Cartomancy 101 – De ultieme beginnersgids

Cartomancy 101 - De ultieme beginnersgids

Cartomancy is een weinig bekende vorm van kaartlezen. De meesten van ons hebben wel eens van tarot gehoord, misschien heb je zelfs een paragnost of voorspeller bezocht die je tarot heeft gelezen. Deze spirituele mediums zijn de laatste tijd ongelooflijk mainstream geworden en misschien heb je zelfs zelf een deck. Tarot lijkt erg op cartomancy, zelfs als het meer algemeen bekend is.

Dus wat is cartomancy en hoe kun je het doen?

Cartomancy is een alternatieve waarzeggerijmethode met behulp van een regulier deck van standaard speelkaarten op een vergelijkbare manier als het gebruik van een deck tarotkaarten. Je intuïtie en ontcijferingsvaardigheden gebruiken om ‘je toekomst te vertellen’. Sterker nog, cartomancy is voor velen van ons veel toegankelijker dan tarot.

Dus maak je klaar om in onze beginnersgids voor cartomancy te duiken om je waarzeggerijreis te beginnen.

Wat is Cartomancy?

Het woord cartomancy verwijst eigenlijk naar elke vorm van waarzeggerij die kaarten gebruikt om spirituele begeleiding te geven of fortuinen te vertellen. Naarmate onze wereld echter vorderde en verder ging, hebben veel methoden van waarzeggerij die kaarten gebruiken hun eigen afzonderlijke namen en het woord gevormd. cartomancy wordt nu vaker gebruikt als een engere definitie van de kunst van waarzeggerij met behulp van een standaard set speelkaarten.

Yup, je hebt me gehoord. Die kaarten die je gebruikt om poker, blackjack of zelfs kinderspellen zoals snap en crazy eights te spelen, kunnen ook net als hun meer grafisch artistieke tegenhangers worden gebruikt.

Cartomancie

De geschiedenis van cartomancy is behoorlijk wazig, zoals je zult merken is vrij gebruikelijk als het gaat om veel verschillende spirituele oefeningen. Het gebruik van speelkaarten was in de 14e eeuw een ingebed onderdeel van de menselijke cultuur geworden. Elk land had verschillende sets, afbeeldingen en aantallen kaarten, en de verscheidenheid aan spellen die met deze speelkaarten werden gespeeld, varieerde van land tot land.

Het is dus bijna onmogelijk om precies te onderscheiden wanneer we een standaard speelkaartspel begonnen te gebruiken om de toekomst te verheerlijken. Hoewel er een prachtige mythe is dat Napoleon tijdens zijn leven regelmatig de wijsheid en vaardigheden van cartomancers zou zoeken.. Sommigen geloven ook dat cartomancy in rechtbanken kan zijn gebruikt om de uitkomsten van bepaalde onderzoeken te voorspellen.

Hoewel de geschiedenis vrij dubbelzinnig is, kan niet worden ontkend dat het gebruik van kaarten om erachter te komen waar je leven naartoe gaat, tegenwoordig een zeer populaire en gerespecteerde vaardigheid is geworden in de spiritualiteitsgemeenschap.

Wat is het verschil tussen cartomancy en tarot?

In de huidige maatschappij verwijst het woord cartomancy niet langer naar alle vormen van op kaarten gebaseerde waarzeggerij, maar alleen naar het gebruik van een standaard speeldeck, maar de meest voorkomende vorm van kaartobzeggerij en een waar je waarschijnlijk op zijn minst een beetje bekend mee bent, is tarot.

Zowel cartomancy als tarotlezen is redelijk vergelijkbaar als het gaat om lezen. De decks zelf zijn eigenlijk heel verschillend.

Een standaard speelkaartspel heeft slechts 52 kaarten. Terwijl een tarotdeck 78 kaarten bevat. Tarot is ontegenzeggelijk mooi om naar te kijken met delicate en artistieke beelden die hun pakken weerspiegelen. Een deel van de charme van tarot voor velen zijn de ingewikkelde details op elke kaart.

Wat betreft een standaard speeldeck, het is een stuk eenvoudiger met zijn bescheiden afbeeldingen en basisdetails. Er is ook veel minder kleur, waarbij de helft van het dek rood is en de andere zwart.

Tarot vertrouwt ook veel meer op de intuïtie van de lezer als het gaat om het voorspellen van wat de getrokken kaarten betekenen. Cartomancy aan de andere kant heeft veel meer gedefinieerde kaartbetekenissen, waardoor dit de perfecte waarzeggerijmethode is voor beginners.

Hoe werken cartomancy-metingen?

Cartomancy maakt gebruik van een standaard deck van 52 speelkaarten. Elke kaart heeft zijn eigen betekenis die de lezer helpt om je toekomst te voorspellen. Je kaarten laten lezen kan intimiderend zijn, vooral als je niet volledig gelooft in de kosmische kracht van kaartwaarzeggerij. Het kan handig zijn om precies te weten hoe je leest, in termen van stappen, vooral als je iemand bent die niet van verrassingen houdt.

Dit is een generalisatie, maar hieronder staan veel voorkomende stappen die betrokken kunnen zijn bij een cartomancy-meting.

 • Uw kaartlezer legt zijn kaarten voor u neer en vraagt u om een kaart te trekken
 • Wanneer u een kaart kiest, kan uw kaartlezer onderscheiden wat die trekkracht betekent

Kaartlezen is heel eenvoudig in zijn stappen, maar er zijn een paar verschillende manieren waarop uw kaartlezen kan gaan, afhankelijk van de diepte en complexiteit van uw vragen.

Voor eenvoudige ja of nee vragen hoeft slechts één kaart getrokken te worden.

Voor lezingen uit het verleden, het heden en de toekomst zul jee drie kaarten getrokken.

Uw lezer kan ervoor kiezen om meer kaarten te trekken als u meer details wilt met 9 kaartspreads en zelfs 21 kaartspreads, die worden gebruikt voor gedetailleerde waarzeggerij.

wat is cartomancy

Cartomancy zelf maakt gebruik van de energie van het universum om de antwoorden op onze vragen te vinden. Als je al bekend bent met bepaalde spirituele overtuigingen zoals de universele wetten en manifestaties, heb je al een basisbegrip van de kracht die ‘de bron’ kan bezitten. Deze link naar energiekrachten betekent ook dat negatieve energieën de resultaten van je metingen kunnen beïnvloeden.

Als je je moe voelt of in een negatieve bui bent, of als je klant zich niet helemaal goed voelt. Het kan een goed idee zijn om hun lezing uit te stellen totdat jullie allebei meer positieve energie voelen stromen.

Hoe lees ik cartomancykaarten?

Net als tarot heeft elke kaart in een cartomancy deck zijn eigen betekenis. Hoewel, de geïnterpreteerde betekenis kan een beetje veranderen, afhankelijk van wat de vragen van het onderwerp kunnen zijn. Als beginner kun je moeite hebben om verbindingen te vinden tussen kaarttrekkingen, maar wees lief voor jezelf, met de tijd en oefening zal de wereld van waarzeggerij voor je opengaan en zul je gemakkelijk toegang krijgen tot je interpretaties en hun verbindingen.

Elk pak heeft zijn eigen verschillende sets van betekenissen en dan worden deze betekenissen meer gedefinieerd naarmate we de gevarieerde kaarten in elk pak doornemen. Hoewel, zoals je zult zien, veel van de betekenissen van de kaarten openstaan voor de interpretatie van de lezers en dit is waar meerdere kaarttrekkingen je zullen helpen hun ware betekenis te ontdekken.

Dus laten we er naartoe gaan en ontdekken wat elke kaart in je deck betekent.

Schoppen

Dit pak verwijst over het algemeen naar uitdagingen, obstakels, conflicten, tegenslagen en geheimen.

 • Schoppenaas – Vertegenwoordigt de dood, maar over het algemeen geen fysieke dood. Het vertegenwoordigt eindes en een nieuw begin. Het kan ook wijzen op belangrijke beslissingen die zorgen of angst kunnen veroorzaken.
 • 2 van schoppen – moeilijke beslissingen, wrok, scheiding, conflict, verraad of zelfs slecht nieuws.
 • 3 van schoppen – oneerlijk, bedrog, verlies, verwarring, bedrog, leugens en misverstanden.
 • 4 van schoppen – Gebroken beloftes, uitputting, ziekte of een ongezonde situatie of relatie.
 • 5 van schoppen Woede, verlatenheid, obstakels en verlies.
 • 6 van schoppen – Kleine overwinningen, permanente eindjes, verder gaan en groeien.
 • 7 van schoppen – Pech, het verlies van een vriend, verdriet en onverwachte lasten.
 • 8 van schoppen – Teleurstelling, bedrog, gevaar, ziekte en het verlies van sociaal evenwicht. Voorzichtigheid is geboden wanneer deze kaart wordt getrokken.
 • 9 van schoppen Falen, verdriet, kwaadaardigheid, ernstig letsel en angst voor de toekomst.
 • 10 schoppen – Ongeluk, gevangenschap, zorgen, onwelkom nieuws, tragedie en duisternis.
 • Schoorsteen van schoppen – Een jongere met donker haar, die het misschien goed bedoelt, maar emotioneel onvolwassen of grillig is.
 • Schoppenin Een donkerharige vrouw of weduwe die intelligent en sluw is, maar ook bedrieglijk en controlerend kan zijn.
 • Schoppenkoning – Een donkerharige oudere man die gescheiden of weduwe kan zijn. Ambitieus maar egoïstisch, controlerend en bezitterig.

Klaveren

Dit pak verwijst naar passies, prestaties, sociaal leven, geluk en groei.

 • Aas van clubs Geluk, financieel geluk, goed nieuws en de mogelijkheid van een nieuwe zakelijke onderneming.
 • 2 van de clubs – Uitdagingen, een nieuwe sociale of zakelijke correspondentie die kan leiden tot roddels van degenen die zich tegen je verzetten.
 • 3 van de clubs – succesvol huwelijk, vooruitgang, groei, rijke partner of partner met een rijke familie.
 • 4 van de clubs – bedrog of verraad van een vertrouwde vriend, een verandering ten kwade.
 • 5 van de clubs – Nieuwe vriendschappen, veranderingen in werk of sociale situatie, steun, huwelijkssucces.
 • 6 van de clubs – Financiële steun, welvaart, verbetering, vooruitgang of voltooiing van een zakelijke of sociale doelen.
 • 7 van de clubs – Zakelijk succes, veranderingen, potentiële problemen van een romantische partner.
 • 8 van de clubs – Problemen en onrust in zakenrelaties, liefde en persoonlijke relaties.
 • 9 van de clubs – Nieuwe kansen, nieuwe bewonderaar, geluk, maar een waarschuwing tegen koppigheid.
 • 10 van de clubs – Geluk, geld uit onverwachte bronnen, reizen dat is possibly gerelateerd aan het bedrijfsleven.
 • Jack van clubs – Een donkerharige jongere, over het algemeen mannelijk, die betrouwbaar en betrouwbaar is.
 • Koningin der clubs – Een donkerharige vrouw, meestal een collega, die charmant, zelfverzekerd en behulpzaam is.
 • Koning van clubs – Een sterke, donkerharige man, vaak ouder, die vriendelijk, eerlijk en liefdevol is.

Harten

Dit pak verwijst meestal naar persoonlijke relaties, liefde, vrede, vriendschappen en gepassioneerde bezigheden.

 • Hartenaas – Nieuwe relaties, gevoelens van vriendschap, geluk en positieve energie.
 • 2 van harten Geluk in liefde en relaties, welvaart, genegenheid, lust en succes
 • 3 van harten – Een nieuwe vriendschap of relatie, blijf voorzichtig en bewaakt met je woorden, Belang.
 • 4 van harten – Verandering komt eraan, mogelijke reizen, terugkeer van een oude partner, of het zetten van de volgende stap in een relatie.
 • 5 van harten Jaloezie, wrok, verlies van liefde, bedrog of ziekte.
 • 6 van harten – Een aangename verrassing, een nieuwe love interest, Unexpected.
 • 7 van harten – Gebroken beloftes, tweede kansen, emotionele beslissingen.
 • 8 van harten – Uitnodigingen, verrassingsbezoekers, einde van een vriendschap of romance.
 • 9 van harten – De ‘wens’ kaart. Wensen, verlangens en dromen worden vervuld.
 • 10 van harten Geluk, succes, vervulling, maar de mogelijkheid dat familieproblemen aandacht nodig hebben.
 • Jack van harten – Een jongeman met wie je misschien close bent. Kan een vriend, broer of een romantische interesse zijn. Kan blond zijn.
 • Koningin der harten Een vriendelijke, goedaardige blonde vrouw die een vriendin, zus, tante of zelfs een vriendin kan zijn.
 • Koning der harten – Vertegenwoordigt een man die goedaardig is, liefdevol en goed advies geeft. Mogelijk een vaderlijke levensfiguur.

Ruiten

Dit pak verwijst naar het verlies en de winst van materiële rijkdom en fortuin. Niet alleen succes en erkenning, maar ook energie en werk.

 • Aas van diamanten – Een geschenk, een nieuw begin, een boodschap, verbetering en het begin van je energiewerk.
 • 2 van diamanten – Een meningsverschil binnen een relatie, afkeuring van een relatie, een affaire en het doen of ontvangen van een betaling.
 • 3 van diamanten Juridische kwesties, familieproblemen, teamwork, slechte focus en instabiliteit.
 • 4 van diamanten – Onverwachte schenking of erfenis, het verkrijgen van financiële stabiliteit, vertrouwen en verbetering.
 • 5 van diamanten – Positieve energie, gelukkig huis, verbeteringen en succes in zakelijke ondernemingen.
 • 6 van diamanten – Problemen, meningsverschillen, slechte communicatie, jaloezie, problemen in een tweede huwelijk.
 • 7 van diamanten – Verwarring, uitdagingen en problemen op het werk.
 • 8 van diamanten – Verrassingsromantiek of een huwelijk op latere leeftijd. Mogelijkheid van reizen en planning met voorzichtigheid.
 • 9 van diamanten – Nieuwe zakelijke kansen, succes, verrassingsgeld en veranderingen.
 • 10 diamanten Positieve verandering, succes, geluk, financiële voorspoed en geluk.
 • Jack van diamanten – Een onbetrouwbare en oneerlijke jongere. Misschien een familielid.
 • Koningin van diamanten – Een extraverte, succesvolle en betrouwbare vrouw.
 • Koning van diamanten – Een volleerde oudere man die een gezaghebbende positie bekleedt, koppig maar ook betrouwbaar.

Hoe zorg je voor je cartomancy kaarten?

Het verzorgen van je cartomancy deck is een belangrijk onderdeel van het lezen van kaarten. We hebben hier te maken met energie en dit betekent ook de kans dat metingen worden beïnvloed door slechte energie. Dus het verzorgen van uw cartomancy-kaarten zal iets meer zijn dan ze terug in hun originele doos stoppen en hopen op het beste.

hoe cartomancy te lezen

Ten eerste raden we aan om uw kaarten in een stoffen zak of wikkel te bewaren wanneer ze niet in gebruik zijn. Je kunt deze ook in een houten kist plaatsen voor een extra laag bescherming. Zolang u natuurlijke vezels gebruikt bij het opslaan van uw kaarten, zijn ze goed beschermd.

Veel lezers slaan hun deck graag op met een reinigend kristal, zoals een natuurlijke kwartssteen, om het dek en de lezer te helpen beschermen en reinigen van eventuele aanhoudende negatieve energie. Deze negatieve energie kan het resultaat van uw metingen beïnvloeden, dus het is het beste om zoveel mogelijk voorzorgsmaatregelen te nemen.

Krijg iknto Reading Cartomancy

Cartomancy is een uitstekende beginnersdeur naar de wereld van waarzeggerij via de media van kaarten. Zovelen van ons die onze reis naar spiritualiteit en waarzeggerij beginnen, richten zich op methoden die al zo populair zijn, zoals tarot, dat we vergeten dat ze niet onze enige opties zijn.

De eenvoud van cartomancy werkt beter met meer directe vragen, waardoor dit beter past dan tarot als dat is waar je ze voor gebruikt.

Het kan even duren voordat je echt begint met het lezen van cartomancy, het onthouden van alle betekenissen en het oproepen van je intuïtie kan in het begin overweldigend aanvoelen. Met een beetje oefening lees je echter in een mum van tijd gemakkelijk voor aan vrienden, familie en jezelf.