De gezondheidsvoordelen van Afrikaanse Mango

De gezondheidsvoordelen van Afrikaanse Mango
Mangoverkoper met mango's
Dan Herrick / Getty Images

 • Gezondheidsvoordelen
 • Mogelijke bijwerkingen
 • Dosering en bereiding
 • Waar moet je op letten?
 • Veelgestelde vragen

Afrikaanse mango (Irvingia gabonensis |) is een natuurlijke vrucht die Afrikaanse stammen al lang gebruiken in de traditionele geneeskunde. Meestal worden alle delen van de plant gebruikt – de bladeren, wortel, schors en fruit. In gebieden waar Afrikaanse mango groeit (meestal in Centraal- en West-Afrika), consumeren mensen het vlees op grote schaal zoals elk ander fruit.

De Afrikaanse mangozaden bevatten ook een aantal voedingsstoffen, waaronder stevige vezels, gezonde vetzuren en essentiële mineralen. In de afgelopen jaren zijn de zaden omgezet in een extract en op de markt gebracht als een voedings- en gewichtsverliessupplement. Je zou ook de Afrikaanse mango op de markt kunnen zien onder andere namen dikanoot, bush mango en wilde mango. Hier is wat je moet weten over Afrikaanse mango supplementen.

Gezondheidsvoordelen

Weinig studies over de gezondheidsvoordelen van Afrikaanse mango zijn beschikbaar, en de meerderheid daarvan wordt gesponsord door supplementfabrikanten. Gepubliceerd onderzoek in peer-reviewed tijdschriften – hoewel beperkt – toont echter plausibiliteit voor Afrikaanse mango als voedingssupplement.

Het is echter belangrijk op te merken dat studies over de vrucht zelf niet noodzakelijkerwijs betekenen dat dezelfde resultaten zullen worden bereikt door het supplement in te nemen. Hier zijn enkele van de potentiële gezondheidsvoordelen.

Kan gewichtsbeheersing helpen

Een uitgebreide meta-analyse van Irvingia gabonensis | vond dat deze vrucht een potentieel zou kunnen zijn om te helpen bij gewichtsverlies. Hier zijn twee voorbeelden die onderzoekers hebben besproken.

In een gerandomiseerde, dubbelblinde, placebo-gecontroleerde studie kregen de deelnemers 350 milligram van het zaadextract of een placebo gedurende 4 weken. Uit de resultaten bleek dat de Irvingia gabonensis | groep verminderde het lichaamsgewicht in een groter tempo dan de placebogroep.

In een andere dubbelblinde, placebo-gecontroleerde studie kregen 102 deelnemers 150 milligram Irvingia gabonensis | of een placebo. Na 10 weken bereikte de behandelingsgroep een groter verlies van lichaamsgewicht, tailleomtrek en lichaamsvetpercentage dan de placebogroep.

Ondertussen, in een systemische review over de werkzaamheid van Afrikaanse mangosuppletie, vonden onderzoekers statistisch significante veranderingen in het bereiken van kleinere tailleomtrek in vergelijking met een placebo bij 208 deelnemers.

Kan cholesterol- en triglycerideniveaus verbeteren

In een systematische review van gerandomiseerde gecontroleerde onderzoeken naar Afrikaanse mango, ontdekten onderzoekers dat Irvingia gabonensis | suppletie had positieve effecten op de bloedlipidenprofielen van de deelnemers.

In een andere analyse van Afrikaanse mango bleek het hoge gehalte aan oplosbare vezels van de vrucht mogelijk het plasmacholesterol en triglyceriden te verlagen.

Kan de spijsvertering bevorderen

De Irvingia gabonensis | extract is rijk aan vezels, die je spijsverteringsstelsel kunnen helpen goed te functioneren en je langer een vol gevoel te geven (en daardoor minder te eten).

Mogelijke bijwerkingen

Het consumeren van Afrikaanse mango supplementen kan bijwerkingen veroorzaken. Het supplement kan je bijvoorbeeld energie geven, waardoor het uitdagender wordt om te slapen. Als je Afrikaanse mango gebruikt, kun je proberen dit te bestrijden door de pil eerder op de dag in te nemen.

Je kunt ook uitgedroogd raken als je Afrikaanse mango gebruikt, dus zorg ervoor dat je veel water drinkt wanneer je het inneemt. Evenzo kan het vochtig houden van je mond met vloeistof helpen om een droge mond te verminderen, wat ook in verband is gebracht met Afrikaanse mango.

Zwangere en zogende vrouwen, kinderen, iedereen immuungecompromitteerd, en degenen die medicijnen gebruiken, moeten dit supplement vermijden. Omdat de supplementenindustrie niet goed gereguleerd is, kan de inhoud op Afrikaanse mango-productetiketten verschillen van wat u daadwerkelijk consumeert.

Dosering en bereiding

De juiste dosering hangt af van uw gezondheid, leeftijd en tolerantie voor supplementen. Misschien wilt u het supplement ook met voedsel innemen, omdat Afrikaanse mango de maag van streek kan maken. Ondertussen zou het nemen van het eerder op de dag voor sommige mensen beter kunnen werken, omdat bekend is dat het supplement energie levert.

Om het product te kopen, kunt u Afrikaanse mango online, in natuurvoedingswinkels en in fysieke winkels vinden die gespecialiseerd zijn in voedingssupplementen. Praat met een zorgverlener voordat u dit of een ander supplement. Ze kunnen je latenu weet of het geschikt voor u is of hoe het kan interageren met uw huidige medicijnen.

Waar moet je op letten?

Als u ervoor kiest om Afrikaanse mango te consumeren, zoek dan naar extractsupplementen die de USP bevatten
(United States Pharmacopeia) zegel, omdat dit de productkwaliteit garandeert. Het etiket mag ook geen behandeling, genezing of verlichting van symptomen voor een ziekte vermelden. Het maken van dit soort claims is illegaal volgens de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA).

Een woord van bodymindspirit

Afrikaanse mango wordt vaak gepromoot als een hulpmiddel voor gewichtsbeheersing. Maar omdat supplementen niet worden gereguleerd door de FDA, moet u met een zorgverlener spreken voordat u het consumeert. U moet ook een record van elke medicatie en aanvulling die u neemt meenemen naar afspraak om ervoor te zorgen dat u geen negatieve interacties of allergische reacties op Afrikaanse mango zult hebben.

Als u geïnteresseerd bent in het verliezen van gewicht, overweeg dan om met een geregistreerde diëtist te werken. Ze kunnen u helpen haalbare doelen te stellen en ervoor te zorgen dat u een uitgebalanceerd en voedzaam eetplan volgt. Vaak is het maken van kleine veranderingen in uw eetpatroon onder begeleiding van een professional voordeliger dan het nemen van supplementen.

Veelgestelde vragen


 • Wat zit er in Afrikaanse mango dieetpillen?

  Afrikaanse mango dieetpillen zijn gemaakt van een extract van de zaden van de West-Afrikaanse vrucht Irvingia Gabonensis‘. Houd er rekening mee dat supplementen niet gereguleerd zijn en andere ingrediënten kunnen bevatten. U moet het etiket lezen om er zeker van te zijn dat ze niets bevatten dat u niet wilt innemen, vooral als u voedselallergieën heeft.


 • Zit er cafeïne in Afrikaanse mango?

  Afrikaanse mango bevat geen cafeïne. Sommige commerciële producten kunnen echter cafeïne toevoegen om energie te stimuleren voor gewichtsverlies. Als u gevoelig bent voor cafeïne, zorg er dan voor dat u het ingrediëntenetiket leest voordat u het supplement inneemt.


 • Wanneer moet ik Afrikaanse mangopillen nemen?

  Er is geen specifiek tijdstip van de dag dat u Afrikaanse mangopillen moet nemen, hoewel u misschien de pillen, capsules of poeder met voedsel wilt consumeren om te voorkomen dat uw maag van streek raakt. Volg de instructies op het etiket voor de aanbevolen dosering. Misschien wilt u ook de eerste 7 dagen besteden aan het nemen van de helft van het product om ervoor te zorgen dat het supplement overeenkomt met uw spijsverteringsstelsel.

  Als u een voedzaam, uitgebalanceerd dieet consumeert, hoeft u waarschijnlijk geen supplementen te nemen, waaronder African Mango. Supplementen zijn niet gereguleerd en hun werkzaamheid en veiligheid worden niet ondersteund door solide bewijs, dus spreek altijd met een zorgverlener voordat u een product aan uw routine toevoegt.