De 9 beste supplementen voor vrouwen, volgens een diëtist

De 9 beste supplementen voor vrouwen, volgens een diëtist

We onderzoeken, testen, beoordelen en bevelen onafhankelijk de beste
Producten. Beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg beoordelen artikelen op medische nauwkeurigheid. Meer informatie over
ons proces. Als u iets koopt via onze links, kunnen we een commissie verdienen.

Een vrouw die supplementflessen vasthoudt en de informatie leest

Luke Chan / Getty Afbeeldingen


Het eten van een goed uitgebalanceerd, gevarieerd dieet is de beste manier om de voedingsstoffen binnen te krijgen die je nodig hebt om te gedijen. Dat betekent het eten van een verscheidenheid aan groenten en fruit, volle granen, gezonde vetten en eiwitbronnen zoals bonen, tofu, vis en gevogelte. Maar als u niet in staat bent om bepaalde voedingsmiddelen te eten, een restrictief dieet volgt, een bekend tekort aan voedingsstoffen heeft, een verhoogde behoefte aan voedingsstoffen heeft of onderliggende medische aandoeningen heeft die de opname van voedingsstoffen beïnvloeden, kunnen supplementen helpen eventuele lacunes in voedingsstoffen te dichten.

“Je kunt een slecht dieet niet aanvullen. Er zijn echter momenten waarop het toevoegen van een supplement aan het dieet van een vrouw nuttig is,” zegt Jamie Adams, MS, RDN, LDN, eigenaar van Well Nourished Mamas. Vrouwen hebben verhoogde voedingsbehoeften tijdens bepaalde seizoenen van het leven, zoals terwijl ze proberen zwanger te worden, zwanger te worden of borstvoeding te geven, en supplementen kunnen nuttig zijn om aan die verhoogde behoeften te voldoen.

Het type supplement dat een vrouw nodig heeft, hangt af van het individu en hun dieet, gezondheidstoestand en levensfase. De beste manier om de supplementbehoeften te bepalen, is door samen te werken met een zorgverlener of geregistreerde diëtist om lacunes in voedingsstoffen te identificeren en te bepalen of een supplement of dieetveranderingen kunnen helpen. Om de beste supplementen voor vrouwen te bepalen, gebruikte onze diëtist haar jarenlange ervaring met het adviseren van vrouwen, las het nieuwste onderzoek en interviewde collega’s die gespecialiseerd zijn in de gezondheid van vrouwen.

bodymindspirit Fit goedgekeurde supplementen voor vrouwen

 • De beste prenatale vitamine: FullWell Prenatale vitamine is een goede optie voor iedereen die probeert zwanger te worden of zwanger is of borstvoeding geeft, omdat het essentiële voedingsstoffen bevat voor moeder en baby.
 • De beste vitamine D: HUM Here Comes the Sun biedt voldoende vitamine D om de bloedspiegels op peil te houden waarvan is aangetoond dat ze optimale gezondheidsvoordelen bieden.

Spreek altijd met een zorgverlener voordat u een supplement aan uw routine toevoegt om ervoor te zorgen dat het supplement geschikt is voor uw individuele behoeften en welke dosering u moet nemen.

Zijn vrouwensupplementen gunstig?

Supplementen kunnen nuttig zijn voor vrouwen met verhoogde voedingsbehoeften of bekende tekorten aan voedingsstoffen of voor vrouwen die niet in staat zijn om voldoende hoeveelheden van bepaalde voedingsstoffen uit hun dieet te halen. In veel gevallen kan een eenvoudige bloedtest helpen bij het identificeren van een tekort aan voedingsstoffen, maar in andere gevallen vereist het kijken naar uw dieet en individuele behoeften. Alleen omdat een bepaald supplement op de markt wordt gebracht voor vrouwen, betekent niet dat je het echt nodig hebt.

Sommige vrouwen hebben meer kans om te profiteren van een supplement, waaronder:

Die volgende beperkende diëten: Degenen die vegetarische of veganistische diëten volgen, moeten vitamine B12 en mogelijk andere voedingsstoffen, zoals ijzer en calcium, aanvullen via verrijkte voedingsmiddelen of supplementen. Degenen die andere voedingsmiddelen of voedselgroepen elimineren, moeten mogelijk ook aanvullen om aan de voedingsbehoeften te voldoen.

Zwangere mensen en mensen die borstvoeding geven: Voedingsbehoeften tijdens zwangerschap en borstvoeding zijn verhoogd en onderzoek toont aan dat de meeste vrouwen niet aan deze behoeften voldoen door alleen een dieet. Prenatale vitamines en andere vitaminesupplementen zijn effectief in het verminderen van het risico op geboorteafwijkingen en het ondersteunen van een gezonde zwangerschap.

Vrouwen in de vruchtbare leeftijd: “Ik raad vrouwen in de vruchtbare leeftijd vaak aan om een prenatale vitamine te nemen. Ongeveer 45% van alle zwangerschappen is ongepland en veel vrouwen realiseren zich pas na een paar weken of zelfs maanden zwanger. Voedingsstoffen zoals folaat, choline, jodium en DHA zijn essentieel om neurale buisdefecten en de algehele gezondheid en ontwikkeling van de baby al op de eerste dag van de conceptie te voorkomen, “zegt Adams.

Menstruerende atleten: IJzerbehoeften zijn verhoogd voor vrouwen tijdens hun vruchtbare jaren. Atleten hebben ook hogere behoeften, en wanneer je de twee combineert, kan het soms moeilijk zijn om aan die verhoogde behoeften te voldoen door middel van een dieet.

Mensen met een verminderde opname van voedingsstoffen: Bepaalde medische aandoeningen, vooral die waarbij het spijsverteringskanaal betrokken is, kunnen leiden tot een verminderde opname van voedingsstoffen. Bepaalde medicijnen kunnen ook bijdragen aan een slechte absorptie. In die gevallen kunnen supplementen nuttig zijn om aan de totale voedingsbehoeften te voldoen.

Wie heeft er misschien geen baat bij supplementen?

Of u baat zult hebben bij een supplement of niet, is zeer individueel en hangt af van uw dieet, levensstijl, gezondheidstoestand en of u bepaalde medicijnen gebruikt. Het is belangrijk om eventuele supplementen die u overweegt te bekijken met een zorgverlener om ervoor te zorgen dat ze veilig zijn voordat u ze inneemt.

Hoewel de meeste vitamine- en mineralensupplementen goed worden verdragen (indien ingenomen in de juiste doses), zijn er sommige mensen die mogelijk geen baat hebben bij suppletie en anderen die voorzichtig moeten zijn met bepaalde supplementen, zoals:

Mensen die een goed uitgebalanceerd dieet eten. Als u een gevarieerd dieet eet dat rijk is aan fruit, groenten, volle granen, noten of zaden, zuivel en een mix van eiwitrijk voedsel zoals bonen, vis, tofu, gevogelte en vlees, voldoet u waarschijnlijk aan uw voedingsbehoeften via een dieet. Een uitzondering is vitamine D, die moeilijk te verkrijgen kan zijn via voedsel in voldoende hoeveelheden. Vitamine D kan intern worden gesynthetiseerd uit UV-stralen op uw huid; degenen met beperkte blootstelling aan de zon of degenen die tijdens de koelere maanden in meer noordelijke regio’s wonen, kunnen echter het risico lopen op vitamine D-tekort. Daarom kan een groot aantal mensen baat hebben bij vitamine D-suppletie.

Degenen die gevoelig zijn voor spijsverteringsproblemen. IJzer, dat op zichzelf kan worden aangevuld en wordt aangetroffen in veel combinatievitaminen zoals multivitaminen, kan bij sommige personen constipatie, diarree, misselijkheid of andere spijsverteringsstoornissen veroorzaken.

Mensen met bepaalde onderliggende medische aandoeningen. Sommige supplementen kunnen medische aandoeningen erger maken, dus het is het beste om contact op te nemen met een zorgverlener voordat u begint met een supplement.

Mensen die bepaalde medicijnen gebruiken. Supplementen kunnen interageren met medicijnen, dus als u er een gebruikt, neem dan contact op met een zorgverlener voordat u begint met een supplement.

In dit artikel

 • Zijn vrouwensupplementen gunstig?
 • Wie heeft er misschien geen baat bij supplementen?
 • Onze keuzes
 • Wees voorzichtig met calciumsupplementen
 • Hoe we supplementen selecteren
 • Waar te letten in een vrouwensupplement
 • FAQ
 • Waarom Trust bodymindspirit Fit

Beste prenatale

FullWell Prenatale Multivitamine

FullWell Prenatale Multivitamine

FullWell


Bekijk op Fullwellfertility.com
Pros

 • Ontwikkeld door een diëtist voor vrouwengezondheid

 • Bevat choline

 • Gemakkelijk opneembare vorm van voedingsstoffen

Tegens

 • Acht capsules per dosis

 • Duur

FullWell’s prenatale bevat de meeste essentiële voedingsstoffen om een gezonde zwangerschap te ondersteunen in vormen die gemakkelijk opneembaar zijn en goed worden verdragen door zwangere vrouwen. Deze multivitamine is gemaakt door de op vrouwengezondheid geregistreerde diëtist Ayla Withee, die op een missie was om het supplement te maken dat ze niet kon vinden bij het werken met vrouwen om vruchtbaarheid en vooroordelen, zwangerschap en de postpartumperiode te ondersteunen.

Naast het bieden van een optimaal niveau van vitamine D voor zwangerschap, bevat de prenatale vitamine van FullWell meer dan de helft van de aanbevolen hoeveelheid choline, die zelden wordt aangetroffen in een prenatale op dit niveau. Het bevat ook gechelateerde mineralen, een aminozuurmineraalcomplex dat uw lichaam gemakkelijker kan opnemen. We vinden het ook leuk dat het de actieve vormen van B-vitamines bevat, wat belangrijk is voor sommige mensen met een genmutatie die het vermogen om vitamines zoals folaat te absorberen vermindert.

Hoewel DHA en EPA, belangrijke omega-3-vetten die het meest voorkomen in visolie, aanbevolen supplementen zijn voor zwangerschap, zijn ze niet opgenomen in deze multivitamine omdat deze voedingsstoffen stabieler zijn wanneer ze afzonderlijk worden ingenomen. FullWell’s prenatale bevat ook geen ijzer, dat sommige mensen mogelijk moeten aanvullen tijdens de zwangerschap. Aangezien de ijzerbehoeften van persoon tot individu verschillen, is het belangrijk om met een zorgverlener samen te werken om te controleren of u al dan niet baat zou hebben bij een extra ijzersupplement en, zo ja, hoeveel u moet nemen.

Het enige nadeel van dit supplement is dat, om al deze belangrijke voedingsstoffen in een supplement te passen, één dosis acht capsules is. Voor de beste absorptie wordt aanbevolen dat u die doses ’s ochtends en’ s avonds splitst in twee porties van elk vier capsules. FullWell koopt kwaliteitsingrediënten en maakt gebruik van strenge tests door derden om de veiligheid van zijn supplementen te garanderen.

Prijs op het moment van publicatie: $ 50 voor 240 tellen ($ 1,67 per portie)

Actieve voedingsstoffen: Veel | Formulier: Capsule | Dosis: 8 capsules | Porties per verpakking: 30

Het beste voor borstvoeding

Theralogix Thera Natal Lactatie Complete Postnatale Vitamine &Minerale Supplement

Theralogix TheraNatal Lactatie Complete Postnatale Vitaminen

Amazone


Bekijk op Amazon
Bekijk op Theralogix.com
Pros

 • NSF gecertificeerd

 • Bevat choline

 • Extra vitamine D ter ondersteuning van de baby

Tegens

 • Overmatige verpakking

 • Grote capsules kunnen moeilijk te slikken zijn

Als je borstvoeding geeft, is het aan te raden om een multivitamine te blijven nemen die specifiek is voor dit seizoen van het leven. Hoewel u kunt doorgaan met uw voorkeur prenataal, kan het overschakelen naar een postnataal supplement zoals Theralogix Lactation Complete enkele extra voordelen bieden.

Theralogix Lactation Complete bevat belangrijke voedingsstoffen om het herstel van de moeder en de groei en ontwikkeling van de baby te ondersteunen. Het bevat 27% van de aanbevolen hoeveelheid choline voor moeders die borstvoeding geven, evenals omega-3-vetzuren, die beide de hersenontwikkeling van de baby ondersteunen.

Het supplement bevat ook 6.400 IE vitamine D, waarvan onderzoek aantoont dat het voldoende kan zijn om de vitamine D-behoeften van een baby alleen via moedermelk te ondersteunen. Hoewel de huidige richtlijnen van de American Academy of Pediatrics (AAP) aanbevelen dat baby’s die borstvoeding krijgen 10 mcg (400 UI) vitamine D-supplementdruppels per dag krijgen, kan hooggedoseerde maternale suppletie een effectief alternatief zijn voor het leveren van voldoende vitamine D aan de baby. 6.400 IE’s overschrijden echter het aanvaardbare bovenste innameniveau (UL) van vitamine D voor zwangere vrouwen, dus het mag alleen worden ingenomen onder toezicht van een zorgverlener.

Theralogix Lactation Complete is NSF gecertificeerd en glutenvrij. Het wordt geleverd in een verpakking die handig per dag is geëtiketteerd, zodat u uw inname kunt bijhouden.

Prijs op het moment van publicatie: $ 90 voor 273 tellen ($ 0,99 per portie)

Actieve voedingsstoffen: Veel | Formulier: Capsule | Dosis: 3 capsules | Porties per verpakking: 91

Beste Vitamine D

HUM Hier komt de zon vitamine D3 immuunsysteem ondersteuningssupplement

HUM Hier komt de zon vitamine D3 immuunsysteem ondersteuningssupplement

Amazone


Bekijk op Amazon
Bekijk op Walmart
Zicht op Sephora
Pros

 • ConsumerLab goedgekeurd

 • Onderhoudsdosis ondersteund door onderzoek

 • Veganistisch en vrij van belangrijke voedselallergenen

Tegens

 • Kan een hogere dosis nodig hebben als deficiënt

Blootstelling aan de zon is de belangrijkste bron van vitamine D voor mensen (die in zeer weinig voedingsmiddelen wordt aangetroffen), maar met minder tijd die buiten wordt doorgebracht en met gebruik van zonnebrandcrème, kan het moeilijk zijn om genoeg te krijgen, zelfs als je op een plek woont die het hele jaar door zon heeft. Een recente kleine studie suggereert dat blootstelling aan de zon mogelijk niet genoeg is om een tekort te corrigeren. Er wordt geschat dat ten minste 30% van de Amerikaanse bevolking vitamine D-tekort heeft, en nog veel meer worden als vitamine D onvoldoende beschouwd (met vitamine D-spiegels in het bloed <30nmol / L).

“Vitamine D is belangrijk voor jonge vrouwen die hun maximale botdichtheid bereiken, evenals vrouwen ouder dan 30, omdat we dan de neiging hebben om botmassa te verliezen,” zegt Adams. Lage vitamine D wordt ook geassocieerd met een verhoogd risico op vroeggeboorte, pre-eclampsie en zwangerschapsdiabetes, en het is aangetoond dat het een rol speelt bij de vruchtbaarheid, dus het is vooral belangrijk voor vrouwen in de vruchtbare leeftijd. Het is ook bekend dat het een rol speelt bij de gezondheid van het immuunsysteem, en opkomend onderzoek suggereert dat het het risico op complicaties van diabetes, kanker en hart- en vaatziekten kan verminderen.

Hoewel de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH) 600 IE is voor de meeste volwassenen, suggereert opkomend onderzoek dat we misschien 2.000 IE nodig hebben om voldoende voorraden te behouden voor gezondheidsvoordelen die verder gaan dan alleen de gezondheid van de botten. Op korte termijn kan er nog meer nodig zijn om tekorten te corrigeren.

Er zijn verschillende hoogwaardige vitamine D-supplementen op de markt, maar we houden van de HUM Here Comes the Sun D3 omdat deze 2.000 IE biedt in één kleine softgel, die gemakkelijk te consumeren is. Het is veganistisch en top-acht allergeenvrij, waardoor het voor de meeste mensen een goede keuze is. Het is ook niet-GMO, glutenvrij en vrij van kunstmatige kleuren of zoetstoffen.

Prijs op het moment van publicatie: $ 20 voor 30 tellen ($ 0,67 per portie)

Actieve voedingsstoffen: D3 | Formulier: Softgel | Dosis: 1 softgel (2.000 IE) | Porties per verpakking: 30

Beste IJzer

Thorne Iron Bisglycinaat

Thorne Iron Bisglycinaat

Amazone


Bekijk op Amazon
Bekijk op Walmart
Bekijk op Evitamins.com
Pros

 • NSF gecertificeerd voor sport

 • Vorm van ijzer wordt meestal goed verdragen

Tegens

 • Mogelijk niet voldoende dosis om een tekort te corrigeren

Vrouwen hebben een hogere ijzerbehoefte dan mannen tijdens hun menstruatiejaren, en het kan soms moeilijk zijn om genoeg via een dieet te krijgen, vooral voor degenen die een veganistisch, vegetarisch of voornamelijk plantaardig dieet volgen. Menstruerende atleten, en degenen die zwanger zijn in het bijzonder, hebben nog hogere behoeften. Het is echter bekend dat het meest voorkomende type ijzersupplement – ijzersulfaat – spijsverteringsproblemen veroorzaakt, waaronder constipatie, diarree en misselijkheid bij sommige mensen, waardoor veel mensen ijzersupplementen vermijden.

Van ijzerbisglycinaat is aangetoond dat het net zo effectief is in het herstellen van voldoende ijzervoorraden met minder bijwerkingen, daarom raden we Thorne’s ijzerbisglycinaat aan. Het biedt 25 milligram per capsule, wat volgens onderzoek een adequate en veilige hoeveelheid is voor het voorkomen van bloedarmoede door ijzertekort tijdens de zwangerschap, dus het is waarschijnlijk een goede keuze voor de meeste vrouwen.

Thorne’s Iron Bisglycinate is NSF-gecertificeerd voor sport, waardoor het een goede keuze is voor atleten, en het is glutenvrij, sojavrij en zuivelvrij.

Prijs op het moment van publicatie: $ 13 voor 60 tellen ($ 0,22 per portie)

Actieve voedingsstoffen: IJzerbisglycinaat | Formulier: Capsule | Dosis: 1 capsule (25 mg) | Porties per verpakking: 60

Beste Magnesium

Klean Atleet Klean Magnesium

Klean Atleet Klean Magnesium

Amazone


Bekijk op Amazon
Bekijk op Kleanathlete.com
Pros

 • NSF gecertificeerd voor sport

 • Vorm van magnesium wordt meestal goed verdragen

Tegens

 • Lage dosis

Magnesium is een essentieel mineraal voor vrouwen en kan een rol spelen bij het beheersen van symptomen van polycysteus ovariumsyndroom (PCOS), premenstrueel syndroom (PMS), zwangerschap en menopauze. Het speelt ook een belangrijke rol in de botdichtheid en de gezondheid van het hart. Hoewel het mogelijk is om voldoende magnesium te consumeren door een verscheidenheid aan plantaardig voedsel te eten, zoals bladgroenten, bonen, noten en zaden, consumeert tot 15% van alle vrouwen niet genoeg, en bijna 20% van de jongere vrouwen (leeftijd 18-22) heeft een magnesiumtekort.

Van magnesiumsupplementen is aangetoond dat ze het risico op veel zwangerschapscomplicaties verminderen en beenkrampen verminderen, een veel voorkomend symptoom tijdens de zwangerschap. Ze kunnen ook de gezondheid van de botten en de bloeddruk bij postmenopauzale vrouwen ondersteunen.

Klean Athlete magnesium biedt 120 milligram magnesiumglycinaat (ongeveer een derde van de ADH voor vrouwen) per veganistische capsule. Het is NSF Certified for Sport, een strenge certificering van derden, die ervoor zorgt dat u krijgt wat er op het etiket staat en dat het geen schadelijke verontreinigingen of ingrediënten bevat die verboden zijn voor sport. Het is ook niet-GMO en glutenvrij.

Voor veel vrouwen kan magnesiumglycinaat een goede optie zijn, omdat het minder waarschijnlijk het laxerende effect veroorzaakt dat sommige andere vormen van magnesiumsupplementen hebben. (Hoewel als je het voor constipatie gebruikt, deze vorm misschien niet helpt.)

Houd er rekening mee dat er veel verschillende vormen van magnesiumsupplementen zijn en dat de juiste vorm afhankelijk is van uw individuele behoeften. Als u op zoek bent naar een meer gedetailleerde uitsplitsing van de verschillende vormen van magnesium, richt dit artikel zich specifiek op de beste magnesiumsupplementen.

Prijs op het moment van publicatie: $ 22 voor 90 tellen ($ .24 per portie)

Actieve voedingsstoffen: Magnesium glycinaat | Formulier: Capsule | Dosis: 1 capsule (120 mg) | Porties per verpakking: 90

Beste Choline

NU Non-GMO 1200 mg Lecithine Voedingssupplement

NU Non-GMO 1200 mg Lecithine Voedingssupplement

Amazone


Bekijk op Amazon
Pros

 • ConsumerLab goedgekeurd

 • Opneembare vorm van choline

Tegens

 • Niet veganistisch- of vegetarisch-vriendelijk

 • Niet geschikt voor mensen met een soja-allergie

Choline is een essentiële voedingsstof die wordt ontvangen meer aandacht in de afgelopen jaren, met name voor zwangere vrouwen, vrouwen die borstvoeding geven en postmenopauzale vrouwen. Choline speelt een belangrijke rol in de hersengroei en -ontwikkeling van een baby en kan het risico op neurale buisafwijkingen en andere geboorteafwijkingen verminderen, dus cholinebehoeften zijn hoger wanneer een vrouw zwanger is of borstvoeding geeft. Sommige onderzoeken suggereren dat postmenopauzale vrouwen mogelijk ook meer choline nodig hebben vanwege lagere oestrogeenspiegels, omdat oestrogeen een rol speelt bij de cholineproductie in het lichaam.

De twee beste voedselbronnen van choline zijn runderlever en eieren, hoewel je wat kunt krijgen van sojabonen, rundvlees, kip en vis. Omdat de meeste mensen niet genoeg choline alleen consumeren, kunnen supplementen helpen die gaten te vullen, vooral voor mensen in levensfasen die verhoogde behoeften met zich meebrengen. Het is belangrijk op te merken dat het lichaam ook zijn eigen choline produceert, dus tekorten bij gezonde, niet-zwangere vrouwen zijn zeldzaam.

Choline supplementen zijn er in verschillende vormen, waaronder fosfatidylcholine, dat is choline gehecht aan een fosfolipide uit sojalecithine of eigeel. Deze vorm kan beter worden geabsorbeerd en kan leiden tot minder mogelijke bijwerkingen dan sommige andere soorten choline supplementen.

Nu Foods Lecithine softgels bevatten 500 milligram fosfatidylcholine en zijn goedgekeurd door ConsumerLab. Ze zijn gemaakt zonder gluten en zijn zuivelvrij, maïsvrij, eivrij, koosjer en halal, waardoor ze een goede keuze zijn voor verschillende voedingsbehoeften. Ze bevatten sojalecithine, dus ze zijn misschien niet veilig voor iemand met een soja-allergie.

Prijs op het moment van publicatie: $ 10 voor 100 tellen ($ 0,30 per portie)

Actieve voedingsstoffen: Fosfatidylcholine | Formulier: Softgel | Dosis: 3 softgels (500 mg) | Porties per verpakking: 33

Beste Omega-3

Nieuw Hoofdstuk Wholemega Visolie Supplement

Nieuw Hoofdstuk Wholemega Visolie Supplement

Amazone


Bekijk op Amazon
Pros

 • NSF-gecertificeerde inhoud en glutenvrij

 • Gemaakt van duurzaam geproduceerde vis

Tegens

 • Duur

Er zijn gevestigde voordelen voor vrouwen van het eten van vis, vooral vette vis die rijk is aan omega-3-vetzuren, EPA en DHA, die ontstekingsremmende eigenschappen hebben. Omega-3 consumptie is gekoppeld aan een verminderd risico op hart- en vaatziekten en diabetes type 2, en het ondersteunt de gezondheid van ogen, hersenen en hormonale gezondheid. Het ondersteunt ook een gezonde zwangerschap en de hersenontwikkeling van een baby.

Plantaardige bronnen van omega-3-vetzuren (zoals chiazaden, lijnzaad en walnoten) bevatten meestal omega-3 als ALA, die het lichaam kan omzetten in EPA en DHA, maar alleen in kleine hoeveelheden. Een uitzondering is algen, die grote hoeveelheden dha en epa bevatten en in supplementvorm kunnen worden ingenomen.

Als u niet regelmatig vis consumeert, kunt u baat hebben bij een supplement. Omega-3 of visoliesupplementen zijn over het algemeen veilig voor de meeste mensen, met uitzondering van sommigen die bloedverdunnende medicijnen gebruiken, dus als u een bloedverdunner gebruikt, neem dan contact op met uw zorgverlener voordat u begint met een supplement.

We houden van Wholemega van New Chapter omdat het verschillende omega-3-vetzuren bevat. Het is gemaakt van wilde Zalm uit Alaska. Naast de EPA en DHA bevat het ook Astaxanthine, een antioxidant die voorkomt in zalm. Het is gecertificeerd glutenvrij en alle inhoud is NSF-geverifieerd. Omdat het is gemaakt van vis, is het niet geschikt voor mensen met een visallergie.

Prijs op het moment van publicatie: $ 53 voor 180 tellen ($ 0,59 per portie)

Actieve voedingsstoffen: Omega-3 vetzuren (EPA &DHA) | Formulier: Softgel | Dosis: 2 softgels | Porties per verpakking: 90

Beste vitamine B12

Nature Made Vitamine B12 500 mcg Supplement

Nature Made Vitamine B12 500 mcg Supplement

Amazone


Bekijk op Amazon
Bekijk op Naturemade.com
Pros

 • USP-geverifieerd

 • Vegan-vriendelijke tablet

Tegens

 • Mogelijk niet voldoende dosis om een tekort te corrigeren

Vitamine B12 wordt meestal aangetroffen in dierlijk voedsel, dus we raden een B12-supplement aan voor vegetariërs, vooral veganisten. Nature Made B12 levert 500 microgram B12 als cyanocobalamine en is vegan-vriendelijk en USP-geverifieerd. Eén fles bevat 200 tabletten tegen een lage prijs, dus deze aankoop gaat lang mee en de kosten komen uit op slechts een paar centen per dosis.

Het is belangrijk op te merken dat aanvullende vitamine B12 anders wordt geabsorbeerd dan B12 uit hele voedingsmiddelen, en de absorptiesnelheid van supplementen neemt af naarmate de dosis toeneemt. Een dosis van 500 microgram zoals deze heeft een absorptiesnelheid van ongeveer 2%, waardoor je lichaam uiteindelijk ongeveer 10 microgram B12 krijgt. De aanbevolen supplementdosering van vitamine B12 is sterk geïndividualiseerd, maar hoge doses vitamine B12 lijken geen nadelige bijwerkingen te hebben, dus er is geen vastgesteld tolereerbaar bovenste innameniveau (UL).

Hoewel er verschillende vormen van B12-supplementen beschikbaar zijn, waaronder methylcobalamine en cyanocobalamine, toont onderzoek aan dat ze op dezelfde manier effectief zijn in het voorkomen en corrigeren van B12-tekorten wanneer ze oraal worden ingenomen. Er zijn bepaalde medicijnen die kunnen interageren met B12-supplementen, waaronder protonpompremmers en metformine, dus zorg ervoor dat u contact opneemt met een zorgverlener als u medicijnen gebruikt.

Prijs op het moment van publicatie: $ 19 voor 200 tellen ($ 0,09 per portie)

Actieve voedingsstoffen: Vitamine B12 (als cyanocobalamine) | Formulier: Tablet | Dosis: 1 tablet (500 mcg) | Porties per verpakking: 100

Beste Multivitamine

Garden of Life mykind Organics Women’s Once Daily Multi

Garden of Life mykind Organics Women's Once Daily Multi

Amazone


Bekijk op Amazon
Bekijk op IHerb
Pros

 • NSF-gecertificeerd en ConsumerLab goedgekeurd

 • USDA biologisch, gecertificeerd glutenvrij, veganistisch en koosjer

 • Gemaakt van hele voedingsmiddelen

Tegens

 • Heeft geen calcium en laag in ijzer

Als een zorgverlener een multivitamine aanbeveelt, zijn er veel factoren om te beslissen wat de beste multivitamine voor uw behoeften zou zijn. We houden van Garden of Life mykind Organics Women’s Once Daily Multi omdat het een enkele portie per dag is, gemaakt van biologisch heel voedsel, en zowel NSF-gecertificeerd als ConsumerLab-goedgekeurd is. Dit betekent dat de multivitamine wordt getest en geverifieerd om te bevatten wat er op het etiket staat zonder potentieel schadelijke verontreinigingen. We vinden het ook leuk dat deze multivitamine gecertificeerd veganistisch, glutenvrij, koosjer en niet-GMO-geverifieerd is.

U kunt de volledige lijst met ingrediënten vinden op het supplementetiket. Het is belangrijk om de ingrediënten te controleren om er zeker van te zijn dat er geen zijn die een allergische reactie of interactie met een medicijn kunnen veroorzaken. Uiteindelijk kan een zorgverlener helpen bij het aanpakken van eventuele zorgen of vragen over ingrediënten.

Het is vermeldenswaard dat deze multivitamine niet rijk is aan ijzer en geen calcium bevat. Daarom is het misschien niet de beste pasvorm voor iemand die op zoek is naar een multivitamine specifiek voor deze voedingsstoffen.

Prijs op het moment van publicatie: $ 52 voor 60 tellen ($ 0,87 per portie)

Actieve voedingsstoffen: Veel | Formulier: Tablet | Dosis: 1 tablet | Porties per verpakking: 60

Eindoordeel

Als u in de vruchtbare leeftijd bent, is de prenatale vitamine van FullWell een goede keuze om vruchtbaarheids- en preconceptiebehoeften, zwangerschap en zelfs postpartumgenezing en borstvoeding te ondersteunen. Als u een uitgebalanceerd dieet eet zonder enige beperking en niet in een tijd van verhoogde voedingsbehoeften bent, heeft u misschien gewoon een vitamine D-supplement nodig – we raden HUM Here Comes the Sun aan.

Wees voorzichtig met calciumsupplementen

Calcium is een veel voorkomend supplement dat wordt aanbevolen voor vrouwen vanwege zijn rol in de gezondheid van de botten, met de gedachte dat calciumsupplementen het risico op botbreuken kunnen verminderen, vooral bij oudere vrouwen. Uit een analyse van verschillende studies bleek echter dat het risico op calciumsupplementen – met name gerelateerd aan een verhoogd risico op verkalking van de slagaders en een verhoogd risico op hart- en vaatziekten – opweegt tegen de kleine potentiële (maar niet bewezen) voordelen met betrekking tot botdichtheid en fracturen.

Calcium kan het beste worden verkregen via een dieet in plaats van supplementen, en aan de calciumbehoeften kan worden voldaan, ongeacht of u zuivel eet of niet. Hoewel koemelk, yoghurt en kaas goede calciumbronnen zijn, wordt het ook aangetroffen in verrijkte sojamelk, verrijkt sinaasappelsap, sardines, tofu, ingeblikte zalm met de botten, sojabonen, verrijkte ontbijtgranen en sommige groenten.

Er kunnen bepaalde gevallen zijn waarin calciumsupplementen nuttig kunnen zijn, dus als u zich zorgen maakt over uw calciuminname, raadpleeg dan uw zorgverlener.

Hoe we supplementen selecteren

Ons team werkt hard om transparant te zijn over waarom we bepaalde supplementen aanbevelen; u kunt meer lezen over ons voedingssupplement methodologie hier.

We ondersteunen supplementen die evidence-based zijn en geworteld in de wetenschap. We waarderen bepaalde productkenmerken die we geassocieerd vinden met producten van de hoogste kwaliteit. We geven prioriteit aan producten die door derden zijn getest en gecertificeerd door een van de drie onafhankelijke externe certificeerders: USP, NSF of ConsumerLab.

Het is belangrijk op te merken dat de FDA voedingssupplementen niet beoordeelt op veiligheid en effectiviteit voordat ze op de markt komen. Ons team van experts heeft een gedetailleerde, wetenschappelijk onderbouwde methodologie ontwikkeld om de supplementen te kiezen die we aanbevelen.

Waar te letten in een vrouwensupplement

Testen door derden

Supplementen die door derden zijn getest, worden naar een laboratorium gestuurd, waar ze worden getest om ervoor te zorgen dat ze bevatten wat ze zeggen dat ze bevatten en niet zijn verontreinigd met specifieke risicovolle, veel voorkomende verontreinigingen. Het is echter belangrijk op te merken:

 • Testen door derden test niet om te zien of een product effectief of veilig is voor iedereen, en het zorgt er niet voor dat het supplement niet zal interageren met andere supplementen of medicijnen.
 • Niet alle tests van derden zijn gelijk gemaakt. Het is niet ongebruikelijk dat supplementbedrijven laboratoria betalen voor certificaten na het uitvoeren van minimale tot geen tests.
 • De certificeringen van derden die we vertrouwen zijn: ConsumerLab, NSF en USP. Deze certificeringen zijn echter moeilijk te verkrijgen en / of duur voor fabrikanten, dus veel bedrijven kiezen ervoor om hun producten niet te laten testen door een van deze drie organisaties.
 • Soms zijn producten die zijn getest door ConsumerLab, NSF en USP duurder, om te proberen de kosten te compenseren die hun fabrikanten betalen voor certificering.
 • Alleen omdat een supplement niet wordt getest door een van deze drie bedrijven, betekent dit niet dat het een slecht product is. We raden aan om wat onderzoek te doen naar de reputatie van de fabrikant en contact op te nemen met het en het testlaboratorium om hun protocollen te bepalen en te beslissen of u zich op uw gemak voelt bij het consumeren van het supplement.

Formulier

De meeste vitamine- en mineralensupplementen zijn er in verschillende vormen. In sommige gevallen, zoals vitamine D, is er één vorm (D3) die wordt aanbevolen. In andere gevallen, zoals magnesium, kan de beste vorm voor u afhangen van uw specifieke doelen en gezondheidsstatus. We raden aan om de beste vorm van elk supplement met uw zorgverlener te bespreken.

Ingrediënten en mogelijke interacties

Het is essentieel om de ingrediëntenlijst en het voedingsfeitenpaneel van een supplement zorgvuldig te lezen om te weten welke ingrediënten zijn opgenomen en hoeveel van elk ervan ten opzichte van de aanbevolen dagelijkse waarde van dat ingrediënt. Breng het supplementetiket naar een zorgverlener om de verschillende ingrediënten in het supplement en eventuele interacties tussen deze ingrediënten en andere supplementen en medicijnen die u gebruikt te bekijken.

Over het algemeen is het het beste om vitamine- en mineralensupplementen te kiezen die aan uw individuele behoeften voldoen. We raden aan om samen te werken met een zorgverlener om uw individuele behoeften te bepalen en of suppletie is geïndiceerd.

Vrouwen supplementen dosering

Spreek altijd met een zorgverlener voordat u een supplement aan uw routine toevoegt om ervoor te zorgen dat het geschikt is voor uw individuele behoeften en om te begrijpen welke dosering u moet nemen.

Elk supplement dat in dit artikel wordt besproken, heeft een andere ADH. Bekijk de bedragen die worden besproken in elk van de individuele supplementaanbevelingen.

Hoeveel is te veel?

Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat u niet meer van een individuele voedingsstof neemt dan de aanvaardbare bovengrens die is vastgesteld door het National Institute of Health Office of Dietary Supplements.  Sommige voedingsstoffen, zoals vetoplosbare vitamines A, D, E en K, kunnen worden opgeslagen in vetweefsel en kunnen gevaarlijk zijn wanneer ze in overmaat worden geconsumeerd door suppletie. Mineralen zoals ijzer, calcium, jodium, magnesium, selenium, koper, molybdeen en mangaan kunnen ook leiden tot ernstige bijwerkingen als ze te veel worden geconsumeerd.

Of het nu een multivitamine is zoals een prenataal of postnataal supplement of een individuele voedingsstof, u kunt ervoor zorgen dat uw supplement die bovengrenzen niet overschrijdt door uw supplement door uw zorgverlener uit te voeren.

Veelgestelde vragen


 • Welke vitamines moet ik nemen om te helpen bij de haargroei?

  Het onderzoek ter ondersteuning van supplementen voor haargroei ontbreekt. Echter, “voedingsstoffen die kunnen helpen bij het bevorderen van de haargroei zijn ijzer, vitamine C en zink. Samen helpen deze voedingsstoffen de eiwitten in je haar te maken, waardoor je haar sterker en langer wordt,” zegt Adams.

  Hoewel biotine vaak wordt gepromoot voor de gezondheid van haar, nagels en huid, is het bewijs ter ondersteuning van deze suppletie is beperkt. Biotine tekorten zijn zeldzaam, maar kunnen haaruitval en broze nagels veroorzaken; het consumeren van overtollige biotine door middel van suppletie zal echter niet noodzakelijkerwijs de gezondheid van huid, haar of nagels verbeteren.

  Collageen kan ook de haargroei ondersteunen. “Haar bestaat voornamelijk uit het eiwit keratine. Proline is een aminozuur dat voorkomt in collageen en is een bouwsteen voor keratine,” zegt Adams. Als u echter voldoende eiwitten eet, samen met vitamine C en zink, is het onwaarschijnlijk dat collageensupplementen helpen.


 • Is het OK voor mannen om vitamines voor vrouwen te nemen?

  Vitaminen, vooral multivitaminen, op de markt gebracht voor vrouwen kunnen veilig zijn voor mannen. Ze hebben echter de neiging om hogere hoeveelheden van bepaalde voedingsstoffen te bevatten waar vrouwen eerder een tekort aan hebben, zoals ijzer, en te veel ijzer kan problematisch zijn. Ze kunnen ook een tekort hebben aan voedingsstoffen die belangrijk zijn voor de gezondheid van mannen. Het is het beste om contact op te nemen met een zorgverlener over het beste supplement voor u.


 • Zijn er supplementen die vrouwen dagelijks moeten nemen?

  Als u een tekort heeft aan een specifieke voedingsstof en niet in staat bent om voldoende te consumeren via een dieet, dan kan het worden aanbevolen om elke dag vitamine- en mineralensupplementen te nemen voor de beste resultaten. “Het toevoegen van een supplement wanneer de voedingsbehoeften worden verhoogd, zoals bij het proberen zwanger te worden, tijdens de zwangerschap of tijdens het geven van borstvoeding, kan nuttig zijn naast veranderingen in het dieet,” zegt Adams. Er zijn echter geen supplementen die elke vrouw dagelijks zou moeten nemen, omdat de behoeften aan supplementen afhankelijk zijn van uw dieet, levensstijl en levensfase.


 • Zijn er supplementen die helpen bij het libido van vrouwen?

  “Vitamine D en vitamine A kunnen je libido ondersteunen door je testosteronspiegel te verhogen. Gezonde vetten die rijk zijn aan omega 3 vetzuren kunnen helpen je bloedstroom te verhogen, wat kan helpen het libido en gevoelens van opwinding te verhogen,” zegt Adams.

  Het is belangrijk op te merken dat deze voordelen van vitamine D-supplementen alleen zijn waargenomen bij mensen die niet genoeg vitamine D krijgen, hoewel veel mensen niet genoeg vitamine D krijgen via hun dieet. Daarom moedigen we over het algemeen aan om vitamine D aan te vullen, ongeacht of u uw libido wilt verhogen of niet.

  We raden aan om uw vitamine A uit uw dieet te halen voordat u zich tot supplementen wendt. Maar als je niet genoeg krijgt, kan het nemen van een multivitamine met bètacaroteen, de voorloper van vitamine A, gunstig zijn.

  Als u een paar keer per week geen vette vis eet, kunt u ervoor kiezen om een visoliesupplement toe te voegen om uw omega-3-inname te verhogen. Hier zijn onze aanbevelingen voor de beste visoliesupplementen.

Waarom Trust bodymindspirit Fit

Sarah Anzlovar, MS, RDN, LDN, is een geregistreerde diëtist met een masterdiploma in voedingscommunicatie van de Tufts Friedman School of Nutrition Science and Policy. Ze heeft een privépraktijk in de buitenwijken van Boston, waar ze vrouwen helpt in alle levensfasen, van zwangerschap en postpartum tot vrouwen met jonge en volwassen kinderen, diëten weggooien en leren voedsel te eten dat hen helpt zich op hun best te voelen en te werken aan hun gezondheidsdoelen.

Sarah is ook een freelance schrijver, waar ze haar expertise leent in het vertalen van het onderzoek naar een breed scala aan voedingsonderwerpen naar herkenbare en toegankelijke aanbevelingen voor consumenten.

 • De beste prenatale vitamine: FullWell Prenatale vitamine is een goede optie voor iedereen die probeert zwanger te worden of zwanger is of borstvoeding geeft, omdat het essentiële voedingsstoffen bevat voor moeder en baby.
 • De beste vitamine D: HUM Here Comes the Sun biedt voldoende vitamine D om de bloedspiegels op peil te houden waarvan is aangetoond dat ze optimale gezondheidsvoordelen bieden.

Spreek altijd met een zorgverlener voordat u een supplement aan uw routine toevoegt om ervoor te zorgen dat het supplement geschikt is voor uw individuele behoeften en welke dosering u moet nemen.

Actieve voedingsstoffen: Veel | Formulier: Capsule | Dosis: 8 capsules | Porties per verpakking: 30

Actieve voedingsstoffen: Veel | Formulier: Capsule | Dosis: 3 capsules | Porties per verpakking: 91

Actieve voedingsstoffen: D3 | Formulier: Softgel | Dosis: 1 softgel (2.000 IE) | Porties per verpakking: 30

Actieve voedingsstoffen: IJzerbisglycinaat | Formulier: Capsule | Dosis: 1 capsule (25 mg) | Porties per verpakking: 60

Actieve voedingsstoffen: Magnesium glycinaat | Formulier: Capsule | Dosis: 1 capsule (120 mg) | Porties per verpakking: 90

Actieve voedingsstoffen: Fosfatidylcholine | Formulier: Softgel | Dosis: 3 softgels (500 mg) | Porties per verpakking: 33

Actieve voedingsstoffen: Omega-3 vetzuren (EPA &DHA) | Formulier: Softgel | Dosis: 2 softgels | Porties per verpakking: 90

Actieve voedingsstoffen: Vitamine B12 (als cyanocobalamine) | Formulier: Tablet | Dosis: 1 tablet (500 mcg) | Porties per verpakking: 100

Actieve voedingsstoffen: Veel | Formulier: Tablet | Dosis: 1 tablet | Porties per verpakking: 60

Als u in de vruchtbare leeftijd bent, is de prenatale vitamine van FullWell een goede keuze om vruchtbaarheids- en preconceptiebehoeften, zwangerschap en zelfs postpartumgenezing en borstvoeding te ondersteunen. Als u een uitgebalanceerd dieet eet zonder enige beperking en niet in een tijd van verhoogde voedingsbehoeften bent, heeft u misschien gewoon een vitamine D-supplement nodig – we raden HUM Here Comes the Sun aan.