De 7 beste eiwitshakes van 2023

De 7 beste eiwitshakes van 2023

We onderzoeken, testen, beoordelen en bevelen onafhankelijk de beste
Producten. Beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg beoordelen artikelen op medische nauwkeurigheid. Meer informatie over
ons proces. Als u iets koopt via onze links, kunnen we een commissie verdienen.

De beste eiwitshakes, volgens een diëtist

Heelwel / Chloe Jeong


De eiwitbehoeften van actieve individuen zijn hoger dan de algemene bevolking. Voldoende bijtanken met voldoende eiwitten en koolhydraten na het sporten is van cruciaal belang als je je training wilt optimaliseren en snel wilt herstellen. Volgens het American College of Sports Medicine kan aan de eiwitbehoeften meestal alleen via een dieet worden voldaan, zonder het gebruik van supplementen. Eiwitten zijn te vinden in voedingsmiddelen zoals vlees, gevogelte, vis, eieren, zuivelproducten, tofu, tempeh en in verschillende hoeveelheden in granen en peulvruchten.

Er kunnen echter situaties zijn waarin een kant-en-klare eiwitshake van pas kan komen. Kathryn A. Bohling, MD, een specialist in huisartsgeneeskunde in het Mercy Medical Center in Maryland, zegt: “Mensen die baat kunnen hebben bij eiwitshakes zijn mensen die niet genoeg eiwitten in hun dieet krijgen vanwege dieetbeperkingen, degenen die proberen af te vallen, of iedereen die probeert spieren op te bouwen.”

Dus als je merkt dat je een eiwitboost nodig hebt, kan een eiwitshake een snelle en handige manier zijn om je te helpen aan je behoeften te voldoen. Wanneer u overweegt welke eiwitshake u moet kopen, moet u rekening houden met de hoeveelheid eiwit, eiwitbron, ingrediënten en budget dat bij u past.

Beoordeeld & Goedgekeurd

 • Beste overall: Owyn Dark Chocolate Plant-Based Protein Shake is onze eerste keuze omdat het een complete eiwitbron is die veganistisch, allergeenvriendelijk is en verpakt in omega-3 vetzuren, ijzer, kalium en calcium.
 • Beste biologisch: Kate Farms Organic Vanilla Protein Shake is een optie met een hoger koolhydraatgehalte om hardere trainingen te ondersteunen en is ook veganistisch, zuivelvrij, glutenvrij en sojavrij.

Spreek altijd met een zorgverlener voordat u een supplement aan uw routine toevoegt om ervoor te zorgen dat het supplement geschikt is voor uw individuele behoeften en welke dosering u moet nemen.

Zijn eiwitshakes heilzaam?

Hoewel we aanbevelen om voedsel te gebruiken om waar mogelijk aan uw eiwitbehoeften te voldoen, zijn er bepaalde situaties waarin eiwitshakes nuttig kunnen zijn.

We raden echter niet aan om vaak te vertrouwen op eiwitshakes over hele voedselmaaltijden, omdat shakes de neiging hebben om weinig andere noodzakelijke voedingsstoffen zoals vezels, koolhydraten en bepaalde vitamines en mineralen te bevatten. Houd er rekening mee dat je koolhydraatbehoeften ook groter zullen zijn met lichaamsbeweging. Zorg ervoor dat je shake voldoende koolhydraten bevat of combineer het met een koolhydraatbron zoals granen, fruit, zuivel of zetmeelrijke groenten.

De volgende groepen kunnen baat hebben bij eiwitshakes:

 • Degenen die actief zijn en weinig tijd hebben: Als actief persoon zijn je eiwitbehoeften hoger (ongeveer 1,2-2 gram per kilogram per dag). Als u niet aan uw eiwitbehoeften voldoet, kan dit het botmetabolisme en de atletische prestaties beïnvloeden en kan het bijdragen aan menstruele onregelmatigheden. Houd er echter rekening mee dat het consumeren van meer eiwitten dan dit je niet helpt om meer spieren toe te voegen. Het is ook het beste om je eiwitinname over de dag te spreiden, in plaats van het in één keer te hebben. Als u aan het sporten bent en weet dat u geen tijd heeft om voldoende bij te tanken met een maaltijd, kunt u overwegen een eiwitshake te gebruiken om aan uw verhoogde eiwitbehoeften te voldoen.
 • Mensen met bepaalde dieetbeperkingen: Als u dieetbeperkingen heeft die voorkomen dat u aan uw dagelijkse eiwitbehoeften voldoet, kan een shake een nuttige manier zijn om uw inname naast hele voedselbronnen te verhogen.
 • Oudere volwassenen: Naarmate we ouder worden, beginnen we spierverlies en afname van de eetlust te ervaren. Het consumeren van voldoende eiwitten kan helpen dit spierverlies te bestrijden, vooral in combinatie met weerstandsoefeningen. Als u niet in staat bent om voldoende eiwitten via voedingsmiddelen te consumeren, kunnen eiwitshakes nuttig zijn.

Wie heeft misschien geen baat bij eiwitshakes

Hoewel eiwitshakes nuttig kunnen zijn in specifieke situaties, zijn er bepaalde groepen mensen die mogelijk geen baat hebben bij eiwitshakes.

 • Degenen die een uitgebalanceerd dieet consumeren: Als u geen dieetbeperkingen heeft en u regelmatig eiwitten consumeert, kunt u waarschijnlijk alleen door voedsel aan uw behoeften voldoen.
 • Mensen met een nierziekte: Als u een nierziekte heeft, moet u zich mogelijk bewust zijn van uw eiwitinname. Bespreek uw eiwitbehoeften met uw gezondheidszorg provider om te bepalen of een eiwitshake geschikt is.
 • Mensen met zuivelallergieën of -gevoeligheden: Sommige eiwitshakes bevatten zuivelproducten, waaronder melk of van melk afgeleide eiwitten. Als u een zuivelallergie heeft of lactose-intolerant bent, kunt u een plantaardige eiwitshake overwegen.
 • Mensen met een ureumcyclusstoornis: Eiwitconsumptie kan gevaarlijk hoge niveaus van ammoniak veroorzaken bij mensen met een ureumcyclusstoornis, een zeldzame genetische aandoening.

De ontbrekende koolhydraten in eiwitshakes

Koolhydraatarme diëten zijn steeds populairder geworden en veel eiwitshakebedrijven zijn meegegaan met deze trend. Daarom vonden we het moeilijk om goede eiwitshake-opties te vinden die voldoende koolhydraten bevatten voor degenen die ze nodig hebben. Kate Farms Organic Vanilla Protein Shake, die 33 gram niet-vezelige koolhydraten bevat, is de uitzondering.

“We wilden benadrukken dat het opnemen van koolhydraten eigenlijk zorgt voor een meer afgeronde, effectieve shake als je het gebruikt om te herstellen van matige tot hoge intensiteit fysieke activiteit of een gemiste maaltijd of snack moet inhalen,” zegt Autumn Rauchwerk, MS, RDN, RYT. “Terwijl het logisch is om wil je opties kiezen zonder veel toegevoegde suiker, suiker is meestal de enige manier om koolhydraten te vinden in een eiwitshake.”

Veel van de andere shakes op de markt zijn gezoet met caloriearme zoetstoffen en bieden zeer kleine hoeveelheden koolhydraten. “De meeste koolhydraten die ze bevatten, zijn in de vorm van vezels. Hoewel vezels grote gezondheidsvoordelen hebben, kan je lichaam het niet als brandstof gebruiken,” zegt Rauchwerk. “De meeste mensen hebben geen eiwitshakes nodig en zouden in plaats daarvan meer baat hebben bij het eten van voedsel, maar als je een eiwitshake nodig hebt en je kiest er een zonder toegevoegde suiker, is het een goed idee om het te combineren met een koolhydraatbevattend voedsel.”

Het is belangrijk om te onthouden dat niet-vezelige koolhydraten (inclusief suiker!) de favoriete brandstofbron van het lichaam zijn tijdens het sporten. Als u deze koolhydraten niet voor en na het sporten aanvult, kunnen de resulterende uitgeputte koolhydraatvoorraden het moeilijk maken om te herstellen en om met kracht en vitaliteit te oefenen.

In dit artikel

 • Zijn eiwitshakes heilzaam?
 • Wie er misschien niet van profiteert
 • Onze keuzes
 • Hoe we supplementen selecteren
 • Waar moet je op letten?
 • FAQ
 • Waarom Trust bodymindspirit Fit

Beste overall

OWYN Veganistische Eiwitshake

owyn-eiwit-shake

Amazone


Bekijk op Amazon
Bekijk op Walmart
Bekijk op Liveowyn.com
Pros

 • Veganistisch en vrij van belangrijke allergenen

 • Bevat 5 gram vezels en alle essentiële aminozuren

 • Bevat omega-3 vetten, ijzer, kalium, calcium

Tegens

 • Vezelgehalte kan GI-overstuur veroorzaken als het vóór het sporten wordt gebruikt

 • Laag in niet-vezel koolhydraten

Owyn Plant-Based Protein Shake verpakt in 20 gram erwten- en pompoenpitteneiwit per portie naast 30% van de dagelijkse waarde van ijzer en 5 gram vezels. Het bevat alle negen essentiële aminozuren, de bouwstenen van eiwitten, waaronder de vertakte keten aminozuren die nodig zijn om het spierherstel te verbeteren.

Als bijkomend voordeel bevat Owyn lijnzaadolie, een bron van omega-3-vetten die u misschien moeilijk kunt verkrijgen als u een veganistisch of vegetarisch dieet volgt. Het bevat ook een greens-mix voor extra voedingsstoffen zoals ijzer, calcium en kalium, wat vooral gunstig kan zijn als u een atleet bent.

We vinden het ook leuk dat Owyn Plant-Based Protein Shakes door veel mensen kunnen worden geconsumeerd, ongeacht uw voedingsbehoeften. Owyn controleert zijn eiwitshakes om ervoor te zorgen dat ze vrij zijn van de top acht allergenen, waaronder zuivel en soja. Het komt ook in verschillende smaken, zoals donkere chocolade, koffie en aardbeienbanaan, dus je zult er zeker een vinden die je leuk vindt.

Houd er echter rekening mee dat Owyn is gezoet met monniksfruit, een suiker- en calorievrije zoetstof, dus de shake bevat slechts 10 gram koolhydraten, wat lager is dan sommige andere merken. Als u deze shake gebruikt om te herstellen na een training, zorg er dan voor dat u ook een voedselbron van koolhydraten eet, zoals een banaan of pretzels, om u te helpen voldoende te herstellen.

Prijs op het moment van publicatie: $ 34 voor een pakket van 12 shakes

Formulier: Vloeibare | Eiwit per portie: 20 g | Eiwitbron: Erwteneiwit, pompoenpitteneiwit | Koolhydraten per portie: 10 g | Vezels per portie: 7g

Beste Whey Isolate

Gedenkwaardige essentiële plantaardige eiwitchocolade

Gedenkwaardige essentiële plantaardige eiwitchocolade
Bekijk op Amazon
Bekijk op Biketiresdirect.com
Bekijk op Livemomentous.com
Pros

 • NSF gecertificeerd voor sport

 • Informed Sport Gecertificeerd

 • Lager in lactose en vet, kan helpen bij de spijsvertering

Tegens

 • Duur en laag in niet-vezel koolhydraten

 • Poedervorm moet in vloeistof worden gemengd

Als je merkt dat eiwitshakes en -poeders je maag van streek maken, kan Momentous Essential Protein een goede keuze voor je zijn. Momentous Essential Protein bevat 20 gram eiwit per schepje in de vorm van wei-isolaat. Wei-isolaten zijn wei-eiwitten die zijn verwerkt om vet, lactose en cholesterol te verminderen. Hierdoor blijft vooral eiwit over, waardoor het voor sommigen makkelijker te verteren is. Momentous maakt echter ook andere eiwitpoeders die waarschijnlijk aan alle behoeften voldoen, waaronder een plantaardig poeder gemaakt met erwteneiwitisolaat en rijsteiwitconcentratie, en een herstelpoeder.

Houd er rekening mee dat dit poeder, net als veel eiwitpoederopties, weinig koolhydraten en vet bevat, wat belangrijke voedingsstoffen zijn voor herstel na het sporten. Daarom raden we aan om Momentus in een smoothie te mengen met andere ingrediënten, zoals yoghurt, fruit en noten- of zaadboter.

Momentous is een merk dat we kunnen vertrouwen omdat zijn producten NSF- en Informed Sport-gecertificeerd zijn. Deze certificeringen zorgen ervoor dat het poeder vrij is van verontreinigingen en stoffen die verboden zijn voor atleten en bevat de hoeveelheid eiwit die op het etiket staat vermeld. Het komt in chocolade- en vanillesmaken en kan worden gemengd in water of smoothies. Het is echter een duurdere optie.

Prijs op het moment van publicatie: $ 55 voor 24 porties

Formulier: Poeder | Eiwit per portie: 20 g | Eiwitbron: Wei-isolaat | Koolhydraten per portie: 3 g | Vet per portie: 1.7 %

Beste Vegan

Evolve Plantaardige eiwitshake, vanilleboon

Evolve Plantaardige eiwitshake, vanilleboon

Amazone


Bekijk op Amazon
Bekijk op Walmart
Pros

 • Geschikt voor veganisten

 • Bevat vitamine B12, zink en ijzer

Tegens

 • Laag in niet-vezel koolhydraten

 • 10 gram vezels kan spijsverteringsongemakken veroorzaken

Als je op zoek bent naar een veganistische eiwitshake, zijn Evolve Plant Based Protein Shakes een uitstekende optie. Deze shakes bevatten 20 gram eiwit in de vorm van erwteneiwitisolaat. Erwteneiwit, vergelijkbaar met wei en caseïne, is een compleet eiwit, wat betekent dat het alle essentiële aminozuren bevat (de aminozuren die we uit het dieet moeten halen) evenals de vertakte ketenaminozuren die nodig zijn voor herstel van lichaamsbeweging.

Naast de hoogwaardige eiwitten vinden we het leuk dat Evolve vitamines bevat die veganisten soms moeilijk kunnen verkrijgen. Deze shakes bevatten 15% van de dagelijkse waarde voor vitamine B12 en zink en 25% van de dagelijkse waarde voor ijzer.

Evolve shakes hebben 15 gram koolhydraten, waarvan 10 gram afkomstig is van oplosbare maïsvezels. Vezels hebben veel gezondheidsvoordelen, hoewel dit een hoge hoeveelheid vezels is voor een eiwitshake en voor sommigen spijsverteringsongemakken kan veroorzaken. Omdat vezels niet als energiebron kunnen worden gebruikt, hebben Evolve-shakes niet veel koolhydraten die voor energie kunnen worden gebruikt. We raden aan om ze te combineren met een voedselbron van koolhydraten. Houd er rekening mee dat Evolve soja kan bevatten, een belangrijk allergeen.

Prijs op het moment van publicatie: $ 31 voor een pakket van 12 shakes

Formulier: Vloeibare | Eiwit per portie: 20 g | Eiwitbron: Erwteneiwitisolaat | Koolhydraten per portie: 15 g | Vet per portie: 2 gr

Beste Coconut Base

Aloha Plantaardige Vanille Eiwitdrank met MCT

Aloha Plantaardige Vanille Eiwitdrank met MCT

Aloha


Bekijk op Amazon
Bekijk op Aloha.com
Bekijk op Vitacost
Pros

 • Romige basis

 • Geschikt voor veganisten

 • Geen kunstmatige zoetstoffen

Tegens

 • Duur en laag in niet-vezel koolhydraten

 • Niet geschikt voor mensen met een allergie voor boomnoten

Veel eiwitshakes zijn op basis van water of melk, wat kan leiden tot sterke smaken. Voor een romigere optie maakt Aloha een eiwitshake op basis van kokosnoot. Deze shake bevat 18-20 gram eiwit (afhankelijk van het type fles) in de vorm van erwteneiwit en bruine rijsteiwit. Het bevat ook 9 tot 11 gram koolhydraten, die u kunnen helpen herstellen van lichaamsbeweging. Let op, 3 gram komt van voedingsvezels, dus de hoeveelheid koolhydraten die je lichaam kan gebruiken voor energie is beperkt. Daarom wil je deze shake misschien combineren met een voedselbron van koolhydraten.

Aloha shakes zijn er in drie smaken: vanille, kokosnoot en chocolade zeezout. Een veel voorkomende zorg bij eiwitshakes is dat ze overdreven zoet kunnen zijn. Aloha is gezoet met kokossuiker en monniksfruit, wat zorgt voor een subtiele zoetheid. Naast het feit dat ze veganistisch zijn, zijn Aloha-shakes biologisch, niet-GMO en vrij van gluten, soja en kunstmatige smaakstoffen.

Prijs op het moment van publicatie: $ 40 voor een pakket van 12 shakes

Formulier: Vloeibare | Eiwit per portie: 20 g | Eiwitbron: Erwteneiwit &bruine rijsteiwit | Koolhydraten per portie: 11 g | Vet per portie: 5 gr

Beste Hoog Calcium

Orgain Grass Gevoed Clean Protein Shake

Orgain gras gevoerd
Bekijk op Amazon
Bekijk op Walmart
Bekijk op Costco.com
Pros

 • Bevat 45% van de dagelijkse waarde voor calcium

 • Geen kunstmatige zoetstoffen

 • Geen conserveringsmiddelen

Tegens

 • Bevat melk, een belangrijk allergeen

 • Laag in niet-vezel koolhydraten

Als actief individu is het belangrijk om voldoende calcium binnen te krijgen om de botkracht en spierfunctie te ondersteunen. Orgain Nutritional Shakes bevatten 45% van de dagelijkse waarde van calcium, dus u kunt er zeker van zijn dat u een goede dosis krijgt.

Naast het calciumgehalte vinden we het leuk dat Orgain Nutritional Shakes 20 gram eiwit bevatten, samen met 11 gram koolhydraten per portie, waardoor dit een beetje meer een goed afgerond supplement na de training is. Deze hoeveelheid koolhydraten is echter waarschijnlijk nog steeds niet hoog genoeg om optimaal herstel van lichaamsbeweging te ondersteunen, dus u kunt overwegen om het te combineren met koolhydraatbevattende voedingsmiddelen.

Orgain Nutritional Shakes bevatten eiwitten uit melkeiwitconcentraat, dus ze zijn niet geschikt als u lactose-intolerant of allergisch voor melk bent. Ze maken echter ook een veganistische versie met erwteneiwit en chiazaad.

Prijs op het moment van publicatie: $ 29 voor een pakket van 12 shakes

Formulier: Vloeibare | Eiwit per portie: 20 g | Eiwitbron: Melkeiwitconcentraat | Koolhydraten per portie: 11 g | Vet per portie: 2 gr

Beste voor atleten

Vega Sport Premium Eiwit Poeder

4.5


Vega Sport Premium Eiwit

Met dank aan Amazon


Bekijk op Amazon
Bekijk op Walmart
Bekijk op Gnc.com
Pros

 • NSF gecertificeerd voor sport

 • Vegan en bevat een hogere hoeveelheid eiwit

 • Bevat zure kers en kurkuma voor herstel

Tegens

 • Poedervorm moet in vloeistof worden gemengd

 • Laag in niet-vezel koolhydraten

Als u een atleet bent die op zoek is naar een eenvoudige manier om uw eiwitinname te verhogen, is Vega Sport Premium Protein misschien een goede keuze voor u. Dit eiwitpoeder bevat 30 gram eiwit per portie, wat hoger is dan veel andere opties. Actieve personen hebben meer eiwitten nodig dan sedentaire personen, dus dit kan u helpen aan uw dagelijkse behoeften te voldoen. Houd er rekening mee dat dit een andere optie is die weinig koolhydraten bevat, dus we raden aan om het te combineren met een koolhydraatrijke voedselbron of het te mengen in een smoothie met een banaan en wat haver.

Vega bevat eiwitten uit een mix van bronnen, waaronder erwteneiwit, pompoenpitteneiwit, zonnebloemzaadeiwit en alfalfa-eiwit. We vinden het ook leuk dat dit poeder 5 gram vertakte aminozuren bevat, met 2,4 gram leucine, een van de vertakte aminozuren die cruciaal zijn voor spiergroei.

Vega Sport Premium Protein is NSF-gecertificeerd voor sport, dus u kunt er zeker van zijn dat het vrij is van verontreinigingen en dat het de ingrediënten bevat die op het etiket worden vermeld. Deze ingrediënten omvatten zure kersenpoeder en kurkuma-extract, die zijn bestudeerd vanwege hun vermogen om ontstekingen na het sporten te helpen verminderen. Vega Sport is ook non-GMO en glutenvrij.

Prijs op het moment van publicatie: $ 53 voor 20 porties

Formulier: Poeder | Eiwit per portie: 30 g | Eiwitbron: erwteneiwit, pompoenpiteiwit, zonnebloempiteiwit en alfalfa-eiwit | Koolhydraten per portie: 6 g | Vet per portie: 3 gr

Beste biologisch

Kate Farms Biologische Vanille Voeding Shake

Kate Farms Biologische Vanille Voeding Shake

Amazone


Bekijk op Amazon
Bekijk op Katefarms.com
Pros

 • Hogere koolhydraten voor na de training

 • Fytonutriëntenmix en 5 gram vezels

 • Veganistisch, zuivelvrij, glutenvrij, sojavrij, maïsvrij

Tegens

 • Iets lager in eiwitten dan andere opties

Kate Farms shakes zijn een koolhydraatrijke, gecertificeerde USDA Organic shake.

Omdat deze shakes meer koolhydraten bevatten, kunnen ze een nuttig supplement zijn om zware trainingen te ondersteunen. Kate Farms Organic Nutrition Shakes bevatten 38 gram koolhydraten en 16 gram eiwit per portie. Ze bevatten ook 12 gram vet uit zonnebloem-, kokos- en lijnzaadolie, waardoor dit een meer vullende shake is, wat kan helpen als je geen tijd hebt om een maaltijd te consumeren. Kate Farms gebruikt een veganistische eiwitbron, erwteneiwit, en voegt 5 gram voedingsvezels toe uit agave-inuline.

Deze shakes bevatten ook een fytonutriëntenmengsel, met extracten van groene thee, kurkuma, boerenkool, kaneel en andere. Fytonutriënten zijn verbindingen die van nature in planten voorkomen en die gezondheidsvoordelen bieden aan de mens. Deze shakes bevatten ook veel vitamines en mineralen, waaronder 35% van de dagelijkse waarde van vitamine D, 30% van de dagelijkse waarde van ijzer en 90% van de dagelijkse waarde van vitamine B12.

Prijs op het moment van publicatie: $ 51 voor een pakket van 12 shakes

Formulier: Vloeibare | Eiwit per portie: 16 g | Eiwitbron: Erwteneiwit | Koolhydraten per portie: 38 g | Vet per portie: 12 gr

Hoe we supplementen selecteren

Ons team werkt hard om transparant te zijn over waarom we bepaalde supplementen aanbevelen; u kunt hier meer lezen over onze voedingssupplementmethodologie.

We ondersteunen supplementen die evidence-based zijn en geworteld in de wetenschap. We waarderen bepaalde productkenmerken die we geassocieerd vinden met producten van de hoogste kwaliteit.

Het is belangrijk op te merken dat de FDA voedingssupplementen niet beoordeelt op veiligheid en effectiviteit voordat ze op de markt komen. Ons team van experts heeft een gedetailleerde, wetenschappelijk onderbouwde methodologie ontwikkeld om de supplementen te kiezen die we aanbevelen.

Waar je op moet letten in een eiwitshake

Testen door derden

Supplementen die door derden zijn getest, worden naar een laboratorium gestuurd waar ze worden getest om ervoor te zorgen dat ze bevatten wat ze zeggen dat ze bevatten en niet zijn verontreinigd met specifieke risicovolle, veel voorkomende verontreinigingen. Het is echter belangrijk op te merken:

 1. Testen door derden test niet om te zien of een product effectief of veilig is voor iedereen, en het zorgt er niet voor dat het supplement niet zal interageren met andere supplementen of medicijnen.
 2. Niet alle tests van derden zijn gelijk gemaakt. Het is niet ongebruikelijk dat supplementbedrijven laboratoria betalen voor certificaten na het uitvoeren van minimale tot geen tests.
 3. De certificeringen van derden die we kunnen vertrouwen zijn: ConsumerLab.com, NSF en USP. Deze certificeringen zijn echter moeilijk te verkrijgen en / of duur, dus veel bedrijven kiezen ervoor om hun producten niet te laten testen door een van deze drie organisaties.
 4. Soms zijn producten die door deze drie bedrijven zijn getest duurder om te proberen de kosten die ze betalen voor certificering te compenseren.
 5. Alleen omdat een supplement niet wordt getest door een van deze drie bedrijven, betekent dit niet dat het een slecht product is. We raden aan om wat onderzoek te doen naar de reputatie van de fabrikant en de fabrikant en hun testlaboratorium te bellen om hun protocollen te bepalen en te beslissen of u zich op uw gemak voelt bij het consumeren van het supplement.

Eiwitshakes en -poeders kunnen verontreinigd zijn met zware metalen en toxines zoals lood, cadmium, arseen of kwik. Eiwitsupplementen bevatten mogelijk ook niet de hoeveelheid eiwit die op het etiket staat vermeld. Het is daarom het beste om eiwitshakes te gebruiken die door derden zijn getest, vooral als je een competitieve atleet bent.

Formulier

Eiwitshakes worden meestal verkocht als kant-en-klare vloeibare dranken, of als poeders die kunnen worden gemengd met een vloeistof naar keuze. Kant-en-klare dranken combineren meestal vloeistof, zoals melk of plantaardige melk, met een eiwitbron en soms een koolhydraatbron. Populaire eiwitbronnen zijn van melk afgeleide wei of caseïne of veganistische bronnen zoals erwt of hennep.

De eiwitbronnen die het meest worden gebruikt in eiwitshakes en -poeders zijn:

 • Wei: Wei-eiwit is afgeleid van melk en wordt in veel eiwitshakes aangetroffen. Wei bevat alle essentiële aminozuren, of de bouwstenen van eiwitten die we uit voedsel moeten halen. Het bevat ook hoge niveaus van vertakte aminozuren, die vaak uitgeput zijn na inspanning en nodig zijn voor het onderhoud van spierweefsel. Wei-eiwit wordt vaak snel verteerd en opgenomen.
 • Caseïne: Caseïne is een ander eiwit afgeleid van melk. Het bevat ook alle essentiële aminozuren en is bijzonder rijk aan glutamine, het overheersende aminozuur in spieren. Een lager percentage eiwit wordt echter geabsorbeerd en gebruikt in vergelijking met wei.
 • Soja: Soja-eiwit kan een goede keuze zijn als je veganist of vegetariër bent. Soja-eiwit bevat alle essentiële aminozuren, hoewel het lager is in het aminozuur methionine, wat voor de meeste mensen meestal geen probleem is. Studies tonen aan dat in vergelijking met wei-eiwit, soja-eiwit in combinatie met weerstandsoefeningen kan resulteren in een vergelijkbare toename van de spiermassa. Als u echter allergisch bent voor soja, zorg er dan voor dat u supplementen op basis van soja vermijdt.
 • Erwt: Erwteneiwit is ook geschikt voor veganisten en vegetariërs. Het bevat alle essentiële aminozuren en is rijk aan vertakte aminozuren. Studies tonen aan dat erwteneiwit gelijkwaardig kan zijn aan wei-eiwit in termen van zijn vermogen om spiergroei te bevorderen.

Alle bronnen van eiwitten kunnen helpen bij het opbouwen van spieren, zolang je ook bezig bent met routinematige weerstandsoefeningen. Naast het bovenstaande zijn andere populaire bronnen rijst en hennepeiwit. U moet rekening houden met de vorm die het beste bij uw behoeften en voorkeuren past.

Ingrediënten &potentiële interacties

Het is essentieel om de ingrediëntenlijst en het voedingsfeitenpaneel van een supplement zorgvuldig te lezen om te weten welke ingrediënten en hoeveel van elk ingrediënt is opgenomen, in verhouding tot de aanbevolen dagelijkse waarde van dat ingrediënt. Breng het supplementetiket naar een zorgverlener om de verschillende ingrediënten in het supplement en eventuele interacties tussen deze ingrediënten en andere supplementen en medicijnen die u gebruikt te bekijken.

Sommige eiwitshakes en -poeders kunnen extra ingrediënten bevatten, zoals vitamines, mineralen en kruiden. Als u vitamine- of mineralensupplementen gebruikt, moet u zich ervan bewust zijn dat u geen schadelijke niveaus consumeert. Eiwitshakes zijn er ook in vele smaken en kunnen toegevoegde suikers, kunstmatige zoetstoffen of additieven bevatten.

Wei-eiwit kan de absorptie van geneesmiddelen zoals Albenza, Fosamex en bepaalde antibiotica verminderen. Als u een van deze medicijnen gebruikt, raadpleeg dan uw zorgverlener voordat u shakes op basis van wei gebruikt.

Eiwitsupplementen kunnen maagklachten veroorzaken, zoals gas of een opgeblazen gevoel bij sommige mensen. Als u lactose-intolerant of allergisch bent voor melkeiwitten, kunt u kiezen voor een plantaardige eiwitshake. Als u een nierziekte heeft, moet u uw zorgverlener raadplegen voordat u eiwitshakes gebruikt.

Eiwit Shake Dosering

Volgens de Academie voor Voeding en Diëtetiek moeten volwassenen dagelijks ongeveer 0,8 gram eiwit per kilogram lichaamsgewicht consumeren, of 0,36 gram (g) per pond (lb). Als u echter aan kracht- of duurtraining doet, neemt de aanbevolen eiwitinname toe tot 1,2 tot 2 gram per kilogram lichaamsgewicht (0,5-0,9 g / lb), afhankelijk van geslacht, activiteit, intensiteit en koolhydraat- en calorie-inname. Het American College of Sports Medicine benadrukt dat je in het algemeen voldoende calorieën moet consumeren om je lichaamsgewicht te behouden voor optimaal eiwitgebruik en prestaties.

Hogere innames kunnen nodig zijn tijdens perioden van intensieve training of wanneer u voor het eerst begint met een trainingsregime. De essentiële aminozuren, in het bijzonder leucine, zijn nodig om het proces van het opbouwen van nieuwe spieren te starten.

Merk op dat portiegroottes van eiwitdranken sterk variëren, van één kopje tot meer dan twee kopjes voor dranken, en overal van 10 gram eiwit per portie tot meer dan 90 gram voor poeders kunnen bevatten. Overweeg de hoeveelheid eiwit die geschikt is voor uw behoeften bij het beslissen over een supplement.

Hoeveel is te veel?

Eiwitshakes worden meestal goed verdragen, maar ze kunnen gastro-intestinale overstuur veroorzaken, zoals gas, opgeblazen gevoel, diarree of constipatien bij sommige personen. Het consumeren van overtollig eiwit (meer dan 2 gram per kilogram lichaamsgewicht) gedurende lange perioden kan uw risico op spijsverterings-, nier- en bloedvatgerelateerde problemen verhogen. Het consumeren van eiwitten die verder gaan dan je behoeften zal je niet helpen meer spieren op te bouwen.

Veelgestelde vragen


 • Hoeveel eiwitshakes moet ik op een dag hebben?

  Volgens de Academie voor Voeding en Diëtetiek moeten volwassenen dagelijks ongeveer 0,8 gram eiwit per kilogram lichaamsgewicht consumeren (0,36 g / lb). We adviseren om naast eiwitshakes ook hele voedselmaaltijden te eten om ervoor te zorgen dat u voldoende eiwitten krijgt en geen andere belangrijke voedingsstoffen mist.


 • Helpen eiwitshakes je om af te vallen?

  Gewichtsverlies gebeurt wanneer u minder calorieën verbruikt dan uw lichaam gebruikt voor energie. Eiwitshakes zelf helpen je niet om af te vallen, maar het eten van voldoende eiwitten, waarvan sommige afkomstig kunnen zijn van eiwitshakes, kan je helpen je vol en tevreden te voelen. Dit kan u helpen eten op een manier die uw lichaam beter ondersteunt, wat al dan niet kan leiden tot gewichtsverlies. We raden aan om je te concentreren op eten op een manier die je een goed gevoel geeft en je energieniveau behoudt in plaats van je te concentreren op het getal op de schaal. We raden niet aan om maaltijden regelmatig te vervangen door eiwitshakes, omdat u mogelijk andere belangrijke voedingsstoffen mist.


 • Op welk moment van de dag moet ik een eiwitshake drinken?

  Je kunt op elk moment van de dag een eiwitshake drinken om aan je eiwitbehoeften te voldoen. U kunt overwegen om er een te gebruiken voor of na een krachttrainingssessie, maar het consumeren van voldoende eiwitten gedurende de dag is belangrijker dan een precieze timing.


 • Hoe maak ik mijn eigen eiwitshake?

  Om je eigen eiwitshake te maken, combineer je een eiwitpoeder met een vloeistof naar keuze. Je kunt er een smoothie van maken door ingrediënten toe te voegen zoals fruit, producten en gezonde vetten.

  Probeer deze zelfgemaakte chocoladebessen eiwitshake: 1 schep chocolade Vega eiwitpoeder, 1 kopje niet-zuivelmelk, 1/4 kopje bevroren bosbessen, 1/4 kopje bevroren frambozen, 1 kopje verse spinazie, 1 el amandelboter, 1 kleine banaan, 1 kopje ijs.


 • Helpen eiwitshakes je spieren op te bouwen?

  Eiwitshakes kunnen u helpen spieren op te bouwen in combinatie met weerstandsoefeningen. Eiwitten kunnen echter ook worden verkregen via hele voedselbronnen. Het consumeren van eiwitdranken zonder lichaamsbeweging zal niet resulteren in toename van spieren.


 • Kan een eiwitshake een maaltijd vervangen?

  Het pakken van een eiwitshake als je geen tijd hebt voor een volledige maaltijd kan nuttig zijn als je in de knel zit. Ze zullen echter waarschijnlijk niet genoeg calorieën leveren om een volledige maaltijd te vervangen. We raden niet aan om regelmatig eiwitshakes te gebruiken om maaltijden te vervangen, omdat deze shakes vaak lager zijn in andere noodzakelijke voedingsstoffen zoals koolhydraten, gezonde vetten, vezels, vitamines en mineralen. Als u eiwitshakes wilt gebruiken, raden we u aan ze te gebruiken als een aanvulling op uw dieet, in plaats van als een voortdurende maaltijdvervanger.

Waarom Trust bodymindspirit Fit

Tamar Kane, MS, RD is een geregistreerde diëtist en marathonloper. Tamar heeft haar masterdiploma in voeding en inspanningsfysiologie van Teachers College Columbia University en is gespecialiseerd in het werken met plantaardige atleten die behoefte hebben aan snelle eiwitbronnen. Haar doel is om mensen te helpen begrijpen hoe ze hun lichaam op de juiste manier van brandstof kunnen voorzien (en indien nodig kunnen aanvullen!) om de prestaties en het welzijn te optimaliseren.

 • Beste overall: Owyn Dark Chocolate Plant-Based Protein Shake is onze eerste keuze omdat het een complete eiwitbron is die veganistisch, allergeenvriendelijk is en verpakt in omega-3 vetzuren, ijzer, kalium en calcium.
 • Beste biologisch: Kate Farms Organic Vanilla Protein Shake is een optie met een hoger koolhydraatgehalte om hardere trainingen te ondersteunen en is ook veganistisch, zuivelvrij, glutenvrij en sojavrij.

Spreek altijd met een zorgverlener voordat u een supplement aan uw routine toevoegt om ervoor te zorgen dat het supplement geschikt is voor uw individuele behoeften en welke dosering u moet nemen.

Koolhydraatarme diëten zijn steeds populairder geworden en veel eiwitshakebedrijven zijn meegegaan met deze trend. Daarom vonden we het moeilijk om goede eiwitshake-opties te vinden die voldoende koolhydraten bevatten voor degenen die ze nodig hebben. Kate Farms Organic Vanilla Protein Shake, die 33 gram niet-vezelige koolhydraten bevat, is de uitzondering.

“We wilden benadrukken dat het opnemen van koolhydraten eigenlijk zorgt voor een meer afgeronde, effectieve shake als je het gebruikt om te herstellen van matige tot hoge intensiteit fysieke activiteit of een gemiste maaltijd of snack moet inhalen,” zegt Autumn Rauchwerk, MS, RDN, RYT. “Terwijl het logisch is om wil je opties kiezen zonder veel toegevoegde suiker, suiker is meestal de enige manier om koolhydraten te vinden in een eiwitshake.”

Veel van de andere shakes op de markt zijn gezoet met caloriearme zoetstoffen en bieden zeer kleine hoeveelheden koolhydraten. “De meeste koolhydraten die ze bevatten, zijn in de vorm van vezels. Hoewel vezels grote gezondheidsvoordelen hebben, kan je lichaam het niet als brandstof gebruiken,” zegt Rauchwerk. “De meeste mensen hebben geen eiwitshakes nodig en zouden in plaats daarvan meer baat hebben bij het eten van voedsel, maar als je een eiwitshake nodig hebt en je kiest er een zonder toegevoegde suiker, is het een goed idee om het te combineren met een koolhydraatbevattend voedsel.”

Het is belangrijk om te onthouden dat niet-vezelige koolhydraten (inclusief suiker!) de favoriete brandstofbron van het lichaam zijn tijdens het sporten. Als u deze koolhydraten niet voor en na het sporten aanvult, kunnen de resulterende uitgeputte koolhydraatvoorraden het moeilijk maken om te herstellen en om met kracht en vitaliteit te oefenen.

Formulier: Vloeibare | Eiwit per portie: 20 g | Eiwitbron: Erwteneiwit, pompoenpitteneiwit | Koolhydraten per portie: 10 g | Vezels per portie: 7g

Formulier: Poeder | Eiwit per portie: 20 g | Eiwitbron: Wei-isolaat | Koolhydraten per portie: 3 g | Vet per portie: 1.7 %

Formulier: Vloeibare | Eiwit per portie: 20 g | Eiwitbron: Erwteneiwitisolaat | Koolhydraten per portie: 15 g | Vet per portie: 2 gr

Formulier: Vloeibare | Eiwit per portie: 20 g | Eiwitbron: Erwteneiwit &bruine rijsteiwit | Koolhydraten per portie: 11 g | Vet per portie: 5 gr

Formulier: Vloeibare | Eiwit per portie: 20 g | Eiwitbron: Melkeiwitconcentraat | Koolhydraten per portie: 11 g | Vet per portie: 2 gr

Formulier: Poeder | Eiwit per portie: 30 g | Eiwitbron: erwteneiwit, pompoenpiteiwit, zonnebloempiteiwit en alfalfa-eiwit | Koolhydraten per portie: 6 g | Vet per portie: 3 gr

Formulier: Vloeibare | Eiwit per portie: 16 g | Eiwitbron: Erwteneiwit | Koolhydraten per portie: 38 g | Vet per portie: 12 gr