7 Beste elektrolytdranken van 2023 volgens een diëtist

7 Beste elektrolytdranken van 2023 volgens een diëtist

We onderzoeken, testen, beoordelen en bevelen onafhankelijk de beste
Producten. Beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg beoordelen artikelen op medische nauwkeurigheid. Meer informatie over
ons proces. Als u iets koopt via onze links, kunnen we een commissie verdienen.

Je hebt waarschijnlijk veel verschillende meningen gehoord over elektrolytdranken. Als u een uitgebalanceerd dieet eet en voor kortere duur traint, is een elektrolytendrank waarschijnlijk niet nodig – u zou in staat moeten zijn om te herstellen met gewoon water en voedsel. Als u echter langer dan een uur lang een intensieve training van enige duur of oefening doet, vooral in warme omstandigheden, kunt u overwegen een elektrolytdrank te gebruiken om u te helpen sneller te rehydrateren.

Wanneer u beslist welke elektrolytdrank het beste bij u past, moet u rekening houden met de ingrediënten, het type elektrolyten, de dosis en het budget dat het beste bij uw behoeften past. “Let extra op de hoeveelheid natrium. Natrium verbetert het vasthouden van vocht, waardoor je meer gehydrateerd blijft in vergelijking met het drinken van gewoon water,” zegt Kristy Baumann, RD, een diëtist die gespecialiseerd is in het werken met hardlopers.

Elektrolytendranken bevatten soms ook koolhydraten in de vorm van suiker om glycogeenvoorraden aan te vullen, de opgeslagen vorm van koolhydraten in je lichaam die worden verbruikt wanneer je traint. Koolhydraten kunnen je lichaam ook verder helpen om water vast te houden. Plus, “De smaak moedigt je aan om meer te drinken tijdens het sporten, wat het risico op uitdroging kan helpen verminderen,” zegt Baumann.

bodymindspirit Fit goedgekeurde elektrolytdranken

 • Beste overall: Skratch Labs Sport Hydration Mix bevat niet alleen elektrolyten in de hoeveelheden die je verliest in zweet, maar het vult ook je koolhydraten aan en is van nature op smaak gebracht met citroen- en limoenoliën en sappen.
 • Beste onderweg: Liquid I.V. Hydration Multiplier verpakt in natrium, koolhydraten, vitamine C, B3, B5, B6 en B12 in elk handig pakket.

Spreek altijd met een zorgverlener voordat u een supplement aan uw routine toevoegt om ervoor te zorgen dat het supplement geschikt is voor uw individuele behoeften en welke dosering u moet nemen.

Zijn elektrolytdranken gunstig?

Hoewel elektrolytdranken meestal niet nodig zijn voor dagelijks gebruik, zijn er enkele situaties waarin ze uiterst nuttig kunnen zijn om uitdroging te voorkomen.

Als u te veel elektrolyten hebt verloren en probeert te rehydrateren met gewoon water, is uitdroging nog steeds mogelijk. Uitdroging kan de stress op je hart verhogen, lichaamsbeweging moeilijker maken en je vermogen om je lichaamstemperatuur te reguleren verminderen. Wanneer atleten twee procent van hun lichaamsgewicht verliezen door waterverlies, kan dit resulteren in verminderde aerobe prestaties en cognitieve achteruitgang. In sommige gevallen kan het drinken van te veel gewoon water leiden tot hyponatriëmie, een gevaarlijke aandoening waarbij het natriumgehalte in het bloed te laag wordt.

Mensen die baat kunnen hebben bij elektrolytdranken om uitdroging te voorkomen, zijn onder meer:

 • Atleten die zich bezighouden met langdurige inspannende oefeningen: Atleten die langer dan een uur inspannende oefeningen doen, of die intense intervallen opnemen, kunnen baat hebben bij het gebruik van elektrolytdranken om uitdroging te voorkomen. Dranken die elektrolyten en kleine hoeveelheden koolhydraten bevatten, kunnen de snelheid verbeteren waarmee uw cellen natrium en water opnemen, waardoor u sneller kunt rehydrateren. Deze drankjes smaken meestal ook beter, wat je aanmoedigt om meer te drinken.
 • Degenen die sporten bij warm weer: Elektrolytdranken kunnen vooral handig zijn als u langdurig traint bij warm weer.
 • Degenen die hoogteveranderingen ervaren: Als u naar een plaats met grote hoogte reist en u bent er niet aan gewend, kan dit resulteren in een elektrolytenonbalans. U kunt overwegen om elektrolytdranken samen met water en koolhydraten op te nemen.
 • Mensen met vochtverlies door diarree of braken: We verliezen ook vloeistoffen en elektrolyten via uitwerpselen en braken. Als u overmatig vochtverlies ervaart als gevolg van een ziekte, kunt u baat hebben bij een elektrolytendrank samen met voldoende water en voedsel. Het is het beste om uw zorgverlener te raadplegen om te bepalen of een elektrolytdrank noodzakelijk is.

Wie kan niet profiteren van elektrolyt supplementen

 • Recreatieve sporters: Als u minder dan een uur op lage tot matige intensiteit traint (als u comfortabel kunt praten of zingen tijdens het sporten), heeft u waarschijnlijk geen elektrolytdranken nodig. U zult waarschijnlijk niet genoeg elektrolyten uitzweten om snel en onmiddellijk te worden aangevuld. Door te focussen op recuperatie met water en voedsel dat zowel zout als het andere elektrolyt bevates verloren in zweet, zul je in staat zijn om te vervangen wat je verloren.
 • Sedentaire personen: Als u niet traint en om een andere reden, zoals een ziekte, geen grote hoeveelheden vocht hebt verloren, hoeft u waarschijnlijk geen elektrolytendrank te gebruiken. Je kunt je in plaats daarvan concentreren op gehydrateerd blijven met gewoon water. Bovendien bevatten sommige elektrolytdranken toegevoegde suikers die gunstig kunnen zijn voor atleten, maar waarschijnlijk niet nodig zijn als u een uitgebalanceerd dieet volgt.
 • Kinderen die geen atleten met een hoge intensiteit zijn: Elektrolytdranken zijn meestal niet nodig voor kinderen die zich bezighouden met routinematig spelen. Het meeste onderzoek naar elektrolytdranken is uitgevoerd bij volwassenen en kinderen moeten zich over het algemeen wenden tot water als een eerste middel voor hydratatie. Elektrolytdranken kunnen echter ten goede komen aan kinderen die wedstrijdsporters zijn of die het risico lopen op uitdroging als gevolg van ziekte.

In dit artikel

 • Zijn elektrolytdranken gunstig?
 • Wie er misschien niet van profiteert
 • Onze keuzes
 • Elektrolytdranken die we niet aanbevelen
 • Hoe we supplementen selecteren
 • Waar moet je op letten?
 • FAQ
 • Waarom Trust bodymindspirit Fit

Beste overall

Skratch Labs Sport Hydratatie Drank Mix

Skratch Labs Sport Hydratatie Drank Mix

Amazone


Bekijk op Amazon
Bekijk op Walmart
Bekijk op REI
Pros

 • Bevat elektrolyten die verloren zijn gegaan in zweet

 • Bevat koolhydraten om te helpen bij rehydratatie

 • Op smaak gebracht met natuurlijke ingrediënten

Tegens

 • Vereist voorbereiding met water

We vinden het leuk dat de Skratch Labs Sports Hydration-mix overeenkomt met de elektrolyten die verloren zijn gegaan in zweet, met 380 milligram natrium, 39 milligram kalium, 44 milligram calcium en 39 milligram magnesium per schep. Als extra bonus bevat Skratch ook 21 gram koolhydraten. Deze toegevoegde suikers kunnen je helpen energie te geven tijdens lange uithoudingsevenementen en ook helpen je lichaam om vocht vast te houden, wat je kan helpen sneller te hydrateren. Het consumeren van te veel suiker tegelijk tijdens het sporten kan leiden tot spijsverteringsproblemen, dus we vinden het leuk dat Skratch matige hoeveelheden bevat.

Een belangrijke overweging voor veel atleten is smaak – veel elektrolytdranken zijn overdreven zoet. Een goed smakend drankje zal je echter aanmoedigen om meer te drinken. Skratch hydratatiemix gebruikt geen kunstmatige smaakstoffen, maar gebruikt in plaats daarvan fruit om hun drankmix op smaak te brengen, wat een subtiel zoete smaak biedt. Skratch is er in verschillende smaken waaruit je kunt kiezen, zoals citroen limoen, aardbeienlimonade en zomerperzik.

Aangezien dit een poeder is, moet het van tevoren met water worden gemengd. Als u van plan bent om het te gebruiken tijdens het sporten, kan het enige planning van tevoren vereisen. Dit product is ook gecertificeerd glutenvrij, koosjer, non-GMO en zuivelvrij.

Prijs op het moment van publicatie: $ 22 ($ 1,10 per portie)

Formulier: Poeder | Elektrolyten inbegrepen: Natrium, kalium, calcium, magnesium | Natrium: 380 mg/svg | Koolhydraten: 21 g/svg | Aanbevolen gebruik: 1 schepje in 12-16 oz vloeistof per uur oefening

Beste single serve

Vloeibare IV Hydratatie Multiplier Electrolyte Drink Mix

Liquid IV Hydration Multiplier Elektrolyt Drink Mix

Amazone


Bekijk op Amazon
Bekijk op Dick’s
Bekijk op Academy.com
Pros

 • Bevat vitamine C, B3, B5, B6 en B12

 • Enkele serveerpakketten voor eenvoudig gebruik

 • Geen kunstmatige ingrediënten

Tegens

 • Bevat geen calcium of magnesium

 • Vereist voorbereiding met water

Als u onderweg bent, kan Liquid I.V. van pas komen met zijn enkele serveerpakketten. Liquid I.V. is geformuleerd met behulp van een technologie genaamd Cellular Transport Technology (CTT), gebaseerd op de richtlijnen van de Wereldgezondheidsorganisatie voor het formuleren van rehydratatiedranken, die werd ontwikkeld in de jaren 1960 en 1970 om te helpen corrigeren voor extreme uitdroging en is een standaard die nog steeds wordt gebruikt. Deze richtlijn suggereert een precieze verhouding van natrium, glucose en water die rehydratatie ondersteunt voor mensen met een risico op ernstige uitdroging.

Een portie van deze poedervormige mix is hoger in natrium, met 500 milligram, samen met 11 gram koolhydraten. Dit natriumgehalte kan gunstig zijn als u intensief traint en een zoute trui bent – witte strepen op uw kleding of gezicht na het sporten zijn een goede indicatie. Als je echter geen zoute bent trui of met risico op uitdroging als gevolg van ziekte of intensieve lichaamsbeweging, deze optie kan te hoog in natrium voor u zijn.

Liquid I.V. bevat ook vitamine C, B3, B5, B6 en B12. Vitamine C is belangrijk voor weefselherstel en de B-vitamines zijn betrokken bij de energieproductie, dus het is belangrijk om voldoende hoeveelheden te krijgen als u een fervent sporter bent. Dit product bevat geen calcium en magnesium, hoewel u deze elektrolyten kunt verkrijgen via voedsel zoals zuivelproducten en bladgroenten.

Liquid I.V. is er trots op niet-GMO te zijn en vrij van gluten, soja en zuivel. Als extra bonus doneert Liquid I.V. voor elke aankoop een portie Liquid I.V. aan iemand in nood.

Prijs op het moment van publicatie: $ 24 ($ 1,50 per portie)

Formulier: Poeder | Elektrolyten inbegrepen: Natrium-, kalium-, fosfor- | Natrium: 500 mg | Koolhydraten: 11 g | Aanbevolen gebruik: Leeg 1 pakje in 16 oz water

Beste Cafeïnehoudende

Tailwind Nutrition Cafeïnehoudende Duurbrandstof

Tailwind Nutrition Cafeïnehoudende Duurbrandstof

Rugwind


Bekijk op Amazon
Bekijk op REI
Pros

 • Bevat cafeïne voor een extra boost

 • Bevat elektrolyten die verloren zijn gegaan in zweet

 • Bevat koolhydraten om te helpen bij rehydratatie

Tegens

 • Vereist voorbereiding met water

Als je een cafeïneliefhebber en een atleet bent, kan het eigenlijk een goede zaak zijn. Onderzoek toont aan dat matige doses cafeïne de duurprestaties ten goede kunnen komen. Het gebruik van Tailwind tijdens het sporten kan een drievoudig doel dienen om u te voorzien van calorieën, elektrolyten en cafeïne.

Een schepje Tailwind Endurance Fuel bevat 35 milligram cafeïne samen met 25 gram suiker per portie. Als u zich bezighoudt met uithoudingsactiviteiten van meer dan een uur, moet u mogelijk koolhydraten consumeren tijdens het sporten. Dit kan vooral gunstig zijn als u moeite heeft om regelmatig voedsel te eten of niet graag andere producten zoals gels of kauwen gebruikt tijdens het sporten.

Tailwind Endurance Fuel bevat de elektrolyten die verloren zijn gegaan in zweet, met 303 milligram natrium, 88 milligram kalium, 26 milligram calcium en 14 milligram magnesium per portie. We vinden het ook leuk dat het geen kleurstoffen of conserveermiddelen bevat en fruit gebruikt om dit poeder op smaak te brengen. Het is ook vrij van soja en zuivel en is niet-GMO.

Prijs op het moment van publicatie: $ 40 ($ 0,80 per portie)

Formulier: Poeder | Elektrolyten inbegrepen: Natrium, kalium, calcium, magnesium | Natrium: 303 mg/svg | Koolhydraten: 25 g/svg | Aanbevolen gebruik: 2-3 schepjes in 24 oz vloeistof per uur training voor lange duurtrainingen of 1-2 schepjes voor kortere trainingen

Beste Tablet

Nuun Sport Electrolyte Drink Tabletten

Nuun Sport Hydratatie Tabletten

Amazone


Bekijk op Amazon
Bekijk op Walmart
Bekijk op Dick’s
Pros

 • Oplosbare tablet

 • Bevat elektrolyten die verloren zijn gegaan in zweet

 • Geen kunstmatige zoetstoffen

 • Goedkoop per portie

Tegens

 • Gezoet met stevia in plaats van suiker

We weten dat niet iedereen op zoek is naar zowel elektrolyten als koolhydraten uit elektrolytendranken, dus we wilden een optie met minder suiker opnemen. Nuun Sport Electrolyte Drink Tabletten bevatten 1 gram suiker, 300 milligram natrium, plus kalium, calcium en magnesium. Als u echter in warme omstandigheden bezig bent met inspannende oefeningen, kan het toevoegen van koolhydraten aan vloeistof u helpen sneller te hydrateren. Als u liever een elektrolytdrank met minder suiker drinkt, zorg er dan voor dat u ook bijtankt met voedsel.

Nuun-tabletten lossen op in water en produceren een koolzuurhoudende drank. Hoewel dit leuk kan zijn na het sporten, moet u er rekening mee houden dat het moeilijk kan zijn om halverwege de training te drinken. Deze tabletten zijn gecertificeerd non-GMO, veganistisch, koosjer en zijn vrij van zuivel en gluten. Ze zijn gezoet met stevia, een natuurlijke calorievrije zoetstof met een duidelijke smaak die al dan niet bij uw smaakvoorkeuren past.

Prijs op het moment van publicatie: $ 22 ($ 0,55 per portie)

Formulier: Tablet | Elektrolyten inbegrepen: Natrium, chloride, calcium, kalium, magnesium | Natrium: 300 mg/svg | Koolhydraten: 4 g/svg | Aanbevolen gebruik: Plaats 1 tablet in 16 oz water

Het beste voor lange endurance-evenementen

Maurten Drank Mix 160

Maurten Drank Mix 160

De Feed


Bekijk op Fleetfeet.com
Bekijk op Thefeed.com
Pros

 • Hoog koolhydraatgehalte

 • Enkelvoudig serveerpakket

 • Onderdeel van het Informed Sport Programma

Tegens

 • Eén smaak

 • Bevat geen kalium, magnesium of calcium

 • Duur per portie

Als u deelneemt aan lange duurevenementen zoals marathons, ultramarathons en triatlons, hebt u waarschijnlijk hogere hoeveelheden koolhydraten nodig. Als je meedoet aan warm weer, heb je waarschijnlijk ook grotere hoeveelheden elektrolyten nodig. Maurten Drink Mix 160 bevat 39 gram koolhydraten en 400 milligram natrium per portie.

Maurten maakt gebruik van een gepatenteerde Hydrogel-technologie waarmee u grotere hoeveelheden koolhydraten kunt consumeren zonder maagklachten te veroorzaken. Het bevat geen kalium, magnesium of calcium, dus zorg ervoor dat u deze elektrolyten via voedsel verkrijgt. Maurten maakt ook een nog hogere koolhydraatdrankmix, Maurten Drink Mix 360, met 79 gram koolhydraten en 200 gram natrium per portie.

Maurten Drink Mix bevat geen kunstmatige toevoegingen. Het komt echter maar in één smaak, die mild zoet is, dus je zou kunnen overwegen om eerst een enkele serveeroptie uit te proberen. We vinden het leuk dat elke batch Maurten Drink Mix wordt getest door Informed Sport, een wereldwijd testprogramma voor sport en voedingssupplementen, om ervoor te zorgen dat het geen stoffen bevat die door sportorganisaties zijn verboden.

Prijs op het moment van publicatie: $ 2,70 voor een enkel pakket ($ 2,70 per portie)

Formulier: Poeder | Elektrolyten inbegrepen: Natrium | Natrium: 400 mg/svg | Koolhydraten: 39 g /svg | Aanbevolen gebruik: Meng 1 pakje met 500 ml water

Het beste voor ziektegerelateerd vochtverlies

Pedialyte Elektrolyt Oplossing Niet gearomatiseerd

pedialyte-niet-gearomatiseerd

Met dank aan Target


Bekijk op Amazon
Bekijk op CVS
Bekijk op Walgreens
Pros

 • Goedgekeurd voor gebruik door kinderen

 • Bevat zink voor extra immuunondersteuning

 • Geen kunstmatige zoetstoffen

 • Klaar om te drinken

Tegens

 • Gearomatiseerde versies bevatten kleurstoffen

 • Duur

Als u of uw kind vochtverlies ervaart, zoals braken of diarree door ziekte, kan Pedialyte een goede keuze zijn voor elektrolytendranken. Pedialyte is een vloeibare drank die 370 milligram natrium, 440 milligram chloride, 280 milligram kalium en 10 gram koolhydraten per portie bevat om u te helpen rehydrateren en verloren elektrolyten te vervangen. Het bevat ook 2,8 milligram zink per portie, wat in verband is gebracht met verminderde duur en ernst van diarree.

Hoewel Pedialyte een heilzame elektrolytdrank kan zijn als u vochtverlies ervaart als gevolg van diarree of braken, moet u een zorgverlener raadplegen om te bepalen of het geschikt voor u is. In tegenstelling tot veel elektrolytdranken, is pedialyte goedgekeurd voor kinderen om te gebruiken. Gearomatiseerde versies bevatten echter toegevoegde kleurstoffen, en dit kan ook een duurdere keuze zijn.

Prijs op het moment van publicatie: $ 59 ($ 2,46 per portie)

Formulier: Vloeibare | Elektrolyten inbegrepen: Natrium, chloride, kalium | Natrium: 370 mg | Koolhydraten: 10 g/svg | Aanbevolen gebruik: Voor kinderen vanaf 1 jaar, kleine frequente slokjes om de 15 minuten, waardoor de portiegrootte toeneemt zoals getolereerd zolang diarree aanhoudt.

Beste laag suikergehalte

Thorne Research Katalyte Lemon Lime Gearomatiseerd

Thorne Research Katalyte Lemon Lime Gearomatiseerd

Met dank aan Amazon


Bekijk op Amazon
Bekijk op IHerb
Pros

 • NSF Sport Gecertificeerd

 • Minder dan 1 g suiker

 • Budgetvriendelijk

 • Bevat zink en B12

Tegens

 • Slechts één smaak beschikbaar

We willen niet allemaal de extra suiker die bij veel elektrolytdranken hoort; en als dat het geval is, is Thorne’s Catalyte elektrolytpoeder iets voor jou. Het is licht gezoet met stevia, waardoor de calorieën laag blijven tot 20 per serveren, met een subtiele citroen limoen smaak.

Hoewel het ontbreekt aan suiker, zit het vol met 485 mg natrium, 96 mg kalium, 80 mg chloride, 80 mg calcium en 40 mg magnesium. Naast elektrolyten bevat dit product ook zink en B12. B12 is belangrijk voor DNA, bloed en het zenuwstelsel, maar als je al een supplement met veel B12 neemt, is dit misschien niet geschikt voor jou.

Omdat dit product NSF-sportgecertificeerd is, kunt u er zeker van zijn dat het is geanalyseerd op zuiverheid. Dit maakt de Thorne Research Catalyte elektrolyt een bijzonder goede optie voor atleten die op zoek zijn naar een product dat geen stoffen bevat die verboden zijn door grote atletische organisaties.

Prijs op het moment van publicatie: $ 23 ($ 0,77 per portie)

Formulier: Poeder | Elektrolyten inbegrepen: Natrium-, magnesium-, kalium-, chloride- en calcium- | Natrium: 485 mg | Koolhydraten: 5 g/svg | Aanbevolen gebruik: Meng 1 lepel (10,4 g) met ten minste 12 ons water.

Elektrolytdranken die mogelijk niet voldoende hydratatie bieden

Kokoswater

Hoewel kokoswater een uitstekende bron van kalium is en prima is voor regelmatige dagelijkse hydratatie, is het van nature laag in natrium. Als u langdurig traint of traint in de hitte, raden we u aan een elektrolytdrank te kiezen die natrium bevat om u te helpen vervangen wat u bent kwijtgeraakt en om sneller te rehydrateren.

Gatorade Nul

Gatorade Zero bevat de elektrolyten natrium en kalium. Het bevat echter geen suiker, wat u kan helpen sneller te hydrateren en bij te tanken tijdens en na inspannende en langdurige inspanning. Het bevat ook kunstmatige zoetstoffen en kleurstoffen.

“Reguliere gatorade daarentegen is een effectieve, betaalbare rehydraterende elektrolytdrank. Gatorade wordt echter gemaakt met behulp van kunstmatige smaak- en kleurstoffen, die je misschien liever niet consumeert,” zegt Autumn Rauchwerk, een geregistreerde diëtist en atleet met haar masterdiploma in voeding en inspanningsfysiologie.

“Gatorade heeft een hoge hoeveelheid toegevoegde suiker, wat gunstig is voor rehydratatie bij zeer actieve personen die intensief of in warme omstandigheden trainen en voor degenen die ziek zijn en het risico lopen op uitdroging. Het is echter niet nodig voor casual atleten of mensen die niet actief zijn. Uiteindelijk is het aan u om de risico’s en voordelen af te wegen en te bepalen welke elektrolytdrank voor u de beste keuze is”, zegt Rauchwerk.

Lmnt

LMNT is een elektrolytpoeder dat bedoeld is om in water te worden gemengd. Het bevat geen toegevoegde suiker en heeft 1.000 milligram natrium per portie. Hoewel we na inspannende training drankjes met wat toegevoegd natrium willen kiezen, is dit hoge niveau misschien niet voor iedereen geschikt.

Ultima Vuller

Ultima Replenisher is een poedervormige drankmix. Hoewel het kalium, calcium en magnesium bevat, bevat het slechts 55 milligram natrium per portie en bevat het geen koolhydraten. We zouden daarom niet aanraden om deze drankmix te gebruiken om bij te tanken en te hydrateren van inspannende inspanningen.

Essentia Elektrolyt Water

Essentia Electrolyte Water wordt op de markt gebracht als een alkalisch water doordrenkt met elektrolyten. Er is niet genoeg onderzoek dat de voordelen van alkalisch water ten opzichte van gewoon water ondersteunt. Aangezien Essentia alleen sporenhoeveelheden elektrolyten bevat, zou het niet voldoende zijn om aan te vullen wat je tijdens het sporten bent kwijtgeraakt. U kunt vasthouden aan regelmatige waterhydratatie om geld te besparen.

Vitamine Water

Vitaminewater wordt geadverteerd als water met toegevoegde elektrolyten. De elektrolyten die erin zitten zijn echter vaak niet die verloren zijn gegaan in zweet. Van belang is dat het geen natrium bevat om te helpen bij het herstel van langdurige lichaamsbeweging.

Watermeloen Water

Watermeloenwater wordt op de markt gebracht als verpakt met elektrolyten om te helpen bij het herstel van de training. Het bevat echter heel weinig natrium en de ingrediënten zijn voornamelijk watermeloen en water. U kunt overwegen om vast te houden aan gewoon water om geld te besparen.

Hoe we supplementen selecteren

Ons team werkt hard om transparant te zijn over waarom we bepaalde supplementen aanbevelen; u kunt hier meer lezen over onze voedingssupplementmethodologie.

We ondersteunen supplementen die evidence-based zijn en geworteld in de wetenschap. We waarderen bepaalde productkenmerken die we geassocieerd vinden met producten van de hoogste kwaliteit.

Het is belangrijk op te merken dat de FDA voedingssupplementen niet beoordeelt op veiligheid en effectiviteit voordat ze op de markt komen. Ons team van experts heeft een gedetailleerde, wetenschappelijk onderbouwde methodologie ontwikkeld om de supplementen te kiezen die we aanbevelen.

Waar u op moet letten bij een elektrolytdrank

Testen door derden

Supplementen die door derden zijn getest, worden naar een laboratorium gestuurd waar ze worden getest om ervoor te zorgen dat ze bevatten wat ze zeggen dat ze bevatten en niet zijn verontreinigd met specifieke risicovolle, veel voorkomende verontreinigingen. Het is echter belangrijk op te merken:

 1. Testen door derden test niet om te zien of een product effectief of veilig is voor iedereen, en het zorgt er niet voor dat het supplement niet zal interageren met andere supplementen of medicijnen.
 2. Niet alle tests van derden zijn gelijk gemaakt. Het is niet ongebruikelijk dat supplementbedrijven laboratoria betalen voor certificaten na het uitvoeren van minimale tot geen tests.
 3. De certificeringen van derden die we kunnen vertrouwen zijn: ConsumerLab.com, NSF en USP. Deze certificeringen zijn echter moeilijk te verkrijgen en / of duur voor fabrikanten, dus veel bedrijven kiezen ervoor om hun producten niet te laten testen door een van deze drie organisaties.
 4. Soms zijn producten die door deze drie bedrijven zijn getest duurder om te proberen de kosten die ze betalen voor certificering te compenseren.
 5. Alleen omdat een supplement niet wordt getest door een van deze drie bedrijven, betekent dit niet dat het een slecht product is. We raden aan om wat onderzoek te doen naar de reputatie van de fabrikant en de fabrikant en hun testlaboratorium te bellen om hun protocollen te bepalen en te beslissen of u zich op uw gemak voelt bij het consumeren van het supplement.

Sportsupplementen, waaronder elektrolytdranken, worden niet vaak door derden getest om hun ingrediënten te verifiëren en ervoor te zorgen dat ze vrij zijn van potentiële verontreinigingen. Maar het is mogelijk dat ze besmet zijn met ingrediënten die verboden zijn door sportorganisaties. Als u een competitieve atleet bent, wilt u misschien producten kiezen die door derden zijn getest op stoffen die in de sport verboden zijn. Deze certificeringen omvatten Informed Sport of NSF Certified for Sport.

Formulier

Elektrolytdranken zijn verkrijgbaar als bereide vloeibare dranken, poeders en tabletten die oplossen in vloeistof. Overweeg welk type oefening u zult doen om de beste vorm voor u te bepalen.

Ingrediënten &potentiële interacties

Het is essentieel om de ingrediëntenlijst en het voedingsfeitenpaneel van een supplement zorgvuldig te lezen om te weten welke ingrediënten en hoeveel van elk ingrediënt is opgenomen, in verhouding tot de aanbevolen dagelijkse waarde van dat ingrediënt. Breng het supplementetiket naar uw zorgverlener om de verschillende ingrediënten in het supplement en eventuele interacties tussen deze ingrediënten en andere supplementen en medicijnen die u gebruikt te bekijken.

Elektrolytdranken variëren in hun ingrediënten. De meeste bevatten water, natrium, kalium, calcium en magnesium, in verschillende hoeveelheden. Sommige bevatten extra ingrediënten, waaronder vitamines, zoals de B-vitamines, vitamine C of toegevoegde smaakstoffen. Als u gevoelig bent voor cafeïne, houd er dan rekening mee dat sommige elektrolytdranken ook cafeïne bevatten.

De belangrijkste elektrolyt om op te letten in een rehydratatiedrank is natrium. “Als je voor een langere periode in de hitte zweet, meerdere uren traint of op grote hoogte rent, overweeg dan om een elektrolytdrank te kiezen met een hoger elektrolytprofiel en meer natrium,” zegt Baumann.

Sommige elektrolytdranken bevatten toegevoegde suikers. Deze suikers zijn bedoeld om atleten die zich bezighouden met langdurige lichaamsbeweging een bron van energie te bieden en kunnen atleten ook helpen gehydrateerd te blijven. Als u voor kortere duur of met lagere intensiteiten traint, moet u in staat zijn om voldoende te herstellen door water te drinken en een uitgebalanceerde maaltijd te eten.

Bepaalde elektrolytdranken bevatten ook kunstmatige kleurstoffen. Hoewel de FDA het gebruik van kleuradditieven heeft goedgekeurd, heeft beperkt onderzoek voedselkleurstoffen aan kanker gekoppeld.

Electrolyt Drink Dosering

Er is geen aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH) voor elektrolytdranken, maar er zijn gevestigde aanbevelingen voor de mineralen die ze bevatten. De aanbevolen hoeveelheid verschilt per leeftijd, geslacht en algehele gezondheid en zal ook verschillen voor mensen die zwanger zijn of borstvoeding geven.

Volgens het Institute of Medicine, als u langdurige fysieke activiteit uitvoert bij warm weer, moet u drankjes opnemen met 20-30 meq / L (440-690 mg / L) natrium, 2-5 meq / L (78-95 mg / L) kalium en vijf tot tien procent koolhydraten.

Veel elektrolytdranken bevatten ook kleine hoeveelheden calcium en magnesium, hoewel de hoeveelheden die verloren gaan in zweet erg laag zijn. Als u er zeker van bent dat u aan uw dagelijkse behoeften van deze mineralen uit voedsel voldoet, kunt u onevenwichtigheden voorkomen. De adequate inname van kalium per dag voor volwassen mannen is 2400 milligram en voor volwassen vrouwen is 2600 milligram. De ADH voor calcium is 1.000 milligram voor volwassen mannen en vrouwen.

Hoeveel is te veel?

Elektrolytdranken worden over het algemeen goed verdragen. Als u echter dagelijks veel elektrolytendranken consumeert, kan dit leiden tot een teveel aan elektrolyten. Hoge natriuminnames in de loop van de tijd kunnen uw risico op het ontwikkelen van hoge bloeddruk en hartaandoeningen verhogen. Hoewel er risico’s verbonden zijn aan het overmatig consumeren van kalium, magnesium en calcium, is het onwaarschijnlijk dat de hoeveelheden in elektrolytdranken schade veroorzaken.

Omdat sommige elektrolytdranken toegevoegde koolhydraten bevatten, kan overconsumptie ook bijdragen aan gaatjes en overmatige suikerinname.

Veelgestelde vragen


 • Welke dranken hebben elektrolyten?

  Veel dranken bevatten elektrolyten in verschillende hoeveelheden. Dit omvat natuurlijke vloeistoffen zoals kokoswater, vruchtensappen en melk, evenals bereide dranken zoals sportdranken. Sommige van deze dranken, zoals kokoswater, bevatten echter weinig natrium en zijn daarom mogelijk niet geschikt voor het vervangen van elektrolyten na inspannende en langdurige inspanning.


 • Kun je te veel elektrolyten drinken?

  Het drinken van te veel elektrolyten kan met name leiden tot hoge niveaus van natrium, wat na verloop van tijd het risico op bepaalde ziekten zoals hoge bloeddruk kan verhogen.


 • Hoe maak ik mijn eigen elektrolytendrank?

  Je kunt je eigen elektrolytdrank maken door water of kokoswater te combineren met wat zout, samen met smaakstoffen die je lekker vindt, zoals citroensap of een scheutje vruchtensap. Probeer deze elektrolytdrank: Meng 2 kopjes water, 1 1/2 kopjes kokoswater, 1/4 kopje granaatappelsap, 1/4 kopje citroensap en 1/4 theelepel zout.


 • Kan ik elke dag elektrolytwater drinken?

  “De meeste niet-gearomatiseerde elektrolytwateren bevatten een disclaimer dat de elektrolyten worden toegevoegd voor smaak, omdat er niet genoeg elektrolyten zijn opgenomen om enig verschil te maken in je lichaam,” zegt Autumn Rauchwerk, een geregistreerde diëtist met een masterdiploma in voeding en inspanningsfysiologie.

  “Deze wateren zijn waarschijnlijk niet schadelijk en zijn zo goed als gewoon water om dagelijks te drinken als je het geld eraan wilt uitgeven, maar ze dragen helemaal niet bij aan je elektrolyteninname. Zorg ervoor dat u de voedingsfeitenpanelen op elektrolytwater leest om te zien of ze aanzienlijke hoeveelheden elektrolyten bevatten voordat u ze gebruikt om te rehydrateren,” zegt Rauchwerk.

  Als u een atleet bent die zich bezighoudt met langdurige inspannende oefeningen of als u traint in warme omstandigheden, kunt u baat hebben bij elektrolytdranken, niet bij elektrolytwater.


 • Hoe kan ik elektrolyten krijgen zonder sportdranken?

  Elektrolyten zijn aanwezig in veel van de voedingsmiddelen die we dagelijks eten. Bananen en aardappelen zijn uitstekende bronnen van kalium, zuivelproducten en donkere bladgroenten zoals boerenkool of snijbiet bevatten calcium, peulvruchten en noten bevatten magnesium en u kunt natrium verkrijgen door uw voedsel te zouten. Het eten van een uitgebalanceerd en gevarieerd dieet zorgt ervoor dat u voldoende elektrolyten krijgt.

Waarom Trust bodymindspirit Fit

Tamar Kane, MS, RD, is een geregistreerde diëtist en marathonloper. Tamar heeft haar masterdiploma in voeding en inspanningsfysiologie van Teachers College Columbia University en is gespecialiseerd in het werken met plantaardige atleten die vaak geïnteresseerd zijn in het opnemen van elektrolytdranken. Haar doel is om mensen te helpen begrijpen hoe ze hun lichaam op de juiste manier van brandstof kunnen voorzien (en indien nodig kunnen aanvullen!) om de prestaties en het welzijn te optimaliseren.

 • Beste overall: Skratch Labs Sport Hydration Mix bevat niet alleen elektrolyten in de hoeveelheden die je verliest in zweet, maar het vult ook je koolhydraten aan en is van nature op smaak gebracht met citroen- en limoenoliën en sappen.
 • Beste onderweg: Liquid I.V. Hydration Multiplier verpakt in natrium, koolhydraten, vitamine C, B3, B5, B6 en B12 in elk handig pakket.

Spreek altijd met een zorgverlener voordat u een supplement aan uw routine toevoegt om ervoor te zorgen dat het supplement geschikt is voor uw individuele behoeften en welke dosering u moet nemen.

Formulier: Poeder | Elektrolyten inbegrepen: Natrium, kalium, calcium, magnesium | Natrium: 380 mg/svg | Koolhydraten: 21 g/svg | Aanbevolen gebruik: 1 schepje in 12-16 oz vloeistof per uur oefening

Formulier: Poeder | Elektrolyten inbegrepen: Natrium-, kalium-, fosfor- | Natrium: 500 mg | Koolhydraten: 11 g | Aanbevolen gebruik: Leeg 1 pakje in 16 oz water

Formulier: Poeder | Elektrolyten inbegrepen: Natrium, kalium, calcium, magnesium | Natrium: 303 mg/svg | Koolhydraten: 25 g/svg | Aanbevolen gebruik: 2-3 schepjes in 24 oz vloeistof per uur training voor lange duurtrainingen of 1-2 schepjes voor kortere trainingen

Formulier: Tablet | Elektrolyten inbegrepen: Natrium, chloride, calcium, kalium, magnesium | Natrium: 300 mg/svg | Koolhydraten: 4 g/svg | Aanbevolen gebruik: Plaats 1 tablet in 16 oz water

Formulier: Poeder | Elektrolyten inbegrepen: Natrium | Natrium: 400 mg/svg | Koolhydraten: 39 g /svg | Aanbevolen gebruik: Meng 1 pakje met 500 ml water

Formulier: Vloeibare | Elektrolyten inbegrepen: Natrium, chloride, kalium | Natrium: 370 mg | Koolhydraten: 10 g/svg | Aanbevolen gebruik: Voor kinderen vanaf 1 jaar, kleine frequente slokjes om de 15 minuten, waardoor de portiegrootte toeneemt zoals getolereerd zolang diarree aanhoudt.

Formulier: Poeder | Elektrolyten inbegrepen: Natrium-, magnesium-, kalium-, chloride- en calcium- | Natrium: 485 mg | Koolhydraten: 5 g/svg | Aanbevolen gebruik: Meng 1 lepel (10,4 g) met ten minste 12 ons water.