De Hogepriesteres Tarotkaart Betekent: Liefde, Gezondheid, Geld &meer

De Hogepriesteres Tarotkaart Betekent: Liefde, Gezondheid, Geld &meer

De Hogepriesteres Tarot kaart is de tweede troef of Grote Arcana kaart van het tarot deck. Krachtig maar intrigerend, de kaart vertegenwoordigt seksualiteit, mysterie en algemene hogere macht.

Terwijl veel tarotkaarten betrekking hebben op het ondernemen van actie of het maken van een beweging, is de Hogepriesteres een kaart van niet-actie – wat betekent dat iemand die het trekt, moet overwegen om zijn betrokkenheid in te trekken.

In plaats van te proberen het verhaal te beheersen, zoek je naar potentieel en mogelijkheden.

In een lezing suggereert de Hogepriesteres vaak dat het tijd is om je terug te trekken en na te denken over de situatie en te vertrouwen op je innerlijke instincten om je er doorheen te leiden.

De belangrijkste feiten van de Hogepriesteres

Voordat we dieper ingaan op de rechtschapen en omgekeerde betekenis van de Hogepriesteres, hebben we enkele belangrijke feiten en de belangrijkste woorden opgeschreven die door deze Grote Arcana-kaart worden vertegenwoordigd.

Rechtop Intuïtief, onbewust, goddelijk vrouwelijk
Omgekeerd Onderdrukte gevoelens, terugtrekking, stilte
Ja of nee Ja
Numerologie 2
Element Water
Planeet Maan
Astrologisch teken Kanker

De Hogepriesteres Tarotkaart Beschrijving

Om de betekenis van de Hogepriesteres tarotkaart volledig te begrijpen, zullen we eerst de illustratie, de kleuren en de symboliek bekijken.

De Hogepriesteres tarotkaart toont een vrouw die op een kubusvormige steen tussen twee pilaren zit. De B op de zwarte pilaar staat voor Boaz, de pijler van kracht. De J op de witte pilaar staat voor Jachin, de pilaar van het establishment.

de tarotkaart van de hogepriesteres

De zwart-witte kleuren van de pilaren symboliseren dualiteit: mannelijk en vrouwelijk, goed en kwaad, negatief en positief. Zij stellen dat kennis en acceptatie van dualiteit vereist zijn om deze heilige ruimte te betreden.

De locatie van de Hogepriesteres tussen de twee pilaren suggereert dat ze optreedt als bemiddelaar tussen de diepten van de werkelijkheid. Ze symboliseert de derde pijler of het pad ertussen. Haar overtuiging is dat beide pijlers gelijk zijn en dat er in beide werelden kennis te leren valt.

In haar hand houdt de Hogepriesteres een boekrol met het woord Tora erop, een verwijzing naar het Joodse geschrift of een anagram voor de tarot of misschien beide.

De rol is gedeeltelijk bedekt. Dit impliceert dat heilige kennis zowel expliciet als impliciet is en dat je het alleen kunt zien als je klaar bent om verder te kijken dan het materiële rijk.

De kroon en het blauwe gewaad zijn beide symbolen van de goddelijke kennis van de Hogepriesteres. Het kruis op haar gewaad vertegenwoordigt de vier richtingen en het evenwicht van de vier zelven: lichaam, hart, geest en geest.

In tegenstelling tot de magiër die de vier aspecten externaliseerde, vertegenwoordigt het kruis van de priesteres haar internalisering van macht. Dat is ook de reden waarom ze de boekrol vasthoudt en niet leest: ze kent de inhoud al.

De maansikkel aan haar voeten vertelt ons ook dat ze verlicht wordt door reflectie en symboliseert haar verbinding met het goddelijke vrouwelijke, haar intuïtie en onderbewustzijn, en de natuurlijke cycli van de maan.

de hogepriesteres tarot deck de moderne manier tarot
De Modern Way versie van de Rider-Waite

De sluier van granaatappels symboliseert overvloed, vruchtbaarheid en het goddelijke vrouwelijke. Het roept ook persephone op om de vrucht van de onderwereld te eten, waardoor ze heen en weer kan bewegen tussen de hogere en lagere rijken.

Bovendien verbergt de sluier geheimen achter haar en dient om toevallige toeschouwers buiten te houden. Alleen de geïnitieerde mag meedoen.

De Hogepriesteres Tarotkaart Betekenis

Wanneer de Hogepriesteres rechtop verschijnt in een tarotlezing, geeft ze meestal een tijd aan om te leren en te luisteren naar je intuïtie in plaats van prioriteit te geven aan je intellect en bewuste geest.

Ze vertelt je om te vertragen en na te denken over wat je hebt geleerd en om nog meer kennis te verwerven voordat je een beslissing neemt of actie onderneemt.

Sta je voor een grote keuze of dilemma? Laat de Hogepriesteres je leiden op je avontuur diep in je onderbewustzijn en probeer je te verbinden met je hogere zelf.

de hogepriesteres tarotkaart vonk vreugde deck
DOWNLOAD DIT PRINTBARE DECK HIER

Terwijl je dit doet, zullen antwoorden vrijelijk stromen als ze van binnenuit komen. Als je eenmaal hebt geleerd om je innerlijke stilte te raadplegen voor antwoorden op je praktische dilemma’s, heb je pijnefde het ideaal van de Hogepriesteres.

De Hogepriesteres vertelt je om naar je intuïtie te luisteren in plaats van prioriteit te geven aan je intellect en bewuste geest.

De Hogepriesteres roept je ook op om je te verbinden met je goddelijke vrouwelijke kant. Ze vertelt je om je heilige vrouwelijke te omarmen om je mannelijke en vrouwelijke energieën weer in balans te brengen.

Voel, in plaats van te denken, en vertrouw op je goddelijke vrouwelijke energie, zelfs als de mannelijke energie om je heen sterker lijkt te zijn.

Vaak wordt de Hogepriesteres beschouwd als de poortwachter bij de oude tempels en kan ook in een tarotlezing verschijnen wanneer je in je dagelijks leven tegenover een “poortwachter” staat. Haar advies is om je geen zorgen meer te maken over de uitkomst en de beslissing van de poortwachters te vertrouwen.

Gebruik ondertussen je energie en tijd om na te denken over wat je hebt geleerd en om jezelf voor te bereiden op alle mogelijke uitkomsten. Zodra de uitkomst duidelijk is, ben je klaar om ernaar te handelen.

De Hogepriesteres omgekeerd

In deze paragraaf zullen we wat meer praten over wat het betekent als je de Hogepriesteres in de omgekeerde positie hebt getrokken.

de hogepriesteres omgekeerd

De Hogepriesteres omgekeerd vertelt je weer om te vertragen en de tijd te nemen om je opnieuw met jezelf te verbinden. De omgekeerde kaart kan een teken zijn dat je je eigen gevoelens onderdrukt en dat je het moeilijk vindt om naar je eigen intuïtie te luisteren.

Was er een situatie waarin je het gevoel had dat je je gevoel moest volgen, maar je negeerde het? Of misschien werd je beïnvloed door de mening van anderen in plaats van na te denken over wat goed voor je was?

Wees voorzichtig als anderen je proberen te beïnvloeden; sta standvastig achter je eigen overtuigingen. Je hebt de goedkeuring van anderen niet nodig. Volg in plaats daarvan je eigen instincten, want de antwoorden die je zoekt zijn van binnen.

Word stil en trek jezelf terug uit de buitenwereld om te observeren wat je innerlijke leiding nu met je deelt. Ontspan in de wetenschap dat je al de antwoorden hebt die je nodig hebt in jezelf. Het enige wat je nodig hebt is een beetje vertrouwen in jezelf om te doen wat je weet dat het beste is.

De Hogepriesteres Tarot Carrière Betekenis

Hoewel niet nauw verbonden met rijkdom, komt de hogepriesteres tarotkaart wel naar voren in carrièrelezingen, vooral die waarbij je teruggaat naar school of op zoek gaat naar kennis van een of andere soort.

Waar ben je gepassioneerd over? Wat zijn je grootste verlangens? Dit zijn vragen om over na te denken.

Het antwoord op wat je moet doen om meer geld te verdienen is niet geknipt en droog met de Hogepriesteres, omdat ze vol verwondering is. Dit betekent echter niet dat ze geen begeleiding kan bieden.

Zijn er verborgen factoren in het spel die je ervan weerhouden om vooruitgang te boeken? Wat gebeurt er achter de schermen dat onthuld moet worden?

Deze Grote Arcana kaart spoort je aan om een stap terug te doen en als waarnemer naar de situatie te kijken. Welk advies zou je een vriend in je schoenen geven?

  • Zoek uit waar je echt gepassioneerd over bent
  • Volg een cursus of lees over deze passie
  • Vraag jezelf af of er iets is dat je tegenhoudt

De Hogepriesteres Tarot Liefde Betekenis

De Hogepriesteres is meer een ‘zelf’-kaart dan wat dan ook, dus ze verschijnt meestal in liefdes- of sociale / vriendschapslezingen wanneer je je meer moet concentreren op het voldoen aan je eigen verlangens en behoeften.

Als de Tarotkaart van de Hogepriesteres je vertegenwoordigt in een lezing, voel je je misschien ontevreden over veel gebieden van je leven, waaronder liefde. Als ze je partner of vriend vertegenwoordigt, heb je waarschijnlijk het gevoel dat je geen intimiteit kunt bereiken, hoe hard je ook je best doet.

Gelukkig is er een eenvoudige oplossing voor beide problemen – stop met proberen! We zeggen niet dat je het leven of je relaties moet opgeven, maar gewoon een stap terug moet doen en laten bloeien wat al is.

In zijn boek Fire in the Heart vertelt a Spiritual Guide for Teens Deepak Chopra het verhaal dat zijn mentor Baba (een goeroe zo u wilt) hem vertelde. Het ging om een jonge jongen die een rups zag veranderen in een vlinder.

Direct nadat de rups uit zijn cocon tevoorschijn kwam, leek hij te worstelen met zijn natte vleugels. Toen hij probeerde te helpen, blies de jongen op de vleugels. Het resultaat? De vleugel scheurde en de vlinder verloor zijn vermogen om te vliegen.

Als we onszelf (of anderen) dwingen om ons te committeren of ’tevreden te zijn’ voordat we (zij) er klaar voor zijn, begint de wrok zich op te bouwen. Het is echt oké om passief en geduldig te zijn.

  • Focus op je eigen wensen en behoeften
  • Stop met proberen en doe een stapje terug
  • Wees passief en geduldig

De Hogepriesteres Tarot Gezondheid Betekenis

Als je niet om gezondheid hebt gevraagd of spiritualiteit lezen specifiek, het trekken van de Hogepriesteres tarotkaart suggereert dat je je focus in die richting verlegt.

Heb je het gevoel dat er iets ‘uit’ is wat je lichaam betreft? Als dat zo is, volg dan je intuïtie en zoek medische begeleiding. Omdat de Hogepriesteres hormonale en vruchtbaarheidsproblemen kan vertegenwoordigen, evenals een aanstaande zwangerschap, is het belangrijk om haar boodschappen niet te negeren.

Hetzelfde geldt voor het emotionele lichaam en de ziel. Heb je je spirituele kant verwaarloosd? Of misschien ben je op weg naar persoonlijke verlichting.

Deze kaart spoort je aan om ‘op koers te blijven’. Kijk naar manieren om je vibratie te verhogen, contact te maken met je innerlijke stem, paranormale vermogens te verbeteren en je grootste verlangens te manifesteren.

  • Focus op je welzijn
  • Luister naar je intuïtie
  • Zoek naar manieren om je vibratie te verhogen

De Hogepriesteres: Ja of Nee

Wanneer getrokken in een ‘Ja of nee‘ lezend, heeft de Hogepriesteres tarotkaart een duidelijk antwoord: “Ja, als het voor het grotere goed is.” De intentie achter een verlangen is van groot belang.

Als je iets wilt of iets wilt doen dat anderen en jezelf op de lange termijn ten goede zal komen, zegt deze trekking dat je vrij bent om verder te gaan.

De Hogepriesteres Tarotkaart en Numerologie

Het ene trekt uiteindelijk het andere aan en daarom hebben we er Twee. Twee is balans. Dit wordt ook gesymboliseerd door de nummer twee van de Grote Arcana, de Hogepriesteres. Ze balanceert de tegenstellingen: het intuïtieve en het rationele, innerlijk en uiterlijk, en het verborgene en het geopenbaarde.

In de numerologie is twee ook eenheid. Het is polariteit, twee mensen die elkaar proberen te begrijpen, als twee mensen die elkaar proberen te achterhalen.

De Hogepriesteres Tarotkaart en Astrologie

De Tarotkaart van de Hogepriesteres staat voor intuïtie, subtiele energie en het Goddelijke Vrouwelijke.

In de astrologie regeert de maan over emoties, het onbewuste en paranormale krachten. Zeer intuïtieve Kreeft wordt geregeerd door de maan. Daarom kan de energie van de Hogepriesteres geassocieerd worden met dit Maanteken.

Het element dat geassocieerd wordt met het sterrenbeeld Kreeft en de Hogepriesteres is water. Water staat voor inzichten en genezing. Watertekens helpen graag anderen en ze lijken vaak een ingebouwde sonar te hebben voor het lezen van een stemming.

De Hogepriesteres Tarotkaart Combinaties

Levensveranderende ervaringen, tijd voor actie en overleg met je Hogere Zelf. In combinatie met andere kaarten kan de Hogepriesteres enigszins veranderen. Hieronder heb ik de belangrijkste kaartcombinaties opgeschreven.

De Hogepriesteres en de Magiër

Op het eerste gezicht lijken deze twee heel verschillende kaarten te zijn, maar ze zitten allebei vol mysterie en magie. De Magiër heeft de neiging om uiterlijke veranderingen aan te brengen, terwijl de Hogepriesteres aan de binnenkant werkt. Wanneer deze twee hun krachten bundelen, is het resultaat een levensveranderende ervaring.

hogepriesteres met magiërkaartcombinatie in tarot

Als je dit duo hebt getrokken, is er een serieuze omwenteling in het leven aan de horizon, maar dit is geen slechte zaak. Het eindresultaat van de veranderingen die voor je liggen zal een leven zijn dat veel beter is dan je heden.

De Hogepriesteres en de twee of acht staven

We hebben eerder gezegd dat de Hogepriesteres een kaart van non-reactie is. Dit is de regel, maar er zijn enkele uitzonderingen, vooral in combinatie met de Twee van Staven of de Acht van Staven.

de hogepriesteres en toverstokken kaartcombinaties in tarot

De eerste combinatie suggereert dat het tijd is om moedig te handelen. De Acht van Staven moedigt actie aan met een plan.

Waar ben je op dit moment het meest bang voor? Wil je een stap, relatie of carrièreswitch maken, maar voel je je gebonden door angst? Het is tijd om moed te omarmen en te doen wat gedaan moet worden!

De Hogepriesteres en de Kluizenaar

Hoewel ze verschillende betekenissen hebben, zie ik de Kluizenaar vaak als de mannelijke energieversie van de Hogepriesteres tarotkaart. Wanneer deze twee energieën met elkaar trouwen, heb je een sterke spirituele verbinding.

hogepriesteres met de kluizenaarkaartcombinatie in tarot

Als je deze combinatie hebt getrokken, zou innerlijk werk op dit moment je belangrijkste focus moeten zijn. Vermijd ook om naar anderen te gaan voor de antwoorden die je zoekt.

De tarot, paragnosten, vrienden en familie kunnen allemaal goed zijn voor begeleiding, maar het is je eigen Hogere Zelf die weet wat je het beste nodig hebt. Breng wat tijd alleen door zonder disturbance zoeken naar binnen.

De Hogepriesteres Tarotkaart Ontwerpen

Hoewel ik alle beschrijvingen schrijf op basis van het Rider-Waite Tarot deck, betekent dit niet dat ik ook andere decks gebruik. Het hangt helemaal af van mijn humeur en het soort lezen wat voor soort deck ik gebruik. Hieronder heb ik enkele van mijn favoriete illustraties van de Hogepriesteres tarotkaart toegevoegd.

De Hogepriesteres Tarotkaart FAQ’s

Als samenvatting heb ik de antwoorden toegevoegd op de meest gestelde vragen over de tarotkaart van de Hogepriesteres. Als je vraag na het lezen van dit artikel niet wordt beantwoord, stuur dan gewoon een bericht.

Wat is de betekenis van de Hogepriesteres?

Wanneer de Hogepriesteres in je tarotlezing verschijnt, geeft ze meestal een tijd aan om te leren en te luisteren naar je intuïtie in plaats van prioriteit te geven aan je intellect en bewuste geest.

Ze adviseert je om tot rust te komen en na te denken over wat je hebt geleerd en om nog meer kennis op te doen voordat je een keuze maakt of actie onderneemt.

Wat betekent de Hogepriesteres in Liefde?

De Hogepriesteres is meer een ‘zelf’-kaart dan wat dan ook, dus ze verschijnt meestal in liefdeslezingen wanneer je je meer moet concentreren op het vervullen van je eigen verlangens en behoeften.

Ze zegt niet dat je het leven of je relaties moet opgeven, maar gewoon een stap terug moet doen en laten bloeien wat al is.

Is de Hogepriesteres een Ja of Nee?

Het antwoord van de Hogepriesteres tarotkaart op je ‘ja of nee’-vraag is een duidelijk “Ja als het voor het grotere goed is.” De intentie achter een verlangen is van groot belang.

Welk sterrenbeeld vertegenwoordigt de Hogepriesteres?

De Hogepriesteres tarotkaart is verbonden met de Maan, de heerser van het sterrenbeeld Kreeft (Water). Dit teken vertegenwoordigt koestering, beschermendheid, goddelijke vrouwelijke, heilige kennis en een sterke verbinding met het verleden.

De Hogepriesteres Tarotkaart in een Reading

Dat is alles voor de hogepriesteres tarotkaart betekenis! Als je deze mystieke dame in je lezing hebt getrokken, was de betekenis dan logisch voor je situatie in het leven? Is het inderdaad tijd om te leren en te luisteren naar je intuïtie?

Ik hoor graag wat je van deze zeer intuïtieve kaart vindt!