De 8 beste voedselweegschalen van 2023

De 8 beste voedselweegschalen van 2023

We onderzoeken, testen, beoordelen en bevelen onafhankelijk de beste
Producten. Beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg beoordelen artikelen op medische nauwkeurigheid. Meer informatie over
ons proces. Als u iets koopt via onze links, kunnen we een commissie verdienen.

De 8 beste voedselweegschalen van 2022

bodymindspirit Fit / Sabrina Jiang


Het kopen van uw eigen voedselweegschaal kan u helpen koken en bakken als een professional. Wanneer u maatbekers gebruikt, variëren de hoeveelheden ingrediënten zoals bloem en suiker op basis van verschillende factoren, waaronder hoe verpakt het ingrediënt is, de vochtigheid van de kamer en hoe de beker wordt geëgaliseerd. Voedselweegschalen daarentegen meten op gewicht, wat veel nauwkeurigere resultaten oplevert.

Beoordeeld & Goedgekeurd

De OXO Good Grips stainless steel food scale is onze topkeuze vanwege de nauwkeurigheid, het ontwerp, de gebruiksvriendelijke interface en het reinigingsgemak. Voor een meer budgetvriendelijke kwaliteitsoptie, probeer Ozeri ZK14-R Pronto digitale multifunctionele keukenweegschaal.

Sarah Gold, MS, RDN, LDN zegt: “Voedselweegschalen kunnen een handig hulpmiddel zijn wanneer een recept nauwkeurige metingen vereist, zoals bij het bakken van brood. Het kunnen meten van dingen als bloem op gewicht (tot op de gram) kan het verschil zijn tussen de perfecte korst en een brood dat niet goed rijst.” Voedselweegschalen kunnen ook nuttig zijn om fruit, groenten, vlees, vloeistoffen en granen te meten bij het volgen van recepten die ingrediëntenhoeveelheden per gewicht vereisen.

Bij het selecteren van onze toplijst met voedselweegschalen hebben we rekening gehouden met het algehele ontwerp, de gewichtscapaciteit, de functionaliteit, het reinigingsgemak, de leesbaarheid en de kosten. Door te beoordelen waarvoor u van plan bent uw voedselweegschaal te gebruiken, kunt u de juiste voor u bepalen.

Hier zijn de beste voedselweegschalen op de markt.

Een opmerking van onze voedingsredacteur

Hoewel sommige voedselschalen specifiek zijn ontworpen voor het volgen van voedingsstoffen, raden we aan ze alleen op deze manier te gebruiken om voedselportionering beter te begrijpen, zoals hoe een portie vis van drie ons eruit ziet. Als je dat begrip eenmaal hebt, kun je porties bekijken en je honger- en volheidssignalen gebruiken om te bepalen hoeveel je moet eten. Hoewel het verleidelijk kan zijn om regelmatig een voedselweegschaal te gebruiken om uw voedsel- en voedingsinname bij te houden, kan het regelmatig zo nauwlettend volgen van de voedselinname en het hebben van regels rond voedsel leiden tot hyper waakzaam voedselgedrag en ongeordende eetpatronen.

Het verleggen van de focus van het regelmatig meten van porties met behulp van een voedselschaal en het beperken van uw inname naar het luisteren naar de signalen van uw lichaam en het verwelkomen van de toevoeging van meer magere eiwitten, fruit, groenten en volle granen kan een belangrijk onderdeel zijn van het koesteren van een gezondere relatie met voedsel. Daarom wilt u misschien profiteren van voedselweegschalen voor culinaire precisie, maar weggaan van de weegschalen die puur voor het controleren van de inname van voedingsstoffen zijn.

Onze topkeuzes

Beste overall:

OXO Good Grips Stainless Steel Food Scale bij Amazon

Beste budget:

Ozeri Pronto Digitale Multifunctionele Keukenweegschaal bij Amazon

Beste met verwijderbare kom:

Etekcity Food Scale bij Amazon

Beste gewichtscapaciteit:

LEM 330 lb. Roestvrijstalen digitale weegschaal bij Amazon

Beste waterdicht:

Ozeri Touch Waterdichte Digitale Keukenweegschaal bij Amazon

Beste voor nauwkeurigheid:

Escali Primo Digital Food Scale bij Amazon

Beste ontwerp:

Greater Goods Digital Food Kitchen Scale bij Amazon

Beste analoog:

Taylor Precision Products roestvrijstalen keukenweegschaal bij Amazon

In dit artikel

 • Onze keuzes
 • FAQ
 • Waarom Trust bodymindspirit Fit

Beste overall

OXO Good Grips Roestvrij Stalen Food Scale

4.7


OXO Good Grips Roestvrij Stalen Food Scale

Amazone


Bekijk op Amazon
Bekijk op Walmart
Uitzicht op Bed Bath &Beyond
Pros

 • Gemakkelijk afleesbaar, verstelbaar display

 • Vingerafdrukbestendig

 • Gebruiksvriendelijke interface

Tegens

 • Niet ideaal voor extreem nauwkeurige metingen

Wie beveelt het nog meer aan? Food Network, Today en Good Housekeeping kozen allemaal voor de OXO Good Grips Stainless Steel Food Scale.

Wat zeggen kopers? 89% van 4.800+ Amazon reviewers beoordeelde dit product met 5 sterren.

De OXO Good Grips Stainless Steel Food Scale controleert alle vakjes: nauwkeurigheid, design, compact, een gebruiksvriendelijke interface, reinigingsgemak, leesbaarheid en een groot platform. Het innovatieve ontwerp is voorzien van een uitschuifbaar digitaal display met achtergrondverlichting voor eenvoudig en duidelijk lezen. Het scherm trekt weg van de basis en kan weer worden opgeborgen voor eenvoudige opslag. Deze functie elimineert ook schaduwen veroorzaakt door grotere kommen, die iemands zicht op het scherm kunnen belemmeren.

Deze OXO-schaal is gebruiksvriendelijk met twee eenvoudige knoppen: een aan / uit-knop die ook dienst doet als een nulfunctie, die de schaal tussen metingen wist – en een eenheidsconversieknop die schakelt tussen ounces, ponden, grammen en kilogrammen. Dit maakt het gemakkelijk te gebruiken voor zowel zoete als hartige recepten. Het display bevat ook een pictogram met een indicator voor maximale gewichtscapaciteit voor het geval u grote hoeveelheden voedsel meet die meer dan 11 pond kunnen bedragen.

Het roestvrijstalen platform van deze weegschaal is vingerafdrukbestendig en verwijderbaar voor eenvoudige reiniging. De OXO Good Grips-voedselweegschaal weegt voedingsmiddelen tot 11 pond in stappen van 0,1 ounce en werkt op vier AAA-batterijen.

Prijs op het moment van publicatie: $ 56

Dimensies: 9,5 x 7,13 x 1,25 inch | Gewichtslimiet: 11 pond | Metingen: ounces, ponden, grammen of kilogrammen | Materiaal: Roestvrij stalen | Batterijen inbegrepen: Ja | Bijzonderheden: Uitklapbaar display

Beste budget

Ozeri Pronto Digitale Multifunctionele Keukenweegschaal

Ozeri Pronto keukenweegschaal
Amazone
Bekijk op Amazon
Uitzicht op Bed Bath &Beyond
Bekijk op Macy’s
Pros

 • Super betaalbaar

 • Compact

 • Verkrijgbaar in verschillende kleuren

Tegens

 • Schakelt automatisch snel uit

 • Niet ideaal voor extreem nauwkeurige metingen

 • Houdt het op de lange termijn misschien niet vol

Ozeri’s zeer nauwkeurige en efficiënte voedselweegschaal weegt voedingsmiddelen 11,24 pond in stappen van 0,05 ounce. Dit model beschikt over een eenvoudige bediening met twee knoppen, waaronder een aan / uit / tarraknop, die het nettogewicht van ingrediënten berekent zonder het gewicht van de container, samen met een eenheidsconversieknop, die overgaat tussen grammen, ponden, ounces en milliliters.

Deze betaalbare voedselweegschaal levert snelle metingen op het slanke, chromen platform. De Ozeri Pronto werkt op twee AAA-batterijen en wordt na twee minuten automatisch uitgeschakeld, dus als u recepten maakt die het gebruik van de weegschaal gedurende het hele proces vereisen, is dit misschien niet de beste keuze.

Deze compacte, ronde schaal is verkrijgbaar in zwart, limoengroen, groenblauw, rood, zilver, zilver op zwart en wit.

Prijs op het moment van publicatie: $ 15

Dimensies: 8.25 x 1.75 x 6 inch | Gewichtslimiet: 11,2 pond | Meting: ounces, grammen, ponden, milliliters| Materiaal: Polycarbonaat | Batterijen inbegrepen: Ja | Bijzonderheden: Precisie tarraknop, automatische eenheidsknop

Beste met verwijderbare kom

Etekcity-voedselweegschaal met kom, timer en temperatuursensor

Etekcity-voedselweegschaal met kom, timer en temperatuursensor

Met dank aan Amazon


Bekijk op Amazon
Bekijk op Walmart
Uitzicht op Bed Bath &Beyond
Pros

 • Inclusief voedselthermometer, timer, mengkom

 • Heeft een auto-tare en auto-zero functie

 • Betaalbaar

Tegens

 • Niet ideaal voor extreem nauwkeurige metingen

 • Houdt het op de lange termijn misschien niet vol

De Etekcity Food Scale is een multifunctionele voedselweegschaal die ook gebruik maakt van de mogelijkheden van een voedselthermometer, timer en een mengkom. Bereid en meng eenvoudig ingrediënten in de afneembare kom van 2,06 liter, waarmee u het gewicht kunt berekenen zonder rommelige overdracht.

Deze roestvrijstalen voedselweegschaal meet voedingsmiddelen tot 11 pond in stappen van 0,1 ounce. Metingen kunnen worden omgezet tussen grammen, ounces, ponden en kilogrammen. De auto-tare- en auto-zero-functie van het apparaat berekent gemakkelijk het gewicht van een ingrediënt zonder het gewicht van de container.

De Etekcity is geweldig om te bakken – probeer het te gebruiken om zelfgebakken brood te maken of klop wat courgette walnoot ontbijtkoekjes op. Het beschikt over een ingebouwde timer, waardoor de tijd tot 99 blijft minuten, samen met een ingebouwde temperatuursensor voor nauwkeurig bakken en perfect op kamertemperatuur deeg. Statistieken worden weergegeven op het LCD-scherm met achtergrondverlichting voor eenvoudige weergave.

Deze weegschaal wordt gevoed door twee AAA-batterijen en beschikt over een energiebesparende automatische uitschakelfunctie. De afneembare kom kan gemakkelijk over de basis van de weegschaal worden opgeborgen, waardoor de opbergruimte wordt gemaximaliseerd.

Prijs op het moment van publicatie: $ 20

Dimensies: 7,52 x 7,52 x 1,81 inch | Gewichtslimiet: 11 pond | Meting: grammen, ounces, ponden of kilogrammen | Materiaal: Roestvrij stalen | Batterijen inbegrepen: Ja | Bijzonderheden: Lage batterij en overbelasting indicatie, kamertemperatuur sensor, alarm timer

Beste gewichtscapaciteit

LEM 330 lb. Roestvrij staal digitale weegschaal

LEM 330 lb. Roestvrij staal digitale weegschaal

Met dank aan Amazon


Bekijk op Amazon
Bekijk op Dick’s
Bekijk op Home Depot
Pros

 • Compact gezien capaciteit

 • Geschikt voor maximaal 330 pond

 • Gemakkelijk afleesbaar display

Tegens

 • Duur

 • Niet ideaal voor kleine recepten

De LEM 330 lb. Roestvrijstalen digitale weegschaal vervaagt de grenzen tussen een lichaamsgewichtschaal en een voedselweegschaal. Het ruime, food-grade roestvrijstalen oppervlak biedt de flexibiliteit om al uw keukenbehoeften te wegen, van stevige potten chili tot forse plakken vlees. Deze compacte weegschaal beheerst grote en kleine klussen en weegt alles van 0,5 pond helemaal tot 330 pond, in stappen van 0,1 pond.

De LEM-weegschaal is voorzien van een aparte digitale uitlezing met gemakkelijk leesbare resultaten. Dit komt goed van pas bij het werken met een recept aan de andere kant van het aanrecht. Deze UL-goedgekeurde voedselweegschaal beschikt over een tarrafunctie om het nettogewicht te berekenen, samen met een PCS-functie, die individuele stukken telt op basis van gewicht, wat handig is bij het maken van recepten zoals kipnuggets. Bovendien kunnen gebruikers met de modusknop van de weegschaal schakelen tussen ponden, ounces en kilogrammen.

De LEM 330 lb. Roestvrijstalen digitale weegschaal levert een minimalistisch ontwerp en wordt aangedreven door de meegeleverde 9-volt batterij of het 110-volt netsnoer. Na vijf minuten gebruik schakelt het apparaat automatisch uit. Voor eenvoudige reiniging kan deze weegschaal worden afgeveegd met een vochtige doek en een mild reinigingsmiddel.

Prijs op het moment van publicatie: $ 80

Dimensies: 15,6 x 11,3 x 1,9 inch | | Gewichtslimiet: 330 pond | Meting: ponden, ounces of kilogrammen | Materiaal: Roestvrijstalen | Batterijen inbegrepen: Ja | Bijzonderheden: Automatische uitschakeling

Beste waterdicht

Ozeri Touch waterdichte digitale keukenweegschaal

Ozeri Touch waterdichte digitale keukenweegschaal

Met dank aan Amazon


Bekijk op Amazon
Bekijk op Home Depot
Bekijk op Wayfair
Pros

 • Waterdicht

 • Slank, compact ontwerp

 • Betaalbaar

Tegens

 • Schakelt automatisch snel uit

 • Display kan eenvoudig worden geblokkeerd

Als ze niet goed worden schoongemaakt, kunnen keukenoppervlakken – inclusief voedselweegschalen – broedplaatsen voor bacteriën worden. Helaas kunnen veel digitale schermen watervlekken tussen de glasplaten ontwikkelen wanneer ze in contact komen met chemische reinigingsmiddelen, water en vochtigheid, waardoor het apparaat uiteindelijk onbruikbaar wordt.

Gelukkig is de weegschaal van Ozeri een volledig waterdicht, onderhoudsarm apparaat dat volledig kan worden ondergedompeld onder stromend water voor een schoon en bacterievrij oppervlak. Deze digitale voedselweegschaal weegt voedingsmiddelen tot 11,46 pond in stappen van 0,1 ounce. De slanke, zwarte schaal heeft afgeronde randen met een chique, gemengde glanzende en matte afwerking. De resultaten worden weergegeven op het aanraakgevoelige LED-scherm met oneindig contrast. De uitdaging met het ontwerp is dat, bij het meten van ingrediënten in een grote kom, de kom het display kan blokkeren.

De tarraknop van de weegschaal berekent het nettogewicht van de ingrediënten door het gewicht van de container af te trekken. Met de eenheidsknop kunnen gebruikers naadloos converteren tussen grammen, ponden, ounces, vloeibare ounces en milliliters. Deze voedselweegschaal werkt op drie AAA-batterijen.

Prijs op het moment van publicatie: $ 15

Dimensies: 7.88 x 7.88 x 1 inch | Gewichtslimiet: 11,46 pond | Meting: grammen, ponden, ounces en milliliters | Materiaal: Polycarbonaat | Batterijen inbegrepen: Ja | Bijzonderheden: LED-scherm, tarraknop

Beste voor nauwkeurigheid

Escali Primo Digitale Voedselweegschaal

4.8


Escali Primo P115C Precisie Keuken Food Scale

Amazone


Bekijk op Amazon
Bekijk op Walmart
Bekijk op Globalindustrial.com
Pros

 • Waterbestendig display

 • Kleine voetafdruk

 • Verkrijgbaar in verschillende kleuren

Tegens

 • Niet ideaal voor grotere recepten

De Escali Primo Digitale Weegschaal is een eenvoudige, gebruiksvriendelijke voedselweegschaal die vrijwel onmiddellijk nauwkeurige metingen levert. Deze eenheid meet voedingsmiddelen tot 11 pond in stappen van 0,05 ounce. Deze bediening met twee knoppen beschikt over een aan / uit-knop die ook dienst doet als een tarraknop en een eenheidsconversieknop die schakelt tussen grammen, ounces en ponden.

De hoogwaardige, nauwkeurige Escali Primo-weegschaal is voorzien van een verzegeld digitaal display en bedieningspaneel, dat beschermt tegen morsen en waterschade. Dit toestel werkt op twee AA-batterijen en is voorzien van automatische uitschakeling om de batterij te sparen. Het blijft 4 minuten ingeschakeld voordat het automatisch wordt uitgeschakeld

Het afgeronde ontwerp past goed in elke keuken en is verkrijgbaar in verschillende kleuren, waaronder zwart, chroom, metallic, pompoenoranje, koningsblauw, zachtroze, zacht wit, dragongroen en warm rood.

Prijs op het moment van publicatie: $ 27

Dimensies: 8 x 6 x 1,2 inch | Gewichtslimiet: 11 pond | Meting: ounces, ponden en grammen) | Materiaal: Kunststof | Batterijen inbegrepen: Ja | Bijzonderheden: Automatische uitschakeling, tarrafunctie

Beste ontwerp

Greater Goods Digitale Voedsel Keukenweegschaal

Greater Goods Digitale Voedsel Keukenweegschaal

Met dank aan Amazon


Bekijk op Amazon
Pros

 • Kleine voetafdruk

 • Verkrijgbaar in verschillende kleuren

 • Betaalbaar

Tegens

 • Gebruikt een duurdere batterij

 • Niet ideaal voor extreem nauwkeurige metingen

 • Display gemakkelijk te blokkeren

Voor een compacte, slanke en nauwkeurige keukenweegschaal die uw keukenbladen niet rommelig maakt, hoeft u niet verder te zoeken dan de Greater Goods Digital Food Kitchen Scale. Deze simplistische keuze beknibbelt niet op kwaliteit of stijl. Het klassieke, strakke ontwerp is verkrijgbaar in verschillende kleuren, waaronder Ash Grey, Black Glass, Cherry Red, Cobalt Blue en Stainless Steel.

Deze kleine maar machtige schaal meet voedingsmiddelen tot 11 pond in stappen van 0,1 ounce. Het lcd-scherm met hoog contrast geeft grote tekst weer voor gemakkelijk leesbare metingen.

Het onopvallende, afgeronde ontwerp is voorzien van een rechthoekig weegplateau dat mooi in een lade past. Ontworpen in zowel plastic als roestvrij staal, is het oppervlak van de weegschaal gemakkelijk schoon te maken en voorzien van twee aanraakgevoelige knoppen. Met de tarra- of nulfunctie kunnen gebruikers het gewicht van ingrediënten berekenen zonder de meegeleverde container, wat handig is voor rommeligere ingrediënten zoals pindakaas of honing. De eenheidsknop converteert metingen tussen grammen, ponden, ounces, vloeibare ounces en milliliters.

De Greater Goods Digital Food Kitchen Scale werkt op een CR2032-batterij en wordt automatisch uitgeschakeld na twee minuten gebruik. Het beschikt over krasbestendige voeten die voorkomen dat de weegschaal krassen op het aanrecht maakt en het apparaat op zijn plaats houdt.

Prijs op het moment van publicatie: $ 20

Dimensies: 8,1 x 6,13 x 0,55 inch | Gewichtslimiet: 11 pond| Meting: grammen, ponden, ounces, vloeibare ounces en milliliter | Materiaal: Kunststof | Batterijen inbegrepen: Ja | Bijzonderheden: 4 sensoren, automatische uitschakeling

Beste analoog

Taylor Precision Products roestvrij staal analoge keukenweegschaal

4.2


Taylor Precision Products roestvrij stalen keukenweegschaal (11-pond)

Amazone


Bekijk op Amazon
Bekijk op Walmart
Uitzicht op Sur La Table
Pros

 • Inclusief uitneembare mengkom

 • Gemakkelijk schoon te maken

Tegens

 • Niet ideaal voor extreem nauwkeurige measurements

Een analoge weegschaal is een leuk ontwerpstuk voor uw keuken en sommige mensen geven de voorkeur aan de vintage stijl vanwege de hoge mate van nauwkeurigheid. De Taylor roestvrijstalen analoge keukenweegschaal beschikt over een gemakkelijk af te lezen 5-inch wijzerplaat die voedingsmiddelen tot 11 pond meet in stappen van 1 ounce, met gewicht in ponden, ounces, kilogram en grammen.

Deze roestvrijstalen keukenweegschaal op het aanrecht heeft een rechthoekig onderstel met een extra grote wijzerplaat. De verwijderbare mengkom met 5 kopjes kan eenvoudig worden gereinigd met warm zeepsop.

Deze Taylor-schaal kan opnieuw worden gekalibreerd door simpelweg aan de instelknop aan de basis van het apparaat te draaien. Deze weegschaal werkt zonder elektriciteit, zodat er geen batterijen nodig zijn of hoeven te worden aangesloten.

Prijs op het moment van publicatie: $ 40

Dimensies: 7,8 x 9 x 8,9 inch | Gewichtslimiet: 11 pond | Meting: ponden, ounces, kilogrammen of grammen) | Materiaal: Roestvrijstalen | Batterijen inbegrepen: Geen | Bijzonderheden: Afneembare kom

Waar u op moet letten in een voedselweegschaal

Gewichtscapaciteit en platformgrootte

Beslissen welke maat voedselweegschaal u nodig hebt, moet een van de eerste stappen zijn die u neemt voordat u uw aankoop doet. Elise Thompson, een geregistreerde diëtist bij TriStar Centennial Medical Center in Nashville, Tennessee, zegt dat je jezelf moet afvragen of je enkele porties, porties van gezinsgrootte of porties van industriële grootte meet.

Hoewel kleinere eenheden draagbaarder zijn, missen ze veelzijdigheid voor grotere portiegroottes. Zelfs als u meestal voedsel voor één persoon meet, kan het raadzaam zijn om een grotere voedselschaal te krijgen om te voorkomen dat u later moet upgraden naar een groter oppervlak.

Functionaliteit

Bij het selecteren van een voedselweegschaal ,,zorg er dan voor dat de weegschaal een uitlezing heeft in metingen die u gebruikt voor dagelijks koken”, zegt Toby Smithson, MS, RDN, LD, CDCES, FAND, een geregistreerde diëtist en gecertificeerde diabeteszorg- en onderwijsspecialist. Een eenheidsconversieknop is handig voor die momenten waarop u een meeteenheid van de ene naar de andere moet wijzigen.

Weet u niet zeker hoe u een voedselweegschaal moet gebruiken wanneer de meeste recepten om bekermetingen vragen? Geregistreerde diëtist en kookboekauteur Liz Weiss raadt nieuwsgierige koks aan om deze handige ingredient weight chart te bekijken, waarvan ze zegt dat het een “snelle referentie is voor volume- en gram-equivalenten voor alledaagse ingrediënten.”

Bovendien bevatten de meeste weegschalen een tarrafunctie waarmee gebruikers rommeligere ingrediënten kunnen wegen. Plaats de container eenvoudig op de weegschaal, druk op “tarra” om het gewicht van de container teniet te doen en voeg vervolgens het ingrediënt toe aan de container. Het weergegeven gewicht is het gewicht van het voedsel zelf, exclusief de container.

Eenvoudig te reinigen

“Veel mensen zullen een kom op hun weegschaal zetten, de kom uitlaten en dan meten in plaats van het voedsel direct op de weegschaal zelf te leggen,” zegt Thompson. Ze zegt dat als dit het geval is, de weegschaal zelf misschien niet vuil wordt in het proces.

Het is echter belangrijk op te merken dat elk oppervlak dat in contact komt met voedsel moet worden ontsmet. Kies dus voor een model dat waterdicht is of een model dat kan worden gedemonteerd voor eenvoudige reiniging, vooral als iemand in het huishouden voedselallergieën heeft.

Leesbaarheid

Het digitale display – of analoog voor de old school fans – moet grote, heldere en duidelijke tekst bevatten. Kies voor de beste zichtbaarheid voor een uittrekbaar display. In termen van metingen zegt Thompson dat sommige weegschalen nauwkeurigere metingen bieden, wat nuttig kan zijn voor diegenen die om gezondheidsredenen hun voedsel moeten wegen.

Omdat je de weegschaal waarschijnlijk zult gebruiken voor het maken van een heel recept – wat minuten tot uren kan duren – wil je misschien ook controleren hoe lang het gewicht van het voedsel in beeld blijft op het scherm, “omdat het omslachtig kan zijn als je de schaal weer moet blijven aanzetten,” zegt Smithson. Houd ten slotte altijd rekening met de voedselveiligheid, vooral als u van plan bent om rauw vlees en vis of andere ingrediënten te wegen die mogelijk door voedsel overgedragen ziekten kunnen bevatten. “Koop een weegschaal die gemakkelijk schoon te maken is”, zegt Smithson.

Veelgestelde vragen


 • Hoe nauwkeurig zijn voedselweegschalen?

  De nauwkeurigheid van de voedselweegschaal varieert. Terwijl sommigen voedsel wegen in stappen van 1 gram of 0,05 ounce, geven anderen metingen weer in stappen van 0,1 pond. Kies voor de meest nauwkeurige meting een schaal die metingen in de kleinste stappen biedt, suggereert Liz Weiss, MS, RDN.

  Iets anders om te overwegen: als je de neiging hebt om voedsel te meten dat al op een bord of in een container staat, schaalt voedsel met een ’tarra’-optie biedt de meest nauwkeurige meting,

  Bezorgd dat uw weegschaal niet correct is gekalibreerd? Controleer de nauwkeurigheid door een munt op de weegschaal te plaatsen en de aflezing te controleren, suggereert Weiss. Een cent is 2,5 gram, een nikkel is 5 gram en een kwart is 5,67 gram, volgens de United States Mint, en de metingen van uw weegschaal moeten dit weerspiegelen. Als de meting is uitgeschakeld, raadpleegt u de instructies van de fabrikant om de weegschaal opnieuw te kalibreren en test u deze vervolgens opnieuw.


 • Wat is de beste manier om een voedselweegschaal op te slaan?

  Ga voorzichtig om met uw voedselweegschaal. “Bij het opslaan van je weegschaal is het het beste om te voorkomen dat je er dingen op stapelt. Als je het overbelast, kunnen de gewichtssensoren beschadigd raken, wat onnauwkeurige metingen kan veroorzaken”, legt Weiss uit.

  Het is ook belangrijk om je weegschaal op kamertemperatuur te bewaren. Midden in de winter op een plank in je garage zetten? Niet zo’n geweldig idee. “Digitale voedselweegschalen zijn ontworpen om bij kamertemperatuur te werken. Na koude temperaturen werken de displays mogelijk niet goed,” waarschuwt Weiss.

  Weiss gebruikt haar weegschaal regelmatig voor het testen van recepten, dus ze bewaart het in een gemakkelijk toegankelijke lade in haar keuken. Weiss raadt aan om een vergelijkbare locatie voor uw eigen weegschaal te vinden en deze af te vegen met een vochtige doek voordat u deze weglegt. “Hoewel je voedselweegschaal morsbestendig kan zijn, is het niet waterdicht. Dompel je dus niet onder in water. Als het bijzonder vies is, kun je wat afwasmiddel aan de vochtige doek toevoegen om een diepere reiniging te krijgen.”


 • Waarom zou je een voedselweegschaal gebruiken?

  “Een voedselweegschaal is een onmisbaar keukengereedschap,” zegt Weiss. De drie belangrijkste redenen: het voegt gemak toe aan het bakken, maakt gezond eten eenvoudiger en geeft een nauwkeurigere meting dan maatbekers of lepels.

  “Stel je voor dat je een nieuw recept voor chocoladekoekjes bakt en het vraagt om een kopje bloem voor alle doeleinden,” zegt Weiss. “Meten op volume kan minder dan perfecte resultaten opleveren. Het wegen van de bloem met een voedselweegschaal garandeert echter dat je precies de juiste hoeveelheid gebruikt. “

  Voedselschalen zijn nog nuttiger bij het bakken met alternatieven zoals glutenvrij meel, omdat de perfecte gebakken goede textuur moeilijker te bereiken kan zijn met behulp van glutenvrije ingrediënten.

  We raden niet aan om regelmatig voedselschalen te gebruiken om bij te houden hoeveel je eet. Dit is een vorm van diëten, die meestal niet op lange termijn werkt.


 • Hoeveel kosten voedselweegschalen?

  Voedselweegschalen kosten overal van $ 8 voor een budget zonder franje tot bijna $ 100 voor zwaardere bedrijfsopties die grotere hoeveelheden voedsel kunnen wegen en ook als commerciële weegschalen kunnen dienen. Budgetopties hebben meestal minder functies, wegen kleinere hoeveelheden voedsel en zijn vaak minder duurzaam in vergelijking met duurdere keuzes.

  Onze beste algemene keuze, de OXO Good Grips roestvrijstalen weegschaal, ligt vierkant in het midden van de prijsklasse, met een gewicht tot 11 pond voedsel met vrijwel elke functie die je nodig zou kunnen hebben als thuiskok.

Waarom Trust bodymindspirit Fit

Emily Stone onderzoekt en beoordeelt producten voor bodymindspirit Fit en bodymindspirit Health. Ze gebruikt momenteel de Etekcity Smart Food Nutrition Scale omdat het eenvoudig is en geen extra tijd nodig heeft om de voedingsgegevens van een maaltijd te verzamelen.

Aanvullende rapportage bij dit verhaal door Sarah Anzlovar, MS, RD

Als een door voedsel geobsedeerde geregistreerde diëtist, is Sarah Anzlovar, MS, RDN, LDN, altijd op zoek naar de beste, meest voedzame producten op de markt. Ze geeft prioriteit aan hele voedselingrediënten om het meeste uit elke maaltijd te halen en je de hele dag tevreden en energiek te houden.

De OXO Good Grips stainless steel food scale is onze topkeuze vanwege de nauwkeurigheid, het ontwerp, de gebruiksvriendelijke interface en het reinigingsgemak. Voor een meer budgetvriendelijke kwaliteitsoptie, probeer Ozeri ZK14-R Pronto digitale multifunctionele keukenweegschaal.

Hoewel sommige voedselschalen specifiek zijn ontworpen voor het volgen van voedingsstoffen, raden we aan ze alleen op deze manier te gebruiken om voedselportionering beter te begrijpen, zoals hoe een portie vis van drie ons eruit ziet. Als je dat begrip eenmaal hebt, kun je porties bekijken en je honger- en volheidssignalen gebruiken om te bepalen hoeveel je moet eten. Hoewel het verleidelijk kan zijn om regelmatig een voedselweegschaal te gebruiken om uw voedsel- en voedingsinname bij te houden, kan het regelmatig zo nauwlettend volgen van de voedselinname en het hebben van regels rond voedsel leiden tot hyper waakzaam voedselgedrag en ongeordende eetpatronen.

Het verleggen van de focus van het regelmatig meten van porties met behulp van een voedselschaal en het beperken van uw inname naar het luisteren naar de signalen van uw lichaam en het verwelkomen van de toevoeging van meer magere eiwitten, fruit, groenten en volle granen kan een belangrijk onderdeel zijn van het koesteren van een gezondere relatie met voedsel. Daarom wilt u misschien profiteren van food weegschalen voor culinaire precisie, maar stap weg van de weegschalen die puur voor het monitoren van de inname van voedingsstoffen zijn.

Dimensies: 9,5 x 7,13 x 1,25 inch | Gewichtslimiet: 11 pond | Metingen: ounces, ponden, grammen of kilogrammen | Materiaal: Roestvrij stalen | Batterijen inbegrepen: Ja | Bijzonderheden: Uitklapbaar display

Dimensies: 8.25 x 1.75 x 6 inch | Gewichtslimiet: 11,2 pond | Meting: ounces, grammen, ponden, milliliters| Materiaal: Polycarbonaat | Batterijen inbegrepen: Ja | Bijzonderheden: Precisie tarraknop, automatische eenheidsknop

Dimensies: 7,52 x 7,52 x 1,81 inch | Gewichtslimiet: 11 pond | Meting: grammen, ounces, ponden of kilogrammen | Materiaal: Roestvrij stalen | Batterijen inbegrepen: Ja | Bijzonderheden: Lage batterij en overbelasting indicatie, kamertemperatuur sensor, alarm timer

Dimensies: 15,6 x 11,3 x 1,9 inch | | Gewichtslimiet: 330 pond | Meting: ponden, ounces of kilogrammen | Materiaal: Roestvrijstalen | Batterijen inbegrepen: Ja | Bijzonderheden: Automatische uitschakeling

Dimensies: 7.88 x 7.88 x 1 inch | Gewichtslimiet: 11,46 pond | Meting: grammen, ponden, ounces en milliliters | Materiaal: Polycarbonaat | Batterijen inbegrepen: Ja | Bijzonderheden: LED-scherm, tarraknop

Dimensies: 8 x 6 x 1,2 inch | Gewichtslimiet: 11 pond | Meting: ounces, ponden en grammen) | Materiaal: Kunststof | Batterijen inbegrepen: Ja | Bijzonderheden: Automatische uitschakeling, tarrafunctie

Dimensies: 8,1 x 6,13 x 0,55 inch | Gewichtslimiet: 11 pond| Meting: grammen, ponden, ounces, vloeibare ounces en milliliter | Materiaal: Kunststof | Batterijen inbegrepen: Ja | Bijzonderheden: 4 sensoren, automatische uitschakeling

Dimensies: 7,8 x 9 x 8,9 inch | Gewichtslimiet: 11 pond | Meting: ponden, ounces, kilogrammen of grammen) | Materiaal: Roestvrijstalen | Batterijen inbegrepen: Geen | Bijzonderheden: Afneembare kom