De beste supplementen voor mannen, volgens een diëtist

De beste supplementen voor mannen, volgens een diëtist

We onderzoeken, testen, beoordelen en bevelen onafhankelijk de beste
Producten. Beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg beoordelen artikelen op medische nauwkeurigheid. Meer informatie over
ons proces. Als u iets koopt via onze links, kunnen we een commissie verdienen.

Supplementen voor mannen

bodymindspirit Fit / Kevin Liang


Als u een uitgebalanceerd en gevarieerd dieet consumeert en geen gezondheidsproblemen heeft, heeft u mogelijk geen voedingssupplementen nodig; er zijn echter bepaalde situaties waarin u baat kunt hebben bij een supplement. Als u dieetbeperkingen heeft die resulteren in onvoldoende inname, malabsorptiestoornissen of medicijnen nemen die bepaalde vitamines of mineralen uitputten, kan een supplement helpen bij het voorkomen of corrigeren van tekorten. Als u een actieve man bent, kunt u, afhankelijk van uw doelen, ook overwegen om door onderzoek ondersteunde supplementen te gebruiken die uithoudingsvermogen, kracht of herstel ondersteunen.

Volgens de 2015-2020 USDA-voedingsrichtlijnen voor Amerikanen consumeren veel volwassenen niet genoeg kalium, vezels, choline, magnesium, calcium en vitamine A, D, E en C. Als u een tekort vermoedt, raden we u aan om met een zorgverlener te praten voordat u besluit aan te vullen. Supplementen mogen niet de plaats innemen van een voedzaam dieet, dus u moet ernaar streven om uw voedingsstoffen uit voedsel eerst te consumeren wanneer dat mogelijk is.

Volgens Allison Koch, MS, RD, CSSD, LDN, “Overweeg veiligheid, kosten en effectiviteit bij het zoeken naar een supplement. Supplementen hebben niet hetzelfde niveau van controle en beperkingen als het gaat om etikettering als voedsel. Dat betekent dat ze al dan niet kunnen bevatten wat ze zeggen dat ze doen, of ze kunnen besmet zijn met andere ingrediënten die je wilt vermijden. ” Bij het beslissen over een supplement, is het belangrijk om rekening te houden met uw voedingsbehoeften, testen door derden, ingrediënten, dosis en atletische doelen.

bodymindspirit Fit goedgekeurde supplementen voor mannen

 • Beste Multivitamine: Nature Made Multi for Him is onze eerste keuze voor een multivitamine omdat het vitamines bevat die belangrijk zijn voor de gezondheid van mannen, vrij is van kunstmatige smaakstoffen en USP-geverifieerd is.
 • Beste Creatine: Thorne Creatine is een NSF-gecertificeerd creatinesupplement voor sport dat kortdurende, intensieve oefeningen kan ondersteunen en bijdraagt aan verbeterde spiermassa en kracht.

Spreek altijd met een zorgverlener voordat u een supplement aan uw routine toevoegt om ervoor te zorgen dat het supplement geschikt is voor uw individuele behoeften en welke dosering u moet nemen.

Wees op uw hoede voor supplementen op de markt gericht op mannen die seksuele verbetering, spieropbouw of gewichtsverlies kunnen beloven. Dit soort supplementen zijn hoogstwaarschijnlijk besmet met potentieel gevaarlijke ingrediënten. Hoewel onderzoek aantoont dat een paar specifieke supplementen spieropbouw kunnen ondersteunen wanneer ze worden gebruikt in combinatie met weerstandstraining, raden we slechts een paar specifieke producten in specifieke doses voor dit doel aan. We raden geen supplementen aan voor seksuele verbetering of gewichtsverlies.

Zijn supplementen gunstig voor mannen?

Als u een uitgebalanceerd dieet consumeert, over het algemeen gezond bent zonder medische aandoeningen en niet bent gediagnosticeerd met een tekort aan voedingsstoffen, hoeft u waarschijnlijk geen geld uit te geven aan een supplement. Vitamine D kan een uitzondering zijn, omdat veel mensen er niet genoeg van krijgen van hun dieet of voldoende blootstelling aan de zon van de wintermaanden. Hoewel het supplement op grotere schaal wordt aanbevolen, wordt het aanbevolen om eerst een zorgverlener uw vitamine D-spiegels te laten controleren. Er zijn bepaalde situaties waarin andere supplementen gunstig kunnen zijn.

Mannen die baat kunnen hebben bij supplementen zijn onder meer:

 • Mensen met dieetbeperkingen: Als u dieetbeperkingen heeft en bepaalde voedselgroepen, zoals vlees of zuivel, schrapt, loopt u mogelijk een verhoogd risico op tekorten. We raden niet aan om zelf vitamines of mineralen aan te vullen, omdat bepaalde voedingsstoffen bij hoge doses giftig kunnen zijn. In plaats daarvan moet u een zorgverlener raadplegen om te bepalen of u tekortkomingen heeft.
 • Mensen met malabsorptiestoornissen: Als u een malabsorptieve aandoening heeft, zoals coeliakie, de ziekte van Crohn, colitis ulcerosa of bariatrische chirurgie heeft ondergaan, neemt uw lichaam bepaalde voedingsstoffen mogelijk niet op. Een zorgverlener kan de juiste supplementen en doseringen aanbevelen om aan uw individuele behoeften te voldoen.
 • Degenen die medicijnen gebruiken die voedingsstoffen uitputten: Bepaalde medicijnen kunnen de opname van voedingsstoffen beïnvloeden. Als u medicijnen gebruikt, moet u een zorgverlener raadplegen om te bepalen of een supplement kan gepast zijn.
 • Actieve personen: Er zijn veel supplementen op de markt gericht op sporters. Bepaalde supplementen, zoals creatine- en eiwitpoeders, worden ondersteund door peer-reviewed onderzoek, terwijl andere dat niet zijn. Het is belangrijk om te controleren op testen door derden en om de ingrediëntenlijst te bekijken om er zeker van te zijn dat een bepaald supplement veilig en effectief is.
 • Oudere volwassenen: Naarmate we ouder worden, kan ons risico op voedingstekorten toenemen als gevolg van verschillende factoren, zoals veranderingen in eetlust, sensorisch functioneren, fysiologische veranderingen en verminderde absorptiesnelheden van bepaalde voedingsstoffen. Dit kan het risico op chronische ziekten verhogen en bijdragen aan verslechtering van de gezondheid. Raadpleeg een zorgverlener om te bepalen welke soorten supplementen geschikt voor u kunnen zijn.

Wie kan niet profiteren van supplementen

Er zijn bepaalde groepen die bepaalde supplementen moeten vermijden en sommige die er mogelijk geen baat bij hebben. Deze groepen omvatten:

 • Degenen zonder een gediagnosticeerd tekort: Als u een uitgebalanceerd dieet consumeert en geen dieetbeperkingen of malabsorptieve aandoeningen heeft, heeft u waarschijnlijk geen supplementen nodig (afgezien van vitamine D, die vaker wordt aanbevolen). Bepaalde voedingsstoffen, zoals ijzer, kunnen bijwerkingen veroorzaken of giftig zijn in grote doses, dus het is belangrijk om onnodige aanvulling te voorkomen. Het is het beste om eerst aan uw behoeften te voldoen door middel van voedsel, tenzij anders aangegeven door een beroepsbeoefenaar in de gezondheidszorg.
 • Degenen die bepaalde medicijnen gebruiken: Als u medicijnen gebruikt, is het altijd het beste om een zorgverlener te raadplegen voordat u supplementen inneemt. Supplementen kunnen de absorptie en werkzaamheid van bepaalde medicijnen beïnvloeden.

In dit artikel

 • Zijn supplementen gunstig
 • Wie er misschien niet van profiteert
 • Onze keuzes
 • Hoe we selecteren
 • Waar moet je op letten?
 • FAQ
 • Waarom Trust bodymindspirit Fit

Beste Multivitamine

De natuur maakte multi voor hem

De natuur maakte multi voor hem

Vitacost


Bekijk op Amazon
Bekijk op Naturemade.com
Pros

 • USP geverifieerd

 • Geen kunstmatige kleur- of smaakstoffen

 • Budgetvriendelijk

Tegens

 • Bevat gelatine, die niet vegetarisch of veganistisch is

Nature Made is een vertrouwd merk in de wereld van supplementen. Als u op zoek bent naar een multivitamine om potentiële gaten in uw dieet te vullen, zal Nature Made Multi for Him u voorzien van 22 voedingsstoffen die essentieel zijn voor de gezondheid van mannen. Dit omvat vitamine A om uw immuunsysteem en uw gezichtsvermogen te ondersteunen, vitamine D3 voor gezonde botten, spieren en immuungezondheid en zink voor de immuunfunctie.

Nature Made Multi for Him multivitaminen is geverifieerd door USP, een van onze beste externe testers. Deze supplementen komen in tabletvorm, met als aanbevolen dosis één tablet die dagelijks met water en een maaltijd wordt ingenomen. Hoewel ijzertekort geen veel voorkomend tekort is bij niet-menstruerende mannen zonder dieetbeperkingen, moet u er rekening mee houden dat deze multivitaminen geen ijzer bevatten als u ijzertekort heeft.

Prijs op het moment van publicatie: $ 13 ($ 0,14 per portie)

Belangrijkste specificaties:
Aanvulling:
Multivitamine | Formulier: Tablet | Te gebruiken: Neem dagelijks 1 tablet met water en een maaltijd

Beste Creatine

Thorne Creatine Poeder

Thorne Research Creatine Poeder

Amazone


Bekijk op Amazon
Bekijk op Walmart
Bekijk op Thrive Market
Pros

 • NSF gecertificeerd voor sport

 • Geen kunstmatige kleur- of smaakstoffen

Tegens

 • Niet gearomatiseerd

Als u zich bezighoudt met krachttraining, sport met intermitterend sprinten of veganist of vegetariër bent, kunt u baat hebben bij een creatinesupplement. Creatine kan ook nuttig zijn voor oudere volwassenen die leeftijdsgebonden spierverlies ervaren. Creatine is een van de meest goed onderzochte prestatiebevorderende supplementen op de markt, die kunnen helpen om vermoeidheid tijdens intensieve, korte oefeningen te vertragen en bij te dragen aan verbeterde spiermassa en kracht. Creatine kan ook helpen bij herstel en blessurepreventie en is veilig om voor langere tijd in te nemen.

Thorne Creatine levert 5 gram creatine monohydraat per dosis, de meest bestudeerde en meest gebruikte vorm van creatine. Hoewel het gebruik van creatine als veilig wordt beschouwd voor gezonde volwassenen, kan het een zij-in-de-weg veroorzaken. effecten, waaronder gewichtstoename door verhoogde waterretentie.

U kunt het niet-gearomatiseerde poeder mengen in water of een vloeistof naar keuze. Dit product is ook NSF-gecertificeerd voor sport, wat betekent dat het is getest op stoffen die door sportorganisaties zijn verboden.

Prijs op het moment van publicatie: $ 36 ($ 0,40 per portie)

Belangrijkste specificaties:
Aanvulling:
Creatine | Formulier: Poeder | Te gebruiken: Meng 1 schep in 8 ons water of vloeistof naar keuze en neem met koolhydraten die voedsel of drank bevatten

Beste eiwitpoeder

Gedenkwaardig essentieel grasgevoerd wei-eiwitisolaat, vanille

Gedenkwaardig essentieel grasgevoerd wei-eiwitisolaat, vanille

Amazone


Bekijk op Amazon
Bekijk op Backcountry.com
Bekijk op Livemomentous.com
Pros

 • NSF en Informed Sport gecertificeerd

 • Wei-isolaatvorm is licht verteerbaar

Tegens

 • Duur

Als u een actief persoon bent en moeite heeft om aan uw eiwitbehoeften te voldoen, kan alleen een eiwitpoeder een handige optie zijn. Individuele eiwitbehoeften voor mannen variëren op basis van activiteitsniveau; als uw doel is om spiermassa te krijgen, kunt u hogere behoeften hebben, ongeveer 1,2 tot 2,0 gram per kilogram lichaamsgewicht.

Momentous Essential Grass-Fed Whey Protein is een NSF Certified for Sport en Informed Sport Certified eiwitpoeder gemaakt met wei-eiwitisolaat, een vorm van wei die meestal gemakkelijk te verteren is. Wei-isolaat wordt beschouwd als een hoogwaardige eiwitbron vanwege de opneembaarheid en het optimale aminozuurprofiel, dat alle essentiële aminozuren bevat.

Elke schep bevat 20 eiwitkorrels naast 2,3 gram leucine, een aminozuur met een vertakte keten dat de spiergroei ondersteunt. Als u dit eiwitpoeder na de training gebruikt, raden we u aan het te combineren met koolhydraatrijk voedsel voor een vollediger herstel.

Prijs op het moment van publicatie: $ 60 ($ 2,50 per portie)

Belangrijkste specificaties:
Aanvulling:
Eiwitpoeder | Formulier: Poeder | Te gebruiken: Meng 1 schepje in 12 ounces vloeistof naar keuze

Beste voor mannen 50+

Equate Complete Multivitamine 50+

Equate Complete Multivitamine 50+

Amazone


Bekijk op Amazon
Bekijk op Walmart
Pros

 • ConsumerLab.com topkeuze

 • Budgetvriendelijk

 • Veel porties per fles, gaan lang mee

Tegens

 • Lagere hoeveelheden van bepaalde voedingsstoffen

Met de leeftijd lopen mannen een verhoogd risico op een tekort aan bepaalde voedingsstoffen, zoals vitamine B12 en vitamine D. Equate Complete Multivitamine 50+ biedt de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH) voor de meeste benodigde voedingsstoffen, waaronder 1042% van de dagelijkse waarde van vitamine B12 en 125% van de dagelijkse waarde van vitamine D. Als bonus is deze multivitamine ook budgetvriendelijk.

Equate bevat geen grote hoeveelheden calcium, magnesium, vitamine C of kalium en het bevat geen ijzer. Als u echter geen dieetbeperkingen heeft, zijn deze voedingsstoffen meestal niet moeilijk te verkrijgen uit het dieet. Equate Complete Multivitamine 50+ is ConsumerLab.com goedgekeurd (en een van hun topkeuzes!) en bevat geen kunstmatige smaakstoffen.

Prijs op het moment van publicatie: $ 17 ($ 0,04 per portie)

Belangrijkste specificaties:
Aanvulling:
Multivitamine | Formulier: Tablet | Te gebruiken: Neem dagelijks 1 tablet met voedsel

Beste Vitamine D

Bron Naturals Vitamine D-3 Vloeibare Druppels

Bron Naturals Vitamine D-3 Liquid Drops 2000 iu Ondersteunt Bot & Immuun gezondheid - 4 Fluid oz

Amazone


Bekijk op Amazon
Bekijk op IHerb
Bekijk op Luckyvitamin.com
Pros

 • ConsumerLab.com topkeuze

 • Kan aanpasbare hoeveelheid toevoegen aan drankjes

 • Budgetvriendelijk

 • Veel porties per fles, gaan lang mee

Tegens

 • Vloeibare druppels zijn moeilijker te meten doseringen

Vitamine D is van cruciaal belang voor de gezondheid van de botten, de immuunfunctie en het herstel van lichaamsbeweging. De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid voor mannen van 19 tot 60 jaar is 600 IE. Echter, Vitamine D can worden alleen gevonden in een paar voedingsmiddelen, zoals vette vis, visleverolie en eierdooiers. De meeste mensen in de Verenigde Staten consumeren minder dan de aanbevolen hoeveelheden; een 2015-2016 National Health and Nutritional Examination Survey toonde aan dat de gemiddelde dagelijkse consumptie van vitamine D door mannen slechts 204 IE was. Degenen met beperkte blootstelling aan de zon zijn ook vatbaarder voor vitamine D-tekort.

Als een zorgverlener vaststelt dat u een tekort aan vitamine D heeft, kan een supplement van pas komen. Source Natural Vitamin D3 Liquid Drops is een ConsumerLab.com topkeuze en het is een budgetvriendelijke optie die gemakkelijk te gebruiken is. Negen druppels bieden u 2000 IE vitamine D, dus u kunt deze hoeveelheid aanpassen op basis van uw vereiste dosis. Bovendien kunt u de druppels toevoegen aan een vloeistof naar keuze, waardoor deze een handige optie zijn.

Prijs op het moment van publicatie: $ 15 ($ 0,02 per portie)

Belangrijkste specificaties:
Aanvulling:
Vitamine D | Formulier: Vloeibare | Te gebruiken: 9 druppels eenmaal daags in een drankje

Beste vezelsupplement

Konsyl Dagelijkse Psyllium Vezel

Konsyl Dagelijkse Psyllium Vezel

Bron: Konsyl


Bekijk op Amazon
Bekijk op Walmart
Bekijk op Target
Pros

 • Handige bron van oplosbare vezels

 • Enkel ingrediënt

 • Geen additieven of zoetstoffen

Tegens

 • Moet worden ingenomen met vloeistoffen

 • Niet getest door derden

Voedingsvezels, of onverteerbare koolhydraten uit planten, bieden ons veel gezondheidsvoordelen. Vezels ondersteunen de spijsvertering, kunnen helpen het cholesterol te verlagen en kunnen bijdragen aan verzadiging. De aanbevolen inname van vezels voor mannen van 19 tot 50 jaar is 31 tot 34 gram, maar volgens de voedingsrichtlijnen voor Amerikanen voldoet 97% van de mannen niet aan deze innames.

Konsyl Organic Psyllium Fiber is een handige manier om een vezelboost aan je dag toe te voegen. Psylliumschil is een voornamelijk oplosbare vezel, een vorm van vezels die de regelmaat van de spijsvertering, de bloedsuikerspiegel en een gezond cholesterolgehalte ondersteunt. Een theelepel Konsyl bevat 5 gram vezels, dus je kunt dit smaakloze poeder mengen in smoothies, havermout, yoghurt of andere gebakken items.

Prijs op het moment van publicatie: $ 28 ($ 0,49 per portie)

Belangrijkste specificaties:
Aanvulling:
| Formulier: Poeder | Te gebruiken: Meng 1 theelepel in 8 oz vloeistof naar keuze 1 tot 3 keer per dag

Het beste voor plantaardige

Garden of Life mykind Organics Heren Once Daily Multi

Garden of Life, MyKind Organics, Eenmaal daags voor mannen, 60 veganistische tabletten

Met dank aan iHerb


Bekijk op Amazon
Bekijk op IHerb
Bekijk op Vitamin Shoppe

 • Bevat voedingsstoffen die belangrijk zijn voor plantaardige eters

 • USDA Biologisch en glutenvrij

 • Gemaakt van hele voedselingrediënten

 • Duur

Als u een veganistisch, vegetarisch of grotendeels plantaardig dieet volgt, loopt u een verhoogd risico op bepaalde tekorten. Dit omvat vitamine B12 en vitamine D in het bijzonder, omdat er weinig plantaardig voedsel is met hoge niveaus van deze voedingsstoffen.

Garden of Life mykind Organic Men’s Once Daily houdt rekening met deze behoeften met hun biologische multivitamine. Deze multivitamine, die is gemaakt van biologisch fruit, groenten en kruiden, bevat 125% van de dagelijkse waarde van vitamine D en 300% van de dagelijkse waarde van vitamine B12. Naast dat ze biologisch zijn, zijn ze glutenvrij en niet-GMO-geverifieerd. Er moet echter worden opgemerkt dat deze multi geen goede bron van ijzer, calcium of omega 3’s is – voedingsstoffen die veganisten of vegetariërs mogelijk ook in hun dieet moeten aanvullen.

Gezien de uitgebreide ingrediëntenlijst, moet u het etiket goed lezen als u intoleranties heeft of medicijnen gebruikt om ervoor te zorgen dat u mogelijke interacties vermijdt.

Prijs op het moment van publicatie: $ 37 ($ 0,62 per portie)

Belangrijkste specificaties:
Aanvulling:
Multivitamine | Formulier: Tablet | Te gebruiken: Neem dagelijks 1 tablet met voedsel

Hoe we supplementen selecteren

Ons team werkt hard om transparant te zijn over waarom we bepaalde supplementen aanbevelen; u kunt hier meer lezen over onze voedingssupplementmethodologie.

We ondersteunen supplementen die evidence-based zijn en geworteld in de wetenschap. We waarderen bepaalde productkenmerken waarvan we vinden dat ze geassocieerd zijn met de hoogste kwaliteit proLeidingen. We geven prioriteit aan producten die door derden zijn getest en gecertificeerd door een van de drie onafhankelijke externe certificeerders: USP, NSF of ConsumerLab.com.

Het is belangrijk op te merken dat de FDA voedingssupplementen niet beoordeelt op veiligheid en effectiviteit voordat ze op de markt komen. Ons team van experts heeft een gedetailleerde, wetenschappelijk onderbouwde methodologie ontwikkeld om de supplementen te kiezen die we aanbevelen.

Wat te zoeken in supplementen voor mannen

Testen door derden

Supplementen die door derden zijn getest, worden naar een laboratorium gestuurd waar ze worden getest om ervoor te zorgen dat ze bevatten wat ze zeggen dat ze bevatten en niet zijn verontreinigd met specifieke risicovolle, veel voorkomende verontreinigingen. Het is echter belangrijk op te merken:

 • Testen door derden test niet om te zien of een product effectief of veilig is voor iedereen, en het zorgt er niet voor dat het supplement niet zal interageren met andere supplementen of medicijnen.
 • Niet alle tests van derden zijn gelijk gemaakt. Het is niet ongebruikelijk dat supplementbedrijven laboratoria betalen voor certificaten na het uitvoeren van minimale tot geen tests.
 • De certificeringen van derden die we kunnen vertrouwen zijn: ConsumerLab.com, NSF en USP. Deze certificeringen zijn echter moeilijk te verkrijgen en / of duur voor fabrikanten, dus veel bedrijven kiezen ervoor om hun producten niet te laten testen door een van deze drie organisaties.
 • Soms zijn producten die door deze drie bedrijven zijn getest duurder om te proberen de kosten die ze betalen voor certificering te compenseren.
 • Alleen omdat een supplement niet wordt getest door een van deze drie bedrijven, betekent niet dat het een slecht product is. We raden aan om wat onderzoek te doen naar de reputatie van de fabrikant en de fabrikant en hun testlaboratorium te bellen om hun protocollen te bepalen en te beslissen of u zich op uw gemak voelt bij het consumeren van het supplement.

Formulier

Supplementen voor mannen zijn er in vele vormen, afhankelijk van het supplement van keuze. Typische vormen zijn poeders, pillen, gummies, capsules, vloeistof en kauwtabletten. Het kiezen van een formulier kan afhankelijk zijn van factoren zoals gemak, persoonlijke voorkeur en het specifieke supplement.

Ingrediënten en mogelijke interacties

Het is essentieel om de ingrediëntenlijst en het voedingsfeitenpaneel van een supplement zorgvuldig te lezen om te weten welke ingrediënten en hoeveel van elk ingrediënt is opgenomen ten opzichte van de aanbevolen dagelijkse waarde van dat ingrediënt. Breng het supplementetiket naar een zorgverlener om de verschillende ingrediënten in het supplement en eventuele interacties tussen deze ingrediënten en andere supplementen en medicijnen die u gebruikt te bekijken.

U moet zich bewust zijn van toegevoegde ingrediënten in supplementen. Dit kan cafeïne, kruiden- en probiotische mengsels, toegevoegde suikers en verschillende hoeveelheden vitamines en mineralen omvatten. Als u medicijnen gebruikt, let dan vooral op ingrediëntenetiketten om ervoor te zorgen dat u dat supplement veilig kunt gebruiken.

Supplement dosering

Spreek altijd met een beroepsbeoefenaar in de gezondheidszorg voordat u een supplement aan uw routine toevoegt om ervoor te zorgen dat het supplement geschikt is voor uw individuele behoeften en om te begrijpen welke dosering u moet nemen.

De vereiste dosering is afhankelijk van het supplement dat u gebruikt.

Voor eiwitpoeders moet u de instructies op uw supplement van keuze volgen. Volgens de Academie voor Voeding en Diëtetiek moeten volwassenen streven naar 0,8 gram eiwit per kilogram lichaamsgewicht per dag. Als u een actief persoon bent, is het aanbevolen bereik 1,2 tot 2,0 gram eiwit per kilogram lichaamsgewicht, afhankelijk van factoren zoals uw geslacht, activiteit en intensiteitsniveau en totale caloriebehoeften.

Voor supplementen zoals creatine zijn algemene aanbevelingen om ongeveer 5 gram creatine per kilogram lichaamsgewicht gedurende vijf tot zeven dagen, vier keer per dag, te nemen. Daarna kunnen creatinevoorraden worden gehandhaafd door 3 tot 5 gram per dag te nemen.

Als het gaat om vitamine D, is de ADH voor volwassen mannen van 19 tot 70 jaar 600 IE, terwijl de aanbevolen vezelinname voor mannen van 19 tot 30 jaar 34 gram is, is de aanbeveling voor leeftijden van 31 tot 50 31 gram en voor leeftijden van 51 jaar en ouder 28 gram per dag.

Over het algemeen wordt aanbevolen om de RDA’s (Aanbevolen dagelijkse hoeveelheden) en ULs (Tolerable Upper Intake Level) te volgen voor alle vitamines en mineralen die zijn beschreven door de National Institutes of Health.

Als u niet zeker weet welke dosis u van een bepaald supplement moet nemen, vooral omdat het betrekking heeft op vitamines en mineralen, is het het beste om een zorgverlener te raadplegen.

Hoeveel is te veel?

U moet ervoor zorgen dat u de aanbevelingen van een zorgverlener opvolgt als het gaat om het nemen van supplementen. Supplementen like creatine zijn over het algemeen veilig voor gezonde volwassenen om weken of maanden en mogelijk jarenlang te gebruiken. Andere supplementen, zoals vitamine D, hebben een bovengrens. De bovengrens voor vitamine D voor mannen van 9 jaar en ouder is 4000 IE, hoewel toxiciteit zeldzaam is. Voor supplementen zoals eiwitpoeders kunnen er bijwerkingen zijn zoals een opgeblazen gevoel of GI-nood, maar deze reactie kan variëren tussen individuen en tussen merken.

Over het algemeen wordt aanbevolen om de ULs (Tolerable Upper Intake Level) voor vitamines en mineralen niet te overschrijden, tenzij anders aangegeven door een beroepsbeoefenaar in de gezondheidszorg.

Veelgestelde vragen


 • Zijn er must-take supplementen voor mannen?

  Individuele supplementbehoeften zullen variëren en er is geen enkel supplement dat elke man zou moeten nemen. Hoewel bepaalde tekortkomingen vaker voorkomen, zal dit voor elke persoon verschillen. Vitamine D kan bijvoorbeeld een veel voorkomend tekort zijn voor mensen met beperkte blootstelling aan de zon, en vitamine B12-tekort kan vaak voorkomen bij veganisten en bij oudere volwassenen. U moet uw algehele dieet en doelen overwegen om te bepalen of een supplement geschikt voor u is.


 • Zijn er supplementen die mannen over het algemeen moeten vermijden?

  Mannen moeten voorkomen dat ze worden aangevuld met voedingsstoffen waaraan ze geen tekort hebben. Dit kan leiden tot toxiciteiten of ongewenste bijwerkingen. U moet ook supplementen met gepatenteerde mengsels op het etiket vermijden, omdat u niet weet hoeveel van het ingrediënt het supplement bevat.

  Veel prestatiebevorderende en gewichtsverlies supplementen zijn niet goed bestudeerd en kunnen negatieve bijwerkingen veroorzaken, dus ze moeten over het algemeen worden vermeden, tenzij ze veilig worden geacht door de NIH. U moet altijd een zorgverlener raadplegen voordat u aanvult.


 • Hebben transgender mannen andere supplement behoeften dan cisgender mannen?

  Er zijn momenteel geen richtlijnen voor voedingsbeoordelingen voor transgender of gender non-conforme personen. Sommige transgender personen gaan medisch over op hormoontherapie of genderbevestigende operaties, die van invloed kunnen zijn op voedingsparameters zoals cholesterol- en rode bloedcelmetingen. U moet een zorgverlener raadplegen om uw individuele vereisten te bepalen.


 • Moeten mannen verschillende supplementen nemen, afhankelijk van hun leeftijd?

  Supplementbehoeften variëren op basis van leeftijd, levensstijl en andere factoren zoals medicijngebruik, omgeving en dieet. Naarmate mannen ouder worden, neemt hun risico op onvoldoende inname en bepaalde tekorten toe. Dit omvat een verhoogd risico op tekortkomingen in vitamine B12, calcium, vitamine D, eiwitten en ijzer.


 • Zijn pre-workout supplementen gunstig?

  Bepaalde pre-workout supplementen kunnen gunstig zijn, afhankelijk van uw doelen en het type oefening dat u doet, hoewel het onderzoek beperkt is. Ingrediënten zoals cafeïne of nitraat (vaak in de vorm van bietensap) in gematigde doseringen kunnen de trainingsprestaties verbeteren, terwijl creatine de kracht heeft ondersteund. Maar u moet voorzichtig zijn bij het gebruik van pre-workout supplementen, omdat ze verontreinigingen of hoge niveaus van cafeïne kunnen bevatten, wat bij sommige mensen kan leiden tot bijwerkingen.

  Ze kunnen ook kunstmatige zoetstoffen of suikeralcoholen bevatten die GI-overstuur kunnen veroorzaken. Pre-workout supplementen zijn meestal niet nodig en focussen op koolhydraat-, elektrolyt- en eiwitconsumptie rond activiteit is waarschijnlijk gunstiger.

Waarom Trust bodymindspirit Fit

Tamar Kane, MS, RD, is een geregistreerde diëtist en marathonloper. Ze is de oprichter van Tamar Kane Nutrition, een virtuele praktijk die zich richt op het helpen van hardlopers om hun hardlopen en hun leven te voeden.

Tamar heeft haar masterdiploma in voeding en inspanningsfysiologie van Teachers College Columbia University en is gespecialiseerd in het werken met plantaardige atleten. Haar doel is om mensen te helpen begrijpen hoe ze hun lichaam op de juiste manier van brandstof kunnen voorzien (en indien nodig kunnen aanvullen!) om de prestaties en het welzijn te optimaliseren.

 • Beste Multivitamine: Nature Made Multi for Him is onze eerste keuze voor een multivitamine omdat het vitamines bevat die belangrijk zijn voor de gezondheid van mannen, vrij is van kunstmatige smaakstoffen en USP-geverifieerd is.
 • Beste Creatine: Thorne Creatine is een NSF-gecertificeerd creatinesupplement voor sport dat kortdurende, intensieve oefeningen kan ondersteunen en bijdraagt aan verbeterde spiermassa en kracht.

Spreek altijd met een zorgverlener voordat u een supplement aan uw routine toevoegt om ervoor te zorgen dat het supplement geschikt is voor uw individuele behoeften en welke dosering u moet nemen.