De Starchild Tarot Akasha: Laat dit magische deck je leiden

De Starchild Tarot Akasha: Laat dit magische deck je leiden

De Starchild Tarot Akasha is een Tarot deck met 79 kaarten met een zeer ruim ontwerp. Gemaakt door de Canadese multidisciplinaire kunstenaar Danielle Noel, is dit deck ongetwijfeld een kunstwerk met een enorme hoeveelheid inspiratie, oude wijsheid en liefde erin gegoten.

zetmeelild

In deze kaarten vind je Egyptische symbologie, sterrenhemels, buitenaardse landschappen, heilige geometrie en foto’s van echte mensen, allemaal gecombineerd tot grillige digitale collages.

Wat is de Starchild Tarot Akasha?

De Starchild Tarot Akasha is een prachtig en uniek Tarot kaartspel dat inspiratie haalt uit het idee dat we allemaal van de sterren komen. Kosmische energie is te vinden op het hele dek, met lichte kleuren en afbeeldingen van hemellichamen.

akasha

De pakken in de Starchild Tarot Akasha zijn meestal traditioneel, maar het Pak van Pentakels is nu het Pak van Kristallen.

Ik hou nogal van deze aanraking omdat ik een grote fan ben van kristallen en hun belang voor spiritueel welzijn ken. Het herinnert ons ook aan onze verbinding met de fysieke wereld.

starchild tarot akasha

De meerderheid van de Major Arcana-kaarten zijn hetzelfde, maar sommige hebben wel nieuwe namen. De Dwaas wordt bijvoorbeeld de Starseed en de Kluizenaar wordt Serenity.

Er is ook een nieuwe kaart in het deck genaamd de Akasha Kronieken, die een verwijzing is naar het idee van de Akasha Kronieken, een spirituele dimensie waar verslagen van onze zielen worden bijgehouden. Om de Akasha Kronieken meer te begrijpen, bekijk hier mijn artikel hierover.

De Starchild Tarot Akasha Review

De serene pastelkleuren van dit Tarot deck maken het echt onderscheidend van anderen, en ik hou van de moderne eenvoud van het ontwerp.

De doos is mooi en weerspiegelt de sfeer van het dek. Na het openen van de doos worden we begroet met een herinnering; we zijn allemaal sterrenstof.

Dit zet de toon voor de kosmische energie van het Starchild Tarot Akasha deck.

Stardust

De tweedelige doos is gemaakt van dik karton met een zeer ingewikkeld ontwerp. Elke kant van de doos heeft een afbeelding van een van de vier pakken en het binnenste deel van de doos heeft een lijntekening van een scarabeekever.

De doos is stevig genoeg om je deck veilig binnen op te bergen. Ik hou ook erg van het goud dat aan de randen van elke kaart zit. Het zijn kleine details zoals deze die een Tarot deck geweldig kunnen maken om mee te werken.

starchild tarot akasha review

Dit is een grote orakel-formaat editie van de Starchild Tarot Akasha. In tegenstelling tot de randloze editie hebben deze kaarten witte randen en zijn ze breder van formaat.

De achterkant van de kaarten draagt abstracte beelden in pastelkleuren. Ik hou echt van het kleurenschema van dit deck, met paarse tinten die overheersen.

De Gids

Zoals de meeste Tarot decks die vandaag beschikbaar zijn, wordt het Starchild Tarot Akasha deck geleverd met een gids. Het is een echt nuttige gids voor zowel beginnende als deskundige Tarotlezers.

Het bevat ideeën voor tarotspreads en gedetailleerde gidsen voor elke kaart en de pakken. Het bespreekt ook de Akasha Kronieken en hoe dit van invloed kan zijn op het gebruik van het dek.

gids 1
gids
gids 2
gids 3
gids 4

Ik hou echt van de diepte van detail in de gids en vind het uiterst nuttig bij het doen van lezingen. Bij elke kaart krijgen we informatie over de chakra’s, edelstenen en planeten waarop het betrekking heeft. Dat kan onze Tarotbeoefening echt verdiepen.

De Starchild Tarot Akasha Kaarten

De kaarten in dit deck zijn prachtig. Ze zijn meestal in pastelkleuren met sterke vrouwelijke energie. Geometrische patronen en sequenties zijn verspreid over het hele dek en herinneren ons aan de Karmische cyclus en de aard van het leven. De kosmische kleuren en beelden zijn adembenemend en magisch, en je kunt je verbinding met het universum nooit vergeten bij het gebruik van dit deck.

De Grote Arcana

Ik hou van de ontwerpen van de Major Arcana. De meeste van hen beelden een vrouw af, maar behouden nog steeds dezelfde energie en symboliek als meer traditionele Tarotkaartspellen, zoals de Rider-Waite.

starchild tarot grote arcana

Laten we eens kijken naar het Rad van Fortuin. Deze kaart gaat over verandering, lot en levenscycli.

In de Starchild Tarot Akasha, het Wiel van Fortune toont een meisje dat tussen de bergen zit. Een volle maan staat aan de hemel. Rond haar hoofd hangt een geometrisch patroon dat het Rad van Fortuin weerspiegelt. Ze kijkt naar haar toekomst en weet niet wat ze kan verwachten. We kunnen de Karmische cirkel niet stoppen en we kunnen niet voorkomen dat de wereld draait, en dit meisje weet dit.

grote arcana

Ik hou ook van de wijzigingen die Danielle Noel aanbrengt in de namen van bepaalde kaarten. Bij het veranderen van de namen wordt de hoofdboodschap van de kaart naar voren gebracht en daarom kunnen we de kaarten intuïtief lezen.

De Duivelskaart is nu bijvoorbeeld Onderdrukking. Omdat de hoofdthema’s van de Duivelskaart onderdrukking en gevangen zitten in bondage zijn, voelt het veranderen van de naam natuurlijk aan.

Ik hou ook van de afbeelding van deze kaart, waarop iemand te zien is met een doek eroverheen. Ze weten dat ze het kunnen afdoen als ze dat willen, maar ze berusten in hun onderdrukking.

starchild tarot |

De Kleine Arcana

De Minor Arcana-kaarten gaan verder met de kalmerende pastelkleuren en alternatieve ontwerpen. Ze verschillen van traditionele afbeeldingen van de kaarten, maar veel van dezelfde beelden en symboliek staan nog steeds op de kaarten. Dit betekent dat je de kaarten intuïtief kunt lezen, maar het zal tijd kosten om eraan te wennen.

starchild tarot akasha minor arcana

Ik hou vooral van de Azen van elk pak. Ik denk dat de Azen de energie van elk pak in zijn puurste vorm vasthouden, en ik denk dat dit deck ze goed weergeeft. Ze zijn gewoon echt prachtig!

De Starchild Tarot Akasha – Flip Through Video:

Als je alle kaarten van het deck wilt zien, bekijk dan de onderstaande video voor een volledige flip-through.

De Starchild Tarot Akasha Review Samenvatting

  • Kwaliteit: Grote en dikke kaarten, vergulde randen, matte afwerking.
  • Ontwerpen: Witte rand, digitale kunst in pastelkleurig palet.
  • Moeilijkheid: Sommige kaarten en het Pak van Pentakels worden hernoemd. Ik denk echter dat je de kaarten nog steeds intuïtief kunt lezen. Sommige beelden en symbolieken verschillen van meer traditionele decks. Dit kan het moeilijk maken om te lezen voor beginners.

Door dit deck te maken heeft Danielle Noel een grote bijdrage geleverd aan de wereld van Tarot.

Door een oude traditie te combineren met een unieke artistieke benadering, is The Starchild Tarot Akasha een geweldige aanvulling op elke Tarot reader toolkit. Het voelt wijs en oud, maar tegelijkertijd modern.

Disclaimer: Alle beoordelingen die op deze blog worden geplaatst, zijn eerlijke meningen van de auteur en bevatten geen promotiemateriaal, tenzij anders vermeld.