De 6 beste eiwitshakes voor vrouwen van 2023

De 6 beste eiwitshakes voor vrouwen van 2023

We onderzoeken, testen, beoordelen en bevelen onafhankelijk de beste
Producten. Beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg beoordelen artikelen op medische nauwkeurigheid. Meer informatie over
ons proces. Als u iets koopt via onze links, kunnen we een commissie verdienen.

Eiwitshakes kunnen een handige manier zijn om eiwitten en andere voedingsstoffen aan uw dieet toe te voegen, vooral als u een drukke, on-the-go levensstijl leidt en moeite heeft om alleen uit voedsel aan uw voedingsbehoeften te voldoen. Ze kunnen ook dienen als een goede snack na de training om spierherstel te bevorderen en kunnen helpen bij het aanvullen van glycogeenvoorraden als ze voldoende koolhydraten bevatten.

Vrouwen hebben unieke voedingsbehoeften die worden beïnvloed door verschillende factoren, waaronder activiteitsniveau, leeftijd, zwangerschap en lactatiebehoeften. Als u van plan bent om een eiwitshake aan uw dieet toe te voegen, is het handig om te weten waar u op moet letten om ervoor te zorgen dat u het meeste uit de shake haalt die u kiest. “Wanneer u op zoek bent naar een kant-en-klare eiwitshake, zijn uw behoeften gebaseerd op uw doelen en of u het alleen of in combinatie met andere voedingsmiddelen drinkt,” zegt Lindsey Cortes, MS, RD, CSSD, eigenaar en sportdiëtist bij Rise Up Nutrition, LLC en gastheer van de Female Athlete Nutrition Podcast. Over het algemeen kunnen eiwitshakes het beste met mate worden geconsumeerd als onderdeel van een uitgebalanceerd dieet gericht op hele voedingsmiddelen, waaronder fruit, groenten, volle granen, gezonde vetten en eiwitten.

Er zijn veel soorten eiwitshakes op de markt, waaronder zowel plantaardige als dierlijke shakes. Bij het selecteren van onze toplijst met eiwitshakes voor vrouwen, hebben we rekening gehouden met smaak, eiwitgehalte, aminozuurprofiel, voedingsprofiel en aanvullende ingrediënten, waaronder suiker en andere additieven.

Hier zijn onze topkeuzes voor kant-en-klare eiwitshakes voor vrouwen.

bodymindspirit Fit goedgekeurde eiwitshakes voor vrouwen

 • Beste overall: Ripple Protein Shakes staan bovenaan onze lijst voor de beste in het algemeen omdat ze 20 gram plantaardig eiwit bieden en tegelijkertijd een uitstekende bron van calcium en ijzer zijn. Ze smaken geweldig en zijn verkrijgbaar in verschillende smaken.
 • Beste Caffeinated: Slate Milk Mocha Latte is een eiwitrijke shake die een uitstekende bron van calcium en vitamine D is. Het biedt ook 175 mg cafeïne, waardoor het onze topkeuze is voor de beste cafeïnehoudende.

Spreek altijd met een zorgverlener voordat u een supplement aan uw routine toevoegt om ervoor te zorgen dat het supplement geschikt is voor uw individuele behoeften en welke dosering u moet nemen.

Zijn eiwitshakes heilzaam?

Eiwitshakes kunnen deel uitmaken van een gezond dieet, maar ze zijn niet vereist. In feite wordt aanbevolen dat hele voedselbronnen van eiwitten prioriteit krijgen boven eiwitshakes. “Er zijn genoeg hele voedingsmiddelen die voldoende eiwitten bevatten. Verder zullen hele voedingsmiddelen andere voordelen bieden, waaronder vitamines, mineralen, probiotica en meer,” zegt Cortes.

Velen vinden eiwitshakes echter aantrekkelijk omdat ze een handige manier zijn om onderweg eiwitten toe te voegen. Sommige mensen kunnen baat hebben bij het opnemen ervan in hun dieet, zoals:

 • Mensen met een beperkt dieet of onvoldoende eiwitinname. Diëten die voedselgroepen beperken, kunnen leiden tot onvoldoende inname van bepaalde voedingsstoffen, waaronder eiwitten. In deze gevallen kan het nuttig zijn om een eiwitshake in het dieet op te nemen. Sommige eiwitshakes bevatten ook extra vitamines en mineralen, die kunnen helpen de gaten te vullen die vaak het gevolg zijn bij het volgen van een restrictief dieet. In gevallen waarin supplementen nodig zijn om aan essentiële voedingsbehoeften te voldoen, is het echter van vitaal belang om samen te werken met een geregistreerde diëtist of andere gezondheidswerker om de beste manier te vinden om aan uw voedingsbehoeften te voldoen.
 • Degenen die weinig tijd hebben. Eiwitshakes zijn handig om onderweg te drinken, omdat veel kant-en-klare eiwitshakes geen koeling vereisen, waardoor ze een gemakkelijke optie zijn om in je sporttas of bureaulade te bewaren. Dit kan in een mum van tijd een goede keuze zijn, maar zou niet altijd je primaire keuze moeten zijn, zelfs als je een drukke levensstijl leidt. Als alternatief is het identificeren van oplossingen voor het inpassen van evenwichtige maaltijden in een drukke levensstijl de meest duurzame en gezondste benadering om een uitgebalanceerd dieet te behouden. Eiwitshakes kunnen fungeren als een terugval op uitzonderlijk drukke dagen.
 • Actieve mensen met verhoogde eiwitbehoeften. Atleten en anderen die een actieve levensstijl leiden, hebben een verhoogde eiwitbehoefte. In sommige gevallen kan het eten van voldoende eiwitten een uitdaging zijn door alleen voedsel. Het is het beste om uw individuele eiwitbehoeften te begrijpen en hoeveel u uit voedsel eet voordat u een eiwitshake aan uw dieet toevoegt.

Als u merkt dat uw dieet een tekort aan eiwitten heeft, is de additieen eiwitshake kan gunstig zijn. Het is belangrijk op te merken dat atleten ook voldoende koolhydraten nodig hebben, die veel eiwitshakes niet bieden. “Alle actieve vrouwen moeten zich concentreren op een dieet dat voldoende totale calorieën bevat, inclusief koolhydraten,” zegt Cortes. “Veel vrouwen beperken hun koolhydraten, maar alle actieve personen moeten in gedachten houden dat koolhydraten de activiteit en prestaties voeden.” Overweeg om alternatieve bronnen van koolhydraten toe te voegen, vooral als u na het sporten een eiwitshake kiest als hersteldrank.

Wie heeft er misschien geen baat bij eiwitshakes

Hoewel eiwitshakes over het algemeen veilig zijn voor de meeste mensen, zijn er sommige groepen die mogelijk geen extra voordeel zien van het toevoegen aan hun dieet.

 • Degenen die aan hun eiwitbehoeften voldoen via voedsel en / of degenen die andere eiwitsupplementen nemen. Het eten van meer eiwitten dan je nodig hebt is niet nodig voor de gezondheid, dus als je al een eiwitsupplement neemt dat je helpt aan je dagelijkse eiwitbehoeften te voldoen, zal het toevoegen van een eiwitshake geen extra voordeel hebben. Veel eiwitsupplementen, waaronder eiwitshakes, kunnen toegevoegde vitamines en mineralen bevatten, wat kan resulteren in het nemen van te veel van sommige voedingsstoffen als u beide eiwitshakes combineert met andere eiwitsupplementen.
 • Mensen met bepaalde allergieën of intoleranties. Veel eiwitshakes worden gemaakt met zuivel, soja en / of ei, drie van de belangrijkste voedselallergenen. Anderen kunnen additieven bevatten die mensen met voedselallergieën of -intoleranties kunnen irriteren. Het is essentieel om het etiket van elke eiwitshake die u aan uw dieet toevoegt te controleren om de aanwezigheid van een of meer van de belangrijkste allergenen te bevestigen.

In dit artikel

 • Wie heeft er misschien geen baat bij eiwitshakes
 • Onze keuzes
 • Hoe we hebben geselecteerd
 • Waar moet je op letten?
 • Veelgestelde vragen
 • Waarom Trust bodymindspirit Fit

Beste overall

Ripple EiwitShake

Ripple Protein Shake Chocolade

Amazone


Bekijk op Amazon
Bekijk op Ripplefoods.com
Bekijk op Target
Pros

 • Vrij van veel voorkomende allergenen

 • Uitstekende bron van calcium en ijzer

 • Bron van kalium en magnesium

Tegens

 • Bevat toegevoegde suiker

 • Bevat geen vitamine D

Ripple is een zuivelvrije, plantaardige eiwitshake die is gemaakt met erwteneiwit. Het staat bovenaan onze lijst voor het beste in het algemeen, dankzij de geweldige smaak en het gunstige voedingsprofiel. Eén portie chocoladesmaak biedt 20 gram eiwit plus 40% van de dagelijkse waarde (DV) voor calcium en 25% van de DV voor ijzer, twee mineralen die belangrijk zijn voor de gezondheid van vrouwen. We vinden het ook leuk dat het een bron van kalium en magnesium biedt – twee belangrijke elektrolyten.

Deze eiwitshake is ook vrij van veel belangrijke allergenen, waaronder soja, noten en gluten, waardoor het een goede keuze is als je op zoek bent naar een allergievriendelijke shake.

Net als veel andere kant-en-klare eiwitshakes, vereist Ripple geen koeling tot na opening, dus het is een goede keuze om in je tas te gooien om onderweg te snacken. Als u na een training Ripple kiest, wilt u waarschijnlijk meer koolhydraten toevoegen aan uw snack na de training, omdat één portie slechts 13 gram koolhydraten bevat.

Het enige nadeel van deze shake is dat het 9 gram toegevoegde suiker bevat. De American Heart Association beveelt niet meer dan 24 gram toegevoegde suiker per dag aan voor vrouwen, dus het is belangrijk om te overwegen hoe deze shake past in de context van uw dieet voordat u deze aan uw dagelijkse inname toevoegt.

Ripple is verkrijgbaar in drie smaken: chocolade, vanille en koffie. Zowel de chocolade- als de vanillesmaken zijn cafeïnevrij, terwijl de koffiesmaak 75 mg cafeïne per portie biedt.

Prijs op het moment van publicatie: $32

Portiegrootte: 12 gram | Eiwitbron: Erwteneiwit | Gram eiwit per portie: 20 gram | Gram koolhydraten per portie: 13 gram | Kunstmatige zoetstoffen: Nee

Beste Cafeïnehoudende

Leisteen melk eiwit shake

Leisteen melk eiwit shake

Amazone


Bekijk op Amazon
Bekijk op Slatemilk.com
Pros

 • Uitstekende bron van calcium

 • Uitstekende bron van vitamine D

 • Geen toegevoegde suikers

Tegens

 • Slechts één smaak is cafeïnehoudende

 • Duurder

Als u op zoek bent naar een eiwitrijke shake die ook uw ochtendcaffeïne levert, is leisteenmelk de beste keuze. Niet alleen krijg je 175 milligram cafeïne in één portie van de Mocha Latte-smaak, maar je krijgt ook 20 gram eiwit binnen.

Slate Milk is een lactosevrije eiwitshake waaraan 0 gram suiker is toegevoegd. In plaats daarvan is het gezoet met allulose, een calorievrije alternatieve zoetstof die bekend staat als een zeldzame suiker. Een enkele portie bevat ook 40% van de ADH voor calcium en 25% elk voor de DV van vitamine A en D.

Leisteenmelk kan ook verdubbelen als een hersteldrank na de training, maar misschien wilt u een andere bron van koolhydraten toevoegen, omdat één portie slechts 16 gram koolhydraten bevat.

Als u op zoek bent naar een cafeïnevrije optie, kunt u kiezen uit twee extra smaken gemaakt zonder cafeïne: donkere chocolademelk en klassieke chocolademelk.

Prijs op het moment van publicatie: $40

Portiegrootte: 11 gram | Eiwitbron: Zuivel eiwit | Gram eiwit per portie: 20 gram | Gram koolhydraten per portie: 15 gram | Kunstmatige zoetstoffen: Nee

Beste eiwitrijke

Fairlife Nutrition Plan Eiwitshake

Fairlife Nutrition Plan Eiwitshake

Amazone


Bekijk op Amazon
Bekijk op Fairlife.com
Pros

 • Uitstekende bron van calcium en vitamine D

 • Bron van ijzer en vitamine A

 • Zeer hoog in eiwitten

Tegens

 • Bevat kunstmatige zoetstoffen

Fairlife Nutrition Plan is een op zuivel gebaseerde eiwitdrank die ultragefilterde melk als primair ingrediënt gebruikt. Het proces van ultrafiltratie concentreert het melkeiwit en calcium, wat betekent dat je meer van elke voedingsstof per vloeibare ounce krijgt (in vergelijking met gewone melk). Het resultaat is een eiwitshake met 30 gram eiwit in een enkele fles van 11,5 ounce.

Een Fairlife Nutrition Plan bevat ook 60% van de ADH voor calcium en 25% van de ADH voor vitamine D. Deze shake heeft slechts 2 gram suiker per portie en wordt in plaats daarvan gezoet met meerdere suikervervangers, waaronder acesulfaamkalium, monnikssap, stevia en sucralose.

Fairlife Nutrition Plan is geen goede bron van koolhydraten, met slechts 4 gram koolhydraten per portie. Als u van plan bent om deze shake te gebruiken als een hersteldrank na de training, zorg er dan voor dat u een bron van koolhydraten toevoegt om te helpen bij het aanvullen van glycogeenvoorraden.

Fairlife Nutrition Plan is er in vier smaken: vanille, chocolade, gezouten karamel en aardbei.

Prijs op het moment van publicatie: $29

Portiegrootte: 11,5 gram | Eiwitbron: Zuivel eiwit | Gram eiwit per portie: 30 gram | Gram koolhydraten per portie: 4 gram | Kunstmatige zoetstoffen: Ja

Beste Vegan

OWYN Veganistische Eiwitshake

owyn-eiwit-shake

Amazone


Bekijk op Amazon
Bekijk op Walmart
Bekijk op Liveowyn.com
Pros

 • Vrij van veel voorkomende allergenen

 • Uitstekende bron van ijzer

 • Rijk aan vezels

Tegens

 • Bevat toegevoegde suiker

Deze kant-en-klare eiwitshake van OWYN is een veganistische, plantaardige shake die 20 gram eiwit per portie bevat. Het vereist geen koeling voordat je het opent, dus het is geweldig om mee te nemen naar het werk, tijdens het wandelen of overal waar je onderweg moet tanken.

OWYN, kort voor Only What You Need, haalt zijn eiwit uit een combinatie van erwteneiwit en biologisch pompoenpitteneiwit. Het heeft ook lijnzaadolie waardoor het een plantaardige bron van omega-3-vetzuren is. Erwteneiwit bevat een hoop voeding en onderzoek suggereert dat het vergelijkbaar kan zijn met wei-eiwit bij het bevorderen van vetvrije massa, maar onderzoek is gemengd. Het is ook een goede bron van twee voedingsstoffen die belangrijk zijn voor vrouwen- vezels en ijzer. Hoewel het toegevoegde suiker bevat, is het slechts vier gram per portie.

Als u allergieën heeft, is OWYN waarschijnlijk een goede keuze omdat het vrij is van de meest voorkomende voedselallergenen. Het komt in meerdere smaken zoals gladde vanille, donkere chocolade, zeegezouten karamel, koekjes en roomloos, aardbeienbanaan en cold brew koffie.

Prijs op het moment van publicatie: $35

Portiegrootte: 12 gram | Eiwitbron: Erwteneiwit, pompoenpitteneiwit | Gram eiwit per portie: 20 gram | Gram koolhydraten per portie: 10 gram | Kunstmatige zoetstoffen: Nee

Beste Geen Toegevoegde Suiker

Orgain Plantaardige EiwitShake

Orgain Plantaardige EiwitShake

Amazone


Bekijk op Amazon
Bekijk op Orgain.com
Pros

 • Geen toegevoegde suikers

 • Uitstekende bron van ijzer

 • Vrij van de meest voorkomende allergenen

Tegens

 • Rijk aan natrium

 • Alleen verkrijgbaar in één smaak

Orgain Plant Protein shakes zijn een veganistische optie met 20 gram eiwit per portie. Ze worden niet alleen geleverd in een handige fles die geen koeling vereist, maar ze zijn ook gemaakt zonder toegevoegde suiker, waardoor ze onze topkeuze zijn voor een eiwitshake zonder toegevoegde suiker. In plaats daarvan wordt deze shake gezoet met monniksfruitextract.

Naast het feit dat het een belangrijke bron van eiwitten is, bevat één shake 50% van de ADH voor ijzer, waardoor het een uitstekende bron is van dit belangrijke mineraal voor vrouwen. IJzer is essentieel voor zuurstoftransport en onderzoek toont aan dat veel vrouwen risico lopen op ijzertekort, vooral tijdens de zwangerschap.

Een nadeel van de Orgain Plant Protein shake is het natriumgehalte. Eén portie bevat 450 milligram natrium, wat hoger is dan veel andere kant-en-klare eiwitshakes. Het hoge natriumgehalte kan echter geschikt zijn als u natrium dat verloren is gegaan in zweet na een training moet aanvullen.

Orgain Plant Protein shakes zijn glutenvrij en gemaakt zonder zuivel en soja, waardoor ze een goede keuze zijn voor mensen die op zoek zijn naar eiwitshakes zonder veel voorkomende allergenen. Deze shakes zijn echter alleen verkrijgbaar in één smaak, romige chocolade, dus als je geen chocoladefan bent, wil je deze overslaan.

Prijs op het moment van publicatie: $30

Portiegrootte: 11 gram | Eiwitbron: Erwteneiwit | Gram eiwit per portie: 20 gram | Gram koolhydraten per portie: 9 gram | Kunstmatige zoetstoffen: Nee

Beste drinkbare yoghurt

Chobani Complete Mixed Berry Vanille Shake

Chobani Complete Shake

Chobani


Bekijk op Amazon
Bekijk op Chobani.com
Bekijk op Instacart.com
Pros

 • Uitstekende bron van calcium

 • Geen toegevoegde suikers

 • Glutenvrij en lactosevrij

 • Bron van vezels

Tegens

 • Vereist koeling

Chobani Complete is een eiwitrijke, drinkbare yoghurt met 25 gram eiwit per portie. In tegenstelling tot veel andere kant-en-klare eiwitshakes, moet Chobani Complete al voor opening worden gekoeld. Hierdoor is deze shake het beste om thuis te drinken of wanneer je gemakkelijk toegang hebt tot een koeler of koelkast.

Deze drinkbare yoghurt heeft geen toegevoegde suiker en is gezoet met monniksfruit en stevia. Dankzij de toevoeging van cichoreiwortelvezel krijg je meer dan 10% van de DV voor vezels of 3 gram per portie. Bovendien biedt een enkele portie ook 25% van de DV voor calcium.

Chobani Complete bevat ook probiotica die een gunstig effect kunnen hebben op het darmmicrobioom. Als u lactose niet kunt verteren, heeft deze yoghurtoptie lactase toegevoegd, waardoor het lactosevrij is. Bovendien is Chobani Complete glutenvrij, bevat het geen kunstmatige smaakstoffen en is het verkrijgbaar in vier smaken: bananencrème, gemengde bessen vanille, aardbeiencrème en vanille.

Prijs op het moment van publicatie $3

Portiegrootte: 10 gram | Eiwitbron: Zuivel eiwit | Gram eiwit per portie: 25 gram | Gram koolhydraten per portie: 18 gram | Kunstmatige zoetstoffen: Nee

Hoe we hebben geselecteerd

Ons team werkt hard om transparant te zijn over waarom we bepaalde supplementen aanbevelen; u kunt hier meer lezen over onze voedingssupplementmethodologie.

We ondersteunen supplementen die evidence-based zijn en geworteld in de wetenschap. We waarderen bepaalde productkenmerken die we geassocieerd vinden met producten van de hoogste kwaliteit. Voor eiwitshakes voor vrouwen hebben we specifiek gezocht naar shakes die een goede hoeveelheid eiwitten boden die ook gunstig kunnen zijn voor de voedingsbehoeften van vrouwen door vitamines, mineralen of vezels te leveren.

Het is belangrijk op te merken dat de FDA voedingssupplementen niet beoordeelt op veiligheid en effectiviteit voordat ze op de markt komen. Ons team van experts heeft een gedetailleerde, sci gemaaktence-ondersteunde methodologie om de supplementen te kiezen die we aanbevelen.

Waar moet je op letten?

Kant-en-klare eiwitshakes zijn verkrijgbaar in een breed scala aan opties gemaakt van dierlijke of plantaardige eiwitten. Omdat hun ingrediënten en het daaropvolgende voedingsprofiel aanzienlijk variëren, is het het beste om een duidelijk begrip te hebben van uw doelen voor het kiezen van een shake, terwijl u ook weet waar u op moet letten op het etiket.

De volgende kenmerken zijn belangrijk om te overwegen bij het kiezen van een eiwitshake.

Ingrediënten en mogelijke interacties

Voordat u een eiwitshake koopt, moet u het ingrediëntenetiket lezen. Eiwitshakes variëren sterk in hun ingrediënten, inclusief eiwitbron. Controleer op ingrediënten die u moet vermijden, zoals allergenen en wees ook op zoek naar voedingsstoffen om te beperken, zoals toegevoegde suiker. Let er bovendien op of er andere voedingsstoffen aan de shake van keuze worden toegevoegd, zoals vitamines, mineralen, antioxidanten of kruiden, zodat u kunt evalueren hoe ze passen in de context van uw dieet.

Eiwit heeft geen bekende potentiële interacties voor gezonde personen en is een essentiële macronutriënt voor de gezondheid. Additieven in eiwitshakes, zoals vitamines, mineralen, kruiden, antioxidanten of andere verbindingen, kunnen leiden tot nadelige effecten als ze te veel worden ingenomen of in combinatie met een medicijn dat gecontra-indiceerd is. Om deze reden is het belangrijk om de ingrediëntenlijst zorgvuldig te controleren en met een gezondheidswerker te spreken voordat u een eiwitshake aan uw dieet toevoegt.

Formulier

Omdat eiwitshakes worden gemaakt van een verscheidenheid aan eiwitbronnen en ingrediënten, variëren ze sterk in hun voedingsprofiel. Afhankelijk van uw doel voor het drinken van een eiwitshake, zullen de gewenste voedingsstoffen en het eiwitgehalte variëren.

“Over het algemeen moet een hersteleiwitshake tussen de 15-30 gram eiwit bevatten,” zegt Cortes. Als u echter op zoek bent naar een eiwitshake als aanvulling op een maaltijd, kan het de voorkeur hebben om een verminderde hoeveelheid eiwit in uw shake te hebben.

Het type eiwit in de shake is ook van belang. “Eiwitten uit dierlijke producten, hoogstwaarschijnlijk wei of eiwitshake op basis van melk, bevatten alle essentiële aminozuren, waaronder leucine, een krachtig aminozuur met vertakte keten voor spierherstel,” zegt Cortes. Dit verschilt van plantaardige eiwitshakes, die aanzienlijk variëren in hun essentiële aminozuurgehalte. “Als u een plantaardig eiwit kiest, overweeg dan om er een te zoeken met 9-15 gram essentiële aminozuren of ten minste 2-3 gram leucine voor optimaal herstel,” legt Cortes uit.

Zorg er ten slotte voor dat u kiest voor een eiwitshake die voldoende koolhydraten bevat voor herstel als u de shake na het sporten neemt. “Misschien wil je op zoek naar een kant-en-klare shake met koolhydraten of zorg ervoor dat je een koolhydraatsnack eet samen met je shake, zoals havermout, een mueslireep, fruit of een boterham met amandelboter,” zegt Cortes.

Eiwit Shake Dosering

De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH) voor eiwitten is 0,8 gram / kg lichaamsgewicht per dag voor de gemiddelde gezonde volwassene en is het minimum dat moet worden geconsumeerd. Factoren zoals leeftijd, activiteitsniveau, gezondheidsstatus en lichaamsgrootte zullen de aanbevolen dagelijkse eiwitinname beïnvloeden. Vaak resulteren deze factoren in een aanzienlijk hogere eiwitinname van meer dan 1,2-2,0 gram / kg lichaamsgewicht per dag.

Eiwitshakes hebben geen specifieke dosering zoals supplementen, maar de toevoeging van een eiwitshake moet worden overwogen in de context van het dieet als geheel. Als andere additieven in de shake van keuze worden opgenomen, moeten die ook worden overwogen, omdat extra voedingsstoffen vaak bovengrenzen hebben die worden aanbevolen voor veiligheid en werkzaamheid.

Hoeveel is te veel?

Het is niet aangetoond dat het eten van meer eiwitten dan je nodig hebt gezondheidsvoordelen heeft. Hoewel er geen aanvaardbaar bovenste innameniveau is vastgesteld voor eiwitten, suggereert sommige onderzoeken dat overmatige eiwitinname kan leiden tot negatieve gezondheidsresultaten, zoals het verhoogde risico op insulineresistentie en spijsverterings-, nier- of vasculaire problemen.

Bovendien zal overmatige eiwitinname via de voeding niet resulteren in een verhoogde spiermassa. Het aanpassen van de lichaamssamenstelling vereist een uitgebalanceerd dieet dat voldoet aan energie- en eiwitbehoeften, samen met een geschikt weerstandstrainingsregime.

Andere overwegingen

Vrouwen die zwanger zijn of borstvoeding geven, hebben een verhoogde eiwitbehoefte. Eiwitshakes kunnen een aantrekkelijke manier zijn om de dagelijkse eiwitinname te verhogen vanwege voedselaversies, tolerantie en / of gemak, maar er zijn belangrijke factoren om te overwegen voordat u eiwitshakes aan het dieet toevoegt tijdens de zwangerschap of borstvoeding.

“Omdat sommige eiwitshakes als supplementen worden verkocht en andere als food, het kan verwarrend zijn om te weten wat veilig is,” zegt Sarah Anzlovar, MS, RDN, LDN, diëtist voor moeders en eigenaar van Sarah Gold Nutrition, LLC. “Ik beveel over het algemeen degenen aan die als voedsel worden verkocht als de beste keuze.” Het controleren van het etiket kan u helpen identificeren welke eiwitshake wordt beschouwd als een voedingsmiddel versus een supplement. “Om het verschil te kennen, zoek je er een met een voedingsfeitenpanel versus een supplementfeitenpanel. Deze hebben meestal een eiwitbron die op voedsel is gebaseerd, zoals melk, erwten, noten of zaden,” zegt Anzlovar.

Veelgestelde vragen


 • Is er een verschil tussen aanbevelingen voor eiwitshakes voor vrouwen versus mannen?

  Eiwitaanbevelingen zijn gebaseerd op lichaamsgrootte, wat betekent dat zowel mannen als vrouwen de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH) van 0,8 gram eiwit / kg lichaamsgewicht / dag als minimale inname moeten volgen. Eiwit alleen zal een shake voor vrouwen niet onderscheiden van mannen, maar extra voedingsstoffen toegevoegd aan eiwitshakes kunnen voordelig zijn voor vrouwen.

  Vrouwen hebben bijvoorbeeld op bepaalde punten in hun leven een grotere ijzerbehoefte en sommige eiwitshakes bieden een uitstekende bron van deze essentiële voedingsstof. Anders zijn eiwitshakes niet specifiek voor mannen versus vrouwen en zijn ze meer afhankelijk van individuele doelen en voedingsbehoeften.


 • Moeten vrouwen elke dag eiwitshakes drinken?

  Vrouwen hoeven niet elke dag eiwitshakes te drinken. Cortes legt uit: “Het is belangrijk dat vrouwen voldoende eiwitten eten, maar dat hoeft niet via eiwitshakes.” Ze benadrukt ook het belang van het eten van voldoende eiwitten via voedsel, omdat voedsel extra voedingsstoffen biedt die verder gaan dan alleen eiwitten, waaronder vezels, vitamines, mineralen, antioxidanten en andere.

  “Als je merkt dat je meerdere eiwitshakes per dag consumeert of vertrouwt op eiwitshakes voor maaltijden, dan zou ik je uitdagen om je te vertakken en in plaats daarvan hele voedselopties te vinden, zodat je de voordelen krijgt die hele voedingsmiddelen ook bieden,” zegt ze.


 • Zijn eiwitshakes goed voor zwangere vrouwen?

  Omdat eiwitshakes per merk aanzienlijk verschillende ingrediënten bevatten, is het belangrijk om altijd het etiket te controleren voordat je een eiwitshake drinkt tijdens de zwangerschap. “Hoewel de meeste eiwitbronnen veilig zijn, bevatten eiwitshakes vaak andere ingrediënten die misschien niet veilig zijn of niet veel bekend is over de veiligheid voor zwangere mensen en de baby,” zegt Anzlovar. “Als het een eiwitshake is die als supplement wordt verkocht (het heeft een supplement feitenpaneel), zoek dan naar een die door derden is getest en geverifieerd.”


 • Helpen eiwitshakes bij gewichtsverlies?

  Meerdere factoren beïnvloeden gewichtsverlies, waaronder de totale calorie-inname. Eiwitshakes kunnen gunstig zijn als gewichtsverlies een doel is, omdat ze een geconcentreerde bron van eiwitten kunnen bieden met minimale calorieën (in sommige gevallen). Soms kan het verminderen van calorieën resulteren in gewichtsverlies door spiermassa, een effect dat veel vrouwen willen en moeten vermijden. Het eten van voldoende eiwitten kan echter helpen. “Het handhaven van voldoende eiwitinname / het verhogen van eiwitten tijdens een calorietekort zal helpen spierverlies te verminderen terwijl het totale lichaamsgewicht verloren gaat,” zegt Cortes.


 • Hoe weet ik wanneer ik een eiwitshake moet drinken?

  De timing van het drinken van een eiwitshake varieert op basis van uw dieet en doelen. Een eiwitshake kan bijvoorbeeld geschikt zijn als je moeite hebt om voldoende eiwitten te eten bij het ontbijt, maar het is misschien niet de beste toevoeging aan een eiwitrijke lunch of diner. Als het gaat om het timen van uw eiwitinname na een training, raadt Cortes aan om zo snel mogelijk na een training een eiwitshake te drinken. “Eiwitshakes kunnen ook deel uitmaken van je hoofdmaaltijden of snacks om de totale eiwitinname op elk moment van de dag te verhogen,” zegt ze.

Waarom Trust bodymindspirit Fit

Allison Knott MS, RDN, CSSD, CDN is een geregistreerde diëtist voedingsdeskundige en board-gecertificeerde specialist in sportdiëtetiek met een masterdiploma in voedingscommunicatie van Tufts University Friedman School of Nutrition Science and Policy. Ze is de oprichter van Anew Well Nutrition, een virtuele voedingsadviespraktijk met een focus op fitness en prestatievoeding.

 • Beste overall: Ripple Protein Shakes staan bovenaan onze lijst voor de beste in het algemeen omdat ze 20 gram plantaardig eiwit bieden en tegelijkertijd een uitstekende bron van calcium en ijzer zijn. Ze smaken geweldig en zijn verkrijgbaar in verschillende smaken.
 • Beste Caffeinated: Slate Milk Mocha Latte is een eiwitrijke shake die een uitstekende bron van calcium en vitamine D is. Het biedt ook 175 mg cafeïne, waardoor het onze topkeuze is voor de beste cafeïnehoudende.

Spreek altijd met een zorgverlener voordat u een supplement toevoegt aan uw routine om ervoor te zorgen dat het supplement geschikt is voor uw individuele behoeften en welke dosering te nemen.

Portiegrootte: 12 gram | Eiwitbron: Erwteneiwit | Gram eiwit per portie: 20 gram | Gram koolhydraten per portie: 13 gram | Kunstmatige zoetstoffen: Nee

Portiegrootte: 11 gram | Eiwitbron: Zuivel eiwit | Gram eiwit per portie: 20 gram | Gram koolhydraten per portie: 15 gram | Kunstmatige zoetstoffen: Nee

Portiegrootte: 11,5 gram | Eiwitbron: Zuivel eiwit | Gram eiwit per portie: 30 gram | Gram koolhydraten per portie: 4 gram | Kunstmatige zoetstoffen: Ja

Portiegrootte: 12 gram | Eiwitbron: Erwteneiwit, pompoenpitteneiwit | Gram eiwit per portie: 20 gram | Gram koolhydraten per portie: 10 gram | Kunstmatige zoetstoffen: Nee

Portiegrootte: 11 gram | Eiwitbron: Erwteneiwit | Gram eiwit per portie: 20 gram | Gram koolhydraten per portie: 9 gram | Kunstmatige zoetstoffen: Nee

Portiegrootte: 10 gram | Eiwitbron: Zuivel eiwit | Gram eiwit per portie: 25 gram | Gram koolhydraten per portie: 18 gram | Kunstmatige zoetstoffen: Nee