De 50 meest betekenisvolle banen in Amerika, gerangschikt (2023)

Elke sollicitant probeert de sweet spot te vinden tussen twee getallen: het salaris dat ze nodig zouden hebben om een baan aan te nemen die ze echt niet leuk vonden, en het laagste salaris waar ze van konden leven om een baan te nemen waar ze echt van hielden.

In een perfecte wereld zou iemands passie voor een baan gepaard gaan met salaris.

Maar helaas is dat niet altijd hoe de arbeidsmarkt werkt – vraag iedereen die ooit genoegen heeft genomen met een klein salaris om hun droom te volgen.

Antropoloog David Graeber haalde de krantenkoppen met een boek over de “nutteloze banen waar niemand over wil praten” (hoewel de eigenlijke titel iets profaan was).

In landen over de hele wereld meldde 30-40% van de volwassenen zich af te vragen waarom hun baan überhaupt bestond, hoewel de meesten goed worden gecompenseerd voor hun tijd.

Sommigen geven de schuld aan de opkomst van technologie en automatisering die het moeilijker maken om banen te vinden die goedbetaald, productief en bevredigend zijn (om nog maar te zwijgen van de banen die geen van de bovenstaande zijn).

Graeber betoogt in zijn boek en elders dat mensen een stuk gelukkiger zouden zijn als deze banen niet bestonden en als productieve banen (bijvoorbeeld lesgeven) beter werden betaald.

Stacker heeft twee gegevensstatistieken overwogen die door PayScale zijn samengesteld om erachter te komen welke banen het meest zinvol zijn. In een enquête van 2013-2015 vroeg PayScale meer dan 2 miljoen werknemers of hun baan de wereld een betere plek maakt, een statistiek die het bedrijf ‘werkbetekenis’ noemt. Stacker vergeleek deze gegevens met het nationale mediane salaris om de 50 meest zinvolle banen in het land te vinden.

Lees verder om te ontdekken welke banen het meest zinvol werden beoordeeld en om te beslissen of het misschien tijd is om een carrièreswitch te overwegen:

#50. Leraren in het middelbaar onderwijs, met uitzondering van het speciaal en beroepsonderwijs

– Mediaan betalen: $ 44.100
– Hoge betekenis: 84%
– Hoge tevredenheid: 72%

Banen op het gebied van onderwijs verschijnen meerdere keren op deze lijst, te beginnen met leraren op de middelbare school, die het spelen van een rol in de ontwikkeling van jonge geesten een bijzonder zinvolle ervaring vinden.

Lees goed nieuws over onderwijs

#49. Leraren in het voortgezet onderwijs, met uitzondering van het speciaal en beroepsonderwijs

– Mediaan betalen: $ 47.100
– Hoge betekenis: 84%
– Hoge tevredenheid: 76%

Hoewel leraren op de middelbare school hun baan net zo zinvol vonden als leraren op de middelbare school, hadden ze een hogere mate van tevredenheid. Een reden hiervoor zou kunnen zijn dat hun salarissen ook iets hoger waren.

#48. Managers van medische en gezondheidsdiensten

– Mediaan loon: $ 70.800
– Hoge betekenis: 84%
– Hoge tevredenheid: 81%

Het medische veld verschijnt ook herhaaldelijk op deze lijst, wat aangeeft dat medische professionals een hoog niveau van betekenis vinden in hun werk in het algemeen. Managers van medische en gezondheidsdiensten (ook bekend als beheerders of leidinggevenden in de gezondheidszorg) halen veel voldoening uit hun werk, mogelijk omdat ze weten dat ze een directe impact hebben op de gezondheid van anderen.

#47. Middelenmisbruik en gedragsstoornis counselors

– Mediaan betalen: $ 36.100
– Hoge betekenis: 85%
– Hoge tevredenheid: 74%

Hoewel counselors voor middelenmisbruik en gedragsstoornissen meestal elk jaar minder verdienen dan mensen in sommige andere beroepen op deze lijst, vinden ze hun werk nog steeds bijzonder zinvol. Net als managers van gezondheidsdiensten vinden deze counselors het waarschijnlijk erg impactvol om mensen te helpen hun gezondheid te verbeteren.

#46. Recreatiewerkers

– Mediaan betalen: $ 32.800
– Hoge betekenis: 85%
– Hoge tevredenheid: 76%

Recreatiewerkers ontwerpen en leiden activiteiten op zomerkampen, parken, naschoolse programma’s en andere sociale instellingen. Hoewel deze functietitel niet de neiging heeft om tot een zeer hoog salaris te leiden, kan het vermogen om mensen te helpen actiever en socialer te worden, leiden tot een hogere mate van tevredenheid.

#45. Kinder-, gezins- en schoolmaatschappelijk werkers

– Mediaan betalen: $ 33.700
– Hoge betekenis: 85%
– Hoge tevredenheid: 65%

Maatschappelijk werkers vonden een zeer hoge mate van betekenis in hun werk. Het werkplezier was echter iets lager dan andere beroepen in dit gedeelte van de lijst. Het is mogelijk dat de dramatische aard van dit werk iets te maken kan hebben met die resultaten: hoewel maatschappelijk werkers een ongelooflijk positieve impact kunnen hebben op gezinnen, zijn ze ook vaak getuige van tragische omstandigheden.

#44. Eerstelijns supervisors/managers van brandbestrijdings- en preventiewerkers

– Mediaan betalen: $ 65.500
– Hoge betekenis: 85%
– Hoge tevredenheid: 82%

Eerstelijns toezichthouders van brandbestrijdings- en preventiewerkers hebben een uiterst belangrijke taak: het coördineren van de activiteiten van brandweerlieden en ander hulpverleners. Het belang van hun dagelijkse taken kan deze werknemers ertoe hebben aangezet om te melden dat ze hun baan zo zinvol vonden.

#43. Politie, brandweer en ambulance dispatchers

– Mediaan betalen: $ 37.100
– Hoge betekenis: 85%
– Hoge tevredenheid: 74%

Net als eerstelijns supervisors vonden hulpverleners die noodoproepen beantwoorden en eerstehulpverleners naar noodsituaties sturen, hun baan uiterst zinvol , ook al krijgen ze een veel lager salaris dan de eerste.

#42. Fitnesstrainers en aerobicsinstructeurs

– Mediaan betalen: $ 39.800
– Hoge betekenis: 85%
– Hoge tevredenheid: 71%

Net als andere professionals in de gezondheids- en fitnessindustrie vinden fitnesstrainers en aerobicsinstructeurs veel betekenis in hun werk. Mensen die op zoek zijn naar deze carrières zijn vaak erg toegewijd aan hun eigen gezondheid en vinden het waarschijnlijk leuk om anderen te helpen gezonder te worden.

#41. Dierenartsen

– Mediaan betalen: $ 70.600
– Hoge betekenis: 85%
– Hoge tevredenheid: 70%

Het nastreven van een carrière in de diergeneeskunde kan zeer zinvol zijn voor elke dierenliefhebber, omdat het hen de onschatbare kans geeft om katten, honden en andere dieren te genezen.

Lees meer over beroemde dierenartsen

#40. Orthopeden en prothesemakers

– Mediaan loon: $ 50.200
– Hoge betekenis: 85%
– Hoge tevredenheid: 79%

Orthopeden en prothesen ontwerpen en passen patiënten voor kunstmatige ledematen, beugels en andere medische hulpmiddelen. Professionals die dit carrièrepad kozen, vonden het ook erg zinvol, waarschijnlijk omdat ze genieten van de mogelijkheid om een verschil te maken in het leven van anderen.

#39. Fysiotherapeut assistenten

– Mediaan betalen: $ 24.100
– Hoge betekenis: 86%
– Hoge tevredenheid: 74%

Hoewel ze het laagste mediane loon ontvangen van iedereen op deze lijst, vinden assistenten van fysiotherapeuten dat hun werk uiterst zinvol is. Dit kan te wijten zijn aan de bevrediging die ze voelen nadat ze een patiënt hebben geholpen te herstellen.

#38. Militairen namen tactische operaties en lucht-/wapenspecialisten en bemanningsleden in dienst, alle andere

– Mediaan betalen: $ 38.400
– Hoge betekenis: 86%
– Hoge tevredenheid: 68%

Leden van het leger met deze functietitel werken vaak in het verzamelen van gegevens en het verzamelen van inlichtingen, wat het leger helpt bij het plannen van missies en defensie. Het belang van dit werk is waarschijnlijk wat ervoor zorgt dat deze specialisten zo’n hoge mate van betekenis in het werk vinden.

#37. Huwelijks- en gezinstherapeuten

– Mediaan betalen: $ 47.900
– Hoge betekenis: 86%
– Hoge tevredenheid: 75%

Het dagelijkse werk van huwelijks- en gezinstherapeuten is direct verbonden met het geluk van hun patiënten. Het kan lonend zijn om te zien dat een paar of gezin een doorbraak heeft na maanden of jaren met hen te hebben gewerkt.

Zoek je eigen therapeut

#36. Optometristen

– Mediaan loon: $ 102.000
– Hoge betekenis: 86%
– Hoge tevredenheid: 81%

Het opzetten van een bril na een leven met slecht zicht is een openbaring: de wereld ziet er plotseling scherper en helderder uit dan men ooit voor mogelijk had gehouden. Hun patiënten helpen een perfect zicht te bereiken, is de manier van optometristen om de wereld een betere plek te maken, één bril tegelijk.

#35. Tandartsen, algemeen

– Mediaan betalen: $ 129.000
– Hoge betekenis: 86%
– Hoge tevredenheid: 82%

Tandartsen halen veel voldoening en betekenis uit hun werk – misschien omdat een glimlach een van de eerste dingen is die wordt opgemerkt over iemand anders. Tandartsen zijn ook vaak hun eigen baas, dus ze hebben over het algemeen controle over hun werkleven.

#34. Fysiotherapeut assistenten

– Mediaan betalen: $ 50.800
– Hoge betekenis: 86%
– Hoge tevredenheid: 82%

Hoewel deze baan vergelijkbaar is met assistenten van fysiotherapeuten, hebben fysiotherapeutassistenten ook een associates degree nodig van een geaccrediteerd programma. Het vereiste hogere opleidingsniveau vertaalt zich in een hogere mediane beloning, wat misschien leidt tot een hogere algehele werktevredenheid.

#33. Ergotherapeut assistenten

– Mediaan betalen: $ 52.300
– Hoge betekenis: 86%
– Hoge tevredenheid: 81%

Ergotherapeut-assistenten helpen hun patiënten te herstellen en de vaardigheden op te bouwen die nodig zijn voor het dagelijks leven en werk – dingen zoals het opnieuw leren beklimmen van de trap of het vinden van manieren om zelfstandig te douchen na een operatie. Vanwege hun vermogen om mensen te helpen in hun dagelijks leven, zeggen ergotherapeut-assistenten dat hun werk zeer zinvol is.

#32. Recreatieve therapeuten

– Mediaan betalen: $ 30.900
– Hoge betekenis: 87%
– Hoge tevredenheid: 74%

Recreatieve therapeuten plannen en coördineren behandelingsprogramma’s voor mensen met verwondingen, ziekten of handicaps. Hun werk kan luchtig en leuk zijn – behandelingen nemen vaak de vorm aan van kunstprojecten, games of uitstapjes – maar het heeft ook het potentieel om het leven van hun patiënten drastisch te verbeteren.

#31. Begrafenisondernemers

– Mediaan betalen: $ 44.800
– Hoge betekenis: 87%
– Hoge tevredenheid: 68%

Begrafenisondernemers zien hun klanten op een van de droevigste dagen van hun leven: ze hebben net een geliefde verloren en moeten navigeren door het vaak verwarrende proces van het plannen van een begrafenis. In dat donkere moment kunnen begrafenisondernemers zorgen voor enige waardigheid, troost en vriendelijkheid.

#30. Gezondheidsvoorlichters

– Mediaan betalen: $ 55.600
– Hoge betekenis: 87%
– Hoge tevredenheid: 75%

Gezondheidsopleiders onderwijzen verschillende gemeenschappen over gezondheid en welzijn; ze omvatten alles van veilige seks tot goede voeding. Het effect dat dit werk heeft op het welzijn van anderen moet ervoor zorgen dat gezondheidsopleiders het gevoel hebben dat hun werk uiterst belangrijk is.

#29. Waterzuiveringsinstallaties en systeembeheerders voor water en vloeibaar afval

– Mediaan betalen: $ 40.800
– Hoge betekenis: 87%
– Hoge tevredenheid: 72%

Water- en vloeistofafvalbehandelingsinstallaties en systeembeheerders beheren machines die worden gebruikt voor de behandeling van water en afvalwater. Hoewel dit misschien niet de meest glamoureuze baan lijkt, is het onmiskenbaar belangrijk voor de gezondheid van de samenleving.

#28. Gezondheidsdiagnose en -behandeling beoefenaars, alle andere

– Mediaan betalen: $ 91.200
– Hoge betekenis: 87%
– Hoge tevredenheid: 81%

Deze categorie omvat alle gezondheidswerkers die niet zijn opgenomen in de andere categorieën van PayScale, zoals acupuncturisten, natuurgeneeskundige artsen en orthoptisten. Net als tandartsen en artsen vinden professionals op dit gebied waarschijnlijk een hoge mate van betekenis in hun werk vanwege de invloed die ze hebben op de gezondheid van hun patiënten.

#27. Audiologen

– Mediaan betalen: $ 69.500
– Hoge betekenis: 88%
– Hoge tevredenheid: 72%

Audiologen identificeren, diagnosticeren en behandelen gehoor- en auditieve stoornissen. Net als optometristen hebben audiologen de kracht om de zintuigen van hun patiënten te herstellen, waardoor een hele nieuwe wereld van geluiden wordt geopend.

#26. Brandweerlieden

– Mediaan betalen: $ 43.100
– Hoge betekenis: 88%
– Hoge tevredenheid: 83%

Er is een reden waarom zoveel kinderen brandweerman willen worden als ze opgroeien: deze baan heeft een enorm effect op de veiligheid van gemeenschappen in het hele land. Brandweerlieden zelf vonden ook veel betekenis en voldoening in hun werk.

#25. Muziekregisseurs en componisten

– Mediaan betalen: $ 46.500
– Hoge betekenis: 88%
– Hoge tevredenheid: 80%

Hoewel dirigenten en componisten geen bijzonder hoog mediane salaris verdienen, vinden ze nog steeds een zeer hoge mate van betekenis in hun werk. Mensen die voor dit vakgebied kiezen, voelen vaak een diepe, emotionele band met muziek en genieten van de kans om hun passie na te streven.

#24. Klinische, counseling- en schoolpsychologen

– Mediaan betalen: $ 60.800
– Hoge betekenis: 88%
– Hoge tevredenheid: 78%

Dit soort psychologen diagnosticeren en behandelen leerstoornissen, psychische stoornissen en cognitieve, gedrags- en emotionele problemen. Of ze nu op scholen, poliklinische zorgcentra of andere kantoren werken, psychologen weten dat hun werk hun patiënten enorm ten goede kan komen.

#23. Kinderartsen, algemeen

– Mediaan betalen: $ 149.000
– Hoge betekenis: 88%
– Hoge tevredenheid: 89%

Kinderartsen diagnosticeren en behandelen kinderen, iets dat velen buitengewoon de moeite waard vinden. Mensen in dit beroep hadden een zeer hoge mate van betekenis, hoge tevredenheid en een hoog mediane salaris – de professionele trifecta.

#22. Geestelijke gezondheid counselors

– Mediaan betalen: $ 40.700
– Hoge betekenis: 89%
– Hoge tevredenheid: 70%

Geestelijke gezondheidsadviseurs gebruiken cognitieve therapieën om hun patiënten te helpen omgaan met moeilijke levensgebeurtenissen of psychische stoornissen te beheren. Net als psychologen en huwelijks- en gezinstherapeuten, vinden counselors in de geestelijke gezondheidszorg hun baan waarschijnlijk zeer zinvol vanwege de blijvende effecten die hun werk kan hebben.

#21. Artsen en chirurgen, alle andere

– Mediaan betalen: $ 225.000
– Hoge betekenis: 89%
– Hoge tevredenheid: 80%

Net als andere professionals op medisch gebied vinden artsen en chirurgen hun werk zeer zinvol. Ze worden ook goed gecompenseerd voor hun werk, waardoor ze de op een na hoogste mediane beloning op deze lijst binnenhalen.

#20. Onderwijsbeheerders, kleuterschool en kinderopvangcentrum / -programma

– Mediaan betalen: $ 33.200
– Hoge betekenis: 90%
– Hoge tevredenheid: 81%

Onderwijsbeheerders op kleuterscholen of andere kinderopvangcentra werken samen met kleuterleidsters om activiteiten voor kinderen te plannen en te coördineren. Hoewel ze geen erg hoog salaris verdienen in vergelijking met sommige van de banen op deze lijst, haalden deze beheerders nog steeds veel voldoening uit het werk.

#19. Fysiotherapeuten

– Mediaan betalen: $ 73.400
– Hoge betekenis: 90%
– Hoge tevredenheid: 79%

Aangezien fysiotherapeutassistenten en assistenten ook op deze lijst voorkomen, is het geen verrassing dat erkende fysiotherapeuten hoger scoren. Fysiotherapeuten vinden waarschijnlijk een grote betekenis in hun vermogen om patiënten te helpen herstellen na een ziekte, verwonding of operatie.

#18. Eerstelijns toezichthouders/managers van politie en recherche

– Mediaan betalen: $ 69.200
– Hoge betekenis: 90%
– Hoge tevredenheid: 85%

Supervisors van politie en rechercheurs hebben een aantal uiterst belangrijke verantwoordelijkheden: het is hun taak om diensten te coördineren en rechtstreeks toezicht te houden op de acties van de politie. Deze bedrijfstak is er een die veel gewicht in de openbare veiligheid heeft.

#17. Technici voor medische apparatuur

– Mediaan betalen: $ 37.900
– Hoge betekenis: 90%
– Hoge tevredenheid: 78%

Zonder de complexe medische hulpmiddelen die ze nodig hebben, zouden artsen lang niet zo effectief zijn in het behandelen van hun patiënten. Technici van medische apparatuur weten hoe essentieel hun werk is voor de behandeling en het herstel van patiënten, wat er waarschijnlijk toe leidt dat ze hun baan zo zinvol vinden.

#16. Familie en huisartsen

– Mediaan betalen: $ 165.000
– Hoge betekenis: 90%
– Hoge tevredenheid: 78%

Familie en huisartsen behandelen alles van verkoudheid tot chronische gezondheidsproblemen. Omdat ze vaak jarenlang dezelfde patiënten zien, smeden huisartsen en huisartsen ook sterke persoonlijke banden met hun patiënten.

#15. Counselors, alle andere

– Mediaan betalen: $ 34.000
– Hoge betekenis: 90%
– Hoge tevredenheid: 77%

Deze categorie omvat counselors die niet werden vermeld op basis van hun specifieke aandachtsgebied. Hoewel de mediane beloning voor deze banen vrij laag is, beoordeelden counselors hun baan nog steeds als zeer hoog.

#14. Logopedisten

– Mediaan loon: $ 65.700
– Hoge betekenis: 90%
– Hoge tevredenheid: 79%

Logopedisten (of SLPs) beoordelen, diagnosticeren en behandelen aandoeningen die verband houden met spraak, taal, slikken en communicatie bij patiënten van alle leeftijden. Net als andere professionals op medisch gebied hebben SLPs een aanzienlijke invloed op het dagelijks leven van hun patiënten, waardoor ze hun werk misschien zo hoog op betekenis beoordelen.

#13. Epidemiologen

– Mediaan betalen: $ 69.000
– Hoge betekenis: 91%
– Hoge tevredenheid: 77%

Omdat deze volksgezondheidsexperts de oorzaken van letsel en ziekte onderzoeken, kan hun werk niet alleen het welzijn van een paar mensen verbeteren, maar ook de samenleving in het algemeen.

#12. Kleuterleidsters, met uitzondering van het speciaal onderwijs

– Mediaan betalen: $ 39.000
– Hoge betekenis: 91%
– Hoge tevredenheid: 81%

Hoewel het hard werken is om kleuterleidster te zijn, maken de goede tijden dit een lonende baan voor iedereen die graag tijd doorbrengt met kinderen.

#11. Ergotherapeuten

– Mediaan betalen: $ 64.400
– Hoge betekenis: 91%
– Hoge tevredenheid: 77%

Beroepsmatige therapeuten landen veel hoger op deze lijst dan hun assistenten, waarschijnlijk vanwege het verschil in beloning en anciënniteit. Toch blijft de directe indruk van de baan op het leven van anderen hetzelfde.

#10. Rehabilitatiebegeleiders

– Mediaan betalen: $ 39.100
– Hoge betekenis: 91%
– Hoge tevredenheid: 74%

Hoewel de term “rehabilitatieadviseurs” ideeën over drugs- of alcoholrehabilitatiecentra kan oproepen, werken deze counselors niet alleen in die omgevingen. Revalidatieadviseurs werken vaak in verpleeghuizen, gemeenschapscentra of andere medische kantoren en helpen hun patiënten fysieke, mentale, ontwikkelings- of emotionele handicaps te overwinnen.

#9. Anesthesiologen

– Mediaan loon: $ 273.000
– Hoge betekenis: 91%
– Hoge tevredenheid: 83%

Anesthesiologen spelen een cruciale rol in de chirurgie: zonder hun expertise zouden artsen hun patiënten niet veilig onder algemene anesthesie kunnen brengen. Vanwege deze ongelooflijk belangrijke rol in de medische zorg, vinden anesthesiologen hun werk zeer zinvol.

#8. Psychiaters

– Mediaan loon: $ 197.000
– Hoge betekenis: 92%
– Hoge tevredenheid: 85%

Deze artsen richten zich op de diagnose, behandeling en preventie van medische, emotionele en gedragsstoornissen. Hoewel de ziekten die psychiaters behandelen niet met het blote oog kunnen worden gezien, spelen ze een grote rol in het leven van patiënten.

#7. Chiropractors

– Mediaan betalen: $ 60.100
– Hoge betekenis: 92%
– Hoge tevredenheid: 70%

Iedereen die ooit rugpijn heeft gevoeld, weet hoe nuttig chiropractors kunnen zijn, omdat een eenvoudige aanpassing het ongemak echt kan verminderen. Deze zorgverleners vonden veel betekenis in hun werk, misschien omdat veel sessies hun patiënten helpen zich meteen beter te voelen.

#6. Radiotherapeuten

– Mediaan betalen: $ 70.200
– Hoge betekenis: 93%
– Hoge tevredenheid: 86%

Radiotherapeuten dienen behandelingen toe aan kankerpatiënten in ziekenhuizen, artsenpraktijken en poliklinische behandelcentra. Het liefdesverdriet dat bij dit werk betrokken is, wordt gecompenseerd door patiënten te zien herstellen na maanden van behandeling.

#5. Onderwijsbestuurders, basis- en middelbare school

– Mediaan betalen: $ 76.700
– Hoge betekenis: 95%
– Hoge tevredenheid: 88%

Directeuren, superintendents, sportdirecteuren en schoolbestuurders vallen allemaal onder deze categorie. Onderwijsbestuurders op basis- en secundair niveau beoordeelden hun baan als veel zinvoller werk dan leraren.

#4. Directeuren, religieuze activiteiten en onderwijs

– Mediaan betalen: $ 37.600
– Hoge betekenis: 96%
– Hoge tevredenheid: 84%

Religieuze activiteiten en onderwijsdirecteuren plannen en voeren religieuze programma’s uit voor een bepaalde confessionele groep. Ze kunnen ook dienen als raadgevers en vertrouwde adviseurs voor hun parochianen. Voor iemand met een diepe band met zijn religie is het geen verrassing dat deze baan iemand het gevoel zou geven dat hij de wereld een betere plek maakt.

#3. Chirurgen

– Mediaan loon: $ 304.000
– Hoge betekenis: 96%
– Hoge tevredenheid: 83%

Chirurgen ontvangen niet alleen het hoogste mediane loon van elke baan op deze lijst, maar ze zijn ook gerangschikt als de derde meest zinvolle baan. De mogelijkheid om elke dag levens te redden in hun werk moet het ding zijn dat een carrière in de chirurgie zo lonend maakt.

#2. Engelse taal &verlichte leraren, postsecundair

– Mediaan betalen: $ 43.600
– Hoge betekenis: 96%
– Hoge tevredenheid: 74%

Leraren of professoren die zich richten op de Engelse taal en literatuur op universitair niveau vonden hun baan ook ongelooflijk zinvol. Het smeden van intellectuele verbindingen met studenten maakt het werk van deze leraren echt zinvol.

#1. Geestelijkheid

– Mediaan betalen: $ 46.600
– Hoge betekenis: 98%
– Hoge tevredenheid: 90%

De meest zinvolle baan op deze lijst betaalt niet veel en is niet bijzonder glamoureus. Niettemin voelen diepgelovige individuen die zich geroepen voelen om als geestelijken te werken, dat hun dagelijkse werk de wereld een betere plek maakt, en dat is genoeg voor hen.

Lees goed nieuws verhalen over geloof

Getal Naam beroep Mediaan betalen
1 Geestelijkheid 50.800 dollar
2 Fysiotherapeuten 89.440 dollar
3 Artsen en chirurgen 208.000 dollar
4 Psychiaters 220.380 dollar
5 Docenten en instructeurs 64.450 dollar
6 Maatschappelijk werkers 50.470 dollar
7 Architecten 80.750 dollar
8 Stedenbouwkundig en Streekplanners 71.490 dollar
9 Beheerders van de gezondheidszorg 115.160 dollar
10 Uitvaartdienstmedewerkers 50.850 dollar

Een versie van dit verhaal werd oorspronkelijk gepubliceerd door Stacker en opnieuw gepubliceerd op grond van een CC BY-NC 4.0 Licentie.

Inhoudsopgave