De 7 beste organische eiwitpoeders, volgens een diëtist

De 7 beste organische eiwitpoeders, volgens een diëtist

We onderzoeken, testen, beoordelen en bevelen onafhankelijk de beste
Producten. Beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg beoordelen artikelen op medische nauwkeurigheid. Meer informatie over
ons proces. Als u iets koopt via onze links, kunnen we een commissie verdienen.

Beste biologische eiwitpoeders

Heelwel / Chloe Jeong


Organische eiwitpoeders kunnen mensen helpen om aan hun dagelijkse eiwitbehoeften te voldoen. Wei, een eiwit dat voorkomt in melk, is een van de meest populaire soorten eiwitpoeder. Meer recent zijn plantaardige eiwitpoeders die zijn afgeleid van verschillende voedingsmiddelen, zoals soja, hennep, erwten, noten, rijst en andere planten, in populariteit toegenomen. Veel soorten organische eiwitpoeders hebben ook extra voedingsstoffen, zoals vitamines, mineralen, gezonde vetten of probiotica.

Het is mogelijk om aan al uw eiwitbehoeften te voldoen door alleen voedsel, maar degenen die regelmatig sporten, een plantaardig dieet consumeren of dagelijks niet genoeg eiwitten eten, kunnen eiwitpoeders nuttig en handig vinden. Organische eiwitpoeders zijn qua voedingswaarde waarschijnlijk niet anders dan conventionele eiwitpoeders, hoewel biologisch voedsel kan leiden tot een lager risico op blootstelling aan residuen van bestrijdingsmiddelen. In termen van de milieueffecten van biologische versus conventionele eiwitpoeders en andere producten, cultiveert biologische landbouw een betere bodemkwaliteit en is het beter voor de biodiversiteit, terwijl conventionele landbouw hogere opbrengsten en minder vervuiling per product produceert.

Bij het kiezen van een eiwitpoeder raadt Angie Asche MS, RD, CSSD-auteur van “Fuel Your Body: How to Cook &Eat for Peak Performance”, aan om te zoeken naar een minimale ingrediëntenlijst, ten minste 20 gram eiwit en extra testlabels van derden, zoals NSF Certified for Sport of Informed-Choice for Sport Certified. Een testlabel van derden, zoals USP of NSF, zorgt ervoor dat het product is getest door een extern bedrijf om te verifiëren dat het bevat wat het op het etiket zegt zonder onveilige niveaus van verontreinigingen. Controleer daarnaast de bron van het eiwit voordat u investeert in een eiwitpoeder. U wilt bijvoorbeeld geen wei-eiwit als u lactose-intolerant of veganistisch bent.

bodymindspirit Fit goedgekeurde organische eiwitpoeders

 • Beste overall: Garden of Life SPORT Grass Fed Whey is onze eerste keuze omdat het NSF-gecertificeerd is voor sport en informed-choice voor sport gecertificeerd en bevat heilzaam wei-eiwit, vertakte aminozuren (BCAA’s) en een probioticum dat de immuungezondheid kan ondersteunen.
 • Beste plantaardig: Garden of Life SPORT Organic Plant-Based Protein is NSF-gecertificeerd voor sport en Informed-Choice for Sport Certified, en het is gemaakt van een mix van biologische erwten, bonen, linzen en biologisch cranberry-eiwit voor 30 gram plantaardig eiwit per portie.

Spreek altijd met een zorgverlener voordat u een supplement aan uw routine toevoegt om ervoor te zorgen dat het supplement geschikt is voor uw individuele behoeften en welke dosering u moet nemen.

Onze topkeuzes

Beste overall:

Garden of Life SPORT Grasgevoerde Whey Vanilla bij Amazon

Beste smaak:

Ora So Lean &So Clean Vanilla Chai bij Amazon

Beste Niet-gearomatiseerd:

NOW Foods Organic Whey Protein Powder bij Amazon

Beste budget:

Orgain Plant Based Protein Powder Creamy Chocolate Fudge bij Amazon

Beste plantaardig:

Garden of Life SPORT Organic Plant-Based Protein Vanilla bij Amazon

Beste met Groenen:

Vega Protein &Greens bij Amazon

Beste smaak:

Kos Organic Plant Protein Chocolate Pindakaas bij Amazon

In dit artikel

 • Onze keuzes
 • Zijn organische eiwitpoeders gunstig?
 • Die mogelijk niet profiteren van biologische eiwitpoeders
 • Hoe we supplementen selecteren
 • Waar moet je op letten?
 • FAQ

Beste overall

Garden of Life SPORT Grasgevoerde Wei Vanille

tuin-van-het-leven-sport-gras-gevoed-wei-vanille

Amazone


Bekijk op Amazon
Bekijk op Walmart
Bekijk op IHerb
Pros

 • Getest door derden

 • Bevat BCAA’s

 • Bevat een probioticum dat de gezondheid van het immuunsysteem kan ondersteunen

Tegens

 • Mogelijk niet geschikt voor mensen met lactose-intolerantie

Wie beveelt het nog meer aan? Healthline, Forbes en The Strategist kozen allemaal Garden of Life SPORT Grass Fed Whey.

Wat zeggen kopers? 91% van de meer dan 3.200 Amazon-recensenten beoordeelde dit product met 4 sterren of hoger.

Garden of Life SPORT Certified Grass Fed Whey is onze topkeuze omdat het NSF Certified for Sport en Informed Choice Certified is en 24 gram hoogwaardig wei-eiwit levert. Het is ook duurzaam geproduceerd – de wei is afkomstig van melk geproduceerd door grasgevoerde koeien op duurzame Ierse boerderijen. Volgens de Garden of Life-website produceert deze methode van zuivelproducten de helft van de gemiddelde wereldwijde ecologische voetafdruk. De referenties van het label van derden zorgen ervoor dat het poeder geen stoffen bevat die uit de sport zijn verbannen.

Eén portie levert 24 gram eiwit uit een combinatie van wei-eiwitisolaat en melkeiwit. Er is een overvloed aan onderzoek naar de voordelen van wei als eiwitbron voor spiereiwitsynthese. Bovendien biedt het melkeiwit gunstige immunoglobulinen – antilichamen die een immuunrespons in het lichaam produceren.

Garden of Life SPORT Certified Grass Fed Whey levert alle essentiële aminozuren, met 6 gram vertakte aminozuren (BCAA’s) en 4 gram glutamine, die beide helpen bij spierherstel en -herstel. Bovendien zijn de twee miljard kolonievormende eenheden (CFU’s) van het probioticum B.lactis BL-04 kan de gezondheid van het immuunsysteem ondersteunen.

Prijs op het moment van publicatie: $ 40 voor 20 porties

Eiwitbron: Biologisch wei-eiwitisolaat, biologisch melkeiwit | Veganistisch: Geen | Glutenvrij: Ja | Eiwit per portie: 24 gram

Beste smaak

Ora Zo Lean &So Clean Vanille Chai

Ora So Lean & Dus Schone Vanille Chai

Gelukkige Vitamine


Bekijk op Amazon
Bekijk op Ora.organic
Pros

 • Geweldige smaak

 • Bevat groenten

 • Veganistisch

Tegens

 • Niet getest door derden

Ora So Lean &So Clean Plant-Based Protein Powder bevat meer dan twintig plantaardige ingrediënten, waaronder erwteneiwit, rijsteiwit, cranberry, braam, bosbes, boerenkool, kurkuma en meer. Elke portie bevat 21 gram plantaardige eiwitten, evenals 33 procent van de dagelijkse waarde van ijzer, waar veganisten en vegetariërs moeite mee kunnen hebben om er genoeg van te krijgen. Naast vanille en chocolade zit het ook in vanille chai.

Bovenop de groenten die aan de ingrediëntenlijst zijn toegevoegd, bevat dit organische eiwitpoeder ook organische aardpeer-inuline, een prebioticum, en vijf spijsverteringsenzymen – amylase, neutrale protease, lactase, lipase en cellulase. Het onderzoek naar spijsverteringsenzymen is beperkt, maar ze kunnen alleen nuttig zijn als u er een neemt die specifiek is voor uw aandoening, zoals het nemen van lactase voor lactose-intolerantie.

Prijs op het moment van publicatie: $ 40 voor 20 porties

Eiwitbron: Biologisch erwteneiwit, biologisch rijsteiwit | Veganistisch: Ja | Glutenvrij: Ja | Eiwit per portie: 21 gram

Beste Niet-gearomatiseerd

NOW Foods Biologische Wei Eiwit Poeder

NOW Foods Biologische Wei Eiwit Poeder

Amazone


Bekijk op Amazon
Bekijk op IHerb
Bekijk op Luckyvitamin.com
Pros

 • Getest door derden

 • Geen toegevoegde suikers

 • Bevat BCAA’s

Tegens

 • Mogelijk niet geschikt voor mensen met lactose-intolerantie

NOW Certified Organic Whey Protein is een niet-gearomatiseerd wei-eiwit dat afkomstig is van biologische melk. De melk die wordt gebruikt om het poeder te maken, is vrij van synthetische groeihormonen (rBGH), antibiotica en pesticiden. “Wei-eiwit is zeer biologisch beschikbaar en gemakkelijk verteerbaar, waardoor het een ideale keuze is in het tijdsbestek na de training,” zegt Carroll. Wei-eiwit bevat ook alle BCAA’s en Carroll merkt op dat het een bijzonder goede bron is van het aminozuur leucine, dat een rol speelt bij het herstel na inspanning.

Er zijn verschillende soorten wei om op te letten op productverpakkingen. Weiconcentraat bestaat voor 25 tot 89 procent uit eiwitten en bevat wat lactose en vet. Ter vergelijking: wei-isolaat bestaat voor minstens 90 procent uit eiwitten, met minder lactose en vet.

“Het enige ingrediënt van dit poeder is biologisch wei-eiwitconcentraat (geconcentreerd uit biologische melk), zonder smaakstoffen, zoetstoffen of extra toegevoegde ingrediënten, waardoor het een geweldig product is om in smoothies te mengen of toe te voegen aan gebakken goederen,” zegt Carroll. Asche merkt ook op dat het het NSF Certified for Sport-label bevat, wat betekent dat atleten die routinematig op drugs zijn getest, zich extra veilig kunnen voelen met dit product.

Prijs op het moment van publicatie: $ 27 voor 19 porties

Eiwitbron: Biologische wei-eiwit concentraat | Veganistisch: Geen | Glutenvrij: Geen | Eiwit per portie: 19 gram

Beste budget

Orgain Organic Protein Plant Based Protein Powder Romige Chocolade Fudge

Orgain Organic Protein Plant Based Protein Powder Romige Chocolade Fudge
Bekijk op Amazon
Bekijk op Orgain.com
Pros

 • Veganistisch

 • Glutenvrij

 • Compleet eiwit

Tegens

 • Niet getest door derden

Orgain Organic Protein Plant Based Protein Powder is een geweldige keuze voor degenen die geen zuivel kunnen hebben. “Ik geef de voorkeur aan plantaardige eiwitmengsels, zoals deze gemaakt van erwten, bruine rijst en chiazaden, omdat je de neiging hebt om een betere verscheidenheid aan aminozuren te krijgen in vergelijking met één plantaardig eiwitingrediënt alleen,” zegt Carroll. Aminozuren zijn wat eiwitten vormen, en sommige aminozuren zijn beperkt in bepaalde plantaardige eiwitten. Lysine is bijvoorbeeld in zeer kleine hoeveelheden aanwezig in granen en methionine en cysteïne zijn laag in peulvruchten. Daarom beveelt Carroll plantaardige eiwitten aan die afkomstig zijn van verschillende voedselbronnen.

Dit biologische plantaardige eiwitpoeder bevat 21 gram veganistisch eiwit, geen toegevoegde suiker en geen kunstmatige zoetstoffen. De gearomatiseerde variëteit is gezoet met stevia en erythritol, maar je kunt ook een gewone ongezoete smaak selecteren als je dat liever hebt.

Prijs op het moment van publicatie: $ 26 voor 20 porties

Eiwitbron: Biologisch erwteneiwit, biologisch bruine rijsteiwit, biologisch chiazaad | Veganistisch: Ja | Glutenvrij: Ja | Eiwit per portie: 21 gram

Beste plantaardige

Garden of Life SPORT Biologische Plantaardige Proteïne Vanille

Garden of Life SPORT Biologische Plantaardige Proteïne Vanille

Walmart


Bekijk op Amazon
Bekijk op IHerb
Bekijk op Vitacost
Pros

 • Getest door derden

 • Bevat BCAA’s

 • Veganistisch

Tegens

 • Textuur is niet erg glad

Garden of Life SPORT Organic Plant-Based Protein is een veganistische versie van de beste algemene keuze. Nogmaals, het is NSF Certified for Sport en Informed-Choice for Sport Certified, zodat er geen verboden atletische stoffen in het poeder zitten. Gemaakt van een mix van biologisch erwteneiwit, biologische gekiemde marineboon, biologische gekiemde linzenboon, biologische gekiemde garbanzo-bonen en biologisch cranberry-eiwit, heeft één portie 30 gram eiwit.

Het bevat ook een organische herstelmix met meerdere antioxidantbronnen, zoals biologische zure kersen, biologische appels, biologische kurkuma, biologische gojibessen en biologische bosbessen. Antioxidanten helpen de ontsteking te voorkomen die gepaard gaat met lichaamsbeweging, wat kan helpen bij het herstel. Ten slotte bevat dit eiwitpoeder probiotica die de gezondheid van het immuunsysteem kunnen ondersteunen.

Prijs op het moment van publicatie: $ 40 voor 19 porties

Eiwitbron: Biologisch erwteneiwit, biologisch bruine rijsteiwit, biologisch chiazaad | Veganistisch: Ja | Glutenvrij: Ja | Eiwit per portie: 21 gram

Beste met Groenen

Vega Protein &Greens Plantaardig EiwitPoeder Chocolade

Vega Eiwit & Greens Plantaardige Eiwit Poeder Chocolade

Vega


Bekijk op Amazon
Bekijk op Walmart
Bekijk op Vitacost
Pros

 • Bevat groenten

 • Goed voor dieetbeperkingen

 • Bevat extra voedingsstoffen

Tegens

 • Niet getest door derden

Vega Protein &Greens Plant-Based Protein Powder is een eiwitpoeder met een grote verscheidenheid aan plantaardige ingrediënten. Het eiwit komt van biologische erwten, bruine rijst en een zaadje genaamd sacha inchi.

Het bevat ook meerdere groene groenten, waaronder biologisch alfalfapoeder, spinaziepoeder, broccolipoeder en biologisch boerenkoolpoeder. Al deze ingrediënten samen vormen 20 gram of plantaardig eiwit, 25 procent van de dagelijkse waarde (DV) van vitamine K en 25 procent DV van ijzer.

Vega Protein &Greens is gezoet met calorievrije stevia en heeft geen toegevoegde suikers. Sommige mensen geven de voorkeur aan producten gezoet met calorievrije zoetstoffen, en anderen merken op dat ze hun smaak niet lekker vinden. Anderen kunnen vinden dat deze zoetstoffen, die een intensere zoetheid hebben in vergelijking met suiker, hun voorkeur voor zeer zoete dingen verhogen en uiteindelijk misschien niet gunstig zijn.

Prijs op het moment van publicatie: $ 30 voor 19 porties

Eiwitbron: Biologisch erwteneiwit, biologisch bruine rijst eiwit, biologisch sacha inchi poeder | Veganistisch: Ja | Glutenvrij: Ja | Eiwit per portie: 20 gram

Beste smaak

Kos Organic Plant Protein Chocolade Pindakaas

Kos Organic Plant Protein Chocolade Pindakaas

Amazone


Bekijk op Amazon
Bekijk op Walmart
Bekijk op IHerb
Pros

 • Bevat groenten en vijf plantaardige eiwitten

 • Goede bron van vitaminen en mineralen

 • Veganistisch

Tegens

 • Niet getest door derden

Kos Organic Plant Protein Chocolate Peanut Butter is een eenvoudige maar bevredigende smaakcombinatie. Het is gemaakt met Peruaanse cacao, Himalayazout, biologische kokosmelk, een scheutje stevia en monniksfruit, evenals een mix van vijf eiwitten, waaronder erwten, lijnzaad, quinoa, pompoenpitten en chiazaden; hierdoor ontstaat een eiwitpoeder dat 20 gram compleet eiwit per portie bevat. De ingrediënten bevatten ook een fruit- en groentemix met appel, wortel, sinaasappel, cranberry, champignon en tomaat.

Bovendien heeft het poeder een vitamine- en mineralenmengsel dat een indrukwekkend voedingsprofiel creëert. Een portie Kos Organic Plant Protein heeft 30 procent DV van ijzer, 45 procent DV van vitamine E, 35 procent DV-mangaan, 45 procent DV-vitamine B12, 20 procent DV-zink, 90 procent DV-koper, 60 procent DV-chroom en 70 procent DV-molybdeen. Het bevat ook een gepatenteerd spijsverteringsenzym genaamd DigeSEB, maar er is weinig tot geen onderzoek naar deze exacte mix van enzymen. Daarom is het onmogelijk om te zeggen of het al dan niet enige waarde toevoegt aan het eiwitpoeder.

Prijs op het moment van publicatie: $ 30 voor 14 porties

Eiwitbron: Biologisch erwteneiwit, biologisch lijnzaad, biologische quinoa, biologische pompoenpitten, biologisch chiazaad | Veganistisch: Ja | Glutenvrij: Ja | Eiwit per portie: 20 gram

Zijn organische eiwitpoeders gunstig?

We raden aan om te proberen aan uw dagelijkse eiwitbehoeften te voldoen door middel van voedingsmiddelen zoals kip, vis, vlees, zuivel, soja, bonen, peulvruchten, noten en zaden. De gemiddelde persoon heeft 0,8 gram eiwit per kilogram lichaamsgewicht (0,36 gram per pond) per dag nodig. Met een goed uitgebalanceerd dieet consumeren de meeste mensen veel eiwitten en hebben ze geen eiwitpoeders nodig. Het splitsen van eiwitinname tussen maaltijden en snacks is een gemakkelijke aanpak om voldoende eiwitten in te nemen.

Dat gezegd hebbende, eiwitpoeder in het algemeen kan gunstig zijn voor de volgende mensen, en als het consumeren van biologisch voedsel belangrijk voor u is, wilt u misschien specifiek een biologisch eiwitpoeder kiezen:

 • Atleten of zeer actieve personen: Volgens Chrissy Carroll, MPH, RD, LDN, ACSM-cPT, USAT Level I Triathlon Coach en RRCA Certified Running Coach kunnen eiwitpoeders nuttig zijn voor actieve personen, vooral in het tijdsbestek na de training. “Eiwitten spelen een rol bij spierherstel en herstel, en mensen die intensieve trainingen of tweedaagse trainingen ondergaan, kunnen baat hebben bij het eten van iets met eiwitten (en koolhydraten) na hun zweetsessie,” zegt Carroll.
 • Mensen met dieetbeperkingen, zoals veganisten of vegetariërs: “[Protein powders] kan absoluut gunstig zijn voor mensen die moeite hebben om dagelijks aan de eiwitbehoeften te voldoen via voedselbronnen alleen,” zegt Asche. Degenen op een plantaardig dieet met beperkte eiwitopties kunnen eiwitpoeders een snelle en handige manier vinden om eiwitten in te nemen.
 • Degenen die om gezondheidsredenen proberen af te vallen: Carroll merkt op dat een hogere eiwitinname gunstig kan zijn voor mensen die proberen af te vallen. “Als een persoon worstelt om een hogere eiwitinname te bereiken door alleen voedsel, kunnen eiwitpoeders een goede aanvullende strategie zijn naast een uitgebalanceerd dieet,” zegt Carroll. Echter, die wiDe nierproblemen moeten een zeer eiwitrijk dieet vermijden en bespreken met een geregistreerde diëtist voordat u een eiwitpoeder toevoegt. Dat gezegd hebbende, focussen op gewichtsverlies werkt misschien niet op de lange termijn, en veel van onze diëtisten raden aan zich te concentreren op het veranderen van gezondheidsgedrag in plaats van zich te fixeren op het nummer op de schaal.

Die mogelijk niet profiteren van biologische eiwitpoeders

Organische eiwitpoeders zijn niet nodig voor degenen die comfortabel zijn met het gebruik van standaard eiwitpoeder. Eiwitpoeders in het algemeen zijn niet gunstig voor de volgende mensen:

 • Degenen die al aan hun eiwitbehoeften voldoen of deze overschrijden. “Veel volwassenen (inclusief casual sportschoolbezoekers) krijgen voldoende eiwitten in hun dieet, en het toevoegen van extra eiwitten via een poeder kan duur en onnodig zijn,” zegt Carroll. “Wanneer mensen beginnen te vertrouwen op eiwitshakes voor maaltijden in plaats van hele voedingsmiddelen, kunnen ze belangrijke voedingsstoffen en fytochemicaliën missen,” voegt ze eraan toe.
 • Jonge atleten. “Hoewel niet per se slecht, Ik raad ze persoonlijk ook niet aan bij jeugdsporters”, zegt Asche. Ze moedigt jongere atleten aan om hun voedingsstoffen via hele voedselbronnen te krijgen in plaats van te vertrouwen op supplementen.

Hoe we supplementen selecteren

Ons team werkt hard om transparant te zijn over waarom we bepaalde supplementen aanbevelen; u kunt hier meer lezen over onze voedingssupplementmethodologie.

We ondersteunen supplementen die evidence-based zijn en geworteld in de wetenschap. We waarderen bepaalde productkenmerken die we geassocieerd vinden met producten van de hoogste kwaliteit.

Het is belangrijk op te merken dat de FDA voedingssupplementen niet beoordeelt op veiligheid en effectiviteit voordat ze op de markt komen. Ons team van experts heeft een gedetailleerde, wetenschappelijk onderbouwde methodologie ontwikkeld om de supplementen te kiezen die we aanbevelen.

Waar te letten op in een organisch eiwitpoeder

Testen door derden

Supplementen die door derden zijn getest, worden naar een laboratorium gestuurd waar ze worden getest om ervoor te zorgen dat ze bevatten wat ze zeggen dat ze bevatten en niet zijn verontreinigd met specifieke risicovolle, veel voorkomende verontreinigingen. Het is echter belangrijk op te merken:

 1. Testen door derden test niet om te zien of een product effectief of veilig is voor iedereen, en het zorgt er niet voor dat het supplement niet zal interageren met andere supplementen of medicijnen.
 2. Niet alle tests van derden zijn gelijk gemaakt. Het is niet ongebruikelijk dat supplementbedrijven laboratoria betalen voor certificaten na het uitvoeren van minimale tot geen tests.
 3. De certificeringen van derden die we kunnen vertrouwen zijn: ConsumerLab.com, NSF en USP. Deze certificeringen zijn echter moeilijk te verkrijgen en / of duur voor fabrikanten, dus veel bedrijven kiezen ervoor om hun producten niet te laten testen door een van deze drie organisaties.
 4. Soms zijn producten die door deze drie bedrijven zijn getest duurder om te proberen de kosten die ze betalen voor certificering te compenseren.
 5. Alleen omdat een supplement niet wordt getest door een van deze drie bedrijven, betekent niet dat het een slecht product is. We raden aan om wat onderzoek te doen naar de reputatie van de fabrikant en de fabrikant en hun testlaboratorium te bellen om hun protocollen te bepalen en te beslissen of u zich op uw gemak voelt bij het consumeren van het supplement.

Veel mensen maken zich zorgen over eiwitpoeder en verontreiniging met zware metalen, maar dit is alleen een risico als de niveaus van zware metalen bepaalde niveaus overschrijden. In feite hebben tonnen voedingsmiddelen een aantal niveaus van zware metalen, vooral die in de bodem worden gekweekt. Maar er is weinig risico voor de menselijke gezondheid van de zware metalen in eiwitpoeders, omdat de niveaus erg laag zijn. Daarom is testen door derden niet bijzonder belangrijk voor eiwitpoeders.

Formulier

Eiwitpoeders zijn er in poedervorm, die kunnen worden gemengd tot een vloeistof naar keuze. De meest populaire eiwitbronnen voor biologische eiwitpoeders zijn wei, soja en erwt. Veel nieuwe plantaardige eiwitbronnen worden geproduceerd uit noten, zaden, bonen en peulvruchten.

Ingrediënten &potentiële interacties

Het is essentieel om de ingrediëntenlijst en het voedingsfeitenpaneel van een supplement zorgvuldig te lezen om te weten welke ingrediënten en hoeveel van elk ingrediënt is opgenomen ten opzichte van de aanbevolen dagelijkse waarde van dat ingrediënt. Breng het supplementetiket naar een zorgverlener om de verschillende ingrediënten in het supplement en eventuele interacties tussen deze ingrediënten en andere supplementen en medicijnen die u gebruikt te bekijken.

Sommige organische eiwitpoeders bevatten andere ingrediënten, zoals vitamines, mineralen, probiotica, spijsverteringsenzymen en BCAA’s. Als u een additio gebruiktnal supplementen, neem contact op met uw arts om ervoor te zorgen dat u geen grote schadelijke dosis consumeert.

Wei-eiwit kan de absorptie van bepaalde geneesmiddelen, zoals Albenza, Fosamex en bepaalde antibiotica, verminderen. Als u deze medicijnen gebruikt, neem dan contact op met uw arts voordat u begint met een eiwitpoederregime.

Sommige mensen klagen over gas of een opgeblazen gevoel na het consumeren van een eiwitpoeder. Als je lactose-intolerant bent of een melkallergie hebt, vermijd dan wei-eiwit en kies voor plantaardige eiwitpoeders.

Organische Eiwit Poeder Dosering

De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH) voor eiwitten is 0,8 gram per kilogram (0,36 gram per pond) lichaamsgewicht per dag. Onderzoek wijst echter uit dat atleten die intensieve training volgen, baat kunnen hebben bij het innemen van 1,2 tot 2,0 gram eiwit per kilogram (0,45 tot 0,9 gram per pond) lichaamsgewicht per dag om spiermassa te behouden.

Hoewel elke atleet anders is, worden hogere innames over het algemeen aanbevolen voor kortere perioden van intensieve training. Uit een recent onderzoek bleek dat de meeste atleten baat hebben bij een eiwitinname van ongeveer 1,6 gram per kilogram (0,72 gram per pond) per dag.

Het is van het grootste belang om ervoor te zorgen dat u voldoende calorieën binnenkrijgt, met name koolhydraten, om goed te maken hoeveel energie u gebruikt. Als een atleet meer calorieën verbrandt dan hij verbruikt, zal zijn lichaam spiermassa gaan afbreken voor gebruik als brandstof. Na verloop van tijd kan dit leiden tot spierafbraak, blessures, ziekte en trainingsproblemen.

De meeste eiwitpoeders bevatten minstens 20 gram eiwit per portie. Overweeg uw eigen eiwitbehoeften voordat u een eiwitpoeder kiest.

Hoeveel is te veel?

Er is geen vaste bovengrens voor eiwitinname. Sommige onderzoeken geven aan dat gezonde volwassenen maar liefst 2,0 tot 3,5 gram eiwit per kilogram lichaamsgewicht kunnen consumeren zonder negatieve bijwerkingen. Degenen die gedurende een lange periode overmatige hoeveelheden eiwit consumeren, kunnen echter spijsverterings-, nier- en vasculaire problemen ervaren.

Veelgestelde vragen


 • Hoe gebruik ik biologisch eiwitpoeder?

  Carroll stelt voor om organisch eiwitpoeder toe te voegen aan smoothies of gebakken goederen. Het mengt ook goed in havermout, overnight oats, chiazaadpudding, zelfgemaakte energiebeten en meer. Elk bedrijf geeft suggesties voor gebruik en recepten op zijn website.


 • Is biologisch eiwitpoeder beter dan niet-biologisch?

  Er is geen voedingsvoordeel aan het kiezen van biologisch eiwitpoeder boven niet-biologisch. De ingrediënten in een biologisch eiwitpoeder moeten biologisch gecertificeerd zijn. Volgens de USDA worden biologische voedingsmiddelen geteeld op grond die geen verboden stoffen bevat, zoals synthetische meststoffen en pesticiden, gedurende ten minste drie jaar voorafgaand aan de oogst. Bovendien mogen organische eiwitpoeders geen kunstmatige conserveermiddelen, kleuren of smaakstoffen bevatten.


 • Zal biologisch eiwitpoeder me helpen gewicht te verliezen?

  “Voor sommige mensen kunnen eiwitpoeders ook nuttig zijn tijdens inspanningen om af te vallen,” zegt Carroll. “Een recente review concludeerde dat een hogere eiwitinname gunstig kan zijn voor het behoud van spiermassa tijdens perioden van gewichtsverlies, vooral in combinatie met weerstandstraining.” Dat gezegd hebbende, gewichtsverlies vereist ook een goed uitgebalanceerd, gezond dieet, lichaamsbeweging en voldoende slaap. Het consumeren van eiwitpoeder is niet nodig voor gewichtsverlies, maar het kan gunstig zijn.

  Houd er rekening mee dat de meeste mensen die een dieet volgen om af te vallen, het gewicht dat ze in de loop van de tijd hebben verloren, terugkrijgen. Daarom kan het nuttig zijn om je focus te verleggen van gewicht naar gezondheid, in plaats daarvan te focussen op eten en sporten om je beter te voelen, sterker te worden, de slaap te verbeteren, stress te verminderen en je energieniveau te verhogen.


 • Helpt biologisch eiwitpoeder je spieren op te bouwen?

  Hoewel eiwitinname is gekoppeld aan spiereiwitsynthese, is organisch eiwitpoeder niet nodig om spieren op te bouwen. Een van de kritiekpunten op eiwitpoeder is dat het niet nodig is om een hoge dosering eiwit in één keer in te nemen.

  Onderzoek suggereert dat het innemen van 0,4 gram eiwit per kilogram (0,18 gram per pond) lichaamsgewicht bij elke maaltijd de spiergroei optimaal kan stimuleren. Voor een persoon van 150 pond komt dat overeen met 27 gram eiwit of de hoeveelheid eiwit in 4 gram kip (ongeveer de grootte van een kaartspel) of 9 gram tofu (2/3 van een blok) per maaltijd.

  Bovendien suggereert bewijs dat een dagelijkse totale inname van 1,6 gram eiwit per kilogram (0,72 gram per pond) lichaamsgewicht leidt tot spiergroei bij weerstandsgerichte atleten. Dit betekent dat zolang je een goede bron van eiwitten eet in drie of vier maaltijden per dag, er is meestal niet nodig om aan te vullen met eiwitpoeder.

  Als je moeite hebt om een goede bron van eiwitten binnen te krijgen bij een bepaalde maaltijd, kan die maaltijd een goed moment zijn om eiwitpoeder te gebruiken. Als de consumptie van eiwitpoeder binnen deze bereiken valt, kan het de spiergroei bevorderen.


 • Vervalt biologisch eiwitpoeder?

  Organische eiwitpoeders bevatten weinig vocht en zullen waarschijnlijk geen schadelijke bacteriën of micro-organismen bederven of laten groeien. Daarom hebben de meeste geen vervaldatum. In plaats daarvan kan een eiwitpoeder een “te gebruiken tot” -datum laten zien, die aangeeft hoe lang het product van acceptabele kwaliteit zal zijn. Een “sell by”-datum geeft aan hoe lang het product in de winkelschappen moet liggen.

 • Beste overall: Garden of Life SPORT Grass Fed Whey is onze eerste keuze omdat het NSF-gecertificeerd is voor sport en informed-choice voor sport gecertificeerd en bevat heilzaam wei-eiwit, vertakte aminozuren (BCAA’s) en een probioticum dat de immuungezondheid kan ondersteunen.
 • Beste plantaardig: Garden of Life SPORT Organic Plant-Based Protein is NSF-gecertificeerd voor sport en Informed-Choice for Sport Certified, en het is gemaakt van een mix van biologische erwten, bonen, linzen en biologisch cranberry-eiwit voor 30 gram plantaardig eiwit per portie.

Spreek altijd met een zorgverlener voordat u een supplement aan uw routine toevoegt om ervoor te zorgen dat het supplement geschikt is voor uw individuele behoeften en welke dosering u moet nemen.

Eiwitbron: Biologisch wei-eiwitisolaat, biologisch melkeiwit | Veganistisch: Geen | Glutenvrij: Ja | Eiwit per portie: 24 gram

Eiwitbron: Biologisch erwteneiwit, biologisch rijsteiwit | Veganistisch: Ja | Glutenvrij: Ja | Eiwit per portie: 21 gram

Eiwitbron: Biologische wei-eiwit concentraat | Veganistisch: Geen | Glutenvrij: Geen | Eiwit per portie: 19 gram

Eiwitbron: Biologisch erwteneiwit, biologisch bruine rijsteiwit, biologisch chiazaad | Veganistisch: Ja | Glutenvrij: Ja | Eiwit per portie: 21 gram

Eiwitbron: Biologisch erwteneiwit, biologisch bruine rijsteiwit, biologisch chiazaad | Veganistisch: Ja | Glutenvrij: Ja | Eiwit per portie: 21 gram

Eiwitbron: Biologisch erwteneiwit, biologisch bruine rijst eiwit, biologisch sacha inchi poeder | Veganistisch: Ja | Glutenvrij: Ja | Eiwit per portie: 20 gram

Eiwitbron: Biologisch erwteneiwit, biologisch lijnzaad, biologische quinoa, biologische pompoenpitten, biologisch chiazaad | Veganistisch: Ja | Glutenvrij: Ja | Eiwit per portie: 20 gram