De 6 beste multivitaminen voor vrouwen van 2023

De 6 beste multivitaminen voor vrouwen van 2023

We onderzoeken, testen, beoordelen en bevelen onafhankelijk de beste
Producten. Beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg beoordelen artikelen op medische nauwkeurigheid. Meer informatie over
ons proces. Als u iets koopt via onze links, kunnen we een commissie verdienen.

Beste multivitaminen voor vrouwen

bodymindspirit / Sabrina Jiang


Vrouwen die een uitgebalanceerd en gevarieerd dieet eten, kunnen meestal alleen uit voedsel aan het grootste deel van hun vitamine- en mineralenbehoeften voldoen. Individuele supplementen, of een zorgvuldig gekozen multivitamine, kunnen echter nuttig zijn om gediagnosticeerde tekortkomingen te behandelen en om verhoogde behoeften in bepaalde stadia van het leven te ondersteunen. Multivitaminen kunnen ten goede komen aan degenen die zwanger kunnen worden, vrouwen die postmenopauzaal zijn, mensen die beperkende diëten volgen die bepaalde voedselgroepen beperken en mensen met medische aandoeningen die leiden tot verminderde absorptie.

Multivitaminen voor vrouwen richten zich meestal op de specifieke RDA’s (Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid) van verschillende voedingsstoffen voor vrouwen, die soms verschillen van die van mannen. Multivitaminen geformuleerd voor vrouwen kunnen hoger zijn in bepaalde voedingsstoffen van bijzonder belang voor vrouwen, waaronder ijzer, calcium en vitamine D, en in het geval van prenatale vitamines, folaat, choline, jodium en DHA. Of u nu een tekort wilt behandelen, een gezonde zwangerschap wilt ondersteunen of een gat in uw dieet wilt vullen, er zijn veel vrouwenspecifieke multivitamine-opties om uit te kiezen, op basis van alles, van uw leeftijd en activiteitsniveau tot specifieke voedingsstoffen en budget.

Bij het selecteren van onze topkeuzes van multivitaminen, hebben we prioriteit gegeven aan producten die door derden zijn getest en gericht zijn op de unieke voedingsbehoeften van vrouwen. We hebben ook formules geselecteerd die het vastgestelde Tolerable Upper Intake Level (UL) voor elke individuele voedingsstof niet overschrijden, zoals uiteengezet door de National Institutes of Health. Ten slotte hebben we multivitaminen met kruidenmengsels of enzymen uitgesloten die niet worden ondersteund door adequaat onderzoek.

bodymindspirit Fit goedgekeurde multivitaminen

 • Beste overall: Garden of Life mykind Organics Women’s Once Daily Multi is een NSF-gecertificeerd, ConsumerLab.com goedgekeurd supplement afkomstig van biologische hele voedingsmiddelen die de basisbeginselen van multivitamine dekken.
 • Beste abonnement: Ritual Essential for Women is een USP-geverifieerd supplement dat veganistische omega 3’s bevat, evenals andere voedingsstoffen die vrouwen meestal missen in hun dieet.

Spreek altijd met een zorgverlener voordat u een supplement aan uw routine toevoegt om ervoor te zorgen dat het supplement geschikt is voor uw individuele behoeften en doseringsvereisten.

Is een multivitamine voor vrouwen gunstig?

Studies die de werkzaamheid van multivitaminen evalueren, zijn beperkt, grotendeels vanwege het feit dat er veel bijdragende factoren zijn aan gezondheidsresultaten die moeilijk te controleren zijn in studies, zoals voeding en andere levensstijlfactoren. Onderzoek heeft echter aangetoond dat multivitaminen effectief kunnen zijn bij het verminderen van vitamine- en mineralentekorten in bepaalde populaties.

Over het algemeen kunnen de volgende populaties baat hebben bij een multivitamine voor vrouwen:

Degenen die een restrictief dieet volgen: Als u een dieet volgt dat bepaalde voedselgroepen beperkt, kunt u baat hebben bij een multivitamine. Veganistische en vegetarische diëten hebben bijvoorbeeld de neiging om laag te zijn in calcium, vitamine D, B12, zink, ijzer en jodium.

Degenen die proberen zwanger te wordenDe CDC beveelt aan dat iedereen die zwanger zou kunnen worden elke dag 400 microgram foliumzuur neemt om neurale geboorteafwijkingen bij de baby te voorkomen.

Degenen die zwanger zijn: Zwangerschap is een tijd van verhoogde behoefte aan voedingsstoffen. Volgens usda-gegevens voldoen veel zwangere en zogende mensen niet aan de aanbevelingen voor bepaalde voedselgroepen en specifieke voedingsstoffen. Het wordt dus over het algemeen aanbevolen voor deze populaties om dagelijks een prenatale vitamine te nemen. De CDC en het American College of Obstretricians and Gynecologists raden aan om tijdens de zwangerschap dagelijks een prenatale vitamine met 400 microgram foliumzuur te nemen.

Oudere volwassenenNaarmate we ouder worden, kan het moeilijker worden om bepaalde voedingsstoffen te absorberen, zoals B12 en vitamine D. Bovendien hebben mensen ouder dan 70 jaar meer calcium en vitamine D nodig om de gezondheid van de botten te ondersteunen. Hoewel u deze voedingsstoffen uit voedsel kunt halen, kan in sommige gevallen suppletie gerechtvaardigd zijn.

Mensen met een slechte absorptie: Sommige medische aandoeningen kunnen een verminderd vermogen om voedingsstoffen te absorberen veroorzaken, dus suppletie kan geïndiceerd zijn. Deze omvatten:

 • Spijsverteringsproblemen
 • Aandoeningen die braken of diarree veroorzaken
 • Operaties die het spijsverteringskanaal veranderen (inclusief bariatric chirurgie)
 • Alcoholisme
 • Bepaalde medicijnen

Wie heeft misschien geen baat bij een multivitamine voor vrouwen

Er is geen gereguleerde definitie van wat een multivitamine voor vrouwen is en wat het moet bevatten. Daarom bevatten verschillende multivitaminen voor vrouwen verschillende combinaties en doses voedingsstoffen, die moeten worden beoordeeld met een zorgverlener voordat u met dat supplement begint.

Mensen die mogelijk geen baat hebben bij een multivitamine zijn onder andere:

Degenen die een goed uitgebalanceerd dieet eten: Als u een goed uitgebalanceerd, gevarieerd dieet eet, heeft u waarschijnlijk geen multivitamine nodig, vooral als u niet zwanger bent of probeert zwanger te worden en geen gezondheidsproblemen heeft.

Degenen die individuele supplementen nemen: Als u individuele supplementen neemt naast een multivitamine, loopt u een hoger risico op het overschrijden van de bovenste aanvaardbare innameniveaus (UL), wat kan leiden tot nadelige gezondheidsresultaten. Als een zorgverlener u heeft gediagnosticeerd met een tekort op basis van uw bloedonderzoek, kan individuele suppletie van specifieke voedingsstoffen geïndiceerd zijn. Het nemen van meerdere supplementen moet worden gedaan onder toezicht van een arts om het risico op overmatige suppletie te verminderen.

Degenen die bepaalde medicijnen gebruiken: Multivitaminen kunnen interageren met bepaalde medicijnen, dus zorg ervoor dat u contact opneemt met een zorgverlener voordat u supplementen inneemt om ervoor te zorgen dat ze veilig zijn.

In dit artikel

 • Is een multivitamine voor vrouwen gunstig?
 • Wie er misschien niet van profiteert
 • Onze keuzes
 • Hoe we supplementen selecteren
 • Waar u op moet letten
 • FAQ

Beste overall

Garden of Life mykind Organics Women’s Once Daily Multi

Garden of Life mykind Organics Women's Once Daily Multi

Amazone


Bekijk op Amazon
Bekijk op IHerb
Pros

 • NSF gecertificeerd en ConsumerLab.com goedgekeurd

 • USDA Biologisch, gecertificeerd glutenvrij, veganistisch en koosjer

 • Afgeleid van hele voedingsmiddelen

Tegens

 • Laag in ijzer en bevat geen calcium

 • Een paar gebruikers melden blozen symptomen

Wie beveelt het nog meer aan? CNET en Byrdie kozen allebei voor de Garden of Life mykind Organics Women’s Once Daily Multi.

Wat zeggen kopers? 85% van de 12.400+ Amazon recensenten beoordeelde dit product met 5 sterren.

Garden Of Life mykind Organics Women’s Once Daily Multi is een NSF-gecertificeerde en ConsumerLab.com goedgekeurde multivitamine met een breed scala aan voedingsstoffen afkomstig van biologische hele voedingsmiddelen. Het bevat zowel vitamines als mineralen, waaronder folaat, zink en vitamine A, C, D3, E en B-complex, die de specifieke voedingsbehoeften van vrouwen ondersteunen.

Het bevat geen calcium en bevat slechts 14% van de dagelijkse waarde van ijzer, dus het is belangrijk om daar rekening mee te houden als een zorgverlener aanbeveelt om deze voedingsstoffen aan te vullen. Zorg ervoor dat u alle ingrediënten in de biologische voedselmix leest om er zeker van te zijn dat het allemaal ingrediënten zijn die u verdraagt.

ConsumerLab.com heeft dit supplement getest en goedgekeurd om te controleren of het bevat wat het zegt dat het bevat in de juiste hoeveelheden en dat het vrij is van schadelijke verontreinigingen. Het supplement is USDA Organic, gecertificeerd glutenvrij, veganistisch en koosjer als die certificeringen belangrijk zijn voor uw ethische en voedingsoverwegingen.

Je kunt je ook goed voelen over deze aankoop. Garden of Life is een Certified B Corporation en zet zich in voor duurzaamheid, gecertificeerd door het Carbonfund en bekroond met LEED Gold door de U.S. Green Building Council.

Sommigen die deze multivitamine nemen, hebben symptomen van een niacine flush gemeld, die over het algemeen niet schadelijk is, tenzij u ook andere bijwerkingen opmerkt. Dit supplement bevat minder dan 20 milligram niacine, wat waarschijnlijk niet genoeg is om een flush te veroorzaken – degenen die meer dan één pil per dag nemen of andere supplementen met niacine nemen, hebben meer kans om het te ervaren. Het etiket geeft niet aan welke vorm van niacine dit specifieke supplement bevat, maar als u gevoelig bent voor blozen of zich er zorgen over maakt, zoek dan naar een supplement dat de nicotinamide (of niacinamide) vorm bevat in plaats van de nicotinezuurvorm van niacine. De nicotinamidevorm veroorzaakt geen blozen.

Prijs op het moment van publicatie: $ 38 ($ 0,63 per portie)

Belangrijkste voedingsstoffen: Foliumzuur, ijzer, zink, vitamine D3, B-complex | Veganistisch: Ja | Vegetariër: Ja | Glutenvrij: Ja

Beste abonnement

Ritueel essentieel voor vrouwen

ritueel
Bekijk op Amazon
Bekijk op Ritual.com
Pros

 • Veganistische bronnen van omega-3 oliën

 • USP-gecertificeerd

 • Niet-GGO

Tegens

 • Bevat geen vitamine C

 • Duurder dan andere opties

Een multivitamine op abonnementsbasis is perfect als u consequent multivitaminen gebruikt en de voorkeur geeft aan het gemak van thuisbezorging. Ritual biedt een multivitamine geformuleerd voor vrouwen van 18 tot 49 jaar die elke maand gemakkelijk wordt geleverd, zodat je nooit een dag mist. Deze multivitaminen zijn ook beschikbaar voor een eenmalige aankoop, maar de abonnementsservice is lager in prijs en wordt elke maand automatisch verlengd.

Elke portie met twee capsules bevat belangrijke voedingsstoffen die vrouwen meestal missen in hun dieet, waaronder vitamine D, E, B12, folaat, ijzer en DHA. Zoals alle Ritual producten is elk ingrediënt traceerbaar, zodat je precies weet waar elke voedingsstof vandaan komt.

Het capsuleontwerp met vertraagde afgifte en de muntaroma helpen misselijkheid geassocieerd met het nemen van supplementen te verminderen. De multivitamine is ook non-GMO project geverifieerd, USP-geverifieerd en vrij van belangrijke allergenen, kunstmatige kleuren en synthetische vulstoffen.

Prijs op het moment van publicatie: $ 33 ($ 1,10 per portie) voor maandelijks abonnement

Belangrijkste voedingsstoffen: Vitamine D, E, B12, folaat, ijzer, DHA | Veganistisch: Ja | Vegetariër: Ja | Glutenvrij: Ja

Beste budget

Nature Made Women’s Multivitamine Tabletten

Nature Made Women's Multivitamine Tabletten
Bekijk op Amazon
Bekijk op Walmart
Bekijk op CVS
Pros

 • USP geverifieerd

 • Grote waarde

 • 23 vitaminen en mineralen

Tegens

 • Kan misselijkheid veroorzaken voor sommigen

Met 300 eenmaal daagse tabletten per fles is de Nature Made Multi for Her een geweldige budgetvriendelijke optie. Ze zitten boordevol 23 vitamines en mineralen, waaronder vitamine D3 voor de gezondheid van spieren, botten en immuun.

Deze vitamines bevatten ook ijzer en calcium, die essentieel zijn voor de gezondheid van het bloed en de botten van vrouwen. Houd er rekening mee dat studies hebben aangetoond dat calcium dat tegelijkertijd met ijzer wordt ingenomen, de ijzerabsorptie kan verminderen, hoewel dit slechts een kortetermijneffect kan zijn en het lichaam zich op tijd kan aanpassen. Aangezien deze multi slechts 19% van de dagelijkse waarde van calcium heeft, is het misschien nog minder een probleem.

USP is een rigoureuze certificering van derden die aantoont dat deze multi bevat wat het zegt te bevatten zonder schadelijke verontreinigingen. Ze zijn ook glutenvrij en bevatten geen toegevoegde kleuren en kunstmatige smaakstoffen.

Prijs op het moment van publicatie: $ 32 ($ 0,11 per portie)

Belangrijkste voedingsstoffen: Vitamine D3, ijzer, calcium | Veganistisch: Geen | Vegetariër: Ja | Glutenvrij: Ja

Beste Gummies

SmartyPants Organics Complete Gummies voor dames

Organics Complete Gummies voor dames

Met dank aan Thrive Market


Bekijk op Amazon
Bekijk op Walmart
Bekijk op Thrive Market
Pros

 • NSF-gecertificeerd

 • Bevat EPA en DHA omega-3 vetzuren

 • Goede smaak

Tegens

 • 8 gram toegevoegde suiker

 • Niet veganistisch of vegetarisch-vriendelijk

SmartyPants Women’s Formula is NSF-gecertificeerd, wat zorgt voor zuiverheid en potentie en waardoor het een vertrouwde optie is voor vrouwen die op zoek zijn naar aanvulling met een smakelijke gummy. Naast meer dan vijftien vitaminen en mineralen bevat het ook omega-3 visolie uit duurzame visserij en gebruikt het alleen kleine vis om het risico op blootstelling aan kwik te verlagen. Deze gummies zijn gemaakt van niet-GMO ingrediënten en zijn vrij van de topallergenen. Ze gebruiken alleen natuurlijke kleuren zoals biologische kurkuma en biologisch zwart wortelsap.

SmartyPants gebruikt wel gelatine, waardoor het niet geschikt is voor veganisten en vegetariërs. De portiegrootte is iets groter met 6 gummies met 8 g toegevoegde suiker, hoewel dit het bedrijf in staat stelt om meer voedingsstoffen in te passen, waaronder hogere doses omega 3’s en vitamine D, in vergelijking met sommige andere merken. Bovendien bevat dit supplement geen ijzer of calcium.

Prijs op het moment van publicatie: $ 26 ($ 0,87 per portie)

Belangrijkste voedingsstoffen: Vitamine D3 en Omega-3 vetzuren | Veganistisch: Geen | Vegetariër: Geen | Glutenvrij: Ja

Beste zonder ijzer (leeftijd 55+)

Nieuw hoofdstuk Multivitamine voor vrouwen 50 plus

Nieuw hoofdstuk Multivitamine voor vrouwen 50 plus

Met dank aan Amazon


Bekijk op Amazon
Bekijk op Vitamin Shoppe
Pros

 • NSF-gecertificeerd

 • Geformuleerd voor vrouwen na de menopauze

 • Non-GMO en bevat biologische ingrediënten

Tegens

 • Duur

 • Grote pillen die kunnen worden gebroken wanneer het supplement arriveert

Voedingsbehoeften voor vrouwen veranderen naarmate ze ouder worden. IJzersuppletie wordt meestal niet aanbevolen voor postmenopauzale vrouwen, omdat hun behoefte aan ijzer afneemt met het stoppen van de menstruatie. New Chapter’s Every Woman’s One Daily Multi 55+ is vrij van ijzer, maar is specifiek geformuleerd met vitamine D en calcium om sterke botten te ondersteunen en een mix van B-vitamines om optimale energie te bevorderen. Dit supplement is ook NSF-gecertificeerd en controleert of het bevat wat het zegt dat het bevat zonder potentieel schadelijke verontreinigingen.

De gefermenteerde, hele voeding, eenmaal daagse multivitamine is gemakkelijk te verteren en kan een optimale absorptie bevorderen. Deze multi biedt ook extra holistische ondersteuning door kruiden en specerijen zoals kurkuma, die ontstekingen kunnen verminderen en nuttig kunnen zijn voor mensen met artritis.

Prijs op het moment van publicatie: $ 53 ($ 0,74 per portie)

Belangrijkste voedingsstoffen: Vitamine D, B-vitamines, kurkuma, selenium | Veganistisch: Geen | Vegetariër: Ja | Glutenvrij: Ja

Beste prenatale

Thorne Research Basis Prenatale

Thorne Basis Prenatale
Bekijk op Amazon
Bekijk op Walmart
Bekijk op IHerb
Pros

 • Geformuleerd om misselijkheid te verminderen

 • Vrij van belangrijke allergenen

 • Geen toevoegingen of kunstmatige smaak- en kleurstoffen

Tegens

 • Niet getest door derden

Bij het zoeken naar een prenatale vitamine, is het belangrijk om een product te selecteren met voldoende foliumzuur in een vorm die u kunt absorberen. De CDC beveelt aan dat iedereen die zwanger zou kunnen worden 400 microgram foliumzuur neemt – de synthetische versie van folaat – om te beschermen tegen neurale buisdefecten.

Foliumzuur is de vorm van folaat die is aanbevolen door de CDC voor suppletie voor vrouwen in de reproductieve leeftijd en die zwanger zijn. Foliumzuur is echter de inactieve vorm van folaat, omdat het moet worden omgezet in de actieve vorm voor uw lichaam om het te kunnen gebruiken. We weten nu dat veel mensen een genetische mutatie hebben die deze omzetting minder effectief maakt. Om deze reden produceren sommige supplementmerken nu prenatale supplementen die de actieve vorm L-5-methyltetrahydrofolaat bevatten in plaats van foliumzuur.

Thorne Research’s Basic Prenatal is een uitstekende optie voor vrouwen die proberen zwanger te worden, zwanger zijn of borstvoeding geven. Elke portie van drie capsules biedt meer dan 100 procent van de dagelijkse waarde van de actieve vorm van folaat, ijzer en vitamine D. Het supplement is speciaal geformuleerd om misselijkheid te verminderen en is vrij van additieven en de top acht allergenen. Hoewel dit product niet door derden is gecertificeerd, is Thorne een vertrouwd supplementmerk met rigoureuze procedures voor het inkopen en waarborgen van de kwaliteit van zijn producten.

Prijs op het moment van publicatie: $ 29 ($ 0,97 per portie)

Belangrijkste voedingsstoffen: Foliumzuur, ijzer, vitamine D | Veganistisch: Geen | Glutenvrij: Ja | Niet-GGO: Geen | Organisch: Nee

Hoe we supplementen selecteren

Ons team werkt hard om transparant te zijn over waarom we bepaalde supplementen aanbevelen; u kunt hier meer lezen over onze voedingssupplementmethodologie.

We ondersteunen supplementen die evidence-based zijn en geworteld in de wetenschap. We waarderen bepaalde productkenmerken die we geassocieerd vinden met producten van de hoogste kwaliteit. We geven prioriteit aan producten die door derden zijn getest en gecertificeerd door een van de drie onafhankelijke, externe certificeerders: USP, NSF of ConsumerLab.com.

Het is belangrijk op te merken dat de FDA voedingssupplementen niet beoordeelt op veiligheid en effectiviteit voordat ze op de markt komen. Ons team van experts heeft een gedetailleerde, wetenschappelijk onderbouwde methodologie ontwikkeld om de supplementen te kiezen die we aanbevelen.

Wat te zoeken in een multivitamine voor vrouwen

Testen door derden

Supplementen die door derden zijn getest, worden naar een laboratorium gestuurd waar ze getest om ervoor te zorgen dat ze bevatten wat ze zeggen dat ze bevatten en niet besmet zijn met specifieke risicovolle, veel voorkomende verontreinigingen. Het is echter belangrijk op te merken:

 1. Testen door derden test niet om te zien of een product effectief of veilig is voor iedereen, en het zorgt er niet voor dat het supplement niet zal interageren met andere supplementen of medicijnen.
 2. Niet alle tests van derden zijn gelijk gemaakt. Het is niet ongebruikelijk dat supplementbedrijven laboratoria betalen voor certificaten na het uitvoeren van minimale tot geen tests.
 3. De certificeringen van derden die we kunnen vertrouwen: ConsumerLab.com, NSF en USP. Deze certificeringen zijn echter moeilijk te verkrijgen en / of duur voor fabrikanten, dus veel bedrijven kiezen ervoor om hun producten niet te laten testen door een van deze drie organisaties.
 4. Soms zijn producten die door deze drie bedrijven zijn getest duurder om te proberen de kosten die ze betalen voor certificering te compenseren.
 5. Alleen omdat een supplement niet wordt getest door een van deze drie bedrijven, betekent niet dat het een slecht product is. We raden aan om wat onderzoek te doen naar de reputatie van de fabrikant en de fabrikant en hun testlaboratorium te bellen om hun protocollen te bepalen en te beslissen of u zich op uw gemak voelt bij het consumeren van het supplement.

Formulier

Overweeg de fysieke vorm van een vitamine, wat betekent capsule, gummy of kauwtablet, bij het kiezen van een multivitamine. Merk op dat gummies vaak lagere doses van elke voedingsstof bevatten, meestal geen ijzer bevatten en vaak toegevoegde suikers bevatten. Ze zijn echter ook lekkerder en gemakkelijker te eten en te onthouden om te nemen. Bedenk welke vorm je het beste kunt verdragen en gemakkelijk in je dagelijkse routine kunt opnemen. Sommigen van hen komen bijvoorbeeld in zeer grote capsules of pillen die moeilijk te slikken zijn, waardoor het minder waarschijnlijk is dat u ze inneemt.

Ingrediënten &potentiële interacties

Het is essentieel om de ingrediëntenlijst en het voedingsfeitenpaneel van een supplement zorgvuldig te lezen om te weten welke ingrediënten en hoeveel van elk ingrediënt is opgenomen, in verhouding tot de aanbevolen dagelijkse waarde van dat ingrediënt. Breng het supplementetiket naar een zorgverlener om de verschillende ingrediënten in het supplement en eventuele interacties tussen deze ingrediënten en andere supplementen en medicijnen die u gebruikt te bekijken.

Medicatie Interacties: Multivitaminen voor vrouwen bevatten een verscheidenheid aan vitamines en mineralen, waarvan sommige kunnen interageren met andere medicijnen of supplementen. Vitamine K, dat in de meeste multivitaminen wordt aangetroffen, werkt bijvoorbeeld samen met warfarine (Coumadin), een bloedverdunner. Als u een bloedverdunner gebruikt, werk dan samen met uw arts of geregistreerde diëtist om te bepalen of een multivitamine veilig voor u is – en zo ja, in welke dosis. Als u andere medicijnen of supplementen gebruikt, zorg er dan voor dat u mogelijke interacties met uw zorgverlener bekijkt.

Extra ingrediënten: Veel multivitaminen bevatten ook kruiden, enzymen en probiotica. Omdat het onderzoek naar werkzaamheid en veiligheid aanzienlijk varieert voor elk ander extra ingrediënt, is het het beste om de potentiële voordelen van extra supplementen met een zorgverlener te bespreken. Wees extra voorzichtig met kruideningrediënten, omdat ze ook kunnen interageren met bepaalde medicijnen die u mogelijk gebruikt.

Vrouwen Multivitamine Dosering

Er is geen specifieke wettelijke definitie of standaard van welke voedingsstoffen een multivitamine voor vrouwen moet bevatten en op welke niveaus. Daarom zijn er geen RDA (Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid) richtlijnen opgesteld voor multivitaminen. Er zijn echter RDA’s en ULs (Tolerable Upper Intake Level) voor de individuele vitamines en mineralen die ze bevatten, uiteengezet door de National Institutes of Health.

U merkt misschien dat sommige supplementen vitamine- en mineraleninhouden hebben die de RDA’s overschrijden, maar het is belangrijk om te onthouden dat veel factoren de biologische beschikbaarheid van voedingsstoffen beïnvloeden, wat betekent dat uw lichaam de voedingsstof kan absorberen en gebruiken, dus uw lichaam absorbeert mogelijk niet echt de hoeveelheid die op de fles staat vermeld. Om die reden voegen supplementbedrijven vaak meer toe dan de ADH.

Hoeveel is te veel?

Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat geen voedingsstoffen in uw multivitamine de bovengrens overschrijden die is vastgesteld door het National Institute of Health Office of Dietary Supplements. Adelaide Hearst McClintock, MD van Women’s Health Care Center bij UWMC-Roosevelt zegt: “Houd er rekening mee dat er ’te veel van het goede’ kan zijn als het gaat om supplementen. Het nemen van veel meer dan de aanbevolen doses kan leiden tot toxiciteiten en wordt niet aanbevolen. ”

Uw lichaam kan overtollige consumptie van in water oplosbare vitamines (B en C) filteren, maar vetoplosbare vitamines (A, D, E, K) kunnen worden opgeslagen in uw lichaam. Zorg ervoor dat u de UL (Tolerable Upper Intake Level) voor vitamines en mineralen niet overschrijdt, met name voor aanvullende vetoplosbare vitamines.

U kunt ervoor zorgen dat u de bovengrenzen van micronutriënten niet overschrijdt door uw multivitaminekeuze door een zorgverlener uit te voeren voordat u begint met het innemen ervan, vast te houden aan gerenommeerde multivitaminen die geen onnodige additieven bevatten en jaarlijks bloedonderzoek te krijgen om ervoor te zorgen dat uw micronutriëntenniveaus binnen het normale bereik liggen.

Veelgestelde vragen


 • Werken multivitaminen?

  Dat hangt ervan af. Multivitaminen kunnen effectief zijn bij het opvullen van de voedingslacunes in uw dieet, wat betekent dat ze u kunnen helpen voldoen aan de aanbevolen inname van vitamines en mineralen wanneer u niet alleen uit voedsel aan deze behoeften kunt voldoen.

  Voedingsbehoeften variëren van persoon tot persoon en zijn afhankelijk van vele factoren, waaronder leeftijd, geslacht, levensstijl en algehele gezondheidstoestand. Voor de gemiddelde gezonde persoon die een gevarieerd dieet heeft, is multivitaminesuppletie mogelijk niet nodig. Voor vrouwen in de vruchtbare leeftijd, oudere personen of veganisten en vegetariërs kan het dagelijks nemen van een multivitamine echter het beste zijn om te helpen voldoen aan specifieke, dagelijkse voedingsbehoeften. Of een multivitamine voor u zal werken, hangt af van het product en hoe regelmatig u het inneemt. Vergeet niet dat multivitaminesuppletie geen vervanging is voor een gezond, uitgebalanceerd dieet.


 • Wat is de beste tijd om een multivitamine te nemen?

  Er is niet genoeg onderzoek om een definitief antwoord te geven op het beste moment van de dag, maar veel mensen hebben succes bij het nemen van een multivitamine in de ochtend bij het ontbijt. Het innemen van uw multivitamine bij een maaltijd kan ook de opname van sommige vitamines verbeteren. In vet oplosbare vitamines – A, D, E en K – worden bijvoorbeeld het best geabsorbeerd met een maaltijd met voedingsvet.


 • Moet ik elke dag een multivitamine nemen om effectief te zijn?

  Over het algemeen, als u een multivitamine gebruikt, wilt u consistent zijn met uw regime. Of u echter dagelijks een multivitamine moet nemen, hangt af van uw individuele voedingsbehoeften, doelen en dieet. Als u een gediagnosticeerd tekort heeft, heeft u mogelijk een verhoogde dosering en dagelijks onderhoud van bepaalde vitamines en mineralen nodig om uw niveaus binnen het normale bereik op te bouwen, dus het is belangrijk om uw specifieke behoeften met een zorgverlener te bespreken. Het is belangrijk op te merken dat u niet moet vertrouwen op een multivitamine voor ziektepreventie of deze moet gebruiken als vervanging voor een uitgebalanceerd dieet en andere gezonde levensstijlkeuzes.

 • Beste overall: Garden of Life mykind Organics Women’s Once Daily Multi is een NSF-gecertificeerd, ConsumerLab.com goedgekeurd supplement afkomstig van biologische hele voedingsmiddelen die de basisbeginselen van multivitamine dekken.
 • Beste abonnement: Ritual Essential for Women is een USP-geverifieerd supplement dat veganistische omega 3’s bevat, evenals andere voedingsstoffen die vrouwen meestal missen in hun dieet.

Spreek altijd met een zorgverlener voordat u een supplement aan uw routine toevoegt om ervoor te zorgen dat het supplement geschikt is voor uw individuele behoeften en doseringsvereisten.

Belangrijkste voedingsstoffen: Foliumzuur, ijzer, zink, vitamine D3, B-complex | Veganistisch: Ja | Vegetariër: Ja | Glutenvrij: Ja

Belangrijkste voedingsstoffen: Vitamine D, E, B12, folaat, ijzer, DHA | Veganistisch: Ja | Vegetariër: Ja | Glutenvrij: Ja

Belangrijkste voedingsstoffen: Vitamine D3, ijzer, calcium | Veganistisch: Geen | Vegetariër: Ja | Glutenvrij: Ja

Belangrijkste voedingsstoffen: Vitamine D3 en Omega-3 vetzuren | Veganistisch: Geen | Vegetariër: Geen | Glutenvrij: Ja

Belangrijkste voedingsstoffen: Vitamine D, B-vitamines, kurkuma, selenium | Veganistisch: Geen | Vegetariër: Ja | Glutenvrij: Ja

Belangrijkste voedingsstoffen: Foliumzuur, ijzer, vitamine D | Veganistisch: Geen | Glutenvrij: Ja | Niet-GGO: Geen | Organisch: Nee