9Round Fitness Review: de ultieme bokstraining

9Round Fitness Review: de ultieme bokstraining
vrouw kickboksen

skynesher / Getty Afbeeldingen


 • Geniale programmering
 • Workout Structuur
 • Pros
 • Overwegingen

Na het behalen van een 9Round Fitness in Cedar Park, Texas, zul je geen twijfel hebben: de 30 minuten durende bokstraining is zwaar en programmatisch geniaal.

De combinatie van zwaar zakboksen en kickbokswerk, conditionering en kernoefeningen ingesteld op een timer van drie minuten helpt je in beweging te blijven terwijl je je systeem in slechts 30 minuten belast.

Het beste deel? Je hoeft niet te wachten tot een les begint. Je verschijnt wanneer je maar wilt en duikt direct in de vooraf geplande training van de dag die is ontwikkeld door de coach ter plaatse.

9Round’s Genius Programmering

9Round is geen Tae Bo-stijl cardio kickbokstraining; in plaats daarvan is het een serieus boks- / kickbokscircuit met zware tassen, snelheidstassen, handschoenen en polswraps.

Coaches stellen dagelijkse trainingen samen die leden kunnen volgen, en de coaches blijven ter plaatse om je onderweg te instrueren en je door het programma te leiden, zodat er geen verspilde tijd tussen de oefeningen zit.

Ronde timing

Het echt geniale deel van 9Round is het ronde-gebaseerde timingschema. Net als bij een echte bokswedstrijd, bevat 9Round negen rondes van drie minuten.

Een nieuwe ronde begint letterlijk elke drie minuten, dus je kunt verschijnen wanneer je maar wilt en je training beginnen bij het geluid van de volgende zoemer. Het is niet nodig om je leven te plannen rond een specifiek lesrooster.

Omdat de rondes in een circuit zijn opgezet, kun je op elk station beginnen en vanaf dat moment doorgaan met je training.

Dit is leuk als de faciliteiten druk worden – je hoeft niet te wachten tot het eerste station vrijkomt – je kunt instappen op station vijf, doorfietsen naar station negen voordat je opnieuw begint bij station één, je training voortzetten totdat je door station vier komt, dat je negen rondes voltooit.

En maak je geen zorgen, de coach staat voor je klaar om je te helpen erachter te komen waar je in moet springen.

Algemene trainingsstructuur

Als franchise is elke sportschool op dezelfde manier opgezet, dus ongeacht de faciliteit die u bezoekt, mogen er geen verrassingen zijn over wat u kunt verwachten. Zo zijn alle negen stations op dezelfde manier geprogrammeerd:

 • Ronde 1 en ronde 2: Ronde één en twee zijn gericht op conditiewerk, zoals touwtjespringen, joggen en cardio-gebaseerde oefeningen zoals burpees en bergbeklimmers.
 • Ronde 3 tot en met Ronde 8: Rondes drie tot en met acht zijn boksrondes – je trekt je wraps en handschoenen aan en slaat je een weg door het grootste deel van de training.
 • Ronde 9: De negende en laatste ronde is de kernkrachtronde. Tijdens deze ronde voer je oefeningen uit om je heupen, buikspieren en onderrug te versterken.

9Round Voordelen:

Dit is waarom je deze training geweldig zult vinden:

 • Trainingen worden gepland en geleverd door een trainer. Er is geen giswerk voor de deelnemer en je hebt iemand die je helpt je vorm onder de knie te krijgen tijdens elke beweging.
 • Trainingen duren slechts 30 minuten. Wie houdt er niet van een korte, effectieve routine?
 • U kunt verschijnen en beginnen wanneer u maar wilt. Je hoeft niet te wachten op een bepaalde lestijd, dus je kunt altijd een training in je schema inpassen.
 • Workouts zijn Uitdagende maar geschikt voor alle niveaus. Er is een voordeel aan hard werken en grenzen verleggen, maar trainingen moeten schaalbaar zijn voor een gevarieerde populatie. 9Ronde routines zijn gebaseerd op tijd en richten zich voornamelijk op lichaamsgewichtoefeningen – dit betekent dat u de training gemakkelijk kunt aanpassen door uw tempo te vertragen of te versnellen of wijzigingen op te nemen om het geschikt te maken voor uw fitnessniveau. En als er ooit een zorg is over een specifieke oefening, kunt u de trainer vragen om u een alternatief te bieden.

9Overwegingen:

Zoals met alle routines, bestaat er echter niet zoiets als een perfecte training of een training die perfect is voor alle mensen. Voordat u zich aanmeldt, moet u rekening houden met het volgende:

Mogelijke verschillen tussen franchisenemers

Het belangrijkste om in gedachten te houden is dat 9Round een franchise is, dus hoewel het systeem is ontwikkeld door het hoofdkantoor, kunnen er verschillen zijn tussen eigenaren en trainers die van invloed kunnen zijn op uw persoonlijke ervaring.

Het is altijd een goed idee om te vragen naar de kwalificaties en certificeringen van uw trainer voordat u uw gezondheid instelt in zijn of haar handen. Misschien wilt u de faciliteit ook controleren op zaken als netheid, overbevolking tijdens drukke uren en de beschikbaarheid en behulpzaamheid van het personeel.

Kleine faciliteiten en beperkte openingstijden

9Rond faciliteiten zijn klein en worden meestal beheerd door slechts één of twee trainers. Dit betekent dat de faciliteit mogelijk niet open is op tijden die het meest geschikt voor u zijn.

De faciliteit die ik heb bezocht, is bijvoorbeeld op sommige dagen geopend van 5:00 tot 13:00 uur, andere dagen van 8:00 tot 13:00 uur en vervolgens van maandag tot en met vrijdag van 15:00 tot 20:00 uur. Als ik een sporter in de vroege ochtend of late avond was, zou dit schema misschien niet voor mij werken.

Dat gezegd hebbende, uren variëren van faciliteit tot faciliteit, dus uw lokale sportschool kan meer meegaand zijn.

Minder persoonlijke aandacht wanneer de faciliteit druk is

Tijdens piekuren, als twee of drie deelnemers op elk station trainen, is het onwaarschijnlijk dat een enkele trainer zoveel individuele tips of aanwijzingen kan geven. Als je bekend bent met de oefeningen en al een geweldige vorm hebt, is dit geen probleem, maar als je nieuw bent in de training, kan het je openstellen voor mogelijke blessures.

Zorg ervoor dat je communiceert met de trainer en vraag om extra hulp als je niet zeker weet wat je doet.

Misschien moet je zelf opwarmen

In een perfecte wereld zou je je 9Round-training op het eerste station kunnen beginnen, waardoor je kunt opwarmen terwijl je de conditieoefeningen uitvoert die zijn ontworpen om je hartslag te verhogen en je voor te bereiden op intensiever werk.

Helaas, als de faciliteit druk is, moet je misschien instappen op station zes of zeven en in het vlees van de routine duiken zonder een goede warming-up. Als dit het geval is, kun je waarschijnlijk beter een paar minuten alleen opwarmen – joggen op zijn plaats of jumping jacks doen – voordat je aan je eerste ronde begint.

Dit zorgt ervoor dat je training iets langer duurt omdat je je training toevoegt aan het 30 minuten durende programma, maar uiteindelijk zorgt het voor een veiligere, effectievere routine.

Een woord van bodymindspirit

De enige manier om erachter te komen of een trainingsprogramma iets voor jou is, is door naar de studio te gaan en het eens te proberen. Gelukkig bieden de meeste speciale studio’s zoals 9Round nieuwe deelnemers de kans om gratis een les te proberen voordat ze zich aanmelden. Neem contact op met uw lokale studio om te profiteren van de gratis trainingsaanbieding.

Het echt geniale deel van 9Round is het ronde-gebaseerde timingschema. Net als bij een echte bokswedstrijd, bevat 9Round negen rondes van drie minuten.

Een nieuwe ronde begint letterlijk elke drie minuten, dus je kunt verschijnen wanneer je maar wilt en je training beginnen bij het geluid van de volgende zoemer. Het is niet nodig om je leven te plannen rond een specifiek lesrooster.