De complete lijst met mythische wezens met hun ware symboliek

De complete lijst met mythische wezens met hun ware symboliek

Er is misschien geen concreet bewijs dat veel mythische wezens waar we van zijn gaan houden, of het nu in films of boeken is, op enig moment echt waren. Dat wil ook niet zeggen dat ze dat niet waren. Onze aarde en ons universum zijn millennia lang veranderd voordat we zelfs maar bewustzijn kregen.

Mythische wezens worden al honderden jaren gebruikt om fortuinen te voorspellen en ons leiding te geven op onze fysieke, emotionele en spirituele paden. In dit artikel vindt u 33 van de meest legendarische en mythische wezens met hun spirituele betekenissen en een prachtig handgetekend beeld van elk mythisch wezen.

mythische wezens lijst betekenissen tekeningen

Maar hoe verbinden we ons met hun spirituele betekenissen? Je hoeft niet fysiek in contact te komen met een eenhoorn of een yeti om spirituele begeleiding en kennis te krijgen.

Misschien heb je gemerkt dat je dromen nacht na nacht worden verteerd door bepaalde mythische wezens, of misschien voel je je bijzonder aangetrokken tot beelden van een mythisch wezen en weet je niet echt waarom.

Dit kan het universum zijn dat je een boodschap probeert te sturen en de enige manier om het te begrijpen is om de spirituele betekenis te kennen achter de mythische wezens die wortel hebben geschoten in je gedachten en dromen.

Mythische Wezens Lijst

Zonder verder oponthoud is hier de ultieme lijst van de grootste mythische wezens aller tijden uit folklore, sprookjes, legendes en andere mythologische verhalen uit het verleden.

De Feniks

De Feniks is een teken van dood en wedergeboorte. Dit is waarschijnlijker een spirituele of emotionele dood die je momenteel ervaart of in de toekomst zult komen, maar wees niet bang dat je met reboundkracht uit de as zult herrijzen.

phoenix mythologie mythisch wezen

Je aangetrokken voelen tot de Feniks of het in je dromen zien, kan een profetisch symbool zijn dat er moeilijkheden op je pad komen, maar met de kracht van de feniks achter je, zul je zegevieren.

De Feniks in de mythologie is meestal een goed voorteken van kracht en veerkracht en het kan er zelfs op wijzen dat er een situatie aan de horizon ligt waarin je je innerlijke kracht en passies kunt gebruiken voor het grotere goed.

De Eenhoorn

De eenhoorn is al lang een representatie van persoonlijke intuïtie en fysieke vaardigheden. In feite is de hoorn van de eenhoorn zelf een symbool van de derde oogopening.

eenhoorn mythische betekenis mythologie

Het regelmatig zien van deze mythische wezens in je gedachten en dromen kan een teken voor je zijn om diep in spiritualiteit en zelfonderzoek te duiken. Misschien heb je een verlangen gehad om je paranormale gaven open te stellen door middel van bemiddeling. Dit is jouw teken om te beginnen.

Intuïtie is een van de hoekstenen van paranormale vermogens en om je te helpen deze te benutten, moet je je misschien opnieuw verbinden met je geloof uit je kindertijd en je innerlijke creativiteit omarmen.

De Zeemeermin

Zeemeerminnen zijn mythische wezens die de kracht en emotie van de zeeën hebben benut en ook goddelijke vrouwelijkheid vertegenwoordigen. Als je je regelmatig aangetrokken voelt tot zeemeerminnen of ze vaak ziet, ontvang je geestelijk misschien een paar berichten. Berichten die angst kunnen veroorzaken als je bang bent voor de emoties die je kunt onthullen.

mythische betekenis van zeemeermin in de mythologie

Deze mythische wezens kunnen de behoefte insinueren om diep in je emotionele zelf te graven. Het opnieuw bezoeken van trauma’s en ontberingen uit het verleden. In staat zijn om terug te gaan zal je helpen om er doorheen te werken, zodat je echt kunt genezen.

De zeemeermin vertegenwoordigt ook ons innerlijke kind en de verbinding met de natuur. Dit kan je teken zijn om je opnieuw te verbinden met de natuurlijke wereld en ook met het kind dat nog steeds in je verblijft.

De Draak

De draak is een symbool van kracht, intellect en schittering. Deze mythische wezens zijn fel, luid en ongenaakbaar in hun kracht. Dit zou de boodschap voor u kunnen zijn.

draak mythologie mythisch wezen

Als je merkt dat je je aangetrokken voelt tot het beeld van draken of door hen bent bezocht in je dromen, kan dit erop wijzen dat het tijd is om te transformeren in wie je zou moeten zijn. Misschien ben je stil geweest, bang voor confrontatie of bang om je ware verlangen te volgen.

Dit teken vertelt je om je stem te vinden en ermee te brullen. Misschien heb je je genegeerd of aan de kant gezet gevoeld, nu is het tijd om van jezelf te laten horen.

Op een meer spiritual niveau, kan de verschijning van draken het begin van spiritueel ontwaken aangeven, als je klaar bent om het pad met moed te bewandelen.

De Griffioen

De griffioen is een wezen dat zowel de koning van de beesten, de leeuw, als de koning van de vogels, de adelaar, belichaamt. De combinatie van deze twee krachtige dieren geeft de griffioen een sterke spirituele betekenis van kracht, bescherming, verlichting en emotioneel evenwicht.

griffioen mythologie mythisch wezen

Maar welke boodschap probeert je te bereiken? Misschien ben je in je spirituele reis stilgevallen. Iets blokkeert je om progressie te bereiken. Of dat nu spiritueel of emotioneel is.

Met de kracht en bescherming van de griffioen zul je de kracht in jezelf vinden om eventuele blokkades tussen je huidige zelf en je toekomstige zelf te doorbreken.

De griffioen in de mythologie kan ook een teken zijn dat je bepaalde relaties en situaties nader moet bekijken om erachter te komen wat je van hen nodig hebt.

De Yeti

De yeti heeft echter vele namen, zoals Bigfoot of Sasquatch, dit schepsel vertegenwoordigt spiritueel ofwel de behoefte aan kracht en vertrouwen of het verlangen naar tijd alleen om na te denken, ongeacht welke naam u het geeft. Het gebrek aan bewijs voor het bestaan van dit schepsel geeft het ook betekenissen van geheimhouding en mysterie.

yeti mythologie mythisch wezen

Voel je je uitgeput van energie en emotie in bepaalde situaties of wanneer je met bepaalde mensen bent? Dit kan uw teken zijn om prioriteit te geven aan uw tijd alleen. Zonder dit heb je niet de tijd om je energie op te bouwen om met deze plaatsen en mensen om te gaan

Het verschijnen van de yeti in je leven kan ook symbool staan voor je behoefte om voor jezelf op te komen en de moed te vinden om om te gaan met situaties die je misschien intimiderend vindt. Dit kan ook een teken zijn dat je harde werk snel zijn vruchten zal afwerpen, maar niet op manieren die je eerst dacht.

Je moet jezelf openstellen voor de mogelijkheid van nieuwe en andere kansen.

De Kelpie

De kelpie is een symbool van transformatie, innerlijke balans, verbeelding en emotie. Deze mythische wezens bezetten zowel land als water en dus kan hun boodschap voor jou veranderen, afhankelijk van de vorm waarin je je het meest aangetrokken voelt.

kelpie mythische schepsel mythologie betekenis

Aangetrokken worden tot een volledig ondergedompelde kelpie kan erop wijzen dat er verontrustende tijden aankomen, zoals een intense relatie of financiële zorgen, en dat je zonder emotioneel leren kunt merken dat je groeit.

De kelpie is ook een teken van een spirituele transformatie. De kelpie kan ons helpen bij het beheersen van weerbarstige emoties en het vinden van balans in onszelf.

De associatie met water kan een teken zijn dat iets in je leven stagneert en dat je je hart meer dan je hoofd moet volgen om de wateren van creativiteit en verbeelding weer te laten stromen.

De Kraken

Symbool voor kracht, moed en genezing, de Kraken is een almachtig mythisch wezen om te beginnen te zien in je gedachten en dromen. Vaak kan de visualisatie van de Kraken in je slapende en wakkere leven een waarschuwing zijn.

kraken in mythologie mythisch wezen

Het zien van een Kraken kan persoonlijke genezing vertegenwoordigen. Het kan je vertellen om je angsten onder ogen te zien om een plaats van vrede en genezing te bereiken. Zonder de moed om dit te doen, kun je verteerd worden door je eigen angst.

Net zoals van de Kraken wordt gezegd dat hij zijn voedsel oprispt om zijn prooi aan te trekken, kan dit een teken zijn dat iets zich emotioneel op je herhaalt. Het aangeven van je behoefte om het verlangen los te laten om je emoties en gevoelens tegen te houden, of het risico te lopen vast te zitten met immense emotionele onrust.

Het zien van dit wezen kan ook een teken zijn van je behoefte om creatief te zijn als het gaat om het aantrekken van je grootste verlangens.

De Basilisk

De basilisk belichaamt de krachten van vooruitziende blik, mentale helderheid, bescherming en uithoudingsvermogen. Je aangetrokken voelen tot de halve slang, de halve haan basilisk kan duiden op een tijd voor zelfreflectie en een balans tussen je kracht, moed, genezing en bescherming.

basilisk schepsel mythologie betekenis

Dit mythische wezen kan aangeven dat je sterkere grenzen moet creëren om jezelf te beschermen. Het kan ook een teken zijn dat je meer harmonie in jezelf moet vinden, dat de chaotische onrust waarin je je bevindt no langer het ware doel van je leven dienen.

Heeft iemand je onder druk gezet om iets te doen wat je niet wilt of waar je niet in gelooft? De basilisk kan een teken zijn om je aan je principes te houden en je integriteit niet in gevaar te brengen.

De Centaur

De centaur, half mens en half paard, vertegenwoordigt een verbinding met de geest van de bron. Het is ook een symbool van evenwicht en gemeenschap. De dualiteit van de centaur kan wijzen op de onevenwichtigheid tussen jullie spirituele en fysieke wezens.

centaur mythologie mythisch wezen

Als je je aangetrokken voelt tot de centaur, kan dit een teken zijn dat je je moet concentreren op het balanceren van de mannelijke en vrouwelijke delen van je geest. Misschien door meditatie, het verkennen van je creativiteit of het stellen van grenzen in je persoonlijke leven.

Deze mythische wezens zijn zeer sensuele wezens en je boodschap zou kunnen zijn om je sensualiteit te accepteren, verliefd te worden op je eigen lichaam en je individuele schoonheid te vieren.

Dit teken kan je ook vragen om te kijken naar je community en de rol die je momenteel speelt. Trek je je gewicht? Ben je in de schaduw van je gemeenschap gevallen? En als je dat hebt, kan het tijd zijn om naar voren te stappen en degenen te ondersteunen die je hebt verwaarloosd.

De weerwolf

Een consistent thema dat culturele grenzen overschrijdt als het gaat om de weerwolf, is hoe dit wezen een volledige verandering in bewustzijn ervaart. Dit wezen belichaamt ultieme transformatie, sterke emoties en het vinden van de balans tussen je instinctieve, intuïtieve en logische zelf.

weerwolf mythologie betekenis schepsel

De komst van de weerwolf in je leven kan erop wijzen dat je situaties ervaart waarin je je volledig onbeheerst voelt. Dat je te hard je best doet om intense emoties te onderdrukken of misschien dat je vasthoudt aan veel angst rond wat er zal gebeuren als je gewoon loslaat.

Dit kan je teken zijn om te onderzoeken hoe je je voelt en je emoties de oppervlakte te laten doorbreken. Het zien van de weerwolf kan ook wijzen op een roeping om je emoties te helen ter voorbereiding op een nieuw begin dat op je pad komt.

De Sfinx

Je bent misschien al bekend met de sfinx van het oude Egypte. Deze mythische wezens zijn een symbool van wijsheid, oude manieren en nieuwsgierigheid. Als je geconfronteerd wordt met een situatie waarvan je niet zeker weet hoe je ermee om moet gaan of als je worstelt met het nodig hebben van enige zelfverzekerdheid, kun je op de een of andere manier een bezoek van dit mythologische wezen ervaren.

mythische wezenssfinx mythologische betekenis

Het zien van een sfinx, of het nu in je dromen is of je voelt je er onverklaarbaar toe aangetrokken, kan wijzen op een behoefte om terug te gaan naar de basis. Je kunt merken dat je je aangetrokken voelt tot manieren waarop je vroeger leefde of geloofde. Omarm deze terugkeer naar je oude manieren, er zou hier een les kunnen zijn voor hoe om te gaan met situaties die je momenteel ervaart.

Misschien heb je jezelf een vraag gesteld, de sfinx is hier om je te helpen beseffen dat je het antwoord al hebt – misschien vind je het gewoon niet leuk.

De sfinx kan ook een teken zijn om los te komen van controlerende situaties of mensen. Het is een waarschuwing dat als je dat niet doet, de gevolgen verstrekkend kunnen zijn.

De Gremlin

De gremlin heeft een spirituele betekenis van speelsheid, het onverwachte en het ontwaken van de fysieke wereld. In de moderne samenleving wordt de gremlin gezien als een ondeugende bedrieger, maar op spiritueel niveau kan dit mythische wezen zoveel meer betekenen.

gremlin folklore schepsel

De gremlin is een speels wezen en dit kan een teken zijn om opnieuw contact te maken met je kinderlijke plezier en vreugde. Door je creatieve en leuke kant te negeren kan je leven saai en fantasieloos worden en lijdt je innerlijke kind.

Misschien moet je een gezondere balans vinden tussen werk en ontspanning. Het kan worden gekoppeld aan het focussen op wat je creatief drijft. Deze mythische wezens kunnen ook een teken zijn van onverwachte dingen die op je pad komen, dit kan erop wijzen dat je jezelf moet voorbereiden op alle eventualiteiten die op hun weg kunnen zijn.

Het is ook mogelijk dat je wordt gewaarschuwd dat iemand slechte wil tegen je heeft en dat je meer oplettend moet zijn voor de mensen om je heen.

De Hydra

De hydra is een mythisch wezen dat waarschuwt voor, ruimdenkendheid en teamwork symboliseert. De vele hoofden van de hydra’s betekenen dat je meer dan één boodschap van deze spirituele gids kunt ervaren.

hydra mythische wezens

Als de hydra u heeft bezocht, kan dit wijzen op problemen die uw kant op komen. Deze waarschuwing geeft je de tijd om jezelf voor te bereiden om scherp te blijven en waakzaam te zijn voor de komende tijd.

De hydra heeft veel hoofden, dit kan wijzen op een behoefte om je geest open te stellen voor anderen en hun opvattingen of perspectieven. Je zult misschien verrast zijn door wat je ontdekt als je bepaalde situaties door de ogen van anderen bekijkt.

Het zien van een hydra kan ook betekenen dat je baat kunt hebben bij het openstellen en samenwerken met anderen. Vooral anderen die vergelijkbare gedachten en overtuigingen hebben als jijzelf.

De Hippogrief

De hippogrief heeft de vleugels, het hoofd en de klauwen van een adelaar en het lichaam van een paard. In de mythologie wordt gezegd dat de hippogrief wordt verwekt door een griffioen. Met zo’n krachtige afstamming is het geen wonder de hippogrief symboliseert kracht, overvloed, harmonie en beslissende actie.

hippogrief wezen mythisch

Dankzij de zeldzaamheid van de geboorte van een hippogrief is dit wezen een belichaming van prestatie. Je kunt dit schepsel beginnen te zien als je begint, wat voelt als, een onmogelijke reis.

Dit is een teken dat je op het juiste pad bent en dat niets echt onmogelijk is. Je kunt hippogriefs zien verschijnen wanneer je bijzonder hard voor jezelf bent geweest als een herinnering om opnieuw contact te maken met je geliefden en om te herkennen hoe alles verbonden is.

Dit wezen kan zelfs symbool staan voor je toekomst die onmogelijke obstakels overwint.

Het monster van Loch Ness

Meermonsters, zoals Nessie, Champ en Ogopogo, symboliseren het collectieve onbewuste. Er zijn veel verschillende soorten meermonsters in alle culturen van de wereld, maar ze delen deze spirituele betekenis.

loch ness monster mythen

Het zien van het monster van Loch Ness, of het nu aan de oevers van Loch Ness in Schotland is, of in je gedachten en dromen, kan wijzen op een behoefte om je te verdiepen in oude emoties. Deze emoties kunnen bepalend zijn geweest voor wat je doet, en als je ze niet onderzoekt, zul je het gewicht van die emotionele bagage voelen en niet in staat zijn om je wonden te helen.

Het kan ook een teken zijn om door het water van een lastige relatie te navigeren waarvan je hebt geweigerd de waarheid te zien. Als je hebt nagedacht over een belangrijke beslissing, vertelt het uiterlijk van dit schepsel je om vast te houden, wacht tot je dingen duidelijker kunt zien.

De Harpij

De Harpy werd misschien door de ogen van oude culturen gezien als een angstaanjagend, destructief en lelijk vrouwelijk monster, maar kijkend door de ogen van het moderne feminisme en hoe de patriarch vrouwen zag, is het niet moeilijk om de correlatie op te merken tussen de lelijke connotaties van vrouwen met luide stemmen en opvattingen. De harpij is een wezen dat inspiratie, de vrouwelijke geest en kracht symboliseert.

harpij vrouwelijke schepsel folklore

Als je deze mythische wezens hebt gezien, kan dit een teken zijn om de kracht van je woede en rauwe emotie te omarmen om eindelijk een standpunt in te nemen en een verandering aan te brengen.

Misschien moet je de vernietiging van de storm omarmen om de schoonheid te ervaren die daarna komt. Het kan een herinnering zijn om je stem te gebruiken en ervoor te zorgen dat je wordt gehoord.

Dit is geen tijd om in de schaduw te krimpen. Je moet je intellect, creativiteit en passie omarmen, ongeacht hoe anderen je zien.

De Minotaurus

De minotaurus, half mens, half stier, is representatief voor vitaliteit, kracht en kracht. Hoewel, het is ook indicatief voor de noodzaak om door meerdere niveaus te werken om gewilde wijsheid te bereiken.

minotaurus mythisch wezen

Dat de minotaurus zich aan je laat zien in je wakkere leven of je dromen, kan een boodschap zijn dat je misschien op het punt staat situaties tegen te komen die je zullen dwingen om je angsten onder ogen te zien, misschien zelfs je sterfelijkheid.

Het kan ook een teken zijn dat je goed naar jezelf moet kijken in de spiegel. Het kan tijd zijn om je te concentreren op de emoties die je hebt onderdrukt, vooral als je een innerlijk emotioneel conflict hebt gevoeld.

Dit wezen kan ook een teken zijn dat je je hebt verstopt. Misschien heb je liefde vermeden, uit angst om gekwetst te worden of dingen verborgen die je dierbaar zijn uit angst om ze aan mensen te laten zien en in de steek gelaten te worden.

Dit is je signaal om je niet door je angst te laten tegenhouden en niet te strak vast te houden aan wat je nu hebt.

De Pegasus

De sierlijke en indrukwekkende Pegasus is een mythisch wezen dat symboliseert stabiliteit, beweging, kracht en genezing. Er zijn veel redenen waarom deze mythische wezens in je leven zijn gevlogen, maar het zijn altijd berichten die je het beste niet kunt negeren.

mythische pegasus wezen vliegend paard

De komst van de Pegasus kan een voorspelling van helderziendheid zijn, misschien heb je je verdiept in de spirituele kunsten.

Dit is je teken om vooruit te gaan, je geest te openen en te blijven verkennen. Het is tijd om je opnieuw te verbinden met je innerlijke zelf en intuïtie.

Als je het gevoel hebt dat je kracht mist of genezing nodig hebt, kan het aangetrokken worden tot de Pegasus erop wijzen dat je wordt aangemoedigd om je toewijding te versterken – in wat het ook is dat je gelooft – en geloof te hebben in je leven en het pad dat je gaat.

De Chimera

De Chimera, geboren uit de vader en moeder van monsters, en broers en zussen van vele andere mythische wezens zoals de Sfinx, Cerberus en Orthrus, is een woest wezen. Het betekent ambitieuze energie, conflict, oppositie en het irrationele.

chimera slang geit leeuw mythische wezens

De Chimera is een wezen met ongebreidelde kracht en moed. Het zien van dit schepsel is jouw teken om een standpunt in te nemen en te voorkomen dat anderen misbruik van je maken.

Misschien is je leven iets te voorzichtig voortgeploeterd en je verveeld met het alledaagse.

De komst van Chimera is een boodschap om het op te hitsen, iets anders te doen en wat risico’s te nemen. Een zorgvuldig leven leidt je, waardoor je niet in staat bent om het hele universum in al zijn verwondering te zien.

De Jackalope

Deze geheimzinnige mythische wezens symboliseren geheimzinnigheid en contemplatie, maar ook het gedrag en de onwaarheden van grappenmakers.. De Jackalope, een gemengd transformatiewezen tussen een konijn, hert en een antilope, staat bekend als zeer intelligent, sluw, snel en vluchtig in zijn historische overlevering.

het jackalope-wezen mythisch

Als de Jackalope zich aan je heeft geopenbaard, kan het zijn omdat je moeite hebt om de mensen om je heen volledig te vertrouwen, of iets waardoor je je onzeker voelt en je er niet helemaal de vinger op kunt leggen.

Jullie wordt verteld om te zitten, te wachten en geduldig te zijn. Luister naar je innerlijke stem om je te begeleiden. De Jackalope kan ook verschijnen vlak voordat je een soort grote openbaring ervaart. Het geeft je uitbarstingen van intuïtieve en fantasierijke gedachten om je spirituele en persoonlijke groei te helpen.

De Kabouter

De kabouter is een van de beroemdste mythische wezens in de Ierse mythologie, hoewel we het associëren met potten met goud en het einde van de regenboog. De kabouter symboliseert eigenlijk geluk, maar ook ongeluk en bedrog.

mythisch schepsel kabouter

Afhankelijk van hoe de kabouter te zien, kan bepalen of het zien van dit mythische wezen een slecht of een goed voorteken is. Het kan een teken zijn dat er goede dingen op je afkomen, je hoeft alleen maar je armen te openen voor de mogelijkheden.

Het kan ook een waarschuwing zijn. Misschien is er iemand in je leven die je beter in de gaten moet houden, of kan het een teken zijn van financieel ongeluk.

De Banshee

De Banshee wordt vaak gezien als een jammerende vrouw, die de dood veroorzaakt aan familieleden in de Ierse overlevering. Je tot haar aangetrokken voelen of haar in je dromen zien, gaat misschien niet alleen over de fysieke dood. De banshee symboliseert de dood, eenvoud en transformatie.

banshee mythe wezens

Het zien van de banshee is misschien niet de voorbode van vernietiging die je eerst denkt. Aangetrokken worden tot deze mythische fee kan erop wijzen dat je je opnieuw moet verbinden met je innerlijke kind.

Je hebt je eigenwaarde lange tijd afgewezen en dit is je herinnering dat je de wereld veel te bieden hebt. Het kan er ook op wijzen dat er een enorme verandering in het verschiet ligt, een die je van harte moet omarmen.

De Amarok

De Amarok, wiens voorganger de Dire Wolf was, is een imposant wolfachtig wezen. Net als de weerwolf is de Amarok sterk, fel en moedig. Hoewel, in tegenstelling tot de transformatie van de weerwolf, de Amaroks vanaf de geboorte mythische wezens zijn. Het symboliseert eenzaamheid, stilte, urgentie en krachtige energie.

amarok mythisch wezen

Het zien van de Amarok kan erop wijzen dat een situatie die je momenteel ervaart je oproept om fel te zijn. Verontschuldig je niet voor wie je bent of hoe voel je. Als je problemen hebt gehad met je zelfvertrouwen, zelfrespect of zelfexpressie, is dit je teken om het gewicht van wat andere mensen denken af te werpen en trouw te zijn aan jezelf.

Je voelt misschien een drang om tijd alleen door te brengen, misschien heb je je losgekoppeld gevoeld van de mensen om je heen. Soms kan een periode van eenzaamheid je verbinding met je gemeenschap opnieuw doen ontwaken.

De Cadmean Vixen

De Cadmean Vixen, hoewel met zeer weinig documentatie over haar uiterlijk, werd beschouwd als een grote, wolf-sized fix. Ze staat voor illusies, geheimen en het samensmelten van tegengestelde krachten..

cadmean vixen mythisch wezen

De komst van de Cadmean Vixen in je leven kan duiden op enige besluiteloosheid die je persoonlijke of spirituele groei tot stilstand brengt. Dit is je herinnering om de cyclus van twijfel te doorbreken en precies datgene te doen wat je wenst.

Je kunt je ook in situaties bevinden waar je niet van geniet, maar je bent zo comfortabel geworden met dit ongemak dat je het niet langer merkt. Dit kan in een relatie zijn of zelfs een werksituatie. Aangetrokken worden tot dit schepsel is een boodschap om je ogen te openen, de illusie te verbrijzelen en geluk na te streven – hoe onpraktisch het ook lijkt.

De Cycloop

Je herinnert je de cycloop misschien als een reus met kleine hersenen en één oog in de Griekse mythologie. Als je echter dieper in zijn mythen kijkt, zul je zien dat de cycloop zo is vernoemd naar zijn derde oog. De bekwame werklieden hebben een sterke verbinding met hun spirituele visie en ze symboliseren helderziendheid, spirituele genezing en kennis.

cycloop drie eenogige mythische wezens

Als je je aangetrokken voelt tot deze mythische wezens, kun je erop wijzen dat je je aangetrokken voelt tot de spirituele kunsten. Het kan een teken zijn om deel te nemen aan spirituele methoden, zoals meditatie, om je derde oog te helpen openen. Het kan ook een boodschap zijn waar je je ogen voor opent.

Misschien ben je te kortzichtig geweest. Weigeren om iets te zien buiten je normale gezichtsveld. Het is misschien tijd om je gedachten uit te breiden en andere meningen te bekijken.

De Cerberus

Cerberus is de bewaker van de Griekse onderwereld. Een machtig hondachtig beest, met drie snauwende hoofden die de ingang van de onderwereld beschermen en de werelden van de levenden en de doden gescheiden houden. Dit mythische wezen symboliseert evenwicht, loyaliteit, macht en de drie fasen van het menselijk leven.

3 hoofd cerberus wolf slang wezen

Het dromen of zien van dit mystieke schepsel kan wijzen op je verlangen om trouw en integriteit te behouden als het gaat om je geliefden. Het kan ook een teken zijn dat je innerlijke en uiterlijke zelf uit balans zijn en dat je moet werken aan het opnieuw in balans brengen van wie je bent.

Misschien ga je een nieuwe fase van je leven in, het zien van dit mystieke schepsel geeft je de kracht en kracht om sterk te blijven als dingen veranderen.

De Bunyip

Bunyips zijn mythische wezens uit de inheemse Australische mythe. Ze worden beschreven als een mix tussen een hond en een zeehond, op de loer in waterpoelen, rivieren en beken. Ze symboliseren dromen, emoties, aanpassing en het onderbewuste.

bunyip mythisch wezen

Als je je verloren hebt gevoeld op je levenspad, kan de komst van de Bunyip je door je onderbewustzijn leiden en je helpen je doel te herontdekken. Misschien heb je je gebukt gegaan onder oude emotionele retoriek. Dit kan een teken zijn om je oude manieren van voelen af te werpen om het nieuwe in te luiden voordat je jezelf eronder sleept.

De boodschap die je ontvangt, kan je waarschuwen dat je jezelf hebt tegengehouden met oude emotionele ketens en te veel tijd hebt besteed aan het proberen dingen te rationaliseren.

Kabouters

Kabouters zijn kleine, mythische wezens die ondergronds of in grotten leven. Deze wezens verschijnen in veel verschillende culturen, maar in alle culturen zijn ze erg geheimzinnig. Ze symboliseren bescherming, een lang leven, geluk en speelsheid.

twee kabouters mythische wezens tekenen

Je aangetrokken voelen tot Kabouters, of ze in je dromen zien, kan erop wijzen dat je harde werk binnenkort zijn vruchten zal afwerpen. Dat hoewel je blij bent met de huidige status quo van je leven, er meer goeds op je afkomt.

Het zijn echter ook geheimzinnige wezens. Heb je een kant van jezelf verborgen gehouden voor de wereld of de mensen om je heen misleid? Dit kan een teken zijn dat het tijd is om te onthullen wat jullie verborgen hebben gehouden.

Fairies

Er zijn zoveel vormens van feeën door mythische wezens overlevering, van pixies en kabouters tot nimfen en sprites. Je tot hen aangetrokken voelen, of zelfs ze zien, kan een moeilijke reeks berichten zijn om te ontrafelen. Over het algemeen symboliseren feeën vrouwelijke schoonheid, natuur en gebrek aan vervulling.

feeën mythische wezensfee

De speelse en ondeugende energieën van veel feeën kunnen betekenen dat je boodschap is om het leven niet zo serieus te nemen, opnieuw contact te maken met je innerlijke kind en te onthouden hoe het is om gewoon plezier te hebben.

Het kan ook een oproep zijn om opnieuw contact te maken met de natuur. Neem de tijd om jezelf onder te dompelen in de natuurlijke wereld om je heen.

Een boodschap die het universum je via deze mythische wezens kan sturen, is dat je leven, zoals het er nu uitziet, je niet bevredigt. Het is misschien tijd om je opnieuw te concentreren op een nieuw doel en goed te kijken naar de mensen en situaties waar je leven momenteel om draait.

De Kirit

Kirit, ook bekend onder de namen Nandi Bear, Chemist of Duba, zijn mythische wezens die lijken op een mengsel van bavianen, hyena’s en beren. Een deel van de overlevering lijkt erg op die van Bigfoot. De Kirit symboliseert overleving, strategie en intelligentie.

het mythische wezen kirit

Als je je ontevreden voelt over je huidige carrière, baan of romantische situatie, is het uiterlijk van deze mythische wezens je teken om omhoog te kijken en meer te eisen van jezelf en het leven dat je leeft.

Het kan ook een teken voor je zijn om gebruik te maken van je intellectuele vermogens als je een conflict ervaart. Dit is niet het moment om terug te vallen op reactieve emoties en gedragingen.

De Caladrius

De Caladrius is een zuiver witte vogel uit de Romeinse mythologie. Vaak afgeschilderd als in staat om iemands ziekte op te vangen of als voorspeller van iemands dood. Deze mythische wezens symboliseren authenticiteit, genezing en visie.

het caladrius-wezen van mythen

Als dit wezen naar je toe komt is het een boodschap om een goede ‘vogelvlucht’ van je leven te nemen. Bekijk het grote plaatje van waar je momenteel bent en waar je wilt zijn. Dient wat je nu doet als brug tussen die twee? Dit kan ook een teken voor je zijn om giftige situaties en mensen uit je leven te verwijderen als je echt wilt genezen.

Misschien heb je niet geleefd zoals je droomt te leven. Zoek spirituele verlichting om je volgende manier van handelen te achterhalen.

De Chupacabra

Chupacabra is een mythisch wezen rechtstreeks uit de Amerikaanse folklore. Sommigen noemen het de ‘geitenzuiger’ en er is zelfs verteld dat ze het bloed van menselijke slachtoffers hebben gezogen – net als een vampier. Deze angstaanjagende mythische wezens symboliseren vormverandering, inzicht, energie of emotionele drains.

het mythische wezen chupacabra

Dit wezen kan je leven binnendringen om je eraan te herinneren dat je je verantwoordelijkheden je energie niet moet laten uitputten.

Misschien ben je uit balans en moet je je innerlijke en uiterlijke werelden opnieuw in balans brengen, maar misschien ook een betere balans vinden tussen werk en ontspanning. Misschien heb je je wensen en behoeften voor een ander veel te lang opgeofferd. Je wordt aangespoord om van jezelf een prioriteit te maken.

De ware betekenis van wezens in de mythologie

Nu je de ware betekenis hebt ontdekt achter waarom deze mythische wezens zichzelf in je leven hebben ingevoegd, weet je wat het universum van je vraagt of je eraan herinnert.

Net als wanneer je specifieke engelennummers van je Aartsengelen blijft ontvangen, is het niet te negeren om een specifiek wezen te zien.

Het universum werkt op wonderbaarlijke manieren om ervoor te zorgen dat we het leven leiden dat we verdienen en het op ons pad zetten van deze mythische wezens is een van die manieren. Negeer de boodschap van het universum niet, je ontvangt ze om een zeer belangrijke reden en het kan je op weg helpen.

Nu ben ik super benieuwd om in de reacties hieronder te horen, welke van deze prachtige mythologische wezens uit onze lijst is in jouw leven verschenen?