De 11 beste orthesen van 2023

De 11 beste orthesen van 2023

We onderzoeken, testen, beoordelen en bevelen onafhankelijk de beste
producten— meer informatie over
ons proces. Als u iets koopt via onze links, kunnen we een commissie verdienen.

Beste orthesen

Heelwel / Chloe Jeong


Als je ondersteuning nodig hebt die verder gaat dan die van vrij verkrijgbare inlegzolen, probeer dan een paar aangepaste steunzolen. Net als bij vrij verkrijgbare inlegzolen, zitten steunzolen in uw schoenen en bieden ze vulling, ondersteuning en meer. Maar het verschil is dat ze aanpasbaar zijn en soms worden voorgeschreven door een arts.

Beoordeeld & Goedgekeurd

Dr. Scholl’s Orthese Inserts zijn aanpasbaar en passen op mensen met verschillende boogtypen. Als u op zoek bent naar een betaalbare optie, hoeft u niet verder te zoeken dan NAZAROO Schoenzolen, die zijn gemaakt van EVA-schuim.

“Vrij verkrijgbare inlegzolen kunnen zeer betaalbaar zijn en zijn het beste voor mensen met milde pijn, gemiddelde bogen of iedereen die gewoon wat kussen en ondersteuning wil toevoegen,” zegt Jackie Sutera, DPM, een podotherapeut bij City Podiatry in New York City. Omdat orthesen worden aangepast op basis van uw voetlengte, booghoogte en pijnpunten, raadt Brad Schaeffer, DPM, een podotherapeut bij SOLE Podiatry NYC in New York aan om een podotherapeut te raadplegen.

We onderzochten tientallen steunzolen en evalueerden ze op pasvorm, materiaal, prijs en ondersteuning. We hebben ook deskundigen geraadpleegd, waaronder Dr. Schaeffer en Dr. Sutera. Elk van de steunzolen die in dit artikel zijn gekozen, is bepaald als de beste van deze factoren.

Hier zijn de beste steunzolen op de markt.

Onze topkeuzes

Beste overall:

Dr. Scholl’s Custom Fit Orthese Inserts bij Drscholls.com

Beste Vrouwen:

Superfeet Women’s Berry Insoles bij Amazon

Beste Mannen:

Superfeet Orange Premium Inlegzolen bij Amazon

Beste budget:

NAZAROO Arch Support Orthotic Plantar Fasciitis bij Amazon

Beste voor kledingschoenen:

FootChair Slim Dress Shoe Orthotics bij Amazon

Beste voor plantaire fasciitis:

Powerstep Pinnacle Insole bij Amazon

Het beste voor high arches:

FootChair Orthotics bij Amazon

Het beste voor platvoeten:

ProFoot Flat Fix Orthotic bij Amazon

Het beste voor brede voeten:

Powerstep Pinnacle Wide Fit Inlegzolen bij Amazon

Beste voor hardlopen:

Currex RunPro Running Insoles bij Amazon

Beste overall

Dr. Scholl’s Custom Fit Orthese Inserts

4.9


Dr. Scholl's Custom Fit Orthese Inserts

Amazone


Bekijk op Drscholls.com
Pros

 • Online fit quiz

 • Goed voor meerdere boogtypen

 • Restitutiebeleid van 90 dagen

Tegens

 • Tijdrovend selectieproces

Wat zeggen kopers? 800+ Beoordelaars van Dr. Scholl beoordeelden het met 5 sterren.

We kozen dr. Scholl’s Custom Fit Orthotic Inserts als onze topkeuze omdat ze ondersteunend en aanpasbaar zijn op basis van uw boogtype. Ze zijn verkrijgbaar in 43 varianten, waaronder 29 opties over de volledige lengte en 14 opties van driekwart, waardoor het vinden van de perfecte set eenvoudig is. Om uw ideale paar Custom Fit Orthesen te vinden, kunt u met een expert praten of een dr. Scholl’s kiosk bezoeken om een persoonlijke aanbeveling te krijgen. Je kunt ook een online quiz invullen als je thuis je fit wilt vinden.

De steunzolen worden aanbevolen door een van onze experts. “Degenen die ik meestal aanbeveel, zijn dr. Scholl’s custom fit orthesen, die zijn afgestemd op uw unieke voetgeometrie,” zegt Dr. Schaeffer. Hij merkt op dat elk inzetstuk bestaat uit drie lagen: een schokabsorberende gedempte laag, een boogondersteuningslaag en een zachte stoffen toplaag. “Elk is ontworpen om je algehele voetdruk te verminderen en als gevolg daarvan je de energie te geven om elke dag nog meer stappen te zetten,” zegt hij.

Grootte-opties: Aangepaste Dr. Scholl’s maatvoering | Lengte opties: Volledige lengte en 3/4 lengte | Opties voor booghoogte: Meerdere | Prijs op het moment van publicatie: 60 dollar

Beste Dames

Superfeet Berry Inlegzolen voor Dames

4.6


Superfeet Berry Inlegzolen voor Dames

Met dank aan Superfeet


Bekijk op Amazon
Bekijk op Dick’s
Pros

 • Verkrijgbaar in verschillende maten

 • Smaller ontwerp

 • Afgewerkt met een anti-geur coating

Tegens

 • Ontworpen voor één booghoogte

Veel steunzolen zijn one-size-fits-all. Maar in tegenstelling tot hun uniseks tegenhangers, is Superfeet’s Berry Women’s Orthotic Insert speciaal ontworpen voor vrouwenvoeten. De inlegzolen hebben een smallere hak omdat de hakken van vrouwen de neiging hebben smaller te zijn dan de hakken van mannen. De bogen zijn ook gemaakt met dit verschil in gedachten om gebruikers een set steunzolen te bieden die natuurlijker in damesschoenen past.

Naast deze kenmerken hebben de inlegzolen een klassieke pasvorm met een voorvoet van veerkrachtig schuim, een stabiliserende hielcup en een anti-geur topcoating om je voeten fris te houden. De trimbare stijl is verkrijgbaar in vier verschillende maten, zodat u de inlegzolen kunt aanpassen aan de maat van uw schoenen. Een ding om op te merken is dat deze inlegzolen niet zijn gemaakt voor mensen met lage bogen of platvoeten.

Grootte-opties: Vier (vrouwen 4.5-12) | Lengte opties: Meerdere (bijsnijdbare) | Opties voor booghoogte: Eén (hoge bogen) | Prijs op het moment van publicatie: 42 dollar

Beste Heren

Superfeet Orange Premium Inlegzolen

Superfeet Orange Premium Inlegzolen

Amazone


Bekijk op Amazon
Bekijk op Zappos
Bekijk op Walmart
Pros

 • Verkrijgbaar in verschillende maten

 • Bijsnijdbaar voor aangepaste pasvorm

 • Afgewerkt met een anti-geur top coating

Tegens

 • Ontworpen voor één booghoogte

 • Enkele problemen met de kwaliteitscontrole

De Superfeet Orange Premium inlegzolen zijn ideaal voor herenvoeten. Ze beschikken over een brede teendoos, een brede hak en een lange booglengte die ook in de meeste uniseks-stijlen te vinden is. Ontworpen om de volledige lengte van je schoenen te vullen, moeten de inlegzolen de hele onderkant van de voet bedekken. Maar omdat ze bij te snijden zijn, kun je ze aanpassen aan de exacte vorm en lengte van je schoenen.

De voorkant van elke binnenzool is opgevuld met schuim en ontworpen om de bal van je voet te dempen elke keer dat je een stap zet. De achterkant is uitgerust met een diepe hielcup, die is ontworpen om je voet te stabiliseren en je inlegzolen op hun plaats te houden terwijl je loopt. Omdat de inlegzolen in een breed maatbereik verkrijgbaar zijn, zou het niet te ingewikkeld moeten zijn om er een te vinden die bij je voet past. Maar het is vermeldenswaard dat ze alleen voor mensen met hoge bogen zijn.

Grootte-opties: Vier (mannen 5,5-17, vrouwen 6,5 -14+) | Lengte opties: Meerdere (bijsnijdbare) | Opties voor booghoogte: Eén (hoge bogen) | Prijs op het moment van publicatie: 60 dollar

Beste budget

NAZAROO Schoen Inlegzolen Arch Support Orthotische Plantaire Fasciitis

NAZAROO Schoen Inlegzolen

Met dank aan Amazon


Bekijk op Amazon
Pros

 • Geschikt voor mannen en vrouwen

 • Verkrijgbaar in diverse kleuren

 • Arch-ondersteuning kan verschillende aandoeningen helpen

Tegens

 • Niet ontworpen voor specifieke booghoogtes

 • Niet aanpasbaar

Als je op zoek bent naar een set budgetvriendelijke inlegzolen die je schoenen een beetje comfortabeler maken, zijn de schoenzolen van Nazaroo misschien precies wat je nodig hebt. Ze zijn gemaakt van EVA-schuim en zijn ontworpen om je voeten te dempen elke keer dat je een stap zet. De diepe cups langs de achterkant van elke binnenzool omhelzen ook je hielen voor een ondersteunend gevoel wanneer je beweegt.

Hoewel ze niet veel maatwerk bieden, zijn ze verkrijgbaar in een breed scala aan maten (geschikt voor mannen 4-6.5 en vrouwen 6-14.5). Ze zijn niet ontworpen om geschikt te zijn voor verschillende boogtypen, maar ze worden geleverd met een aantal generiek gebeeldhouwde boogondersteuning, wat goed is voor mensen met zowel lage als hoge bogen. De budgetvriendelijke prijs is een kenmerk waardoor uw schoenen meer ondersteunend, schokabsorberend en comfortabel aanvoelen, maar ze zullen niet worden aangepast zoals typische steunzolen.

Grootte-opties: 13 (mannen 4-16,5, vrouwen 6-14,5+) | Lengte opties: | over de volledige lengte Opties voor booghoogte: Eén (one-size-fits-all) | Prijs op het moment van publicatie: 15 dollar

Beste voor kledingschoenen

FootChair Slim Dress Schoen Steunzolen

FootChair Slim Dress Schoen Steunzolen

Amazone


Bekijk op Amazon
Bekijk op Thefootchair.com
Pros

 • Smal ontwerp

 • Gelijkmatig verdeeld gewicht

 • Verstelbare boogsteun

Tegens

 • Niet bij te snijden

 • Kan voor sommigen stijf of moeilijk aanvoelen

Als u dagelijks nette schoenen draagt, zouden de Slim Dress Shoe Orthotics van FootChair gunstig moeten zijn dankzij hun slanke silhouet. Ze zijn ook ideaal voor smallere sportschoenen zoals fietsschoenen en schoenplaatjes. Het ontwerp over de volledige lengte biedt schokabsorberend comfort van teen tot hiel. En omdat hun voetbedden zijn gemaakt van neopreen, beloven de inlegzolen langdurige ondersteuning die niet zal vervagen nadat je een paar dagen op je voeten hebt doorgebracht.

Terwijl andere inlegzolen zijn ontworpen voor verschillende soorten boogbogen, zijn de Slim Dress Shoe Orthotics van FootChair er slechts in één stijl. Maar omdat die ene stijl aanpasbaar is, kunt u uw booghoogte aanpassen aan uw voeten (elke binnenzool is uitgerust met een ingebouwde zak, die u kunt vullen met een EVA-schuimkussen om boogondersteuning toe te voegen).

Grootte-opties: Vijf (mannen 3-12,5, vrouwen 5-14,5) | Lengte opties: | over de volledige lengte Opties voor booghoogte: Twee (afneembare booghoogtepads) | Prijs op het moment van publicatie: 43 dollar

Expert Tip

Als u tijdens de week veel verschillende soorten schoenen draagt, wilt u misschien een set steunzolen voor elk van hen krijgen. “Ik adviseer patiënten om zo vaak mogelijk steunzolen te dragen in welke schoenen ze ook passen,” zegt Dr. Sutera. “Sommige patiënten hebben meerdere soorten – een sportpaar voor sneakers en een dunner paar voor kledingschoenen.”

Beste voor plantaire fasciitis

Powerstep Pinnacle binnenzool

Powerstep Pinnacle binnenzool

Met dank aan Amazon


Bekijk op Amazon
Bekijk op Zappos
Bekijk op Walmart
Pros

 • Verkrijgbaar in verschillende maten

 • Goed voor meerdere boogtypen

Tegens

 • Niet bij te snijden

 • Minimale schokdemping

Bij het kopen van steunzolen voor plantaire fasciitis (of een andere aandoening), heeft Dr. Schaeffer een beetje advies. “Ik raad aan om op zoek te gaan naar een product dat aangeeft dat de orthesen klinisch bewezen zijn voor de voordelen die ze claimen.” En aangezien de Pinnacle Arch Support Insoles van Powerstep klinisch effectief zijn in het verlichten van plantaire fasciitis, zijn ze een geweldige plek om uw winkelproces te starten.

De inlegzolen bestaan uit vier lagen die onderaan beginnen met een laag pluche EVA-schuim. Bovendien vind je een ondersteunende hielcup die is ontworpen om je voet te wiegen en te stabiliseren terwijl je loopt, gevolgd door nog een laag EVA-schuim. Als klap op de vuurpijl houdt een zachte laag antimicrobiële stof de inlegzolen ademend en comfortabel. De Pinnacle Arch Support-inlegzolen van Powerstep zijn ontworpen voor mensen met middelgrote bogen. Maar ze zijn ook verkrijgbaar in lage boog en hoge boog variaties.

Grootte-opties: 12 (mannen 3-16, vrouwen 5-12+) | Lengte opties: | over de volledige lengte Opties voor booghoogte: Drie (laag, gemiddeld, hoog) | Prijs op het moment van publicatie: 31 dollar

Beste voor hoge bogen

FootChair Verstelbare Steunzolen

FootChair Verstelbare Steunzolen

Amazone


Bekijk op Amazon
Pros

 • Inclusief verwijderbare pads

 • Bijsnijdbaar voor aangepaste pasvorm

 • 30 dagen geld-terug-garantie

Tegens

 • Kan voor sommigen dik of omvangrijk aanvoelen

 • Kan voor sommigen stijf of moeilijk aanvoelen

FootChair’s Orthesen tillen hoge boogondersteuning naar een hoger niveau dankzij ingebouwde zakken. De zakken kunnen worden gevuld met verwijderbare steunkussens voor de boog en de pads worden meegeleverd met de set. U moet beginnen met het inbrengen van de steunzolen in uw schoenen zonder extra vulling. Maar als u op zoek bent naar meer boogondersteuning, kunt u de pads naar behoefte toevoegen.

Omdat boogondersteuning niet het enige is dat telt, zijn de inlegzolen gemaakt van schokabsorberend neopreen. De inlegzolen zijn ook verkrijgbaar in zes verschillende maten en omdat ze bij te snijden zijn, kun je hun lengte en breedte aanpassen aan je schoenen.

Grootte-opties: Vijf (mannen 3-14,5, vrouwen 5-16,5) | Lengte opties: Meerdere (bijsnijdbare) | Opties voor booghoogte: Meerdere (instelbare) | Prijs op het moment van publicatie: 46 dollar

Het beste voor platvoeten

ProFoot Flat Fix Orthese

ProFoot Flat Fix Orthese

Amazone


Bekijk op Amazon
Bekijk op IHerb
Bekijk op Walgreens
Pros

 • Schokabsorberende hiel

 • Kortere lengte voor minder bulk

Tegens

 • Beperkt formaatbereik

 • Niet bij te snijden

ProFoot’s Flat Fix Orthotic is een kortere binnenzool die is ontworpen om je bogen te dempen en je hiel te stabiliseren. Gemaakt met pluche schuim, contouren ze je voeten om je persoonlijke ondersteuning te geven bij elke stap. Omdat ze zijn ontworpen om slechts driekwart van je schoenen te vullen, bieden ze ondersteuning waar je het het meest nodig hebt en maken ze ruimte vrij waar je dat niet doet.

Een flexibele hielcup zit aan de achterkant van elke binnenzool – ProFoot noemt dit de ‘hiel met trampoline-effect’. De cup helpt de pronatie te verminderen en stabiliseert de hiel terwijl hij je voeten dempt en schokken absorbeert. Omdat de inlegzolen zijn ontworpen met platvoeten in gedachten, zijn ze verkrijgbaar in slechts één stijl. Dat gezegd hebbende, ze komen wel in een mannenvariant en een vrouwenvariant.

Grootte-opties: Eén (mannen 8-3, vrouwen 6-10) | Lengte opties: | over de volledige lengte Opties voor booghoogte: Eén (ontworpen voor platvoeten) | Prijs op het moment van publicatie: 8 dollar

Het beste voor brede voeten

Powerstep Pinnacle Wide Fit Inlegzolen

Powerstep Pinnacle Wide Fit Inlegzolen

Walmart


Bekijk op Amazon
Bekijk op Zappos
Bekijk op Walmart
Pros

 • Goed voor schoenen met een brede breedte

 • Verkrijgbaar in verschillende maten

 • Bedekt met antimicrobiële stof

Tegens

 • Alleen ontworpen voor één booghoogte

 • Kan voor sommigen te dik zijn

Sommige inlegzolen zijn ontworpen om korter of smaller te worden getrimd, maar als je ze breder wilt hebben, kun je beter een nieuwe set kopen. De Pinnacle Wide Fit Inlegzolen van Powerstep zijn extra breed en ontworpen om de volledige lengte van je schoenen te vullen. Gemaakt met vier lagen, dempen de inlegzolen bij elke stap. Aan de basis vind je een schuimlaag bedekt met een ondersteunende hielcup langs de achterkant van de binnenzool. Een andere schuimlaag en zachte stof bedekken de inlegzolen en combineren om een balans tussen comfort en ondersteuning te creëren.

De inlegzolen van Powerstep zijn verkrijgbaar in 11 verschillende maten, geschikt voor herenmaten 3-16 en damesmaten 5-12+. Maar het is belangrijk op te merken dat ze speciaal zijn ontworpen voor schoenen met een brede breedte (idealiter die tussen 3E en 6E). Een nadeel voor sommigen is dat de inlegzolen zijn ontworpen met stevige boogondersteuning, dus je hebt niet de mogelijkheid om de boogondersteuning aan te passen op basis van je voorkeuren.

Grootte-opties: 11 (mannen 3-16, vrouwen 5-12+) | Lengte opties: | over de volledige lengte Opties voor booghoogte: Eén (aanbevolen voor platvoeten) | Prijs op het moment van publicatie: 28 dollar

Beste voor hardlopen

Currex RunPro Hardloopzolen

Currex RunPro Hardloopzolen

Amazone


Bekijk op Amazon
Pros

 • Beschikt over drie ondersteuningszones

 • Verkrijgbaar in verschillende maten

 • Goed voor meerdere boogtypen

Tegens

 • Niet zo pluche als andere inlegzolen

 • Niet bij te snijden

Slank, gewatteerd en onopvallend, Currex’s RunPro-inlegzolen moeten in de meeste hardloopschoenen glijden voor een comfortabele pasvorm tijdens het sporten. Ze zijn gemaakt om de voor-, midden- en achterkant van je voeten te ondersteunen, en de vulling is ontworpen om je bogen te dempen en te verheffen. Natuurlijk hebben sommige mensen meer boogondersteuning nodig dan anderen, dus de inlegzolen zijn verkrijgbaar in lage, gemiddelde of hoge boogondersteuning.

De inlegzolen van Currex zijn verkrijgbaar in zes verschillende maten en zijn ontworpen voor herenmaten 3-14,5 en damesmaten 6-16. Currex raadt aan om de bestaande voeringen van je schoenen te verwijderen en te vervangen door deze inlegzolen. En als je niet in staat bent om dit te doen, raadt het merk aan om de maat met een halve maat te vergroten.

Grootte-opties: Zes (mannen 3-14,5, vrouwen 6-16) | Lengte opties: | over de volledige lengte Opties voor booghoogte: Drie (laag, gemiddeld, hoog) | Prijs op het moment van publicatie: 50 dollar

Beste voor Bunions

Powerstep Thin Arch Support Schoen Orthese inserts

Powerstep Thin Arch Support Schoen Orthese inserts

Met dank aan Amazon


Bekijk op Amazon
Bekijk op Zappos
Bekijk op Walmart
Pros

 • Hielkussen vermindert bij het uitglijden

 • Niet omvangrijk

 • Functies ondersteuning shell voor extra ondersteuning

Tegens

 • Alleen ontworpen voor één booghoogte

 • Kan na verloop van tijd schilferen

Inlegzolen kunnen een geweldige manier zijn om je schoenen te dempen voor comfort, maar ze kunnen een serieuze bulk aan je schoenen toevoegen. En als je eeltknobbels hebt, is alles waardoor je schoenen strak, krap of anderszins ongemakkelijk aanvoelen een no-go. Gelukkig zijn de Thin Arch Support Insoles van Powerstep een onopvallende binnenzool die niet veel ruimte in beslag neemt.

De slanke set is ontworpen om slechts driekwart van je schoenen te vullen en ze zijn niet gevoerd met veel vulling. In plaats daarvan hebben ze een laag low-profile ondersteuning, die stevig genoeg moet zijn om in de loop van de tijd stand te houden (hoewel je geen ton in de vorm van gedempte boogondersteuning moet verwachten). Dat gezegd hebbende, zouden de inlegzolen nog steeds een stap hoger moeten zijn dan de verwijderbare voeringen die al in je schoenen zitten.

Grootte-opties: Zes (mannen 4-13, vrouwen 6-12) | Lengte opties: 3/4 lengte | Opties voor booghoogte: Eén (one-size-fits-all) | Prijs op het moment van publicatie: 21 dollar

Eindoordeel

Hoewel dr. Scholl’s Custom Fit Orthesen (bekijk bij Dr. Scholl’s) niet dezelfde aanpassing hebben als orthesen voorgeschreven door een arts, zijn ze een geweldig vrij verkrijgbaar alternatief. “Dr. Scholl’s is de OG als het gaat om orthesen, en ze zijn verkrijgbaar bij uw plaatselijke drogisterij,” zegt podotherapeut Brad Schaeffer, DPM. “Hun Custom Fit Orthesen bieden ondersteuning op maat en uitgebreide pijnverlichting.”

Als u op zoek bent naar steunzolen voor een budgetvriendelijke prijs, moeten de NAZAROO schoenzolen (bekijk bij Amazon) comfort en ondersteuning bieden waar u het het meest nodig hebt. Het EVA-schuimvoetbed en de hielcup bieden structuur en schokdemping, en ze zijn goed voor mensen met hoge of lage bogen.

Waar u op moet letten bij orthesen

Aanpassing

“Misschien wel de grootste factor die aangepaste orthesen onderscheidt van vrij verkrijgbare orthesen, is maatwerk,” zegt Dr. Schaeffer. Hoewel vrij verkrijgbare orthesen niet zo aanpasbaar zijn als orthesen op recept, zijn sommige opties meer aanpasbaar dan andere. En aanpasbare functies kunnen de kans vergroten dat u een set inlegzolen vindt die bij uw voeten past.

Zoek eerst naar verstelbare boogsteun. Kun je de hoeveelheid boogondersteuning die je inlegzolen bieden verhogen of verlagen? Zo niet, kun je dan kiezen hoeveel boogondersteuning je wilt wanneer je de inlegzolen voor het eerst koopt? Houd vervolgens een oogje in het zeil voor een verstelbare inlegzoolmaat. Kun je de precieze maat kiezen die bij je voet past? Hoe zit het met de breedte en lengte? Is de binnenzool trimmbaar, zodat je de maat en vorm kunt aanpassen aan je schoenen?

Bij de meeste vrij verkrijgbare steunzolen stopt het maatwerk daar. Maar sommige zijn ontworpen om ook tegemoet te komen aan specifieke pijnpunten, dagelijkse gewoonten en schoentypen.

Geloofwaardigheid

Steunzolen kopen voor een specifieke gezondheidstoestand of pijnpunt? Probeer opties te vinden die “klinisch effectief” zijn bij het oplossen van uw probleem. “Dat is een labelgarantie dat het product is getest en aangetoond dat het de voordelen biedt die op het etiket worden geclaimd,” zegt Dr. Schaeffer. Tijdens het winkelen zul je veel verschillende claims tegenkomen, maar reken niet op die claims totdat je weet dat ze worden ondersteund door onderzoek. Zelfs dan wilt u misschien de bijbehorende studie opzoeken om te zien wat deze daadwerkelijk heeft gevonden.

Grootte

Steunzolen zijn er in veel verschillende maten, lengtes en breedtes. Ten eerste wilt u ervoor zorgen dat uw steunzolen de juiste maat hebben. Sommige steunzolen zijn er in specifieke schoenmaten, terwijl andere verkrijgbaar zijn in een maatbereik. Degenen die in een maatbereik komen, zijn vaak bij te snijden, zodat u ze kunt knippen om bij uw voeten te passen.

Ten tweede wilt u ervoor zorgen dat uw steunzolen de juiste lengte hebben. Orthesen zijn meestal ontworpen om de volledige lengte van uw schoen te vullen of om driekwart van uw schoen te vullen. Een podotherapeut kan u helpen begrijpen welke optie voor u geschikt is.

Ten slotte kunnen steunzolen in verschillende breedtes komen. Hoewel de meeste in één standaardbreedte worden geleverd, zijn er enkele smallere en bredere opties beschikbaar. Als je inlegzolen trimbaar zijn, kun je ze ook smaller knippen als dat nodig is.

Arch-ondersteuning

Naast het feit dat ze verkrijgbaar zijn in verschillende maten, zijn steunzolen vaak verkrijgbaar met verschillende niveaus van boogondersteuning. Sommige steunzolen zijn verkrijgbaar in meerdere boogsteunenles, zodat u het niveau van boogondersteuning kunt aanpassen wanneer u koopt. Andere zijn verkrijgbaar met steunkussens voor voetboogsteunen, die u kunt gebruiken om de boogondersteuning in uw inlegzolen te vergroten of te verlagen nadat u ze hebt gekocht.

Veelgestelde vragen


 • Welke aandoeningen vereisen orthesen?

  Aandoeningen die steunzolen vereisen, zijn platvoeten en hoge bogen. Platvoeten kunnen leiden tot andere aandoeningen zoals bunions, plantaire fasciitis en artrose. Ook als u een beenlengteverschil heeft (het ene been iets langer dan het andere) of een zijdelingse bekkenkanteling (heupwandeling met heup hoger aan de ene kant), kunt u een orthese aan één kant nodig hebben.


 • Hoe lang gaan steunzolen mee?

  Orthesen kunnen drie tot vijf jaar meegaan, maar mogelijk moet u ze eerder vervangen, afhankelijk van veranderingen in uw fysiologie. Deze veranderingen kunnen gewichtsverlies of gewichtstoename, zwangerschap of andere fysieke redenen omvatten. Als u slijtage opmerkt, kunt u het beste uw steunzolen vervangen.


 • Hoe moet ik steunzolen schoonmaken?

  Reinig uw steunzolen volgens de merkinstructies. In de meeste gevallen betekent dit dat je ze afveegt met een zachte, vochtige doek met een milde zeep. Laat uw steunzolen volledig aan de lucht drogen voordat u ze terug in uw schoenen plaatst om ophoping van bacteriën te voorkomen. Reinig uw steunzolen regelmatig.


 • Moet ik de hele tijd steunzolen dragen?

  Als u aangepaste steunzolen heeft, is het het beste om ze elke dag te dragen om hun voordelen te behouden. Orthesen corrigeren problemen die anders niet worden aangepakt wanneer u ze niet draagt. Als u zich zorgen maakt over het dragen ervan elke dag, praat dan met uw podotherapeut over opties die het beste voor u kunnen zijn.

Waarom Trust bodymindspirit Fit

Als een doorgewinterde gezondheids- en fitnessschrijver begrijpt Lindsey Lanquist hoe belangrijk kwaliteitsproductaanbevelingen kunnen zijn. Ze is voorzichtig om producten aan te bevelen die betrouwbaar, comfortabel en echt goed beoordeeld zijn door degenen die ze hebben geprobeerd.

Dr. Scholl’s Orthese Inserts zijn aanpasbaar en passen op mensen met verschillende boogtypen. Als u op zoek bent naar een betaalbare optie, hoeft u niet verder te zoeken dan NAZAROO Schoenzolen, die zijn gemaakt van EVA-schuim.

Als u tijdens de week veel verschillende soorten schoenen draagt, wilt u misschien een set steunzolen voor elk van hen krijgen. “Ik adviseer patiënten om zo vaak mogelijk steunzolen te dragen in welke schoenen ze ook passen,” zegt Dr. Sutera. “Sommige patiënten hebben meerdere soorten – een sportpaar voor sneakers en een dunner paar voor kledingschoenen.”

Hoewel dr. Scholl’s Custom Fit Orthesen (bekijk bij Dr. Scholl’s) niet dezelfde aanpassing hebben als orthesen voorgeschreven door een arts, zijn ze een geweldig vrij verkrijgbaar alternatief. “Dr. Scholl’s is de OG als het gaat om orthesen, en ze zijn verkrijgbaar bij uw plaatselijke drogisterij,” zegt podotherapeut Brad Schaeffer, DPM. “Hun Custom Fit Orthesen bieden ondersteuning op maat en uitgebreide pijnverlichting.”

Als u op zoek bent naar steunzolen voor een budgetvriendelijke prijs, moeten de NAZAROO schoenzolen (bekijk bij Amazon) comfort en ondersteuning bieden waar u het het meest nodig hebt. Het EVA-schuimvoetbed en de hielcup bieden structuur en schokdemping, en ze zijn goed voor mensen met hoge of lage bogen.