De 7 beste multivitaminen voor mannen van 2023

De 7 beste multivitaminen voor mannen van 2023

We onderzoeken, testen, beoordelen en bevelen onafhankelijk de beste
Producten. Beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg beoordelen artikelen op medische nauwkeurigheid. Meer informatie over
ons proces. Als u iets koopt via onze links, kunnen we een commissie verdienen.

Een multivitamine voor mannen kan nuttig zijn als u hulp nodig heeft bij het voldoen aan uw vitamine- en mineralenbehoeften of als u een tekort aan voedingsstoffen heeft. Dit kan op u van toepassing zijn als u een beperkt dieet volgt, een verminderde inname heeft door gebrek aan eetlust of ziekte, verhoogde behoeften heeft door hoge niveaus van fysieke activiteit, een gastro-intestinale ziekte heeft, gastro-intestinale chirurgie hebt ondergaan, bepaalde medicijnen gebruikt die uw vitamine- en mineralenniveaus beïnvloeden, of een alcoholgebruiksstoornis heeft.

Bijna een derde van de Amerikaanse bevolking kan het risico lopen op een tekort aan ten minste één vitamine. Hoewel dit misschien een logisch geval lijkt voor het gebruik van een multivitamine, benadrukt het de noodzaak voor ons om voedzamer voedsel te eten. Zoals geregistreerde diëtist Kyala Clegg, MS, RD, CSCS, CES zegt, “ongeacht de kwaliteit van het supplement, kunt u een ontoereikend dieet niet aanvullen.” Houd er rekening mee dat hoewel het gebruik van multivitamine uw risico op een tekort aan bepaalde belangrijke vitamines kan verminderen, het ook kan bijdragen aan een risico op gevaarlijk hoge inname van andere voedingsstoffen. Het voorkomt waarschijnlijk ook geen chronische ziekten.

Bij het kiezen van een multivitamine om te nemen, kan het nuttig zijn om te zoeken naar opties die door derden zijn getest door NSF, ConsumerLab of USP om ervoor te zorgen dat ze bevatten wat ze zeggen dat ze bevatten. Controleer of ze de voedingsstoffen bevatten waarvan je meer nodig hebt en niet de voedingsstoffen waarvan je misschien te veel binnenkrijgt (de meeste mannen moeten geen ijzer aanvullen) en binnen je budget passen.

bodymindspirit goedgekeurde multivitaminen voor mannen

 • Beste overall: Thorne Research Basic Nutrients 2 / Day neemt onze topkeuze omdat het belangrijke voedingsstoffen biedt in kleine, gemakkelijk te slikken pillen en is gemaakt door een merk dat we vertrouwen.
 • Beste biologisch: Wij houden van mykind Organic Men’s Once Daily Multi omdat het biologisch, veganistisch, gemaakt van een hele voedingsmiddelenmix is en door derden is gecertificeerd door NSF.

Spreek altijd met een zorgverlener voordat u een supplement aan uw routine toevoegt om ervoor te zorgen dat het supplement geschikt is voor uw individuele behoeften en welke dosering u moet nemen.

Zijn multivitaminen voor mannen gunstig?

U kunt baat hebben bij een vitamine- en/of mineralensupplement als u een tekort heeft of het risico loopt op een tekort. We raden u aan om samen te werken met een medische zorgverlener om potentiële vitamine- of mineralentekorten te identificeren via laboratoriumtests zoals bloedonderzoek. Dit zou u in staat stellen om een aanvullende aanpak te hebben die specifiek is voor uw behoeften. Realistisch gezien is dit geen gangbare praktijk in ons gezondheidszorgsysteem, dus als u denkt dat u een tekort heeft aan een of meerdere vitamines of mineralen, moet u misschien voor uzelf pleiten om getest te worden.

“Vaak zijn multivitaminen alleen niet genoeg om een tekort om te keren. Dat is de reden waarom als iemand vermoedt dat ze een tekort hebben aan een vitamine of mineraal, het cruciaal is om een gekwalificeerde diëtist te ontmoeten om een actieplan te ontwikkelen dat werkt en wordt ondersteund door de wetenschap,” zegt Crystal Pace, MS, RD, IFNCP, RYT.

Mannen die mogelijk niet voldoen aan hun behoeften aan micronutriënten of die risico lopen op een tekort, zijn onder meer:

 • Die energie-inname beperken voor gewichtsverlies
 • Mensen met een verminderde inname gerelateerd aan slechte eetlust of ziekte
 • Degenen die strikte voedingsprotocollen volgen, zoals het ketogeen dieet, veganistische, fodmap-arme en carnivore diëten
 • Mensen met verhoogde behoeften met betrekking tot fysieke bezigheden, zoals atleten en degenen die banen hebben die lange en / of extreme periodes van handarbeid vereisen
 • Mensen met een gastro-intestinale (GI) ziekte of die een GI-operatie hebben ondergaan, waaronder bariatrische chirurgie
 • Mensen met een zeer hoge alcoholinname of die een alcoholgebruiksstoornis hebben
 • Mensen die medicijnen gebruiken die micronutriënten uitputten

De volgende medicijnen worden beschouwd als micronutriënten-uitputtend en kunnen de overeenkomstige voedingsstoffen uitputten:

 • Protonpompremmers: kan B12 en magnesium uitputten
 • NSAID’s (Aspirine): kan vitamine C uitputten
 • Anti-hypertensieven (Diuretica): kan calcium uitputten
 • Statines: kan co-enzym Q10 uitputten
 • Metformine: kan B12 uitputten
 • Corticosteroïden: kan calcium, vitamine D, kalium uitputten
 • Luchtwegverwijders: kan calcium, vitamine D uitputten
Beste multivitaminen voor mannen

Jiaqi Zhou Heel goed


Wie heeft er misschien geen baat bij een multivitamine voor mannen

De verschillende vitaminen en mineralen in een bepaald heel voedsel (bijvoorbeeld een fruit of groente) werken samen op manieren die we pas beginnen te begrijpen. Daarom zijn er tal van voordelen aan het verkrijgen van onze voedingsstoffen uit het eten van een breed scala aan hele voedingsmiddelen. Wetenschappers noemen de complexe relatie van alle verschillende componenten waaruit een heel voedsel bestaat de voedselmatrix. Hoewel sommige supplementbedrijven proberen al deze voedingsstoffen in hun multivitaminen te verpakken, weten we niet of dit ooit zo effectief zal zijn als het verkrijgen van onze voedingsstoffen uit voedsel zoals de natuur het bedoeld heeft.

Gezien het gebrek aan wetenschappelijk bewijs, beveelt de Academie voor Voeding en Diëtetiek het routinematige gebruik van multivitaminen voor het voorkomen van chronische ziekten niet aan zonder eerst de risico’s en voordelen zorgvuldig af te wegen.

Degenen die mogelijk geen baat hebben bij een multivitamine voor mannen zijn onder meer:

Degenen die een gevarieerd dieet eten en geen gezondheidsproblemen hebben: Als u geen vegetariër of veganist bent, een verscheidenheid aan voedzame voedingsmiddelen eet en geen medische indicatie hebt voor extra vitamines en mineralen, is het waarschijnlijk niet nodig om de kosten van een multivitamine toe te voegen.

Degenen die bepaalde medicijnen gebruiken: Multivitaminen kunnen de dosering en effectiviteit van uw medicatie beïnvloeden. Vitamine K kan bijvoorbeeld de effectiviteit van uw bloedverdunner verminderen, omdat uw lichaam het gebruikt om te helpen bij de bloedstolling. Vitamine E, aan de andere kant, remt de bloedstolling en kan uw risico op bloedingen verhogen als u een bloedverdunner gebruikt. Als u medicijnen gebruikt, neem dan contact op met een zorgverlener voordat u met een multivitamine begint.

In dit artikel

 • Zijn multivitaminen voor mannen gunstig?
 • Wie er misschien niet van profiteert
 • Onze keuzes
 • Hoe we supplementen selecteren
 • Waar te zoeken in een multivitamine voor mannen
 • FAQ

Beste overall

Thorne Research Basisvoedingsstoffen 2/Dag

Thorne Research Basisvoedingsstoffen 2/Dag

Thorne Onderzoek


Bekijk op Findyourhealthyplace.com
Bekijk op Pureformulas.com
Bekijk op Thorne.com
Pros

 • NSF Certified for Sport optie beschikbaar

 • Capsulevorm

 • Zeer goed opneembare vormen van vitaminen en mineralen

Tegens

 • Duur

We houden van Thorne omdat ze toegewijd zijn aan het volgen en evolueren met de wetenschap, en hun Basic Nutrient 2 / Day neemt onze topkeuze vanwege de voedingsstoffen die het verpakt in twee kleine, gemakkelijk in te nemen capsules. Ze hebben ook hun eigen productiefaciliteit en interne testlaboratoria waar veel van hun supplementen worden gemaakt en geïnspecteerd voor kwaliteitsborging.

Thorne biedt hun Basic Nutrients 2 / Day aan in een NSF Certified for Sport-versie voor een redelijke markup in prijs, wat de beste optie is voor atleten. Dit geeft u de garantie van derden dat het bevat wat het zegt dat het bevat zonder verontreinigingen en geen stoffen bevat die verboden zijn door grote sportorganisaties.

Met kleinere capsules in vergelijking met andere opties, kan deze multivitamine gemakkelijker te slikken zijn. U kunt ook merken dat de capsulevorm het gemakkelijker te verteren maakt. U kunt de absorptie het beste maximaliseren door de portie met twee capsules op te splitsen, zodat u de ene bij een maaltijd eerder op de dag inneemt en de andere bij uw avondmaaltijd.

In deze formule vindt u gemethyleerde B12 en folaat, hun natuurlijk voorkomende vormen die effectiever door het lichaam kunnen worden gebruikt. Het bevat ook zowel vitamine K1 als K2, waar veel mensen baat bij kunnen hebben.

Prijs op het moment van publicatie: $ 34 voor 60 tellen ($ 1,13 per portie)

Portiegrootte: 2 capsules | Porties per verpakking: 30 | Belangrijke vitamine(s) ontbreken: Geen | Belangrijkste mineraal(en) ontbreekt: IJzer, kalium | Vrij van: Gluten, zuivel, soja en kunstmatige kleurstoffen/conserveermiddelen

Beste Biologisch &veganistisch

Garden of Life mykind Organics Heren Once Daily Multi

Garden of Life, MyKind Organics, Eenmaal daags voor mannen, 60 veganistische tabletten

Met dank aan iHerb


Bekijk op Amazon
Bekijk op IHerb
Bekijk op Vitamin Shoppe
Pros

 • Biologisch & glutenvrij

 • Gemaakt van een hele voedselmix

 • NSF gecertificeerd

Tegens

 • Duur

 • Grotere tablet

Als je op zoek bent naar een biologische en veganistische multivitamine, dan is mykind Organics Men’s Once Daily multivitamine van Garden of Life misschien iets voor jou. Het is gemaakt van meer dan 30 biologische groenten, fruit en kruiden.

Deze multivitamine is USDA Organic, non-GMO verified, NSF Certified Gluten-free en certified vegan. Het is ook door derden gecertificeerd door NSF, wat ervoor zorgt dat het de voedingsstoffen bevat die het zegt te bevatten zonder schadelijke verontreinigingen. Deze verificaties van derden bieden enige gemoedsrust dat deze multivitamine stappen ondergaat om een aanbod van hogere kwaliteit te garanderen. Ze bieden ook een grotere container met 60 porties om het betaalbaarder te maken.

De lijst met biologische voedselingrediënten is uitgebreid, dus lees het zorgvuldig door om er zeker van te zijn dat u geen intoleranties of allergieën heeft en dat geen van de ingrediënten zal interageren met een van uw bestaande medicijnen of supplementen. Garden of Life is een gecertificeerd B-bedrijf, wat betekent dat het wordt geleid door enkele ethische en duurzaamheidsprincipes. Het kan echter vermeldenswaard zijn dat Garden of Life in 2017 door Nestle werd gekocht.

Prijs op het moment van publicatie: $ 37 voor 60 tellen ($ 0,62 / tablet)

Portiegrootte: 1 tablet | Porties per verpakking: 60 | Belangrijke vitamine(s) ontbreken: Geen | Belangrijkste mineraal(en) ontbreekt: Calcium, ijzer, kalium, magnesium, jodium | Vrij van: Gluten, soja, zuivel en kunstmatige kleurstoffen/conserveermiddelen

Beste budgetvriendelijk

Kirkland Signature Biologische Multivitamine

Kirkland Signature Biologische Multivitamine

Bron: Kirkland Signature


Bekijk op Amazon
Bekijk op Costco.com
Bekijk op Instacart.com
Pros

 • Betaalbaar

 • Organisch

 • Gemaakt van een hele voedselmix

Tegens

 • Niet gecertificeerd door derden

 • Grotere tablet

 • Greens blend en paddenstoelenmix zijn mogelijk niet geschikt voor iedereen

 • Geen vitamine K

Supplementen kunnen duur zijn en we vinden het leuk dat Kirkland Signature Organic Multivitamine een betaalbare, gecertificeerde biologische en veganistische optie is.

Houd er rekening mee dat deze optie niet wordt geverifieerd door een derde partij om ervoor te zorgen dat deze bevat wat het zegt dat het bevat en vrij is van verontreinigingen. Zorg ervoor dat u alle ingrediënten samen met een zorgverlener leest, omdat het een uitgebreide lijst met biologisch voedsel en paddenstoelextracten heeft, die belangrijk zijn om op te merken als u allergieën, gevoeligheden heeft of supplementen of medicijnen neemt die kunnen interageren met een van de ingrediënten.

Al met al vinden we deze leuk omdat hij is gemaakt van hele voedselbronnen, niet te veel ijzer heeft voor mannen en de bank niet zal breken.

Prijs op het moment van publicatie: $ 31 voor 80 tellen ($ 0,39 per portie)

Portiegrootte: 1 tablet | Porties per verpakking: 80 | Belangrijke vitamine(s) ontbreken: Vitamine K | Belangrijkste mineraal(en) ontbreekt: Kalium, jodium | Vrij van: Gluten en kunstmatige kleur-/conserveermiddelen

Beste voor oudere mannen

Garden of Life mykind Biologische Heren 40+

mykind Organics Whole Food Multivitamine voor mannen

Met dank aan Vitamin Shoppe


Bekijk op Amazon
Bekijk op Walmart
Bekijk op Pharmaca.com
Pros

 • Organisch

 • Gemaakt van een hele voedselmix

 • Gecertificeerd glutenvrij

Tegens

 • Duur

 • Grotere tabletvorm

 • Niet gecertificeerd door derden

Garden of Life waagde zich niet te ver van hun mykind Organics Men’s Once Daily in deze formulering die is ontworpen voor oudere mannen. Het is nog steeds gemaakt van meer dan 30 biologische groenten, fruit en kruiden, en het heeft dezelfde certificeringen en wordt aangeboden in een meer betaalbare 60-portie optie.

Het verschilt echter in de hoeveelheid vitamines, mineralen en extra ingrediënten die het heeft. Het heeft bijvoorbeeld meer dan drie keer de hoeveelheid vitamine B12, wat een veel voorkomend tekort is voor oudere mensen. Het heeft ook vitamine K2 toegevoegd, waarvan is aangetoond dat het een belangrijke rol speelt in de gezondheid van hart en botten. De extra mix van voedselingrediënten, waaronder granaatappel, pompoen, kurkuma en lycopeen, hebben allemaal enig bewijs om een beschermend effect op de gezondheid van de prostaat en het hart te suggereren.

Naarmate we ouder worden, veranderen onze behoeften en die verandering is uniek voor ieder van ons. That is waarom we u aanraden om met een zorgverlener te praten voordat u een multivitamine op de markt brengt voor oudere personen.

Prijs op het moment van publicatie: $ 48 voor 120 tellen ($ 0,81 per portie)

Portiegrootte: 2 tablet | Porties per verpakking: 60 | Belangrijke vitamine(s) ontbreken: Geen | Belangrijkste mineraal(en) ontbreekt: Calcium, ijzer, kalium, magnesium | Vrij van: Gluten, soja, zuivel en kunstmatige kleurstoffen/conserveermiddelen

Beste vloeistof

Tuin van het Leven Vitamine Code Vloeistof

Tuin van het Leven Vitamine Code Vloeistof

Bron: Garden of Life


Bekijk op Amazon
Pros

 • Voornamelijk biologische ingrediënten

 • Gemaakt van whole food blend

Tegens

 • Duur

 • Geen tests van derden geïdentificeerd

We begrijpen dat het slikken van pillen stressvol kan zijn en dat een vloeibare optie voor sommigen het beste kan zijn. Dit is een van de weinige uitgebreide vloeibare multivitaminen die meestal is gemaakt van biologisch heel voedsel. Het bevat alle vitaminen en mineralen die typisch worden aangetroffen in een multivitaminesupplement, samen met een biologische paddenstoel- en spruitmix. Hoewel het boordevol voedingsstoffen zit, heeft het een flinke prijs, dus het werkt misschien niet met uw budget.

We vinden het leuk dat het gemengde carotenoïden heeft van moringa-bladeren, waarvan is aangetoond dat ze beschermen tegen verschillende chronische ziekten. Onderzoek heeft bijvoorbeeld aangetoond dat het nuttig kan zijn bij het verlagen van de bloeddruk, cholesterol en bloedsuikerspiegel. Een ander voordeel is dat het gemengde tocoferolen bevat, die ook een verscheidenheid aan gezondheidsvoordelen kunnen bieden. Voordat u met dit supplement begint, moet u contact opnemen met een zorgverlener om ervoor te zorgen dat de paddenstoel en spruitmix geschikt voor u is.

Prijs op het moment van aankoop: $ 38 voor 30 vloeibare ounces ($ 1,26 per portie)

Portiegrootte: 1 Capful | Porties per verpakking: 30 | Belangrijke vitamine(s) ontbreken: Geen | Belangrijkste mineraal(en) ontbreekt: Geen | Vrij van: Gluten, soja, zuivel en kunstmatige kleurstoffen/conserveermiddelen

Beste voor Food Matrix

Pure Synergy Multi Vita Min

Pure Synergy Multi Vita Min

Bron: Pure Synergy


Bekijk op Amazon
Pros

 • Gecertificeerd biologisch door Oregon Tilth

 • Gemaakt van hele voedingsmiddelen mix

 • Gekweekt in gefermenteerde voedselmatrix

Tegens

 • Duur

 • Twee capsules dosis

De wetenschap is nog jong over de gezondheidsvoordelen van de hele voedselmatrix, maar we wisten dat het belangrijk was om een optie te bieden voor een multivitamine die deze categorie bestrijkt. Pure Synergy’s Multi Vita Min is een uitgebalanceerde formulering van vitaminen en mineralen die worden gekweekt in een gefermenteerde voedselmatrix. Aangezien dit een dosis van twee capsules is, kunt u deze opsplitsen in verschillende tijden van de dag om een betere absorptie te bevorderen.

Met deze multivitamine bereikt u 200% van de dagelijkse waarde voor elk van de essentiële vitamines en 100% van de dagelijkse waarde voor vitale sporenelementen. De formulering van Pure Synergy bevat ook enzymen en probiotica, die al dan niet gunstig kunnen zijn. Wat we echt leuk vinden, is dat het het volledige spectrum van zowel vitamine K als E bevat.

Het bevat 1.600 IE vitamine D3, wat ver onder de bovengrens van 4.000 IE’s per dag ligt, en is een dosis waar veel mensen baat bij kunnen hebben. Dit is echter een hogere dosis dan sommige mensen nodig hebben en kan mogelijk bijdragen aan bijwerkingen in de loop van de tijd voor die personen. Het is belangrijk om uw vitamine D-spiegels periodiek te laten controleren om ervoor te zorgen dat u binnen een gezond bereik bent.

We doen er graag alles aan om inzicht te krijgen in onze aanbevelingen. Daarom hebben we contact opgenomen met Pure Synergy om duidelijkheid te krijgen over hun beweringen over het testen van hun producten. Volgens een van hun vertegenwoordigers “gebruiken we een verscheidenheid aan externe, ISO-gecertificeerde laboratoria om tests uit te voeren op onze grondstoffen, ingrediënten en eindproducten.”

Prijs op het moment van publicatie: $ 33 voor 60 tellen ($ 1,10 per portie)

Portiegrootte: 2 tabletten | Porties per verpakking: 30 | Belangrijke vitamine(s) ontbreken: Geen | Belangrijkste mineraal(en) ontbreekt: Calcium, ijzer, kalium, magnesium | Vrij van: Gluten, zuivel, GGO’s en kunstmatige kleurstoffens/conserveermiddelen

Beste gepersonaliseerd

Baze gepersonaliseerde supplementen

Baze gepersonaliseerde supplementen

Bron: Baze


Bekijk op Baze.com
Pros

 • Vitaminen en mineralen op basis van uw behoeften

 • Food first benadering van voeding

Tegens

 • Duur

 • Heb niet alle essentiële micronutriënten beschikbaar

Baze is geen traditioneel supplementenbedrijf en dat is precies waarom we ze leuk vinden. Ze zijn op een wetenschappelijk gedreven missie om de vitamines en mineralen die je neemt te personaliseren op basis van eventuele tekorten die je hebt. Terwijl ze vitamines en mineralen verkopen, promoten ze ook een food-first benadering met hun Food Guide samengesteld door een team van geregistreerde diëtisten.

Baze is in staat om tekortkomingen te identificeren via zijn thuis door de FDA goedgekeurde bloedtestkit. Dit brengt echter kosten met zich mee. Als u een ziektekostenverzekering heeft, bespaart u wat geld door via uw verzekeringsmaatschappij met een zorgverlener samen te werken om dit proces mogelijk door een verzekering te laten dekken.

Prijzen beginnen bij $ 20 / maand ($ 0.67 / dag), plus startkosten

Variabele sleutelkenmerken, gebaseerd op de tekortkomingen in uw bloedonderzoek

Beste gummy

Beste abonnement

Ritual Essential voor mannen Multivitamine 18+

Ritual Essential voor mannen Multivitamine 18+

Amazone


Bekijk op Amazon
Bekijk op Ritual.com
Pros

 • Getest door derden

 • Transparantie van de inkoop van ingrediënten

 • Omvat gemethyleerde vormen van B-vitmaminen

Tegens

 • Alleen abonnement

 • Bevat niet alle essentiële micronutriënten

Ritual Men’s Multivitamin 18+ is ontworpen om veelvoorkomende tekorten aan voedingsstoffen in de voeding van mannen aan te pakken. Ze bieden een uitsplitsing van waar elk ingrediënt vandaan komt en maken ook gebruik van tests van derden voor zuiverheid, potentie en samenstelling, evenals voor zware metalen en andere verontreinigingen.

Je zult merken dat ze bepaalde ingrediënten weglaten, waaronder calcium, vitamine C, koper, ijzer en selenium, waarvan de meeste mannen voldoende hoeveelheden uit het dieet alleen kunnen halen. Mannen hebben een lagere ijzerbehoefte dan vrouwen, met een ADH van 8 milligram in vergelijking met 18-27 milligram voor vrouwen, dus suppletie van ijzer is meestal niet nodig voor mannen. Als u echter een tekort heeft aan een van deze vitamines en mineralen, wilt u extra suppletie overwegen om aan uw behoeften te voldoen.

De vertraagde afgifte, maagzuurbestendige capsule maakt de vitamine zacht voor een lege maag en optimaliseert de absorptie. De capsule is gemaakt van plantaardige ingrediënten, waardoor het geschikt is voor veganisten. We vinden het ook leuk dat het omega-3 DHA bevat, afkomstig van micro-algen.

Prijs op het moment van publicatie: $ 33 voor 60 tellen ($ 1,10 per portie)

Portiegrootte: 2 capsules | Porties per verpakking: 30 | Belangrijke vitamine(s) ontbreken: Vitamine C | Belangrijkste mineraal(en) ontbreekt: IJzer, koper, selenium, calcium, kalium | Vrij van: Gluten, zuivel, soja en kunstmatige kleurstoffen/conserveermiddelen

Hoe we supplementen selecteren

Ons team werkt hard om transparant te zijn over waarom we bepaalde supplementen aanbevelen; u kunt hier meer lezen over onze voedingssupplementmethodologie.

We ondersteunen supplementen die evidence-based zijn en geworteld in de wetenschap. We waarderen bepaalde productkenmerken die we geassocieerd vinden met producten van de hoogste kwaliteit. We geven prioriteit aan producten die door derden zijn getest en gecertificeerd door een van de drie onafhankelijke, externe certificeerders: USP, NSF of ConsumerLabs.

Het is belangrijk op te merken dat de FDA voedingssupplementen niet beoordeelt op veiligheid en effectiviteit voordat ze op de markt komen. Ons team van experts heeft een gedetailleerde, wetenschappelijk onderbouwde methodologie ontwikkeld om de supplementen te kiezen die we aanbevelen.

Waar te zoeken in een multivitamine voor mannen

Het komt erop neer dat multivitaminen geen rekening houden met onze unieke individuele voedingsbehoeften. Onze voedingsbehoeften variëren op basis van factoren zoals onze leeftijd, genetica, gezondheidsstatus, omgeving en activiteitsniveau. Daarom zijn de meeste multivitaminen meer een “shotgun” -benadering om ervoor te zorgen dat u de voedingstekorten van voedsel alleen opvult. Terwijl supplementbedrijven evolueren naar meer gepersonaliseerde suppletie, zijn deze aanvullende aanbiedingen nog steeds relatief nieuw en primitief.

We raden aan om samen te werken met een zorgverlener om te bepalen of u moet aanvullen en, zo ja, met welke voedingsstoffen. Multivitaminen kunnen variëren in welke vitamines en mineralen ze bevatten en tot welke hoeveelheid van elke voedingsstof ze bieden. Sommige multivitaminen voor mannen bevatten bijvoorbeeld ijzer en sommige niet. Mannen die een verscheidenheid aan voedingsmiddelen eten, vooral rood vlees, hebben mogelijk geen ijzer nodig in een multivitamine.

Testen door derden

Supplementen die door derden zijn getest, worden naar een laboratorium gestuurd waar ze worden getest om ervoor te zorgen dat ze bevatten wat ze zeggen dat ze bevatten en niet zijn verontreinigd met specifieke risicovolle, veel voorkomende verontreinigingen. Het is echter belangrijk op te merken:

 1. Testen door derden test niet om te zien of een product effectief of veilig is voor iedereen, en het zorgt er niet voor dat het supplement niet zal interageren met andere supplementen of medicijnen.
 2. Niet alle tests van derden zijn gelijk gemaakt. Het is niet ongebruikelijk dat supplementbedrijven laboratoria betalen voor certificaten na het uitvoeren van minimale tot geen tests.
 3. De certificeringen van derden die we kunnen vertrouwen zijn: ConsumerLabs, NSF en USP. Deze certificeringen zijn echter moeilijk te verkrijgen en / of duur, dus veel bedrijven kiezen ervoor om hun producten niet te laten testen door een van deze drie organisaties.
 4. Soms zijn producten die door deze drie bedrijven zijn getest duurder om te proberen de kosten die ze betalen voor certificering te compenseren.
 5. Alleen omdat een supplement niet wordt getest door een van deze drie bedrijven, betekent niet dat het een slecht product is. We raden aan om wat onderzoek te doen naar de reputatie van de fabrikant en de fabrikant en hun testlaboratorium te bellen om hun protocollen te bepalen en te beslissen of u zich op uw gemak voelt bij het consumeren van het supplement.

Hoewel de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) goede productiepraktijken voor voedingssupplementen heeft vastgesteld om ervoor te zorgen dat producten hun vermelde ingrediënten bevatten in de geclaimde hoeveelheden en vrij zijn van verontreinigingen, zijn bedrijven verantwoordelijk voor het voldoen aan deze vereisten op zichzelf. Daarom zal de FDA een multivitamine alleen onderzoeken als iemand meldt dat het schade heeft veroorzaakt.

Formulier

Fysieke vormen: Je kunt multivitaminen voor mannen vinden in capsule-, tablet-, gummy-, vloeistof- en zelfs poedervorm. Capsules kunnen beter zijn dan pillen om een grotere absorptie te garanderen. Poedervormige of vloeibare vormen kunnen ook de voorkeur hebben als u moeite heeft met het slikken van pillen of problemen heeft met de spijsvertering (van zaken als maagchirurgie of reflux). Een ander voordeel van vloeibare variaties is dat u de dosering gemakkelijker kunt wijzigen.

Voedingsvormen: Supplementbedrijven zullen ook verschillende vormen van elke vitamine en mineraal in de multivitamine gebruiken. Bijvoorbeeld:

 • Vitamine A: Sommige multivitaminen hebben vitamine A in de vorm van bètacaroteen, de plantaardige vorm die in planten wordt aangetroffen en die je lichaam zal omzetten in bruikbare vitamine A. We raden aan om te zoeken naar de bètacaroteenvorm van vitamine A in uw supplementen, omdat deze het minste risico op toxiciteit heeft.
 • Vitamine B12: Sommige multivitaminen hebben een synthetische vorm van B12 die bekend staat als cyanocobalamine, terwijl anderen een natuurlijk voorkomende vorm hebben die bekend staat als methylcobalamine. Onderzoek toont aan dat uw lichaam in staat kan zijn om B12 beter te gebruiken als methylcobalamine en dat er enige bezorgdheid is over B12 als cyanocobalamine omdat het kan leiden tot de opbouw van cyanide, een potentieel gevaarlijke chemische stof.

Ingrediënten &potentiële interacties

Het is essentieel om de ingrediëntenlijst en het voedingsfeitenpaneel van een supplement zorgvuldig te lezen om te weten welke ingrediënten en hoeveel van elk ingrediënt is opgenomen ten opzichte van de aanbevolen dagelijkse waarde van dat ingrediënt. Breng het supplementetiket naar een zorgverlener om de verschillende ingrediënten in het supplement en eventuele interacties tussen deze ingrediënten en andere supplementen en medicijnen die u gebruikt te bekijken.

Veel multivitaminen voor mannen die tegenwoordig op de markt zijn, bevatten ook extra ingrediënten zoals kruiden, enzymen en probiotica, met aanvullende gezondheidsclaims die niet noodzakelijkerwijs zijn gevalideerd door kwaliteitsonderzoek. Sommige van die ingrediënten kunnen interageren met sommige van uw medicijnen en / of medische behandelingen, daarom is het van vitaal belang om supplementen die u bent of van plan bent te nemen met een medische zorgverlener te herzien.

Er zijn veel factoren die bijdragen aan hoe gemakkelijk ons lichaam de vitamines en mineralen kan gebruiken die we uit voedsel of supplementen consumeren. Sommige voedingsstoffen werken samen, dus het is gunstig om ze tegelijkertijd te consumeren. Andere voedingsstoffen werken elkaar tegen, dus het is het beste om ze niet tegelijkertijd te consumeren. Calcium vermindert bijvoorbeeld uw opname van ijzer, terwijl vitamine C het kan verbeteren.

Volgens de 2015-2020 USDA-voedingsrichtlijnen voor Amerikanen consumeren mensen niet genoeg choline, magnesium, calcium en vitamine A, D, E en C. De richtlijnen voor 2020-2025 vermelden calcium, kalium en vitamine D als voedingsstoffen van een volksgezondheidsprobleem als gevolg van onderconsumptie uit voedsel. Dus, met dat overwogen, zijn dit misschien wel de belangrijkste voedingsstoffen om op te nemen in een multivitamine.

Dosering & Hoeveel is te veel?

Het is belangrijk om te leren hoe u het supplement feiten label te lezen. Op die manier kunt u de hoeveelheden van elke vitamine en mineraal vergelijken met de aanvaardbare bovenste innameniveaus (UL) om toxische inname van een vitamine of mineraal te voorkomen. Hiermee kunt u bepalen of een multivitamine – gecombineerd met uw inname van micronutriënten uit andere bronnen – veilig kan worden ingenomen. Gebruik deze tool van ConsumerLab om u te helpen.

Veelgestelde vragen


 • Zijn multivitaminen noodzakelijk voor actieve mannen?

  Kortom, nee. Als u een actieve man bent, kunt u alle vitamines en mineralen krijgen die u nodig hebt om uw prestaties en welzijn te optimaliseren als u voldoende voedzaam voedsel eet. Studies die multivitaminesupplementen hebben verstrekt aan atleten gedurende langere perioden hebben geen significante effecten op de prestaties aangetoond.


 • Moet ik een specifieke multivitamine krijgen als ik ouder ben dan 40 of 50?

  Ja, als u hebt besloten om een multivitamine voor mannen te krijgen en ouder bent dan 40 of 50 jaar, zou het nuttig zijn om op zoek te gaan naar een product dat voldoet aan uw evoluerende voedingsbehoeften. Multivitaminen die op de markt worden gebracht voor mannen ouder dan een bepaalde leeftijd variëren vaak in de hoeveelheden van bepaalde micronutriënten.

  Naarmate we ouder worden, worden vitamines en mineralen zoals calcium, magnesium, silicium, boor en vitamine D en K belangrijk voor het behoud van gezonde botten. Een studie bij oudere volwassenen wees uit dat multivitaminegebruik geassocieerd was met een 51 procent lager risico op het oplopen van een heupfractuur.

  Veel multivitaminen in deze categorie bevatten ook extra ingrediënten zoals kruiden die op de markt worden gebracht voor zaken als de gezondheid van hart en prostaat. Velen zullen bijvoorbeeld saw palmetto bevatten, omdat onderzoek heeft aangetoond dat het nuttig kan zijn bij de behandeling van goedaardige prostaathyperplasie (BPH). Sommige kruiden kunnen interageren met bepaalde medicijnen, dus zorg ervoor dat u contact opneemt met een zorgverlener als u een multivitamine kiest die toegevoegde kruiden bevat. Vergeet echter niet dat leeftijd niet de enige factor is die je zal leiden bij het nemen van de juiste beslissing voor jezelf.


 • Moet ik elke dag een multivitamine nemen om effectief te zijn?

  Dat hangt ervan af. Over het algemeen zal uw huidige voedingsstatus en of u een vitamine- of mineralentekort of -insufficiëntie heeft, een multivitamine effectief maken of niet. Als u een micronutriënt heeft die u moet aanvullen, is het het belangrijkst om uw supplement in te nemen zoals voorgeschreven.


 • Wat is de beste tijd om een multivitamine te nemen?

  Als u de opname van vetoplosbare vitamines A, D, E en K wilt maximaliseren, dan is het het beste om uw multivitamine in te nemen met een bron van vet uit voedsel. Als u de concurrentie voor absorptie tussen vitamines en mineralen wilt beperken, is het beter om uw inname over de dag te spreiden, wat er anders uit kan zien op basis van uw unieke voedingsgewoonten en schema. Er is hier geen one-size-fits-all aanpak.


 • Wat is er anders aan een multivitamine voor mannen versus vrouwen?

  Het grote verschil dat je meestal zult vinden in multivitaminen gemaakt voor mannen versus vrouwen is de aanwezigheid van ijzer en calcium, omdat de multivitaminen van mannen ze vaak niet bevatten, of ze zullen ze in kleinere hoeveelheden hebben.

  Ter referentie, de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH) voor ijzer bij mannen is 8 mg vergeleken met 18 mg voor vrouwen vóór de menopauze. De ADH voor calcium bij mannen is 1.000 mg versus 1.200 mg voor vrouwen.

  Het andere grote verschil zal de toevoeging zijn van speciale ingrediënten die specifiek op de markt worden gebracht voor “de gezondheid van mannen” versus “de gezondheid van vrouwen”. Supplementbedrijven zijn zeer effectief in het op de markt brengen van deze “gezondheidsvoordelen”, die mogelijk niet gebaseerd zijn op sterk wetenschappelijk bewijs.


 • Hoeveel kosten vitamines maandelijks?

  De maandelijkse kosten van het dagelijks nemen van een multivitamine kunnen afhangen van de kosten per tablet / capsule, de grootte van de verpakking en de aanbevolen portiegrootte voor het supplement. Een algemeen bereik voor een multivitamine voor mannen kost per dag ongeveer $ 0,40 tot $ 1,20, wat elke maand $ 12 tot $ 36 zou kosten. Sommige vitaminebedrijven of websites bieden de mogelijkheid om elke maand vitamines te kopen met iets lagere kosten dan het kopen van een enkele fles tegelijk.

 • Beste overall: Thorne Research Basisvoedingsstoffen 2/Dag takes onze topkeuze omdat het belangrijke voedingsstoffen biedt in kleine, gemakkelijk te slikken pillen en is gemaakt door een merk dat we vertrouwen.
 • Beste biologisch: Wij houden van mykind Organic Men’s Once Daily Multi omdat het biologisch, veganistisch, gemaakt van een hele voedingsmiddelenmix is en door derden is gecertificeerd door NSF.

Spreek altijd met een zorgverlener voordat u een supplement aan uw routine toevoegt om ervoor te zorgen dat het supplement geschikt is voor uw individuele behoeften en welke dosering u moet nemen.

Portiegrootte: 2 capsules | Porties per verpakking: 30 | Belangrijke vitamine(s) ontbreken: Geen | Belangrijkste mineraal(en) ontbreekt: IJzer, kalium | Vrij van: Gluten, zuivel, soja en kunstmatige kleurstoffen/conserveermiddelen

Portiegrootte: 1 tablet | Porties per verpakking: 60 | Belangrijke vitamine(s) ontbreken: Geen | Belangrijkste mineraal(en) ontbreekt: Calcium, ijzer, kalium, magnesium, jodium | Vrij van: Gluten, soja, zuivel en kunstmatige kleurstoffen/conserveermiddelen

Portiegrootte: 1 tablet | Porties per verpakking: 80 | Belangrijke vitamine(s) ontbreken: Vitamine K | Belangrijkste mineraal(en) ontbreekt: Kalium, jodium | Vrij van: Gluten en kunstmatige kleur-/conserveermiddelen

Portiegrootte: 2 tablet | Porties per verpakking: 60 | Belangrijke vitamine(s) ontbreken: Geen | Belangrijkste mineraal(en) ontbreekt: Calcium, ijzer, kalium, magnesium | Vrij van: Gluten, soja, zuivel en kunstmatige kleurstoffen/conserveermiddelen

Portiegrootte: 1 Capful | Porties per verpakking: 30 | Belangrijke vitamine(s) ontbreken: Geen | Belangrijkste mineraal(en) ontbreekt: Geen | Vrij van: Gluten, soja, zuivel en kunstmatige kleurstoffen/conserveermiddelen

Portiegrootte: 2 tabletten | Porties per verpakking: 30 | Belangrijke vitamine(s) ontbreken: Geen | Belangrijkste mineraal(en) ontbreekt: Calcium, ijzer, kalium, magnesium | Vrij van: Gluten, zuivel, GGO’s en kunstmatige kleurstoffen/conserveermiddelen

Variabele sleutelkenmerken, gebaseerd op de tekortkomingen in uw bloedonderzoek

Portiegrootte: 2 capsules | Porties per verpakking: 30 | Belangrijke vitamine(s) ontbreken: Vitamine C | Belangrijkste mineraal(en) ontbreekt: IJzer, koper, selenium, calcium, kalium | Vrij van: Gluten, zuivel, soja en kunstmatige kleurstoffen/conserveermiddelen