De 12 wetten van het universum: hoe deze belangrijke wetten u helpen

De 12 wetten van het universum: hoe deze belangrijke wetten u helpen

Wist je dat er 12 wetten van het universum? Je bent waarschijnlijk vrij bekend met de Wet van Aantrekking, waarvan de populariteit wordt aangevoerd door beroemdheden zoals Oprah Winfrey, die geloven dat de Wet van Aantrekking verantwoordelijk is voor hun succes.

Je hebt misschien zelfs gehoord van de Wet van Vibratie, maar er zijn eigenlijk 10 andere krachtige universele wetten die de 12 wetten van het universum vormen en de manier waarop het universum en onze wereld werken beheersen.

De sterk met elkaar verweven spirituele wetten kunnen elk aspect van ons leven beïnvloeden en misschien werk je met sommige van deze wetten en weet je het niet eens.

Elk van de 12 wetten van het universum leert ons iets unieks belangrijks over ons geluk, welzijn en hoe we ons lot kunnen vormen. Ik heb deze eenvoudige gids gemaakt om je te helpen terwijl je door de twaalf universele wetten reist en hoe ze je leven ten goede kunnen komen en verrijken.

12 wetten van het universum

Het is ons onbegrip of volledig gebrek aan kennis van deze wetten, waardoor we ons verloren, gefrustreerd en alleen voelen.

Degenen die hun leven leiden met bewustzijn en respect voor deze 12 wetten van het universum, merken dat hun leven vol positiviteit en mogelijkheden wordt. Wanneer je voor het eerst in de wereld van de universele wetten stapt, kan het ingewikkeld aanvoelen en zwaar werken, maar het is het beste om gewoon te beginnen met te proberen te begrijpen waar elke wet over gaat en enkele eenvoudige manieren waarop je ze kunt gebruiken om je leven te verrijken.

Lees om meer te weten te komen over elk van de 12 wetten van het universum en hoe je ze kunt gebruiken om je huidige pad te beïnvloeden en je grootste hoop en dromen voort te drijven.

Wet van Goddelijke Eenheid

De wet van goddelijke eenheid is de fundamentele wet. Een wet waarop alle andere wetten zijn gebouwd. Hoewel het altijd wordt vermeld met de 12 wetten van het universum, dient het een hoger doel dan veel van de anderen.

Het is als de steun van een huis, zonder dat zouden alle andere wetten in het niets afbrokkelen. Het is gebouwd op de overtuiging dat alles en iedereen met elkaar verbonden is. Dat alles wat je denkt, zegt of doet een impact heeft op de wereld om je heen.

Het kan vreemd zijn om het idee in beeld te brengen dat je niet alleen verbonden bent met je buurman, maar ook met de bomen in je tuin, de rivier die door je stad loopt en nog verder kijkt, de levens van degenen die je nog nooit hebt ontmoet.

Alles heeft zijn plaats in het universum en deze plek, vanwege zijn sterke verbindingen met al het andere, zou al het andere beschadigen als het verloren zou gaan.

Denk aan de bomen, nee ze zijn niet gevoelig, maar zonder hen zou onze productie van zuurstof bijna nihil zijn, onze koolstofdioxideniveaus zouden stijgen, we zouden geen verkoelende schaduw hebben van de brandende zon. Zo is die boom met jou verbonden.

Maar hoe ben je ermee verbonden? Nou ja, je gedrag voor één. Zwerf je zwerfvuil? Kap je ze af? Heb je geen respect voor hun macht van de boom? Dit gedrag zal de boom beïnvloeden, net zoals zijn gedrag en levenskracht de jouwe beïnvloeden. Het zijn onze vibrationele energieën die ons verbinden met al het andere.

Hoewel de Wet van Goddelijke Eenheid geen wet is die je net als de anderen toepast, zijn er een paar dingen die je zou kunnen doen om deze fundamentele wet te eren:

  • Denk, praat en handel met onderlinge verbondenheid in gedachten
  • Geef aan anderen zonder verwachting
  • Wees dankbaar voor wat je hebt

Wet van vibratie

Ik heb me al eerder verdiept in de Wet van Vibratie en als je alles wilt weten wat je erover moet weten, ga dan hierheen. Vanaf nu zal ik je een kort overzicht geven van waar deze krachtige wet over gaat.

De Wet van Vibratie hangt af van hoe alles in ons universum trilt op microcellulair niveau. Dat alles constant in beweging is, nooit rust, maar dat deze trillingen allemaal heel verschillend zijn.

De wetenschap zelf heeft bewezen dat op atomair niveau alles voortdurend in beweging is. Tegen elkaar aan slaand, zijn deze atomen onze vibrationele energiebron. Alles heeft zijn eigen trillingsfrequentie en trillingen zijn afgestemd op andere soortgelijke trillingen.

hoe de 12 wetten van het universum te gebruiken

Dit is waar het gepraat over hoge of goede trillingen vandaan komt. Als er iets is dat je verlangt, zul je je trillingsfrequentie nodig hebben om overeen te komen met die van precies datgene wat je wilt.

Dus hoe gebruik je de wet van vibratie? De beste manier om de wet van vibratie te gebruiken is door je eigen trillingsfrequentie te verhogen. De meeste van de meest voorkomende methoden die er zijn are vrij eenvoudig, en vereist gewoon een beetje toewijding om ze in je dagelijks leven te plaatsen.

Als meditatie, je lichaam voeden met voedsel met een hoge vibratie, mensen, plaatsen en ervaringen met een lage vibratie uit je leven verwijderen waar mogelijk, en dankbaar en positief blijven in je huidige levenservaring.

Enkele van de dingen waar je de wet van vibratie voor kunt gebruiken zijn: het aantrekken van positieve relaties, financiële rijkdom en een goede fysieke gezondheid.

Nu weet ik wat je denkt, is dat niet de wet van aantrekking? Nou ja en nee. Bekijk het op deze manier. Zonder de wet van vibratie zou de wet van aantrekking achterhaald zijn. Zonder de kennis van hoe vibrationele energieën werken, zouden we niet in staat zijn om iets naar ons toe te trekken. De wet van vibratie kan volledig op zichzelf functioneren.

Correspondentierecht

De derde wet van de 12 wetten van het universum gaat over hoe ons interne bestaan direct ons externe bestaan weerspiegelt. De buitenwereld en de binnenwereld. Citaten die u misschien al eerder bent tegengekomen, zoals ‘zo boven, zo beneden’ en ‘als binnen, zo zonder’ helpen ons om de leidende principes van deze wet te begrijpen.

Met andere woorden, als ons innerlijke zelf vreugdevol is, zal onze uiterlijke wereld en ervaring vreugdevol zijn. Helaas betekent dit ook dat als we ons van binnen chaotisch en in beroering voelen, onze andere wereld dit spiegelt. De wereld die we in ons bewustzijn en onderbewustzijn hebben gecreëerd, zal zich beginnen te vormen in onze externe ervaringen.

De geest is een complex netwerk van mechanismen, emoties, gedachten en beelden. Het maakt niet uit welke inspanningen je levert om je fysieke wereld te veranderen. Als de gemoedstoestand vol negativiteit is, afkeer voor jezelf of het leven dat je momenteel hebt, en haat voor de mensen die je omringen, zul je moeite hebben om enige verbetering in je leven te zien. Als er iets is, kun je meer negativiteit en ongewenste situaties ervaren.

Ontsnappen aan deze draaimolen van negatieve gedachten is de sleutel tot het verbeteren van je leven en het stoppen van de overdracht van negativiteit van alleen onze gedachten naar onze buitenwereld. Dit kan een moeilijke wet zijn om in actie te brengen als je je leven lange tijd in een staat van ongeluk hebt geleefd.

Om de wet van correspondentie te gebruiken, moet je eerst diep graven en zieker de ware realiteit achter je negatieve gedachten en gevoelens.. Zonder duidelijkheid kun je geen positief pad voorwaarts smeden. Je moet aandacht gaan besteden aan je gedachten en ze veranderen. Begin met het opmerken van de ongelooflijke dingen die je wel hebt. Speciale vrienden, een geheime plek die je rust brengt, of de eenvoud van een zondagochtend doorgebracht in je tuin met een kopje thee.

Je innerlijke wereld is je ware bron van kracht als het gaat om het veranderen van je externe realiteit. Begin een dankbaarheidsdagboek of mediteer elke dag een paar minuten en concentreer je op het goede dat je hebt. Deze subtiele verschuiving zal langzaam opbouwen naar een monumentale titelgolf die je fysieke ervaringen zal beginnen te veranderen. De deuren openen voorgoed om naar je toe te komen.

Wet van aantrekkingskracht

De wet van aantrekking stelt dat likes likes aantrekken.. Het lijkt erg op de principes van de wet van vibratie, maar het heeft een sterkere focus op hoe je leeft trekt hetzelfde aan.

Het kan ook een van de 12 wetten van het universum zijn waar je al het meest bekend mee bent, vooral als je interesse hebt in manifestatie. Je trekt eigenlijk niet aan wat je wilt, maar je trekt aan hoe je nu leeft.

Je verlangen is niet altijd genoeg. Als je verlangen is gestoken in angst, wanhoop of woede, vertel je het universum al dat je niet echt gelooft dat wat je verlangt is wat je verdient. In plaats daarvan is die angst of wanhoop die je het universum in stuurt, wat je zal worden teruggegeven.

wetten van het universum

Dus hoe leef je alsof je al hebt wat je verlangt? Dit voelt zowel eenvoudig als moeilijk, afhankelijk van de grootte van je doel. Als je financiële vrijheid wenst, kan het moeilijk zijn om te leven alsof je dat al bent als je je zorgen maakt over hoe je de huur van deze maand gaat betalen.

Geloof me, ik snap het, maar deze wereld van ons, deze samenleving is gebouwd op de behoefte van mensen om zich angstig te voelen. Omdat het onze angsten zijn die ons ingetogen houden en niet in staat zijn om ons volledige potentieel te bereiken.

Enkele uitstekende manieren om de manier waarop je het universum vraagt om wat je verlangt te veranderen zijn:

  • Meditatie
  • Dankbaarheid Journalling
  • Leer te houden van wie je nu bent
  • Dagelijkse affirmaties
  • Doe dingen die je vreugde brengen

Net als de wet van vibratie, is je doel hier om je frequentie te verhogen. Om jezelf te omringen met positiviteit en dankbaarheid voor het leven dat je momenteel leeft.

Om die gevoelens van ‘het gras is groener’ te verbannen en echt te genieten van de wereld die je nu hebt, terwijl je de deuren van kansen wijd open laat staan voor wat er ook maar op je pad komt.

Wet van geïnspireerde actie

De wet van geïnspireerde actie is een van de 12 wetten van het universum die diep verweven zijn in hoe de wet van aantrekking werkt. Het leidende principe van deze wet stelt dat er actie wordt of moet worden ondernomen om elke vorm van verandering te creëren die u wilt aanbrengen.

Hoezeer je ook positief denkt, in je manifestatiedagboek krabbelt en je ochtenden wijdt aan je affirmaties, als je niet bereid bent om concrete actie te ondernemen geïnspireerd door deze doelen en dromen, zullen ze niets meer worden dan alleen dat.

Het is door het belang van deze wet te vergeten dat velen het gevoel hebben dat er geen waarheid achter de kracht van manifestatie zit. Natuurlijk zal er niets goeds gebeuren, je zult je banksaldo niet zien stijgen of je enige ware liefde vinden als je niet bereid bent om bruikbare stappen te zetten in de richting van die doelen.

Het universum kan maar zoveel doen. Het kan deze kansen op je pad brengen, maar je moet erop willen springen en handelen als je echt verandering wilt zien.

Maar we hebben het hier over geïnspireerde actie, toch? Je kent dat zachte interne duwtje, dat trekt om ergens heen te gaan of iets te doen. Dat zou je intuïtie kunnen zijn die je vertelt dat het nu de tijd is.

Een geïnspireerde actie is geen plan dat je maakt, maar een diepere kennis van jezelf en het vermogen om die momenten te herkennen die je nodig hebt om op te staan en iets te doen om vooruit te komen.

Dit is iets dat gelovigen van de wet van aantrekking, en in het bijzonder volgelingen van The Secret, missen omdat het tot stand brengen van je grootste doelen en verlangens niet alleen gaat over een diep geloof. Er is meer voor nodig om succesvol te zijn.

Het gebruik van deze wet kan een beetje losjes aanvoelen. Het beste wat je kunt doen als je eenmaal het belang van deze wet erkent, is werken aan het opnieuw verbinden met je intuïtie. Het is dit onderbuikgevoel, deze openbaringen die je zullen verlichten over welke geïnspireerde actie nodig is.

Wet van transmutatie van energie

De wet van transmutatie van energie stelt dat alles in een constante staat van flux is en dat alles energie is. De wetenschap vertelt ons dat energie niet kan worden vernietigd, maar kan veranderen en evolueren. Energie is altijd in beweging, zelfs op atomair niveau. Ook al zie je het niet, het gebeurt.

Deze wet leert ons hoe zelfs onze gedachten en gevoelens energie zijn. Energie die zal transformeren in meer fysieke dingen. Dus beladen emotionele energie zal uiteindelijk beladen situaties worden. Met de wet van transmutatie van energie wordt ons verteld dat we onze energieën moeten herkaderen van negatief naar positief. Woede kan bijvoorbeeld worden veranderd in passie en angst in opwinding.

wetten van het universum betekenis

Dit is waar de uitdrukking ‘gedachten worden dingen’ vandaan zou komen.

Dus hoe kunnen we de principes van de wet van transmutatie van energie in ons voordeel gebruiken? Nou, het vergt een beetje oefening. Het is moeilijk om sterke negatieve emoties te heroriënteren naar meer positieve emoties waar we van kunnen profiteren.

Eigenlijk komt het allemaal neer op keuze. Je kiest ervoor om je te wentelen in je pijn, of je kiest ervoor om het net lang genoeg te voelen om het te accepteren en het vervolgens te kanaliseren in meer positieve energie. Journalling kan een fantastische manier voor ons zijn om door onze negatieve gedachten en gevoelens heen te werken, het belang van die gevoelens eren en dan overgaan tot een goed gevoel.

Wet van oorzaak en gevolg

Een van de gemakkelijkst te begrijpen en vrij eenvoudige van de 12 wetten van het universum is de wet van oorzaak en gevolg. Het vertelt ons dat er bij elke actie een overeenkomstige reactie zal zijn. We weten allemaal dat als we een bal uit een raam laten vallen, deze op de grond valt. Dit is een fysieke weergave van de wet van oorzaak en gevolg. Geestelijk lijkt het erg op elkaar.

Deze wet leert ons dat we ons volledig bewust moeten zijn van hoe onze fysieke wereld onze spiritualiteit beïnvloedt en ook vice versa. Het leert ons ook hoe we door elk aspect van ons leven heen kunnen zijn. Wat we oogsten in ons leven is precies wat we zaaien. Noem het karma als je wilt, maar het enige wat het echt betekent is dat als je kalmte, vreugde, liefde en vrijheid wilt, je dit naar de mensen om je heen moet sturen.

Om deze wet in je voordeel te gebruiken, moet je naar elk aspect van je leven kijken. Leg je de fundamenten die uw gewenste resultaat zullen voortbrengen? Als je nee antwoordt, is het tijd om te veranderen hoe je denkt, voelt en gedraagt. Sommige dingen die ons overkomen, worden misschien niet veroorzaakt door iets dat we hebben gedaan, maar ze hebben wel een oorzaak. Deze wet gaat over het controleren van wat we kunnen door onze eigen acties.

Bewuster worden in je dagelijks leven kan een geweldige manier zijn om die onbewuste dingen die je elke dag doet te focussen. Herken de kleine dingen en de grote dingen die negativiteit veroorzaken. Dat koffiekopje dat je aan de kant laat liggen voor je partner om af te wassen, kan wrok en woede opwekken – spoel het zelf aan om deze wrok te vervangen door waardering. Zie een buurman in de regen lopen, ze kunnen verdriet voelen als niemand probeert te helpen – bied ze een lift aan, ze kunnen weigeren, maar je hebt ze vertrouwen gegeven in de vriendelijkheid van mensen die positiviteit hebben gekweekt.

Zie je waar ik hier naartoe ga? Je gedachten, gevoelens en acties, indien negatief, hebben altijd een slachtoffer, en soms ben jij het niet alleen.

Recht van schadevergoeding

De wet van compensatie, de achtste van de 12 wetten van het universum, vertelt ons dat we zullen ontvangen wat we naar buiten brengen. Zo diep verweven met veel van de vorige wetten, dat het op hen kan lijken. Het heeft een sterkere focus op compensatie omdat we het woord en de vele vormen waarin het kan voorkomen, zouden begrijpen.

Wat je ook denkt, voelt of doet, het zal een vorm van compensatie creëren die gelijk is aan het. We ontvangen in het leven precies wat we verdienen voor al deze dingen die we doen en alles wat we doen creëert een resultaat dat gelijk is aan de hoeveelheid moeite die we hebben gedaan.

met behulp van de wetten van het universum

Net als de wet van oorzaak en gevolg, je moet je bewuster worden van welk gedrag, gedachten en gevoelens je binnengaat in je fysieke en spirituele werelden.. Voor christenen werkt het citaat ‘behandel hoe je behandeld wilt worden’ hier ongelooflijk goed.

Behandel de wereld en haar bewoners zullen liefhebben, zorgen en vreugde en dat is wat je zult ervaren. Behandel de wereld met gif, minachting en haat en je zult nooit iets anders ervaren dan dit.

Relativiteitswet

De wet van de relativiteit stelt dat alles wat er gebeurt neutraal is. Het is niet goed of slecht, maar eerder een kans voor groei en verandering. We hoeven de dingen die ons overkomen niet als gunstig of ongunstig te beoordelen, we moeten ze vanuit een plaats van neutraliteit bekijken.

Onze reactie op de dingen die ons en om ons heen overkomen, kan onze frequentie uit balans brengen, wat van invloed is op de doelen die we nastreven. Deze wet en haar leidende principe helpt ons te beseffen dat er altijd meerdere perspectieven zijn rond de dingen die we ervaren.

Het gebruik van deze wet in ons dagelijks leven kan onze perspectieven veranderen, omdat nu alles relatief is. Een dag die koel voor je is als je uit een warm land komt, is bijvoorbeeld warm voor iemand die uit een heel cool land komt. Begrijp je wat ik bedoel met alles relatief zijn? Het is een vrij simplistisch voorbeeld, maar het werkt.

We kunnen ons realiseren dat het allemaal zit in de manier waarop we naar dingen kijken. Gebruik deze wet om te vertragen. Om situaties vanuit meer dan één perspectief te bekijken. Hiermee kun je dankbaarder worden voor wat je wel hebt. Je kunt plezier creëren in dingen die je voorheen pijn deden.

Omdat er altijd iemand is die wenst dat ze hadden wat je hebt. Deze wet leert ons het goede te vinden in de mensen, plaatsen en situaties waar we voortdurend door omringd zijn.

Wet van polariteit

De wet van polariteit is gecentreerd rond het idee dat er twee uiteinden aan alles zijn. Alles heeft zijn gelijke tegenpool. Iets dat deel uitmaakt van zijn hele wezen, zelfs als het er niet hetzelfde uitziet. Zonder deze tegenstellingen zouden we de wereld om ons heen nooit echt begrijpen.

Zonder de hitte van de zomer zouden we de kou van de winter niet kunnen bevatten. Zonder gevoelens van verlies kunnen we nooit echt waarderen wat we winnen. Deze wet gaat over de kracht van onze veerkracht.

Het ervaren van het slechte geeft ons een kracht die ons sterk maakt en beter in staat om echt van het goede te genieten. Zonder de ene is er geen andere. Dit krachtige instrument dat ons door de wet van polariteit wordt geschonken, biedt ons de mogelijkheid om onze denkwijze te veranderen, wat succes, vreugde en geluk kweekt.

wet van polariteit

Het gebruik van de wet van polariteit in ons dagelijks leven is net zo eenvoudig als onszelf consequent herinneren aan de betekenis ervan. Weet dat alles een einde heeft en met dat einde komt een nieuwe beginnende en frisse mogelijkheden. Gebruik je negatieve ervaringen om te leren wat je niet wilt, nodig hebt of verlangt en verbazingwekkende ervaringen als bevestiging van het pad waarop je je bevindt.

Deze wet geeft ons de kracht om door situaties heen te vechten waar we niet van genieten, omdat het ons vertelt dat het goede om de hoek ligt, zolang we het kunnen herkennen en waarderen voor wat het is.

Wet van ritme

Soms de wet van perpetuum mobile genoemd, is de wet van ritme gericht op beweging in de vorm van natuurlijke ritmes. Je kunt deze natuurlijke ritmes zien in dingen als de getijden van de oceanen, ons natuurlijke verouderingsproces, de seizoenen van het jaar en zelfs je ademhaling.

Alles in het leven, en de dood, heeft een cyclus die van nature ongestoord door moet gaan om alles in balans te houden. Deze wet is altijd in beweging en werkt continu. Het leert ons dat alles in ons universum op zijn eigen klok werkt en dat het forceren van alles alles buiten de orde kan brengen.

De wet van het ritme leert ons geduld en vertrouwen in het universum. Ga met de natuurlijke stroom mee en je zult merken dat alles verschijnt en begint zoals en wanneer het zou moeten gaan.

Het klinkt allemaal heel mooi, maar in de kern zijn mensen niet geduldig. We willen wat we willen, en we willen het nu. Heb ik gelijk? Dus hoe kunnen we de wet van het ritme toepassen op ons leven?

Controleren op je gedachten en mentale toestand is een geweldige plek om te beginnen. Meditatie, yoga en dankbaarheidsdagboeken kunnen ons helpen ons geduld te vertragen, te waarderen en te oefenen. Je moet ook leren loslaten.

Losse bijlagen loslaten aan mensen, ideeën en materiële dingen. Je kunt ervan genieten, maar wees niet gehecht aan de resultaten die je verwacht dat deze dingen je zullen brengen. Het werkt zelden zoals je van plan bent. Leunen in de natuurlijke cycli van het leven kan je bevrijden van de druk en zorgen van wat je te wachten staat.

Wet van geslacht

De laatste van de 12 wetten van het universum is de wet van het geslacht. Je zou kunnen aannemen dat het te maken heeft met ons biologische geslacht, maar je zou het mis hebben – ik weet dat het de eerste keer was dat ik het tegenkwam. In plaats van de wet van gender is gericht op het idee dat alles mannelijke en vrouwelijke energie heeft. Het is zeer nauw verbonden met de wet van polariteit.

Een voorbeeld van de wet van gender die je misschien kent, is de Chinese filosofie van Yin en Yang. Deze vergelijkbare ideeën laten ons zien hoe alles zijn complementaire tegenpool heeft die voor balans zorgt. Omdat alles uit energie bestaat, bezit alles zowel deze mannelijke als katachtige energieën. Het is het creëren van een evenwicht tussen deze energieën dat deze wet ons leert.

wet van geslacht

We kunnen niet heel zijn zonder beide, de een kan niet sterker zijn dan de ander. Deze balans is wat ons helpt om authentiek en met vreugde en geluk te leven. Je moet beide delen van jezelf omarmen, want dit zijn de energieën die je maken tot wie je bent.

Van alle wetten geloof ik echt dat dit de belangrijkste van de 12 wetten van het universum is. Ons interne evenwicht bevordert een vruchtbare bodem voor alle andere wetten om te werken en te functioneren. Zonder dit evenwicht zijn we niets, maar hoe kunnen we dit evenwicht koesteren?

Je moet tijd met jezelf doorbrengen, leren houden van alles wat je bent. Waardeer alles wat je doet. Uiterlijke uitingen van vrouwelijke energie omvat liefde, geduld en zachtheid.

Overwegende dat uiterlijke uitingen van mannelijke energieën omvatten logica, zelfredzaamheid en intellect – voordat je iets zegt, onthoud dat dit niets te maken heeft met onze werkelijke fysieke geslachten.

Je moet je concentreren op al deze verschillende kwaliteiten in jezelf om balans te krijgen in je eigen geest en innerlijk.

Laatste gedachten

De 12 wetten van het universum bestaan al eeuwen en het leren gebruiken ervan en ze toe te passen op ons dagelijks leven kan ongelooflijke voordelen opleveren. Ja, je kunt ze gebruiken voor manifestatie, maar ze zijn een prachtig en krachtig hulpmiddel om gewoon gelukkiger en veel meer inhoud te worden. Je hoeft ze niet alleen te gebruiken als je iets hebt dat je wenst.

Door niet in overeenstemming met deze natuurwetten te leven, kun je je onbeheersbaar, chaotisch en ongelukkig voelen. Dus eigenlijk zijn ze de sleutel om je leven precies te maken zoals je wilt en nodig hebt.