De Dwaze Tarotkaart Betekenis: Liefde, Gezondheid, Geld &meer

De Dwaze Tarotkaart Betekenis: Liefde, Gezondheid, Geld &meer

Ben je klaar voor nieuwe avonturen!? De Dwaze tarotkaart is de eerste kaart in de grote arcana, die een nieuw begin vertegenwoordigt en bijgevolg een einde aan iets in je oude leven.

De Dwaze tarotkaart is genummerd nul (0) en heeft geen specifieke plaats binnen het Tarotkaartspel, maar deze kaart is niet minder belangrijk.

In feite spreekt de plaatsing ervan tot de kracht van de Fool-kaart in het deck.

Jullie gaan een nieuwe fase in, een die heel anders is dan alle andere. Dit is het moment om te vertrouwen en met de stroom mee te gaan.

De dwaas Belangrijkste feiten

Voordat je dieper ingaat op de rechtopstaande en omgekeerde Fool tarotkaart betekenis, en de verbinding met liefde, werk en leven, hieronder een kort overzicht van enkele feiten en de belangrijkste woorden die verband houden met de Fool tarotkaart.

Rechtop Nieuw begin, onschuld, avontuur
Omgekeerd Roekeloosheid, onverschrokkenheid, risico
Ja of nee Ja
Numerologie 0
Element Lucht
Planeet Uranus
Astrologisch teken Waterman

De Dwaas Tarotkaart Beschrijving

Om de betekenis van de Dwaas tarotkaart volledig te begrijpen, zullen we eerst de illustratie, de kleuren en de symboliek bekijken.

de dwaze tarotkaart

De Dwaze tarotkaart toont een onschuldige ziel, die vreugdevol en opgewonden de wereld inloopt. Hij staart omhoog naar de hemel en is zich er schijnbaar niet van bewust dat hij op het punt staat over de klif in het onbekende te vallen.

Hij draagt niets met zich mee, behalve een bindel, met daarin al zijn wereldse bezittingen.

De witte roos in zijn linkerhand toont, zoals wit zou suggereren, zuiverheid, vrijheid. De explosieve sticker op zijn kleding vertegenwoordigt potentie.

Aan de voeten van de dwaas staat een kleine witte hond. Hij vertegenwoordigt loyaliteit en bescherming, die de dwaas aanmoedigt om vooruit te gaan en de lessen te leren die hij kwam leren.

De bergen achter de Dwaas symboliseren de lange reis en de uitdagingen die nog moeten komen.

De Dwaze Tarotkaart Betekenis

De Fool tarotkaart is het getal 0 van de Grote Arcana, wat staat voor het aantal onbeperkte mogelijkheden. Daarom heeft het geen specifieke plaats in de volgorde van de tarotkaarten. Zijn plaats is aan het begin of aan het einde van een reeks.

De Grote Arcana wordt vaak beschouwd als de reis van de Dwaas door het leven. Als zodanig is hij altijd aanwezig en heeft daarom geen nummer nodig.

de dwaze tarotkaart vonk vreugde deck
Download hier mijn printbare deck

Wanneer je vlinders in je buik voelt omdat je zo enthousiast bent over nieuwe doelen, kan dit zijn dat je in de Fools-gemoedstoestand bent.

Het zien van de Fool tarotkaart geeft over het algemeen aan dat je aan de vooravond staat van een onverwacht en spannend nieuw avontuur. Dit kan vereisen dat je een blinde sprong in het diepe waagt.

Er zal een lonende ervaring zijn die zal bijdragen aan je groei als mens. Het nieuwe avontuur kan letterlijk zijn en kan betrekking hebben op reizen naar een nieuw land of gebieden die je nog nooit eerder hebt bezocht.

de dwaas tarot de moderne manier tarot deck
De Moderne Manier Tarot®

“Soms moeten we de eerste stap zetten, zelfs als we niet kunnen zien waar we naartoe gaan. Dat heet geloof. Het is riskant. Het is geweldig.”

De verandering die deze kaart kan brengen, zal meestal een welkome zijn. Je kunt het ook zien als een oproep aan het risico nemen van je eigen karakter.

De kaart inspireert je om nieuwe gebieden in je leven te openen. Dat brengt een mix van anticipatie, verwondering, ontzag en nieuwsgierigheid met zich mee.

De Dwaas omgekeerd

Als je een tarot beginner bent, vraag je je misschien af wat een “omgekeerde tarotkaart” in hemelsnaam betekent. Nou, het is gewoon een kaart die ondersteboven lijkt te zijn vanuit jouw gezichtshoek, net als de afbeelding hieronder van de Fool tarotkaart.

In deze paragraaf zullen we wat meer praten over wat het betekent als je de Dwaas in de omgekeerde positie hebt getrokken.

de dwaas omgekeerd

Met betrekking tot zijn rechtopstaande beschrijving, waar de Dwaas het oneindige potentieel is voor een nieuwe reis in iemands leven, zou de Dwaas omgekeerd het oneindige potentieel zijn voor absoluut niets van waarde om tot stand te komen.

De Dwaas in omgekeerde richting staat voor roekeloos zijn en beginnend gedrag bij het nastreven van een nieuwe onderneming. Het geeft aan dat je veel begint maar niets afmaakt en dat je eenre letterlijk handelen als een dwaas door de repercussies van je acties te negeren.

Je kunt dit verontschuldigen als een reis om “jezelf te vinden”. Toch kun je zeer teleurgesteld zijn in waar je je uiteindelijk bevindt als je niet stopt met dwaas handelen.

“Alle groei is een sprong in het duister, een spontane daad zonder voorbedachten rade zonder voordeel van ervaring.” – Henry Miller

Deze kaart is hier om jullie te waarschuwen dat het nu niet de tijd is voor spontaniteit en vrijheid. Je moet afmaken waar je aan begonnen bent en omgaan met je verantwoordelijkheden voordat je veilig verder kunt gaan.

Zorg ervoor dat je niet verdwaalt in je eigen gedachten en niet actief ‘doet’. We hebben allemaal ideeën, maar het is alleen door actie dat deze ideeën materialiseren en waarde hebben.

De Dwaas Tarot Carrière Betekenis

Met de Fool tarotkaart in je carrière en werk is het tijd om voor die nieuwe baan te gaan of je eigen bedrijf te starten waar je van droomde. De mogelijkheden zijn echt eindeloos met deze kaart.

Voor sommigen betekent dit verhuizen naar een nieuwe staat of land, vooral als het gepaard gaat met de wereld tarotkaart. Voor lopende projecten betekent dit dat je innovatieve ideeën aantrekt en wordt aangewakkerd met nieuwe energie.

Op het nastreven van een droom kan worden neergekeken, maar niet wanneer de Dwaas tarotkaart de leiding heeft over een lezing. Je hart volgen, zelfs spontaan, kan leiden tot financieel succes.

  • Ga voor die nieuwe baan/promotie/project
  • Start uw droombedrijf
  • Sta open voor nieuwe ideeën
  • Laat je niet tegenhouden door angst en volg je hart

De Dwaas Tarot Liefde Betekenis

Combineer de dwaze tarotkaart met liefde en je staat op het punt om aan een nieuwe romantische reis te beginnen.

Als je al een relatie hebt, kan dit een nieuw hoofdstuk zijn, zoals een verloving, een bruiloft of zelfs een baby.

Als je single bent en je wilt mengen, betekent de Dwaas in een liefdeslezing dat je heel gemakkelijk en zorgeloos een nieuwe romantische relatie kunt manifesteren.

De betekenis die hieruit gehaald moet worden is om open en uitnodigend te zijn voor nieuwe en onverwachte mensen in je leven.

Bij het trekken van de dwaas in relatie tot liefde, is het een goed moment om jezelf daarbuiten te plaatsen en nieuwe kansen te nemen met partners die je anders misschien niet zou overwegen om te daten.

Deze kaart moedigt je aan om het onbekende te vertrouwen en een meer optimistische en hoopvolle kijk aan te nemen, je innerlijke kind te vieren en terug te winnen.

De Dwaas is er om te laten zien dat je nooit echt kunt vertellen wat je te wachten staat, en je kunt het alleen maar met vreugde begroeten.

  • Sta open voor nieuwe mensen in je leven en ga op date
  • Vertrouw op het onbekende
  • Maak je klaar om je relatie naar een hoger niveau te tillen
  • Vier en herwin je innerlijke kind

De Dwaas Tarot Gezondheid Betekenis

De Dwaas is een kaart van sterke energie. Als je ziek bent geweest of worstelt met je emotionele / mentale gezondheid, kan de Dwaas een nieuw leven vertegenwoordigen en je onbevangen voelen.

Elke situatie is anders, maar trouw zijn aan jezelf en je concentreren op het voldoen aan je eigen behoeften zal elk gebied van je leven helpen verbeteren.

  • Wees trouw aan jezelf
  • Toon wat zelfliefde

De dwaas in een ja of nee-vraag

Wanneer de Dwaaskaart wordt getrokken, betekent dit belangrijke beslissingen en verandering zal snel op je pad komen. Je antwoord op een Ja of Nee Tarotvraag in een één-kaart spread bij het kiezen van de dwaas zou groot “JA” moeten zijn. Laat zorgen en twijfel los, dingen gaan in je voordeel uitpakken.

De Dwaas Tarotkaart en Numerologie

De Dwaas is de kaart genummerd nul. Nul is rond, het vormt een cirkel en vertegenwoordigt dus totaliteit en cycli. Maar het is ook leeg en vertegenwoordigt leegte, openheid en niets.

Nul is het begin. Het is zuiverheid en onschuld. Het wordt gedefinieerd door afwezigheid.

Je zou gemakkelijk kunnen verdwalen in het mediteren over het concept van Zero en dat kan een leuke manier zijn om de wereld van numerologie binnen te komen. Je kunt je zelfs voorstellen dat je de Dwaas bent terwijl je mediteert over de open leegte van de reis die Nul is.

De Dwaas Tarotkaart en Astrologie

The Fool gaat over zorgeloze energie, onschuld en het volgen van je eigen drumbeat. De afbeeldingen van de Dwaas zijn vaak vrij vloeiend en luchtig.

Het doet me meteen denken aan de Luchttekens: Tweelingen, Weegschaal en Waterman.

Van de Luchttekens is Waterman de beste fit. Waterman, geregeerd door Uranus, is de kracht van onafhankelijkheid en vrijheid, de ultieme katalysator voor doorbraken en het schoonvegen van de lei.

De Dwaze Tarotkaart Combinaties

Wanneer je aan de Fool tarotkaart trekt, heeft deze altijd een sterke invloed op de hele lezing. Als de Dwaas met ot wordt getrokkenhaar Major Arcana kaarten, samen zullen ze de boodschap bepalen.

De onderstaande kaartcombinaties zijn enkele van de meest veelzeggende van alle mogelijke paren.

De Dwaas en de Dood

Hoewel de Dwaas een van de meest geliefde kaarten in een tarotdeck is, kan hetzelfde niet gezegd worden van de Dood.

de dwaas en dood tarotkaart combinatie
De Fool &Death kaart combinatie

Deze twee kaarten zijn als dag en nacht, maar hebben een solide boodschap wanneer ze samen worden getrokken: dingen eindigen en een nieuw begin is aan de horizon.

Hoe simpel dit ook klinkt, wij als mensen hebben het moeilijk met verandering. De Dwaas loopt naast de dood als een herinnering dat het enige constante in het leven verandering is en dat het omarmen ervan een must is.

De Dwaas en de Duivel

Net als de bovenstaande koppeling hebben de Fool tarotkaart en de Duivel ook een positief thema wanneer ze in dezelfde lezing worden getrokken.

dwaas en duivel tarot kaart spread combinatie
De Fool &Devil kaart combinatie

Als je deze kaarten persoonlijk hebt getrokken, heb je waarschijnlijk onlangs een gebrek aan vertrouwen gevoeld in ten minste één situatie of gebied van je leven.

Dit is normaal, maar je hoeft niet in deze negatieve vibratie te leven. Omkijken. Zijn er manieren waarop je een nieuwe start kunt maken? Dit is het moment om een gekke kans te nemen!

De Dwaas en de Gehangene of de Ster

Als je deze drie kaarten bij elkaar hebt getrokken of de Dwaas tarotkaart met de Gehangene of de Ster, is dit een goed teken.

de dwaas en opgehangen man de sterrenkaart combinatie
De Dwaas & de Gehangene + de Ster kaart combinatie

Dit is het moment om los te laten wat jullie zorgen baart en gewoon vertrouwen te hebben dat jullie sterren snel op één lijn zullen staan.

Het is gemakkelijk om angst het beste van ons te laten krijgen, maar om dit te doen zal je weerhouden van wat zeker een mooie en positieve toekomst zal zijn.

Beoefen ‘blind vertrouwen’ en loop over water, zelfs als het lijkt alsof je snel zult zinken.

De Dwaze Tarotkaart Ontwerpen

Hoewel ik alle beschrijvingen schrijf op basis van het Rider-Waite Tarot deck, gebruik ik ook andere decks. Het hangt helemaal af van mijn humeur en het soort lezen wat voor soort deck ik gebruik. Hieronder heb ik een aantal van mijn favoriete afbeeldingen van de Fool tarotkaart toegevoegd.

De Fool Tarot Card FAQ’s

De reacties en vragen die ik kreeg van mijn lezers (jullie!) zijn overweldigend.

Ik ben enorm dankbaar dat ik deze interactie heb en terwijl ik reageer op elke boodschap die ik krijg, beantwoord ik hier de meest gestelde tarotvragen over de dwaze tarotkaartbetekenis en algemene tarotkaartvragen.

Wat betekent de Dwaaskaart in tarot?

Wanneer je vlinders in je buik voelt omdat je zo enthousiast bent over nieuwe doelen, kan dit zijn dat je in de Fools-gemoedstoestand bent.

Het zien van de Dwaas geeft over het algemeen aan dat je aan de vooravond staat van een onverwacht en spannend nieuw avontuur. De dwaaskaart in liefde en relaties geeft aan dat je op het punt staat een nieuwe romantische reis te beginnen.

Wat betekent de omgekeerde Fool-kaart?

Zelfs wanneer omgekeerd, is de Dwaas een indicator van nieuwheid; evenals de zuiverheid en openhartige energie van een kind. Laat je echter niet misleiden.

Deze kaart is hier om jullie te waarschuwen dat het nu niet de tijd is voor spontaniteit en vrijheid. Je moet afmaken waar je aan begonnen bent en omgaan met je verantwoordelijkheden voordat je veilig verder kunt gaan.

Welk nummer heeft de Dwaaskaart in Tarot?

De Fool-kaart is het getal 0 van de Major Arcana, die staat voor het aantal onbeperkte potentialen. Daarom heeft het geen specifieke plaats in de volgorde van de tarotkaarten.

Zijn plaats is aan het begin of aan het einde van een reeks. De Grote Arcana wordt vaak beschouwd als de reis van de Dwaas door het leven. Als zodanig is hij altijd aanwezig en heeft daarom geen nummer nodig.

De Dwaze Tarotkaart in een Reading

Dat is alles voor de Fool tarotkaart betekenis. Ik hoop dat je genoten hebt van het artikel. Vergeet niet dat wanneer je de Fool tarotkaart hebt getrokken, je aan de vooravond staat van een onverwacht en opwindend nieuw avontuur.

Dit kan vereisen dat je een blinde sprong in het diepe waagt. Dit kan super eng en riskant zijn, maar heb vertrouwen en ga gewoon met de stroom mee zonder spijt!

Nu, voor de volgende kaart (of Archetype) zal de Dwaas de Magiër tegenkomen, klik hier om alles te weten te komen over de magie die deze kaart met zich meebrengt!

Ben je nog een tarot beginner? Schrijf je dan zeker in voor mijn nieuwsbrief om de gratis 5-daagse tarot mini-cursus te krijgen, die je tarot skills zeker een kickstart zal geven!

Onze gemeenschap hoort graag over spot-on lezingen, dus als je de Fool tarotkaart hebt getrokken, neem dan even de tijd om ons in de reacties hieronder te laten weten of de betekenis logisch was voor jouw situatie in het leven?