De Awesome Socks Club helpt bij het bouwen van een ziekenhuis 🧦

Search

Hank en John Green staan bij miljoenen bekend om een breed scala aan prestaties. Van het aanbieden van gratis educatieve video’s met Crash Course, tot het schrijven van bestsellers zoals The Fault in our Stars en An Absolutely Remarkable Thing, tot het vestigen van een langdurige fanbase die bekend staat als Nerdfighters van hun vlogbrothers YouTube-kanaal, de Green Brothers zijn bekende namen geworden voor internetgebruikers over de hele wereld.

Zelfs met deze indrukwekkende lijst van prestaties is een van de grootste impact van de broers fondsenwerving geweest.

In samenwerking met Partners in Health hebben Hank, John en de Nerdfighter-gemeenschap beloofd om meer dan $ 30.000.000 in te zamelen om de moeder- en kindersterftecrisis in Sierra Leone te bestrijden.

Onder een groot aantal gekke, creatieve projecten om geld in te zamelen, heeft de Awesome Socks Club zijn basis gevonden (pun intended) en zamelt miljoenen in voor het goede doel.

Meerdere mensen dansen met hun Awesome Socks Club sokken
Foto met dank aan The Awesome Socks Club

Wat is de Awesome Socks Club?

In de kern is de Awesome Socks Club een abonnementsservice gemaakt door Hank en John die leden elke maand een nieuw paar sokken biedt.

“Ik heb vreselijk nieuws: je zult de rest van je leven sokken moeten blijven kopen,” plaagde Hank in een recente Awesome Socks Club-promotievideo. ” Ik heb ook geweldig nieuws, want ik heb dit probleem voor mezelf opgemerkt en ik heb het voor jou opgelost.”

Een raster van zes foto's met Hank Green en verschillende variaties van sokken van Awesome Socks Club
Foto met dank aan The Awesome Socks Club

Dit gemaksmodel bootst veel abonnementsdiensten na; particulieren kunnen zich aanmelden om een noodzakelijk product automatisch bij hen thuis te laten bezorgen. In bijna elk ander aspect verschilt de Awesome Socks Club echter drastisch van een typische abonnementsservice.

Ten eerste, en het belangrijkste, worden alle winsten die worden gegenereerd door de Awesome Socks Club gedoneerd aan een goed doel. Vanaf de oprichting in 2020 is 100% van de winst van de Awesome Socks Club gedoneerd om de voortdurende samenwerking van Hank en John met Partners in Health te ondersteunen.

Door 100% van de winst te doneren (in plaats van slechts een deel van de winst) onderscheidt Awesome Socks Club zich van andere sokkenmerken die iets teruggeven.

Een voetmodel dat Awesome Socks Club-sokken draagt voor een gedurfde gele achtergrond
Foto met dank aan The Awesome Socks Club

Ten tweede hebben Awesome Socks hun naam verdiend door, nou ja, geweldig te zijn. De sokken van elke maand zijn voorzien van een nieuw ontwerp van een onafhankelijke kunstenaar, waardoor getalenteerde makers een opwindend canvas krijgen om hun werk te laten zien. De ontwerpen zijn allemaal geheim, waardoor abonnees elke maand een leuke verrassing hebben om naar uit te kijken.

De sokken zijn niet alleen esthetisch indrukwekkend; ze zijn ook van hoge kwaliteit en zijn gemaakt met kledingmakers en de planeet in gedachten.

Awesome Socks worden geproduceerd door Pacific Manufacturing, een bedrijf dat bekend staat om het produceren van hoogwaardig textiel en het handhaven van een strikt beleid om een gezonde werkplek te creëren. Duurzaamheid is ook geen vergissing. Alle verpakkingen die worden gebruikt om Awesome Socks te verzenden, zijn composteerbaar om zo milieuvriendelijk mogelijk te blijven.

Een idee van een miljoen dollar

Zoals John vaak zegt, is Hank enigszins berucht in de nerdfighter-gemeenschap voor het presenteren van “miljoen dollar ideeën” van verschillende absurditeit. Een meerderheid van deze ideeën zal misschien nooit het daglicht zien.

Anderen – zoals een internetvideoconventie die zou uitgroeien tot VidCon of de uitvinding van een 2D-bril – vonden succes. De Awesome Socks Club is het nieuwste idee van een miljoen dollar om zijn naam eer aan te doen.

Screenshot van John Green die glimlacht op YouTube en de Awesome Socks Club promoot
Screenshot van Vlogbrothers YouTube-kanaal

“Hier is het idee zoals Hank het aan mij pitchte,” legde John uit. “Wat als er elke maand een paar prachtige sokken bij je thuis verschenen, en je enkels gelukkig waren, en alle winst – niet sommige, of de meeste, maar allemaal – ging naar het ondersteunen van sterkere gezondheidszorgsystemen in arme gemeenschappen? Ik dacht: ‘Dat is geen idee van een miljoen dollar.’ En ik had het mis.”

Nu het derde jaar ingaat, is de Awesome Socks Club uitgegroeid tot meer dan 40.000 abonnees en heeft de drempel van een miljoen dollar overschreden elk jaar. Zoals het altijd bedoeld was, is 100% van dit geld naar het goede doel gegaan.

Screenshot van Hank Green die glimlacht op YouTube en de Awesome Socks Club promoot
Screenshot van Vlogbrothers YouTube-kanaal

Hoe maken sokken van Awesome Socks Club het verschil?

Sinds 2019 hebben Hank, John en hun fanbase zich ingezet om ten minste $ 25.000.000 in te zamelen om de bouw, het personeel en de levering van een nieuw ziekenhuis in het Kono-district van Sierra Leone te ondersteunen. Alle winst van de Awesome Socks Club wordt momenteel gedoneerd aan deze inspanning.

Het project, geleid door Partners in Health, is gericht op het bieden van een moederlijk en pediatrisch academisch ziekenhuis aan de gemeenschap. Deze toezegging werd gedaan als reactie op gezondheidscrises in het Kono-district, dat ’s werelds hoogste moedersterftecijfers had.

De Nerdfighter-gemeenschap heeft dit project volledig omarmd en heeft de zaak voortdurend ondersteund. In iets meer dan drie jaar heeft de gemeenschap meer dan $ 30.000.000 toegezegd aan het Maternal Center of Excellence in Sierra Leone met Partners in Health.

Weergave van het Maternal Center of Excellence in Sierra Leone
Weergave van het Maternal Center of Excellence in Sierra Leone / Foto met dank aan Partners in Health

Dankzij de steun van gulle gevers als Nerdfighteria werd in april 2021 de eerste spade in de grond gestoken voor de bouw van het ziekenhuis.

Het werk van Partners in Health gaat veel verder dan het Maternal Center of Excellence. De organisatie werd mede opgericht door wijlen Dr. Paul Farmer met een missie om “de voordelen van de moderne medische wetenschap te brengen aan degenen die ze het meest nodig hebben en om te dienen als een tegengif voor wanhoop”

Partners in Health werkt om dit doel te bereiken door middel van meerdere projecten over de hele wereld, allemaal met een focus op duurzame hulp. Het is niet genoeg om een ziekenhuis te bouwen in een gebied van nood als de gemeenschap niet bereid is om het te onderhouden. Daarom biedt Partners in Health gezondheidszorgmiddelen in alle vormen, van bouw en benodigdheden tot onderwijs en training.

Nerdfighteria’s steun voor Partners in Health is er in vele vormen.

Naast de Awesome Socks Club organiseren Hank en John jaarlijkse inzamelingsacties zoals het Project for Awesome en Pizzamas.

De Awesome Socks Club is ook niet de enige abonnementsclub van de gebroeders Green; de Awesome Coffee Club levert hoogwaardige, duurzaam geproduceerde koffie aan de deur van de leden.

Mok met de tekst Awesome Coffee Club en er staat een pelikaan op
Foto met dank aan The Awesome Coffee Club

Hoe kan ik me aanmelden voor een Awesome Socks Club-abonnement?

Om voldoende aanbod te garanderen, zijn Awesome Socks Club-abonnementen alleen open voor nieuwe leden tijdens beperkte data. Elk jaar opent de Awesome Socks Club om lid te worden of een abonnement te verlengen voor een periode van twee weken, en leden kunnen zich aanmelden bij awesomesocks.club.

De aanmeldperiode is nu live voor abonnementen voor 2023 en blijft beschikbaar tot 14 november 2022.

Voorbeelden van kleurrijke sokken van Awesome Socks Club
Foto met dank aan The Awesome Socks Club

Abonnees kunnen kiezen uit twee soorten sokken – enkel- of middenkuitploeg – en hun voorkeursmaat selecteren. De Awesome Socks Club kost $ 13,75 per maand zonder extra kosten voor verzending.

“Je hebt sokken nodig en je zult ze van iemand moeten kopen,” zei Hank. “Je kunt ze net zo goed kopen van iemand die 100% van de winst doneert aan een goed doel.”

Hoe kan ik anders de gezondheid van moeders en kinderen in Sierra Leone ondersteunen?

Geen sokken nodig? Heb je niet elke maand extra geld over? Dat is niet erg! Er zijn andere manieren om meer te weten te komen over en ondersteuning te bieden aan de inspanningen om de moeder- en kindersterftecrisis in Sierra Leone het hoofd te bieden.

De eerste is gratis als je een Netflix-abonnement hebt. Bekijk de documentaire “Bending The Arc”, die het verhaal vertelt van hoe Paul Farmer, Jim Yong Kim en Ophelia Dahl de internationale beweging begonnen in het centrum van enkele van ’s werelds meest urgente humanitaire crises. In wezen is het het verhaal van Partners In Health, en hoe deze organisatie blijft “de boog buigen” naar waarheid, rechtvaardigheid en gelijkheid.

Als je meer van sokken houdt, kun je je abonneren op de Awesome Coffee Club en elke maand heerlijke (en ethisch geproduceerde) koffiebonen ontvangen, waarbij alle winst rechtstreeks naar het Maternal Center of Excellence gaat.

Als je een internet power-user bent en geld wilt inzamelen voor de non-profitorganisatie van John en Hank Green, Foundation to Decrease World Suck (die vervolgens wordt gedoneerd aan Partners in Health en verschillende andere door de gemeenschap gekozen non-profitorganisaties tijdens het jaarlijkse Project for Awesome), kun je gratis donaties scoren voor elk nieuw browsertabblad dat je opent via Tab for a Cause.

Als je raar wilt worden, bestel dan pizza john merch tijdens Pizzamas elke herfst.

Ten slotte kunt u een terugkerende donatie instellen met Partners in Health om dee projecten voor de gezondheid van moeders en kinderen.

Veelgestelde vragen

Hoeveel kost Awesome Socks Club?

De Awesome Socks Club kost $ 13,75 per maand. Abonnementen zijn een jaar geldig en bieden één paar sokken per maand. Verzending is gratis en abonnees kunnen hun abonnement op elk gewenst moment opzeggen.

Welk goed doel steunt Awesome Socks Club?

Alle winst die door de Awesome Socks Club wordt gegenereerd, ondersteunt momenteel het voortdurende werk van Hank en John Green met Partners in Health om het Maternal Center of Excellence in het Kono District van Sierra Leone op te bouwen, te bemannen en te onderhouden.

Hoeveel heeft de Awesome Socks Club opgehaald?

De Awesome Socks Club heeft meer dan $ 1.000.000 opgehaald voor het goede doel sinds het eind 2019 werd gelanceerd.

Is Awesome Socks Club een non-profitorganisatie?

De Awesome Socks Club is geen non-profitorganisatie of liefdadigheidsinstelling. In plaats daarvan is het een bedrijf dat ervoor kiest om al zijn winst aan een goed doel te doneren. Als u geïnteresseerd bent om rechtstreeks bij te dragen aan een non-profitorganisatie, kunt u het Maternal Center of Excellence van Partners in Health rechtstreeks ondersteunen.

Wanneer kan ik me aanmelden voor een Awesome Socks Club-abonnement?

Awesome Socks Club-abonnementen zijn alleen beschikbaar tijdens beperkte tijdvensters, meestal geopend in november. Incidentele extra openingen kunnen het hele jaar door worden aangekondigd. Nieuwe abonnees kunnen alleen lid worden tijdens deze vensters.

Voor abonnementen voor 2023 is het aanmeldingsvenster momenteel geopend en sluit het op 14 november 2022.