Checklist voor atleten voor betere training

Checklist voor atleten voor betere training
Jonge mannelijke hardloper die over een landelijke loopbrug rent
JAG IMAGES / Getty Images

  • Stem uw vaardigheden af op uw interesses
  • Vereenvoudigen
  • Vermijd overtraining
  • Variatie
  • Wees flexibel
  • Stel realistische doelen
  • Heb geduld
  • Wees consequent
  • Voeding is van cruciaal belang
  • Gebruik de juiste apparatuur

Of je nu een nieuwe oefening of een topsporter bent, het is belangrijk om herinnerd te worden aan basistrainingsconcepten en van tijd tot tijd advies te krijgen. Je trainingstijd moet goed worden besteed om je conditie en specifieke sportvaardigheden te ontwikkelen. Gebruik deze tips om ervoor te zorgen dat je er het beste van maakt.

Stem uw vaardigheden af op uw interesses

Je moet genieten van je trainingsprogramma of je zult het waarschijnlijk niet lang genoeg volhouden om resultaten te zien. In plaats van een generiek programma te kiezen of te doen wat je vrienden doen, pas je je trainingstijd en intensiteit aan, zodat het past bij je levensstijl en je huidige fitnessniveau en je jezelf kunt pushen als dat nodig is. Het belangrijkste is dat je een trainingsroutine vindt die voldoet aan je persoonlijke doelen. Als je niet weet waar je moet beginnen, is het werken met een personal trainer een echte aanrader. Als je meer gevorderd bent, is het gebruik van een personal trainer een geweldige manier om je fitnessplan te verfijnen.

Vereenvoudigen

Training gaat grotendeels over consistentie en focus. Hoewel een technisch trainingsprogramma van hartslagen, grafieken en grafieken werkt voor de meest toegewijde atleten, is het misschien niet nodig voor u. Als je je overweldigd voelt, vereenvoudig dan je training tot afwisselend harde, gemakkelijke, lange en korte trainingen en oefen vaardigheden die nodig zijn in je sport. Probeer daarnaast te genieten van je trainingen en luister naar je lichaam.

Vermijd overtraining

Je lichaam laten rusten is net zo belangrijk als het opbouwen van kracht en uithoudingsvermogen. Sterker word je niet door constant hard te trainen. Je bouwt conditie op door trainingen af te wisselen met herstel. De beste manier om overtraining te voorkomen, is door naar je lichaam te luisteren. Als je hartslag verhoogd blijft na een nacht rust, als je benen zwaar aanvoelen en als je motivatie vervaagt, heb je misschien meer rust nodig. Voor degenen die het hele jaar door trainen, is het verstandig om elke drie maanden een week vrij te nemen. Dit is ook het moment om je routine te veranderen.

Variatie

Varieer uw trainingen, tempo en intensiteit om te genieten van een goed afgeronde fitnessroutine die minder snel zal resulteren in burn-out of plateaus. Wissel trainingsintensiteit en tijd van dag tot dag af. Het maakt niet uit wat je tempo of doel is, je trainingsprogramma moet een mix van trainingsdagen bevatten. Zelfs de beste trainingsprogramma’s zullen geleidelijk aan efficiëntie verliezen als je je routine niet varieert. Dit kan prima zijn voor degenen die gewoon fit willen blijven of gezond willen blijven, maar als je wilt verbeteren, heb je variatie nodig. Idealiter zouden trainingen elke maand moeten worden aangepast. Crosstraining is een andere geweldige manier om je routine te variëren en je conditie te verbeteren.

Wees flexibel

Als je een trainingsdag moet missen, maak je geen zorgen, ga gewoon door met je trainingsplan. Het is de consistentie of je training, in plaats van één bepaalde training, die belangrijk is

Stel realistische doelen

Het is belangrijk om een balans te vinden tussen wat je wilt en wat je kunt doen als je doelen stelt voor lichaamsbeweging. Misschien wil je in elke race die je meedoet een persoonlijk record neerzetten, maar dat is waarschijnlijk niet realistisch. Wees eerlijk over je huidige fitheid en je potentieel. Misschien wil je volgend jaar een marathon lopen, maar als je geen tijd hebt om drie keer per week meer dan een uur te trainen, is dat doel niet realistisch. Als je nieuw bent in een sport- of fitnessroutine, wees dan conservatief in je schattingen totdat je weet wat je kunt bereiken, anders ben je meer vatbaar voor blessures.

Heb geduld

Het kost tijd en consistentie om conditie en prestaties op te bouwen, dus voorkom dat je in de mindset vervalt dat meer altijd beter is. Je raakt alleen maar geblesseerd of gefrustreerd.

Wees consequent

Zelfs als je begint met zeer korte trainingen, is het belangrijk om ze regelmatig te doen, meerdere dagen per week. Voorkom dat je het slachtoffer wordt van het weekend warrior syndroom van lang en hard trainen alleen in het weekend en niets doen voor tijdens de week. Blessures komen veel vaker voor bij mensen die niet in overeenstemming zijn met lichaamsbeweging.

Voeding is van cruciaal belang

Sportvoeding en hydratatie gaan een lange weg om uw vermogen om te oefenen en te trainen te verbeteren. Als je regelmatig traint, is het een goed moment om je eetgewoonten en leer voedzame manieren van eten.

Gebruik de juiste apparatuur

Sportblessurepreventie begint met de juiste uitrusting. Het maakt niet uit welke sport- of trainingsroutine u doet, u moet ervoor zorgen dat uw apparatuur en schoeisel goed passen. Loop niet in versleten schoenen, doe niet aan kickboksen in een niet-ondersteunende sportbeha of rijd op een slecht passende fiets. Pads, helmen, gebitsbeschermers zijn gemaakt om atleten te helpen beschermen en alle geschikte sportveiligheidsuitrusting moet worden gedragen en goed bij u passen.