De 8 beste eiwitpoeders van 2023, volgens een diëtist

De 8 beste eiwitpoeders van 2023, volgens een diëtist

We onderzoeken, testen, beoordelen en bevelen onafhankelijk de beste
Producten. Beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg beoordelen artikelen op medische nauwkeurigheid. Meer informatie over
ons proces. Als u iets koopt via onze links, kunnen we een commissie verdienen.

De meeste mensen kunnen gemakkelijk aan hun eiwitbehoeften voldoen door middel van voedsel, en velen consumeren meer eiwitten dan ze dagelijks nodig hebben. Het gebruik van eiwitpoeders kan echter nuttig zijn voor mensen met een hogere eiwitbehoefte, zoals atleten, zwangere mensen en mensen die borstvoeding geven en mensen met bepaalde medische aandoeningen. Het kan ook gunstig zijn voor degenen die beperkte diëten volgen, zoals veganisten of vegetariërs of mensen die niet van veel eiwitrijk voedsel houden. Eiwitpoeders kunnen ook helpen het eiwitgehalte van maaltijden en snacks te verhogen die anders misschien ontbreken, zoals smoothies of havermout.

Er zijn honderden eiwitpoeders op de markt, maar niet allemaal zijn ze gelijk gemaakt. “Leun op het eiwitpoeder dat overeenkomt met je voedingsdoelen en -prioriteiten”, zegt Lauren Manaker MS, RDN, LD. “Als je bijvoorbeeld een veganistische levensstijl volgt, zijn opties zoals hennep, soja of erwt betere keuzes. Bedenk ook welk poeder je het beste verdraagt. Voor sommigen kan soja of een eiwitpoeder op basis van zuivel niet gemakkelijk worden verdragen. ” Het is ook belangrijk om extra ingrediënten te overwegen, zoals vitamines, mineralen, toegevoegde zoetstoffen, enzymen, probiotica, cafeïne en meer.

Wees op zoek naar certificeringen van derden die de vermelde ingrediënten verifiëren en testen op schadelijke verontreinigingen. Dit is vooral belangrijk voor competitieve atleten die stoffen moeten vermijden die door hun sport worden verboden. Om een lijst van onze beste eiwitpoeders samen te stellen, raadpleegde onze diëtist (die een hardloper, triatleet en spininstructeur is die ook met veel atleten werkt) vertrouwde experts in het veld en onderzocht zorgvuldig de verschillende eiwitpoeders op de markt, rekening houdend met de reputatie van het bedrijf, ingrediënten en testen door derden.

bodymindspirit Fit goedgekeurde eiwitpoeders

 • Beste overall: KLEAN Atleet KLEAN Isolate Unflavored biedt 20 gram eiwit uit wei zonder onnodige toevoegingen of zoetstoffen en is NSF Gecertificeerd voor Sport.
 • Beste gearomatiseerde: Garden of Life Sport Organic Plant-Based Protein biedt degenen die de voorkeur geven aan een gearomatiseerd poeder 20 gram eiwit uit erwteneiwit samen met andere voedingsstoffen die het herstel van lichaamsbeweging kunnen ondersteunen.

Spreek altijd met een zorgverlener voordat u een supplement aan uw routine toevoegt om ervoor te zorgen dat het supplement geschikt is voor uw individuele behoeften en welke dosering u moet nemen.

Onze topkeuzes

Beste overall:

Klean Athlete Klean Isolate bij Amazon

Beste Vegan:

NAKED Nutrition Naked Seed Protein Powder bij Amazon

Beste voor atleten:

Momentous Recovery Protein bij Amazon

Beste biologisch:

Manitoba Harvest Hennep Ja! Max Protein bij Amazon

Beste gearomatiseerde:

Garden of Life Sport Protein Powder bij Amazon

Beste Niet-gearomatiseerd:

NAKED Nutrition Naked Whey bij Amazon

Beste allergeenvriendelijk:

NOW Foods Organic Pea Protein bij Amazon

Het beste met extra voedingsstoffen:

Ritual Essential Protein Daily Shake 18+ bij Amazon

In dit artikel

 • Onze keuzes
 • Zijn eiwitpoeders gunstig?
 • Wie er misschien niet van profiteert
 • Hoe we supplementen selecteren
 • Waar moet je op letten?
 • Eiwit Poeders Dosering
 • FAQ

Beste overall

Klean Atleet Klean Isolate

Klean Atleet Klean Isolate

Amazone


Bekijk op Amazon
Bekijk op Walmart
Bekijk op Everyhealth.com
Pros

 • NSF gecertificeerd voor sport

 • Slechts 2 ingrediënten

 • Geen toegevoegde zoetstoffen

Tegens

 • Niet geschikt voor iemand met een melkallergie

Als het gaat om een hoogwaardig eiwitpoeder dat geen onnodige extra’s bevat, komt KLEAN Athlete’s KLEAN Isolate (niet-gearomatiseerd) als beste uit de bus. De eenvoudige ingrediëntenlijst – alleen wei-eiwitisolaat en zonnebloemlecithine – betekent dat je gewoon het eiwit krijgt dat je nodig hebt zonder toegevoegde suikers, kunstmatige zoetstoffen, toegevoegde vezels of andere ingrediënten die je misschien wilt vermijden. Wei-eiwit is goed bestudeerd en wordt beschouwd als een superieure eiwitbron voor atleten, maar is ook een goede optie voor iedereen die zijn eiwitinname wil verhogen, omdat het goed door het lichaam wordt gebruikt.

Omdat het niet gearomatiseerd is, kan het gemakkelijk worden toegevoegd aan een verscheidenheid aan voedingsmiddelen om uw eiwitinname te verhogen, waaronder havermout, pannenkoeken, gebakken items, smoothies, energiebeten en meer. Het komt ook in chocolade en vanille, maar deze smaken hebben stevia en monniksfruitextract, wat sommige mensen misschien niet lekker vinden.

KLEAN Isolate is NSF-gecertificeerd voor sport, een externe organisatie die ervoor zorgt dat het product bevat wat het etiket zegt en geen schadelijke verontreinigingen of stoffen bevat die door sport zijn verboden.

Prijs op het moment van publicatie: $ 54 (2.95 / oz)

Eiwitbron: Wei | Portiegrootte: 2 lepels (22,3 g) | Eiwit per portie: 20g | Glutenvrij: Niet gecertificeerde | Veganistisch: Geen | Zoetstoffen: Alleen in gearomatiseerde opties

Beste Vegan

NAKED Nutrition Naakt Zaad Eiwit Poeder

NAKED Nutrition Naakt Zaad Eiwit Poeder

Amazone


Bekijk op Amazon
Bekijk op Nakednutrition.com
Pros

 • Gemaakt van hele voedingsmiddelen

 • Gecertificeerd glutenvrij

 • Goede bron van ijzer

Tegens

 • Niet beschouwd als een compleet eiwit

Naked Nutrition Naked Seed voegt een interessant plantaardig combinatie-eiwitpoeder toe aan de groeiende veganistische eiwitpoedermarkt. Het is gemaakt met biologische pompoenpitten, zonnebloempitten, watermeloenpitten en biologische chiazaden zonder toegevoegde suikers, kunstmatige zoetstoffen of andere additieven.

Hoewel het geen compleet eiwit is, bevat het acht van de negen essentiële aminozuren en biedt het extra voedingsvoordelen van het consumeren van zaden. Eén portie Naked Seed bevat meer dan 40% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH) voor ijzer, wat nuttig kan zijn voor veganisten of vegetariërs die mogelijk een groter risico lopen op ijzertekort.

Naked Seed is gecertificeerd glutenvrij en bevat geen van de top negen allergenen (pinda, noten, ei, melk, tarwe, soja, vis, schaaldieren of sesam), waardoor het een goede optie is voor iedereen met voedselallergieën.

Prijs op het moment van publicatie: $ 30 ($ 1.88 / oz)

Eiwitbron: Pompoenpitten, zonnebloempitten, chiazaad, watermeloenzaad | Portiegrootte: 2 schepjes (30g) | Eiwit per portie: 20g | Glutenvrij: Ja | Veganistisch: Ja | Zoetstoffen: N.V.T

Beste voor atleten

Gedenkwaardig hersteleiwit

Gedenkwaardig hersteleiwit

Amazone


Bekijk op Amazon
Bekijk op Livemomentous.com
Bekijk op Thefeed.com
Pros

 • NSF gecertificeerd voor Sport en Informed Sport gecertificeerd

 • Bevat een mix van eiwitten en koolhydraten voor herstel

Tegens

 • Bevat stevia

 • Niet geschikt voor iemand met melkallergie

Eiwitpoeders zoals Momentous Recovery Protein kunnen nuttig zijn bij het bijtanken en herstellen na het sporten. Hoewel we een food-first benadering aanbevelen, kunnen eiwitpoeders nuttig zijn voor veel atleten, vooral duursporters, die het moeilijk vinden om een grote maaltijd na een trainingssessie te nuttigen of de gemaksfactor willen.

Dit eiwit is NSF Certified for Sport en Informed Sport gecertificeerd, twee certificeringen van derden die zuiverheid en veiligheid garanderen voor gebruik in de sport. Dit is een op wei gebaseerd poeder en “Wei-eiwitinname na weerstandsoefeningen is gunstiger gebleken voor spiereiwitsynthese in vergelijking met andere eiwitbronnen zoals caseïne en soja. Dit resulteert in een toename van de spiermassa en verbeterde kracht,” zegt Allison Knott, MS, RDN, CSSD, CDN.

Momentous Recovery bevat ook 10 gram koolhydraten, die kunnen bijdragen aan de koolhydraten die nodig zijn om de spierglycogeenvoorraden na het sporten aan te vullen. Je hebt echter waarschijnlijk meer koolhydraten nodig dan dit om te herstellen na het sporten, dus we raden aan om dit te mengen in een smoothie met een banaan, het in havermout te roeren of toe te voegen aan pannenkoekenbeslag. Het biedt ook wat natrium, wat nuttig kan zijn voor het aanvullen van wat verloren is gegaan door zweet.

De ProHydrolase op de ingrediëntenlijst zijn spijsverteringsenzymen waarvan wordt gezegd dat ze de opname en het gebruik van aminozuren verbeteren. Slechts één zeer kleine studie in de afgelopen jaren heeft deze theorie echter onderzocht, zonder dat er een voordeel is gevonden.. Dat gezegd hebbende, er waren geen bijwerkingen, dus hoewel het misschien niet nuttig is, is het waarschijnlijk ook niet problematisch.

Deze optie is verkrijgbaar in zowel chocolade- als vanillesmaken, die zijn gezoet met stevia.

Prijs op het moment van publicatie: $ 54 ($ 2,45 / oz)

Eiwitbron: Wei | Portiegrootte: 2 schepjes (40g) | Eiwit per portie: 20g | Glutenvrij: Niet gecertificeerde | Veganistisch: Geen | Zoetstoffen: Stevia

Beste biologisch

Manitoba Harvest Hennep Ja! Biologisch Max Protein Powder

Manitoba Harvest Hennep Ja! Biologisch Max Protein Powder

Amazone


Bekijk op Amazon
Bekijk op Walmart
Bekijk op IHerb
Pros

 • Slechts twee ingrediënten

 • USDA biologisch, non-GMO en veganistisch

 • Bevat vezels en omega-3’s

Tegens

 • Niet beschouwd als een compleet eiwit

We houden van Manitoba Harvest Hemp Yeah! Max Protein voor zijn eenvoudige ingrediëntenlijst – alleen hennepzaden en oregano-extract. Naast 20 gram plantaardig eiwit dragen de gemalen hennepzaden omega-3-vetzuren, vezels, ijzer, kalium, magnesium, zink, koper en sommige B-vitamines bij.

Omdat het niet-gearomatiseerd en ongezoet is, kan dit eiwitpoeder worden toegevoegd aan een verscheidenheid aan verschillende voedingsmiddelen en dranken om uw eiwitconsumptie te verhogen zonder de nasmaak die sommige poeders hebben. Het enige nadeel van dit product is dat het niet alle negen essentiële aminozuren bevat, dus het wordt niet als een compleet eiwit beschouwd. Zolang u echter andere eiwitbronnen in uw dieet consumeert – of het nu van planten of dieren is – kunt u aan al uw aminozuur- en eiwitbehoeften voldoen.

Hennep Ja! Max Protein is USDA Organic, non-GMO Project verified en certified Kosher. Manitoba Harvest is ook een gecertificeerde B-Corp.

Prijs op het moment van publicatie: $ 17 ($ 1,06 / oz)

Eiwitbron: Hennep | Portiegrootte: 4 eetlepels (32g) | Eiwit per portie: 20g | Glutenvrij: Niet gecertificeerde | Veganistisch: Ja | Zoetstoffen: N.V.T

Beste gearomatiseerde

Garden of Life Sport Biologisch Plantaardig Eiwitpoeder

Garden of Life Sport Biologisch Plantaardig Eiwitpoeder

Vitamine Shoppe


Bekijk op Amazon
Bekijk op Walmart
Bekijk op Vitamin Shoppe
Pros

 • NSF gecertificeerd voor sport

 • Bevat antioxidanten

 • Glutenvrij, veganistisch, non-GMO

Tegens

 • Bevat stevia

Als u op zoek bent naar een gearomatiseerd eiwitpoeder dat uw drankje niet overweldigt, is Garden of Life’s Sport Organic Plant-Based Protein Vanilla een topkeuze. Het geeft een mild zoete vanillesmaak aan smoothies of andere recepten, of kan gewoon worden gemengd met je favoriete melk of water. Het eiwit komt van erwten, marinebonen, garbanzo-bonen, gekiemde linzen en cranberry-eiwit. Het wordt dan gecombineerd met vanille, stevia en een beetje zeezout voor de smaak.

Het is ook een geweldige optie voor actieve mensen, omdat het een herstelfruitmengsel bevat, inclusief zure kers, die het spierherstel bij zowel kracht- als duursporters kan verbeteren. Slechts één schepje biedt 15 gram eiwit en 20% van uw dagelijkse ijzerbehoeften (plus verschillende andere vitamines en mineralen), wat nuttig kan zijn voor mensen met een plantaardig dieet.

Garden of Life’s Organic Plant-Based Protein Vanilla is NSF-gecertificeerd voor sport, glutenvrij, veganistisch, niet-GMO en koosjer. Het bevat geen van de top negen allergenen, waardoor het een goede keuze is voor iedereen met voedselallergieën.

Prijs op het moment van publicatie: $ 40 ($ 1,40 / oz)

Eiwitbron: Erwt, marineboon, garbanzo boon, linzen, cranberry | Portiegrootte: 2 schepjes (42g) | Eiwit per portie: 30g | Glutenvrij: Ja | Veganistisch: Ja | Zoetstoffen: Stevia

Beste Niet-gearomatiseerd

NAKED Voeding Naked Whey

NAKED Voeding Naked Whey

Met dank aan Amazon


Bekijk op Amazon
Bekijk op Nkdnutrition.com
Pros

 • Slechts 1 ingrediënt

 • Informed Sport Gecertificeerd

 • Van vrij rondlopende, grasgevoerde koeien

Tegens

 • Is mogelijk niet geschikt als lactose-intolerant

Gearomatiseerde eiwitpoeders kunnen een beetje overweldigend zijn, dus als je op zoek bent naar een niet-gearomatiseerde optie, is Naked Nutrition’s Naked Whey iets voor jou. De wei is afkomstig van vrij rondlopende, grasgevoerde koeien van kleine melkveebedrijven in Noord-Californië en Idaho. Het poeder is ook Informed Sport Certified, waardoor het een kwaliteitsproduct is.

Voor elke 2 schepjes krijg je 25 gram eiwit zonder kunstmatige smaakstoffen, zoetstoffen of kleuren. Als je nog nooit een niet-gearomatiseerd eiwitpoeder hebt geprobeerd, kan het teleurstellend van smaak zijn, maar geeft het je veel meer flexibiliteit om je eigen ingrediënten te mengen. Een ander voordeel is dat je de zoetheid naar smaak kunt aanpassen, met behulp van je favoriete bron van zoetstof.

Prijs op het moment van publicatie: $ 95 ($ 1,19 / ounce)

Eiwitbron: Wei | Portiegrootte: 2 schepjes (30g) | Eiwit per portie: 25g | Glutenvrij: Ja | Veganistisch: Geen | Zoetstoffen: Geen

Beste allergeenvriendelijk

NOW Foods Biologische Erwteneiwit

NOW Foods Biologische Erwteneiwit

Amazone


Bekijk op Amazon
Bekijk op Swansonvitamins.com
Pros

 • Getest door derden

 • Veganistisch, USDA-gecertificeerd biologisch en niet-GMO

 • Enige ingrediënt is erwteneiwit

 • Informed Sport Gecertificeerd

Tegens

 • Minder eiwitten dan sommige andere bronnen

Nu bevat Sports Organic Pea Protein slechts één ingrediënt: erwteneiwit. Het is vrij van alle belangrijke allergenen en is gecertificeerd veganistisch, niet-GMO en USDA Certified Organic. Het is door derden getest en informed sport gecertificeerd, wat betekent dat het geen 250 verboden stoffen per sport bevat.

Twee schepjes bieden 15 gram plantaardig eiwitpoeder – iets lager dan andere poeders, maar nog steeds meer dan genoeg om toe te voegen aan een maaltijd of snack. Het bevat ook 5 milligram ijzer (ongeveer 30% van uw dagelijkse behoeften), wat nuttig kan zijn voor mensen die anders niet genoeg krijgen. Voeg het toe aan je favoriete smoothie voor een snel ontbijt of meng het in pannenkoeken of havermout voor een maaltijd na de training.

Prijs op het moment van publicatie: $ 24 ($ 0.97 / oz)

Eiwitbron: Erwten | Portiegrootte: 2 schepjes (20g) | Eiwit per portie: 15g | Glutenvrij: Niet gecertificeerde | Veganistisch: Ja | Zoetstoffen: N.V.T

Beste met extra voedingsstoffen

Ritual Essential Protein Dagelijkse Shake 18+

Ritual Essential Protein Dagelijkse Shake 18+

Amazone


Bekijk op Amazon
Bekijk op Ritual.com
Pros

 • Getest door derden

 • Bevat choline

Tegens

 • Bevat Reb-A en monnik fruit extract zoetstoffen

Rituals Essential Protein Daily Shake 18+ is een favoriet onder liefhebbers van gearomatiseerde eiwitten. Het draagt niet alleen 20 gram plantaardig eiwit per schep bij, maar voegt ook 150 milligram choline toe, een voedingsstof waar de meeste mensen niet genoeg van consumeren, vooral degenen die niet regelmatig eieren eten. Opkomend onderzoek suggereert dat choline vooral belangrijk is tijdens zwangerschap en borstvoeding, hoewel het een rol kan spelen bij de gezondheid in andere levensfasen. Het draagt ook ijzer en calcium bij aan uw dieet.

Essential Protein Daily Shake 18+ bevat 290 milligram natrium per schep, wat nuttig kan zijn om zweetverliezen tijdens het sporten aan te vullen, maar degenen die op hun natriuminname moeten letten, moeten rekening houden met deze hoeveelheid.

Ritual geeft prioriteit aan kwaliteit en transparantie van ingrediënten via het Made Traceable-programma™. Het is ook Informed Sport Certified. Van belang is dat het is gezoet met twee zoetstoffen met hoge intensiteit die geen calorieën bevatten, maar al dan niet een voorkeurstoevoeging aan uw dieet kunnen zijn, Reb-A (een zoetstof van de steviaplant) en monniksfruitextract.

Prijs op het moment van publicatie:

Eiwitbron: Erwten | Portiegrootte: 1 lepel (30g) | Eiwit per portie: 20g | Glutenvrij: Niet gecertificeerde | Veganistisch: Ja | Zoetstoffen: Reb-A en monniksfruitextract

Zijn Eiwitpoeders Beneficial?

Eiwitpoeders kunnen u helpen aan uw eiwitbehoeften te voldoen, vooral als u verhoogde behoeften heeft of moeite heeft om genoeg uit voedsel te halen. Maar houd er rekening mee dat voedingsmiddelen die van nature rijk zijn aan eiwitten ook andere belangrijke voedingsstoffen bevatten, waaronder vitamines, mineralen, antioxidanten, vezels en, in sommige gevallen, gezonde vetten, dus het is het beste om eerst prioriteit te geven aan voedselbronnen van eiwitten.

Het is belangrijk om te begrijpen dat meer eiwitten niet altijd beter zijn en dat het consumeren van overtollig eiwit zonder krachttraining niet resulteert in spiergroei.

Bepaalde groepen mensen hebben echter meer kans om baat te hebben bij een eiwitpoeder, regelmatig of af en toe.

 • Atleten. De meeste atleten hebben tussen de 1,2 en 2,0 gram eiwit per kilogram lichaamsgewicht per dag nodig (95 tot 135 gram eiwit voor iemand die 150 pond weegt, of 68 kilogram). Dit is 50% tot 150% van de behoeften van de gemiddelde volwassene. Van eiwitpoeders, vooral die met wei-eiwit, is ook aangetoond dat ze een sneller herstel van lichaamsbeweging bevorderen.
 • Zwangere mensen en mensen die borstvoeding geven. Eiwitbehoeften zijn hoger in de latere stadia van de zwangerschap en tijdens het geven van borstvoeding. Nieuw onderzoek suggereert dat mensen die borstvoeding geven tot 1,7 gram eiwit per kilogram lichaamsgewicht nodig hebben, wat het dubbele is van dat van een persoon die geen borstvoeding geeft. Eiwitpoeders kunnen nuttig zijn om aan die verhoogde behoeften te voldoen. Als u zwanger bent of borstvoeding geeft, raadpleeg dan altijd een zorgverlener voordat u een supplement toevoegt en zorg ervoor dat u er een kiest die door derden is geverifieerd door een gerenommeerde bron, zodat u weet dat deze geen potentieel schadelijke ingrediënten bevat.
 • Mensen met bepaalde dieetbeperkingen. Als u een dieet volgt dat het moeilijk voor u maakt om voldoende eiwitten via voedsel te consumeren, zoals een vegetarisch of veganistisch dieet dat niet rijk is aan plantaardige eiwitbronnen, kunnen eiwitpoeders nuttig zijn om aan uw behoeften te voldoen.

Die mogelijk geen baat hebben bij eiwitpoeders

De meeste mensen hoeven geen eiwitpoeders te consumeren, omdat het heel goed mogelijk is om via voedsel aan uw eiwitbehoeften te voldoen. Eiwitrijke voedingsmiddelen bieden ook vele andere gezondheidsvoordelen, waaronder vitamines, mineralen, vezels en antioxidanten.

 • Mensen die via een dieet aan hun eiwitbehoefte voldoen. Eiwitten die verder gaan dan uw dagelijkse behoeften bieden geen extra gezondheids- of fitnessvoordelen. Overtollig eiwit op regelmatige basis kan ook het risico op bepaalde gezondheidsproblemen verhogen, waaronder nierproblemen, verminderde botdichtheid, verhoogd risico op bepaalde kankers en meer. Overtollig eiwit kan ook andere voedingsrijke voedingsmiddelen vervangen die de algehele gezondheid ondersteunen.
 • Mensen met een eiwitbeperkt dieet. Sommige gezondheidsproblemen zoals nierziekte vereisen het volgen van een eiwitarm dieet. In deze gevallen kunnen eiwitpoeders leiden tot overmatige consumptie en schadelijk zijn.
 • Mensen die bepaalde medicijnen gebruiken. Eiwitpoeders zijn supplementen die kunnen interageren met sommige medicijnen. Van wei-eiwitpoeder is bijvoorbeeld aangetoond dat het de effectiviteit vermindert van een veelgebruikt medicijn dat wordt gebruikt om de ziekte van Parkinson te behandelen, evenals sommige antibiotica. Sommige eiwitpoeders bevatten ook extra vitamines, mineralen, poedervormige groenten, probiotica, enzymen en antioxidanten die kunnen interageren met medicijnen.

Hoe we supplementen selecteren

Ons team werkt hard om transparant te zijn over waarom we bepaalde supplementen aanbevelen; u kunt hier meer lezen over onze voedingssupplementmethodologie.

We ondersteunen supplementen die evidence-based zijn en geworteld in de wetenschap. We waarderen bepaalde productkenmerken die we geassocieerd vinden met producten van de hoogste kwaliteit.

Het is belangrijk op te merken dat de FDA voedingssupplementen niet beoordeelt op veiligheid en effectiviteit voordat ze op de markt komen. Ons team van experts heeft een gedetailleerde, wetenschappelijk onderbouwde methodologie ontwikkeld om de supplementen te kiezen die we aanbevelen.

Waar te letten in een eiwitpoeder

Testen door derden

Supplementen die door derden zijn getest, worden naar een laboratorium gestuurd waar ze worden getest om ervoor te zorgen dat ze bevatten wat ze zeggen dat ze bevatten en niet zijn verontreinigd met specifieke risicovolle, veel voorkomende verontreinigingen. Het is echter belangrijk op te merken:

 • Testen door derden test niet om te zien of een product effectief of veilig is voor iedereen, en het zorgt er niet voor dat het supplement niet zal interageren met andere supplementen of medicijnen.
 • Niet alle tests van derden zijn gelijk gemaakt. Het is niet ongebruikelijk dat supplementbedrijven laboratoria betalen voor certificaten na het uitvoeren van minimale tot geen tests.
 • De certificeringen van derden kan vertrouwen zijn: ConsumerLab.com, NSF en USP. Deze certificeringen zijn echter moeilijk te verkrijgen en / of duur, dus veel bedrijven kiezen ervoor om hun producten niet te laten testen door een van deze drie organisaties.
 • Soms zijn producten die door deze drie bedrijven zijn getest duurder om te proberen de kosten die ze betalen voor certificering te compenseren.
 • Alleen omdat een supplement niet wordt getest door een van deze drie bedrijven, betekent dit niet dat het een slecht product is. We raden aan om wat onderzoek te doen naar de reputatie van de fabrikant en de fabrikant en hun testlaboratorium te bellen om hun protocollen te bepalen en te beslissen of u zich op uw gemak voelt bij het consumeren van het supplement.

Eiwitpoeders kunnen zware metalen in sporenhoeveelheden bevatten, vooral die gemaakt van plantaardige bronnen. Recente studies suggereren echter dat de hoeveelheid in eiwitpoeders waarschijnlijk niet schadelijk is wanneer deze met mate wordt geconsumeerd (inclusief dagelijkse consumptie).

Zware metalen worden aangetroffen in bodem en water, die voedsel en supplementen kunnen besmetten, inclusief eiwitpoeders, maar dit is alleen een zorg wanneer het in overmaat wordt geconsumeerd. Door derden geteste eiwitpoeders kunnen ervoor zorgen dat het product onder de FDA-drempels voor verontreiniging met zware metalen ligt.

Formulier

Eiwitpoeders worden gemaakt van een breed scala aan bronnen, waaronder die van planten en dieren. Plantaardige bronnen omvatten bonen, erwten, hennep, soja, noten en zaden, terwijl dierlijke eiwitpoederbronnen wei, caseïne, ei en collageen omvatten. De beste bron voor u hangt af van uw behoeften en uw voedingsvoorkeuren.

Met uitzondering van collageeneiwit zijn dierlijke bronnen complete eiwitten, wat betekent dat ze alle negen essentiële aminozuren bevatten, terwijl de meeste plantaardige eiwitten dat niet zijn (erwteneiwit is hier de uitzondering en is een compleet eiwit). Studies onder atleten suggereren dat wei-eiwit spiergroei en herstel beter kan ondersteunen dan andere bronnen zoals soja en caseïne.

Ingrediënten &potentiële interacties

Het is essentieel om de ingrediëntenlijst en het voedingsfeitenpaneel van een supplement zorgvuldig te lezen om te weten welke ingrediënten en hoeveel van elk ingrediënt is opgenomen, in verhouding tot de aanbevolen dagelijkse waarde van dat ingrediënt. Breng het supplementetiket naar een zorgverlener om de verschillende ingrediënten in het supplement en eventuele interacties tussen deze ingrediënten en andere supplementen en medicijnen die u gebruikt te bekijken.

Additieven. Veel eiwitpoeders bevatten meer dan alleen eiwitten. Het is gebruikelijk dat ze toegevoegde vezels, cafeïne, MCT-olie, probiotica, spijsverteringsenzymen, kruiden, vitamines, mineralen, antioxidanten of poedervormige groenten bevatten. Deze ingrediënten kunnen interageren met medicijnen of andere supplementen en kunnen bijwerkingen hebben. Als u een eiwitpoeder met extra ingrediënten overweegt, praat dan met een zorgverlener om ervoor te zorgen dat het veilig voor u is.

Zoetstoffen. Gearomatiseerde eiwitpoeders worden meestal gezoet met suiker of een alternatieve zoetstof zoals stevia, monniksfruit, sucralose, acesulfaam-K of suikeralcoholen. Alternatieve zoetstoffen kunnen bij sommige mensen leiden tot spijsverteringssymptomen, vooral bij mensen met het prikkelbare darmsyndroom (PDS).

Voedselallergenen. Sommige eiwitpoeders bevatten allergenen zoals ei, soja, tarwe, zuivel, pinda’s of noten. Als u een voedselallergie heeft, bekijk dan zorgvuldig de ingrediëntenlijsten om er zeker van te zijn dat het een veilige keuze voor u is.

Prestatieverbeteraars. Eiwitpoeders die op de markt worden gebracht voor atleten voor spieropbouw, kunnen ergogene hulpmiddelen of prestatieverbeteraars zoals creatine, BCAA’s, glutamine, DHEA en meer bevatten. Het onderzoek om deze te ondersteunen is beperkt en in sommige gevallen worden ze mogelijk niet aanbevolen. Voor meer informatie over individuele prestatieverbeteraars, raadpleegt u de NIH Office of Dietary Supplements review van supplementen voor prestaties.

Over het algemeen kan eenvoudiger beter zijn. “Ik geef de voorkeur aan eiwitpoeders met minimale ingrediënten. Je kunt bijvoorbeeld een eiwitpoeder kopen dat net is gemaakt van erwteneiwit. Je kunt hetzelfde vinden voor hennepeiwitpoeder en eiwitpoeder,” zegt Amy Gorin MS, RDN.

Eiwit Poeders Dosering

Spreek altijd met een beroepsbeoefenaar in de gezondheidszorg voordat u een supplement aan uw routine toevoegt om ervoor te zorgen dat het supplement geschikt is voor uw individuele behoeften en om te begrijpen welke dosering u moet nemen.

De DRI (Daily Recommended Intake) voor eiwitten zoals gedefinieerd door The Food and Nutrition Board van het Institute of Medicine is 0,8 gram per kilogram lichaamsgewicht voor gezonde volwassenen. Ter referentie, dat is 55 gram per dag voor een volwassene met een gewicht van 150 pond. Dat aantal is echter onlangs in twijfel getrokken, omdat het misschien niet genoeg is voor ouder wordende volwassenen om voldoende spiermassa te behouden voor een optimale gezondheid. Bovendien kunnen actieve mensen en zwangere en zogende mensen meer nodig hebben – tussen 1,2 en 2 gram per kilogram lichaamsgewicht.

Dat gezegd hebbende, is het altijd het beste om je eiwitten uit verschillende voedselbronnen te halen, omdat ze ook extra voedingsstoffen bevatten voor een optimale gezondheid. Wanneer u eiwitpoeders opneemt, overweeg dan hoeveel eiwit er in de rest van uw dieet zit en gebruik het om gaten op te vullen om aan uw totale behoeften te voldoen. Het is het beste om uw eiwitinname over uw dag te spreiden, en het wordt aanbevolen om ongeveer 0,3 gram per kilogram lichaamsgewicht per maaltijd te consumeren, hoewel de exacte hoeveelheden per persoon zullen verschillen.

Hoeveel is te veel?

Er is geen gedefinieerde aanvaardbare bovengrens (UL) voor eiwitten, maar het wordt niet aanbevolen om meer dan het ADH-bereik te consumeren. Overmatige eiwitconsumptie lijkt geen voordelen te bieden en aanzienlijk overconsumptie van eiwitten kan een negatieve invloed hebben op de gezondheid van de nieren, zelfs bij gezonde mensen.

Het consumeren van te veel eiwitten uit eiwitpoeders kan ook leiden tot:

 • Een onevenwichtig dieet dat niet genoeg vet en koolhydraten bevat voor een optimale gezondheid.
 • Verminderde vitamine- en mineraleninname van die voedingsstoffen die vaak worden aangetroffen in eiwitrijk voedsel.
 • Risico op het consumeren van zware metalen boven de veilige hoeveelheid.

Veelgestelde vragen


 • Wanneer vervalt eiwitpoeder?

  De houdbaarheidsdatum hangt af van het type eiwit, of het poeder al dan niet additieven bevat om de houdbaarheid te verlengen, zoals maltodextrine, zout of lecithine, en de omstandigheden waarin u het opslaat (warmere omgevingen kunnen leiden tot een kortere houdbaarheid). Voor de langste houdbaarheid, bewaar in een koele, droge, donkere omgeving, zoals in een kast die niet in de buurt van een kachel of andere warmtebron is. Hoewel het niet vereist is, zullen de meeste fabrikanten een “te gebruiken tot” -datum opnemen, maar een goede vuistregel is om uw eiwitpoeder binnen een jaar na aankoop te gebruiken.


 • Wat is het beste type eiwitpoeder?

  De beste is degene die past bij uw voedingsbehoeften en voorkeuren. Als u bijvoorbeeld een plantaardig dieet volgt, wilt u een veganistisch eiwitpoeder kiezen, zoals erwt, hennep, soja of een van bonen of zaden. Het is ook belangrijk om rekening te houden met voedselallergieën.
  Een ander ding om te overwegen is de aanwezigheid van alle negen essentiële aminozuren, die een eiwit tot een compleet eiwit maken. Wei en erwt zijn twee veel voorkomende soorten eiwitpoeder die complete eiwitten zijn. Als u een goed uitgebalanceerd dieet eet met een verscheidenheid aan eiwitbronnen, of het nu van planten of dieren is, is dit waarschijnlijk geen probleem, omdat u alle aminozuren die u nodig hebt uit uw dieet krijgt. Als u echter sterk afhankelijk bent van eiwitpoeder voor uw eiwitinname, kan dit een overweging zijn.
  Ten slotte wordt wei-eiwit al lang beschouwd als de beste bron van eiwitten voor atleten. Opkomend onderzoek suggereert echter dat erwteneiwit dezelfde voordelen kan bieden. Meer onderzoek op dit gebied is nodig.


 • Wat doet eiwitpoeder?

  Eiwitpoeder is een handige manier om eiwitten aan uw dieet toe te voegen, of het nu aan melk of water wordt toegevoegd of aan andere voedingsmiddelen die u consumeert. Het kan mensen met verhoogde eiwitbehoeften helpen of die niet genoeg eiwitten uit voedsel krijgen om aan hun totale eiwitbehoeften te voldoen.


 • Kun je eiwitpoeder met EBT kopen?

  EBT kan worden gebruikt om voedsel te kopen, niet om supplementen te kopen. Eiwitpoeders verkocht als voedsel zoals Manitoba Harvest Hemp yeah! Max Protein kan worden gekocht met EBT. Degenen die worden verkocht als een supplement zoals KLEAN Athlete KLEAN Isolate kan niet. De beste manier om te bepalen of een poeder als voedsel wordt verkocht, is door te zoeken naar een paneel voedingsfeiten. Supplementen hebben in plaats daarvan een supplementfeitenpaneel.


 • Wanneer moet ik overdag eiwitpoeder gebruiken?

  “Het beste moment van de dag om eiwitpoeder te gebruiken, is het tijdstip waarop je het waarschijnlijk zult gebruiken,” zegt Manaker. Het is ook ideaal om eiwitpoeder te gebruiken wanneer u geen andere eiwitbronnen consumeert, zoals als uw ontbijt of snack relatief weinig eiwitten bevat. Dit is om ervoor te zorgen dat u geen overtollige hoeveelheden consumeert en dat u daadwerkelijk de voordelen van het eiwitpoeder plukt.
  Als spiergroei uw doel is, kan er een voordeel zijn aan het kiezen van specifieke tijden van de dag. “Degenen die eiwitpoeder gebruiken om spiergroei te ondersteunen, is het nemen van eiwitten tot 2 uur na een training ideaal. Er zijn enkele gegevens die suggereren dat het opnemen van eiwitten voor het slapengaan ook kan helpen bij het ondersteunen van spiergroei,” zegt Manaker.

 • Beste overall: KLEAN Atleet KLEAN Isolate Unflavored biedt 20 gram eiwit uit wei zonder onnodige toevoegingen of zoetstoffen en is NSF Gecertificeerd voor Sport.
 • Beste gearomatiseerde: Garden of Life Sport Organic Plant-Based Protein biedt degenen die de voorkeur geven aan een gearomatiseerd poeder 20 gram eiwit uit erwteneiwit samen met andere voedingsstoffen die het herstel van lichaamsbeweging kunnen ondersteunen.

Spreek altijd met een zorgverlener voordat u een supplement aan uw routine toevoegt om ervoor te zorgen dat het supplement geschikt is voor uw individuele behoeften en welke dosering u moet nemen.

Eiwitbron: Wei | Portiegrootte: 2 lepels (22,3 g) | Eiwit per portie: 20g | Glutenvrij: Niet gecertificeerde | Veganistisch: Geen | Zoetstoffen: Alleen in gearomatiseerde opties

Eiwitbron: Pompoenpitten, zonnebloempitten, chiazaad, watermeloenzaad | Portiegrootte: 2 schepjes (30g) | Eiwit per portie: 20g | Glutenvrij: Ja | Veganistisch: Ja | Zoetstoffen: N.V.T

Eiwitbron: Wei | Portiegrootte: 2 schepjes (40g) | Eiwit per portie: 20g | Glutenvrij: Niet gecertificeerde | Veganistisch: Geen | Zoetstoffen: Stevia

Eiwitbron: Hennep | Portiegrootte: 4 eetlepels (32g) | Eiwit per portie: 20g | Glutenvrij: Niet gecertificeerde | Veganistisch: Ja | Zoetstoffen: N.V.T

Eiwitbron: Erwt, marineboon, garbanzo boon, linzen, cranberry | Portiegrootte: 2 schepjes (42g) | Eiwit per portie: 30g | Glutenvrij: Ja | Veganistisch: Ja | Zoetstoffen: Stevia

Eiwitbron: Wei | Portiegrootte: 2 schepjes (30g) | Eiwit per portie: 25g | Glutenvrij: Ja | Veganistisch: Geen | Zoetstoffen: Geen

Eiwitbron: Erwten | Portiegrootte: 2 schepjes (20g) | Eiwit per portie: 15g | Glutenvrij: Niet gecertificeerde | Veganistisch: Ja | Zoetstoffen: N.V.T

Eiwitbron: Erwten | Portiegrootte: 1 lepel (30g) | Eiwit per portie: 20g | Glutenvrij: Niet gecertificeerde | Veganistisch: Ja | Zoetstoffen: Reb-A en monniksfruitextract