De beste post-workout hersteldranken van 2023

De beste post-workout hersteldranken van 2023

We onderzoeken, testen, beoordelen en bevelen onafhankelijk de beste
Producten. Beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg beoordelen artikelen op medische nauwkeurigheid. Meer informatie over
ons proces. Als u iets koopt via onze links, kunnen we een commissie verdienen.

hersteldranken na de training

Amazone


De meeste mensen voelen zich moe en bezweet na een moeilijke training, en brandstof (eten of drinken) is een van de meest nuttige manieren om te herstellen. Je hebt voedingsstoffen nodig om aan te vullen wat verloren is gegaan, te herstellen wat beschadigd was en je spieren en lichaam op te bouwen om sterker te zijn. Als onderdeel van het herstel na de training, kunt u ook elektrolyten zoals natrium en kalium nodig hebben. Hoewel we aanbevelen om zoveel mogelijk van je voeding te krijgen door gewoon een maaltijd of snack na de training te eten, zul je merken dat een zorgvuldig gekozen drankje na de training nuttig kan zijn om bij te tanken na intensievere trainingen.

Beoordeeld & Goedgekeurd

 • Fairlife Chocolate 2% Ultra-Filtered Milk smaakt fantastisch, vooral koud. Deze melk is perfect voor post-workouts van meer dan 60 minuten om glycogeenvoorraden aan te vullen en voor het opbouwen en repareren van spieren, daarom is het onze beste algemene keuze.
 • Muscle Milk Knockout Chocolate is onze keuze voor krachtsporters omdat het geweldig smaakt, 40 gram eiwit per portie bevat en wat koolhydraten bevat.

De meeste trainingsdranken zijn het beste voor mensen die meer dan 60 tot 90 minuten lichaamsbeweging hebben of voldoende calorieën, koolhydraten en eiwitten nodig hebben om aan hun dagelijkse voedingsbehoeften te voldoen. “Voor de algemene bevolking is een drankje na de training niet nodig; het kan echter een nuttig hulpmiddel zijn als je moeite hebt met het consumeren van voldoende eiwitten uit hele voedselbronnen,” zegt Austin Bou, RDN, die diëtist en spininstructeur is.

Bij het kiezen van de beste post-workout hersteldranken voor alle soorten atleten, heeft onze geregistreerde diëtist (die ook een personal trainer is!) rekening gehouden met de hoeveelheid koolhydraten, eiwitten, natrium en kalium die het heeft, plus kosten en smaak.

Het belang van gewoon oud water

Het drinken van water en het eten van een snack of maaltijd die koolhydraten, eiwitten en zout bevat, niet al te lang nadat je hebt gesport, kan alles zijn wat je nodig hebt om te herstellen van een oefening die minder dan een uur duurt. Zelfs als je voor een langere periode traint en je hebt extra voeding nodig, zal water altijd een belangrijk onderdeel van je plan zijn – voor, tijdens en na je training.

Water is gratis of goedkoop en zeer beschikbaar. Na de training moet u 3 kopjes water of sportdrank consumeren voor elke 1 pond gewichtsverlies van de training (dit gewichtsverlies is verbonden met het waterverlies door zweet).

Hoewel het misschien voor de hand ligt dat water essentieel is voor het lichaam, consumeren veel mensen niet genoeg. Onderzoek toont aan dat ongeveer 32% van de atleten begint met trainen in een uitgedroogde toestand, en ongeveer 44% van de deelnemers is uitgedroogd in de post-training / wedstrijdtoestand.

Onze topkeuzes

Beste overall:

Fairlife Chocolade 2% Ultra-Filtered Milk at Fairlife.com

Beste voor krachttrainers:

Muscle Milk Knockout Chocolate bij Amazon

Het beste voor duursporters:

Gatorade Thirst Quencher bij Amazon

Het beste voor plantaardige sporters:

Soylent Creamy Chocolate Protein Nutrition Shake bij Amazon

Het beste voor sporters met voedselallergieën:

OWYN Alleen wat je nodig hebt 100% veganistische plantaardige eiwitshakes bij Amazon

In dit artikel

 • Onze keuzes
 • Hoe we hebben geselecteerd
 • Waar moet je op letten?
 • Veelgestelde vragen
 • Waarom Vertrouw VeryWell Fit

Beste overall

Fairlife Chocolade 2% Ultra-Gefilterde Melk

4.7


Fairlife Chocolade 2% Ultra-Gefilterde Melk

Beursleven


Bekijk op Fairlife.com
Bekijk op Instacart.com
Pros

 • Hoog eiwitgehalte

 • Matige koolhydraten

 • Bevat calcium, vitamine D, natrium en kalium

 • Lactosevrij

Tegens

 • Beperkte beschikbaarheid

Fairlife Chocolate 2% Ultra-Filtered Milk is onze topkeuze omdat het bijna gelijke koolhydraten en eiwitten bevat, belangrijke micronutriënten bevat en lactosevrij is. Koemelk (vooral chocolademelk) is een van de beste hersteldranken die je kunt hebben. De technologie van Fairlife heeft het voedingsprofiel van de gewone chocolademelk die mensen kennen en waar ze van houden verbeterd, met het koolhydraatgehalte van een kopje chocolademelk en het eiwitgehalte van een typische eiwitdrank.

Melk bevat van nature suiker in de vorm van lactose, maar sommige experts schatten dat ongeveer 68% van de wereld een vorm van lactose malabsorptie heeft. Dit product bevat lactase-enzymen om de lactose af te breken, wat betekent dat het perfect is voor mensen die lijden aan lactose-intolerantie of een acute lactose-intolerantie hebben na het sporten.

Eén portie, of 14 gram van deze chocolademelk, bevat 50% van de dagelijkse waarde (DV) voor calcium, 25% van de ADH voor vitamine D (waar veel mensen geen genoeg van krijgen), 10% van de ADH voor kalium en wat ijzer. Het bevat ook 210 milligram natrium, wat nuttig is voor het aanvullen van het natrium dat verloren is gegaan in zweet tijdens uw training.

Een ander voordeel van deze drank is dat er verschillende smaakopties zijn – als je niet van de meer traditionele chocoladesmaak houdt, kun je in plaats daarvan koekjes en room of aardbeiensmaak krijgen.

Prijs op het moment van publicatie: $ 2,99 voor 14 ounces

Portiegrootte: 14 vloeibare ounces, Calorieën: 250, Totaal koolhydraten: 22 gram, Eiwit: 23 gram, Natrium: 350 milligram, Kalium: 500 milligram

Beste voor krachttrainers

Muscle Milk Knockout Chocolade

Muscle Milk Knockout Chocolade

Amazone


Bekijk op Amazon
Bekijk op Walmart
Pros

 • 40 gram eiwit per fles

 • Bevat natrium en vezels

 • Goede bron van belangrijke micronutriënten

Tegens

 • Duur

 • Minder koolhydraten

 • Uitgebreide ingrediëntenlijst, inclusief kunstmatige smaakstoffen

Met 40 gram eiwit in een fles van 14 ounce biedt Muscle Milk Knockout Chocolate een krachtige bron van eiwitten in elke fles. Onze experts kozen de chocoladesmaak ten opzichte van de anderen omdat het een paar meer koolhydraten en meer kalium bevat, een belangrijk elektrolyt. Als chocolade niet jouw smaak van keuze is, is het ook verkrijgbaar in vanille, aardbei en banaan.

Spiermelk bevat ook 45% van de dagelijkse behoefte aan vitamine D, 50 procent van de dagelijkse behoefte aan calcium en 25% van de dagelijkse behoefte aan vitamine A, ijzer en niacine. Het bevat 800 milligram, of 15% van de dagelijkse behoefte, kalium. Het bevat ook 230 milligram natrium om zweetverliezen tijdens je training aan te vullen.

De hoge hoeveelheid eiwitten kan nuttig zijn als je net klaar bent met een moeilijke krachttraining en hoopt spiermassa op te bouwen. Hoewel zeer rijk aan eiwitten, mist Muscle Milk koolhydraten. Hoewel het 12 gram koolhydraten bevat, zijn zes van die gram afkomstig van inuline, een vorm van vezels, die gunstig is voor de gezondheid, maar niet door je lichaam kan worden gebruikt voor energie. We raden aan om na je training een andere vorm van koolhydraten te eten, zoals een banaan of pretzels, omdat krachttraining die koolhydraatenergievoorraden ook snel verbruikt.

Houd er rekening mee dat Muscle Milk een meer verwerkte post-workout drankoptie is, die veel ingrediënten bevat, waaronder kunstmatige smaakstoffen. Overweeg hoe dit past in uw levensstijl, afhankelijk van uw doelen en voedingsvoorkeuren.

Je kunt deze shake ook in andere maten kopen (zoals een 11-ounce fles) die iets andere voeding zal hebben dan de 14-ounce fles.

Prijs op het moment van publicatie: $ 37 voor 12 14-ounce flessen ($ 3,08 per portie)

Portiegrootte: 14 vloeibare ounces, Calorieën: 220, Totaal koolhydraten: 12 gram, Eiwit: 40 gram, Natrium: 230 milligram, Kalium: 800 milligram

Het beste voor duursporters

Gatorade Dorstlesser

Gatorade Dorstlesser

Amazone


Bekijk op Amazon
Bekijk op Walmart
Bekijk op Instacart.com
Pros

 • Bevat elektrolyten (kalium, natrium)

 • Grote bron van koolhydraten

 • Op grote schaal verkrijgbaar in vele smaken

Tegens

 • Mist eiwit

 • Bevat kunstmatige smaakstoffen

Gatorade Thirst Quencher bevat grote hoeveelheden koolhydraten om uw energievoorraden aan te vullen en elektrolyten om uw natrium- en kaliumspiegels aan te vullen. Na de training moeten duursporters zich zorgvuldig concentreren op koolhydraten.

Je kunt deze drank ook gebruiken om jezelf aan te vullen tijdens het sporten. Als u duurtrainingen voltooit, zoals lange runs of fietstochten, moet u mogelijk koolhydraten consumeren tijdens een training van 60 minuten, en het wordt universeel aanbevolen om koolhydraten te consumeren tijdens een training van 90 minuten of langer.

Voor duurtrainers is natrium een zeer belangrijk elektrolyt om te consumeren om lage natriumspiegels in het bloed of hyponatriëmie te voorkomen. Aan de andere kant is het ook essentieel om hoge natriumspiegels te vermijden, ook bekend als hypernatriëmie of uitdroging. Beide vormen een gezondheidsrisico voor duurtrainers en concurrenten vanwege de tijd die wordt besteed aan het trainen. Zelfs een beetje onbalans kan de prestaties belemmeren. Deze drank helpt je beide toestanden te vermijden door hydratatie aan te bieden met de juiste hoeveelheden natrium.

Duursporters profiteren ook van het consumeren van eiwitten na de training, met ongeveer 0,25 gram eiwit per kilogram lichaamsgewicht, wat, ter referentie, ongeveer 17 gram is voor een atleet van 150 pond. Het kan nuttig zijn om een Gatorade na de training te combineren met een bron van eiwitten, zoals een portie Griekse yoghurt.

Prijs op het moment van publicatie: $ 16 voor 12 20-ounce flessen ($ 1,33 per portie)

Portiegrootte: 12 vloeibare ounces, Calorieën: 70C Totaal koolhydraten: 21 gram, Eiwit: 0 gram, Natrium: 160 milligram, Kalium: 50 milligram

Het beste voor plantaardige sporters

Soylent Creamy Chocolate Protein Nutrition Shake

Soylent Creamy Chocolate Protein Nutrition Shake

Amazone


Bekijk op Amazon
Bekijk op Walmart
Bekijk op Soylent.com
Pros

 • Goede bron van eiwitten en koolhydraten

 • Grote hoeveelheden elektrolyten

 • Goede bron van talrijke vitaminen en mineralen

 • Laag in suiker en bevat vezels

Tegens

 • Duur

 • Lange lijst van verwerkte ingrediënten

 • Een hoger vetgehalte is mogelijk niet voor iedereen geschikt

“Sommige mensen geven er de voorkeur aan om helemaal geen zuivel te hebben om verschillende redenen, en er zijn tal van geldige opties naast melk,” zegt Nick Snow, BS, NASM-CPT, FNS, een voedingsdeskundige en fitnessdirecteur. Soylent dankt zijn naam omdat de eiwitbron soja-eiwitisolaat is. Het is een plantaardig alternatief voor zuivelmelk, omdat het een compleet eiwit is, dat vooral gunstig kan zijn voor het opbouwen van spieren.

We houden van dit product vanwege het relatief uitgebalanceerde voedingsprofiel, dat 20 gram eiwit en 36 gram koolhydraten per fles bevat. Eén portie bevat ook 3 gram vezels en 20% van de dagelijkse waarde van tal van vitamines, zoals vitamine A, B-vitamines, vitamine C, vitamine D, vitamine E en vitamine K. Het bevat ook noodzakelijke mineralen zoals calcium, zink, jodium en ijzer, evenals essentiële elektrolyten natrium en kalium. Veel van deze vitaminen en mineralen zijn belangrijk voor het ondersteunen van sportherstel.

Houd er rekening mee dat elke portie een relatief hoge hoeveelheid vet bevat, 24 gram, uit zaadoliën (zonnebloem- en koolzaadolie). Dit betekent dat Soylent 54% van zijn calorieën uit vet bevat, wat al dan niet goed bij u past.

Soylent is gemaakt om te dienen als een nutritioneel uitgebalanceerde maaltijdvervanger. Hoewel dit een goede keuze kan zijn als je weinig tijd hebt, is het gemaakt met sterk bewerkte ingrediënten en toegevoegde vitamines en mineralen in plaats van uit voedsel dat dichter bij zijn natuurlijke staat ligt.

Prijs op het moment van publicatie: $ 42 voor 12 14-ounce flessen ($ 3,50 per portie)

Portiegrootte: 14 vloeibare ounces, Calorieën: 400, Totaal koolhydraten: 36 gram, Eiwit: 20 gram, Natrium: 300 milligram, Kalium: 850 milligram

Het beste voor sporters met voedselallergieën

OWYN Alleen wat je nodig hebt 100% veganistische plantaardige eiwitshakes | Cold Brew Koffie

OWYN

Met dank aan The Vitamin Shoppe


Bekijk op Amazon
Bekijk op Walmart
Pros

 • Veganistisch en vrij van veel voorkomende voedselallergenen

 • Goede bron van ijzer, natrium en kalium

 • Bevat vezels

Tegens

 • Laag kaliumgehalte

 • Koolhydraatarm

Als u een van de acht meest voorkomende voedselallergieën heeft, waaronder zuivel, tarwe en soy, OWYN 100% Vegan Plant-Based Protein Shake is misschien wel het beste voor jou. Het eiwit komt uit een erwten- en pompoenpittenmix. Erwteneiwit kan vergelijkbaar effectief zijn met wei (dat algemeen wordt beschouwd als de eiwitgoudstandaard) voor het herstellen en opbouwen van spieren na een training. Er is echter meer onderzoek nodig om het vermogen van erwteneiwit te valideren om kracht, prestaties, spieraanpassingen en lichaamssamenstelling te bevorderen.

Deze post-workout drank bevat ook 40% van de dagelijkse waarde voor ijzer, die afkomstig is van de erwten- en pompoenpitteneiwitten in plaats van afzonderlijk toegevoegde ijzerverrijking. Het bevat 240 milligram natrium om natriumverliezen door zweet aan te vullen. OWYN bevat 6 gram vezels uit toegevoegde oplosbare vezels, hoewel het niet duidelijk is welk type oplosbare vezels. Het bevat ook een greens poeder blend die broccoli, spinazie en boerenkool bevat, hoewel het onduidelijk is hoeveel extra voeding deze mix toevoegt.

Het nadeel van deze post-workout drank is het lagere koolhydraatgehalte. We raden aan om dit drankje na de training te combineren met een fruit of een reep met koolhydraten.

Prijs op het moment van publicatie: $ 35 voor 12 12-ounce flessen ($ 2,92 per portie)

Portiegrootte: 12 vloeibare ounces, Calorieën: 180, Totaal koolhydraten: 10 gram, Eiwit: 20 gram, Natrium: 240 milligram, Kalium: 72 milligram

Hoe we de post-workout drankjes hebben geselecteerd

We hebben tientallen post-workout drankjes beoordeeld om de beste te selecteren voor alle soorten atleten. Onze geregistreerde diëtist voedingsdeskundige en gecertificeerde personal trainer gebruikte zijn sportvoedingsexpertise om de voedingsinformatie voor elk product tijdens het selectieproces te evalueren. Naast voedingsfeiten hebben we verschillende factoren overwogen, waaronder de hoeveelheid elektrolyten, koolhydraten en eiwitten, plus smaak, beschikbaarheid en prijs.

Waar u op moet letten bij drankjes na de training

Smaakprofiel

Smaak speelt zeker een rol in welk drankje je na de training kiest – het zou geen karwei moeten zijn om te drinken. Als dat zo is, krijg je niet alle benodigde voeding omdat je het waarschijnlijk niet wilt afmaken. We kozen voor publieksvriendelijke opties zoals chocolade en vanille.

Koolhydraten

Koolhydraten zijn van vitaal belang voor het aanvullen van glycogeen (koolhydraten of energie) voorraden die uitgeput waren tijdens trainingen. Koolhydraten zijn vooral essentieel als je lange periodes van duurtraining doet. Als je vijf tot zes dagen per week 2 tot 3 uur per dag traint, heb je ongeveer 5 tot 8 gram koolhydraten per kilogram gewicht nodig. Eet anders gewoon wat koolhydraten na de training.

We hebben om deze reden geen producten met “nul-suiker” overwogen, maar omdat koolhydraatarm zo populair is, kan het moeilijker zijn om opties met voldoende koolhydraten te vinden. Voor de opties die we vonden die koolhydraatarm waren, stelden we voor om ze te combineren met een koolhydraatbron, zoals een stuk fruit of een reep.

Eiwit

Om te berekenen hoeveel eiwitten je nodig hebt, moeten atleten en fervente trainers kiezen voor ongeveer 1,2 tot 2,0 gram per kilogram gewicht. Ongeveer 1,6 gram eiwit per kilogram is een goede plek om te beginnen. Je moet ernaar streven om elke 3 tot 4 uur ongeveer 20 tot 40 gram eiwit te consumeren. Houd deze aanbeveling in gedachten bij het kiezen van een drankje na de training, vooral voor krachttraining. We kozen voor producten die rijk waren aan eiwitten.

Veelgestelde vragen


 • Is melk een goede post-workout drank?

  Melk, en meer specifiek chocolademelk, is een geweldige post-workout drank. “Chocolademelk is een geweldige post-workout drank voor degenen die zuivel kunnen verdragen, omdat het eiwitten, koolhydraten, vloeistoffen en elektrolyten bevat,” zegt Tiffany Hsu, MS RD, CD, CSSD, een prestatiediëtist. In een beoordeling van het onderzoek uit 2018 bleek chocolademelk vergelijkbaar of superieur te zijn aan andere hersteldranken of water. Het is onze topkeuze omdat het minder verwerkt is dan andere opties, waarbij de meeste voeding afkomstig is van een eenvoudig ingrediënt- koemelk.

  Chocolademelk bevat ook tal van essentiële voedingsstoffen, waaronder kalium, vitamine D en calcium, voedingsstoffen die van belang zijn voor de volksgezondheid op basis van de voedingsrichtlijnen 2020-2025 voor Amerikanen.


 • Wanneer moet ik een drankje na de training drinken?

  Drankjes na de training zijn van vitaal belang als je langer dan 60 tot 90 minuten traint of als je niet genoeg koolhydraten of eiwitten consumeert binnen een periode van 24 uur trainen. “Ik vertel klanten meestal om zo snel mogelijk een drankje na de training te drinken, vooral na lange of intensieve trainingssessies. of als ze binnen 24 uur nog een belangrijke training gepland hebben”, zegt Hsu.


 • Heb ik een hersteldrankje na de training nodig?

  De meeste mensen die minder dan 60 minuten trainen, hebben geen hersteldrank na de training nodig. Maar het is over het algemeen gunstig om iets te consumeren na het sporten, en het vermijden van eten na de training kan negatieve gevolgen hebben.

  Als je veel zweet, niet genoeg pre-workout voedsel hebt geconsumeerd of een atleet bent met grotere voedingsbehoeften, dan kan een post-workout hersteldrank gunstig zijn. “Als je een atleet bent wiens calorie- en eiwitbehoeften meestal hoger zijn, dan kan een drankje na de training gunstig zijn om je te helpen sneller te herstellen na training of optreden in een evenement,” zegt Bou. In de meeste gevallen is water de beste optie voor trainingen van minder dan 60 minuten.


 • Wat mag ik niet drinken na een training?

  Vermijd alcohol ten koste van alles na een zware training. “Het zal verstandig zijn om alcohol te vermijden tot [after] een maaltijd na de training en een goede rehydratatie”, zegt Hsu. Onderzoek toont aan dat het drinken van alcohol de spiereiwitsynthese vermindert, hormonen verandert en het metabolisme vermindert. Over het algemeen ken je je lichaam het beste, dus vermijd drankjes die je maag van streek kunnen maken.

Waarom Vertrouw VeryWell Fit

Jonathan Valdez, RDN, CDCES, CPT, is al acht jaar een geregistreerde diëtist voedingsdeskundige en gecertificeerde personal trainer. Hij zit sinds 2019 ook in de medische beoordelingscommissie voor voeding en fitness voor VeryWell Fit en is een fervent hardloper en tennisser.

Bij het onderzoeken van post-workout producten kijkt Jon naar macro- en micronutriëntenprofielen en andere ondersteunende ingrediënten om zijn herstel te bevorderen, of het nu gaat om duurtraining of weerstandstraining. Dan kijkt hij naar het smaakprofiel, want als het niet lekker smaakt, gaat hij het niet drinken. Tot slot kijkt hij naar de koolhydraat-, eiwit- en elektrolytprofielen.

Zijn favoriete product is Fairlife Chocolate 2% ultra-gefilterde melk vanwege het algemene voedingsprofiel en de bevredigende chocoladeachtige smaak.

 • Fairlife Chocolate 2% Ultra-Filtered Milk smaakt fantastisch, vooral koud. Deze melk is perfect voor post-workouts van meer dan 60 minuten om glycogeenvoorraden aan te vullen en voor het opbouwen en repareren van spieren, daarom is het onze beste algemene keuze.
 • Muscle Milk Knockout Chocolate is onze keuze voor krachtsporters omdat het geweldig smaakt, 40 gram eiwit per portie bevat en wat koolhydraten bevat.

Het drinken van water en het eten van een snack of maaltijd die koolhydraten, eiwitten en zout bevat, niet al te lang nadat je hebt gesport, kan alles zijn wat je nodig hebt om te herstellen van een oefening die minder dan een uur duurt. Zelfs als je voor een langere periode traint en je hebt extra voeding nodig, zal water altijd een belangrijk onderdeel van je plan zijn – voor, tijdens en na je training.

Water is gratis of goedkoop en zeer beschikbaar. Na de training moet u 3 kopjes water of sportdrank consumeren voor elke 1 pond gewichtsverlies van de training (dit gewichtsverlies is verbonden met het waterverlies door zweet).

Hoewel het misschien voor de hand ligt dat water essentieel is voor het lichaam, consumeren veel mensen niet genoeg. Onderzoek toont aan dat ongeveer 32% van de atleten begint met trainen in een uitgedroogde toestand, en ongeveer 44% van de deelnemers is uitgedroogd in de post-training / wedstrijdtoestand.

Portiegrootte: 14 vloeibare ounces, Calorieën: 250, Totaal koolhydraten: 22 gram, Eiwit: 23 gram, Natrium: 350 milligram, Kalium: 500 milligram

Portiegrootte: 14 vloeibare ounces, Calorieën: 220, Totaal koolhydraten: 12 gram, Eiwit: 40 gram, Natrium: 230 milligram, Kalium: 800 milligram

Portiegrootte: 12 vloeibare ounces, Calorieën: 70C Totaal koolhydraten: 21 gram, Eiwit: 0 gram, Natrium: 160 milligram, Kalium: 50 milligram

Portiegrootte: 14 vloeibare ounces, Calorieën: 400, Totaal koolhydraten: 36 gram, Eiwit: 20 gram, Natrium: 300 milligram, Kalium: 850 milligram

Portiegrootte: 12 vloeibare ounces, Calorieën: 180, Totaal koolhydraten: 10 gram, Eiwit: 20 gram, Natrium: 240 milligram, Kalium: 72 milligram