan onethische en niet-duurzame culturele normen” waarden. Dus hebben we het giswerk eruit gehaald voor jou!

In dit artikel lichten we onze topaanbevelingen uit voor cadeaus die goed doen.

We hopen dat dit dient als een routekaart om je te helpen de perfecte tokens van je liefde en waardering voor de speciale mensen in je leven te vinden, terwijl je tegelijkertijd een verschil maakt voor doelen waarin ze geloven.

We hebben ook een aantal specifieke cadeaugidsen samengesteld om u te helpen ook opzettelijk te winkelen!

Trouwens, sommige van de producten en links in dit artikel zijn partners en gelieerde ondernemingen, wat betekent dat als u een aankoop doet nadat u op een link hebt geklikt, we een commissie kunnen verdienen zonder extra kosten voor u. Alles in dit artikel is onafhankelijk en eerlijk geschreven door het Good Good Good team. Bedankt!

Topcadeaus die teruggeven

Conscious Step Sokken

Ondersteunt meer dan 20 verschillende oorzaken

Sokken die iets teruggeven aan honden, pinguïns, geestelijke gezondheid, LGBTQ, oceanen, bomen, luiaards en meer...
Foto met dank aan Conscious Step

Conscious Step creëert stijlvolle, duurzame en 100% biologische katoenen sokken die onafhankelijke boeren ondersteunen en tegelijkertijd iets teruggeven aan meer dan 17 verschillende non-profitorganisaties die goed doen in de wereld.

Of uw ontvanger van een geschenk nu geeft om het beschermen van de regenwouden, het opleiden van kinderen, het vinden van een remedie of het redden van LGBTQ + -levens, er is zeker een paar voor hen.

Gemaakt met GOTS biologisch en Fair Trade-gecertificeerd katoen en gerecycled polyester, deze schattige sokken zijn ethisch, duurzaam en oh-zo-cadeau! De geschenkdozen van Conscious Step zijn de perfecte, probleemloze manier om te geven – en terug te geven.

Shop sokken die iets terugdoen van Conscious Step

Bekijk onze volledige lijst met sokken die iets terugdoen om ook andere opties te verkennen!

Calyan Wax Co Kaarsen

Ondersteunt overlevenden van mensenhandel

Ceder- en tabakskaars in een glazen vat
Foto met dank aan Calyan Wax co.

Geef het geschenk van waardigheid – en een verdomd goede kaars. De missie van Calyan Wax Co is om overlevenden van mensenhandel te ondersteunen door de verkoop van natuurlijke kaarsen. Vijf procent van de omzet van het merk wordt gedoneerd aan vertrouwde en doorgelichte non-profitorganisaties die overlevenden van mensenhandel verheffen. Calyan heeft tot nu toe meer dan $ 226.000 gedoneerd.

Shop Calyan Wax Co. kaarsen op Amazon

Ontdek onze andere favoriete milieuvriendelijke en goed te doen kaarsenook!

Parken Project Kamp Deken

Ondersteunt het National Park System

Close-up van gezwollen deken met een Parks Project label
Foto met dank aan Parks Project

Parks Project is geboren uit de liefde van de oprichters voor nationale parken. Het merk creëert producten met een doel, allemaal teruggevend aan organisaties die zich richten op het behoud en de bescherming van de openbare gronden van Amerika.

Een aankoop van Parks Project – of het nu een muts, nationale parkenkalender of sweatshirt is – investeert in belangenbehartiging en educatie, herbebossing van habitats en dieren in het wild, bezoekersprogramma’s en jeugdinitiatieven.

Voor de buitenmensen in je leven is deze gerecyclede kampdeken het perfecte cadeau! Lichtgewicht en gemakkelijk in te pakken op allerlei avonturen, het zal een geweldige aanvulling zijn op hun voorraadpakket.

Shop deze gerecyclede kampdeken van Parks Project

Ontdek tal van andere cadeaus voor liefhebbers van nationale parken!

Grounds &Hounds Koffie

Ondersteunt reddingsdieren

Koffie van Grounds and Hounds in 3 smaken
Foto met dank aan Grounds &Hounds Coffee Co

De slogan van Grounds &Hounds Coffee Co is: “Elke kop helpt een pup.”

Het merk creëert biologische en milieuvriendelijke speciale koffies die initiatieven voor dierenredding ondersteunen. 20% van alle Grounds &Hounds winsten gaan diterecht bij reddingsorganisaties die een tweede kans bieden aan pups die een helpende hand nodig hebben.

Sinds de oprichting heeft Grounds &Hounds geholpen bij het verstrekken van 3,3 miljoen maaltijden, 18.500 speelgoed en 16.250 vaccins aan asielhonden.

Shop Grounds &Hounds koffiemelanges

Bekijk enkele van onze andere favorieten cadeaus voor dierenliefhebbers!

Terra Threads Earth Rugzak

Ondersteunt maaltijden voor leden van de gemeenschap die te maken hebben met voedselonzekerheid

Een persoon die buiten een rugzak vasthoudt
Foto met dank aan Terra Threads

We hebben allemaal spullen, en we hebben allemaal een plek nodig om die spullen neer te zetten als we onderweg zijn. Terra Thread biedt een mooie, ruime rugzak om op te vertrouwen – en ze zijn allemaal duurzaam en ethisch gemaakt!

Beter nog, uw aankoop helpt een einde te maken aan voedselonzekerheid. Terra Threads ondersteunt Feeding America en zijn werk om honger te beëindigen door maaltijden te doneren aan kinderen en gezinnen in nood.

Shop de Earth Backpack van Terra Threads

Skylar Geuren

Steunt elke maand een nieuw doel

Verschillende monsters van verschillende geuren van parfum
Foto met dank aan Skylar

Skylar is een clean beautymerk dat frisse, hypoallergene en aardbewuste geurproducten creëert. Of je ontvanger van een cadeau nu zou genieten van een dromerige kaars of een heerlijk rollerballparfum, je kunt er trots op zijn om hem iets te geven dat goed ruikt – en goed doet.

Elke maand werkt Skylar samen met een organisatie om een deel van de opbrengst te doneren. Eerdere partners waren onder meer Teach For America, NAACP en het Global Fund for Women.

Shop geurproducten van Skylar

BLK &Gedurfde Thee

Ondersteunt risicojongeren

Zakje earl grey thee van Blk &Bold
Foto met dank aan BLK &Bold

BLK &Bold is een gecertificeerde B Corp die koffie en thee van hoge kwaliteit maakt die van invloed zijn op de gemeenschap. Het merk doneert 5% van zijn winst om risicojongeren zowel lokaal als nationaal te ondersteunen, inclusief inspanningen om de jeugdprogrammering te ondersteunen, de ontwikkeling van het personeelsbestand te verbeteren en dakloosheid uit te roeien.

Geef wat hoogwaardige, smaakvolle losbladige thee aan de wereldverbeteraar in je gemeenschap deze feestdagen.

Shop BLK &Bold thee van Amazon

Zeg Gay Socks

Ondersteunt LGBTQ+ jongeren

Een sok met zeg Zeg en een andere sok met de tekst Gay
Foto met dank aan Gumball Poodle

LGBTQ+ jongeren hebben onze steun nu meer dan ooit nodig. Dit betekent niet alleen luid en trots zijn over onze liefde voor onze queer communityleden, maar het betekent ook het ondersteunen van programma’s en organisaties die hen in leven houden.

Deze Say Gay atletische sokken van Gumball Poodle komen ten goede aan The Trevor Project, een non-profitorganisatie die crisisinterventie en zelfmoordpreventie biedt aan LGBTQ + -jongeren.

Shop Say Gay sokken op Social Goods

Keuze Armband

Ondersteunt reproductieve rechtvaardigheid

Een persoon die twee armbanden draagt met de tekst Keuze
Foto met dank aan Social Goods

Terwijl reproductieve rechten in de weegschaal blijven hangen, moeten voorstanders, zorgverleners en pro-abortus wetgevers weten dat ze worden ondersteund. Hoewel een eenvoudige blijk van deze ondersteuning, is deze Choice-armband van Roxanne Assoulin een doordacht geschenk voor iedereen die gepassioneerd is over lichamelijke autonomie.

Dit item komt ten goede aan Planned Parenthood of Greater New York, maar je kunt ook een aantal cadeauartikelen bekijken die het National Network of Abortion Funds ondersteunen voor landelijke impact.

Shop de Roxanne Assoulin Choice armband van Social Goods

En, terwijl je bezig bent, bel je gekozen functionarissen en check uit 28 manieren om reproductieve vrijheid te beschermen.

Feeling Feelings Kaartspel

Ondersteunt middelen voor geestelijke gezondheid en genezing voor zwarte vrouwen en meisjes

Een kaartspel voor Gevoelens voelen voor begrip &navigeren door emoties
Foto met dank aan Ban.do

Volgens een onderzoek uit 2018 van Mental Health America meldden meer dan zeven miljoen mensen die zich identificeren als zwart of Afro-Amerikaans het afgelopen jaar een psychische aandoening te hebben gehad. Dat zijn meer mensen dan de totale bevolking van Chicago, Houston en Philadelphia samen.

Zwarte geestelijke gezondheid is belangrijk. Dit Feeling Feelings kaartspel is een geweldig hulpmiddel voor iedereen om hun grote emot te verwerkenionen, maar het beste deel over hen is dat 50% van de netto-opbrengst van dit product zal worden gedoneerd aan de Loveland Foundation, die genezing biedt aan gemeenschappen van kleur – vooral zwarte vrouwen en meisjes.

Shop Ban.do’s Feeling Feelings Kaartspel

Hou je van een goed kaartspel? Bekijk deze andere gesprekskaarten die helpen om diepere relaties mogelijk te maken.

CARIUMA Schoenen

Ondersteunt herbebossing

Een persoon die buiten strakke blauwe en crèmekleurige schoenen draagt
Foto met dank aan CARIUMA

CARIUMA is een gecertificeerde B Corp die skateschoenen en sneakers maakt op een low-impact manier. Elke keer dat je een paar schoenen koopt, worden er twee bomen geplant in het Braziliaanse regenwoud. Bovendien zijn ze super stijlvol.

Shop een paar CARIUMA schoenen

Moet je af van een oud paar sneakers die niet langer nuttig zijn? Bekijk onze gids om het recyclen van je oude schoenen.

Ban Ban Ban Tote Bag

Ondersteunt de preventie van wapengeweld

Tote die zegt Ban (g) Ban (g) Ban (g)
Foto met dank aan Social Goods

Als het gaat om wapengeweld, is genoeg genoeg. Help je geliefde zijn steun te betuigen aan de hervorming van het gezond verstand met deze draagtas. Het item komt ten goede aan Everytown for Gun Safety, dat werkt aan het beëindigen van wapengeweld en het bouwen van veiligere gemeenschappen.

Shop de Ban Ban draagtas van Social Goods

Wil je meer actie ondernemen? Ontdek onze gids van manieren om wapengeweld te beëindigen.

Dit is ons verhaalshirt

Ondersteunt AAPI-vrouwen

Shirt met lange mouwen met de tekst This Is Our Story
Foto met dank aan Social Goods

Volgens de volkstelling van 2020 zijn er 24 miljoen mensen in de Verenigde Staten die onder de paraplu van Asian American Pacific Islander (AAPI) vallen, en het Pew Research Center heeft ontdekt dat Aziatische Amerikanen de snelstgroeiende etnische groep in Amerika zijn.

Toch worden AAPI-mensen geconfronteerd met voortdurende discriminatie.

Het shirt ondersteunt AAPI Women Lead, een organisatie die de stemmen van AAPI-vrouwen verheft en de gemeenschap ondersteunt door wederzijdse hulp, gemeenschapszorg, veiligheidstrainingen, genezingsworkshops en meer.

Shop het This Is Our Story shirt van Social Goods

Papier Wellness Tijdschriften

Ondersteunt de geestelijke gezondheid

Iemand schrijft in zijn My Wellness Journal
Foto met dank aan Papier

‘Tis het seizoen voor het starten van nieuwe gewoontes! Papier’s 12-weekse wellness-tijdschriften zijn ontworpen om mensen te helpen nadenken en aantekeningen te maken over alle grote dingen.

Ontworpen met esthetische omslagen en opzettelijke aanwijzingen, zijn deze dagboeken een geweldige manier om mindfulness te integreren in de dagelijkse routine van uw ontvanger van een geschenk.

Bovendien doneert Papier voor elk verkocht tijdschrift 50 cent aan YoungMinds, een non-profitorganisatie die geestelijke gezondheidsondersteuning biedt aan jongeren.

Shop papier’s wellness tijdschriften

Wil je blijven werken om het stigma van psychische aandoeningen te beëindigen? Bekijk er een paar geestelijke gezondheid T-shirts die je passie op je mouw delen.

Misschien vind je dit ook interessant: De beste Amazon-alternatieven voor ethisch online winkelen | Plaatsen om zwarte bedrijven te vinden om | te ondersteunen Hoe duurzaam te winkelen voor kerstbomen | Goed nieuwsverhalen over kleine bedrijven | De beste citaten voor het geven