Tracee Ellis Ross’ verjaardag

()
Ontvang voorspellingen, nieuws en updates in je inbox.

Tracee Joy Silberstein werd geboren op 29 oktober 1972 in Los Angeles, Californië, als dochter van de iconische Motown-zangeres Diana Ross en muziekbusiness manager Robert Ellis Silberstein. Tracee nam de artiestennaam Tracee Ellis Ross aan, om haar beide ouders te eren, en gebruikt het professioneel sinds ze begon te acteren in onafhankelijke films. Tracee studeerde theater aan de Brown University, waar ze in 1994 afstudeerde.

In 1996, na enkele jaren in de mode-industrie te hebben gewerkt, maakte Ellis Ross haar filmdebuut in onafhankelijke films. Verre Haven. Later verscheen ze in Sue Lost in Manhattan (1997) en Een tarief om nooit te vergeten (1999.) Tracee’s eerste televisieoptreden was in de film Gebroken stilte (1998,) gevolgd door een aflevering van de sketch comedy serie De Lyricist Lounge Show in 2000. Na een bijrol in het komedie-drama Ophangen datzelfde jaar kreeg Tracee haar doorbraakrol toen ze werd gecast in de sitcom van UPN, Vriendin. Ze was een serie die gedurende de acht jaar van de serie regelmatig werd gehouden. Gedurende deze tijd bleef Tracee ook films en gastrollen maken in andere televisieprogramma’s, zoals een aflevering van Tweede keer (2004,) de komedie I-See-You.Com (2006,) Papa’s kleine meisjes (2007,) en tv-film, met in de hoofdrol naast haar broer Evan Ross, Levensondersteuning (2007.)

Na het einde van Vriendinnen, Ellis Ross ging verder met het verschijnen in verschillende televisieprogramma’s, zoals Privépraktijk, en CSI, voordat hij werd gecast als een van de hoofdpersonages in de familie sitcom Riet tussen de lijnen (2011-2012.) Hoewel de serie twee seizoenen duurde voordat deze werd geannuleerd, speelde Tracee alleen in de eerste. In 2011 maakte Ellis Ross deel uit van de ensemblecast voor de anthologie-televisiefilm, Vijf. Haar optreden in deze film werd goed ontvangen en leverde haar nominaties op voor de NAACP en Black Reel Awards.

Na een mislukte pilot in 2012 werd Tracee gecast in een hoofdrol in de nieuwe comedyserie van ABC, Zwart-achtig, in 2014. De show werd gunstig bekeken door critici en publiek en resulteerde in Critics’s Choice, Primetime Emmy en Screen Actors Guild Awards nominaties voor haar. Het liep acht seizoenen, tot de finale in 2022. De serie ontstond ook uit twee spin-off series, waarin Tracee haar rol hernam: Volwassen-achtig (2018-2022) en Gemengd-achtig (2018-2022.) In 2018 was Tracee te zien in een aflevering van sketch comedy Portlandia. Het jaar daarop keerde ze terug naar het grote scherm in fantasy comedy film Klein. Tracee speelde in De Hoge Noot in 2020, en in 2021 als verteller van televisiespecial De Weggelopen Bunny en een aflevering van Het uitgangspunt.

Naast haar acteertaken heeft Tracee verschillende awardshows georganiseerd, met name de BET Awards (2015 en 2016), de American Music Awards (2017 en 2018) en The Fashion Awards in 2019. In 2020 was Ellis Ross de ceremoniemeester voor de Democratische Nationale Conventie van 2020. Tracee maakte haar zangdebuut toen ze het soundtrackalbum voor haar film opnam. De Hoge Noot, die in mei 2020 werd uitgebracht via Republic Records. Daarnaast treedt Tracee sinds 2018 op als CEO van Pattern Beauty LLC, een schoonheidsbedrijf gevestigd in Californië. Via het bedrijf heeft ze een schoonheidslijn van haarproducten voor krullen geproduceerd, genaamd “Juicy and Joyful.”