De beste wei-eiwitpoeders, volgens een diëtist

De beste wei-eiwitpoeders, volgens een diëtist

We onderzoeken, testen, beoordelen en bevelen onafhankelijk de beste
Producten. Beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg beoordelen artikelen op medische nauwkeurigheid. Meer informatie over
ons proces. Als u iets koopt via onze links, kunnen we een commissie verdienen.

Wei-eiwitpoeder is een hoogwaardige eiwitbron die kan helpen bij het vullen van eiwitlacunes, vooral voor atleten en andere zeer actieve personen. Wei-eiwit bevat alle essentiële aminozuren, de bouwstenen van eiwitten die ons lichaam niet alleen produceert. Het is ook meestal gemakkelijk verteerbaar in vergelijking met andere eiwitbronnen.

De Academie voor Voeding en Diëtetiek beveelt aan dat atleten ongeveer 1,2-2,0 gram eiwit per kilogram lichaamsgewicht per dag krijgen. Deze hogere hoeveelheid eiwit is nodig voor het opbouwen, repareren en onderhouden van spieren. Peter Pace, MS RD CSCS CPT zegt: “Wei-eiwitsupplementen kunnen hun plaats hebben om mensen te helpen voldoen aan hun eiwitbehoeften voor weefselgroei en -herstel, maar ze zijn geen vervanging voor een dieet dat rijk is aan hoogwaardige volwaardige eiwitbronnen.”

Als u niet in staat bent om aan uw behoeften te voldoen door alleen een dieet, zijn onze sportdiëtisten van mening dat wei-eiwitpoeders een handige manier kunnen zijn om uw inname te verhogen. Houd er rekening mee dat, aangezien wei is afgeleid van melk, het misschien geen goede keuze is als je een melkallergie of gevoeligheid hebt of een veganistisch dieet volgt.

bodymindspirit Fit goedgekeurde wei-eiwitpoeders

 • Beste overall: Gedenkwaardig essentieel grasgevoerd wei-eiwitisolaat is onze eerste keuze, omdat het gemakkelijk te verteren grasgevoerd wei-isolaat bevat en NSF-gecertificeerd is voor sport.
 • Beste biologisch: Garden of Life Certified Organic Grass Fed Whey Protein is een biologisch weiconcentraat eiwitpoeder dat vrij is van vulstoffen.

Spreek altijd met een zorgverlener voordat u een supplement aan uw routine toevoegt, om ervoor te zorgen dat het supplement geschikt is voor uw individuele behoeften en welke dosering u moet nemen.

Aangezien eiwitpoeders supplementen zijn die minimaal worden gereguleerd door de FDA, is de kwaliteit van het merk nog belangrijker om een veilig product te garanderen. Als u een competitieve atleet bent, raden we u aan een eiwitpoeder te kiezen dat door derden is getest om te voorkomen dat u per ongeluk verboden stoffen consumeert. Voorbeelden van externe testbedrijven zijn NSF, USP en ConsumerLabs.

Is wei-eiwitpoeder gunstig?

We raden aan om je te wenden tot hele voedselbronnen van eiwitten als een eerste middel om eiwitten te verkrijgen. Goede bronnen van eiwitten zijn vlees, gevogelte, vis, eieren, Griekse yoghurt, peulvruchten, tofu en tempeh.

Als u echter niet in staat bent om aan uw eiwitbehoeften te voldoen door alleen voedsel en geen melkallergie heeft, kan een wei-eiwitpoeder van pas komen. Omdat wei-eiwitpoeders meestal weinig koolhydraten bevatten en koolhydraten belangrijk zijn voor lichaamsbeweging, mengt u uw wei-eiwit in een smoothie met koolhydraatbevattende ingrediënten zoals melk, bananen en gearomatiseerde yoghurt. Je kunt je eiwitshake ook combineren met een koolhydraatrijke snack, zoals yoghurt met fruit en muesli of een broodje voor een completere maaltijd en om volledig te herstellen van het sporten.

Degenen die baat kunnen hebben bij wei-eiwitpoeder zijn onder meer:

 • Mensen die actief zijn en weinig tijd hebben: Als je actief bent en geen tijd hebt om volledig te herstellen met hele voedselbronnen of als je een atleet bent met twee evenementen of trainingen per dag, kan een wei-eiwitpoeder je helpen je eiwitbehoeften te bereiken. Wei is bijzonder rijk aan leucine, een aminozuur dat cruciaal is voor het opbouwen van spieren. Caseïne, een ander eiwit dat in melk wordt aangetroffen, verteert echter langzamer en kan spierafbraak helpen voorkomen. Het samen consumeren van de twee, zoals door melk te drinken, kan gunstiger zijn dan wei-eiwit alleen.
 • Degenen die spijsverteringsstoornissen ervaren door andere eiwitbronnen: Sommige mensen ervaren maagklachten van eiwitpoeders, vanwege redenen zoals lactose-intolerantie, gevoeligheid voor zuivel of van toegevoegde vezels of suikeralcoholen. Wei-eiwit is er in verschillende vormen, waaronder wei-isolaat. Wei-eiwitisolaten zijn lager in vet, lactose en cholesterol, wat een snelle en gemakkelijke spijsvertering mogelijk maakt.
 • Oudere volwassenen: Veroudering wordt vaak geassocieerd met progressief verlies van spiermassa en kracht, wat het risico op vallen kan verhogen. Wei-eiwitsuppletie, in combinatie met weerstandsoefeningen, kan de spiermassa vergroten en spierafbraak bij oudere volwassenen voorkomen.
 • GewichtsbehoudWei-eiwit kan helpen bij spier- en gewichtsbehoud bij degenen die moeite hebben met het handhaven van een voldoende hoog gewicht, zoals als oudere volwassenen of mensen met kanker.

Die misschien niet profiteren van wei-eiwitpoeder

Als u een uitgebalanceerd dieet consumeert dat een verscheidenheid aan eiwitten uit hele voedselbronnen bevat, hoeft u waarschijnlijk geen wei-eiwitpoeder te gebruiken. Het consumeren van eiwitten die verder gaan dan je behoeften zal niet resulteren in verdere spiergroei, vooral als je het niet combineert met lichaamsbeweging.

De volgende groepen hebben mogelijk geen baat bij wei-eiwitpoeder:

 • Mensen met een melkallergie of gevoeligheid: Je moet wei-eiwitpoeder vermijden als je een melkallergie hebt en in plaats daarvan veganistische eiwitpoeders overwegen. Hoewel wei minder lactose bevat dan zuivelbronnen zoals melk of yoghurt, bevat het wel wat lactose. Als u lactose-intolerant bent, kunt u mogelijk een wei-eiwitisolaat gebruiken dat extreem laag is in lactose.
 • Mensen met een nierziekte: Als u een nierziekte heeft, moet u een zorgverlener raadplegen voordat u een wei-eiwitsupplement gebruikt.
 • Degenen die bepaalde medicijnen gebruiken: Wei-eiwitpoeders kunnen de effecten van bepaalde geneesmiddelen vertragen, waaronder Levodopa, Albenza, Fosamex en bepaalde antibiotica. Als u medicijnen gebruikt, raadpleeg dan een zorgverlener voordat u wei-eiwit gebruikt.

In dit artikel

 • Is wei-eiwitpoeder gunstig?
 • Wie er misschien niet van profiteert
 • Onze keuzes
 • Hoe we supplementen selecteren
 • Waar moet je op letten?
 • FAQ
 • Waarom Trust bodymindspirit Fit

Beste overall

Gedenkwaardig essentieel grasgevoerd wei-eiwitisolaat, vanille

Gedenkwaardig essentieel grasgevoerd wei-eiwitisolaat, vanille

Amazone


Bekijk op Amazon
Bekijk op Backcountry.com
Bekijk op Livemomentous.com
Pros

 • NSF-gecertificeerd voor sport en geïnformeerde sport gecertificeerd

 • Wei-isolaatvorm en ProHydrolase-enzym voor een gemakkelijke spijsvertering

 • Wei afkomstig van melk van grasgevoerde koeien

Tegens

 • Duur

Gedenkwaardig essentieel grasgevoerd wei-eiwit staat bovenaan onze lijst, omdat het van hoge kwaliteit is en grondig door derden is getest. Momentous is gemaakt met wei-isolaat, de vorm van wei die 90% eiwit en weinig vet of lactose bevat, waardoor het gemakkelijk te verteren is. Dit product bevat ook ProHydrolase, een enzymmengsel dat is ontworpen om de spijsvertering en absorptie te verbeteren.

In het bijzonder vinden we het leuk dat Momentous zowel NSF Certified for Sport als Informed Sport Certified is, dus het heeft tests van derden ondergaan om ervoor te zorgen dat het niet is verontreinigd met verboden stoffen en dat het bevat wat op het etiket staat vermeld. Als u een competitieve atleet bent, kan het belangrijk zijn om eiwitpoeders te kiezen met tests van derden.

Eén schepje Momentous Whey Protein levert je 20 gram hoogwaardig eiwit op, met 2,3 gram leucine, het vertakte keten aminozuur dat belangrijk is voor spiergroei. Leucineconsumptie moet tussen één en drie gram per maaltijd of snack liggen om de spiereiwitsynthese te optimaliseren. Omdat dit poeder weinig koolhydraten bevat, raden we aan het te combineren met koolhydraatvoedsel voor volledig herstel.

Momentous maakt ook een herstelpoeder met wei-eiwitisolaat en 10 gram koolhydraten, wat nog steeds een lage hoeveelheid koolhydraten is, maar u kan helpen het herstel na de training verder op gang te brengen in combinatie met een maaltijd. Meng een tot twee schepjes vanille of chocolade gearomatiseerd Momentous Whey Protein in water, smoothies of een andere vloeistof naar keuze.

Prijs op het moment van publicatie: $ 60 voor 24 porties

Vorm van eiwit: Wei-isolaat | Eiwit: 20 g | Leucine: 2,3 g | Totaal vet: 1,5 g | Calcium: 90 mg | Te gebruiken: Meng 1 schepje in 12 oz vloeistof naar keuze

Beste budget

Myprotein Impact Whey Isolaat, Niet gearomatiseerd

MyProtein Impact Whey Isolaat, Niet gearomatiseerd

Amazone


Bekijk op Amazon
Bekijk op Myprotein.com
Pros

 • Getest door derden

 • Bevat slechts twee ingrediënten en geen zoetstoffen

 • Wei-isolaatvorm voor een gemakkelijke spijsvertering

Tegens

 • Dunne drank wanneer gemengd met vloeistof

Als u op zoek bent naar een wei-eiwitisolaat, is een van de belangrijkste nadelen dat deze vorm van wei meestal duurder is dan andere eiwitpoeders. Myprotein Impact Whey Isolate biedt een kwaliteit wei-isolaat eiwit tegen een meer betaalbare prijs. Dit eiwitpoeder is ook geverifieerd door ConsumerLab, een van onze beste externe testers.

De meeste gearomatiseerde eiwitpoeders bevatten alternatieve zoetstoffen zoals stevia of monniksfruit om het suikergehalte te verlagen, maar ze hebben hun eigen potentiële nadelen. Myprotein biedt een niet-gearomatiseerde versie, die geen toegevoegde zoetstoffen, suikeralcoholen of vulstoffen bevat. Omdat het niet gearomatiseerd is, kunt u het ook toevoegen aan hartige gerechten zoals soepen of gebak zoals brood of eiwitrepen.

Met slechts twee ingrediënten bevat Myprotein Unflavored 22 gram eiwit per schep. De minimale ingrediëntenlijst betekent dat het mengen van dit poeder met water kan resulteren in een dunne consistentie, maar je kunt dit poeder gemakkelijk toevoegen aan een smoothie om het de consistentie en smaak te geven die je lekker vindt.

Prijs op het moment van publicatie: $ 60 voor 40 porties

Vorm van eiwit: Wei-isolaat | Eiwit: 22 g | Leucine: Niet vermeld | Totaal vet: 0 g | Calcium: 100 mg | Te gebruiken: Meng 1 lepel in 6-8 oz vloeistof naar keuze

Beste wei-eiwitconcentraat + isolaatmix

Ascent Native Fuel Whey, Chocolade

Ascent Native Fuel Whey, Chocolade

Amazone


Bekijk op Amazon
Bekijk op Walmart
Bekijk op Vitamin Shoppe
Pros

 • Informed Sport Gecertificeerd

 • Mix van wei-eiwitconcentraat en isolaat

 • Vrij van kunstmatige ingrediënten

Tegens

 • Verwerkt op apparatuur met noten en pinda’s

Ascent Native Fuel Whey bevat zowel wei-eiwitconcentraat als wei-eiwitisolaat, wat een iets hoger (hoewel nog steeds vrij laag) vet- en koolhydraatprofiel oplevert. Dit zorgt voor een glad product dat goed mengt en geen klontering veroorzaakt zoals sommige andere eiwitpoeders.

Ascent Native Fuel Whey is vrij van kunstmatige ingrediënten en komt in verschillende smaken, waaronder chocolade, chocolade pindakaas, citroensorbet, vanilleboon en niet-gearomatiseerd. Eén schepje bevat 25 gram eiwit met 2,7 gram leucine om het herstel te ondersteunen.

Dit wei-eiwit wordt geleverd in single-serve pakketten, zodat u het poeder kunt testen voordat u zich vastlegt op een grotere zak. Het is gecertificeerd glutenvrij en Informed Sport Certified, een certificeringsprogramma dat verifieert dat sportsupplementen vrij zijn van verboden stoffen.

Prijs op het moment van publicatie: $ 40 voor 27 porties

Vorm van eiwit: Wei-eiwitconcentraat + wei-eiwitisolaat | Eiwit: 25 g | Leucine: 2,7 g | Totaal vet: 1 g | Calcium: 138 mg | Te gebruiken: Meng 1 schepje in 8 oz vloeistof naar keuze

Beste proeverij

BiPro Elite Wei Eiwit Isolaat, Franse Vanille

BiPro Elite Wei Eiwit Isolaat, Franse Vanille

Amazone


Bekijk op Amazon
Pros

 • NSF gecertificeerd voor sport

 • Wei-isolaatvorm voor een gemakkelijke spijsvertering

Tegens

 • Duur

Als u op zoek bent naar een heerlijk eiwitpoeder dat nog steeds van hoge kwaliteit is, overweeg dan BiPro Elite Whey Protein Isolate. Dit eiwitpoeder bevat geen toegevoegde suikers of vulstoffen. Het is gezoet met steviabladextract en is verkrijgbaar in Franse vanille, chocolade of niet-gearomatiseerde versies. De fabrikant stelt voor om het te mengen met uw favoriete smoothie- of ontbijtvoedsel, zoals wafels, havermout of yoghurt. Het toevoegen aan deze koolhydraatrijke voedingsmiddelen kan ook een geweldige manier zijn om ervoor te zorgen dat u voldoende koolhydraten krijgt na een training.

BiPro Elite bevat 20 gram eiwit uit wei-eiwitisolaat per schep, samen met 2,5 gram leucine. BiPro overziet het proces van begin tot eind, te beginnen met melk afkomstig van koeien in Idaho en Minnesota. Dit wei-eiwitisolaat wordt geleverd in single-serve pakketten die u onderweg kunt meenemen, of als grotere zakken die u thuis kunt bewaren. Het is ook NSF-gecertificeerd voor sport, dus u kunt er zeker van zijn dat het bevat wat het zegt dat het bevat zonder schadelijke verontreinigingen of verboden stoffen.

BiPro controleert of het poeder een laag genoeg lactosegehalte bevat dat mensen met lactose-intolerantie geen symptomen zullen ervaren.

Prijs op het moment van publicatie: $ 38 voor 19 porties

Vorm van eiwit: Wei-eiwit isolaat | Eiwit: 20 g | Leucine: 2,5 g | Totaal vet: 0 g | Calcium: Niet vermeld | Te gebruiken: Meng 1 schepje in 8 oz vloeistof naar keuze, smoothies, havermout of ander zacht voedsel

Beste biologisch

Garden of Life Gecertificeerd Biologisch Gras Gevoed Wei Eiwit Poeder Chocolade

Garden of Life Gecertificeerd Biologisch Gras Gevoed Wei Eiwit Poeder Chocolade

Amazone


Bekijk op Amazon
Bekijk op IHerb
Bekijk op Vitamin Shoppe
Pros

 • Gecertificeerd USDA Biologisch en non-GMO

 • Geen kunstmatige kleurstoffen, zoetstoffen of conserveermiddelen

 • Bedrijf dat zich inzet voor duurzaamheid

Tegens

 • Is mogelijk niet geschikt als lactose-intolerant

 • Bevat erythritol, dat bij sommigen maagklachten kan veroorzaken

Garden of Life Organic Whey protein is een USDA Organic en non-GMO gecertificeerd eiwitpoeder van grasgevoerde en hormoonvrije koeien. Dit eiwitpoeder bevat wei-eiwitconcentraat, dat meestal betaalbaarder is dan wei-isolaat.

Garden of Life wei-eiwit bevat 21 gram eiwit, 2,5 gram vet en 7 gram koolhydraten per portie. Dit iets hogere vet- en koolhydraatgehalte kan je helpen vol te blijven, maar je moet het na de training nog steeds combineren met koolhydraatrijk voedsel. Dit product bevat ook 4,7 gram vertakte keten aminozuren, met 2,2 gram leucine om te helpen bij spierherstel.

Garden of Life bevat geen toegevoegde suikers en is in plaats daarvan gezoet met biologisch steviabladextract en erythritol, een suikeralcohol. Als u gevoelig bent voor cafeïne, moet u er rekening mee houden dat dit product ook 12 milligram natuurlijk voorkomende cafeïne bevat.

Prijs op het moment van publicatie: $ 30 voor 12 porties

Vorm van eiwit: Wei-eiwitconcentraat | Eiwit: 21 g | Leucine: 2,2 g | Totaal vet: 2,5 g | Calcium: 82 mg | Te gebruiken: Meng 2 lepels in 6 oz water

Beste met collageen

Natreve Wei Eiwit Poeder, Fudge Brownie

Natreve Wei Eiwit Poeder, Fudge Brownie

VitaCost


Bekijk op Amazon
Bekijk op Walmart
Bekijk op CVS
Pros

 • Informed Sport Gecertificeerd

 • Bevat greens blend en marine collageen

 • Wei afkomstig van melk van grasgevoerde koeien

Tegens

 • Bevat inuline, waardoor sommige mensen spijsverteringsproblemen kunnen veroorzaken

Natreve is een op duurzaamheid gericht wellnessbedrijf. Het wei-eiwitpoeder bevat wei-eiwitisolaat van grasgevoerde en hormoonvrije koeien. Naast wei-isolaat bevat het twee gram marien collageen, waarvan sommige studies aantonen dat het de elasticiteit van de huid kan ondersteunen en een gerimpeld uiterlijk kan verbeteren.

Collageenpoeders op zichzelf zijn misschien geen ideale supplementen na het sporten, omdat collageen lager is in de vertakte keten aminozuren, zoals leucine, die nodig zijn voor het opbouwen van spieren. Met dit poeder kunt u een boost van collageen krijgen, samen met de aminozuren die aanwezig zijn in wei.

Als extra bonus bevat dit poeder een biologische greens-mix van boerenkool, broccoli en spinazie. Het bevat inuline, een prebiotische vezel die voor sommigen gunstig kan zijn voor de darmgezondheid, maar anderen kunnen het moeilijk te verteren vinden.

Prijs op het moment van publicatie: $ 31 voor 18 porties

Vorm van eiwit: Wei-eiwit isolaat | Eiwit: 28 g | Leucine: Niet vermeld | Totaal vet: 1 g | Calcium: 95 mg | Te gebruiken: Meng 1 schepje in 10 oz vloeistof naar keuze

Beste diervrij

Natreve Mooless Diervrij Wei Eiwit Poeder, Chocolade Fudge Brownie

Natreve Mooless Diervrij Wei Eiwit Poeder, Chocolade Fudge Brownie

Schip


Bekijk op Amazon
Bekijk op Vitamin Shoppe
Pros

 • Kan een goede optie zijn voor plantaardige eters

 • Lage impact op het milieu

 • Geen kunstmatige kleur- of zoetstoffen

Tegens

 • Niet geschikt voor die humorh melkallergieën

 • Duur

Als u een plantaardige eter bent, bent u misschien geïnteresseerd in Natreve’s Mooless Animal Free Whey Protein Powder. Dit wei-eiwitpoeder is volledig zonder dieren gemaakt – in plaats daarvan vertrouwen ze op een fermentatieproces met behulp van een kopie van DNA dat overeenkomt met koemelkeiwit. Het resulterende product is moleculair identiek aan wei-eiwit. Als extra bonus stelt Natreve dat dit poeder in vergelijking met conventioneel wei-eiwitpoeder minder waterverbruik, energieverbruik en broeikasgasemissies met zich meebrengt.

Natreve Mooless poeder wordt geleverd in individuele pakketten, waardoor het gemakkelijk is om mee te nemen onderweg. Elk pakket bevat 20 gram wei-eiwitisolaat en 2,1 gram leucine per portie. Mooless-eiwit komt ook in een verscheidenheid aan heerlijke smaken, waaronder chocolade fudge brownie, koekjes en room, vanillebonen cupcake en aardbeien shortcake en kan gemakkelijk worden toegevoegd aan uw favoriete smoothie of andere vloeistof naar keuze. Het is gezoet met stevia en monniksfruit, dat al dan niet past bij uw smaakvoorkeuren en voedingsgewoonten.

Het is belangrijk op te merken dat, aangezien deze wei moleculair identiek is aan conventionele wei, het niet geschikt is als u een melkallergie heeft. Het is echter lactosevrij, dus het is geschikt voor mensen die lactose-intolerant zijn.

Prijs op het moment van publicatie: $ 30 voor 10 porties

Vorm van eiwit: Niet-dierlijk wei-eiwitisolaat | Eiwit: 20 g | Leucine: 2,1 g | Totaal vet: 0,5 g | Calcium: 0 mg | Te gebruiken: Meng 1 pakket in 12 oz vloeistof naar keuze

Beste Grasgevoerde

Naked Whey Vanille Eiwit Poeder

Naked Whey Vanille Eiwit Poeder

Amazone


Bekijk op Amazon
Bekijk op Walmart
Bekijk op Nakednutrition.com
Pros

 • Informed Sport Gecertificeerd

 • Geen kunstmatige smaakstoffen, zoetstoffen of kleurstoffen

 • Bevat slechts drie ingrediënten

Tegens

 • Is mogelijk niet geschikt als lactose-intolerant

Als u op zoek bent naar een wei-eiwitpoeder dat afkomstig is van grasgevoerde koeien, biedt Naked Nutrition een product van kleine melkveebedrijven in Noord-Californië en Idaho. De koeien zijn vrij rondlopend en opgevoed zonder groeihormonen.

Naked Whey bevat slechts drie ingrediënten – wei-eiwitconcentraat, biologische kokossuiker en biologische natuurlijke smaken. Bovendien is het koud verwerkt om kruisbesmetting van additieven te voorkomen en ook Informed Sport Certified. Voor 2 schepjes krijg je 25 g eiwit, 8 g koolhydraten en 2 g vet binnen.

De kuip van 5 pond is vooraf een hogere kost, maar verlaagt de prijs per portie en u hoeft zich geen zorgen te maken over het zo snel aanvullen van uw kast. Smaken zijn onder andere vanille, chocolade, aardbei en een niet-gearomatiseerde optie.

Prijs op het moment van publicatie: $ 95 voor 61 porties

Vorm van eiwit: Wei-eiwitconcentraat | Eiwit: 25 g | Leucine: 2,9 g | Totaal vet: 2 g | Calcium: 99 mg | Te gebruiken: Meng twee lepels in 6-10 oz melk, water of je favoriete drankje

Hoe we supplementen selecteren

Ons team werkt hard om transparant te zijn over waarom we bepaalde supplementen aanbevelen; u kunt hier meer lezen over onze voedingssupplementmethodologie.

We ondersteunen supplementen die evidence-based zijn en geworteld in de wetenschap. We waarderen bepaalde productkenmerken die we geassocieerd vinden met producten van de hoogste kwaliteit. We geven prioriteit aan producten die door derden zijn getest en gecertificeerd door een van de drie onafhankelijke, externe certificeerders: USP, NSF of ConsumerLab.

Het is belangrijk op te merken dat de FDA voedingssupplementen niet beoordeelt op veiligheid en effectiviteit voordat ze op de markt komen. Ons team van experts heeft een gedetailleerde, wetenschappelijk onderbouwde methodologie ontwikkeld om de supplementen te kiezen die we aanbevelen.

Waar te letten in een wei-eiwit

Testen door derden

Supplementen die door derden zijn getest, worden naar een laboratorium gestuurd, waar ze worden getest om ervoor te zorgen dat ze bevatten wat ze zeggen dat ze bevatten en niet zijn verontreinigd met specifieke risicovolle, veel voorkomende verontreinigingen. Het is echter belangrijk op te merken:

 • Testen door derden test niet om te zien of een product effectief of veilig is voor iedereen, en het zorgt er niet voor dat het supplement niet zal interageren met andere supplementen of medicijnen.
 • Niet alle derde deleny testen is gelijk gemaakt. Het is niet ongebruikelijk dat supplementbedrijven laboratoria betalen voor certificaten na het uitvoeren van minimale tot geen tests.
 • De certificeringen van derden die we vertrouwen zijn: ConsumerLab.com, NSF en USP. Deze certificeringen zijn echter moeilijk te verkrijgen en / of duur voor fabrikanten, dus veel bedrijven kiezen ervoor om hun producten niet te laten testen door een van deze drie organisaties.
 • Soms zijn producten die door deze drie bedrijven zijn getest duurder in een poging om de kosten die ze betalen voor certificering te compenseren.
 • Alleen omdat een supplement niet wordt getest door een van deze drie bedrijven, betekent dit niet dat het een slecht product is. We raden aan om wat onderzoek te doen naar de reputatie van fabrikanten en hen en hun testlaboratorium te bellen om hun protocollen te bepalen en te beslissen of u zich op uw gemak voelt bij het consumeren van de supplementen.

Als u een atleet bent die zich bezighoudt met competitieve sporten, kunt u prioriteit geven aan het kiezen van een eiwitpoeder dat door derden is getest. Hoewel het risico laag is, kunnen eiwitpoeders besmet zijn met zware metalen, hoewel dat meestal minder een probleem is met op melk gebaseerde eiwitten, zoals wei, vooral wei-isolaten. Dit komt mogelijk door de verwerking.

Formulier

Wei-eiwitpoeders bevatten meestal wei in drie vormen, afhankelijk van hoe ze zijn verwerkt:

Weiconcentraat: Weiconcentraat bevat ten minste 25% eiwit, met gemeenschappelijke hoeveelheden 35%, 55% en 80% eiwit. Weiconcentraat is iets hoger in vet en lactose.

Wei-isolaat: Wei-isolaat bestaat voor ongeveer 90% uit eiwitten en bevat minder lactose en vet. Personen die lactose-intolerant zijn, kunnen vaak veilig wei-isolaten gebruiken. Dit is echter vaak de duurdere vorm.

Weihydrolysaat: Weihydrolysaat is wei die is afgebroken, dus het wordt gemakkelijk verteerd en snel geabsorbeerd. Niet-afgebroken wei wordt al snel opgenomen, dus het verschil is waarschijnlijk klein. Dit formulier is meestal ook duurder.

De verschillende vormen van wei hebben vergelijkbare effecten op het lichaam, dus het is belangrijk om rekening te houden met factoren zoals lactose-intolerantie, smaak of prijs bij het beslissen welke het beste voor u is. Als het gaat om eiwitten, zal uw totale dagelijkse inname belangrijker zijn dan een paar gram verschil hier of daar in uw weisupplement.

Ingrediënten en mogelijke interacties

Het is essentieel om de ingrediëntenlijst en het voedingsfeitenpaneel van een supplement zorgvuldig te lezen om te weten welke ingrediënten (en hoeveel van elk) zijn opgenomen, in verhouding tot de aanbevolen dagelijkse waarde van elk. Neem het supplementetiket mee naar een zorgverlener om de verschillende ingrediënten in het supplement en eventuele interacties tussen deze ingrediënten en andere supplementen en medicijnen die u gebruikt te bekijken.

Wei-eiwitpoeders verschillen in hun ingrediënten. Veel eiwitpoeders bevatten niet-voedzame zoetstoffen, zoals stevia of monniksfruit, en sommige kunnen toegevoegde suiker, vitamines, mineralen, kruiden of cafeïne bevatten. Het is belangrijk om voedingsetiketten te bekijken om te zien of een eiwitpoeder toegevoegde ingrediënten bevat die u niet wilt.

U mag geen wei-eiwit gebruiken als u de medicijnen Albenza, Fosamex of Levodopa gebruikt. Wei-eiwit kan de hoeveelheid medicatie die het lichaam absorbeert verminderen, waardoor het effect ervan wordt verlaagd. Het kan ook de werkzaamheid van bepaalde antibiotica en bisfosfonaten verminderen. Als u medicijnen gebruikt, moet u een zorgverlener raadplegen voordat u een wei-eiwitpoeder gebruikt.

Wei-eiwit dosering

Spreek altijd met een zorgverlener voordat u een supplement aan uw routine toevoegt, om ervoor te zorgen dat het supplement geschikt is voor uw individuele behoeften en om te begrijpen welke dosering u moet nemen.

De Academy of Nutrition and Dietetics en het American College of Sports Medicine bevelen aan dat actieve personen 1,2 tot 2,0 gram eiwit per kilogram lichaamsgewicht (0,5-0,9 g / lb) consumeren. De dagelijkse eiwitinname moet over de dag worden verspreid, met de consumptie van 20 tot 40 gram eiwit ongeveer elke drie tot vier uur, samen met voldoende koolhydraten en het totale calorieverbruik.

Hoewel er geen officiële aanbevelingen zijn voor de dosering van wei-eiwitpoeder, wordt het meestal ingenomen in doses van ongeveer 20 tot 30 gram, wat vergelijkbaar is met de hoeveelheid eiwit in drie tot vier ons vlees, gevogelte of vis. U moet de aanwijzingen op uw eiwitpoeder naar keuze volgen om de juiste dosering te bepalen.

Hoeveel is te veel?

Hoge doses wei-eiwit kunnen leiden tot bijwerkingen zoals verhoogde stoelgang, acne, misselijkheid, thirst, opgeblazen gevoel, verminderde eetlust, vermoeidheid en hoofdpijn. Het consumeren van eiwitten die verder gaan dan je nodig hebt, zal niet resulteren in extra spiergroei.

Als u allergisch bent voor melk of een lactose-intolerantie heeft, wilt u misschien wei-eiwitpoeders vermijden, hoewel sommige mensen met lactose-intolerantie het goed doen met wei-isolaat. Hoewel zeldzaam, zijn allergische reacties op wei-eiwitsupplementen ook opgetreden bij een paar personen die geen allergie voor melk hadden.

Veelgestelde vragen


 • Bevat wei-eiwit lactose of gluten?

  Wei-eiwit bevat kleine hoeveelheden lactose. Wei-eiwitisolaat is lager in lactose dan wei-eiwitconcentraat, dus u zult waarschijnlijk wei-isolaat kunnen verdragen als u lactose-intolerant bent. Wei-eiwit in zijn pure vorm bevat geen gluten, maar het kan worden gevonden in glutenbevattende sportproducten. Sommige wei-eiwitpoeders kunnen ook worden geproduceerd in faciliteiten die glutenbevattende producten produceren, dus er kan een risico op kruisbesmetting zijn, tenzij het product glutenvrij is geëtiketteerd.


 • Veroorzaakt wei-eiwit acne?

  Er is niet veel onderzoek gedaan naar het verband tussen wei-eiwit en acne. Sommige studies suggereren echter dat hoge doses wei bij sommige personen acne kunnen veroorzaken.


 • Is wei-eiwit veganistisch?

  Wei-eiwit is afgeleid van melk, dus het is niet veganistisch. Als u op zoek bent naar een veganistisch eiwitpoeder, kunt u poeders overwegen die zijn gemaakt van erwteneiwit, hennepeiwit of soja-eiwit.


 • Heeft wei-eiwitpoeder calcium?

  Wei-eiwitpoeders bevatten wat calcium, een belangrijk mineraal voor actieve personen. De meeste wei-eiwitpoeders vermelden de hoeveelheid calcium samen met het percentage van de dagelijkse waarde. Onze eerste keuze, Momentous, bevat 90 milligram calcium per schep, of 7% van de dagelijkse waarde. Het moet daarom niet uw enige bron van calcium zijn. Andere voedingsmiddelen die calcium bevatten, zijn yoghurt, donkere bladgroenten en tofu.


 • Hoe gebruik ik wei-eiwitpoeder?

  Wei-eiwitpoeder kan worden toegevoegd aan vloeistoffen zoals smoothies of water, of worden gemengd in zacht voedsel of gebakken goederen zoals havermout, pannenkoeken, wafels of muffins. Volg de instructies op uw poeder van keuze voor doseringsinstructies.

Waarom Trust bodymindspirit Fit

Tamar Kane, MS, RD is een geregistreerde diëtist en marathonloper. Ze is de oprichter van Tamar Kane Nutrition, een virtuele praktijk die zich richt op het helpen van hardlopers om hun hardlopen en hun leven te voeden.

Tamar heeft een masterdiploma in voeding en inspanningsfysiologie van docenten College Columbia University en is gespecialiseerd in het werken met plantaardige atleten. Haar doel is om mensen te helpen begrijpen hoe ze hun lichaam op de juiste manier van brandstof kunnen voorzien (en indien nodig kunnen aanvullen!) om de prestaties en het welzijn te optimaliseren.

 • Beste overall: Gedenkwaardig essentieel grasgevoerd wei-eiwitisolaat is onze eerste keuze, omdat het gemakkelijk te verteren grasgevoerd wei-isolaat bevat en NSF-gecertificeerd is voor sport.
 • Beste biologisch: Garden of Life Certified Organic Grass Fed Whey Protein is een biologisch weiconcentraat eiwitpoeder dat vrij is van vulstoffen.

Spreek altijd met een zorgverlener voordat u een supplement aan uw routine toevoegt, om ervoor te zorgen dat het supplement geschikt is voor uw individuele behoeften en welke dosering u moet nemen.

Vorm van eiwit: Wei-isolaat | Eiwit: 20 g | Leucine: 2,3 g | Totaal vet: 1,5 g | Calcium: 90 mg | Te gebruiken: Meng 1 schepje in 12 oz vloeistof naar keuze

Vorm van eiwit: Wei-isolaat | Eiwit: 22 g | Leucine: Niet vermeld | Totaal vet: 0 g | Calcium: 100 mg | Te gebruiken: Meng 1 lepel in 6-8 oz vloeistof naar keuze

Vorm van eiwit: Wei-eiwitconcentraat + wei-eiwitisolaat | Eiwit: 25 g | Leucine: 2,7 g | Totaal vet: 1 g | Calcium: 138 mg | Te gebruiken: Meng 1 schepje in 8 oz vloeistof naar keuze

Vorm van eiwit: Wei-eiwit isolaat | Eiwit: 20 g | Leucine: 2,5 g | Totaal vet: 0 g | Calcium: Niet vermeld | Te gebruiken: Meng 1 schepje in 8 oz vloeistof naar keuze, smoothies, havermout of ander zacht voedsel

Vorm van eiwit: Wei-eiwitconcentraat | Eiwit: 21 g | Leucine: 2,2 g | Totaal vet: 2,5 g | Calcium: 82 mg | Te gebruiken: Meng 2 lepels in 6 oz water

Vorm van eiwit: Wei-eiwit isolaat | Eiwit: 28 g | Leucine: Niet vermeld | Totaal vet: 1 g | Calcium: 95 mg | Te gebruiken: Meng 1 schepje in 10 oz vloeistof naar keuze

Vorm van eiwit: Niet-dierlijk wei-eiwitisolaat | Eiwit: 20 g | Leucine: 2,1 g | Totaal vet: 0,5 g | Calcium: 0 mg | Te gebruiken: Meng 1 pakket in 12 oz vloeistof naar keuze

Vorm van eiwit: Wei-eiwitconcentraat | Eiwit: 25 g | Leucine: 2,9 g | Totaal vet: 2 g | Calcium: 99 mg | Te gebruiken: Meng twee lepels in 6-10 oz melk, water of je favoriete drankje