De beste elektrolyten voor hardlopers, volgens een diëtist

De beste elektrolyten voor hardlopers, volgens een diëtist

We onderzoeken, testen, beoordelen en bevelen onafhankelijk de beste
Producten. Beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg beoordelen artikelen op medische nauwkeurigheid. Meer informatie over
ons proces. Als u iets koopt via onze links, kunnen we een commissie verdienen.

Beste elektrolyten voor hardlopers

bodymindspirit / Danie Drankwalter


Elektrolyten – voornamelijk natrium, kalium, calcium en magnesium – zijn mineralen in ons lichaam die een cruciale rol spelen bij de vochtbalans, bloeddruk, spiercontractie en hormoonregulatie. Elektrolytenonevenwichtigheden treden voornamelijk op wanneer u lichaamsvloeistoffen verliest, dus wanneer u zweet tijdens het hardlopen, verliest u niet alleen water, maar ook elektrolyten. Dit is waar elektrolytsupplementen voor hardlopers een sleutelrol kunnen spelen bij het handhaven van de elektrolytniveaus van uw lichaam.

De hoeveelheid zweet en elektrolytenverlies tijdens het sporten is sterk geïndividualiseerd en varieert afhankelijk van fysieke en omgevingsfactoren. Over het algemeen, als je minder dan 60 minuten hardloopt, heb je meestal geen elektrolytensupplement nodig, zolang je maar goed herstelt met voedsel en water. Het aanvullen van elektrolyten tijdens langdurige duurtraining is echter cruciaal voor optimale prestaties.

Kristy Baumann, RD, een diëtist die met hardlopers werkt, zegt dat als je in de hitte loopt, langdurig traint of op grote hoogte rent, je moet kiezen voor een elektrolytensupplement met een hoger elektrolytprofiel, met speciale aandacht voor het natriumgehalte. Natrium, samen met koolhydraten, zal je lichaam helpen water vast te houden. Koolhydraten zijn ook gunstig omdat ze je van brandstof voorzien. Om de beste elektrolytsupplementen voor hardlopers te selecteren, heeft onze sportdiëtist (die ook een marathonloper is!) gekeken naar een breed scala aan elektrolyten, rekening houdend met het elektrolyt- en koolhydraatgehalte samen met andere ingrediënten.

bodymindspirit Fit goedgekeurde elektrolyten voor hardlopers

 • Beste overall: Skratch Labs Sport Hydration Drink Mix is een natuurlijk gearomatiseerd poeder dat de elektrolyten bevat die verloren zijn gegaan in zweet, samen met koolhydraten om u te helpen bijtanken.
 • Beste Gel: Muir Energy Real Food Energy Gel Variety Pack is een handige gel die je halverwege de run kunt nemen, met elektrolyten en snel- of langzaam verteerbare opties om uit te kiezen op basis van de intensiteit en duur van je run.

Spreek altijd met een zorgverlener voordat u een supplement aan uw routine toevoegt om ervoor te zorgen dat het supplement geschikt is voor uw individuele behoeften en welke dosering u moet nemen.

Zijn elektrolytsupplementen gunstig voor hardlopers?

Terwijl het consumeren van een uitgebalanceerd en gevarieerd dieet u waarschijnlijk de elektrolyten zal bieden die u dagelijks nodig hebt, verliest u belangrijke elektrolyten door zweet. Omdat deze elektrolyten betrokken zijn bij processen zoals vochtbalans en spiercontractie, kan een onbalans uw hardloopprestaties sterk beïnvloeden.

Veel elektrolytsupplementen voor hardlopers bevatten ook koolhydraten, die verschillende doelen dienen. Deze toegevoegde suikers kunnen je lichaam helpen water vast te houden, wat uitdroging voorkomt. Ze voorzien je ook van energie, zodat je kunt blijven rennen en sneller kunt herstellen. Bovendien maken ze dranken smakelijker en moedigen ze je aan om te drinken.

Elektrolytensupplementen kunnen u als hardloper helpen als u:

Een uur of langer hardlopen: Als u een uur of langer hardloopt, kunt u profiteren van elektrolytensupplementen die koolhydraten en de elektrolyten bevatten die verloren zijn gegaan in zweet – natrium, kalium, magnesium en calcium. De koolhydraten zullen je van energie voorzien, terwijl het natrium en de koolhydraten samen je lichaam helpen water vast te houden en de dorst te stimuleren, waardoor je wordt aangemoedigd om meer te drinken.

Hardlopen in de hitte: Elektrolytsupplementen worden vooral belangrijk bij het hardlopen in de hitte als gevolg van verhoogde zweetsnelheden. Het hogere vochtverlies kan leiden tot uitdroging, wat uw hardloopprestaties kan schaden.

Hardlopen op nieuwe hoogte: Hoogteverschuivingen kunnen ook de elektrolytenbalans beïnvloeden. Naast het verhogen van uw water- en koolhydraatconsumptie, kan een elektrolytdrank gunstig zijn.

Het ervaren van ziektegerelateerde vochtverliezen: Als u vocht verliest via braken of diarree als gevolg van ziekte, kan een elektrolytensupplement u helpen deze verliezen te vervangen. Zorg ervoor dat u ook water opneemt en raadpleeg indien nodig een zorgverlener.

Die mogelijk geen baat hebben bij elektrolytensupplementen

Recreatieve sporters: Als je onder een hou looptr bij lage tot matige intensiteit, vooral in koele omstandigheden, kunt u waarschijnlijk herstellen met gewoon water en voedsel.

Personen met lagere activiteitsniveaus: Als u niet bezig bent met langdurige lichaamsbeweging of om andere redenen vocht verliest, heeft u waarschijnlijk geen elektrolytensupplement nodig. Door een gevarieerd dieet te consumeren, kunt u de elektrolyten die u nodig hebt uit voedsel halen.

Kinderen die geen wedstrijdsporters zijn: Het meeste onderzoek dat is gedaan naar elektrolytsupplementen voor hardlopers heeft zich gericht op een volwassen populatie. Kinderen worden aangemoedigd om gewoon water te drinken om gehydrateerd te blijven. Als uw kind echter vocht verliest als gevolg van een ziekte of een competitieve atleet is, kunnen ze baat hebben bij elektrolytensupplementen.

In dit artikel

 • Zijn elektrolytsupplementen gunstig voor hardlopers?
 • Wie er misschien niet van profiteert
 • Onze keuzes
 • Hoe we supplementen selecteren
 • Waar moet je op letten?
 • FAQ

Beste overall

Skratch Labs Sport Hydratatie Drank Mix

Skratch Labs Sport Hydratatie Drank Mix

Amazone


Bekijk op Amazon
Bekijk op Walmart
Bekijk op REI
Pros

 • Bevat elektrolyten die verloren zijn gegaan in zweet

 • Voldoende natrium om de hydratatie te behouden

 • Bevat koolhydraten als brandstof

Tegens

 • Moet van tevoren worden voorbereid

Wie beveelt het nog meer aan? Runner’s Wereld koos ook voor de Skratch Labs Sport Hydration Drink Mix.

Wat zeggen kopers? 94% van de meer dan 4.500 Amazon-recensenten beoordeelde dit product met 4 sterren of hoger.

Als u meer dan 60 minuten hardloopt of in de hitte loopt, kan het gebruik van een elektrolytensupplement u helpen gehydrateerd te blijven tijdens het hardlopen en u helpen sneller te rehydrateren na het hardlopen. Skratch Labs Sport Hydration Drink Mix bevat de elektrolyten die verloren zijn gegaan in zweet – natrium, kalium, magnesium en calcium, met een focus op natrium bij 380 milligram per portie. Het is belangrijk om een elektrolytdrank te kiezen met voldoende natriumgehalte, omdat natrium de belangrijkste elektrolyt is die verloren gaat in zweet en het kan uw lichaam helpen water vast te houden.

We vinden het ook leuk dat Skratch een hogere hoeveelheid koolhydraten bevat, omdat dit je kan helpen je glycogeenvoorraden (voorraden koolhydraten) aan te vullen die tijdens het hardlopen worden gebruikt. Skratch heeft 21 gram koolhydraten per schep, waardoor het ideaal is voor mid-run tanken of snel herstel na de run. Skratch is ook op smaak gebracht met fruit en geen kunstmatige zoetstoffen, waardoor een subtiel zoete smaak ontstaat die je aanmoedigt om te blijven drinken.

Prijs op het moment van publicatie: $22

Formulier: Poeder | Calorieën per portie: 80 | Koolhydraten per portie: 21 g | Natrium per portie: 380 mg | Elektrolyten: Natrium, kalium, magnesium, calcium

Beste Poeder

Tailwind Voeding Endurance Brandstof

Tailwind Voeding Endurance Brandstof

Amazone


Bekijk op Amazon
Bekijk op Walmart
Bekijk op REI
Pros

 • Bevat koolhydraten als brandstof

 • Geen kunstmatige zoetstoffen of vulstoffen

Tegens

 • Kan moeilijk zijn om onderweg mee te nemen

Als u op zoek bent naar een elektrolytsupplement in poedervorm dat een krachtige punch heeft, is Tailwind Nutrition Endurance Fuel een geweldige optie. Eén schepje Tailwind levert 25 gram suiker, wat je kan helpen je runs van brandstof te voorzien en een optimaal herstel ondersteunt. Het is gezoet met fruit en biedt een lichtzoete smaak die niet overweldigend is.

Een van de voordelen van het gebruik van poedervormige elektrolytsupplementen is dat u de hoeveelheid naar wens kunt aanpassen. Tailwind raadt aan om twee tot drie schepjes in 24 gram water per uur oefening te doen voor langere trainingen, of één tot twee schepjes voor kortere inspanningen, zodat je dit poeder kunt gebruiken op een manier die voor jou werkt.

Naast koolhydraten is het ook belangrijk om natrium aan te vullen na zware hardloopinspanningen. Tailwind bevat 310 milligram natrium per portie, samen met kleinere hoeveelheden kalium, calcium en magnesium.

Prijs op het moment van publicatie: $40

Formulier: Poeder | Calorieën per portie: 100 | Koolhydraten per portie: 25 g | Natrium per portie: 310 mg | Elektrolyten: Natrium, kalium, magnesium, calcium

Het beste voor lichte runs

Vega Sport Elektrolyt Hydrator

Vega Sport Elektrolyt Hydrator

Amazone


Bekijk op Amazon
Bekijk op Walgreens
Pros

 • NSF gecertificeerd voor sport

 • Bevat vitamine C

Tegens

 • Mogelijk niet geschikt voor tankritten van meer dan 60 minuten

Als je voor een kortere of lichtere run gaat, ben je misschien op zoek naar een elektrolytdrank die je kunt combineren met herstelvoedsel. Enter: Vega Sport Electrolyte Hydrator. Een schepje van dit poeder levert elektrolyten, 100% van de aanbevolen dagelijkse inname van vitamine C en nul gram suiker. Houd er echter rekening mee dat koolhydraten de favoriete brandstofbron van het lichaam zijn en belangrijk zijn voor hardlopers, dus zorg ervoor dat je na het hardlopen herstelt met koolhydraatbevattende voedingsmiddelen.

Vega Sport is NSF-gecertificeerd voor sport, wat betekent dat het is getest om ervoor te zorgen dat het geen stoffen bevat die verboden zijn door sportorganisaties. Dit poeder is er in twee smaken- citroen-limoen of bes, en het bevat geen kunstmatige smaakstoffen of zoetstoffen. Het is ook gecertificeerd veganistisch en niet-GMO. Meng gewoon een schepje in een 16-ounce glas water voor een hydraterende boost.

Prijs op het moment van publicatie: $32

Formulier: Poeder | Calorieën per portie: 5 | Koolhydraten per portie: 2 g | Natrium per portie: 240 mg | Elektrolyten: Natrium, kalium, magnesium, calcium

Beste Gel

Muir Energy Real Food Energy Gel Variety Pakket

Muir Energy Real Food Energy Gel Variety Pakket

Amazone


Bekijk op Amazon
Pros

 • Echte voedselingrediënten

 • Bevat koolhydraten als brandstof

 • Verschillende opties voor hoge intensiteit versus duurlopen

Tegens

 • Lager in natrium

Muir Energy is opgericht door een ultra-afstandswandelaar die de traditionele endurance producten op de markt beu was. Muir’s Real Food Energy Packs bevatten vier tot zes echte voedselingrediënten, waaronder verschillende fruit- en notenmengsels.

Hardlopers kunnen kiezen tussen snel brandende pakketten, waarvan de fabrikant zegt dat ze ideaal zijn voor snelle energie en trainingen met een hogere intensiteit, of langzaam brandende pakketten met toegevoegde gezonde vetten en eiwitten, die de fabrikant aanbeveelt voor uithoudingsactiviteiten zoals marathons, fietsen, wandelen of langere joggen. Je kunt kiezen tussen de twee, afhankelijk van je doelen en behoeften, of kiezen voor een variëteitspakket met beide.

Deze verpakkingen doen meer dan alleen elektrolyten aanvullen. Ze leveren ook energie in de vorm van notenboter (langzaam verbrandende energie) of fruit- en kokosnectar (snel brandende energie). Elk ingrediënt dat in alle producten van Muir wordt gebruikt, is zorgvuldig samengesteld om een hoge nutriëntendichtheid te bieden met een lage gastro-intestinale impact – belangrijk voor duurlopers.

Formulier: Gel | Calorieën per portie: 106-150 | Koolhydraten per portie: 12-18 g | Natrium per portie: 100 mg | Elektrolyten: Kalium, magnesium, natrium, calcium, mangaan

Beste lichte proeverij

Skratch Clear Hydration Drink Mix

Skratch Clear Hydration Drink Mix

Amazone


Bekijk op Amazon
Pros

 • Lichte smaak

 • Bevat elektrolyten die verloren zijn gegaan in zweet

 • Bevat koolhydraten als brandstof

Tegens

 • Moet goed schudden om op te lossen

Hoewel veel elektrolytdranken erg zoet smaken, smaakt Skratch Clear Hydration Drink Mix naar water met een lichte hint van citroen of sinaasappel. Ondanks de subtiele smaak bevat Skratch Clear Hydration 13 gram koolhydraten per portie samen met 270 milligram natrium. Dit koolhydraat- en elektrolytenprofiel is iets lager dan hun sporthydratatiedrankmix, dus je zou voor deze versie kunnen kiezen na kortere runs met een lagere intensiteit. Omdat het in poedervorm wordt geleverd, kunt u de hoeveelheid ook aanpassen aan uw behoeften.

Skratch Clear Hydration Mix is gemaakt met niet-GMO ingrediënten en is glutenvrij, zuivelvrij en koosjer.

Prijs op het moment van publicatie: $22

Formulier: Poeder | Calorieën per portie: 50 | Koolhydraten per portie: 13 g | Natrium per portie: 270 mg | Elektrolyten: Natrium, kalium, magnesium, calcium

Beste Tablet

Nuun Sport: Elektrolyt Drink Tabletten

Nuun Sport Electrolyte Drink Tabletten

Amazone


Bekijk op Amazon
Bekijk op Walmart
Bekijk op Swansonvitamins.com
Pros

 • Informed Sport gecertificeerd

 • Bevat elektrolyten die verloren zijn gegaan in zweet

 • Geen kunstmatige zoetstoffen

Tegens

 • Laag koolhydraatgehalte

Op zoek naar een snelle en eenvoudige elektrolytenaanvuller die je in je sporttas of hardloopbroekzak kunt bewaren? Zoek niet verder dan de sporttabletten van Nuun. Een snelle en eenvoudige tablet biedt 300 milligram natrium, kalium, magnesium en calcium. De tabletten van Nuun zijn gecertificeerd non-GMO, veganistisch, koosjer en glutenvrij.

Dit product is ook Informed Sport-gecertificeerd, wat betekent dat het een certificeringsprogramma voor sportsupplementen heeft doorlopen dat atleten verzekert dat producten regelmatig zijn getest op stoffen die als verboden worden beschouwd in sportwedstrijden.

De sporttabletten van Nuun bevatten slechts 4 gram koolhydraten per portie, dus je moet er niet op vertrouwen als brandstofbron. We raden aan om deze tabletten te gebruiken voor kortere runs of ze te combineren met koolhydraatbevattende voedingsmiddelen voor aanvulling na de training.

Prijs op het moment van publicatie: $38

Formulier: Tablet | Calorieën per portie: 15 | Koolhydraten per portie: 4 g | Natrium per portie: 300 mg | Elektrolyten: Natrium, kalium, magnesium, chloride, calcium

Beste budget

Pedialyte Electrolyte Poeder Strawberry Lemonade

Pedialyte Electrolyte Poeder Strawberry Lemonade

Amazone


Bekijk op Amazon
Bekijk op Walmart
Bekijk op Walgreens
Pros

 • Bevat koolhydraten als brandstof

 • Hoog natriumgehalte ter vervanging van verliezen

 • Budgetvriendelijk

Tegens

 • Bevat kunstmatige kleurstoffen

Elektrolytsupplementen kunnen in prijs variëren en met zoveel producten die allemaal vergelijkbare ingrediënten bevatten, kan het een uitdaging zijn om te weten waar je de grootste waar voor je geld kunt krijgen. Pedialyte is al meer dan 50 jaar een go-to-product en wordt vertrouwd door apothekers en artsen.

Deze poederverpakkingen maken hydrateren gemakkelijk en betaalbaar. Eén stick bevat een krachtige stoot kalium, natrium en chloride, evenals snel brandende suiker – geweldig nieuws voor duursporters die hydratatie en brandstof nodig hebben.

Prijs op het moment van publicatie: $11

Formulier: Poeder | Calorieën per portie: 50 | Koolhydraten per portie: 12 g | Natrium per portie: 490 mg | Elektrolyten: Natrium, chloride, kalium

Beste Capsule

SaltStick Elektrolyt Caps

SaltStick Elektrolyt Caps

Amazone


Bekijk op Amazon
Bekijk op Backcountry.com
Bekijk op REI
Pros

 • Capsulevorm

 • Handig onderweg

Tegens

 • Bevat geen koolhydraten of vocht

SaltStick Electrolyte Caps zijn elektrolythoudende capsules die gemakkelijk onderweg kunnen worden ingenomen voor aanvulling halverwege de activiteit. Met natrium, kalium, magnesium en calcium is hun formule bedoeld om de elektrolytensamenstelling van zweet na te bootsen. Als u liever gewoon water drinkt, kunnen SatSticks een handige manier zijn om elektrolyten op te nemen. Ze kunnen ook gemakkelijk in uw zak worden gedragen terwijl u rent, wandelt of fietst.

Aangezien SaltStick Caps alleen elektrolyten bevatten, moet u ze combineren met zowel koolhydraten als vloeistoffen voor voldoende hydratatie. SaltStick Caps bevatten geen toegevoegde zoetstoffen of vulstoffen en ze zijn niet-GMO en vegetarisch.

Prijs op het moment van publicatie: $24

Formulier: Capsule | Calorieën per portie: 50 | Koolhydraten per portie: 0 g | Natrium per portie: 215 mg | Elektrolyten: Natrium, chloride, kalium, magnesium, calcium

Eindoordeel

Voor een heerlijke en natuurlijk gearomatiseerde electrolyte supplement dat u zal voorzien van zowel brandstof als elektrolyten voor uw runs, probeer Skratch Labs Hydration Mix.

Hoe we supplementen selecteren

Ons team werkt hard om transparant te zijn over waarom we bepaalde supplementen aanbevelen; u kunt hier meer lezen over onze voedingssupplementmethodologie.

We ondersteunen supplementen die evidence-based zijn en geworteld in de wetenschap. We waarderen bepaalde productkenmerken die we geassocieerd vinden met producten van de hoogste kwaliteit. We geven prioriteit aan producten die door derden zijn getest en gecertificeerd door een van de drie onafhankelijke, externe certificeerders: USP, NSF of ConsumerLab.

Het is belangrijk op te merken dat de FDA voedingssupplementen niet beoordeelt op veiligheid en effectiviteit voordat ze op de markt komen. Ons team van experts heeft een gedetailleerde, wetenschappelijk onderbouwde methodologie ontwikkeld om de supplementen te kiezen die we aanbevelen.

Wat te zoeken in elektrolyt supplementen voor hardlopers

Testen door derden

Supplementen die door derden zijn getest, worden naar een laboratorium gestuurd waar ze worden getest om ervoor te zorgen dat ze bevatten wat ze zeggen dat ze bevatten en niet zijn verontreinigd met specifieke risicovolle, veel voorkomende verontreinigingen. Het is echter belangrijk op te merken:

 • Testen door derden test niet om te zien of een product effectief of veilig is voor iedereen, en het zorgt er niet voor dat het supplement niet zal interageren met andere supplementen of medicijnen.
 • Niet alle tests van derden zijn gelijk gemaakt. Het is niet ongebruikelijk dat supplementbedrijven laboratoria betalen voor certificaten na het uitvoeren van minimale tot geen tests.
 • De certificeringen van derden die we kunnen vertrouwen zijn: ConsumerLab, NSF en USP. Deze certificeringen zijn echter moeilijk te verkrijgen en / of duur voor fabrikanten, dus veel bedrijven kiezen ervoor om hun producten niet te laten testen door een van deze drie organisaties.
 • Soms zijn producten die door deze drie bedrijven zijn getest duurder om te proberen de kosten die ze betalen voor certificering te compenseren.
 • Alleen omdat een supplement niet wordt getest door een van deze drie bedrijven, betekent dit niet dat het een slecht product is. We raden aan om wat onderzoek te doen naar de reputatie van de fabrikant en de fabrikant en hun testlaboratorium te bellen om hun protocollen te bepalen en te beslissen of u zich op uw gemak voelt bij het consumeren van het supplement.

Formulier

Elektrolytsupplementen voor hardlopers worden vaak verkocht als kant-en-klare vloeibare dranken, poeders, tabletten, kauwen en gels. De vorm die u kiest, kan afhankelijk zijn van persoonlijke voorkeur, gemak en individuele tolerantie.

Het is belangrijk op te merken dat de vorm van koolhydraten in elektrolytensupplementen kan variëren, waarbij sommige producten voedsel gebruiken zoals fruitpuree, terwijl anderen een snel verteerbare bron van koolhydraten bevatten, zoals maltodextrine, sucrose, fructose of glucose. U zult merken dat u reguliere voedselopties beter verdraagt, maar deze kunnen ook langer duren om te absorberen. Oefen met verschillende elektrolytsupplementen om er een te vinden die voor u werkt.

Ingrediënten en mogelijke interacties

Het is essentieel om de ingrediëntenlijst en het voedingsfeitenpaneel van een supplement zorgvuldig te lezen om te weten welke ingrediënten en hoeveel van elk ingrediënt is opgenomen ten opzichte van de aanbevolen dagelijkse waarde van dat ingrediënt. Breng het supplementetiket naar een zorgverlener om de verschillende ingrediënten in het supplement en eventuele interacties tussen deze ingrediënten en andere supplementen en medicijnen die u gebruikt te bekijken.

Elektrolytsupplementen zijn meestal samengesteld uit water, elektrolyten en koolhydraten, hoewel de hoeveelheden variëren tussen supplementen. Elektrolytensupplementen voor hardlopers zijn meestal geformuleerd om u energie te geven en uw hydratatie tijdens het hardlopen te ondersteunen.

Sommige elektrolytsupplementen bevatten kunstmatige zoetstoffen, kleurstoffen, additieven of conserveermiddelen. Ze kunnen ook toegevoegde vitamines en bindmiddelen bevatten. Veel elektrolytsupplementen bevatten ook cafeïne, dus u moet zich bewust zijn van hoeveel u consumeert als u gevoelig bent voor cafeïne.

Elektrolyt Supplement Dosering

Spreek altijd met een beroepsbeoefenaar in de gezondheidszorg voordat u een supplement aan uw routine toevoegt om ervoor te zorgen dat het supplement geschikt is voor uw individuele behoeften en om te begrijpen welke dosering u moet nemen.

Er is geen aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH) voor elektrolytsupplementen. Er is echter een ADH voor de elektrolyten die ze bevatten.

Het Institute of Medicine stelt dat degenen die trainen bij warm weer moeten streven naar dranken met 20-30 meq / L (440-690 mg / L) natrium, 2-5 meq / L (78-95 mg / L) kalium, en dat zijn 5-10% koolhydraten.

Terwijl de belangrijkste elektrolyten verloren in sweten zijn natrium en kalium, we verliezen ook wat calcium en magnesium. Voor mannen is de adequate inname van kalium per dag 2400 milligram en voor vrouwen is het 2600 milligram. De ADH voor calcium is 1000 milligram voor volwassen mannen en vrouwen. U kunt elektrolytenonevenwichtigheden meestal voorkomen door een algeheel uitgebalanceerd dieet te consumeren en voldoende te hydrateren.

Hoeveel is te veel?

Elektrolytensupplementen kunnen nuttig zijn bij het voorkomen van uitdroging en helpen ervoor te zorgen dat u voldoende brandstof tankt voor langere runs. Als u een uitgebalanceerd dieet consumeert, hoeft u niet dagelijks elektrolytensupplementen te gebruiken om regelmatige activiteit te ondersteunen. Het consumeren van grote hoeveelheden natrium in de loop van de tijd kan het risico op het ontwikkelen van ziekten zoals hartaandoeningen en hoge bloeddruk verhogen. Bovendien kan het nemen van overmatige elektrolytensupplementen zonder voldoende hydratatie leiden tot elektrolytenonevenwichtigheden, dus het is belangrijk om ervoor te zorgen dat u voldoende water drinkt bij het aanvullen met elektrolyten en de aanbevolen doseringen op de verpakking volgt.

Veelgestelde vragen


 • Zijn elektrolytsupplementen nodig voor hardlopers?

  Elektrolytsupplementen zijn niet nodig voor de meeste ontspannen runs bij milde temperaturen, op zeeniveau, bij matige luchtvochtigheid en minder dan een uur. Als je in warme temperaturen loopt (of in zware lagen bij koude temperaturen), je langer dan een uur rent, of je hebt de neiging om zwaar te zweten, wil je misschien een elektrolytensupplement gebruiken, of op zijn minst een drankje met natrium, voor en tijdens je run. Hardlopen in hoge vochtigheidsniveaus of op grote hoogten kan ook een elektrolytsupplement vereisen.


 • Is het mogelijk om te veel elektrolyten te nemen?

  Het is mogelijk om te veel elektrolyten te nemen, wat gevaarlijk kan zijn, vooral voor mensen die gevoelig zijn voor natrium, kalium en calcium. Houd je altijd aan de doseringsaanbevelingen op de verpakking en zorg ervoor dat je voldoende water binnenkrijgt met het product. Gebruik elektrolytensupplementen alleen zoals aanbevolen tijdens langere runs of activiteiten.


 • Hoe maak ik elektrolytwater?

  Om je eigen elektrolytdrank te maken, kun je water of kokoswater combineren met zout plus smaakstoffen naar keuze, zoals een scheutje vruchtensap. Probeer dit zelfgemaakte drankje: combineer 2 kopjes water, 1 1/2 kopje kokoswater, 1/4 kopje citroensap, 1/4 kopje granaatappelsap en 1/4 theelepel zout.


 • Wat gebeurt er als je lichaam weinig elektrolyten bevat?

  Lage niveaus van elektrolyten kunnen gevaarlijk zijn. Lage niveaus van natrium in het bloed, bekend als hyponatriëmie, kunnen leiden tot misselijkheid, hoofdpijn en vermoeidheid, en ernstige dalingen kunnen leiden tot epileptische aanvallen en de dood. Chronisch lage niveaus van andere elektrolyten, zoals calcium, kunnen de gezondheid van de botten beïnvloeden en resulteren in spierspasmen, terwijl een laag kaliumgehalte kan leiden tot abnormale hartritmes. Als u verder gezond bent en een uitgebalanceerd dieet consumeert, zijn tekorten aan deze elektrolyten zeldzaam.


 • Geven elektrolyten je energie?

  Ons lichaam genereert energie uit de macronutriënten, waaronder koolhydraten, eiwitten en vetten. Elektrolyten zijn betrokken bij veel lichamelijke processen en ze helpen ons gehydrateerd te blijven, wat gevoelens van energie kan geven. Ze voorzien ons echter op zichzelf niet van energie.


 • Welke voedingsmiddelen hebben elektrolyten?

  Verschillende elektrolyten zijn te vinden in verschillende voedingsmiddelen. Voedingsmiddelen met een hoog kaliumgehalte omvatten bananen en aardappelen, terwijl zuivelproducten en donkere bladgroenten zoals boerenkool calcium bevatten. Magnesium is te vinden in peulvruchten en noten. Door een uitgebalanceerd dieet te consumeren, krijgt u waarschijnlijk voldoende elektrolyten.

 • Beste overall: Skratch Labs Sport Hydration Drink Mix is een natuurlijk gearomatiseerd poeder dat de elektrolyten bevat die verloren zijn gegaan in zweet, samen met koolhydraten om u te helpen bijtanken.
 • Beste Gel: Muir Energy Real Food Energy Gel Variety Pack is een handige gel die je halverwege de run kunt nemen, met elektrolyten en snel- of langzaam verteerbare opties om uit te kiezen op basis van de intensiteit en duur van je run.

Spreek altijd met een zorgverlener voordat u een supplement aan uw routine toevoegt om ervoor te zorgen dat het supplement geschikt is voor uw individuele behoeften en welke dosering u moet nemen.

Formulier: Poeder | Calorieën per portie: 80 | Koolhydraten per portie: 21 g | Natrium per portie: 380 mg | Elektrolyten: Natrium, kalium, magnesium, calcium

Formulier: Poeder | Calorieën per portie: 100 | Koolhydraten per portie: 25 g | Natrium per portie: 310 mg | Elektrolyten: Natrium, kalium, magnesium, calcium

Formulier: Poeder | Calorieën per portie: 5 | Koolhydraten per portie: 2 g | Natrium per portie: 240 mg | Elektrolyten: Natrium, kalium, magnesium, calcium

Formulier: Gel | Calorieën per portie: 106-150 | Koolhydraten per portie: 12-18 g | Natrium per portie: 100 mg | Elektrolyten: Kalium, magnesium, natrium, calcium, mangaan

Formulier: Poeder | Calorieën per portie: 50 | Koolhydraten per portie: 13 g | Natrium per portie: 270 mg | Elektrolyten: Natrium, kalium, magnesium, calcium

Formulier: Tablet | Calorieën per portie: 15 | Koolhydraten per portie: 4 g | Natrium per portie: 300 mg | Elektrolyten: Natrium, kalium, magnesium, chloride, calcium

Formulier: Poeder | Calorieën per portie: 50 | Koolhydraten per portie: 12 g | Natrium per portie: 490 mg | Elektrolyten: Natrium, chloride, kalium

Formulier: Capsule | Calorieën per portie: 50 | Koolhydraten per portie: 0 g | Natrium per portie: 215 mg | Elektrolyten: Natrium, chloride, kalium, magnesium, calcium

Voor een heerlijk en natuurlijk gearomatiseerd elektrolytensupplement dat u zowel brandstof als elektrolyten voor uw runs biedt, probeert u Skratch Labs Hydration Mix.