De 5 beste multivitaminen voor vrouwen boven de 50 van 2023

De 5 beste multivitaminen voor vrouwen boven de 50 van 2023

We onderzoeken, testen, beoordelen en bevelen onafhankelijk de beste
Producten. Beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg beoordelen artikelen op medische nauwkeurigheid. Meer informatie over
ons proces. Als u iets koopt via onze links, kunnen we een commissie verdienen.

Beste multivitaminen voor vrouwen

bodymindspirit / Sabrina Jiang


Gemiddeld gaan vrouwen rond de leeftijd van 51 jaar door “de verandering van het leven” genaamd menopauze, en met de hormonale verschuivingen komen veranderingen in de voedingsbehoeften van het lichaam. Hoewel we pleiten voor een uitgebalanceerd dieet in alle stadia van het leven tot op oudere volwassen leeftijd, kan een multivitamine helpen bij het opvullen van lacunes in voedingsstoffen die onze voeding gewoon niet voldoet.

Multivitaminen speciaal geformuleerd voor vrouwen ouder dan 50 kunnen vrouwen helpen aan hun behoeften te voldoen en met kracht en vitaliteit door de volgende levensfase te gaan. Deze supplementen bevatten vaak voldoende niveaus, of zelfs hogere hoeveelheden, van voedingsstoffen die nodig zijn voor de gezondheid van botten, zenuwen en hart. Bonnie Taub-Dix, RDN, zegt, “ Er zijn zoveel supplementen op de markt die geschikt zijn voor vrouwen boven de 50. Controleer gewoon labels om te zien wat je echt krijgt, val niet voor claims op mega-supplementen die veel meer bieden dan wat je nodig hebt. ”

Houd bij het kiezen van een multivitamine rekening met uw voedingspatronen, zoek naar supplementen die de aanvaardbare bovenste innameniveaus niet overschrijden en raadpleeg een zorgverlener als u medicijnen gebruikt.

bodymindspirit Fit goedgekeurde multivitaminen voor vrouwen ouder dan 50

 • Beste overall: Garden of Life mykind Organics Women 55+ is een NSF-gecertificeerde multivitamine gemaakt van biologische hele voedingsmiddelen, die voedingsstoffen in hun zeer goed opneembare vormen leveren.
 • Beste Gummy: Smarty Pants Masters Formula Women 50+ is een geweldige keuze als je niet graag pillen slikt. Het smaakt heerlijk en biedt belangrijke voedingsstoffen zoals omega-3 vetzuren en Co-Q10.

Spreek altijd met een zorgverlener voordat u een supplement aan uw routine toevoegt om ervoor te zorgen dat het supplement geschikt is voor uw individuele behoeften en welke dosering u moet nemen.

Waarom vrouwen ouder dan 50 kunnen profiteren van een multivitamine

We moedigen u aan om een gevarieerd dieet te consumeren gevuld met fruit, groenten, zuivel, peulvruchten, vis, mager vlees, volle granen en gezonde oliën. Multivitaminen kunnen echter precies datgene zijn om ervoor te zorgen dat u voldoende micronutriënten krijgt.

We zien een afname van het hormoon oestrogeen tijdens de menopauze, en deze dalende oestrogeenspiegels kunnen verstrekkende effecten op het lichaam hebben. Afgezien van deze specifieke hormonale verschuiving, ervaren we andere lichaamsveranderingen naarmate we ouder worden die van invloed zijn op de behoeften aan voedingsstoffen.

Gezondheidsoverwegingen en gerelateerde voedingsbehoeften zijn onder meer:

Gezondheid van de botten

Oestrogeen helpt ons lichaam calcium te absorberen en af te zetten in botten en tanden, dus wanneer de oestrogeenspiegels dalen, lopen vrouwen een groter risico op osteoporose, fracturen, vallen en een slechte tandheelkundige gezondheid. Hoewel er studies zijn die geen grote impact van calcium op de gezondheid van de botten laten zien, zijn er tal van gerandomiseerde gecontroleerde onderzoeken en meta-analyses (twee soorten hoogwaardige studies) die wel een verbetering van de botmineraaldichtheid en een afname van fracturen met calciumsuppletie laten zien.

Veel van deze zelfde studies benadrukken ook dat calcium niet het enige mineraal is dat belangrijk is voor de gezondheid van de botten. “Vitamine D verbetert de opname van calcium”, zegt Taub-Dix, net als magnesium en vitamine K. Naarmate je ouder wordt, is je lichaam minder goed in staat om vitamine D uit de zon aan te maken. Naarmate we ouder worden, hebben we ook de neiging om minder magnesiumrijk voedsel te eten, dus om de gezondheid van de botten te ondersteunen, raden we aan op zoek te gaan naar een multivitamine die vitamine D, magnesium en vitamine K bevat.

Gezondheid van bloed en zenuwen

Bij de oudere volwassen bevolking wordt geschat dat 3-43% een vitamine B12-tekort heeft. Naarmate we ouder worden, produceert ons lichaam minder maagzuur en minder van een enzym dat intrinsieke factor wordt genoemd, die beide cruciaal zijn voor het absorberen van B12. Wanneer een B12-tekort zich ontwikkelt, kunt u tekenen van bloedarmoede, een laag aantal witte bloedcellen, gewichtsverlies, dementie en effecten op uw zenuwen ervaren, zoals tintelingen en gevoelloosheid in de handen en voeten. Multivitaminen die B12 bevatten, kunnen helpen de gezondheid van bloed en zenuwen te behouden.

Gezondheid van het hart

Hartziekten zijn de belangrijkste doodsoorzaak voor vrouwen, dus naarmate je verder komt in het leven, wil je veel aandacht besteden aan voedingsstoffen voor de gezondheid van het hart. Focussen op voldoende omega-3 vetzuur inname (die kan worden verkregen in een multivitamine supplement) kan uw risico op hart-en vaatziekten en cardiovasculaire gebeurtenissen mild verminderen.

Wie Heeft mogelijk geen baat bij een multivitamine

De meeste multivitaminen zijn veilig om te nemen en de meeste mensen zullen waarschijnlijk profiteren van de boost in voedingsstoffen. Als u echter medicijnen gebruikt, is het belangrijk om met een zorgverlener te overleggen over eventuele supplementen die u van plan bent te nemen, omdat supplementen en medicijnen met elkaar kunnen interageren.

De meeste multivitaminen bevatten vitamine K, die betrokken is bij de bloedstolling en mogelijk de effectiviteit van bloedverdunnende medicijnen, zoals warfarine, kan verminderen. Als u een bloedverdunner gebruikt, is het belangrijk om met een zorgverlener te praten over de beste multivitamine-optie voor u.

In dit artikel

 • Wie er misschien niet van profiteert
 • Onze keuzes
 • Hoe we supplementen selecteren
 • Multivitaminen en chronische ziekten
 • Waar moet je op letten?
 • FAQ
 • Waarom Trust bodymindspirit Fit

Beste overall

Garden of Life mykind Organics Vrouwen 55+

Garden of Life mykind Organics Vrouwen 55+

Bron: Garden of Life


Bekijk op Amazon
Bekijk op Walmart
Bekijk op Kohls.com
Pros

 • NSF-gecertificeerd

 • USDA Biologische ingrediënten

 • Biedt zeer goed opneembare vormen van vitamines

Tegens

 • Duur

Wat zeggen kopers? 100+ Walmart-beoordelaars beoordeelden dit product met 5 sterren.

Garden of Life’s mykind Organics Women 55+ is een aangenaam supplement op basis van hele voeding dat gemakkelijk te verdragen is en specifiek is geformuleerd om te voldoen aan de behoeften van vrouwen ouder dan 55. De vitaminen en mineralen zijn afkomstig van een unieke biologische voedselmix, met ingrediënten variërend van biologische bessen tot spruitjes. Je zult ook kruideningrediënten zoals moringa en heilig basilicumblad vinden, die respectievelijk ontstekingsremmende en cognitieve voordelen hebben, die nuttige eigenschappen zijn om te overwegen naarmate we ouder worden.

Deze niet-GMO, veganistische multivitamine bevat een uitgebreide lijst met voedingsstoffen, waaronder vitamine D3, vitamine K en 200% van de dagelijkse waarde voor vitamine B12. De vorm van vitamine B12 is methylcobalamine, een zeer absorbeerbare vorm van de voedingsstof en kan nuttig zijn bij het overwinnen van de verminderde productie van maagzuur naarmate vrouwen ouder worden. Het bevat geen calcium, maar zoals gezegd biedt het wel andere botopbouwende voedingsstoffen.

We vinden het leuk dat mykind Organics NSF-gecertificeerd is, gemaakt van biologische ingrediënten, glutenvrij en gemakkelijk te vinden. Het is iets duurder dan andere eenmaal daagse supplementen, maar de kwaliteit spreekt echt voor zich.

Prijs op het moment van publicatie: $ 43 voor 30 tellen ($ 1,43 per portie)

Portiegrootte: 1 tablet | Organisch: Ja | Glutenvrij: Ja | Niet-GGO: Ja

Beste budget

One A Day Women’s 50+ Gezond Voordeel Multivitaminen

One A Day Womenâs 50+ Gezond Voordeel Multivitaminen

Bron: One A Day


Bekijk op Amazon
Bekijk op Walmart
Pros

 • ConsumerLab goedgekeurd

 • Goedkoop

 • Vrij van allergenen en kunstmatige suikers

Tegens

 • Bevat kunstmatige kleurstoffen

Bayer’s One a Day Women’s 50+ levert een multivitamine van hoge kwaliteit voor een comfortabele prijs. U kunt er zeker van zijn dat het veilig is en de hoeveelheid voedingsstoffen bevat die op de fles staan, omdat het door ConsumerLab is goedgekeurd.

In termen van voedingsstoffen bevat deze multi alle vier de voedingsstoffen die belangrijk zijn voor de gezondheid van de botten (calcium, vitamine D, vitamine K en magnesium), evenals meer dan voldoende niveaus van B-vitamines voor de gezondheid van de zenuwen. Deze vitamine ondersteunt ook de immuniteit en de gezondheid van het hart. Hoewel het vrij is van allergenen en kunstmatige suikers, bevat het wel kunstmatige kleurstoffen.

Prijs op het moment van publicatie: $ 12 voor 100 tellen ($ 0,12 per portie)

Portiegrootte: 1 tablet | Organisch: Geen | Veganistisch: Ja | Glutenvrij: Ja

Beste Gummy

SmartyPants Women’s Masters 50+ Multivitamine

SmartyPants Women's Masters 50+ Multivitamine

Bron: SmartyPants


Bekijk op Amazon
Bekijk op Walmart
Bekijk op Herbspro.com
Pros

 • NSF gecertificeerd

 • Heerlijke gummy

 • Bevat Co-Q10

Tegens

 • Bevat geen calcium

Smarty Pants maakt het nemen van multivitaminen leuk met een gummy vitamine die in drie heerlijke smaken komt- bosbes, sinaasappelcrème en aardbeienbanaan. De afweging is dat de gummies 6 gram toegevoegde suikers bevatten, dus als je een aandoening hebt zoals diabetes of je bloedsuikers moet controleren, houd hier dan rekening mee.

In vier smakelijke, gemakkelijk te nemen gummies vindt u gemethyleerde vitamine B12 en folaat voor de gezondheid van de zenuwen, choline voor de cognitieve functie, Co-Q10 voor de algehele gezondheid en vitaliteit van de cellen en omega-3 visolie van kleine vissen. Van belang is dat het geen calcium bevat, maar het biedt wel de andere bothulpvoedingsstoffen zoals vitamine D en K.

Prijs op het moment van publicatie: $ 37 voor 120 tellen ($ 0,31 per portie)

Portiegrootte: 4 | gummies Organisch: Geen | Veganistisch: Ja | Glutenvrij: Ja

Beste abonnement

Ritual Essential voor vrouwen 50+

Ritual Essential voor vrouwen 50+

Bron: Ritual Essential for Women 50+


Bekijk op Amazon
Bekijk op Ritual.com
Pros

 • Handig abonnementsmodel

 • Aangename muntsmaak

 • Capsule met vertraagde afgifte

Tegens

 • Geen complete multi

Het innemen van je multivitamine kan niet eenvoudiger, dankzij de bezorgservice van Ritual. Elke maand komt deze multivitamine aan je deur, dus het is handig en snel. We houden van Ritual-vitamines omdat ze prioriteit geven aan een schoon product dat vrij is van kunstmatige kleurstoffen en synthetische vulstoffen.

Ze zijn ook niet-GMO-geverifieerd en zijn gemaakt met “traceerbare” ingrediënten, wat betekent dat u precies weet waar de voedingsstoffen vandaan komen. Hun dosis van twee capsules is gemakkelijk door te slikken, laat een muntachtige frisse smaak achter in je mond en het ontwerp met vertraagde afgifte zorgt voor een optimale opname van voedingsstoffen terwijl ze zacht zijn voor de maag.

Een ding dat u echter kunt opmerken, is dat de ingrediëntenlijst vrij kort is. Ritual geeft prioriteit aan folaat, B12, vitamine E en omega-3 naast bot “helper” voedingsstoffen. Ze hebben calcium weggelaten, dus we raden aan om met een zorgverlener te praten om te zien of u een apart calciumsupplement nodig heeft.

Prijs op het moment van publicatie: $ 43 voor 60 tellen ($ 0,72 per portie)

Portiegrootte: 2 capsules | Organisch: Geen | Veganistisch: Ja | Glutenvrij: Ja

Beste met Omega-3 vetzuren

Centrum Multi + Omega-3 Dames 50+

Centrum Multi + Omega-3 Dames 50+

Bron: Centrum


Bekijk op Amazon
Pros

 • Bevat omega-3 vetzuren

 • Eén capsule

 • Vertrouwd merk

Tegens

 • Niet gecertificeerd door derden

Centrum is een bekende naam in de supplementenwereld en ze hebben een gemakkelijk in te nemen multivitamine ontwikkeld. Het voldoet niet alleen aan de behoeften van vrouwen ouder dan 50, maar het bevat omega-3-vetzuren voor hart,zenuwen en cognitieve gezondheid naarmate je ouder wordt. In slechts één capsule vindt u topvoedingsstoffen voor de gezondheid van de botten, B-vitamines voor de gezondheid en energie van de hersenen, vitamine A en luteïne voor de gezondheid van het oog en 200 mg omega-3 vetzuren afkomstig van Alaska koolvis.

Hoewel dit supplement geen NSF- of USP-testzegel van derden heeft, gaan Centrum-producten door 150 productcontroles. Als klap op de vuurpijl produceert het bedrijf sinds de jaren 1970 vertrouwde supplementen.

Prijs op het moment van publicatie: $ 60 voor 60 tellen ($ 1,00 per portie)

Portiegrootte: 1 Softgel | Organisch: geen | Veganistisch: Ja | Glutenvrij: Ja

Eindoordeel

Wat elke vrouw boven de 50 moet aanvullen, hangt af van verschillende factoren. Garden of Life mykind Organics Women 55+ is een uitstekende optie die NSF-gecertificeerd is en gemaakt van biologisch heel voedsel. Voor een meer betaalbare optie, overweeg One a Day Women’s 50 + Healthy Advantage Multivitamins, die ook door derden is gecertificeerd en voldoet aan de belangrijkste voedingsbehoeften.

Hoe we supplementen selecteren

Ons team werkt hard om transparant te zijn over waarom we bepaalde supplementen aanbevelen; u kunt hier meer lezen over onze voedingssupplementmethodologie.

We ondersteunen supplementen die evidence-based zijn en geworteld in de wetenschap. We waarderen bepaalde productkenmerken die we geassocieerd vinden met producten van de hoogste kwaliteit. We geven prioriteit aan producten die door derden zijn getest en gecertificeerdified door een van de drie onafhankelijke, externe certificeerders: USP, NSF of ConsumerLab.

Het is belangrijk op te merken dat de FDA voedingssupplementen niet beoordeelt op veiligheid en effectiviteit voordat ze op de markt komen. Ons team van experts heeft een gedetailleerde, wetenschappelijk onderbouwde methodologie ontwikkeld om de supplementen te kiezen die we aanbevelen.

Multivitaminen en chronische ziekten

Je hebt misschien gehoord dat multivitaminen kunnen worden ingenomen om de gezondheid te verbeteren of chronische ziekten te voorkomen. Deze beweringen zijn echter niet noodzakelijkerwijs waar.

Multivitaminen zijn bestudeerd om te zien of ze het risico op of helpen bij de behandeling van kanker, hart- en vaatziekten, longziekten, psychiatrische aandoeningen en mortaliteit verminderen. Er lijkt geen duidelijk voordeel of consensus te zijn voor gebruik met betrekking tot deze voorwaarden, hoewel sommige onderzoeken potentiële voordelen aantonen. De voordelen kunnen echter eenvoudigweg zijn omdat mensen die multivitaminen nemen, meer kans hebben op gezondere diëten en levensstijlen.

Wat te zoeken in een multivitamine voor vrouwen boven de 50

Testen door derden

Supplementen die door derden zijn getest, worden naar een laboratorium gestuurd waar ze worden getest om ervoor te zorgen dat ze bevatten wat ze zeggen dat ze bevatten en niet zijn verontreinigd met specifieke risicovolle, veel voorkomende verontreinigingen. Het is echter belangrijk op te merken:

 1. Testen door derden test niet om te zien of een product effectief of veilig is voor iedereen, en het zorgt er niet voor dat het supplement niet zal interageren met andere supplementen of medicijnen.
 2. Niet alle tests van derden zijn gelijk gemaakt. Het is niet ongebruikelijk dat supplementbedrijven laboratoria betalen voor certificaten na het uitvoeren van minimale tot geen tests.
 3. De certificeringen van derden die we kunnen vertrouwen zijn: ConsumerLab, NSF en USP. Deze certificeringen zijn echter moeilijk te verkrijgen en / of duur voor fabrikanten, dus veel bedrijven kiezen ervoor om hun producten niet te laten testen door een van deze drie organisaties.
 4. Soms zijn producten die door deze drie bedrijven zijn getest duurder om te proberen de kosten die ze betalen voor certificering te compenseren.
 5. Alleen omdat een supplement niet wordt getest door een van deze drie bedrijven, betekent niet dat het een slecht product is. We raden aan om wat onderzoek te doen naar de reputatie van de fabrikant en de fabrikant en hun testlaboratorium te bellen om hun protocollen te bepalen en te beslissen of u zich op uw gemak voelt bij het consumeren van het supplement.

Net als elk ander mineraal of kruidenproduct bestaat het risico dat een multivitamine besmet is met lood of andere toxines.

Nogmaals, Tab-Dix waarschuwt voor “megasupplementen” die mogelijk voedingsstoffen in overmatige hoeveelheden leveren, en ze raadt ook aan om het suikergehalte te controleren als u een gummy multivitamine kiest.

Formulier

Multivitaminen bevatten een uitgebreide lijst met voedingsstoffen. Hier zijn enkele belangrijke om op te letten op het etiket met supplementfeiten.

 • Calcium: Calciumcarbonaat is over het algemeen de meest voorkomende vorm en is het minst duur; het kan echter ook gastro-intestinale overstuur veroorzaken, zoals een opgeblazen gevoel, gas en constipatie. De malaat- en citraatvormen zijn effectiever in het verhogen van het calciumgehalte in vergelijking met carbonaat, maar het is belangrijk om deze twee vormen bij een maaltijd te consumeren, omdat ze maagzuur nodig hebben om het beste te worden geabsorbeerd.
 • Vitamine D: Cholecalciferol, ook bekend als vitamine D3, is de vorm die u prioriteit wilt geven in uw supplement. Het is aangetoond dat het helpt om vitamine D-spiegels effectiever te verhogen dan zijn zus, vitamine D2.
 • Vitamine B12: Deze vitamine kan worden gevonden als methylcobalamine of cyanocobalamine, waarbij de eerste de natuurlijke vorm is die in voedsel wordt aangetroffen en de laatste synthetisch is. Toch toont geen enkel bewijs aan dat de absorptie van de ene vorm echt beter is dan de andere.
 • MagnesiumMagnesium is verkrijgbaar in drie hoofdvormen: oxide, citraat en chloride. Onderzoek toont aan dat de citraatvorm waarschijnlijk het best wordt geabsorbeerd.
 • Vitamine KEr zijn twee hoofdvormen van vitamine K: K1 als fyllochinon en K2 als MK-7. MK-7 wordt beter geabsorbeerd en heeft meer hart- en botbeschermende eigenschappen.
 • Omega-3 vetzurenDe drie meest voorkomende soorten omega-3 vetzuren zijn ALA, EPA en DHA. Het grootste deel van het onderzoek naar de gezondheid van het hart en de cognitieve functie richt zich op EPA en DHA.

Ingrediënten &potentiële interacties

Het is essentieel om de ingrediëntenlijst en het voedingsfeitenpaneel van een supplement zorgvuldig te lezen om te weten welke ingrediënten en hoeveel van elk ingrediënt is opgenomen ten opzichte van de aanbevolen dagelijkse waarde van dat ingrediënt. Breng het supplementetiket naar een zorgverlener om de verschillende ingrediënten in de supplement en eventuele interacties tussen deze ingrediënten en andere supplementen en medicijnen je bent Nemen.

Kruidenmengsels &”natuurlijke” ingrediënten: Sommige supplementen bevatten kruidenmengsels of andere “natuurlijke” ingrediënten of additieven die bepaalde medicijnen kunnen verstoren. Vrouwen ouder dan 50 kunnen bijvoorbeeld meer kans hebben om cholesterolverlagende medicatie of hormoonvervangende therapieën te nemen. Beide klassen van geneesmiddelen interageren met grapefruit of andere citrusvruchten, dus een multi die deze ingrediënten bevat, is misschien niet verstandig. Praat altijd met uw zorgverlener over uw unieke behoeften.

Ijzer: Een ander ingrediënt om op te letten is ijzer. Terwijl vrouwen die nog steeds menstrueren zich moeten houden aan een gewone multivitamine die ijzer bevat, hoeven vrouwen ouder dan 50 die zijn gestopt met menstrueren meestal niet aan te vullen met ijzer. Zorg er daarom voor dat het supplement dat u kiest is afgestemd op uw levensfase.

Multivitamine Dosering

Spreek altijd met een beroepsbeoefenaar in de gezondheidszorg voordat u een supplement aan uw routine toevoegt om ervoor te zorgen dat het supplement geschikt is voor uw individuele behoeften en om te begrijpen welke dosering u moet nemen.

Er is geen standaardformulering die alle multivitaminen moeten volgen. Het is aan de individuele fabrikant waarom bepaalde voedingsstoffen worden opgenomen of weggelaten, de voedingsvormen en hoeveel of weinig zal worden opgenomen. Voor elke vitamine of mineraal is er echter een vastgestelde aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH) of adequaat innameniveau (AI) en een aanvaardbaar bovenste innameniveau (UL), dat kan worden gevonden via de National Institutes of Health. Omdat we multivitaminen voor vrouwen ouder dan 50 benadrukken, is dit de leeftijdsgroep waarop we ons hebben gericht voor dosering en productevaluatie.

Hoeveel is te veel?

Als u door multivitaminelabels bladert en merkt dat sommige voedingsstoffen 100% van de aanbevolen procent dagelijkse waarde overschrijden, maak je dan geen zorgen. We hebben allemaal unieke lichamen en nemen vitamines en mineralen anders op. Om hier rekening mee te houden, voegen bedrijven vaak iets hogere bedragen toe om ervoor te zorgen dat u het minimale, zo niet optimale effect krijgt.

Een uitzondering zou zijn voor vetoplosbare vitamines, die vitamine A, D, E en K zijn. Het lichaam slaat deze vitamines op in vetweefsels en de lever. Dit betekent dat je ze in vrij grote hoeveelheden kunt verzamelen die bijna toxische niveaus kunnen bereiken en schadelijke gevolgen voor de gezondheid kunnen hebben. Het is verstandig om de dosering van deze voedingsstoffen te bespreken met een zorgverlener.

Veelgestelde vragen


 • Hebben vrouwen boven de 50 ijzer nodig in hun multivitamine?

  Het korte antwoord op deze vraag is nee; er zijn echter altijd uitzonderingen. De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH) voor vrouwen van 51 jaar en ouder is 8 milligram ijzer per dag. Dit is lager dan de ADH voor adolescente en volwassen vrouwen in de vruchtbare leeftijd.

  Als uw dieet dierlijke eiwitten en een verscheidenheid aan planten bevat, kan acht milligram ijzer vrij gemakkelijk worden verkregen. Vrouwen die een vegetarisch of veganistisch dieet volgen, kunnen het nodig vinden om een multivitamine met wat ijzer te nemen. Bovendien kunnen vrouwen met de diagnose ijzertekort of die zeer actief zijn, aanvullend ijzer nodig hebben.


 • Werken multivitaminen?

  Ieders individuele voedingsbehoeften variëren afhankelijk van leeftijd, geslacht, voedingsinname, levensstijl en algehele gezondheidstoestand. Een multivitamine kan een effectief hulpmiddel zijn voor het opvullen van lacunes in voedingsstoffen en het handhaven van een goede algehele gezondheid als uw dieet diversiteit mist of als u een verminderd vermogen heeft om voedsel te consumeren in hoeveelheden die aan uw voedingsbehoeften voldoen.

  Veroudering kan het vermogen van uw lichaam om voedingsstoffen te absorberen en te gebruiken verminderen, dus multivitaminen kunnen helpen om de benodigde vitamines en mineralen te leveren. Uiteindelijk hangt het ook af of een multivitamine voor u zal werken, afhankelijk van het product en hoe regelmatig u het inneemt.


 • Wat is de beste tijd om een multivitamine te nemen?

  Er is niet genoeg onderzoek om een definitief antwoord te geven op het beste moment van de dag, dus kies een tijd die het beste past bij je dagelijkse routine. Overweeg om uw multivitamine in te nemen met een maaltijd, die de absorptie van sommige vitamines kan verbeteren, de naleving kan verhogen en maagklachten en misselijkheid kan verminderen. In vet oplosbare vitamines, waaronder A, D, E en K, worden bijvoorbeeld het best geabsorbeerd met een maaltijd die voedingsvet bevat.


 • Moet ik elke dag een multivitamine nemen om effectief te zijn?

  Over het algemeen, als u een multivitamine gebruikt, wilt u consistent zijn met uw regime. Of u echter dagelijks een multivitamine moet nemen, hangt af van uw dieet en individuele voedingsbehoeften.

  Mensen met vitamine of mineral tekorten kunnen een verhoogde dosering en dagelijks onderhoud van bepaalde vitaminen en mineralen vereisen om uw niveaus binnen het normale bereik op te bouwen, dus het is belangrijk om uw specifieke behoeften met een zorgverlener te bespreken.

Waarom Trust bodymindspirit Fit

Casey Seiden, MS, RDN, CDN, CDCES is een geregistreerde diëtist voedingsdeskundige en gecertificeerde diabeteszorg- en onderwijsspecialist gevestigd in New York City. Casey werkt bij Maternal Fetal Medicine Associates, de belangrijkste praktijk voor foetale geneeskunde voor moeders in Manhattan, waar ze voedingstherapie en counseling biedt aan vrouwen met zwangerschappen met een hoog risico. Ze is ook de oprichter van Casey Seiden Nutrition, een virtuele privépraktijk die gespecialiseerd is in een niet-dieetbenadering van diabeteszorg en de gezondheid van vrouwen.

 • Beste overall: Garden of Life mykind Organics Women 55+ is een NSF-gecertificeerde multivitamine gemaakt van biologische hele voedingsmiddelen, die voedingsstoffen in hun zeer goed opneembare vormen leveren.
 • Beste Gummy: Smarty Pants Masters Formula Women 50+ is een geweldige keuze als je niet graag pillen slikt. Het smaakt heerlijk en biedt belangrijke voedingsstoffen zoals omega-3 vetzuren en Co-Q10.

Spreek altijd met een zorgverlener voordat u een supplement aan uw routine toevoegt om ervoor te zorgen dat het supplement geschikt is voor uw individuele behoeften en welke dosering u moet nemen.

Portiegrootte: 1 tablet | Organisch: Ja | Glutenvrij: Ja | Niet-GGO: Ja

Portiegrootte: 1 tablet | Organisch: Geen | Veganistisch: Ja | Glutenvrij: Ja

Portiegrootte: 4 | gummies Organisch: Geen | Veganistisch: Ja | Glutenvrij: Ja

Portiegrootte: 2 capsules | Organisch: Geen | Veganistisch: Ja | Glutenvrij: Ja

Portiegrootte: 1 Softgel | Organisch: geen | Veganistisch: Ja | Glutenvrij: Ja

Wat elke vrouw boven de 50 moet aanvullen, hangt af van verschillende factoren. Garden of Life mykind Organics Women 55+ is een uitstekende optie die NSF-gecertificeerd is en gemaakt van biologisch heel voedsel. Voor een meer betaalbare optie, overweeg One a Day Women’s 50 + Healthy Advantage Multivitamins, die ook door derden is gecertificeerd en voldoet aan de belangrijkste voedingsbehoeften.