Hoe u uw volgende paar wandelschoenen kunt kopen

Hoe u uw volgende paar wandelschoenen kunt kopen
Sportschoenen
Westend61/Getty Afbeeldingen

  • Wandelschoenen
  • Kies de juiste schoen
  • Motion Control Schoenen

Ongetwijfeld is het belangrijkste stuk uitrusting dat je nodig hebt om te lopen een paar wandelschoenen. Het is belangrijk dat je een paar vindt dat speciaal is ontworpen om te wandelen in plaats van vast te binden aan een paar hardloopschoenen of vrijetijdssneakers.

Natuurlijk is het een extra uitgave, maar het is er een die zijn vruchten afwerpt door meer comfort te garanderen en letsel, instabiliteit en voetpijn te voorkomen.

Wandelschoenen vallen meestal in een van de drie categorieën.

  • Schoenen met kussens bieden meer comfort voor degenen die lange afstanden lopen (meer dan vijf mijl per keer).
  • Performance trainers zijn lichtgewicht schoenen die geweldig zijn voor degenen die geen bewegingsbesturing nodig hebben.
  • Stabiliteitsschoenen zijn voor mensen die geen ernstige stabiliteitsproblemen hebben, maar baat zouden hebben bij extra motion control.

Wat wandelschoenen anders maakt

Hoe geweldig een schoen er ook uitziet, het zal je geen goed doen als hij niet goed past. Om dit te garanderen, zoek je de beste sportschoenenwinkel bij jou in de buurt waar de serieuze hardlopers naartoe gaan. Personal trainers zijn hier vaak een geweldige bron voor. Zorg ervoor dat u winkels in de gaten houdt die voetanalyses aanbieden. Dit alleen al is een sterke aanwijzing dat ze in staat zullen zijn om een schoen te vinden die anatomisch geschikter is voor je voet.

Wandelschoenen verschillen van hardloopschoenen doordat elk aangeeft hoe een persoon beweegt. Wandelaars slaan eerst met de hiel en rollen door de trede. Hardlopers daarentegen slaan toe in de tussenzool en hebben een opgebouwde hiel nodig om de impact te verzachten, evenals een uitlopende hiel voor stabiliteit. Wandelaars hebben geen van beide dingen nodig.

Flexie is essentieel. Een wandelschoen moet flexibel zijn in de voorvoet, anders zal je voet het bestrijden terwijl het door elke stap rolt. Dit belemmert je gang en kan ook leiden tot shin splints.

Hoe de juiste schoen te kiezen

Om het juiste paar wandelschoenen te vinden, moet u elke kandidaat de volgende kwaliteitstest laten ondergaan:

  • Kijk naar de hiel. Het mag niet meer dan een centimeter hoger zijn dan de zool onder de bal van de voet en er mag geen flare zijn.
  • Pak vervolgens de schoen in je handen en draai hem. Het moet niet alleen latitudinaal draaien, maar het moet ook gemakkelijk buigen naar de bal van de voet en niet naar het midden van de boog.
  • Leg ten slotte de schoen op de grond en prik in de teen. Als het goed is ontworpen, moet de teen iets van de grond zijn en een beetje schommelen wanneer hij wordt geprikt.

Motion Control Schoenen voor Overpronators

Als je overproneert (loop zodat je voet te ver naar binnen kantelt in de richting van de boog), moet je misschien een paar motion control-schoenen vinden om te compenseren. Dit geldt vooral als u zwaar bent of andere mobiliteitsproblemen heeft, zoals een zwakke knie of heup.Hoewel motion control-schoenen de neiging hebben zwaarder te zijn, bieden ze stevigere ondersteuning en kunnen ze helpen de gang tijdens het lopen in evenwicht te brengen.

Laat bij twijfel je gang analyseren in de schoenenwinkel. Als de pronatie bijzonder ernstig is, moet u mogelijk een aangepast paar kopen of een steunzol vinden die de ondersteuning kan bieden die u nodig hebt.

Een woord van bodymindspirit

Laat je bij het zoeken naar de juiste wandelschoen niet ophangen aan etiketten. Als je een flexibele, platte schoen vindt met een minimale hielval, is deze misschien perfect geschikt om te lopen, zelfs als deze een hardloopschoen heeft. Evenzo zijn er veel wandelschoenen die alle toeters en bellen hebben, maar allesbehalve flexibel en plat zijn.

Om de juiste keuze te maken, plaats functie altijd boven mode. Natuurlijk wil je er geweldig uitzien, maar het is belangrijker om iets te vinden dat wandelen tot een plezier maakt. Je kunt meestal een geweldig paar vinden voor tussen de $ 60 en $ 120. Alles meer en je betaalt voor stijl.

Bekijk onze keuzes voor de beste wandelschoenen voor dames.

Flexie is essentieel. Een wandelschoen moet flexibel zijn in de voorvoet, anders zal je voet het bestrijden terwijl het door elke stap rolt. Dit belemmert je gang en kan ook leiden tot shin splints.