Dan Bilzerian’s verjaardag

()
Ontvang voorspellingen, nieuws en updates in je inbox.

Pokerspeler en social media influencer Daniel Brandon Bilzerian werd geboren op 7 december 1980 in Tampa, Florida. Zijn vader is bedrijfsovernamespecialist Paul Bilzerian. Na een korte periode in het “Navy Seals” trainingsprogramma na het afronden van de middelbare school, ging Daniel aanvankelijk studeren aan de Universiteit van Florida, waar hij kennismaakte met poker en gokken. Hij was van plan om business en criminologie te studeren, maar stopte om een professionele pokercarrière na te streven.

Bilzerian begon professioneel te concurreren als pokerspeler rond de tijd dat hij 25 werd, toen hij volledige toegang kreeg tot het geld van zijn trustfonds. In 2009 speelde hij in het World Series of Poker Main Event, waar hij op de 180e plaats eindigde en ongeveer $36.000 dollar won. Bilzerian heeft ook deelgenomen aan cashgames met hoge inzetten, waarbij investeringen worden omgezet in winstgevende rendementen, en heeft ook andere pokerspelers gesponsord. Hij heeft bij talloze gelegenheden beweerd zijn fortuin te hebben verdiend door te winnen in poker en heeft een reputatie opgebouwd als een playboy met een zeer weelderige levensstijl. Zijn luxueuze en overmatige levensstijl heeft hem echter op jonge leeftijd tot verschillende gezondheidsproblemen geleid (hij leed aan twee hartaanvallen voordat hij 32 werd.) Als gokker houdt Bilzerian ervan om weddenschappen voor geld te doen, zoals het winnen van een dragrace of fietsen van Vegas naar Los Angeles in minder dan twee dagen.

Naast zijn aanwezigheid op sociale media op Instagram en Twitter, heeft Bilzerian ook werk gevonden als acteur en stuntman Onder zijn credits zijn Olympus is gevallen (2013,) Eenzame overlevende (2013,) De Equalizer (2014,) De Andere Vrouw (2014,) Extractie (2015,) en Oorlogshonden (2016.) In 2018 werd Bilzerian een zakenman toen hij IGNITE oprichtte, een bedrijf met hoofdkantoor in Canada en de VS dat een verscheidenheid aan producten verkoopt, met name CBD-oliën, elektronische sigaretten, waterflessen, wodka en kleding. En samen met zijn broer Adam investeert Bilzerian in en beheert hij zakelijke belangen in een breed scala van industrieën, waaronder onroerend goed, olie en entertainment.