De Lovers Tarot card Betekenis: Liefde, Gezondheid, Geld &meer

De Lovers Tarot card Betekenis: Liefde, Gezondheid, Geld &meer

Robert Browning zei: “Liefde is energie van het leven.” Er is niets zo krachtig als ontvangen de Lovers tarot kaart tijdens een lezing, vooral een die gericht is op persoonlijke relaties.

De Lovers tarotkaart is nummer zes van de Major Arcana-kaarten en vertegenwoordigt voornamelijk liefde, relaties en belangrijke beslissingen met betrekking tot soulmate-situaties.

Zelfs als je niet op zoek bent naar liefdesadvies, kunnen de Geliefden een krachtige kaart zijn die je helpt duidelijk te worden over je eigen waarden en harmonie in jezelf te vinden.

Hier vindt u een gedetailleerde beschrijving van de Lovers tarotkaart inclusief trefwoorden, rechtopstaande en omgekeerde kaartbetekenissen.

De belangrijkste feiten van de geliefden

Voordat je dieper ingaat op de rechtopstaande en omgekeerde Lovers tarotkaart betekenis, en de verbinding met liefde, werk en leven, onder enkele feiten en een overzicht van de belangrijkste woorden die verbonden zijn aan deze Grote Arcana kaart.

Rechtop Liefde, harmonie, partnerschappen, keuzes
Omgekeerd Disbalans, eenzijdigheid, disharmonie
Ja of nee Ja
Numerologie 6
Element Lucht
Planeet Venus
Astrologisch teken Weegschaal

De Lovers Tarot Card Beschrijving

Om de betekenis van de Lovers tarotkaart volledig te begrijpen, zullen we eerst de illustratie, de kleuren en symboliek bekijken.

de liefhebbers tarotkaart

De Lovers tarotkaart toont een naakte man en vrouw die lijken op het verhaal van Adam en Eva in de Hof van Eden.

De man en vrouw staan onder de engel van de lucht Rafaël wiens naam “God geneest” betekent, wat fysieke en emotionele genezing symboliseert.

Het element lucht van Rafaël wordt ook geassocieerd met communicatie, de basis voor gezonde relaties. Aartsengel Rafaël zegent de man en vrouw en herinnert hen aan hun evenwicht en overeenstemming.

Achter de man staat een boom van vlammen, die de vurige passie van de man vertegenwoordigt die zijn lot bepaalt. De twaalf vlammen staan voor de twaalf sterrenbeelden, het symbool van tijd en eeuwigheid.

Achter de vrouw staat een appelboom met een slang om de stam gewikkeld. Dit symboliseert de val van de mensheid in verleiding en in het rijk van vlees en sensualiteit. Dit kan iemands focus wegnemen van het Goddelijke.

Op de achtergrond zien we een berg – een fallisch symbool – en een rivier, die vrouwelijkheid vertegenwoordigt.

De Lovers tarotkaart toont de vereniging van twee tegengestelde krachten, evenals het korte plezier van een moment voordat het wordt gecorrumpeerd.

Dit functioneert als symboliek voor alle zaken – de beginfase van toegewijd zijn aan iemand lijkt perfect en gelukzalig.

Later zullen we onvolkomenheden zien die misschien ongewenst waren toen we ze voor het eerst ontmoetten.

De Lovers Tarot Card Betekenis

De Geliefden tarot kaart in de rechtop positie kan impliceren dat je grote levensveranderende keuzes moet maken of voor een dilemma staat. Verleiding maakt vaak deel uit van die keuze of dat dilemma.

Je kunt je onzeker voelen over welke richting je moet nemen of wie je moet vertrouwen. Of misschien moet je kiezen tussen tegenstrijdige en even verenigende opties.

de liefhebbers tarotkaart vonk vreugde deck
DOWNLOAD HIER MIJN PRINTBARE DECK

De Geliefden in tarot adviseert je om niet automatisch voor de makkelijke weg (verleiding) te gaan. Verzamel eerst de informatie die u nodig hebt om de juiste beslissing te nemen.

Als je het probleem onder ogen ziet en er verstandig over nadenkt, zal het je naar grotere dingen leiden.

De geliefden omgekeerd

In deze paragraaf zullen we wat meer praten over wat het betekent als je de Lovers in de omgekeerde positie hebt getrokken.

de geliefden omgekeerd

Waar de rechtopstaande Lovers tarotkaart liefde en harmonie aangeeft, de Geliefden omgekeerd staat voor breuken, conflicten, gemiste verbindingen, machtsstrijd en persoonlijke angsten voor betrokkenheid.

Als je een relatie hebt, kan de kaart aangeven dat je niet meer op dezelfde pagina zit. De relatie begon ermee dat jullie je allebei diep verbonden voelden op vele niveaus, maar je voelt je niet zo hecht als vroeger.

Heb je veel ruzie of deel je niet meer dezelfde waarden? Respecteer je elkaar vrij vaak niet?

Dan adviseert de Lovers tarotkaart je om te overwegen of je nog steeds van de ander houdt en na te denken over de positieve en negatieve aspec.ts van je relatie.

Je realiseert je misschien dat je relatie nog steeds de moeite waard is om voor te vechten of dat jullie twee uit elkaar zijn gegroeid en dat het tijd is om uit elkaar te gaan en los te laten.

Houd in beide gevallen vast aan je persoonlijke overtuiging en doe wat het beste is voor jullie beiden. Zelfliefde en respect zijn ook waar de omgekeerde Lovers-kaart voor staat. Accepteer wie je bent en probeer de waarde te zien die je in deze wereld biedt.

De omgekeerde Lovers tarotkaart kan ook aangeven dat je aan de verantwoordelijkheid voor je eigen daden bent ontsnapt. Je hebt misschien een keuze gemaakt die gebaseerd was op je wens voor onmiddellijke vervulling, maar nu anderen de schuld geeft van de gevolgen die je overkomt.

De kaart adviseert je om verantwoording af te leggen, te leren van je fouten en los te laten. Richt je op je persoonlijke geloofssystemen en waarden en ontwikkel een dieper begrip van je ware zelf. Dit zal u helpen om betere keuzes te maken en te voorkomen dat u in de toekomst dezelfde fouten maakt.

The Lovers Tarot Carrière Betekenis

Omdat de Lovers in tarot draait om vernieuwing, kunnen carrière- en geldveranderingen snel gebeuren wanneer deze kaart in de mix zit. Dit is echter niet altijd positief.

Wanneer ons leven volledig gericht is op onze persoonlijke relaties, is het gemakkelijk om financiën uit het oog te verliezen, te veel uit te geven en bizarre aankopen te doen.

Weersta de verleiding om impulsief te zijn op het werk of met investeringen, vooral als je niet zeker weet welke richting je op moet. Gebruik dit gevoel van onzekerheid om je innerlijke zoektocht te voeden.

Neem de tijd om te mediteren over deze twee vragen: wat is het dat je echt verlangt en welke stappen kunnen worden genomen om deze doelen te bereiken?

  • Verlies uw financiën niet uit het oog
  • Weersta de verleiding om impulsief te zijn
  • Mediteer over wat je echt verlangt en hoe je dit kunt bereiken

De Geliefden Tarot Liefde Betekenis

De belangrijkste betekenis van de rechtopstaande Liefhebbers tarotkaart is (vrij voor de hand liggend) liefde, evenals romantiek, aantrekkingskracht en perfecte harmonie.

Als je single bent, houd je dan vast, want deze kaart vertelt je dat er een gloeiend hete romance op komst is. Er is zelfs de mogelijkheid van een keuze tussen twee verschillende geliefden.

Als je een relatie hebt of al vastzit, duidt deze kaart op een mooie, ziel-erende verbinding met een geliefde die letterlijk en figuurlijk in de kaarten zit.

de liefhebbers moderne manier tarot deck
De Moderne Manier Tarot®

Deze interpretatie kan een beetje worden opgerekt en kan ook toegewijde partnerschappen in het bedrijfsleven, vriendschap en meer omvatten.

Er zijn verschillende kaarten die positieve overgangen in je liefdesleven onthullen wanneer je ze ontvangt in Tarot Love Reading (en natuurlijk is de Lovers er een van!).

Het krijgen van deze kaart in een Liefdeslezing is een teken dat je je gevoelens en intenties duidelijk kunt maken met het vertrouwen dat ze zullen worden beantwoord.

Het duidt ook op wenselijkheid en harmonie tussen mensen die verliefd op elkaar zijn, dus als je de vernieuwing van je relatie wenst, is de tijd rijp.

  • Als je single bent, wees dan klaar voor een gloeiend hete romance
  • Als je een relatie hebt, is dit een ziel-erende verbinding
  • Wenst u vernieuwing? Als dat zo is, zal dit binnenkort gebeuren

De Lovers Tarot Gezondheid Betekenis

Naast romantiek en liefde vertegenwoordigt de Lovers tarotkaart in een gezondheidscontext ook de groei van je eigen subjectieve principes en overtuigingen, ongeacht wat de maatschappij als normen dicteert. Het gaat erom dat je duidelijk wordt over je eigen waarden en harmonie in jezelf vindt.

Na de indoctrinatie van de Hierofant is het nu tijd om je geloofssysteem te bepalen en te beslissen wat belangrijk voor je is.

In het begin voel je je misschien een beetje verscheurd tussen je oude denken en nieuw perspectief dat je hebt opgedaan als je leert van je ervaring, maar dit is de eerste stap naar een groter spiritueel ontwaken.

  • Laat je eigen subjectieve principes en overtuigingen groeien
  • Bepaal wat belangrijk voor je is

De geliefden in een Ja of Nee Reading

Degenen die op zoek zijn naar een ja of nee antwoord trekken vaak de Lovers tarotkaart omdat het gaat over keuzes en zich onzeker voelen over een beslissing.

Als je op een kruispunt staat en in een bepaalde richting vooruit wilt gaan, maar je ‘onzeker’ voelt, zet dan alle twijfel opzij. Ga vol vertrouwen door.

De Lovers Tarotkaart en Numerologie

De Lovers tarotkaart wordt geassocieerd met Zes, het aantal communicatie en harmonie. De Geliefden, die elkaars leven in balans brengen, helpen de problemen op te lossen door middel van wederzijdse aid.

Zes wordt ook beschouwd als een mystiek getal. Het is de combinatie van het Goddelijke Vrouwelijke en Goddelijke Mannelijke zoals uitgelegd in vele theorieën en zelfs genoemd in Dan Brown’s boek The DaVinci Code.

In dit boek wordt de zespuntige ster, ook bekend als de Davidster, uitgelegd als een combinatie van vrouwelijke en mannelijke principes. De rechtopstaande en omgekeerde driehoeken samen die een zespuntige ster vormen, vertegenwoordigen deze balans tussen mannelijk en vrouwelijk.

De Lovers Tarotkaart en Astrologie

The Lovers is het Archetype van gedeelde energie tussen twee mensen. Dit komt gemakkelijk overeen met Weegschaal, het teken van balans en rechtvaardigheid. Dit is ook een teken van liefde, schoonheid en harmonie en wordt geregeerd door de planeet Venus.

Zowel Weegschaal als Venus worden geassocieerd met het element lucht.

Sommigen zien deze kaart als corresponderend met Tweelingen en zien de Tweelingen ook als de weerspiegeling van tweelingzielen. Tweelingen wordt geregeerd door Mercurius.

De Liefhebbers Tarot kaart Combinaties

Omdat de Lovers tarotkaart verschillende betekenissen heeft, kijken de meeste lezers naar omringende kaarten om precies te bepalen wat je Hogere Zelf wil dat je weet over je huidige situatie.

In combinatie met andere Grote Arcana-kaarten is de boodschap nog krachtiger (voor alle lezingen) en kopjes betekent dat de spirituele communicatie die wordt overgedragen liefdes- / relatiegerelateerd is.

De geliefden en de kluizenaar

Als je je alleen hebt gevoeld en losgekoppeld bent van liefde van elk type, zijn de Kluizenaar en de Geliefden tarotkaart een combinatie die vaak voorkomt.

de geliefden en kluizenaarscombinaties in tarot
De Geliefden + De Kluizenaar

Hoewel zelfzorg en focus op je eigen behoeften belangrijk is, suggereert deze combinatie dat je moet werken aan het vernieuwen van de relaties die belangrijk voor je zijn.

Wacht niet tot ze de eerste stap zetten. Reik uit naar vrienden en familie die je mist in je leven en werk aan het opnieuw aanwakkeren van wat je ooit had.

De geliefden en de keizerin

Wanneer de Keizerin valt met de Lovers tarotkaart, zijn er warme gevoelens in overvloed. Je zult al snel overweldigende vreugde voelen en deze emotie zal aanwezig zijn in elke relatie die je koestert.

de geliefden en de keizerin kaart combinaties tarot
De Geliefden + De Keizerin

Als je door relatieproblemen gaat of een vete hebt met een familielid, staan de dingen op het punt om te keren. Als je op zoek bent naar liefde, zullen verschillende vrijers zich presenteren.

Bereid je dus voor om een keuze te maken.

De Geliefden en de Vijf van Kelken OF de drie van zwaarden

De geliefden, wanneer verbonden met het pak van Cups, is bijna altijd gerelateerd aan liefde of romantiek. Wanneer het de Five of Cups is die in combinatie is met de Lovers, staan verlies en hartzeer centraal. Hetzelfde geldt voor de Geliefden en de Drie van Zwaarden, wat afwijzing of afscheiding vertegenwoordigt.

Ga je momenteel door een liefdesverdriet, echtscheiding of een andere relatiebreuk? Als dat zo is, kan het voelen alsof het gewicht van de wereld op je schouders ligt.

Hoe moeilijk het ook lijkt, focussen op de positieve dingen in je leven is het beste wat je op dit moment kunt doen.

Sluit je ogen en stel jezelf deze vraag: waar moet je nog dankbaar voor zijn? Omarm het antwoord dat je krijgt.

De geliefden en oordeel of kracht

Een relatie of verbinding uit het verleden zal spoedig nieuw leven worden ingeblazen. Als je een ex hebt vastgepind of een oude vlam opnieuw wilt aanwakkeren, suggereert Judgement dat je wens binnenkort zal worden ingewilligd.

De krachtkaart geeft aan dat je relatie een onbreekbare band zal zijn. Zelfs als de eb en vloed het doet lijken alsof het niet goed gaat, houd je vast. De situatie zal snel omslaan.

De Liefhebbers Tarot kaart Ontwerpen

Hoewel ik alle beschrijvingen schrijf op basis van het Rider-Waite Tarot deck, gebruik ik ook andere decks. En ik hou van alle geweldige decks die er zijn!

Hieronder vind je een kleine selectie van mooie Lovers tarotkaarten. Als je zelf een tarotkaart hebt getrokken en deze wilt delen, hoor ik graag van je!

De geliefden in een lezing

Dat is alles voor de Lovers tarotkaart betekenis! Als je de Lovers tarotkaart in je spread hebt getrokken, was de betekenis dan logisch voor je situatie in het leven? Heb je grote levensveranderende keuzes te maken of sta je voor een dilemma?

Vergeet niet dat deze kaart je adviseert om niet automatisch voor de makkelijke weg (verleiding) te gaan. Zorg ervoor dat je eerst alle informatie verzamelt die je nodig hebt, voordat je een beslissing neemt.

Ben jij een Tarot beginner? Leer tarot lezen in deze Tarot Beginners Gids.