De 11 beste eiwitpoeders voor mannen van 2023, volgens een diëtist

De 11 beste eiwitpoeders voor mannen van 2023, volgens een diëtist

We onderzoeken, testen, beoordelen en bevelen onafhankelijk de beste
Producten. Beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg beoordelen artikelen op medische nauwkeurigheid. Meer informatie over
ons proces. Als u iets koopt via onze links, kunnen we een commissie verdienen.

Beste eiwitpoeders

bodymindspirit / Sabrina Jiang


Eiwitpoeder kan een nuttig supplement zijn als u moeite heeft om aan uw eiwitbehoeften te voldoen door alleen voedsel. Hoewel veel mensen zonder suppletie aan hun eiwitbehoeften kunnen voldoen, kunnen sommige mensen, zoals atleten, veganisten of mensen met een hoge spiermassa, moeite hebben om voldoende eiwitten binnen te krijgen. Atleten of zeer actieve personen kunnen meer dan het dubbele hebben van de eiwitbehoeften van sedentaire personen, wat het moeilijk kan maken om alleen via voedsel aan de eiwitbehoeften te voldoen. De eiwitbehoeften van mannen kunnen ook hoger zijn dan die van vrouwen, omdat ze de neiging hebben om meer te wegen en meer spiermassa kunnen hebben.

Eiwitpoeders kunnen alleen uit eiwitten bestaan, of ze kunnen andere ingrediënten bevatten, zoals toegevoegde zoetstoffen, smaakstoffen of micronutriënten. Voor degenen die spieren willen opbouwen, kan eiwitpoeder – wanneer het na een krachttrainingstraining wordt ingenomen – helpen bij het herstellen en versterken van spieren die tijdens de training zijn afgebroken.

Enjely Mora, MS, RDN, LDN, sportdiëtist bij Metrowest Nutrition zegt: “Eiwitpoeder kan zeker het proces van spieropbouw ondersteunen. Spiergroei vereist wel een trainingsprogramma specifiek gericht op spiergroei plus voldoende eiwitten.” Omdat eiwitpoeder een draagbare optie is, kan het een handige manier zijn om spiergroei te ondersteunen.

bodymindspirit Fit goedgekeurde eiwitpoeders voor mannen

 • Beste overall: NU Sports Unflavored Whey Protein Isolate bevat slechts twee ingrediënten, waardoor het handig is om dit eiwitpoeder op vele manieren te gebruiken. Het is ook Informed Sport-gecertificeerd, dus u kunt erop vertrouwen dat het niet is verontreinigd met verboden stoffen.
 • Beste budget: Optimum Nutrition Gold Standard 100% Whey Protein, Double Rich Chocolate is Informed Sport gecertificeerd en het is tegen een betaalbare prijs. Het is perfect als je op zoek bent naar een rijke chocoladeachtige optie om als shake te hebben of in smoothies te mengen.

Spreek altijd met een zorgverlener voordat u een supplement aan uw routine toevoegt, om ervoor te zorgen dat het supplement geschikt is voor uw individuele behoeften en welke dosering u moet nemen.

Is eiwitpoeder gunstig voor mannen?

Eiwitpoeder kan gunstig zijn voor mannen met een bijzonder hoge eiwitbehoefte, zoals degenen die atleten zijn of zeer actief. Het kan dienen als een gemakkelijk middel om bij te tanken na een krachttraining om spieren op te bouwen en het herstel te ondersteunen.

Mannen die vooral baat kunnen hebben bij eiwitpoeder zijn onder meer:

 • Atleten. De eiwitbehoeften van duursporters zijn hoger dan die van een gemiddelde sedentaire volwassene, maar de eiwitbehoeften van op kracht gebaseerde atleten kunnen nog hoger zijn. Daarom, vooral als een op kracht gebaseerde atleet, kunt u baat hebben bij een eiwitsupplement. Duursporters kunnen het beste profiteren van het focussen op een op koolhydraten gebaseerd supplement in plaats van een eiwitpoeder. Als u geen competitieve atleet bent, maar regelmatig gewichten heft, kunt u waarschijnlijk nog steeds baat hebben bij een eiwitpoeder, vooral als u de meeste dagen van de week langer dan een uur traint met een trainingsplan dat uw herhalingen, tijd of tilhoeveelheid verhoogt.
 • Mensen die een plantaardig dieet volgen. Een veel voorkomende zorg voor mensen die plantaardig eten, kan zijn dat ze niet genoeg of een verscheidenheid aan plantaardige eiwitten krijgen. Plantaardig eiwit kan lager zijn in verteerbaarheid en lager in leucine – een van de primaire aminozuren die worden gebruikt voor het opbouwen van spieren. Hoewel er tal van plantaardige eiwitrijke voedselopties zijn, zoals bonen, tofu, noten en zaden, als je niet genoeg van deze voedingsmiddelen eet, voldoe je misschien niet aan je eiwitbehoeften, vooral als je een atleet bent. Eiwitpoeder, met name erwten- of soja-eiwitpoeders, kan een eenvoudig, effectief middel zijn om uw eiwitinname te stimuleren.
 • Mensen onderweg. Als je onderweg bent, kan het moeilijk zijn om regelmatig complete maaltijden binnen te krijgen. Eiwitpoeder kan een nuttige bron zijn als u een eenvoudige, draagbare maaltijd of snack nodig heeft. Je kunt bijvoorbeeld een goed uitgebalanceerde smoothie voor het ontbijt hebben met eiwitpoeder, melk, fruit en groenten.

Wie heeft er misschien geen baat bij eiwitpoeder?

 • Mensen die een verscheidenheid aan voedselbronnen van eiwitten consumeren. Overconsumptie van eiwitten kan onnodig zijn en mogelijk belastend voor de nieren op zeer hoge niveaus. Het krijgen van te veel eiwitten kan betekenen dat je niet genoeg koolhydraten binnenkrijgt en vet, beide belangrijke voedingsstoffen voor je lichaam. Daarom, als u een verscheidenheid aan voedselbronnen van eiwitten consumeert, kunt u waarschijnlijk aan uw eiwitbehoeften voldoen zonder een supplement.
 • Mensen die sedentair of minimaal actief zijn. Als u over het algemeen gezond en laag tot matig actief bent, zijn uw eiwitbehoeften waarschijnlijk haalbaar door alleen voedsel.
 • Mensen met nierproblemen. Omdat overconsumptie van eiwitten belastend kan zijn voor de nieren, wilt u misschien voorzichtig zijn met de inname van eiwitpoeder als u een nierprobleem heeft. Eiwitpoeder heeft grote hoeveelheden eiwit in een klein volume, zodat het gemakkelijker kan zijn om de eiwitbehoeften te overschrijden. Raadpleeg uw arts voordat u begint met een eiwitpoederregime.

Onze topkeuzes

Beste overall:

NOW Sports Nutrition Whey Protein Powder bij Amazon

Beste budget:

Optimum Nutrition Gold Standard Whey bij Amazon

Het beste voor gewichtstoename:

PB&Me Organic Powdered Peanut Butter bij Amazon

Beste Wei:

Nutricost Grass-Fed Whey Protein Isolate bij Amazon

Beste biologisch:

Nutiva Organic Plant Protein Powder bij Amazon

Beste Vegan:

Ritual Essential Protein Daily Shake 18+ bij Amazon

Beste gearomatiseerde:

NAKED Nutrition Less Naked Whey bij Amazon

Beste Caseïne:

Dymatize Dymatize Casein Protein Powder bij Amazon

Beste Erwt:

NOW Foods Organic Pea Protein bij Amazon

Beste combinatie:

PlantFusion Complete Protein bij Amazon

In dit artikel

 • Is eiwitpoeder gunstig voor mannen?
 • Wie heeft er misschien geen baat bij eiwitpoeder?
 • Onze keuzes
 • Hoe we selecteren
 • Waar moet je op letten?
 • Hoeveel is te veel?
 • FAQ

Beste overall

NOW Sports Nutrition Wei-eiwit isolaat niet-gearomatiseerd poeder 1,2-pond

nu-sport-voeding-wei-eiwit-isolaat-niet-gearomatiseerd-poeder

Amazone


Bekijk op Amazon
Bekijk op Walmart
Bekijk op Vitacost
Pros

 • Informed Sport gecertificeerd

 • Twee ingrediënten

 • Vrij van de meest voorkomende voedselallergenen

 • Bron van calcium

Tegens

 • Niet geschikt voor een veganistisch dieet

Now Foods is een vertrouwd merk in eiwitpoeders, omdat ze Informed Sport-gecertificeerd zijn – een externe organisatie die elke batch test op verboden stoffen en ervoor zorgt dat producten worden vervaardigd volgens hoge kwaliteitsnormen. Dit is onze beste algemene keuze omdat het een vertrouwd merk is met een eenvoudig product dat alleen wei-eiwitisolaat en zonnebloemlecithine bevat.

Deze keuze is niet gearomatiseerd, waardoor het gemakkelijk is om toe te voegen aan een verscheidenheid aan zoete of hartige manieren. We kozen dit ook als onze beste algemene keuze omdat het gebruikte eiwit wei-eiwitisolaat is. Wei-eiwit is een hoogwaardige bron van eiwitten met een hoge biologische beschikbaarheid en gemakkelijke verteerbaarheid.

Dit eiwitpoeder bevat 25 gram eiwit per portie en 10 procent dagelijkse waarde van calcium. Het is gemaakt met niet-GMO-ingrediënten en vrij van veel voorkomende allergenen. Het geïsoleerde wei-eiwit betekent dat het lactosegehalte minimaal is. Daarom kan het een goede keuze zijn voor sommige mensen met lactose-intolerantie.

Prijs op het moment van publicatie: $ 26 ($ 1,37 per portie)

Eiwitbron: wei-eiwit isolaat | Portiegrootte: 1/3 kop | Eiwit per portie: 25 gram | Andere ingrediënten: zonnebloem lecithine

Beste budget

Optimum Nutrition Gold Standard Wei

Optimum Nutrition Gold Standard Wei

Amazone


Bekijk op Amazon
Bekijk op Walmart
Bekijk op A1supplements.com
Pros

 • Informed Choice gecertificeerd

 • Bron van calcium

 • Betaalbare prijs

Tegens

 • Bevat kunstmatige smaak- en zoetstoffen

 • Niet geschikt voor een veganistisch dieet

Als u op zoek bent naar een betaalbaar, betrouwbaar eiwitpoeder met smaak, raden we Optimum Nutrition Gold Standard 100% whey protein aan. Dit poeder is gemaakt met een wei-eiwitmengsel met wei-eiwitisolaat, concentraat en gehydrolyseerd wei-eiwit. Elke portie van dit eiwitpoeder heeft 24 gram eiwit per portie en biedt 10% dagelijkse waarde van calcium.

Een gemengd wei-eiwit kan een meer betaalbare wei-optie zijn zonder in te boeten aan kwaliteit. Een weimengsel bevat kleine hoeveelheden vet en koolhydraten die hoger zijn dan een poeder dat alleen van wei-isolaat is gemaakt. Omdat het niet alleen wei-eiwitisolaat is, bevat het wel wat lactose (een hoeveelheid die vergelijkbaar is met een ons cheddarkaas). Als je erg gevoelig bent voor lactose, is dit misschien niet de beste keuze. Het is ook niet geschikt voor een melk- of soja-allergie.

We vinden het leuk dat dit poeder Informed Choice-gecertificeerd is, wat betekent dat het regelmatig wordt getest op verboden stoffen. Het heeft een chocoladesmaak die afkomstig is van cacaopoeder, kunstmatige en natuurlijke aroma’s, en het is gezoet met acesulfaamkalium, een door de FDA goedgekeurde kunstmatige zoetstof. Sommigen zullen het waarderen dat het geen toegevoegde suiker heeft, maar sommigen willen misschien ook niet de kunstmatige zoetstoffen en smaken in dit eiwitpoeder.

Prijs op het moment van publicatie: $ 84 ($ 1,14 per portie)

Eiwitbron: wei-eiwitisolaat, wei-eiwitconcentraat, gehydrolyseerd wei-eiwit | Portiegrootte: 1 schepje | Eiwit per portie: 24 gram | Andere ingrediënten: cacaopoeder, zonnebloem- en/of sojalecithine, natuurlijk en kunstmatig aroma, acesulfaamkalium

Het beste voor gewichtstoename

PB&Me Biologische Pindakaaspoeder, geen suiker toegevoegd

PB& Me Biologische Pindakaas in poedervorm

Amazone


Bekijk op Amazon
Bekijk op Walmart
Pros

 • Slechts één ingrediënt

 • Eenvoudig toe te voegen aan veel voedingsmiddelen

 • Budgetvriendelijk

 • Geschikt voor veganistische diëten

Tegens

 • Minder eiwit per portie

PB&Me is een unieke, veelzijdige optie voor een eiwitpoeder dat gemakkelijk vele malen per dag kan worden gebruikt. Het is in wezen pindakaas met de olie verwijderd, waardoor je biologisch pindapoeder krijgt dat rijk is aan eiwitten. Het is geschikt voor veganistische en glutenvrije diëten.

Je kunt water toevoegen om er een pasta van te maken of je kunt genieten van het poeder in een verscheidenheid aan voedingsmiddelen zoals gebak, yoghurt, havermout en smoothies. Dit eiwitpoeder kan aan veel voedingsmiddelen worden toegevoegd, waardoor het een gemakkelijke manier is om iemand te helpen extra eiwitten, totale calorieën en koolhydraten te krijgen om hun gezondheidsdoelen te bereiken.

Het bevat vier gram koolhydraten per portie, wat hoger is dan sommige eiwitpoeders. Deze koolhydraten kunnen helpen bij het herstellen van uw glycogeenvoorraden en kunnen nuttig zijn voor atleten met hogere koolhydraatbehoeften, vooral als meerdere porties gedurende de dag worden gebruikt. In tegenstelling tot de meeste eiwitpoeders, biedt een portie ook twee gram vezels.

Omdat dit gemakkelijk toe te voegen is aan een verscheidenheid aan voedingsmiddelen, kan het een geweldige aanvulling zijn voor mensen die willen aankomen. Verbeter smoothies door een paar eetlepels toe te voegen of strooi het op yoghurt of havermout om een smakelijke pindasmaak toe te voegen en je calorie-inname te verhogen.

Prijs op het moment van publicatie: $ 20 ($ 1,18 per portie)

Eiwitbron: pinda’s | Portiegrootte: 2 eetlepels | Eiwit per portie: 6 gram | Andere ingrediënten:N.V.T

Beste Wei

Nutricost Grasgevoerd wei-eiwit isolaat

Nutricost Grasgevoerd wei-eiwit isolaat

Amazone


Bekijk op Amazon
Bekijk op Walmart
Bekijk op Nutricost.com
Pros

 • Bron van calcium

 • Eén ingrediënt

 • Getest door derden

 • Afkomstig van grasgevoerde koeien

Tegens

 • Duurder dan andere wei-eiwit isolaatpoeders

Nutricost’s Grass-Fed Whey Protein Isolate is een eenvoudige, eiwitrijke optie – 30 gram per portie van 1/3 kopje. We vinden het leuk dat deze keuze afkomstig is van grasgevoerde koeien en door derden is getest op hoeveelheden ingrediënten en zware metalen.

Dit eiwitpoeder met wei-eiwitisolaat heeft minimale lactose waardoor het een haalbare optie is voor de meesten met milde lactose-intolerantie. Het bevat ook 8% dagelijkse waarde voor calcium, gebruikt niet-GMO-ingrediënten en is glutenvrij.

Voor mannen die spieren willen opbouwen, kan wei-eiwit een goede keuze zijn. Susana Meléndez, RDN, LD en hoofd voetbalvoeding aan de Universiteit van Arizona zegt: “Wei-eiwitpoeder bevat leucine (in feite bekend als de ‘switch’ or “trigger’ voor spiereiwitsynthese), wat een handige manier biedt om die doelen te bereiken, vooral voor mensen met een hoge eiwitbehoefte.”

We houden van de niet-gearomatiseerde versie omdat deze vrij is van toegevoegde of kunstmatige suikers en gemakkelijk kan worden gebruikt met een verscheidenheid aan dranken of voedingsmiddelen. Andere grasgevoerde wei-eiwit isolaat smaken zijn chocolade en vanille. Als je meer smaken wilt, heeft Nutricost wei-eiwitisolaat (niet grasgevoerd) in mokka, gezouten karamel, cakebeslag, chocolade pindakaas, aardbeien acai en koekjes en room.

Prijs op het moment van publicatie: $ 45 ($ 1,67 per portie)

Eiwitbron: wei-eiwit isolaat | Portiegrootte: 1/3 kop | Eiwit per portie: 30 gram | Andere ingrediënten:N.V.T

Beste biologisch

Nutiva Organisch Plantaardig Eiwit Poeder

Nutiva Organisch Plantaardig Eiwit Poeder

Met dank aan Amazon


Bekijk op Amazon
Bekijk op Walmart
Pros

 • Geschikt voor de meeste diëten

 • Goede bron van vitamines en ijzer

 • 2 gram vezels per portie

 • Gecertificeerd biologisch

Tegens

 • Niet getest door derden

Nutiva’s Organic Plant Protein Superfood Smoothie kan een goed eiwitpoeder zijn voor mannen die meer willen dan alleen eiwitten. Dit eiwitpoeder bevat een breed scala aan micronutriënten dankzij nutiva’s poedervormige groente- en fruitmix. Bijvoorbeeld, naast 23 gram eiwit per portie, biedt het ten minste 25 procent dagelijkse waarde van vitamine A, C, D, E, K en veel B-vitamines. Het biedt ook 15 procent dagelijkse waarde van ijzer. Het eiwit is afkomstig van een mix van biologische erwten, zonnebloem-, pompoen- en hennepzaden.

Het heeft inuline toegevoegd die het grootste deel van de twee gram vezels per portie levert en mannen kan helpen voldoen aan de aanbevolen 30-35 gram vezels per dag. Een ding om in gedachten te houden is dat dit product geen tests van derden heeft en sommigen willen of hebben de toegevoegde probiotische en spijsverteringsenzymen misschien niet nodig.

Dit eiwitpoeder past in de meeste diëten, omdat het veganistisch, niet-GMO, sojavrij en glutenvrij is. Het heeft echter wel kokosmelk, dus het wordt niet aanbevolen als je een kokosallergie hebt. Het heeft geen toegevoegde suiker of stevia en is gezoet met monniksfruitextract.

Prijs op het moment van publicatie: $ 30 ($ 1,50 per portie)

Eiwitbron: erwt, zonnebloem, pompoen, hennepzaad | Portiegrootte: 1 lepel (31 gram) | Eiwit per portie: 23 gram | Andere ingrediënten: biologische creamerbasis, biologische natuurlijke aroma’s, fruit- en groentemix, himalaya zeezout, biologische kaneel, d-alfa tocoferol, bifidobacterium longum, spijsverteringsenzymmengsel

Beste Vegan

Ritual Essential Protein Dagelijkse Shake 18+

Ritual Essential Protein Dagelijkse Shake 18+

Amazone


Bekijk op Amazon
Bekijk op Ritual.com
Pros

 • Informed Sport en Informed Protein gecertificeerd

 • Bron van calcium en ijzer

 • 3 gram vezels per portie

Tegens

 • Duur

Ritual’s Essential Protein Daily Shake is een plantaardig eiwitpoeder met vanillesmaak dat 20 gram eiwit per portie bevat. Het maakt gebruik van erwteneiwit en heeft ook methionine toegevoegd om een compleet eiwit te bieden met alle essentiële aminozuren.

Dit eiwitpoeder maakt gebruik van monniksfruitextract en reb-m, een suikervrije zoetstof uit gefermenteerd suikerriet, voor een zoetstof om de suikerhoeveelheid op nul gram per portie te houden. Andere ingrediënten zijn natuurlijke vanillesmaak, organische middellange keten triglyceride (MCT) olie, xanthaangom, zout, zonnebloemlecithine en gemengde tocoferolen.

Hoewel het een hoger natriumgehalte heeft in vergelijking met andere eiwitpoeders – 13 procent dagelijkse waarde – kan deze hoeveelheid nuttig zijn voor het vervangen van verloren elektrolyten na lange trainingen.

We vinden het geweldig dat dit product Informed Sport-gecertificeerd is, wat betekent dat elke batch wordt getest op verboden stoffen. Dit eiwitpoeder is het eerste plantaardige eiwit dat Informed Protein-gecertificeerd is, wat betekent dat het wordt getest op eiwithoeveelheid, zware metalen en pesticidenniveaus. Bovendien heeft Ritual ook traceerbare ingrediënten voor hun producten.

Dit veganistische eiwit is vrij van veel voorkomende allergenen, waardoor het geschikt is voor verschillende voedingsbehoeften. Het is ook een goede bron van glasvezel wide drie gram per portie. Het krijgen van voldoende vezels in het dieet is belangrijk voor mannen, omdat het de spijsvertering, cholesterolbeheer en bloedsuikerspiegelstabiliteit kan bevorderen.

Ritual biedt een abonnementsservice met enkele voordelen zoals gratis verzending, maar je hebt ook de mogelijkheid om producten te kopen zonder abonnement.

Prijs op het moment van publicatie: $ 45 ($ 3 per portie)

Eiwitbron: erwteneiwit | Portiegrootte: 1 lepel (30 gram) | Eiwit per portie: 20 gram | Andere ingrediënten: biologische kokosnoot middellange keten triglyceride olie, xanthaangom, zout, zonnebloem lecithine, Reb-M, gemengde tocoferolen, organische monnik fruit extract

Beste gearomatiseerde

NAAKTE voeding Minder Naakt Wei

NAAKTE voeding Minder Naakt Wei

Met dank aan Amazon


Bekijk op Amazon
Bekijk op Nakednutrition.com
Pros

 • Informed Choice gecertificeerd

 • Slechts drie ingrediënten

 • Afkomstig van grasgevoerde koeien

 • Bron van calcium

Tegens

 • Misschien niet zoet genoeg voor iedereen

Als u op zoek bent naar een gearomatiseerd eiwitpoeder zonder kunstmatige of vulstoffen, raden we Naked Vanilla Whey Protein aan. Naast wei-eiwitconcentraat van grasgevoerde koeien, zijn de enige andere ingrediënten kokossuiker en natuurlijke vanillearoma’s. Vanwege de eenvoudige ingrediënten kunnen sommigen vinden dat de smaak niet zo sterk is als andere kunstmatig gearomatiseerde eiwitpoeders.

Elke portie heeft 25 gram eiwit en vijf gram toegevoegde suikers. Het is gecertificeerd glutenvrij en vrij van soja en GGO’s. Het is een andere Informed Choice-gecertificeerde optie, zodat u er zeker van kunt zijn dat dit product is getest op verontreiniging met verboden stoffen.

Omdat het wei-eiwitconcentraat is in tegenstelling tot wei-eiwitisolaat, zijn er enkele natuurlijke hoeveelheden suikers en vetten, zij het minimaal in vergelijking met het eiwitgehalte. Dit product is ook een bron van calcium met 8 procent dagelijkse waarde per portie.

Prijs op het moment van publicatie: $ 24 ($ 2,00 per portie)

Eiwitbron: wei-eiwitconcentraat | Portiegrootte: 2 schepjes (7,2 eetlepels) | Eiwit per portie: 25 gram | Andere ingrediënten: biologische kokossuiker, biologische natuurlijke smaak

Beste Caseïne

Dymatize Elite Caseïne Chocolade Eiwit Poeder

Bekijk op Amazon
Bekijk op Dymatize.com
Pros

 • Informed Choice gecertificeerd

 • Geen toegevoegde suikers

 • Rijk aan calcium

Tegens

 • Bevat kunstmatige zoetstoffen

Caseïne is een andere op zuivel gebaseerde eiwitbron die alle negen essentiële aminozuren bevat, en het bevat meer calcium dan wei-eiwit. Het wordt langzamer verteerd en geabsorbeerd dan wei, wat mogelijk helpt om spierherstel ’s nachts te bevorderen als het na het sporten en 30 minuten voor het slapengaan wordt geconsumeerd.

We raden Dymatize’s Elite Casein Protein Powder aan, omdat het 45 procent dagelijkse waarde van calcium en een indrukwekkende 25 gram eiwit per portie bevat. Het bevat ook 8 procent dagelijkse waarde van ijzer en kalium. We vinden het leuk dat het Informed Choice gecertificeerd is, dus het is een goede keuze voor atleten. Van belang is dat het kunstmatige zoetstoffen bevat, die misschien niet ieders voorkeur hebben.

Prijs op het moment van publicatie: $ 100 ($ 2 per portie)

Eiwitbron: micellaire caseïne | Portiegrootte: 2 lepels (36 gram) | Eiwit per portie: 25 gram | Andere ingrediënten: zonnebloem creamer, cacaopoeder, natuurlijke aroma’s, zout, sucralose, acesulfaam kalium, kaliumchloride, cellulosegom, xanthaangom, zonnebloemlecithine

Beste Erwt

NOW Foods Biologische Erwteneiwit

NOW Foods Biologische Erwteneiwit

Amazone


Bekijk op Amazon
Bekijk op Swansonvitamins.com
Pros

 • Informed Sport gecertificeerd

 • Goede bron van ijzer

 • Budgetvriendelijk

Tegens

 • Minder eiwit per portie

Erwteneiwit is een veganistische eiwitpoederkeuze die alle negen essentiële aminozuren bevat. We raden NOW Sports Organic Pea Protein aan, omdat het budgetvriendelijk is, Informed Sport-certificaatgecertificeerd, gecertificeerd biologisch en niet-GMO geverifieerd. Het is ook geschikt voor mensen die op zoek zijn naar een veganistisch eiwitpoeder dat sojavrij is. NOW Sports heeft ook uitgebreide interne tests voor ingrediëntnauwkeurigheid en voor verontreinigingen.

Merk op dat het eiwitgehalte iets lager is dan andere opties met 15 gram per portie, maar het biedt een indrukwekkende dagelijkse waarde van 30 procent van ijzer. We vinden het leuk dat je dit eiwitpoeder aan verschillende opties kunt toevoegen, omdat het niet-gearomatiseerd en vrij van zoetstoffen is.

Prijs op het moment van publicatie: $ 23 ($ 0,67 per portie)

Eiwitbron: organisch geel erwteneiwit isolaat | Portiegrootte: 2 schepjes (20 gram) | Eiwit per portie: 15 gram | Andere ingrediënten:N.V.T

Beste combinatie

PlantFusion Complete Protein, Romige Vanilleboon

PlantFusion Compleet Eiwit

Amazone


Bekijk op Amazon
Bekijk op Walmart
Bekijk op Herbspro.com
Pros

 • Getest door derden

 • Gecertificeerd veganist

 • Goede bron van ijzer

 • Vrij van veel voorkomende voedselallergenen

Tegens

 • Hoger in natrium

PlantFusion’s aminozuur geïnfundeerde eiwitmix biedt 21 gram plantaardig eiwit per portie en is vrij van veel voorkomende voedselallergenen. Deze combinatie van groenten, peulvruchten en granen fungeert als complementaire eiwitten en biedt een veganistisch eiwitpoeder met alle negen essentiële aminozuren. We vinden het leuk dat dit eiwitpoeder door derden is getest, veganistisch is gecertificeerd, niet-GMO en vrij van veel voorkomende allergenen.

Het is vrij hoog in natrium – 17 procent dagelijkse waarde per portie – dus houd er rekening mee als u een aandoening heeft die een beperkte natriumconsumptie rechtvaardigt. Elke portie biedt 22 procent dagelijkse waarde van ijzer en dit eiwitpoeder heeft geen toegevoegde suiker. Het gebruikt echter stevia en monniksfruitextract voor zoetheid die misschien niet iedereen aanspreekt.

Naast vanille komt dit eiwitpoeder ook in rijke chocolade, red velvet cake, natural-no stevia en koekjes en roomsmaken.

Prijs op het moment van publicatie: $ 53 ($ 1,77 per portie)

Eiwitbron: erwteneiwitisolaat, artisjokpoeder, biologische gekiemde amarant- en quinoapoeders, hele algeneiwit, toegevoegde aminozuren | Portiegrootte: 1 lepel (30 gram) | Eiwit per portie: 21 gram | Andere ingrediënten: enzymmengsel, natuurlijk aroma, stevia-extractpoeder, organisch tapiocapoeder, silica, guargompoeder, lucumapoeder, monniksfruitextractpoeder, yaconpoeder

Beste voor mannen boven de 50

Vega One All-in-One Shake, Franse vanille

Vega One All-in-One Shake, Franse vanille 29,2 oz

Amazone


Bekijk op Amazon
Bekijk op Walmart
Bekijk op Gnc.com
Pros

 • Goede bron van veel micronutriënten

 • Rijk aan vezels

 • Bron van omega 3’s

Tegens

 • Duur

Vega One’s All-in-One eiwitshake maakt gebruik van een combinatie van eiwitbronnen om alle essentiële aminozuren aan te bieden. Het bevat meer voorkomende veganistische eiwitten zoals erwteneiwit, lijnzaad en hennepeiwit, maar het bevat ook sacha inchi – een plant afkomstig uit Zuid-Amerika en het Caribisch gebied. Deze plant is rijk aan eiwitten, vezels en omega 3’s.

Als gevolg van de plantencombinaties in dit product is dit eiwitpoeder uniek rijk aan vezels, met 6 gram per portie. Dit kan oudere mannen helpen om te voldoen aan de aanbevolen 30 gram vezels per dag voor het bevorderen van de spijsvertering en het verminderen van het risico op chronische ziekten zoals diabetes type 2 en hartaandoeningen.

Andere voedingsstoffen die belangrijk zijn voor oudere mannen om te consumeren zijn calcium en vitamine D voor de gezondheid van de botten en kalium voor het beheer van hoge bloeddruk, dat dit eiwitpoeder ook biedt. Bovendien bevat dit product een aanzienlijke hoeveelheid van vele andere micronutriënten, waaronder ijzer, vitamine A, B-vitamines, vitamine C en vitamine K.

We vinden het geweldig dat dit eiwitpoeder zoveel voedingsstoffen biedt die mannen boven de 50 ten goede kunnen komen. Het is echter belangrijk om een beroepsbeoefenaar in de gezondheidszorg te raadplegen voordat u dit supplement inneemt, vooral als u andere supplementen of medicijnen gebruikt.

Prijs op het moment van publicatie: $ 62 ($ 3,10 per portie)

Eiwitbron: erwteneiwit, lijnzaad, hennepeiwit, sacha inchi-eiwit | Portiegrootte: 1 lepel (40 gram) | Eiwit per portie: 20 gram | Andere ingrediënten: erwtenzetmeel, biologische acaciagom, natuurlijk aroma, organische gelatiniseerde macawortel, biologische broccoli, inuline, organische spirulina, biologische boerenkool, organische zeealgen, gedroogd fruit & groentemengsel, chlorella vulgaris, papaïne, probiotica, steviabladextract, citroenzuur, gedroogd antioxidant fruitmengsel

Hoe we supplementen selecteren

Ons team werkt hard om transparant te zijn over waarom we bepaalde supplementen aanbevelen; u kunt hier meer lezen over onze voedingssupplementmethodologie.

We ondersteunen supplementen die evidence-based zijn en geworteld in de wetenschap. We waarderen bepaalde productkenmerken die we geassocieerd vinden met producten van de hoogste kwaliteit.

Het is belangrijk op te merken dat de FDA voedingssupplementen niet beoordeelt op veiligheid en effectiviteit voordat ze op de markt komen. Ons team van experts heeft een gedetailleerde, wetenschappelijk onderbouwde methodologie ontwikkeld om de supplementen te kiezen die we aanbevelen.

Waar moet je op letten?

Supplementen die door derden zijn getest, worden naar een laboratorium gestuurd waar ze worden getest om ervoor te zorgen dat ze bevatten wat ze zeggen dat ze bevatten en niet zijn verontreinigd met specifieke risicovolle, veel voorkomende verontreinigingen. Het is echter belangrijk op te merken:

 1. Testen door derden test niet om te zien of een product effectief of veilig is voor iedereen, en het zorgt er niet voor dat het supplement niet zal interageren met andere supplementen of medicijnen.
 2. Niet alle tests van derden zijn gelijk gemaakt. Het is niet ongebruikelijk dat supplementbedrijven laboratoria betalen voor certificaten na het uitvoeren van minimale tot geen tests.
 3. De certificeringen van derden die we kunnen vertrouwen zijn: ConsumerLab.com, NSF en USP. Deze certificeringen zijn echter moeilijk te verkrijgen en / of duur voor fabrikanten, dus veel bedrijven kiezen ervoor om hun producten niet te laten testen door een van deze drie organisaties.
 4. Soms zijn producten die door deze drie bedrijven zijn getest duurder om te proberen de kosten die ze betalen voor certificering te compenseren.
 5. Alleen omdat een supplement niet wordt getest door een van deze drie bedrijven, betekent dit niet dat het een slecht product is. We raden aan om wat onderzoek te doen naar de reputatie van de fabrikant en de fabrikant en hun testlaboratorium te bellen om hun protocollen te bepalen en te beslissen of u zich op uw gemak voelt bij het consumeren van het supplement.

Eiwitpoeders kunnen sporenhoeveelheden van zware metalen bevatten, vooral die op plantaardige basis. Dit heeft waarschijnlijk te maken met de opname van zware metalen door planten door de lucht, het water en de bodem. De niveaus in eiwitpoeders zijn echter niet schadelijk gebleken wanneer ze met mate worden geconsumeerd. Het kopen van door derden geteste producten helpt ervoor te zorgen dat het product geen schadelijke niveaus van zware metalen bevat.

Formulier

Eiwitpoeders zijn er in verschillende vormen. Ze kunnen plantaardig zijn met behulp van erwten, soja, hennep, noten of zaden; of ze kunnen dierlijk zijn met wei, caseïne, ei of collageen. Erwten-, soja-, caseïne-, wei- en ei-eiwitten zijn allemaal complete bronnen van eiwitten, wat betekent dat ze alle negen essentiële aminozuren bevatten die ons lichaam niet alleen kan produceren.

Sommige eiwitpoeders bevatten combinaties van plantaardige eiwitten die samen alle essentiële aminozuren bevatten. Volgens de International Society of Sport Nutrition (ISSN) kan wei-eiwit sneller worden verteerd en daardoor een optimale spiereiwitsynthese voor atleten bevorderen. Soja-eiwit is echter een ander compleet eiwit en het is aangetoond dat het de spiereiwitsynthese bevordert, vooral wanneer het gedurende de dag wordt geconsumeerd en vooral rond een training.

Eiwitpoeders zijn te vinden in geïsoleerde, geconcentreerde of gehydrolyseerde vorm, die elk een ander gehalte aan macronutriënten en een ander absorptiegemak door ons lichaam hebben. Als het gaat om wei-eiwit, heeft dit ook invloed op het lactosegehalte.

Meléndez zegt: “Als je lactose-intolerantie hebt, kun je wat ongemak ervaren [with whey protein]. Sommige zijn gevoelig voor lactalbumine. Als jij dit bent, kijk dan om gehydrolyseerde wei te gebruiken. Dit is voorverteerd, dus het heeft bijna geen lactose.”

Ingrediënten &potentiële interacties

Het is essentieel om de ingrediëntenlijst en het voedingsfeitenpaneel van een supplement zorgvuldig te lezen om te weten welke ingrediënten en hoeveel van elk ingrediënt is opgenomen, in verhouding tot de aanbevolen dagelijkse waarde van dat ingrediënt. Breng het supplementetiket naar een zorgverlener om de verschillende ingrediënten in het supplement en eventuele interacties tussen deze ingrediënten en andere supplementen en medicijnen die u gebruikt te bekijken.

Eiwitpoeders kunnen toegevoegde zoetstoffen, flav bevattenors, stabilisatoren, allergenen of prestatieverbeteraars. Het lezen van de ingrediëntenlijst en het kopen van door derden geteste producten waar mogelijk kan u helpen voorkomen dat u een product consumeert dat intoleranties verergert of ingrediënten bevat die u wilt vermijden.

Dosering

Spreek altijd met een beroepsbeoefenaar in de gezondheidszorg voordat u een supplement aan uw routine toevoegt om ervoor te zorgen dat het supplement geschikt is voor uw individuele behoeften en om te begrijpen welke dosering u moet nemen.

De voedingsrichtlijnen voor Amerikanen bevelen aan dat sedentaire volwassenen elke dag 0,8 gram eiwit per kilogram lichaamsgewicht consumeren. Voor een persoon van 150 pond betekent dit 55 gram eiwit en voor een persoon van 200 pond betekent dit 73 gram eiwit.

Dit kan echter sterk variëren op basis van uw fysieke activiteitsniveau of als u andere medische aandoeningen heeft die van invloed zijn op de eiwitbehoeften. Voor een competitieve atleet kan de eiwitbehoefte 1,4 tot 2 gram per kilogram lichaamsgewicht bereiken, daarom kunnen eiwitpoeders vooral gunstig zijn voor atleten.

We raden aan om uw voeding , inclusief eiwitten, uit verschillende op voedsel gebaseerde bronnen te halen. Hoewel eiwitpoeder kan bijdragen aan het voldoen aan uw eiwitbehoeften, wilt u regelmatig een verscheidenheid aan eiwitrijk voedsel opnemen, omdat deze voedingsmiddelen veel andere belangrijke voedingsstoffen bevatten.

Hoeveel eiwitpoeder is te veel?

Hoewel er geen aanvaardbare bovengrens (UL) voor eiwitten is, heeft onderzoek aangetoond dat het consumeren van meer dan 2 gram per kilogram op lange termijn kan leiden tot nier-, vasculaire en spijsverteringsafwijkingen. Een bovengrens van 3,5 gram per kilogram lichaamsgewicht is voorgesteld door onderzoekers.

Er zijn andere risico’s van het consumeren van te veel eiwitpoeder, waaronder:

 • Spijsverteringsstoornissen
 • Overconsumptie van zware metalen
 • Onvoldoende consumptie van koolhydraten en vetten

Veelgestelde vragen


 • Hebben wei- of soja-eiwitpoeders invloed op mannelijke hormonen?

  Ondanks enige verwarring blijkt geen van deze eiwittypen mannelijke hormonen te beïnvloeden. Onderzoek heeft aangetoond dat soja-isoflavonen – componenten in soja die oestrogeenachtige eigenschappen hebben – de testosteronproductie bij mannen niet significant veranderen.

  Soja-eiwitisolaat wordt als veilig beschouwd voor mannen om te eten zonder feminiserende effecten te ervaren. Meléndez zegt zelfs: “Soja is eigenlijk een van de beste eiwitbronnen die er zijn vanwege het leucinegehalte.” Hetzelfde geldt voor wei-eiwit. Studies hebben aangetoond geen invloed op testosteron bij mannen die wei-eiwit consumeren.


 • Helpt het gebruik van eiwitpoeder bij gewichtsverlies?

  Gewicht wordt beïnvloed door een combinatie van levensstijl, systemische en genetische factoren. Het is belangrijk om in gedachten te houden – ongeacht het gewicht – hoe uw voedselkeuzes van invloed zijn op uw algehele gezondheid.

  Onderzoek heeft aangetoond dat het focussen op gezondheidsbevorderend gedrag in plaats van gewicht helpt bij het verbeteren van de gezondheidsresultaten, ongeacht gewichtsverandering. Eiwitpoeder kan u helpen uw eiwitinname te verhogen, verzadiging te bevorderen en bij te tanken na krachttrainingstrainingen.


 • Is het veilig om elke dag eiwitpoeder te drinken?

  Hoewel het dagelijks drinken van eiwitpoeder waarschijnlijk geen ernstige veiligheidsproblemen oplevert, zijn er enkele risico’s. Als u een product consumeert dat niet door derden is getest, kunt u onbewust regelmatig schadelijke stoffen consumeren.

  Zelfs als u een product consumeert dat door derden is getest, is dieetvariëteit de sleutel. Mora zegt: “Voor degenen die ervoor kiezen om eiwitpoeder te gebruiken, zorg ervoor dat het grootste deel van je dagelijkse eiwitinname afkomstig is van echt voedsel.” Het consumeren van een verscheidenheid aan hele voedingsmiddelen is belangrijk voor de voedingsbalans. Te zwaar leunen op eiwitpoeder kan resulteren in onvoldoende consumptie van vetten, koolhydraten en belangrijke micronutriënten.


 • Wat is het beste type eiwitpoeder om te gebruiken?

  Het beste type eiwitpoeder om te gebruiken hangt af van uw doelen en uw levensstijl. Er is geen enkele eiwitpoederkeuze die het beste is voor iedereen. We raden aan om er een te kiezen die past bij uw gezondheidsbehoeften en voedingsvoorkeuren en die u goed smaakt!

 • Beste overall: NU Sports Unflavored Whey Protein Isolate bevat slechts twee ingrediënten, waardoor het handig is om dit eiwitpoeder op vele manieren te gebruiken. Het is ook Informed Sport-gecertificeerd, dus u kunt erop vertrouwen dat het niet is verontreinigd met verboden stoffen.
 • Beste budget: Optimum Nutrition Gold Standard 100% Whey Protein, Double Rich Chocolate is Informed Sport gecertificeerd en het is tegen een betaalbare prijs. Het is perfect als u op zoek bent naar een rijke chocoladeachtige optie om als shake te hebben of te mengen in smoothies.

Spreek altijd met een zorgverlener voordat u een supplement aan uw routine toevoegt, om ervoor te zorgen dat het supplement geschikt is voor uw individuele behoeften en welke dosering u moet nemen.

Eiwitbron: wei-eiwit isolaat | Portiegrootte: 1/3 kop | Eiwit per portie: 25 gram | Andere ingrediënten: zonnebloem lecithine

Eiwitbron: wei-eiwitisolaat, wei-eiwitconcentraat, gehydrolyseerd wei-eiwit | Portiegrootte: 1 schepje | Eiwit per portie: 24 gram | Andere ingrediënten: cacaopoeder, zonnebloem- en/of sojalecithine, natuurlijk en kunstmatig aroma, acesulfaamkalium

Eiwitbron: pinda’s | Portiegrootte: 2 eetlepels | Eiwit per portie: 6 gram | Andere ingrediënten:N.V.T

Eiwitbron: wei-eiwit isolaat | Portiegrootte: 1/3 kop | Eiwit per portie: 30 gram | Andere ingrediënten:N.V.T

Eiwitbron: erwt, zonnebloem, pompoen, hennepzaad | Portiegrootte: 1 lepel (31 gram) | Eiwit per portie: 23 gram | Andere ingrediënten: biologische creamerbasis, biologische natuurlijke aroma’s, fruit- en groentemix, himalaya zeezout, biologische kaneel, d-alfa tocoferol, bifidobacterium longum, spijsverteringsenzymmengsel

Eiwitbron: erwteneiwit | Portiegrootte: 1 lepel (30 gram) | Eiwit per portie: 20 gram | Andere ingrediënten: biologische kokosnoot middellange keten triglyceride olie, xanthaangom, zout, zonnebloem lecithine, Reb-M, gemengde tocoferolen, organische monnik fruit extract

Eiwitbron: wei-eiwitconcentraat | Portiegrootte: 2 schepjes (7,2 eetlepels) | Eiwit per portie: 25 gram | Andere ingrediënten: biologische kokossuiker, biologische natuurlijke smaak

Eiwitbron: micellaire caseïne | Portiegrootte: 2 lepels (36 gram) | Eiwit per portie: 25 gram | Andere ingrediënten: zonnebloem creamer, cacaopoeder, natuurlijke aroma’s, zout, sucralose, acesulfaam kalium, kaliumchloride, cellulosegom, xanthaangom, zonnebloemlecithine

Eiwitbron: organisch geel erwteneiwit isolaat | Portiegrootte: 2 schepjes (20 gram) | Eiwit per portie: 15 gram | Andere ingrediënten:N.V.T

Eiwitbron: erwteneiwitisolaat, artisjokpoeder, biologische gekiemde amarant- en quinoapoeders, hele algeneiwit, toegevoegde aminozuren | Portiegrootte: 1 lepel (30 gram) | Eiwit per portie: 21 gram | Andere ingrediënten: enzymmengsel, natuurlijk aroma, stevia-extractpoeder, organisch tapiocapoeder, silica, guargompoeder, lucumapoeder, monniksfruitextractpoeder, yaconpoeder

Eiwitbron: erwteneiwit, lijnzaad, hennepeiwit, sacha inchi-eiwit | Portiegrootte: 1 lepel (40 gram) | Eiwit per portie: 20 gram | Andere ingrediënten: erwtenzetmeel, biologische acaciagom, natuurlijk aroma, organische gelatiniseerde macawortel, biologische broccoli, inuline, organische spirulina, biologische boerenkool, organische zeealgen, gedroogd fruit & groentemengsel, chlorella vulgaris, papaïne, probiotica, steviabladextract, citroenzuur, gedroogd antioxidant fruitmengsel