De Gehangene Man Tarotkaart Betekenis: Liefde, Geld, Gezondheid &Meer

De Gehangene Man Tarotkaart Betekenis: Liefde, Geld, Gezondheid &Meer

Op het eerste gezicht, de Gehangene tarotkaart blijkt een puur negatieve kaart te zijn. De meesten van ons verbinden de term ‘opgehangen’ met de dood. Dit is niet het geval met tarot omdat de Dood een kaart op zich is.

De Gehangene is springlevend, maar geschorst, niet in staat of mogelijk niet bereid om verdere actie te ondernemen.

Hoewel niemand graag ‘vastzit in een sleur’, bevat deze Major Arcana-kaart een aantal zeer krachtige adviezen, vooral voor degenen onder ons die proberen onze volgende zet te achterhalen.

De Gehangene Tarot Sleutelwoorden

Voordat je dieper ingaat op de rechtopstaande en omgekeerde Hanged Man tarotkaart betekenis, en de verbinding met liefde, werk en leven, hieronder een kort overzicht van de belangrijkste woorden die verbonden zijn aan deze Grote Arcana kaart.

Rechtop Loslaten, opofferen, stilstaan bij nadenken, onzekerheid, spirituele ontwikkeling
Omgekeerd Onvrede, stagnatie, negatieve patronen, geen oplossing, opofferingsangst
Ja of nee Misschien

De Gehangene Tarotkaart Beschrijving

Ondersteboven opgehangen aan zijn voet, wordt de Gehangene getoond bungelend aan een boom. Dit is echter geen gewoon jonge boompje. Van de wereldboom wordt gezegd dat hij het gewicht van de hemel draagt, terwijl hij ook geworteld is in de onderwereld beneden.

de gehangene tarotkaart

Met het ene been gekruist achter het andere, suggereren de positie van de Gehangene en de blik op zijn gezicht een paar verschillende dingen. Hij lijkt niet bang of overstuur te zijn.

Sterker nog, de gloeiende halo rond zijn hoofd en zijn ontspannen uitdrukking wekken de indruk dat hij zijn lot heeft aanvaard.

Hetzelfde geldt voor zijn shirt, dat de kleur van de serene oceaan heeft geverfd. Zijn rode broek vertegenwoordigt zowel kracht als wilskracht.

Vergis je niet, de Gehangene heeft het vermogen om zijn situatie te veranderen, maar heeft om de een of andere reden besloten om ‘deze uit te zitten’.

De Gehangene Man Tarot Betekenis

De Gehangene staat voor ‘het wachtspel’ dat vaak deel uitmaakt van de voortgang van het leven. Hoewel we zelden blij zijn dat we vastzitten in limbo, zijn er momenten waarop niets anders kan worden gedaan en we gedwongen worden stil te zijn.

Dit vereist vaak het offeren van mensen en dingen waar we liever aan vasthouden.

de gehangene moderne manier tarot deck kaart
De Moderne Manier Tarot®

De Upright Hanged Man tarotkaart wil dat je weet dat we soms een verlies moeten accepteren voor het grotere goed. Acceptatie en loslaten zijn de sleutel als je ooit vooruit wilt.

Liefde en relaties Betekenis

Indien verbonden met liefde en relaties van welke aard dan ook, de Gehangene symboliseert ongeluk en in een sleur zitten. Het is tijd om jezelf te ontdoen van giftige verbindingen en je alleen te concentreren op degenen die je vrede en vreugde geven.

Als je aarzelt om een einde te maken aan een romantische relatie of vriendschap, is het niet nodig om je te haasten. Je moet echter wel wat soul-searching doen.

Is er een manier om dingen te verbeteren? Probeer het eens. Heb je alles gedaan wat je kunt doen? Kom naar een plaats van acceptatie. Dit kan een situatie zijn waarin de Tarotkaart van de Gehangene staat voor het loslaten van het verleden en het bewandelen van een ander pad.

Geld en carrière betekenis

Omdat het een kaart van geduld is, de Gehangene tarotkaart verschijnt vaak in geld en carrière lezingen wanneer dingen niet echt gaan zoals gepland.

Soms betekent dit dat een promotie niet beschikbaar is of wordt gegeven zoals gehoopt. Het kan ook de langzame en stagnerende groei vertegenwoordigen van een bedrijf waarvan men hoopte dat het van de grond zou komen.

Als dingen langer duren dan verwacht om winst te maken of als uw financiële stabiliteit op wankele grond lijkt te zijn, houd dan vast. Dingen zullen uiteindelijk verbeteren als je consequente inspanningen blijft leveren.

U wilt echter voorkomen dat u geld leent, beloften doet of dieper gaat met investeringen. Angst kan ons vaak naar overhaaste beslissingen drijven die een slechte situatie alleen maar erger maken.

Gezondheid en spiritualiteit Betekenis

De Gehangene is een kaart van lichamelijke ziekte. Het is ook gekoppeld aan zwangerschapsproblemen en problemen met chronische aandoeningen zoals hoge bloeddruk.

Hoewel dit geen ‘goed nieuws’ is, de Gehangene tarotkaart dient als waarschuwingskaart in een Gezondheid context waarmee u medische begeleiding kunt zoeken als u tekenen van een probleem begint te zien.

Met Spiritualiteit de vooruitzichten zijn een stuk rooskleuriger. De Gehangene is een kaart van verandering en metamorfose. Net zoals vlinders zich tijdens hun wedergeboorteproces in een cocon wikkelen, moeten we ook wat tijd nemen om onze geest en geest te vernieuwen.

Als je de Gehangene in spirituele lezingen hebt ontvangen, is het tijd om je te concentreren op paranormale ontwikkeling en het stijgen naar een nieuw niveau van vibratie. Als je op hetzelfde niveau blijft, krijg je alleen maar meer van hetzelfde.

De gehangene omgekeerde betekenis

Twee specifieke scenario’s hebben vaak betrekking op de Gehangene Omgekeerd. Een daarvan is wanneer een persoon het gevoel heeft dat hij of zij geeft en geeft, maar niets krijgt voor het offer.

de gehangene tarotkaart omgekeerd

Dit kan leiden tot een gevoel van angst dat iemand ervan weerhoudt om in de toekomst te investeren. In plaats van ‘nooit meer’ te zeggen, kijk je naar negatieve patronen en uitputtende situaties die moeten worden beëindigd en onderneem je actie om de cyclus te stoppen.

Als de eerste niet resoneert, vertegenwoordigt de Gehangene Omgekeerd iemand die impulsieve beslissingen neemt en ernstige gevolgen ziet (of zich erop voorbereidt).

Heb je een beslissing genomen waar je spijt van hebt en worstelt om het goed te maken? Hoewel we niet terug kunnen gaan en het verleden kunnen veranderen, kunnen we ons perspectief veranderen om elke uitkomst in ons voordeel te laten werken.

Welke les kunnen we leren? Door het antwoord op deze vraag te omarmen, kun je het roer omgooien.

De gehangene: Ja of Nee

De Gehangene tarotkaart is een ‘misschien’ als het gaat om ‘Ja of nee‘ metingen.

Voor het grootste deel suggereert het om een tijdje rond te hangen en af te zien van actie. Omdat hij echter ook spirituele groei vertegenwoordigt, is de boodschap van de Gehangene in sommige situaties om te stoppen met uitstellen en een stap vooruit te zetten.

Misschien moet je nog een kaart of twee trekken in verband met deze Major-kaart om een beter begrip te krijgen.

Belangrijke kaartcombinaties

Loslaten, opofferen, pauzeren om na te denken zijn de hoofdthema’s van de Hanged Man tarotkaart. In combinatie met andere kaarten kan deze betekenis veranderen.

Hieronder vind je de belangrijkste Hanged Man tarotkaart combinaties.

De gehangene en de hierofant

De Hierofant en de Gehangene verbinden zich wanneer een persoon zich onzeker voelt over wat hij moet geloven. Soms heeft dit betrekking op een specifieke situatie, terwijl in andere situaties de verwarring algemener kan zijn.

de opgehangene in combinatie met hierophantkaart

Een persoon kan zich bijvoorbeeld afvragen of zijn geliefde tegen hem liegt of kan nadenken of hij echt de religieuze leringen van zijn jeugd gelooft. Als je je geloof in twijfel trekt, moedigt de Gehangene je aan om dingen geduldig te onderzoeken.

De gehangene en de geliefden

Samen suggereren deze twee Grote Arcana-kaarten dat iemand onder druk wordt gezet in een relatie en zich hierdoor gevangen voelt.

hangedman en liefhebber tarotkaart combi

Dit gebeurt wanneer twee mensen in een partnerschap met verschillende ‘snelheden’ bewegen of tegengestelde einddoelen voor ogen hebben. Wanneer de Gehangene en de Geliefden samen verschijnen, is het tijd om een serieus gesprek te voeren over wat er in de toekomst moet gebeuren.

De gehangene en het Rad van Fortuin

Er is een vertraging in het lot opgetreden als het Rad van Fortuin wordt gecombineerd met de Gehangene tarotkaart. Hoewel wat bedoeld is zeker zal gebeuren, houden onze eigen misplaatste acties onze zegeningen soms een tijdje stevig opgesloten.

gehangen man en rad van fortuin combinatie

Houd je iets zo stevig vast dat je jezelf ervan weerhoudt om je doel binnen te lopen? Hoewel verandering eng kan zijn, is het noodzakelijk en iets dat we moeten leren accepteren. Anders leven we in een constante staat van limbo en ongeluk.

De gehangene en het oordeel

Worstel je met acceptatie, niet met je eigen handelen, maar met dat van anderen? Wanneer een lezing de Gehangene en oordeelskaarten produceert, is het niet toestaan dat anderen hun eigen fouten maken een veel voorkomend scenario.

opgehangen man en oordeel tarot

Het is normaal om te willen voorkomen dat degenen van wie we houden falen of dingen doen die hen alleen maar pijn zullen doen. Het is echter essentieel om te onthouden dat contrast en ervaringen helpen we groeien emotioneel en spiritueel.

Als we proberen de beslissingen van anderen te controleren (of te beoordelen), houden we hen tegen van hun lot. Daarom is het zo belangrijk om je naar binnen te richten.

De Gehangene Tarot Kunst

Hoewel ik alle beschrijvingen schrijf op basis van het Rider-Waite Tarot deck, betekent dit niet dat ik ook andere decks gebruik. En er zijn zoveel mooie decks die er zijn!

Ik kan mezelf verliezen door te bladeren en op internet te zoeken naar mooie tarotkaarten. Hieronder vind je een kleine selectie van mooie Hanged Man tarotkaarten.

Als je zelf een kaart hebt gemaakt en deze wilt delen, hoor ik graag van je!

de gehangene moderne manier tarot deck kaart
Het moderne deck nu hier te bestellen
Gehangene man tarot liefde
Arthur Duarte- De Gehangene
opgehangen man ja of nee
Elroy Lu – De Gehangene
de gehangene tarotkaart
Florence Pitot
gehangen man tarotkaart
Sonia Lazo – XII Le Pendu
de gehangene liefde
Laya Amela – 12 De Gehangene
opgehangen man tarot betekenis
Mony Pich – XII De Gehangene

De Gehangene Veelgestelde Vragen

De reacties en vragen die ik kreeg van mijn lezers (jullie!) zijn overweldigend. Ik ben enorm dankbaar dat ik deze interactie heb en terwijl ik reageer op elke boodschap die ik krijg, beantwoord ik hier de meest gestelde tarotvragen over de Gehangene tarotkaart.

Wat is de algemene betekenis van de Gehangene?

De meesten van ons verbinden de term ‘opgehangen’ met de dood, en daarom denken mensen dat de Gehangene tarotkaart een negatieve betekenis heeft. Dit is echter niet helemaal waar. De Gehangene is springlevend, maar geschorst, niet in staat of mogelijk niet bereid om verdere actie te ondernemen. Hoewel niemand graag ‘vastzit in een sleur’, bevat deze Grote Arcana-kaart een aantal zeer krachtige adviezen.

Geeft de Gehangene een Ja of Nee aan in een Tarotlezing?

De algemene betekenis van de Gehangene tarotkaart heeft te maken met geduld, afzien van actie en een tijdje rondhangen. Daarom is de Gehangene een ‘misschien’-kaart als het gaat om ‘ja of nee’-lezingen. Er zijn echter enkele uitzonderingen.

Wat betekent de Hanged Man Love?

De Gehangene in een liefde en relatiecontext duidt op ongeluk en in een sleur zitten. Hij adviseert je om jezelf te bevrijden van giftige verbindingen en je alleen te concentreren op degenen die je vrede en vreugde geven!

De Gehangene Tarotkaart in een Reading

Dat is alles voor de Gehangene tarotkaart betekenis! Kun je er geen genoeg van krijgen? Als je de rechtopstaande of omgekeerde Gehangene in je spread hebt getrokken, was de betekenis dan logisch voor je situatie in het leven?

Onze community hoort graag over spot-on lezingen, dus neem even de tijd om het ons te laten weten in de reacties hieronder!