De 6 beste vitaminemerken van 2023

De 6 beste vitaminemerken van 2023

We onderzoeken, testen, beoordelen en bevelen onafhankelijk de beste
Producten. Beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg beoordelen artikelen op medische nauwkeurigheid. Meer informatie over
ons proces. Als u iets koopt via onze links, kunnen we een commissie verdienen.

Beste vitaminemerken

bodymindspirit Fit / Lecia Landis


We raden aan om aan zoveel mogelijk van uw voedingsbehoeften te voldoen door een uitgebalanceerd en gevarieerd dieet te consumeren in plaats van door supplementen. Als u echter een gediagnosticeerd tekort heeft, malabsorptieproblemen ervaart of een beperkt of beperkend dieet consumeert, heeft u mogelijk een vitamine- of mineralensupplement nodig. Er zijn bepaalde levensfasen met verhoogde voedingsbehoeften, dus suppletie kan worden aanbevolen. Baby’s en peuters, zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven en oudere volwassenen hebben allemaal verschillende suppletiebehoeften.

Als een zorgverlener een bepaald supplement of meerdere supplementen heeft aanbevolen, “is het belangrijk om vitaminemerken te kiezen die uitgebreid testen, idealiter door een derde partij. Je moet ook controleren op supplementen met hoogwaardige ingrediënten die geen vulstoffen of onnodige additieven bevatten,” zegt Jamie Gershel, MS RD.

bodymindspirit Fit goedgekeurde supplementmerken

 • Beste overall: Thorne Research is een transparant vitaminemerk dat meer dan 30 producten produceert die NSF-gecertificeerd zijn voor sport.
 • Beste Gummy: SmartyPants Vitamins maken gummies voor alle leeftijden die geen kunstmatige zoetstoffen, kleuren of conserveermiddelen bevatten.

Spreek altijd met een zorgverlener voordat u een supplement aan uw routine toevoegt om ervoor te zorgen dat het geschikt is voor uw individuele behoeften en welke dosering u moet nemen.

Zijn vitaminesupplementen gunstig?

Groepen die baat kunnen hebben bij vitamine-, mineralen- of andere voedingssupplementen zijn onder meer:

Degenen die beperkte of beperkte diëten consumeren die mogelijk niet voldoende zijn in bepaalde vitamines, mineralen en voedingsstoffen, zoals degenen die vegetarisch of veganistisch zijn, of degenen die geen verscheidenheid aan fruit, groenten, volle granen, eiwitten, zuivel, noten of zaden eten, kunnen baat hebben bij bepaalde vitamine-, mineralen- of voedingssupplementen.

Mensen met absorptieproblemen: Als u een aandoening heeft die uw opname van bepaalde voedingsstoffen beperkt, zult u waarschijnlijk baat hebben bij suppletie.

Mensen met een gediagnosticeerd tekort: Vitaminetekorten kunnen om verschillende redenen optreden, bijvoorbeeld als u een restrictief dieet volgt of een slechte absorptie heeft als gevolg van bepaalde aandoeningen of medicijnen. Als u wordt gediagnosticeerd met een vitaminetekort via een bloedtest, kan een zorgverlener aanbevelen om een vitaminesupplement te gebruiken. Ze zullen in staat zijn om een aanbevolen dosis en vorm voor te stellen die geschikt is voor uw behoeften.

Degenen die zwanger zijn of borstvoeding geven: De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH) voor zwangere vrouwen is iets hoger voor bepaalde voedingsstoffen. Enkele van de voedingsstoffen die nodig zijn om een gezonde zwangerschap te ondersteunen, zijn calcium, ijzer, choline, omega-3-vetten, vitamine C en de B-vitamines, waaronder foliumzuur. Als u zwanger bent of borstvoeding geeft, loopt u een groter risico op een tekort aan voedingsstoffen en prenatale vitamines zijn essentieel.

Oudere volwassenen: Volwassenen ouder dan 50 jaar kunnen baat hebben bij vitaminesupplementen als ze niet aan hun behoeften kunnen voldoen door middel van voedsel vanwege verminderde eetlust of andere redenen. Naarmate we ouder worden, neemt onze opname van bepaalde vitamines af. Het is belangrijk om met een zorgverlener te spreken om ervoor te zorgen dat supplementen geen interactie hebben met medicijnen die u gebruikt.

Wie heeft misschien geen baat bij vitaminesupplementen

Er zijn veel verschillende soorten vitaminesupplementen op de markt, en of u er al dan niet baat bij zult hebben, is zeer individueel en afhankelijk van uw dieet, levensstijl en gezondheidsstatus, en van het feit of u bepaalde medicijnen gebruikt. Het is belangrijk om een zorgverlener te raadplegen voordat u supplementen inneemt om ervoor te zorgen dat ze veilig zijn en aan uw individuele behoeften voldoen.

Mensen die een goed uitgebalanceerd dieet eten. Als u een gevarieerd dieet eet dat rijk is aan fruit, groenten, volle granen, noten, zaden of zuivel, en een mix van eiwitrijk voedsel zoals bonen, vis, tofu, gevogelte en vlees, voldoet u waarschijnlijk aan uw voedingsbehoeften via uw dieet.

Mensen met bepaalde medische aandoeningen. Sommige supplementen kunnen medische aandoeningen erger maken, dus het is het beste om contact op te nemen met uw zorgverlener voordat u begint met een supplement.

Mensen die bepaalde medicijnen gebruiken. Supplementen kunnen interageren met medicijnen, so als u medicijnen gebruikt, neem dan contact op met uw zorgverlener voordat u begint met een supplement.

In dit artikel

 • Zijn vitaminesupplementen gunstig?
 • Wie heeft misschien geen baat bij vitaminesupplementen
 • Onze keuzes
 • Hoe we supplementen selecteren
 • Waar moet je op letten?
 • FAQ
 • Waarom Trust bodymindspirit Fit

Beste overall

Thorne

Thorne-logo


Bekijk op Amazon
Bekijk op Thorne.com
Pros

 • Meer dan 30 NSF-gecertificeerde sportproducten

 • Geen kunstmatige kleur-, smaak- of zoetstoffen

 • Test veel producten in klinische onderzoeken

Tegens

 • Duur

Thorne Research staat bovenaan onze lijst als een betrouwbaar en gerenommeerd vitaminesupplementmerk. Thorne werkt samen met verschillende onderzoeksorganisaties, zoals de National Institutes of Health, de Mayo Clinic en de Cleveland Clinic, die veel van hun producten testen via klinische proeven om de veiligheid en werkzaamheid te garanderen. Ze produceren een verscheidenheid aan vitaminesupplementen die waarschijnlijk aan uw behoeften voldoen, waaronder multivitaminen voor verschillende leeftijdsgroepen, een vitamine B-complex, vitamine D, vitamine C en anderen.

Thorne supplementen zijn gemaakt met hoogwaardige ingrediënten die zijn getest op verontreinigingen. Ze zijn transparant als het gaat om de ingrediënten op hun etiket en geven uitleg voor elk ingrediënt, zodat u er zeker van kunt zijn dat er geen onnodige vulstoffen of additieven zijn.

Thorne produceert ook bepaalde vitamines die het NSF Certified for Sport-zegel bevatten, dat controleert of supplementen bevatten wat ze zeggen dat ze bevatten en vrij zijn van stoffen die verboden zijn voor atleten. Deze omvatten een dagelijkse multivitamine, een vitamine B-complex en vitamine D. Sommige atleten moeten deze voedingsstoffen aanvullen, omdat de vitamines van het B-complex belangrijk zijn voor het energiemetabolisme en vitamine D noodzakelijk is voor de gezondheid van de botten en de immuunfunctie. Als u een competitieve atleet bent en een supplement overweegt, is het vooral belangrijk om er een te zoeken met tests van derden om het risico op besmetting te verminderen.

Belangrijkste specificaties:
Vitaminevormen: Capsules, vloeibaar, poeder | Certificeringen: Bepaalde producten zijn NSF-gecertificeerd voor sport | Organisch: Geen | Niet-GGO: Ja, niet gecertificeerd

Beste budget

Natuur Gemaakt

Natuur Made Logo


Bekijk op Amazon
Bekijk op Naturemade.com
Pros

 • Veel producten zijn USP-geverifieerd

 • Betaalbaar

 • Geen kunstmatige kleur- of smaakstoffen

Tegens

 • Niet alle producten zijn USP-geverifieerd

Als u moet beginnen met het aanvullen met dagelijkse vitamines, wilt u waarschijnlijk uw budget overwegen. Nature Made is een vertrouwd bedrijf dat vitamines produceert tegen een betaalbare prijs. Veel van hun producten zijn USP-geverifieerd, wat betekent dat ze zijn getest op zuiverheid en potentie. Nature Made deelt ook klinische onderzoeken die zijn voltooid met behulp van hun producten.

Nature Made produceert een verscheidenheid aan vitaminesupplementen, waaronder een multivitamine, multivitaminen specifiek voor mannen, vrouwen en kinderen, en vitamine C, D, E en K. Hun vitaminesupplementen zijn er in verschillende doses en vormen, waaronder pillen en gummies. Hoewel de gummies geen kunstmatige smaak- of kleurstoffen bevatten, hebben ze wel toegevoegde suiker.

Belangrijkste specificaties:
Vitaminevormen: Pillen, gummies, softgels | Certificeringen: Veel producten zijn USP-geverifieerd | Organisch: Geen | Niet-GGO: Nee

Beste Gummy

SmartyPants Vitaminen

SmartyPants Vitaminen Logo


Bekijk op Amazon
Bekijk op Smartypantsvitamins.com
Pros

 • Sommige producten zijn ConsumerLab goedgekeurd en NSF gecertificeerd

 • Sommige producten zijn biologisch

 • Vegetarische gummy opties

Tegens

 • Bevat toegevoegde suikers

Een eenvoudige manier om uw supplementinname aangenamer te maken, is door ze in gummy-vorm te krijgen. Als je geen fan bent van het slikken van pillen, probeer dan SmartyPants, een gerenommeerd vitaminemerk dat gummy-vitamines maakt. Ze zijn volledig transparant met hun proces en delen ingrediënten, productierichtlijnen en producttests. Hun ingrediënten doorlopen een screeningproces om de zuiverheid en potentie te verifiëren plus tests door derden, waaronder enkele producten die NSF-gecertificeerd en ConsumerLab-goedgekeurd zijn. You kunt certificaten van overeenstemming vinden, die producten specificeren die zijn getest, samen met resultaten voor elke fles op hun website.

SmartyPants is ook toegewijd aan het helpen van het milieu en degenen die minder geluk hebben. Het bedrijf heeft een biologische lijn van gummies die vegetarisch zijn en hun flessen zijn 100% recyclebaar. Voor elke verkochte fles SmartyPants maakt het bedrijf een één-op-één voedingssubsidie aan Vitamin Angels, een organisatie die supplementen verstrekt aan risicopopulaties over de hele wereld. SmartyPants gummies bevatten geen synthetische kleuren of kunstmatige smaakstoffen, zoetstoffen of conserveermiddelen, maar ze hebben wel toegevoegde suikers, dus dat is iets om op te merken als je de suikerinname moet controleren.

Belangrijkste specificaties:
Vitaminevormen: Gummies, capsules | Certificeringen: Bepaalde producten zijn NSF-gecertificeerd en ConsumerLab-goedgekeurd | Organisch: Sommige producten zijn USDA biologische | Niet-GGO: Ja

Beste voor atleten

Klean Atleet

Klean Althete Logo


Bekijk op Amazon
Bekijk op Kleanathlete.com
Pros

 • NSF gecertificeerd voor sport

 • Vrij van kunstmatige kleur-, smaak- en zoetstoffen

Tegens

 • Duur

Bepaalde groepen atleten, zoals vegetariërs, veganisten, vrouwen en degenen die beperkende diëten volgen, lopen mogelijk een groter risico op vitaminetekorten. Als u een competitieve atleet bent, is het van cruciaal belang om een vitaminemerk te kiezen dat door derden is getest om ervoor te zorgen dat u verboden stoffen vermijdt.

Elk product geproduceerd door Klean Athlete is NSF Certified for Sport. Klean Athlete is transparant over het inkopen van ingrediënten en laboratoriumtests. Naast deze strenge tests door derden, zijn hun producten allemaal gemaakt zonder kunstmatige kleur-, smaak- of zoetstoffen. Klean Athlete produceert een reeks vitamines waar atleten baat bij kunnen hebben als ze worden gediagnosticeerd met een vitamine- of mineralentekort, zoals vitamine D en zink, evenals een multivitamine.

Belangrijkste specificaties:
Vitaminevormen: Gummies, capsules, kauwen, softgels, tabletten, poeders | Certificeringen: NSF-gecertificeerd voor sport | Organisch: Geen | Niet-GGO: Ja

Beste met whole food ingrediënten

Tuin van het Leven

Tuin van het Leven

Tuin van het Leven


Bekijk op Amazon
Bekijk op Gardenoflife.com
Pros

 • Volwaardige voedselingrediënten en veganistisch

 • Gecertificeerd USDA Organic

 • Veel producten zijn goedgekeurd door ConsumerLabs en/of NSF gecertificeerd

Tegens

 • Sommige producten bevatten kruidenmengsels die mogelijk niet voor iedereen geschikt zijn

Als u op zoek bent naar een biologisch vitaminemerk dat hele voedselingrediënten gebruikt, is Garden of Life mykind Organics misschien de keuze voor u. Mykind Organics produceert een verscheidenheid aan vitamines en deelt waar de ingrediënten vandaan komen. Het bedrijf besteedt aandacht aan details zoals landbouwpraktijken en hoe landarbeiders worden behandeld. Elk product is veganistisch en gecertificeerd USDA Organic en non-GMO Verified. Veel van hun producten zijn NSF-gecertificeerd en/of ConsumerLab-goedgekeurd.

Mykind Organics produceert vitamines in verschillende vormen, waaronder tabletten, kauwtabletten, vloeistof, gummies en een spray, dus u zult zeker een vorm vinden die u of uw kind leuk zal vinden. De producten zijn vrij van synthetische ingrediënten, kunstmatige smaakstoffen en vulstoffen. Houd er rekening mee dat sommige van deze vitamineproducten uitgebreide ingrediëntenlijsten bevatten, soms met verschillende kruidenmengsels. Als u andere medicijnen of supplementen gebruikt, moet u het etiket grondig lezen of een zorgverlener laten zien om te controleren op mogelijke interacties.

Belangrijkste specificaties:
Vitaminevormen: Tabletten, gummies, kauwtabletten, vloeistof, spray, poeders | Certificeringen: USDA Biologische, niet-GMO | Organisch: Ja | Niet-GGO: Ja

Beste allergievriendelijk

Pure inkapseling

Pure Encapsulations logo


Bekijk op Amazon
Bekijk op Pureencapsulations.com
Pros

 • Veel producten zijn vrij van veel voorkomende allergenen

 • Vrij van onnodige toevoegingen

 • Door derden getest en geproduceerd in een NSF-geregistreerde faciliteit

Tegens

 • Duur

Als u een allergie heeft, moet u mogelijk extra voorzichtig zijn bij het kiezen van een vitaminemerk. Pure Encapsulations is een vertrouwd supplementmerk waarvan de producten vrij zijn van tarwe, eieren, noten en pinda’s. Veel, maar niet al hun producten zijn vrij van soja en zuivel, dus zorg ervoor dat u het etiket van uw product controleert als u een gevoeligheid of allergie voor soja of zuivel heeft. De producten van Pure Encapsulations zijn ook vrij van kunstmatige kleuren, smaakstoffen en zoetstoffen.

Pure Encapsulations maakt vitaminesupplementen van hoge kwaliteit die door derden zijn getest door externe onafhankelijke laboratoria. Het werkt ook samen met academische instellingen, zoals Cleveland Clinic Foundation en Women’s Hospital of Harvard Medical School, om klinische studies uit te voeren die worden gepubliceerd in peer-reviewed tijdschriften.

Belangrijkste specificaties:
Vitaminevormen: Tabletten, gummies, kauwtabletten, vloeistof, spray, poeders| Certificeringen: Veel producten zijn gecertificeerd glutenvrij | Organisch: Geen | Niet-GGO: Ja, niet gecertificeerd

Hoe we supplementen selecteren

Ons team werkt hard om transparant te zijn over waarom we bepaalde supplementen aanbevelen; u kunt hier meer lezen over onze voedingssupplementmethodologie.

We ondersteunen supplementen die evidence-based zijn en geworteld in de wetenschap. We waarderen bepaalde productkenmerken die we geassocieerd vinden met producten van de hoogste kwaliteit.

Het is belangrijk op te merken dat de FDA voedingssupplementen niet beoordeelt op veiligheid en effectiviteit voordat ze op de markt komen. Ons team van experts heeft een gedetailleerde, wetenschappelijk onderbouwde methodologie ontwikkeld om de supplementen te kiezen die we aanbevelen.

Waar moet je op letten?

Testen door derden

Supplementen die door derden zijn getest, worden naar een laboratorium gestuurd, waar ze worden getest om ervoor te zorgen dat ze bevatten wat ze zeggen dat ze bevatten en niet zijn verontreinigd met specifieke risicovolle verontreinigingen. Het is echter belangrijk op te merken:

 • Testen door derden test niet om te zien of een product effectief of veilig is voor iedereen, en het zorgt er niet voor dat het supplement niet zal interageren met andere supplementen of medicijnen.
 • Niet alle tests van derden zijn gelijk gemaakt. Het is niet ongebruikelijk dat supplementbedrijven laboratoria betalen voor certificaten na het uitvoeren van minimale of geen tests.
 • De certificeringen van derden die we vertrouwen zijn: ConsumerLab.com, NSF en USP. Deze certificeringen zijn echter moeilijk te verkrijgen en / of duur voor fabrikanten, dus veel bedrijven kiezen ervoor om hun producten niet te laten testen door een van deze drie organisaties.
 • Soms zijn producten die door deze drie bedrijven zijn getest duurder, als een manier om te proberen de kosten die ze betalen voor certificering te compenseren.
 • Alleen omdat een supplement niet wordt getest door een van deze drie bedrijven, betekent dat niet dat het een slecht product is. We raden aan om wat onderzoek te doen naar de reputatie van de fabrikant en de fabrikant en zijn testlaboratorium op te roepen om hun protocollen te bepalen en te beslissen of u zich op uw gemak voelt bij het consumeren van het supplement.
 • Raadpleeg bij twijfel een geregistreerde diëtist of voedingsdeskundige om u verder te helpen bij het verifiëren of u al dan niet een supplement nodig heeft en, zo ja, om u te helpen de juiste voor u te vinden.

Formulier

Vitaminesupplementen zijn er in verschillende vormen, waaronder capsules, vloeistoffen, kauwtabletten, gummies, poeders en sprays. Gummies en vloeibare vormen kunnen gunstig zijn voor mensen die moeite hebben met het doorslikken van capsules, zoals kinderen of oudere volwassenen. Sommige vloeibare supplementen kunnen echter koeling vereisen en sommige gummies bevatten toegevoegde suikers.

Bepaalde merken bieden supplementen in verschillende vormen, zodat u uw keuze kunt baseren op persoonlijke voorkeur. De vorm van de vitamine zelf zal variëren tussen vitamines en merken, dus u moet het etiket van uw merk naar keuze controleren.

Ingrediënten en mogelijke interacties

Het is essentieel om de ingrediëntenlijst en het voedingsfeitenpaneel van een supplement zorgvuldig te lezen om te weten welke ingrediënten aanwezig zijn en hoeveel van elk ingrediënt is opgenomen, in verhouding tot de aanbevolen dagelijkse waarde van dat ingrediënt. Neem het supplementetiket mee naar een zorgverlener om de verschillende ingrediënten in het supplement en eventuele interacties tussen deze ingrediënten en andere supplementen en medicijnen die u of uw kind gebruikt te bekijken.

Kruiden: Sommige vitaminemerken nemen kruiden op in hun ingrediëntenlijsten. Als u medicijnen of andere supplementen gebruikt, moet u contact opnemen met een zorgverlener voordat u vitamines met kruiden erin gebruikt om ongewenste interacties te voorkomen. Bepaalde kruiden kunnen de werkzaamheid van bepaalde medicijnen verminderen of andere ongewenste bijwerkingen.

Suikers: Bepaalde vitaminemerken, met name die welke gummy-vitamines produceren, bevatten toegevoegde suikers. Dit kan handig zijn om te weten of u een gezondheidstoestand heeft zoals diabetes en zich bewust moet zijn van toegevoegde suiker.

Dosering

Spreek altijd met een zorgverlener voordat u een supplement aan uw routine toevoegt, om ervoor te zorgen dat het geschikt is voor uw individuele behoeften en om te begrijpen welke dosering u moet nemen.

Dosering zal variëren, afhankelijk van welk vitaminesupplement u neemt en waarom. Voor elke vitamine is er een aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH) of een adequaat innameniveau (AI) en een aanvaardbare bovengrens (UL), die u kunt vinden via de National Institutes of Health. Volg doseringsaanbevelingen van een zorgverlener.

Hoeveel is te veel?

Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat u de juiste dosis voor een bepaalde vitamine inneemt. De bovengrenzen voor verschillende vitamines worden vastgesteld door de National Institutes of Health Office of Dietary Supplements. De in water oplosbare vitamines, waaronder vitamine C en de B-vitamines, zullen waarschijnlijk niet giftig worden, omdat ons lichaam overtollige hoeveelheden zal uitscheiden. Vetoplosbare vitamines, waaronder vitamine A, D, E en K, kunnen bij hoge doses giftig worden. Zorg ervoor dat u een zorgverlener raadpleegt om de dosis te vinden die bij u past en kies voor een gerenommeerd vitaminemerk.

Veelgestelde vragen


 • Wat is het beste merk vitamine B12?

  Vitamine B12 is betrokken bij het functioneren van het zenuwstelsel, het energiemetabolisme, de vorming van bloedcellen en andere lichaamsfuncties. Als u een veganistisch of vegetarisch dieet volgt, loopt u mogelijk een verhoogd risico op een B12-tekort, omdat de belangrijkste voedselbronnen van vitamine B12 vlees, vis, gevogelte, eieren en zuivelproducten zijn, en u zult waarschijnlijk baat hebben bij een supplement. Oudere volwassenen kunnen ook het risico lopen op vitamine B12-tekort, omdat het gebruikelijk is om een verminderd vermogen te hebben om deze vitamine te absorberen. Enkele merken die we leuk vinden, zijn Thorne Research, Pure Encapsulations en Nature Made.


 • Welke vitaminemerken worden in de VS gemaakt?

  Veel vitaminemerken betrekken ingrediënten van over de hele wereld en produceren hun producten in de Verenigde Staten. Van de aanbevolen merken die we hier hebben vermeld, produceert Thorne Research veel van zijn producten in de VS, en Pure Encapsulations, Klean Athlete, mykind Organics, Nature Made en SmartyPants produceren hun vitamines in de VS met ingrediënten die zowel binnenlands als geïmporteerd zijn.


 • Zijn vitaminemerken in de winkel van goede kwaliteit?

  Winkel vitaminemerken kunnen van goede kwaliteit zijn, maar het is belangrijk om te zoeken naar testen door derden en transparantie met betrekking tot kwaliteitspraktijken en om ingrediëntenlijsten te bekijken. Als u onzeker bent over een bepaald vitaminemerk, raadpleeg dan een zorgverlener.


 • Is er echt een verschil tussen vitaminemerken?

  Omdat de FDA vitamines slechts minimaal reguleert, staat elk vitaminemerk als een uniek afzonderlijke entiteit. Er is geen enkele organisatie die toezicht houdt op alle vitamines, dus elk merk is anders dan het volgende als het gaat om testen door derden, kwaliteitscontrole, ingrediënten en zelfs vitaminevormen en dosering.


 • Is het slecht om halverwege mijn zwangerschap van prenatale vitaminemerken te wisselen?

  Als u merkt dat u uw prenatale vitamine niet leuk vindt vanwege redenen zoals doseringsvereisten of capsulegrootte, of als u een bepaalde vitamine mist en uw supplement geen adequaat niveau biedt, wilt u misschien van merk veranderen. U moet echter een zorgverlener raadplegen om uw vitaminebehoeften tijdens de zwangerschap te bepalen.

Waarom Trust bodymindspirit Fit

Tamar Kane, MS, RD is een geregistreerde diëtist en marathonloper. Ze is de oprichter van Tamar Kane Nutrition, een virtuele praktijk die zich richt op het helpen van hardlopers om hun hardlopen en hun leven te voeden.

Tamar heeft een masterdiploma in voeding en inspanningsfysiologie van Teachers College Columbia University en is gespecialiseerd in het werken met plantaardige atleten. Haar doel is om mensen te helpen begrijpen hoe ze hun lichaam op de juiste manier van brandstof kunnen voorzien (en indien nodig kunnen aanvullen!) om de prestaties en het welzijn te optimaliseren.

 • Beste overall: Thorne Research is een transparant vitaminemerk dat meer dan 30 producten produceert die NSF-gecertificeerd zijn voor sport.
 • Beste Gummy: SmartyPants Vitamins maken gummies voor alle leeftijden die geen kunstmatige zoetstoffen, kleuren of conserveermiddelen bevatten.

Spreek altijd met een zorgverlener voordat u adding een aanvulling op uw routine om ervoor te zorgen dat het geschikt is voor uw individuele behoeften en welke dosering te nemen.