De Toren Tarotkaart Betekenis: Liefde, Gezondheid, Geld &meer

De Toren Tarotkaart Betekenis: Liefde, Gezondheid, Geld &meer

Veel Tarotlezers hebben een haat/liefde verhouding met de Toren tarotkaart.

Naast de Duivels- en Doodskaarten is het een van de meest gevreesde kaarten in het tarotdeck, vooral wanneer het in de toekomstige positie valt. Maar zoals alle 78 kaarten heeft de Toren zowel positieve als negatieve aspecten.

Als je de Toren tijdens een lezing hebt getrokken, vraag je je misschien af of een verlies om de hoek ligt.

Omdat een van de betekenissen bevrijding en tragedie is, zou het heel goed kunnen zijn, maar de mogelijkheid van een nieuwe start is net zo waarschijnlijk.

Blijf lezen voor meer informatie over deze Major Arcana-kaart en wat het uiterlijk voor u kan betekenen.

De Toren Tarotkaart Trefwoorden

Voordat je dieper ingaat op de rechtopstaande en omgekeerde toren tarotkaart betekenis, en de verbinding met liefde, werk en leven, hieronder een kort overzicht van de belangrijkste woorden die verband houden met deze Grote Arcana kaart.

Rechtop Intense en plotselinge verandering, bevrijding, pijnlijk verlies, tragedie, openbaring
Omgekeerd Weerstand bieden aan verandering, tragedie vermijden, een narrow escape, uitstellen wat onvermijdelijk is
Ja of nee Nee

De Toren Tarotkaart Beschrijving

Met een zwarte achtergrond en een zenuwslopend totaalgevoel bevat het gezicht van de Toren tarotkaart precies dat: een brandende toren van terreur.

Zittend op de top van een grillige berg, is de vurige torenspits enkele verdiepingen hoog. De kop van de torenspits ontbreekt, vervangen door een verlichtingsbout en vlammen – rookvaten uit de bovenkant en de zijkanten.

de toren tarotkaart betekenis

Vlammen waaieren ook uit de drie ramen en vlekken van vuur vullen de lucht. Hoewel de Toren tarotkaart veel verschillende situaties kan voorstellen, symboliseert de kroon bovenaan de kaart de materiële wereld en ambitie.

Wat het meest verontrustend is, zijn de wanhopige mensen die van de Toren zijn gesprongen en nu doodvallen. Het is duidelijk dat totale vernietiging op handen is en dat er geen weg terug is.

Rechtopstaande Toren Tarot Betekenis

Als we de rechtopstaande toren voor een meer moderne weergave zou een neerstortend vliegtuig een nauwkeurig alternatief beeld zijn.

De Toren betekent totale vernietiging. Als je de Upright Tower tarotkaart hebt ontvangen, bereid je dan voor op dingen die worden geëgaliseerd en ontmanteld.

Zoals met alle verlies, zal dit waarschijnlijk een pijnlijk proces zijn. Het kan ook leiden tot een nieuwe start.

Voordat je in staat bent om deze positieve veranderingen aan te brengen, moet je eerst de waarheid over een situatie onder ogen zien.

Ben je bereid om je oogkleppen af te doen om deze persoonlijke crisis frontaal af te nemen? Illusies doorzien en loslaten wat je wilt dat dingen zijn, is de allereerste stap.

Geld en carrière betekenis

De Toren tarot kaart staat gelijk aan onzekerheid op elk gebied, vooral als het gaat om carrière en financiën.

Enkele van de situaties die meestal volgen op de val van de Toren zijn het verlies van een baan, een lange periode van werkloosheid of een zeer stressvolle werkomgeving. Als het op zaken aankomt, kan de Tower uit het niets mislukkingen voorspellen.

Hetzelfde kan gelden voor financiën, omdat de Toren vaak symbool staat voor financiële ondergang, juridische problemen of faillissement. Tenzij de kaart in de vorige positie is gevallen, is dit niet het moment voor frivole uitgaven of grote aankopen.

Buig je vast en omarm een conservatieve houding totdat deze periode voorbij is. Gelukkig zullen zelfs de krachtige veranderingen die de Toren met zich meebrengt niet eeuwig duren.

Liefde en relaties Betekenis

Bij relaties voorspelt de Toren meestal het einde van een vriendschap, een breuk of een scheiding. Als de Toren tarot kaart is een van de Major Arcana kaarten getrokken in een liefde lezen, de kans op succes is niet goed.

Het einde is vaak verbonden met het misleiden van een of andere soort en het uiteindelijk ontdekken van de waarheid. Boze uitbarstingen en emotionele meltdowns kunnen optreden. Dit zal zeker niet het soort vriendschappelijk einde zijn waar de meeste mensen op hopen bij het afsluiten van een hoofdstuk.

Het verliezen van degene van wie je houdt of hoopte een toekomst mee op te bouwen, kan een pijnlijk vernederende ervaring zijn. Maar als dingen niet zo bedoeld zijn, zal dit een noodzakelijke overgang zijn.

Soms is het moeilijkste deel de eerste verandering. Vergeet niet dat het veel beter is om de waarheid te accepteren en verder te gaan dan een leugen te leven.

Gezondheid en spiritualiteit Betekenis

Als je geraden hebt dat de Toren tarotkaart belichaamt slecht Gezondheid, je had gelijk. The Tower verschijnt vaak in een lezing voor of na een plotselinge ziekte, het verlies van een zwangerschap of een diepe aanval van depressie.

Gevoelens van verdriet, verdriet en ontmoediging zijn vaak verbonden met kaart nummer 16. Heb je het gevoel dat je een gevangene bent in je eigen geest of lichaam, niet in staat om de dingen te veranderen die je zo wanhopig anders wilt laten zijn?

Je bent misschien niet in staat om het omvallen te stoppen dat de Toren vertegenwoordigt, maar je kunt wel accepteren waar je nu bent op dit moment. Nu, in plaats van je te concentreren op wat niet kan worden veranderd, denk je na over wat je kunt doen om dingen anders te maken.

Als je deze kaart hebt getrokken in verband met een vraag over spirituele of psychische ontwikkeling, is het antwoord iets positiever. Hoewel je misschien oude overtuigingen moet loslaten, is dit het moment om je authentieke zelf te omarmen.

De toren omgekeerd

Klamp je je vast aan mensen, plaatsen en dingen die niet goed voor je zijn vanwege angst? Dit is een veel voorkomend scenario gepersonifieerd door de Toren omgekeerd.

de toren tarotkaart omgekeerde betekenis

Vaak weten we dat het tijd is om los te laten, maar in plaats daarvan houden we ons steviger vast. Dingen vallen uiteindelijk naar beneden en we schudden ons hoofd als we terugkijken op alle tijd die we hebben verspild.

Sluit je ogen en stel jezelf deze vraag: “Wat kan ik loslaten?” Als er dingen of relaties zijn, zou je beter af zijn zonder, het is tijd om los te laten en te accepteren. Dit doen is moeilijk, maar het zal je bevrijden om deel te nemen aan de positieve delen van je leven die je ware vreugde brengen.

Je kunt niet vooruitgaan en je horizon verbreden als je blijft vasthouden aan je oude leven – oud denken en oude gewoonten. Leer los te laten en je perspectief te heroriënteren omarm een nieuw hoofdstuk in je leven. Je zult verrast zijn dat de ontberingen en hartzeer die ermee gepaard gaan het waard zullen zijn.

De Toren: Ja of Nee

Als je je afvraagt of het goed zal gaan, het antwoord is nee. De Toren tarotkaart in een Ja of nee lezen vertelt je dat dit niet het moment is om een nieuw bedrijf te starten, je te vertakken op het werk of je relatie naar een nieuw niveau te tillen.

Je moet de tsunamigolf die de Toren op het punt staat te brengen uitrijden voordat je kunt overwegen om positieve bewegingen te maken.

Maar geen nood. Wat omhoog gaat, moet omlaag. Moeilijke tijden zullen zeker niet eeuwig duren. Zodra deze storm voorbij is, zul je je leven opnieuw opbouwen tot iets groters.

Belangrijke kaartcombinaties

Hoewel de Toren duidelijk geen kaart is waar je op hoopt in een lezing, heeft het ook positieve aspecten. Vooral in combinatie met andere kaarten, zoals de Chariot of Temperance. Hieronder vind je de belangrijkste Toren tarotkaart combinaties.

De toren en de strijdwagen

Het kan op dit moment moeilijk zijn, maar wanneer de Strijdwagen zich bij de Toren voegt, is er een verschuiving in de macht. Zelfs als het er niet op lijkt, heb je de controle.

toren en wagen tarotkaart combinatie

Welke dingen kun je veranderen en wat moet je loslaten? Wat is er nodig om een overwinning te behalen of de dingen te hebben die je echt verlangt? Wees zelfverzekerd en doe precies dat.

De toren en matigheid

Het is tijd om een middenweg te vinden. De Toren alleen al brengt meestal snelle uiteinden voort aan allerlei soorten verbindingen. Maar wanneer de Toren wordt gecombineerd met Matigheid, kan een ‘Weesgegroet’ de dag redden.

toren en matigheid tarotkaart combinatie

In plaats van op te geven, zoek je naar gemeenschappelijke grond en een manier om bij elkaar te blijven. Alles is in dit geval niet verloren. Je zult wel wat moeten onderhandelen.

De Toren en de Dood

De veranderingen die door de Toren worden gebracht, zullen blijvende effecten hebben. Krachtige krachten zullen hier in het spel zijn als de kaart wordt gecombineerd met de Death-kaart.

toren en overlijdenskaart combinatie

De sleutel is om te voorkomen dat je je zorgen maakt of in paniek raakt. Kijk in plaats daarvan naar de andere kaarten in de lezing. Als u dit doet, kunt u precies aangeven hoe / waar het probleem zich zal voordoen. Als je zoveel mogelijk informatie hebt, kun je kalm en onder controle blijven.

De Toren en de Hogepriesteres

Het is tijd om te stoppen met het vermijden van het onvermijdelijke. De constante chaos in je leven is van je eigen doen, zelfs als er anderen bij betrokken zijn. Wanneer de Toren en de Hogepriesteres op elkaar zijn afgestemd, personal verantwoordelijkheid is de sleutel.

de toren en de hogepriesteres combinatie

We kunnen andere mensen niet controleren, maar we hebben wel macht over wie we in ons leven toelaten, wat we accepteren en wie we toestaan te blijven. We controleren ook onze reacties en hoe we verder gaan na verlies.

De Toren Tarot Kunst

Hoewel ik alle beschrijvingen schrijf op basis van het Rider-Waite Tarot deck, betekent dit niet dat ik ook andere decks gebruik. En er zijn zoveel mooie decks die er zijn! Ik kan mezelf verliezen door te bladeren en op internet te zoeken naar mooie tarotkaarten.

Hieronder vind je een kleine selectie van prachtige Toren tarotkaarten. Als je zelf een Toren tarotkaart hebt gemaakt en deze wilt delen, dan hoor ik graag van je!

de toren tarot liefde
Sonia Lazo
toren ja of nee
Valeria Ayara
toren tarot betekent liefde
Rebeca Catarina
de toren liefde
Koop hier het Moderne Tarot Deck
de toren tarotkaart betekenis
Ilaria Ricci

De Toren Tarotkaart in een Reading

Dat is alles voor de Toren tarot betekenis! Hopelijk word je niet opgeschrikt door het trekken van de Toren en besef je dat de uitdagingen van het leven net zo belangrijk zijn als de ‘ups’.

Het is een contrast dat ons helpt de goede tijden te waarderen. Voor welke dingen moet je dankbaar zijn? Het dagelijks bijhouden van deze stukjes dankbaarheid kan een enorm verschil maken in perspectief en geluk.

Ben jij een Tarot beginner? Leer hoe je Tarot kunt lezen in deze Tarot Beginners Gids.