De complete lijst met 78 tarotkaarten met hun ware betekenissen

De complete lijst met 78 tarotkaarten met hun ware betekenissen

Welkom! Je intuïtie had gelijk om hier te klikken en te landen …

Ik herinner me nog de dag dat ik aan mijn tarotreis begon alsof het gisteren was. Ik had mijn eerste deck gekocht en geopend om erachter te komen dat er 78 kaarten zijn met verschillende betekenissen. Ik dacht alleen maar: “hoe ga ik me in hemelsnaam 78 betekenissen herinneren?”.

Je hebt misschien dezelfde gedachten toen je net je eerste deck kocht. Als dat zo is, raak dan niet in paniek en begin gewoon te spelen.

Je zult merken dat hoe meer je went aan de kaarten, hoe meer ze je geweldige inzichten kunnen geven. Ze kunnen je helpen in de manier waarop je de uitdagingen in je leven waarneemt en ermee omgaat en kunnen dienen als een hulpmiddel voor zelfonderzoek, transformatie en persoonlijke groei.

Om het leren van tarot makkelijker te maken, heb ik een complete tarotkaartenlijst gemaakt met samenvattingen van de belangrijkste betekenissen van elke kaart. Wanneer je een Tarot beginner bent, zal dit je enorm helpen zoals veel van mijn lezers voor je.

De complete lijst van tarotkaarten

Het standaard tarotspel bestaat uit 78 kaarten, elk met zijn eigen beeldspraak, symboliek en verhaal. Het is verdeeld in twee secties, de Grote Arcana en de Kleine Arcana. We beginnen deze tarotkaartenlijst met de 22 Grote Arcana kaarten, gevolgd door de 56 Kleine Arcana kaarten.

Klik op een van de kaarten uit de onderstaande lijst om de diepgaande betekenis ervan te leren kennen.

De Grote Arcana Tarotkaarten

De Grote Arcana, waar we hieronder mee beginnen, bestaat uit 22 kaarten. De Major Arcana-kaarten vertegenwoordigen de levenslessen, karmische invloeden en de grote archetypische thema’s die je leven en de reis van je ziel naar verlichting beïnvloeden.

Als je de Grote Arcana kaarten in numerieke volgorde plaatst van 0 (de dwaas) tot 21 (de wereld), vormen ze een symbolisch verhaal. Dit verhaal staat ook bekend als de reis van de Dwaas.

De Dwaas is het hoofdpersonage van de Grote Arcana en maakt zijn reis door elke kaart. Onderweg ontmoet hij nieuwe leraren en leert hij nieuwe levenslessen.

De Dwaas (0)

de dwaze tarotkaart
Rechtop Nieuw begin, onschuld, avontuur
Omgekeerd Roekeloosheid, onverschrokkenheid, risico
Ja of nee Ja

De Fool tarotkaart is het getal 0 van de Grote Arcana, wat staat voor het aantal onbeperkte mogelijkheden. Het zien van de Fool tarotkaart geeft over het algemeen aan dat je aan de vooravond staat van een onverwacht en spannend nieuw avontuur. Dit kan vereisen dat je een blinde sprong in het diepe waagt.

de dwaas tarot de moderne manier tarot deck

Er zal een lonende ervaring zijn die zal bijdragen aan je groei als mens. Het nieuwe avontuur kan letterlijk zijn en kan betrekking hebben op reizen naar een nieuw land of gebieden die je nog nooit eerder hebt bezocht.

De Magiër (1)

de goochelaar tarotkaart
Rechtop Wilskracht, schepping, manifestatie
Omgekeerd Manipulatie, illusies
Ja of nee Ja

De Magiër tarotkaart onthult hoe jouw wensen en verlangens gerealiseerd kunnen worden door vastberadenheid en wilskracht. Wanneer deze kaart in je lezing verschijnt, kun je er zeker van zijn dat je de drive hebt om je dromen waar te maken.

de goochelaar tarot moderne manier tarot deck

Onthoud gewoon dat je krachtig bent en als je je innerlijke wereld creëert, zal de uiterlijke volgen. Toch moet je je concentreren en concentreren op het bereiken van je droom. Ontdoe je van alle discretie en maak een gedetailleerd plan om op schema te blijven.

De Hogepriesteres (2)

de tarotkaart van de hogepriesteres
Rechtop Intuïtief, onbewust, goddelijk vrouwelijk
Omgekeerd Onderdrukte gevoelens, terugtrekking, stilte
Ja of nee Ja

Wanneer de Hogepriesteres rechtop verschijnt in een tarotlezing, geeft ze meestal een tijd aan om te leren en te luisteren naar je intuïtie in plaats van prioriteit te geven aan je intellect en bewuste geest.

Ze vertelt je om te vertragen en na te denken over wat je hebt geleerd en om nog meer kennis te verwerven voordat je een beslissing neemt of actie onderneemt.

de hogepriesteres tarot deck de moderne manier tarot

Vaak wordt de Hogepriesteres beschouwd als de poortwachter bij de oude tempels en kan ook in een tarotlezing verschijnen wanneer je in je dagelijks leven tegenover een “poortwachter” staat. Haar advies is om te stoppen met wspijt hebben van de uitkomst en vertrouwen hebben in de beslissing van de poortwachters.

De Keizerin (3)

de keizerin tarotkaart
Rechtop Vrouwelijkheid, koestering, vruchtbaarheid, overvloed
Omgekeerd Afhankelijkheid, verstikkendheid, leegte
Ja of nee Ja

De rechtopstaande Keizerin tarotkaart in een reading roept je op om je te verbinden met je vrouwelijke kant. Dit kan op vele manieren worden vertaald – denk aan creativiteit, elegantie, sensualiteit, vruchtbaarheid en koestering. Ze vertelt je om lief te zijn voor jezelf en te zoeken naar schoonheid en geluk in je leven.

de keizerin tarot de moderne manier tarot deck

De keizerin brengt vaak sterke uitbarstingen van creatieve of artistieke energie met zich mee. Deze creatieve energie kan niet alleen in de vorm van een schilderij of kunstproject zijn, maar ook in andere vormen van jezelf creatief uitdrukken, zoals muziek of drama.

De Keizer (4)

de keizer tarotkaart
Rechtop Autoriteit, structuur, een vaderfiguur
Omgekeerd Overmatige controle, starheid, overheersing
Ja of nee Ja

Als tegenhanger van de keizerin betekent de keizer de echtgenoot die constant en betrouwbaar is. Hij is zelfverzekerd, heeft controle over zijn emoties en is een voorbeeld van mannelijke energie. Hij is de vaderlijke figuur in het leven die structuur en veiligheid brengt, regels en systemen creëert en kennis overbrengt.

de keizer tarot de moderne manier tarot deck

Als heerser leidt hij met vaste hand en eist hij respect en gezag. Met een zorgvuldige planning, een zeer georganiseerde aanpak en doorzettingsvermogen kan de keizer elk probleem overwinnen dat hem wordt toegeworpen.

Dit nieuwe niveau van meesterschap zal niet zomaar gebeuren. Je moet je doelen nastreven op dezelfde manier als de keizer, gestructureerd, strategisch en met veel doorzettingsvermogen.

De Hierofant (5)

de hierophant tarot
Rechtop Spirituele wijsheid, traditie, conformiteit, moraliteit, ethiek
Omgekeerd Rebellie, subversiefheid, vrijheid, persoonlijke overtuigingen
Ja of nee Neutraal

Wanneer de Hierophant tarotkaart staat rechtop in een lezing vertegenwoordigt het een noodzaak om bestaande conventies, regels of een gevestigde procedure te volgen.

Het adviseert u om conventionele grenzen te handhaven die als een standaardmethode worden beschouwd. In plaats van inventief te zijn en normen te breken, zul je vertrouwd raken met bepaalde tradities, overtuigingen en systemen die al vrij lang bestaan.

de hierophant tarot deck de moderne manier tarot

De Hierophant tarotkaart belichaamt een gebruikelijke reeks spirituele overtuigingen en wordt vaak geassocieerd met religie en andere formele ideologieën. Deze kaart suggereert dus dat je de nodige waarden leert van een vertrouwde bron zoals een mentor of een spirituele counselor.

De Geliefden (6)

de liefhebbers tarotkaart
Rechtop Liefde, harmonie, partnerschappen, keuzes
Omgekeerd Disbalans, eenzijdigheid, disharmonie
Ja of nee Ja

De Geliefden tarot kaart in de rechtop positie kan impliceren dat je grote levensveranderende keuzes moet maken of voor een dilemma staat. Verleiding maakt vaak deel uit van die keuze of dat dilemma.

Je kunt je onzeker voelen over welke richting je moet nemen of wie je moet vertrouwen. Of misschien moet je kiezen tussen tegenstrijdige en even verenigende opties. De Geliefden in tarot adviseert je om niet automatisch voor de makkelijke weg (verleiding) te gaan.

de liefhebbers moderne manier tarot deck

Verzamel eerst de informatie die u nodig hebt om de juiste beslissing te nemen. Als je het probleem onder ogen ziet en er verstandig over nadenkt, zal het je naar grotere dingen leiden.

De Strijdwagen (7)

de wagen tarotkaart
Rechtop Richting, controle, wilskracht, vastberadenheid, succes, actie
Omgekeerd Gebrek aan controle, tegenstand, gebrek aan richting, zelfdiscipline
Ja of nee Ja

Wanneer de rechtopstaande Wagen tarotkaart verschijnt in een tarotlezing, het vertelt je dat het nu tijd is om te krijgen wat je wilt. Beschouw deze kaart als een teken van aanmoediging.

De Chariot tarotkaart gaat helemaal over het overwinnen van obstakels en het bereiken van je doel door vastberadenheid, focus en wilskracht. Je voelt je gemotiveerd, ambitieus en in controle.

de wagen tarot moderne manier tarot deck

Dit zal je helpen om een stagnerende situatie weer in beweging te krijgen en alle uitdagingen te overwinnen die op je pad kunnen komen.

Blijf gewoon gefocust en geloof in je eigen kunnen en je zult je doel bereiken. De Strijdwagen vertelt je dat er een triomf op je wacht en dat je de volledige controle hebt om het te laten gebeuren.

Dit kan betekenen dat je moet concurreren met anderen of dat je jezelf in een situatie bevindt die aanvoelt als een strijd. Je wordt in tegengestelde richtingen getrokken of je hebt het gevoel dat je kracht en zelfvertrouwen op de proef worden gesteld.

Sterkte (8)

sterkte tarotkaart
Rechtop Kracht, moed, compassie, focus, overtuigingskracht, invloed
Omgekeerd Zelftwijfel, zwakte, onzekerheid, lage energie, rauwe emotie
Ja of nee Ja

De rechtopstaande Kracht tarotkaart vertegenwoordigt – zoals de naam al doet vermoeden – kracht, moed, overtuigingskracht en geduld. Het vertelt je dat je de kracht en kracht hebt om elk obstakel te overwinnen – net als de Strijdwagen.

Wanneer je echter aan de kracht trekt, moet je met gratie en gevoeligheid handelen, in plaats van alleen bruut geweld te gebruiken.

De kaart vertelt je ook dat je het vermogen hebt om positief en kalm te blijven en logisch te denken in stressvolle situaties die je geduld en kracht op de proef stellen.

Of het nu door mededogen, sluwheid of begrip is, Kracht betekent dat je ware controle over een situatie kunt verkrijgen, en niet alleen de kracht om je wil krachtig op te leggen.

sterkte de moderne manier tarot deck kaarten

De Kracht tarotkaart geeft aan dat je een zeer volhardend persoon bent en dat je alles kunt bereiken waar je je zinnen op hebt gezet. Je bent zelfverzekerd en hebt geen problemen om jezelf te zijn en je uit te spreken.

Je bent toegewijd aan wat je moet doen en je doet het op een zeer evenwichtige en volwassen manier. Blijf je op deze manier gedragen en je zult succesvol zijn in alles wat je wilt bereiken.

De Kluizenaar (9)

de kluizenaars tarotkaart die ruiter waite betekent
Rechtop Wijsheid, ziel zoeken, eenzaamheid, spirituele verlichting, het ontvangen of geven van begeleiding
Omgekeerd Eenzaamheid, isolement, paranoia, verdriet, overmand of verlamd worden door angst
Ja of nee Ja

In het rechtop positie de Kluizenaar is een overtuigende kaart. Net zoals bakens van licht vaak schepen naar de kust leiden, luidt deze wijze een periode van persoonlijke groei en verkenning in. De Kluizenaar vertegenwoordigt wijsheid die verdiend wordt door de hoogste waarheid te zoeken.

Vaak vereist het zoeken naar antwoorden binnen tijd alleen met weinig afleiding. Het vereist introspectie en minder concentratie op de zintuigen.

de kluizenaar moderne manier tarot deck kaart
De moderne manier tarot deck

Hoewel dit in het begin een beetje eng kan lijken, kan het aangaan van een persoonlijke zoektocht naar waarheid een van de meest lonende ervaringen van het leven zijn.

Rad van Fortuin (10)

rad van fortuin tarotkaart
Rechtop Toeval, lot en lot, karma, keerpunten
Omgekeerd Omwenteling, belabberd geluk, onwelkome verandering, tegenslagen
Ja of nee Ja

Het Rad van Fortuin wordt geregeerd door Jupiter, de planeet van geluk en expansie. Als de Rad van Fortuin tarotkaart rechtop aankomt, heb je geluk.

Of je nu in het lot gelooft of niet, de dingen staan in de rij voor jouw voordeel. Denk aan verrassende aanbiedingen en nieuwe kansen. Je persoonlijke visie zal ook toenemen naarmate het tempo van het leven toeneemt.

De Tarotkaart van het Rad van Fortuin kan ook paranormale vermogens onthullen, hetzij in jou of iemand in de buurt. Beschouw dit als een kans om meer over jezelf te ontdekken en naar je gevoel te luisteren.

het rad van fortuin tarot modern way deck
Moderne manier

Manifesteer je dromen, nu je energie zich afstemt op je spirituele gidsen, engelen en andere helpers. Je kunt de krachten van het universum niet beheersen, maar je kunt zeker je begrip van je rol vergroten in dit leven en het universum.

Onthoud gewoon dat er niets is om bang voor te zijn. Alles zal uitwerken volgens goddelijke interventie en timing.

Justitie (11)

rechtvaardigheid tarotkaart betekenis
Rechtop Eerlijkheid, integriteit, juridische geschillen, oorzaak en gevolg, levenslessen
Omgekeerd Onrecht, oneerlijkheid, geen verantwoordelijkheid nemen, bedrieglijke praktijken, negatief karma
Ja of nee Neutraal

In het rechtop positie, de Rechtvaardigheid tarotkaart vertegenwoordigt zowel oorzaak en gevolg als evenwichtig denken en handelen.

Er zijn momenten waarop we het slachtoffer zijn van de kwade bedoelingen van iemand anders. Als je op wat voor manier dan ook onrecht is aangedaan, komt Gerechtigheid om het evenwicht en de orde te herstellen.

justice tarot de moderne manier deck

Dit wil niet zeggen dat dingen precies zo zullen werken als je zou willen. Het trekken van deze kaart bij het lezen geeft echter wel steun aan het adagium “Alles is goed dat goed afloopt.”

De Gehangene (12)

de gehangene tarotkaart
Rechtop Loslaten, opofferen, stilstaan bij nadenken, onzekerheid, spirituele ontwikkeling
Omgekeerd Onvrede, stagnatie, negatieve patronen, geen oplossing, opofferingsangst
Ja of nee Misschien

De Gehangene staat voor ‘het wachtspel’ dat vaak deel uitmaakt van de voortgang van het leven.

Hoewel we zelden blij zijn dat we vastzitten in limbo, zijn er momenten waarop niets anders kan worden gedaan en we gedwongen worden stil te zijn. Dit vereist vaak het offeren van mensen en dingen waar we liever aan vasthouden.

de gehangene moderne manier tarot deck kaart

De Gehangene Tarotkaart wil dat je weet dat we soms een verlies moeten accepteren voor het grotere goed. Acceptatie en loslaten zijn de sleutel als je ooit vooruit wilt.

Dood (13)

dood tarotkaart afbeelding
Rechtop Einde van een cyclus, overgangen, weg van overdaad, krachtige beweging, resoluties
Omgekeerd Weerstand bieden aan verandering, angst voor een nieuw begin, afhankelijkheid, herhalende negatieve patronen
Ja of nee Ja

Een van de redenen dat de Doodskaart zo krachtig is in de Rechtopstaande positie, is omdat hij zoveel verschillende betekenissen heeft.

Voor veel lezingen betekent de Death tarotkaart het voltooien van een hoofdstuk, het achter je laten van het verleden en het wegsnijden van wat onnodig is. Het kan ook duiden op een overgang of middenweg tussen de ene levensfase en de volgende.

moderne manier tarotkaart dood

De sleutel is om de Doodskaart te verwelkomen in een tarotspread in plaats van deze te vermijden. Naar welk pad probeert nummer dertien je te wijzen? Er is immers geen nieuw begin zonder einde.

Matigheid (14)

matigheidskaart in tarot
Rechtop Balans, gematigdheid, goede gezondheid, samenwerken met anderen, oplossingen vinden
Omgekeerd Onbalans, onenigheid, haast, overindulgentie, risicovol gedrag
Ja of nee Ja

Vermijd alle extreme situaties bij het trekken van de Matigheidskaart in je lezing. Hoewel er tijden zijn om ‘voor de jugular te gaan’, is dit niet de boodschap van de engel. Sommige situaties zijn ingewikkeld en vereisen geduld en speciale zorg, zelfs wanneer je emoties je vertellen om te reageren.

Matigheid is eigenlijk een vaardigheid, en net als elke andere vaardigheid baart oefening kunst. Houd je in voor een snel oordeel. Weersta de verleiding om onmiddellijk te reageren.

matigheid tarot de moderne manier deck

Zijn er gebieden in je leven waarin je balans moet vinden? Kun je er baat bij hebben om te leren kalm te blijven tijdens momenten van nood? Matigheid is gearriveerd om je te helpen de kracht te vinden om dit te doen.

Duivel (15)

de duivelskaart rechtop
Rechtop Materiële focus, gevangen in slavernij, verslavingen en depressie, negatief denken, verraad
Omgekeerd Verslaving overwinnen, onafhankelijkheid, macht terugwinnen, onthechting, vrijheid
Ja of nee Nee

De Duivel is de kaart van de illusie. Hoewel je totale controle hebt over je leven, overtuigingen en keuzes, is de Duivelskaart symboliseert hoe verslaving, depressie en ongezonde banden ervoor kunnen zorgen dat je je niet meer onder controle hebt.

de duivel tarot de moderne manier deck

Zelfs sociale media, lichaamsbeweging en werk kunnen door de duivel worden belichaamd wanneer ze in overmaat zijn. Ongeacht de aard van je specifieke probleem, is de boodschap van de Duivel duidelijk: leid je aandacht weg van de bevrediging van verlangens naar de dingen die er echt toe doen.

De Toren (16)

de toren tarotkaart betekenis
Rechtop Intense en plotselinge verandering, bevrijding, pijnlijk verlies, tragedie, openbaring
Omgekeerd Weerstand bieden aan verandering, tragedie vermijden, een narrow escape, uitstellen wat onvermijdelijk is
Ja of nee Nee

Als we de Tower-kaart zouden moeten herontwerpen naar een modernere weergave, zou een neerstortend vliegtuig een nauwkeurig alternatief beeld zijn.

De Toren betekent totale vernietiging. Als je de Upright Tower tarotkaart hebt ontvangen, bereid je dan voor op dingen die worden geëgaliseerd en ontmanteld.

moderne manier tarot deck torenkaart

Zoals met alle verliezen, zal dit waarschijnlijk een pijnlijk proces zijn. Het kan ook leiden tot een nieuwe start. Voordat je in staat bent om deze positieve veranderingen aan te brengen, moet je eerst de waarheid over een situatie onder ogen zien.

Ben je bereid om je oogkleppen af te doen om deze persoonlijke crisis frontaal af te nemen? Illusies doorzien en loslaten wat je wilt dat dingen zijn, is de allereerste stap.

De Ster (17)

de sterrenkaart in tarot
Rechtop Hoop, vernieuwing, creativiteit en inspiratie, vrijgevigheid, genezing
Omgekeerd Wanhoop, gebrek aan hoop, creatieve blokkade, verveling, focussen op het negatieve
Ja of nee Ja

Het universum zegent jullie (wij) overvloedig. We trekken voortdurend aan wat we verlangen door onze overtuigingen en gedachten. Wanneer de Ster in de rechtopstaande positie arriveert, volgt deze meestal op een moeilijke verandering of traumatische gebeurtenis.

Het doormaken van iets uitdagends kan de wind uit onze zeilen nemen en ervoor zorgen dat we het gevoel krijgen dat dingen nooit meer hetzelfde zullen zijn. Dit zou wel eens waar kunnen zijn.

de ster tarot de moderne manier deck
Klik om het volledige deck van deze kaart te zien

Dood, verlies, liefdesverdriet en andere pijnlijke gebeurtenissen kunnen veranderen wie we zijn, voor altijd. Dit betekent niet dat we niet iets beters kunnen bouwen. Waar probeer je van te genezen? De Rechtopstaande Ster wil dat je je hart opent, je innerlijke kracht realiseert en gelooft dat het beste nog moet komen.

De Maan (18)

de maan tarotkaart origineel
Rechtop Angst, angst, verwarring, waanideeën, risico
Omgekeerd Angst overwinnen, de waarheid vinden, angst overwinnen, helderheid krijgen
Ja of nee Nee

Wanneer de Maan tarotkaart in een staande lezing verschijnt, kan dit betekenen dat je je verbeelding en emoties de controle over je leven laat nemen. Dit kan verband houden met angsten, angsten of zelfbedrog.

De maan die in een lezing valt, is in zekere zin een waarschuwing. Jij bent de rivierkreeft die uit de zee oprijst. Als je op je intuïtie vertrouwt en doorzet, zul je bevrijding ontvangen van wat je bindt. Maar eerst moet je bereid zijn om de realiteit van de situatie onder ogen te zien.

de maan tarot de moderne manier deck

De rechtopstaande Maan kan ook een illusie zijn. Er kan een verborgen waarheid in je leven zijn die je moet ontdekken. De Maan waarschuwt je om niet te accepteren wat dingen lijken te zijn. Het is misschien tijd om wat dieper te graven en het licht te laten schijnen op de drogredenen in je leven.

De Zon (19)

de zonnekaart tarotlezing
Rechtop Geluk, vruchtbaarheid, succes, optimisme, waarheid
Omgekeerd Verdriet, uitstelgedrag, pessimisme, leugens, falen
Ja of nee Ja

De Zonne tarotkaart in de rechtopstaande positie toont positiviteit en vervulling in je leven. Als je een moeilijke tijd hebt doorgemaakt en de zon valt rechtop, zal het snel beter gaan.

De Zon herinnert ons eraan om naar de zonnige kant van de dingen te kijken en onszelf eraan te herinneren dat moeilijke tijden niet eeuwig duren. Zelfs als we geconfronteerd worden met moeilijkheden, kunnen we ervoor kiezen om ‘limonade te maken van citroenen’ en levenslessen te omarmen voor wat ze zijn: leermiddelen.

de zonne tarot de moderne manier dek

Met deze lessen onder je riem zullen worstelingen en verdriet snel in het verleden blijven en zul je doorgaan naar betere en betere dagen. Je kunt er zeker van zijn dat er goede dingen voor je in petto zijn als deze Major Arcana-kaart vooraan en in het midden staat.

Oordeel (20)

oordeel tarotkaart ontwerp
Rechtop Reflectie, innerlijke roeping, afrekening, ontwaken, wedergeboorte, absolutie
Omgekeerd Down voelen, zelftwijfel, de roep missen onverschrokkenheid
Ja of nee Neutraal/Ja

Dit is het perfecte moment om je acties te wegen en ervoor te zorgen dat ze in overeenstemming zijn met je waarden en overtuigingen.

De dingen die je in het verleden deed of vandaag doet – weerspiegelen ze je kernwaarden en overtuiging? Leiden ze je naar je doelen en doel?

Zonder de duidelijkheid te hebben om te weten wie je werkelijk bent, kun je deze vragen niet beantwoorden. Neem de tijd om over dingen na te denken voordat je verder gaat met je leven. Uiteindelijk zal dit de moeite waard zijn.

oordeel tarot de moderne manier deck

Een andere mogelijke indicatie is om je eraan te herinneren dat er keuzes en vitale veranderingen kunnen zijn waarmee je te maken zult krijgen en dat je ze niet kunt vermijden.

Als je er in het verleden een paar hebt gemaakt, zal er een effect zijn op waar je nu bent. Bovendien moet je de gevolgen met een open geest onder ogen zien. Je kunt niets doen aan het verleden – aan wat er wordt gedaan – en vooruitgaan is je beste gok.

De Wereld (21)

de wereld tarotkaart
Rechtop Vervulling, harmonie, voltooiing, integratie, reizen, eenheid
Omgekeerd Incompletie, snelkoppelingen, vertragingen, leegte
Ja of nee Ja

Om de rechtopstaande Wereldkaart in een tarotlezing is het ontmoeten van succes en prestatie. Het betekent dat een langetermijnproject, studieperiode of een andere belangrijke gebeurtenis in je leven de cirkel rond heeft gemaakt en dat je je doelen en ambities hebt bereikt.

Ondanks de moeilijkheden en ontberingen die je bent tegengekomen, stond je sterk en zette je door. De zaden die jullie hebben geplant bloeien nu en jullie oogsten de vruchten van jullie arbeid. Alles is samengekomen en je bent op de juiste plek, doet het juiste, bereikt wat je voor ogen hebt.

de wereldkaart van de moderne manier tarot
Bestel hier het Modern Way™ deck

Wees trots op wat je onderweg hebt geleerd, de progressie die je hebt geboekt en je prestaties tot nu toe. Nadenken over wat je al hebt bereikt, is misschien net wat je nodig hebt om je project tot een goed einde te brengen.

De Kleine Arcana Tarotkaarten

De overige 56 kaarten maken samen goed wat heet de Kleine Arcana. Deze kaarten weerspiegelen de dagelijkse gebeurtenissen en kunnen meer context en detail geven aan de Major Arcana-kaarten.

De Minor Arcana is verdeeld in 4 pakken (van elk 14 kaarten): Toverstokken, Pentakels, Bekers en Zwaarden.

Beginnend met de Aas, gaan de kaarten omhoog van de 2 naar de 10, en sluiten dan af met vier Hofkaarten: Page, Ridder, Koningin en ten slotte de Koning (waardoor het 14 kaarten wordt).

Elk van de rechtszaken heeft een regelelement dat u hieronder kunt zien, dat overeenkomt met specifieke gebieden in het leven:

 • Pak van kopjes – Element van water – Emoties & Relaties
 • Pak van Pentakels – Element van de Aarde – Eigendom &Prestatie
 • Zwaardenpak – Element van Lucht – Wijsheid &Communicatie
 • Pak van Toverstokken – Element van Vuur – Passie &Inspiratie

Het is belangrijk om deze elementen en gebieden te overwegen bij het werken met de kleine arcana-kaarten, waardoor het veel gemakkelijker wordt voor een intuïtieve lezing (na een beetje oefenen natuurlijk)!

Pak van Cups

Het Pak van Bekers is gerelateerd aan het waterelement en behandelt zaken van het hart. De belangrijkste aspecten die dit pak omringen zijn liefde, emoties en relaties.

kleine arcana pakken van kopjes

Kaarten van dit pak kunnen ook de aandacht vestigen op hoe je reageert op je omgeving. Als er vooral Cups-kaarten in een reading verschijnen, is dat tekenend voor emotionele omgang zoals gelukkige familiereünies, maar ook problemen in een relatie.

 • Aas van Kelken – Je vrij voelen, vervulling, nieuw begin
 • Twee van Kelken – Geluk, relaties, liefde
 • Three of Cups – Vieringen, goed gesprek, reünies
 • Vier van Cups – Depressie, gemiste kansen, het gevoel vast te zitten
 • Vijf van Kelken – Verdriet, verlies, eenzaamheid
 • Six of Cups – Speels, nostalgisch, zorgeloos
 • Zeven van kopjes – Overvloed aan opties, keuzes, kansen
 • Acht van Kelken – Verlaten, reizen, loslaten
 • Negen van Kelken – Wensen die uitkomen, vervulde dromen, voorspoed
 • Tien kopjes – Geluk, familiereünies, harmonie
 • Pagina van kopjes – Idealisme, jeugdigheid, goed nieuws
 • Ridder der Bekers – Romantische voorstellen, uitnodigingen, je hart volgen
 • Koningin van Kelken – Vrouwelijkheid, vriendelijkheid, gevoeligheid
 • King of Cups – Goed advies, creativiteit, wijsheid

Pak van Pentakels

Pentakels worden geregeerd door het element aarde en omgaan met financiën, carrière en prestaties. Deze kaarten staan bekend als “geldkaarten” omdat ze vaak worden geassocieerd met geldgerelateerde beslissingen en financiële meevallers.

kleine arcanapakken van pentakels

Wanneer meestal Pentakels in je lezing naar voren komen, ben je waarschijnlijk op zoek naar antwoorden op de materiële dingen in je leven. Nu we het algemene thema van deze kaarten kennen, laten we eens kijken naar de betekenissen van elke Pentakels-kaart.

 • Aas van Pentakels – Nieuw begin, welvaart, overvloed
 • Twee van Pentakels – Balans vinden, multitasken, doorzettingsvermogen
 • Drie van Pentakels – Teamwork, gerichte inspanning, meesterschap
 • Vier van Pentakels – Loslaten van het verleden, controle opgeven, acceptatie
 • Vijf van Pentakels – Financiële ontberingen, strijd, gebrek aan geloof
 • Zes van Pentakels – Vrijgevigheid, gedeelde rijkdom, welvaart
 • Zeven van Pentakels – Planning, doorzettingsvermogen, succes op lange termijn
 • Acht van Pentakels – Ambitie, ijver, ambachten en talenten
 • Negen van Pentakels – Onafhankelijkheid, welvaart, verfijning
 • Tien van Pentakels – Erfenis, welvaart, goed gezinsleven
 • Pagina van Pentakels – Vasthouden aan doelen, bruikbaarheid, loyaliteit
 • Ridder van Pentakels – Consistentie, sterke wil, verbetering
 • Koningin van Pentakels – Verzorgende genezer, nuchter, dankbaarheid
 • Koning van Pentakels – Ondernemend, overvloed, stabiliteit

Zwaardenpak

Geregeerd door het element lucht, de Zwaarden in een tarotlezing staan voor communicatie en actie. Hun sterke punten geven ons wijsheid en duidelijkheid. De kaarten van dit pak moedigen je aan om je hoofd te gebruiken bij het nemen van beslissingen.

kleine arcana pakken van zwaarden

Ze kunnen ook dienen als een waarschuwing om meer aandacht te besteden aan je omgeving – er kan een conflict of een ruzie aan de horizon zijn.

 • Zwaardenaas – Helderheid, goede besluitvorming, een doorbraak
 • Twee van Zwaarden – Patstelling, op kruispunt komen, tijd om na te denken
 • Drie van Zwaarden – Liefdesverdriet, verdriet, verdriet
 • Vier van Zwaarden – Angst, chronische stress, chaos
 • Vijf van zwaarden – Veldslagen, ruzies, conflicten
 • Six of Swords – Haat loslaten, genezen, vooruitgaan
 • Zeven van zwaarden – Oneerlijkheid, bedrog, manipulatie
 • Acht van zwaarden – Zich vastzitten, onproductief, hopeloos
 • Negen van zwaarden – Wanhoop, hopeloosheid, angst
 • Tien van Zwaarden – Mentale inzinking, verraad, falen
 • Pagina van zwaarden – Jeugdig, zelfverzekerd, eerlijkheid
 • Ridder van Zwaarden – Dapperheid, prestatie, vasthoudendheid
 • Queen of Swords – Ondersteunend, empathisch, onafhankelijk
 • Koning van zwaarden – Autoriteit, logisch, vaderlijk

Pak van Staven

Als een toverstok, het Pak van Staven vertegenwoordigt creativiteit, intuïtie en nieuwe ideeën. Geassocieerd met het element vuur, zijn Wands geen passieve kaarten. Integendeel, dit pak staat voor vastberadenheid en kracht.

kleine arcana pakken van toverstokken

Het gaat erom de grenzen te verleggen om je doelen en dromen te bereiken. Spiritualiteit en bewustzijn zijn ook bondgenoten van dit pak. De kaarten gaan in op wat echt betekenisvol voor je is en vertellen je meer over wie je bent, je kernwaarden en overtuigingen.

 • Ace of Wands – Creativiteit, enthousiasme, een frisse start
 • Two of Wands – Beslissingen, reizen, persoonlijke kracht
 • Three of Wands – Exploratie en reizen, leiderschap, vooruitgaan
 • Vier van Staven – Viering, opwinding, thuiskomst
 • Five of Wands – Competitie, meningsverschillen, rivaliteit, uitdagingen
 • Six of Wands – Overwinning, triomf, recognitie
 • Seven of Wands – Overtuiging, wilskrachtig, vastberaden
 • Eight of Wands – Snelle actie, nieuws ontvangen, spannende tijden
 • Negen van Staven – Doorzettingsvermogen, uithoudingsvermogen, moed
 • Tien van Staven – Worstelen, overbelasten, zich bezwaard voelen
 • Page of Wands – Extravert, kinderlijke vrolijkheid, creatief zelfvertrouwen
 • Knight of Wands – Charmant, zelfverzekerd, gepassioneerd
 • Queen of Wands – Vurige passie, zelfverzekerd, van harte
 • King of Wands – Beschermend, innovatief, inspirerend, magnetisch

Is je Tarotkaartenlijst nu compleet?

Uiteindelijk is tarot lezen altijd een persoonlijk proces en is elke kaart geschikt voor je eigen unieke interpretatie. Als je eenmaal de basis van Tarot begrijpt, kun je je intuïtie laten beginnen.

Als je meer wilt weten over Tarot, raad ik je aan je aan te melden voor onze nieuwsbrief om een gratis Cheatsheet en Tarot mini-cursus in je inbox te ontvangen.

Verder raad ik aan om mijn artikelen te lezen over de beste Tarot decks, mijn favoriete Tarot boeken en de meest gebruikte Tarot spreads.

Dus nu ben je klaar om naar buiten te gaan en een deck te vinden dat tot je spreekt, grote vragen te stellen en begeleiding te vinden over wat je ook zoekt.