De gezondheidsvoordelen van calciumpyruvaat

De gezondheidsvoordelen van calciumpyruvaat
Calcium pyruvaat supplementen


calciumpyruvaat.

Noraishah Mohd Tahir / EyeEm


 • Gezondheidsvoordelen
 • Mogelijke bijwerkingen
 • Dosering en bereiding
 • Waar moet je op letten?
 • Overige vragen

In de voedingssupplement multi-miljard dollar industrie, calcium pyruvaat heeft een hoge plaats in een drukke markt, omdat onderzoekers hebben aangeprezen het vermogen om mensen te helpen gewicht te verliezen. Hoewel het lichaam van nature pyruvaat produceert bij het afbreken van glucose, zullen mensen pyruvaat in supplementvorm consumeren in de hoop dit proces te versnellen in plaats van te wachten op wat het lichaam zelf doet.

Dit supplement wordt gebruikt om te helpen met andere gezondheidsproblemen, zoals kanker en een hoog cholesterolgehalte, hoewel het bewijs dat dit werkt onvoldoende blijft. Pyruvaat kan ook helpen met hoe goed je ouder wordt. Pyruvic gezichtspeelings kunnen de dode huid verwijderen en rimpels helpen verminderen en maskeren.

Gezondheidsvoordelen

Het bewijs varieert over de werkzaamheid van calciumpyruvaat. U zult peer-reviewed studies vinden die het vermogen ondersteunen om te helpen bij gewichtsverlies en een ouder wordende huid. U zult echter niet veel onderzoek vinden dat zijn competentie aankondigt in het verbeteren van atletische prestaties, kanker, schilferige huid, staar, congestief hartfalen of longziekte op lange termijn, zoals zoveel reclame voor calciumpyruvaat stelt dat het kan doen.

U kunt onderzoek vinden dat calciumpyruvaat de volgende gezondheidsvoordelen biedt:

Vet verliezen op een beperkt dieet

In een studie gepubliceerd in Het American Journal of Clinical Nutrition, een groep van 14 zwaarlijvige vrouwen at ongeveer 1.000 calorieën per dag van een dieet dat bestond uit 68% koolhydraten en 22% eiwit gedurende drie weken. De helft van hen nam elke dag 30 gram pyruvaat. De andere helft kreeg een placebo. De vrouwen in de eerste groep verloren negen kilo vet; de vrouwen in de controlegroep verloren er zes.

Vet verliezen tijdens een trainingsprogramma

Een studie van Voeding Suggereert dat calciumpyruvaat kan helpen bij gewichtsverlies bij het starten van een trainingsprogramma. Onderzoekers wezen 23 niet-oefenende vrouwen toe in twee groepen: een die twee keer per dag vijf gram pyruvaat nam en de andere die twee keer per dag een placebo nam. Ze trainden allemaal 30 dagen in een wandeltest van 45 minuten op 70% van het maximale V02-voortraining.

De resultaten toonden aan dat de pyruvaatgroep bijna een pond vet verloor. De placebogroep kreeg 2,4 kilo vet.

Veroudering

Pyruvinezuurpeelings bij 50% kunnen mogelijk een veilige en efficiënte behandeling worden voor huidveroudering in het gezicht, volgens een studie van Dermatologische Chirurgie. Onderzoekers behandelden 20 patiënten met vier peelingsessies met tussenpozen van vier weken. Daarna vonden ze een huid met gladdere texturen, minder rimpels en hyperpigmentatieverlichting. De patiënten rapporteerden ook weinig tot geen ongemak in de periode na de peeling.

Mogelijke bijwerkingen

U kunt bijwerkingen ervaren bij het consumeren van calcium pyruvaat supplementen. Deze moeten echter verminderen met kleinere doses. Als een van de volgende dingen op u van toepassing is, probeer dan naar vijf gram per dag te gaan en zoek naar pillen zonder kunstmatige ingrediënten op het etiket:

 • Hoofdpijn. Probeer bij elk supplement een vol glas water te drinken.
 • Misselijkheid of braken. U kunt misselijkheid en / of braken mogelijk oplossen door de pillen met voedsel in te nemen in plaats van op een lege maag.
 • Diarree of constipatie. Als u maagaandoeningen heeft, kan calciumpyruvaat het probleem verergeren. U moet praten met uw arts over het nemen van het supplement voordat u dat doet.
 • Uticaria (bijenkorven). Dit kan wijzen op een allergische reactie en u moet onmiddellijk stoppen met het innemen van de pillen.
 • Zwakheid. Dit kan worden opgelost door calciumpyruvaat op een volle maag in te nemen. Als u zich nog steeds zwak voelt, moet u het gebruik staken.

Dosering en bereiding

Voor gewichtsverlies is de aanbevolen dosering voor calciumpyruvaat 5 tot 44 gram per dag. Pyruvaat kan ook topisch op uw huid worden gebruikt om te helpen bij veroudering. In dit geval kan een 50% pyruvinezuurschil eenmaal per week gedurende vier opeenvolgende weken worden aangebracht.

Zoals altijd moet u met een medische professional spreken voordat u voedingssupplementen inneemt. De arts zal kijken naar uw medische geschiedenis, dieet en trainingsregime, en deze gebruiken om te bepalen of een supplement zoals calciumpyruvaat uw gezondheid kan aanvullen.

Waar moet je op letten?

Je shzoek naar de andere namen van calciumpyruvaat op etiketten:

 • Kaliumpyruvaat
 • Pyruvaat de calcium
 • Pyruvinezuur
 • Natriumpyruvaat
 • Oxopropanoaat
 • Oxopropaanzuur
 • Acetylforminezuur
 • Alfa-Keto Zuur
 • Calcium pyruvaat monohydraat
 • Acetylforminezuur
 • Pyruvaat de Creatine |
 • Pyruvaat de Magesium

U moet er ook voor zorgen dat het etiket niet zegt dat dit product een ziekte kan genezen of behandelen. Dit is niet legaal volgens de Federal Drug Administration (FDA). Als je dit toch ziet, gooi de fles dan meteen weg.

Om het gezondste type calciumpyruvaat te consumeren, zoekt u naar labels die zeggen dat het supplement geen kunstmatige kleuren, smaakstoffen, zoetstoffen, gluten of allergenen bevat en good manufacturing products (GMP) gecertificeerd is.

Overige vragen

Komt calciumpyruvaat met veiligheidsproblemen?
Ja, iedereen die zwanger is of borstvoeding geeft, moet het gebruik van het supplement vermijden. Dit komt door het weinige voldoende bewijs dat suggereert dat calciumpyruvaat 100% veilig en effectief blijft.

U moet ook vermijden het consumeren van het supplement als u diarree of prikkelbare darm syndroom, als elke hoeveelheid kan verergeren van deze voorwaarden.

Kun je te veel calciumpyruvaat innemen?
Pyruvaat heeft geen vast bovenste innameniveau omdat er zo weinig negatieve effecten zijn opgetreden bij hoge doseringen, volgens de National Academies of Sciences Engineering Medicine. Voor de beste praktijken moet u echter de aanbevolen dosering volgen en met uw medische professional praten voordat u dit aan uw dieet begint toe te voegen.

Dit supplement wordt gebruikt om te helpen met andere gezondheidsproblemen, zoals kanker en een hoog cholesterolgehalte, hoewel het bewijs dat dit werkt onvoldoende blijft. Pyruvaat kan ook helpen met hoe goed je ouder wordt. Pyruvic gezichtspeelings kunnen de dode huid verwijderen en rimpels helpen verminderen en maskeren.

Om het gezondste type calciumpyruvaat te consumeren, zoekt u naar labels die zeggen dat het supplement geen kunstmatige kleuren, smaakstoffen, zoetstoffen, gluten of allergenen bevat en good manufacturing products (GMP) gecertificeerd is.