De 24 runenbetekenissen en hoe toegang te krijgen tot hun magie

De 24 runenbetekenissen en hoe toegang te krijgen tot hun magie

Als je ooit een aflevering of twee vikingen hebt gezien, heb je waarschijnlijk het belang van runen binnen oude religies en mystiek erkend. Maar wist je dat runen nooit echt zijn verdwenen en nog steeds worden gebruikt binnen vele facetten van de spiritualiteitsgemeenschap?

Ze worden gebruikt om ons te helpen met onze vragen en ze kunnen hinten naar mogelijke toekomstige gebeurtenissen. En hoewel niet zo populair als Tarot, maken runen een comeback omdat velen van ons zich opnieuw willen verbinden met de manieren van onze oude beschavingen.

In dit artikel zullen we alles behandelen wat er te leren valt over deze oude vorm van waarzeggerij. Laten we ons een weg banen door de 24 runenbetekenissen en je leren hoe je zelf een runenlezing kunt doen!

Wat zijn runen?

Runen worden al eeuwenlang gebruikt als een methode van waarzeggerij. Ze begonnen echter als een Scandinavisch runenalfabet, waarbij elke rune zijn eigen naam en symbolische betekenis had.

Het oudste alfabet dat we kunnen traceren is Ouderling Futhark en het bestond uit 24 beletterde runen, elk met zijn eigen symbolische betekenis en doel.

Deze oude runen worden geassocieerd met Scandinavische religie en magie, evenals skaldische poëzie. De Scandinaviërs zelf geloofden dat de runen krachtige energie en grote mystieke kracht hadden.

Runen werden meestal gegraveerd in stukken hout of steen, waardoor ze erg praktisch waren omdat ze gemakkelijk mee te nemen waren en lezingen gaven aan voorbijgangers. Er zijn zelfs historische voorwerpen gevonden zoals amuletten en sieraden, met runen erop gegraveerd.

Tegenwoordig worden runen nog steeds gebruikt voor waarzeggerijdoeleinden en kunnen ze je helpen met je leven door antwoorden te geven op enkele van onze diepste vragen.

Runensymbolen &Betekenissen

Het woord ‘rune’ betekent fluisteren of geheim en runen worden gebruikt in waarzeggerij of orakellezingen om de vraagdrager te helpen troost, antwoorden en oplossingen te vinden voor de vragen die ze de runen stellen.

Elk van de 24 runen van het oorspronkelijke Elder Futhark runensysteem heeft zijn eigen naam en betekenis. Hierdoor konden ze op bijna alle gebieden van het leven worden gebruikt.

Zoals met alle paranormale methoden van waarzeggerij, is het in de overtuiging dat de kracht huist. Als je gelooft in de kracht van runen, dan kunnen ze je beschermen en je helpen op je levensreis.

Het is echter belangrijk om te onthouden dat runen, amuletten, talismannen en magische voorwerpen geen methoden van waarzeggerij zijn en dat ze geen magische kracht uitoefenen die je dromen kan waarmaken.

Dat gezegd hebbende, laten we het diepere detail achter elk van de 24 runen achterzoeken.

1. Fehu – “Vee”

fehu rune betekenis

Fehu is een rune vol vervulling, geluk en rijkdom. Dit kan een tevreden ambitie zijn, vervulling binnen de liefde of zelfs een gewenste salarisverhoging.

Als een teken van hoop en overvloed geeft deze rune de fysieke voordelen aan waarmee je na veel hard werken en vastberadenheid kunt worden beloond.

Het tekenen van een omgekeerde Fehu tijdens een runenlezing kan dienen als een aanmoediging om diep in te gaan op wat die winstgevende voordelen in je leven voor je betekenen.

Het is ook een oproep om op je hoede te zijn voor het behoud van je rijkdom en welvaart. Blijf voorzichtig, zelfs in gelukkiger tijden, want roekeloos genieten kan alles waar je voor hebt gewerkt ongedaan maken.

2. Uruz – “Kracht”

uruz rune betekenis

De Uruz rune symboliseert fysieke, spirituele en emotionele kracht, kracht, ongetemd potentieel en vruchtbaarheid. Deze rune betekent ook het overwinnen van persoonlijke uitdagingen in je leven.

Het kan erop wijzen dat je levenskracht je huidige levenspad is ontgroeid en dat er uitdagende veranderingen op komst zijn. Omarm je levenshergeboorte en houd een waakzaam oog open voor verborgen kansen.

Als de Uruz rune omgekeerd is, kan dit wijzen op een zwakte in jezelf. Misschien moet je ook op je hoede zijn voor wreedheid en gewelddadig geweld tegen anderen. Dit kan van jou persoonlijk zijn of van de mensen om je heen.

3. Thurisaz – “Thorn”

thurisaz rune betekent

De Thurisaz rune symboliseert voorzorgsmaatregelen, voorzichtigheid, verdediging en conflict. Het trekken van deze rune tijdens een lezing kan een voorzichtige waarschuwing zijn dat je vormen van bescherming voor jezelf moet instellen, omdat deze rune kan wijzen op een hinderlaag van een vijand.

Dit kan binnen uw familie, vrienden of zelfs uw werkomgeving zijn. Het symboliseert echter ook de intelligentie die wordt gebruikt wanneer je ervoor kiest om beschermend te zijn in plaats van haastig.

Een omgekeerde Thurisaz is een veel urgentere warning. Thurisaz symboliseert gevaar, kwaad, verraad en hulpeloosheid en is ook verbonden met de reuzen van het Germaanse volk, wat kan wijzen op een onevenwichtigheid van macht tussen verschillende krachten. Sta jezelf niet toe om beslissingen te nemen die alleen gebaseerd zijn op je emoties, wees logisch en berekend.

4. Ansuz – “Estuarium”

ansuz rune betekenis

De Ansuz rune symboliseert communicatie, spirituele groei en tekenen of profetieën van het universum of een voorouderlijke god.

Deze rune duidt op de komst van advies in veel verschillende vormen. Het kan van de woorden van een ander zijn, een teken van een hoger wezen, of zelfs door een situatie die je aan het denken zet.

Het belang hierbij is dat je oplet. Dit advies leidt je naar de juiste beslissingen, maar het is ook een oproep om aan je communicatie te werken. Niet alleen met anderen, maar ook met je innerlijke zelf.

Indien omgekeerd, duidt Ansuz op een vorm van misleiding. Dit kan misleiding zijn van jezelf of van degenen die je vrijelijk hun advies geven.

Wees niet overhaast wanneer je probeert berichten en tekenen van het universum of goden te decoderen. Je visie kan de ware betekenis van deze tekens vertroebelen.

Het kan ook aangeven dat je meer tijd moet besteden aan het opnieuw verbinden met jezelf, de wereld om je heen en het universum dat je pad beïnvloedt.

5. Raidho – “Rit of Wagen”

raidho rune betekent

Symboliserend voor een fysieke of spirituele reis, reünies, reizen en verandering, is de Raidho rune altijd een goed teken wanneer hij wordt getrokken tijdens een rune die de juiste weg omhoog leest.

Als je een aankomende fysieke reis hebt, is deze rune een voorteken van goede dingen. Als je reis echter spiritueel is, kan deze rune erop wijzen dat je je moet aanpassen en in staat bent om de juiste beweging te visualiseren.

Deze rune kan ook verwijzen naar het uiterlijk van oude vrienden uit dit leven of zelfs een vorig leven.

Als je je laag of vervuld van wanhoop hebt gevoeld, wil deze aantrekkingskracht je laten weten dat er vreugdevolle tijden aankomen.

Als Raidho tijdens een rune-meting in omgekeerde volgorde wordt getrokken, duidt dit op aanzienlijke vertragingen in uw fysieke reis. Uw plannen kunnen een reeks hobbels en uitdagingen tegenkomen, maar deze leiden tot gloednieuwe kansen.

Wat je spirituele reis betreft, geeft deze rune reversed aan dat je vastberaden door alle agitaties of waanideeën heen moet duwen die je kunt ervaren.

6. Kenaz – “Fakkel”

kenaz rune betekenis

Kenaz is een rune die inspiratie, vitaliteit, verbetering en openingen symboliseert. Het vertegenwoordigt de verbanning van duisternis en de verlichting van creativiteit en energie.

Het trekken van deze rune is een teken dat je in balans en harmonie bent met het universum. Jullie hebben positieve vooruitgang geboekt met iets dat jullie in het verleden heeft tegengehouden.

De begeleiding van deze rune kan soms heel intens aanvoelen, maar houd je geest open voor nieuwe mogelijkheden die je nog verder zullen helpen.

Als je tijdens een runenlezing een omgekeerde Kenaz trekt, kan dit een teken zijn dat je intuïtie en harmonie met het universum verward en donker zijn.

Het kan ook het einde van een vriendschap, baanvooruitzicht of zelfs persoonlijke intenties betekenen. Nu is het tijd om aan je fysieke en spirituele fundamenten te werken voordat je levensveranderende beslissingen neemt.

7. Gebo – “Geschenk”

gebo rune betekenis

De Gebo rune is een van de weinige runen die niet kan worden teruggedraaid. Het symboliseert eenheid, vriendelijkheid, partnerschap, geschenken, vrijgevigheid en zelfopoffering.

Het kan de verbinding tussen twee mensen vertegenwoordigen en de balans die nodig is. Mogelijk moet u uw bijdragen aan deze verbonden relatie opnieuw evalueren.

Profiteer je en geef je niet zoveel als je wilt ontvangen?

Deze verbinding is niet altijd gerelateerd aan een romantische relatie, maar kan ook wijzen op platonische vriendschappen en zelfs zakelijke relaties.

Wees erop voorbereid dat een bepaald niveau van zelfopoffering kan worden opgeroepen om een gezond evenwicht te behouden. Deze rune kan ook aangeven dat je een geschenk verschuldigd bent, of dat nu fysiek of emotioneel is.

8. Wunjo – “Vreugde”

wunjo rune betekenis

De Wunjo rune symboliseert vreugde, plezier, succes, comfort, harmonie en welvaart. Deze rune herinnert ons eraan dat degenen die denken met een pessimistische mindset alleen negatieve dingen zullen aantrekken, maar degenen die hun gedachten en acties vullen met positiviteit zullen altijd positiviteit in hun leven uitnodigen.

Je wordt geroepen om jezelf van ego af te werpen.nd stem jezelf af in harmonie met het universum. Vergeet niet om altijd aanwezig en mindful te zijn in je dagelijks leven. Als je bekend bent met de Wet van Aantrekking, lijkt deze runenbetekenis ook erg op elkaar.

Het is een herinnering dat degenen die dankbaarheid beoefenen en het goede erkennen dat ze dagelijks ervaren, goede dingen aan hun leven zullen worden geschonken. Als je geplaagd bent door negativiteit, is het trekken van Wunjo tijdens een runelezing over het algemeen een klein duwtje in de rug om je manier van denken aan te passen.

Als je een omgekeerde Wunjo rune hebt getrokken, ervaar je momenteel misschien moeilijkheden en negatieve uitdagingen in je leven die je mentaliteit hebben veranderd.

Het is een waarschuwing dat het op dit moment een ongelukkige tijd voor je is en dat je nu geen afspraken moet maken, nieuwe projecten of verplichtingen moet beginnen.

9. Hagalaz – “Hagelsteen”

hagalaz rune betekent

Hagalaz is een andere rune die niet in omgekeerde richting kan worden getrokken. Het is een krachtige rune die de toorn van de natuur, vernietiging, ongecontroleerde krachten en beproefd worden symboliseert.

Het trekken van Hagalaz is een waarschuwing voor energieën of krachten die we niet kunnen beheersen. Ze kunnen aan de oppervlakte komen als ziekten, natuurrampen, obstakels en uitdagingen.

Je zult niet in staat zijn om de uitkomsten van deze energieën te beïnvloeden, dus het is belangrijk om open-minded te blijven en nieuwe kansen te verwelkomen die in deze tijd op je pad terechtkomen. Je zult echter veel zelfbeheersing moeten uitoefenen door je eigen emoties uit je intenties of doelen te verwijderen.

Vergeet niet dat het misschien lijkt alsof veel deuren in je gezicht worden gesloten, maar dit is om nieuwe, meer welvarende deuren voor je te laten openen. Elke vernietiging zal een nieuwe kans op groei bieden.

10. Nauthiz – “Behoefte”

nauthiz rune betekenis

Nauthiz symboliseert noodzaak, beperking, conflict, wilskracht, uithoudingsvermogen en zelfredzaamheid, maar het duidt soms ook op stagnatie.

Deze rune suggereert dat er in je nabije toekomst enkele tegenslagen zullen zijn, dus nu is het een belangrijk moment om een stap terug te doen en je te concentreren op bedachtzaam, introspectief en reflectief zijn.

Je moet je ego en humeur in de gaten houden. Een indicatie dat je het hebt laten lopen, kan zich manifesteren als fysieke symptomen zoals een zwaarte of benauwdheid in je borst. Je moet leren om dit los te laten en de spanning los te laten die je in je geest en lichaam hebt opgebouwd, anders merk je misschien dat het je progressie belemmert.

Groei is nooit gemakkelijk en presenteert zich altijd met veel leeruitdagingen. Deze obstakels zijn echter juist de momenten die de persoon vormen die je zult worden.

Wat betreft de vraag of Nauthiz een omgekeerde positie heeft, geloven sommigen dat dit het geval is, terwijl anderen geloven dat het symmetrisch is en dus niet kan worden teruggedraaid. Als je op team reverse bent, kan het trekken van een omgekeerde Nauthiz aangeven dat je terughoudender moet worden als het gaat om overindulgence en je verlangen naar meer.

Richt je op je spirituele groei en vermijd gehechtheid aan materiële bezittingen.

11. Isa – “IJs”

isa rune betekenis

De Isa rune symboliseert helderheid, stilstand, uitdagingen, beloningen en introspectie. De vertaling naar ‘Ice’ of ‘Frozen water’ leent zich voor een betekenis van een mogelijke vertraging of uitstel van komende plannen. De associatie met de winter is ook een herinnering dat, net als de steeds veranderende seizoenen, uitdagingen en obstakels niet voor altijd zullen blijven bestaan.

Neem deze tijd om je te concentreren op het verbeteren van je innerlijke zelf met zelfzorggewoonten zoals lezen, meditatie en fysieke activiteit.

Dit wil niet zeggen dat je je doelen moet opgeven, maar neem in plaats daarvan een pauze van het richten van al je focus op hen. Zodra de kans zich voordoet om je dromen te bevorderen, ben je er klaar voor en energiek.

Isa is een andere rune die niet in een omgekeerde positie kan worden getrokken.

12. Jera – “Jaar”

jera rune betekent

Jera symboliseert natuurlijke cycli, oogsten, voltooien, oogsten en belonen. Deze rune vertegenwoordigt de beweging van de tijd in een seizoensjaar en herinnert eraan dat onze doelen en intenties ook tijd kosten. We moeten niet vergeten dat, net als de seizoenen, onze doelen en dromen voortdurend veranderen naarmate we groeien.

Deze rune kan ook een teken zijn dat je harde werk, doorzettingsvermogen en toewijding binnenkort zullen worden beloond.

Nu is het tijd om te vertragen, te vieren hoe ver je bent gekomen en dankbaarheid te oefenen voor het leven en de geschenken die je elke dag ervaart. Jera kan ook duiden op een zwangerschap of huwelijk.

13. Eihwaz – “Taxus”

eihwaz rune betekenis

Eihwaz symboliseert leven en dood, vernieuwing, verlichting, evenwicht en de wereldboom. Maar wees niet bang, de dood die in deze mystieke rune wordt weergegeven, is niet fysiek, maar eerder een metafoor die hint naar veranderingen in je leven, gewoonten, relaties of baan.

Verwelkom deze veranderingen zonder angst of onzekerheid, want het is gewoon een natuurlijke cyclus waar iedereen doorheen gaat. Het verwijderen van de delen en omstandigheden in hun leven die niet langer ondersteunen of ten goede komen aan wie je vandaag bent.

Eihwaz symboliseert ook de taxusboom, of wereldboom, die een soortgelijk verhaal heeft als het mythische Phoenix-wezen. Dit vertegenwoordigt spirituele verkenning en zelfs de mogelijkheid van avontuur buiten onze materiële wereld.

De Eihwaz rune kan niet worden teruggedraaid en is een symbool van spannende dingen die komen gaan, zolang je bereid bent om het oude op te offeren voor het nieuwe.

14. Perthro – “Het onbekende”

perthro rune betekenis

Perthro symboliseert het lot, het toeval, het mysterie, het lot en de geheimen. Het is een herinnering dat niet alle informatie aan jullie is onthuld en dat er veel mysteries in het universum zijn die we niet begrijpen en misschien nooit zullen begrijpen.

Het is ook een teken dat iemand een geheim voor je heeft bewaard. Dit is een zeer goed moment om waakzaam te zijn voor de tekenen die het universum jullie kan geven.

Wanneer omgekeerd, is Perthro meestal een teken dat een ongewenst geheim binnenkort zal worden onthuld, of een verlies van belastende geheimen die je welzijn beïnvloeden.

Het kan echter ook betekenen dat het universum je vertelt om een pauze te nemen van waarzeggerij. Verfris je geest en kom later terug op de kunst.

15. Algiz – “Eland”

algiz rune betekenis

Algiz is een rune van bescherming en symboliseert verdediging, instinct, groepsinspanning en voogdij. Deze rune heeft de kracht om kosmische krachten in een positievere richting te beïnvloeden, waardoor de krachtige werking van negatieve krachten wordt voorkomen.

Algiz is er om je geest te kalmeren en je te laten zien dat je momenteel veilig bent voor schade. Dit betekent echter niet dat je moet stoppen met zoeken. Blijf waakzaam en helder van geest.

Als je tijdens een runenmeting een omgekeerde Algiz trekt, is dit meestal een teken dat je te relaxt bent geweest. Sta jezelf echter niet toe om angstig te worden, omdat dit je visie kan vertroebelen. Neem de tijd om te vertragen en zelfzorg te oefenen om je emotionele, spirituele en fysieke helderheid te vergroten.

16. Sowilo – “Zon”

sowilo rune betekenis

Sowilo symboliseert gezondheid, vitaliteit, goede energie, zonlicht en heelheid en vertegenwoordigt de kracht en genezing van de energie van de zon. Je bevindt je in een fase van je leven waarin je omringd bent door geluk en welvaart, zolang je er maar voor open blijft staan.

Gebruik de energie van Sowilo om je te helpen terwijl je werkt aan het bereiken van je doelen. Dit is echter geen tijd om je eigenwijs te gedragen. Doe een stap terug en vertrouw op je intelligentie, gedachten en creativiteit. Wees tevreden dat op dit moment het universum achter je staat.

17. Tiwaz – “De God”

tiwaz rune betekenis

De rune, Tiwaz, vertegenwoordigt de God Tyr en symboliseert mannelijkheid, rechtvaardigheid, leiderschap en logica. Deze sterke symboliek duidt op het opofferen van je voordelen om een ander te helpen en op te tillen. Tiwaz geeft je de kracht en energie die je nodig hebt om deze uitdagingen aan te gaan, terwijl het je ook de kracht geeft om zonder aarzeling vooruit te gaan.

Als Tiwaz tijdens een runenlezing achteruit wordt getrokken, geeft dit meestal aan dat je in sommige situaties een gebrek aan motivatie of zelfs lafheid ervaart. Je hebt je misschien overweldigd gevoeld door barrières en obstakels die je onlangs bent tegengekomen en dit kan gewoon een teken zijn dat je veel te snel beweegt. Misschien moet je vertragen en stoppen met je ego toe te staan om je acties te beheersen.

18. Berkana – “Berkengodin”

berkana rune betekent

Berkana symboliseert een nieuw begin, familie, koestering, geboorte en geliefden en is een positieve rune die gevuld is met sterke vrouwelijke energie. Als je hebt geprobeerd zwanger te worden, kan deze rune een gunstig teken zijn dat de dingen binnenkort je kant op zullen gaan.

Dit is ook het perfecte moment om je te concentreren op je dromen. De energieën van het universum zijn op dit moment op één lijn en dit biedt een toegangspoort voor doelen om zich te manifesteren en een nieuw begin of een nieuwe kans voort te brengen.

Een omgekeerde Berkana symboliseert een gebrek aan actie of stagnatie. Dit kan betrekking hebben op een doel of een zwangerschap. Gemoederen en negatieve energieën kunnen hoog beginnen op te lopen en je kunt de mogelijkheid verwachten dat familie het oneens is met de familiements. Richt je op het doen van je best om positief en productief te zijn, terwijl je jezelf niet toestaat om te etteren in negativiteit en stress.

19. Ehwaz – “Paard”

ehwaz rune betekenis

Beweging, vooruitgang, teamwork, vertrouwen en loyaliteit zijn allemaal de symbolen die de Ehwaz rune met zich meebrengt. Het is een rune van vriendschap en nauwe spirituele verbinding, die je herinnert aan de noodzaak van de juiste mensen aan je zijde als je een doel met gemak wilt bereiken.

Een omgekeerde Ehwaz geeft aan dat je moeite hebt gehad om te beslissen of iemand je vertrouwen verdient. Dit is een teken dat je misschien gelijk had om achterdochtig te zijn en vertrouwen te onthouden. Het kan echter ook proberen je te verlichten. Hebben gebeurtenissen en ervaringen uit het verleden het moeilijker voor je gemaakt om te vertrouwen? Nu is het tijd om aan deze zelfgemaakte obstakels te gaan werken.

20. Mannaz – “Mensheid”

mannaz rune betekenis

Mannaz is een rune van individualiteit, vriendschap, samenwerking, hulp, menselijkheid en zelfbewustzijn. Het vertegenwoordigt alles wat een persoon maakt. De geest, het vermogen om te redeneren, tradities en gebruiken. Deze rune is een herinnering dat hoewel iedereen op deze planeet anders is, er ook iets is dat ons allemaal verbindt. Mannaz moedigt ons ook aan om alle dingen te accepteren, of ze nu goed of slecht zijn.

Het is een aanmoediging om het leven zo ongewoon mogelijk te leven.

Een omgekeerde Mannaz is meestal een teken dat je jezelf te ver van anderen hebt geïsoleerd of dat je niet het gevoel hebt dat je in de maatschappij past. Deze gevoelens van ontkoppeling kweken gevoelens van depressie en lage energie. Je moet de tijd nemen om je binnenzool op te laden op een manier die positief voor je voelt.

21. Laguz – “Water”

laguz rune betekenis

De Laguz rune symboliseert vrouwelijkheid, intuïtie, onbewustheid, stromend water, reinigend en paranormaal vermogen en herinnert ons eraan hoe belangrijk het voor ons is om een diep begrip van onszelf te hebben. Deze rune is een teken dat je los moet laten en wat meer met de stroom mee moet gaan.

Het is ook een weergave van de noodzaak voor jou om je instincten en gevoelens gemakkelijker te volgen. Je onderbuikgevoel bevat meer kennis dan je misschien denkt.

Een omgekeerde Laguz rune duidt op een gebrek aan beweging of flow. Heb je per ongeluk je eigen groei stopgezet? Besteed wat tijd aan het mediteren over waar je bent en waar je wilt zijn. Sta jezelf toe om creatieve inspanningen na te streven, omdat deze vaak elke ruimtelijke of emotionele blokkade die we ervaren, vrijmaken.

22. Inguz – “zaad”

inguz rune betekenis

Inguz is een andere niet-omkeerbare rune. Het laat je zien dat je momenteel op de goede weg bent en dat je moet blijven doen wat je doet!

Het is een boodschap van beloning. Je harde werk zal snel zijn vruchten afwerpen. Je kunt te maken krijgen met een verandering in je routine, maar dit is geen verandering waar je bang voor hoeft te zijn. Het is ook een herinnering dat je de mensen om je heen niet mag vergeten. Hun steun is een van de meest waardevolle dingen die je bezit.

23. Othala – “Scheiding”

othala rune betekenis

De Othala rune symboliseert voorouderlijke spirituele kracht, familieliefde, erfgoed en verhalen vertellen. Het is een symbool van onze verbondenheid met onze voorouders en erfgoed.

Othala probeert jullie te vertellen dat het nu een belangrijk moment is om opnieuw contact te maken met de familie waar we ver van verwijderd zijn geweest. Het kan heel goed zijn dat je hun emotionele steun snel nodig hebt.

Een omgekeerde Othala vertegenwoordigt meestal een kloof binnen je familie die moet worden opgelost. Je moet dit echter op een positieve en voorzichtige manier doen om geen ruzies te veroorzaken en negativiteit te vermijden.

24. Dagaz – “Transformatie”

dagaz rune betekenis

Dagaz is de laatste rune en het is een symbool van licht, transformatie, helderheid en de triomf van het goede over het kwade. Het is ook een andere rune die niet kan worden teruggedraaid.

Deze rune begeleidt je om je optimisme te versterken in het licht van uitdagingen, evenals de kracht om de effecten die ze kunnen hebben te verwerken.

Er kunnen mogelijkheden zijn voor zelfgenezing en geluk voor je, of het nu met een nieuwe liefde is of met je partner.

Hoe doe je een runenlezing?

Er zijn veel verschillende manieren om een rune reading te doen, en als je nieuw bent in deze wereld, kan het in het begin erg overweldigend aanvoelen. Maar gelukkig zijn er boeken en gidsen beschikbaar voor beginners. Bovendien kun je altijd naar een gespecialiseerde runencaster gaan die een reading voor je kan doen als je er nog niet klaar voor bent om ze zelf te doen!

Als je besluit om in een rune te duiken, kun je gemakkelijk in een rune duikenng alleen, je moet voorbereid zijn. Runenlezen en waarzeggerij vergen oefening, dus veel plezier ermee in het begin. Houd er rekening mee dat runen een krachtig paranormaal hulpmiddel zijn en respect en een zorgvuldige geest vereisen.

Veel mensen bewaren hun runen in een zakje, dat online of in een gerenommeerde spirituele winkel kan worden gekocht. Het is belangrijk om al je runen bij elkaar op te slaan, zodat ze niet verloren kunnen gaan.

Als je de regels wilt lezen, moet je ze op een runendoek leggen – een stuk witte stof dat speciaal voor leesdoeleinden is gemaakt. Het is belangrijk om op een rustige plek te zijn en een vredige geest te hebben. Benader runen niet in een slechte of geïrriteerde stemming, omdat dit problemen met uw metingen kan veroorzaken.

Runen Spreads

Er zijn verschillende methoden die u kunt gebruiken om runen te lezen. Je kunt beginnen met slechts één rune te trekken en ermee te werken. De meest populaire spreads zijn echter met 3 en 5 runen.

Een ander handig hulpmiddel bij het lezen van runen is een runendagboek dat u kunt gebruiken om uw spreads op te schrijven om ze later te analyseren.

3-Rune Spread

drie runen spread

Deze spread is ideaal voor beginners. Je haalt willekeurig 3 runen uit je buidel en zet ze voor je neer zoals ze werden getrokken.

Rune één moet rechts zijn, de tweede in het midden en de derde links.

Rune one vertegenwoordigt een algemeen beeld van uw huidige situatie. Rune twee vertegenwoordigt een uitdaging die je kunt tegenkomen en rune drie vertegenwoordigt de actie die je zou kunnen ondernemen. Tijdens alle lezingen is het belangrijk dat je de runen een heel specifieke vraag stelt.

5-Rune Spread

vijf runen spread

Deze spreiding is wat complexer. Je moet vijf runen selecteren om voor je te plaatsen. De eerste rune gaat in het midden. De tweede rune ligt aan de linkerkant van de eerste rune en de derde rune ligt ten noorden van de middelste rune. De vierde rune ligt eronder en de laatste vijfde rune zit rechts.

Runen 1, 2 en 5 vertegenwoordigen je verleden, heden en toekomst. De vierde rune laat zien welke elementen van het probleem moeten worden geaccepteerd en waaraan moet worden gewerkt, terwijl de derde rune aangeeft wat er kan worden gedaan in termen van uw probleem.

9-rune spread

negen runen spread

De 9 spread rune leesmethode moet alleen worden gedaan als u zich zeer comfortabel voelt bij het lezen. Deze specifieke methode van runenlezen is waar je runenleesdagboek erg van pas zal komen. Wanneer je deze 9 spread doet, moet je je 9 runen trekken en ze een paar minuten in je handen houden, dicht bij je hart, terwijl je je concentreert op je intentie, voordat je ze op je runendoek laat vallen.

Dit type runenlezing houdt in dat de runen worden laten vallen in plaats van ze te plaatsen zoals de andere twee methoden.

De meest invloedrijke zouden die zijn, dichter bij het centrum en met het gezicht naar boven. Ze vertegenwoordigen jullie huidige omstandigheden. De runen in het centrum zijn de belangrijkste, omdat ze advies kunnen bevatten over uw huidige situatie.

De buitenste runen bevatten boodschappen van iets minder belang. Net zoals in het leven sommige dingen meer aandacht nodig hebben dan andere, geven de runen dit ook door.

Ben je klaar om de runen te lezen?

Runen zijn een extreem krachtige vorm van waarzeggerij. Hoewel ze geen methode van waarzeggerij zijn, bieden ze je begeleiding om je door de moeilijkere vragen en levensomstandigheden te helpen.

Rune lezen is een spannend pad om te verkennen. Het is niet alleen een manier om jezelf beter te begrijpen, maar ook een manier om contact te maken met de macht die onze oude tegenhangers hanteerden.

Heb je je verdiept in de wereld van runen en hun lezingen? Hoe heeft het je geholpen om de antwoorden te vinden waar je zo naar verlangt?