De 11 beste Myofascial Release Tools van 2023

De 11 beste Myofascial Release Tools van 2023

We onderzoeken, testen, beoordelen en bevelen onafhankelijk de beste
Producten. Beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg beoordelen artikelen op medische nauwkeurigheid. Meer informatie over
ons proces. Als u iets koopt via onze links, kunnen we een commissie verdienen.

Beste Myofascial Release Tools

bodymindspirit Fit / Lecia Landis


Ben je vanochtend extra strak, stijf of pijnlijk wakker geworden? Je spieren en bindweefsel kunnen baat hebben bij een beetje TLC met myofasciale afgifte. Myofasciale afgifte is een fysiotherapietechniek die de gevoeligheid in de fascia aanpakt, het bindweefsel dat elke spier in uw lichaam omringt en ondersteunt. En met de juiste myofascial release producten, kunt u deze voordelen krijgen van het comfort van uw huis.

Beoordeeld & Goedgekeurd

Betaalbaar en toch effectief, de LuxFit Premium High-Density Foam Roller is onze beste keuze met hoge dichtheid. Voor degenen die op zoek zijn naar een optie met meerdere dichtheid, raden we aan om met de Trigger Point Performance GRID 1.0 Foam Roller bij Amazon te gaan.

Door specifieke triggerpoints aan te pakken binnen de fascia waar de pijn vandaan komt, kunt u helpen pijn te verminderen en spanning en benauwdheid te verlichten. Bij de aanschaf van een myofascial release tool is het belangrijk om rekening te houden met veelzijdigheid, intensiteit en gebruiksgemak. We hebben verschillende soorten myofasciale releasetools beoordeeld op functies zoals materiaal, ergonomie, prijs en meer.

Hier zijn de beste myofasciale release tools op de markt, van foam rollers tot massagepistolen en meer.

Onze topkeuzes

Beste foamroller met hoge dichtheid:

LuxFit Premium High-Density Foam Roller bij Amazon

Beste multi-density foam roller:

Trigger Point Performance GRID 1.0 Foam Roller bij Amazon

Beste vibrerende foamroller:

Hyperice Vyper 2 High-Intensity Vibrerende Foam Roller bij Best Buy

Beste Massage Stick:

The Stick Original bij Amazon

Beste Trigger Point Wand:

Thera Cane Massager bij Amazon

Beste TENS-eenheid:

TechCare Pro TENS Portable Massager bij Walmart

Beste massagebal:

4KOR Fitness Ultimate Massage Ball Set bij Amazon

Beste voor voeten:

TheraFlow Foot Massage Roller bij Amazon

Beste cryotherapietool:

Recoup Fitness Cryosphere Cold Massage Roller bij Recoupfitness.com

Beste spierroller:

URBNFit URBNFit Muscle Roller bij Amazon

In dit artikel

 • Onze keuzes
 • Waar moet je op letten?
 • FAQ
 • Waarom Trust bodymindspirit Fit

Beste schuimroller met hoge dichtheid

LuxFit Premium schuimroller met hoge dichtheid

4.8


Foam Roller, LuxFit Premium Foam Roller met hoge dichtheid

Amazone


Bekijk op Amazon

Onze topkeuze, deze klassieke actieve hersteltool, bestrijkt veel terrein tegen een betaalbare prijs. Een foamroller met hoge dichtheid geeft u de mogelijkheid om zoveel druk uit te oefenen als u nodig hebt zonder afbreuk te doen aan de vorm, zelfs na intensief gebruik. Geweldig voor het masseren van de belangrijkste spiergroepen in je benen en rug, deze gladde roller maakt gebruik van gegoten polypropyleenschuimtechnologie en is waterafstotend.

Het is veilig om de roller vaak voor en na de training te gebruiken om overtollige spierspanning en beklemming te verlichten. De foamroller wordt ook gemaakt in de Verenigde Staten en wordt gedekt door een volledige garantie van een jaar.

Prijs op het moment van publicatie: $ 14 voor 6×12 Inch (Pack van 1)

Beste schuimroller met meerdere dichtheid

Trigger Point Performance GRID 1.0 schuimroller

5


Trigger Point Performance GRID 1.0 schuimroller

Amazone


Bekijk op Amazon
Bekijk op Zappos
Bekijk op Dick’s

Als je een foamroller wilt met iets meer veelzijdigheid, overweeg dan dit multi-density ontwerp van Trigger Point Performance. Het gevarieerde oppervlak van deze EVA foam roller maakt gebruik van unieke technologie om je spieren een meer gerichte massage-ervaring te geven. Het resultaat? Blijvende verlichting van pijntjes en kwalen na de training. Regelmatige sessies met een multi-density foam roller kunnen je spieren ook beter voorbereiden om blessures te voorkomen.

Gemaakt with hoogwaardige materialen, deze foam roller is gebouwd om lang mee te gaan en zijn vorm te behouden gedurende zijn levensduur. Het wordt ook geleverd met een garantie van een jaar.

Prijs op het moment van publicatie: $37

Wat experts zeggen

“Myofasciale afgifte kan mensen helpen hun fitnessdoelen te bereiken door weefselbeperkingen te verminderen die beweging beperken, zodat meer mobiliteit kan worden bereikt tijdens het sporten of trainen en het kan helpen pijn na de training te verminderen. Begin langzaam en breng het lichaamsdeel dat wordt behandeld in een positie van ontspanning. Oefen hooguit voldoende druk uit voor licht ongemak en kijk hoe je je voelt. Je kunt min of meer doen als je eenmaal ziet hoe je reageert.”
—Erin DiGangi, PT, fysiotherapeut in La Grange Park, IL

Beste vibrerende foamroller

Hyperice Vyper 2 Hoge intensiteit vibrerende foamroller

trillende roller

Hyperice


Bekijk op Best Buy
Bekijk op Fleetfeet.com
Zicht op Nordstrom

Klaar om je foam rolling sessies naar een hoger niveau te tillen? Dit apparaat combineert de krachtige therapeutische effecten van een massagepistool met de altijd effectieve foamroller. Met drie verschillende vibratie-instellingen maakt de foamroller op maat gemaakte myofasciale afgifte mogelijk, precies zoals je nodig hebt in de grotere spiergroepen in je lichaam, waardoor de hoeveelheid pijn die je ervaart wordt verminderd en zowel je flexibiliteit als de bloedsomloop wordt verbeterd.

Het compacte, draadloze ontwerp en de batterijduur van twee uur maken het gemakkelijk om vrijwel overal te gebruiken. Het beschikt ook over zowel gladde als gegroefde secties, waardoor u een alles-in-één schuimrolervaring krijgt.

Prijs op het moment van publicatie: $200

Beste Massage Stick

De Stick Original

De Stick Original

Met dank aan Amazon


Bekijk op Amazon
Bekijk op Dick’s

Een cultfavoriet van duursporters over de hele wereld, The Stick Original is een uitstekende myofasciale releasetool die het waard is om aan je verzameling toe te voegen. Het beschikt over 15 roterende spindels die onafhankelijk van elkaar op de flexibele middelste stang rollen over het spiergebied waarop u zich richt. Met dit ontwerp kunt u het hele gebied comfortabel bereiken en pijnlijke triggerpoints effectief loslaten.

De stick helpt spieren voor te bereiden op fysieke activiteit en verbetert het spierherstel na het sporten. Om nog maar te zwijgen, het is ongelooflijk licht en gemakkelijk te gebruiken, waar je ook bent. Leuk weetje: The Stick Original heeft zeven prijzen gewonnen voor hoe goed het spierpijn en triggerpoints behandelt.

Prijs op het moment van publicatie: $ 42 voor origineel

Beste Trigger Point Wand

Thera Cane Massager

Thera Cane Massager
Bekijk op Amazon
Bekijk op Relaxtheback.com

Als u op zoek bent naar een tool die zich specifiek richt op het verlichten van triggerpointpijn in plaats van het masseren van grotere spieren, overweeg dan de Thera Cane. Ergonomisch ontworpen met zes behandelingsballen over de lengte van de stok, kunt u elk punt op uw rug en onder uw schouderbladen gemakkelijk bereiken.

Bovendien heb je de volledige controle over de hoeveelheid druk die je gebruikt, dus de myofasciale afgifte kan zo zacht of zo diep zijn als je nodig hebt. U kunt de Thera Cane Massager zowel vanuit zittende als staande posities gebruiken. Mensen met een beperkt bewegingsbereik in hun armen waarderen vooral het bereik dat het biedt.

Prijs op het moment van publicatie: $ 50 voor Blue

Beste TENS-eenheid

TechCare Pro TENS draagbare stimulator

TechCare Pro TENS draagbare stimulator

Amazone


Bekijk op Walmart

Transcutane elektrische zenuwstimulatie (TENS) is een pijnverlichtingsmethode die een milde elektrische stroom stuurt naar aangesloten elektrodepads die direct op de huid plakken boven de spier die u probeert te kalmeren. De elektrische stroom geeft je lichaam de opdracht om natuurlijke pijnstillers vrij te maken, endorfines genaamd, die pijnsignalen in de hersenen stoppen. Bij gebruik van TENS moet de intensiteit sterk zijn, maar het moet altijd comfortabel zijn. Tens wordt wereldwijd gebruikt door artsen en fysiotherapeuten en kan helpen bij pijnverlichting, blessureherstel en aanhoudende knopen.

Deze TENS unite van TechCare is een uitstekende optie voor thuisgebruik. Het beschikt over 24 verschillende massagemodi met 20 niveaus van instelbare intensiteitssterkte, zodat u de therapie die u aan uw spieren in nood geeft, kunt aanpassen. Met twee elektrodepads kunt u tegelijkertijd een groter gebied bedekken en de oplaadbare batterij gaat tot 20 uur mee tussen oplaadbeurten.

Prijs op het moment van publicatie: $31

Beste massagebal

4KOR Fitness Ultieme Massage Ball set

4KOR Fitness Ultieme Massage Ball set

Met dank aan Amazon


Bekijk op Amazon
Bekijk op 4korfitness.com

Soms is het het gemakkelijkst om triggerpoints te bereiken met een bal, en deze driedelige set van 4KOR geeft je alle opties die je nodig hebt voor optimaal herstel van pijnlijke spieren. Het bevat twee maten van de 4KOR FIREBALL, met een gripvast TPR-loopvlak en een uniek groefpatroon voor effectieve deep tissue-therapie.

Het bevat ook een lacrosse-bal, een populaire keuze van fysiotherapeuten die zich richten op alles, van moeilijk bereikbare gebieden op de rug tot handen die carpale tunnelverlichting nodig hebben. Wanneer je met een foamroller of een massagestokje geen toegang lijkt te hebben tot het pijnlijke triggerpoint, grijp dan naar een massagebal.

Prijs op het moment van publicatie: $ 43 voor 4,75 “en 3,2” Fireball Set en Lacrosse Ball

Beste voor voeten

TheraFlow Voetmassage Roller

theraflow-voet-massage-roller

Amazone


Bekijk op Amazon
Bekijk op Walmart

Als je worstelt met plantaire fasciitis, probeer dan deze voetmassager van TheraFlow eens. Het maakt gebruik van twee onafhankelijke rollers, zodat je beide voeten tegelijkertijd kunt masseren, en de unieke noppen en ribbels zijn speciaal ontworpen om het zachte weefsel in je voeten te helpen kneden, stimuleren en ontspannen.

Het is vooral effectief in het verlichten van spanning die je voelt in je bogen en richting je hielen. De stimulator is ook licht van gewicht, waardoor het gemakkelijk te verplaatsen is door uw hele huis, afhankelijk van waar u het wilt gebruiken, en het past gemakkelijk in een rugzak voor wanneer u het onderweg wilt meenemen.

Prijs op het moment van publicatie: $12

Beste cryotherapietool

Recoup Fitness Cryosphere Koude Massage Roller

Recoup Fitness Cryosphere Koude Massage Roller

Met dank aan Amazon


Bekijk op Recoupfitness.com

Bijzonder pijnlijke spieren en triggerpoints kunnen baat hebben bij cryotherapie, het gebruik van koude temperaturen om ontstekingen te verminderen en de gevoeligheid van het gebied te minimaliseren. Dus waarom zou je ijs niet combineren met myofasciale afgifte? De Cryosphere is bevroren en klaar voor gebruik in slechts twee uur, en blijft tot zes uur ijskoud.

De vrij rollende bal in het midden van het apparaat maakt het gemakkelijk om triggerpoint myofascial release te gebruiken op elk deel van uw lichaam dat verlichting nodig heeft. Koude massagetherapie helpt de bloedcirculatie en lymfedrainage te stimuleren. Bovendien maakt de grip op de handheld-component het gemakkelijk om de controle over het apparaat te behouden terwijl u uw nek, schouders, benen en meer masseert.

Prijs op het moment van publicatie: $50

Beste spierroller

URBNFit Spierroller

URBNFit Spierroller

Met dank aan Amazon


Bekijk op Amazon

Wanneer u geen verlichting vindt van een standaard foamroller, is het misschien tijd om u te wenden tot een massagetool die druk en spanning op een diepere manier kan verlichten. Als je het geld niet wilt uitgeven aan een duur massagepistool, verdient deze spierroller een plek in je herstelroutine.

Het slanke ontwerp onderscheidt dit lichtgewicht gereedschap: ingeklemd tussen de ergonomische, antislipgrepen bevinden zich drie triggerpointroosters die rond de asachtige stang draaien. De rollers zijn gemaakt van kunststof maar hebben een bijna rubberachtig gevoel, dus ze zijn niet te stevig of zacht.

Prijs op het moment van publicatie: $ 16 voor Wide in Teal

Wat onze redacteuren zeggen

“Hoewel ik van traditionele foamrollers houd voor algemeen herstel, helpt deze spierroller me om mijn spieren dieper te richten. Ik gebruik het vooral op mijn kuiten en hamstrings. Met de handgrepen kan ik de hoeveelheid druk regelen die ik met de rollen uitoefen. Ik heb het vooral nuttig gevonden om af en toe charley-paardenkrampen te verlichten.”
—Ashleigh Morley, commercieel hoofdredacteur

Eindoordeel

Aan het einde van de dag is de beste myofasciale releasetool degene die het beste voelt voor je lichaam. Maar als we drie tools uit deze lijst zouden moeten kiezen om onze ultieme myofasciale releasekit te maken, zouden we kiezen voor The Stick Original, de 4KOR Fitness Ultimate Massage Balls Set en de Recoup Fitness Cryosphere Cold Massage Roller. Elk vult zijn eigen unieke stukje van het triggerpoint en de spierreliëfdruk, en elk is geruststellendnable geprijsd voor de voordelen die ze bieden.

Waar u op moet letten in een Myofascial Release Tool

Veelzijdigheid

Omdat je zowel spierweefsel als bindweefsel in je hele lichaam hebt, is het belangrijk om jezelf uit te rusten met een set hulpmiddelen die strakheid, stijfheid en pijn in elk gebied veilig en effectief kunnen aanpakken. Foamrollers zijn bijvoorbeeld een goed startpunt, maar ze kunnen niet alles.

Intensiteit

In uw toolkit voor myofasciale afgifte wilt u de mogelijkheid hebben om de intensiteit te variëren op basis van het gebied van het lichaam waaraan u werkt en uw bestaande tolerantieniveaus voor myofasciale afgiftetherapieën. Het is een goed idee om milde, mid-level en agressievere opties te hebben om uit te kiezen, zodat je altijd hebt wat je nodig hebt, precies wanneer je het nodig hebt.

Gebruiksgemak

Omdat u deze tools waarschijnlijk alleen zult gebruiken, is het belangrijk dat u zich comfortabel en zelfverzekerd voelt om ze correct te bedienen. Als iemand zich belastend voelt om vast te houden of te gebruiken, is dit waarschijnlijk niet het juiste hulpmiddel voor jou. U wilt het gevoel hebben dat u de controle hebt over de tool tijdens een myofasciale releasesessie, zodat u uw problematische triggerpoints met succes en veilig kunt aanpakken.

Veelgestelde vragen


 • Waarom is myofasciale afgifte belangrijk?

  Myofasciale afgifte kan tijdelijk het bewegingsbereik van de gewrichten en de prestaties vóór en na de training verhogen, terwijl spierpijn na de training wordt verminderd. Veel mensen gebruiken myofasciale afgifte om strakheid in hun weefsels te verlichten, spanning los te laten en ontspanning te verbeteren.


 • Is myofasciale afgifte veilig?

  Hoewel er geen veiligheidsrichtlijnen zijn voorgesteld voor myofasciale afgifte, het wordt voor de meeste mensen als veilig beschouwd. Het is echter verstandig om medische screening en goedkeuring te verkrijgen voordat u myofasciale release uitvoert, vooral als u een medische aandoening, verwonding of pijn heeft. Vermijd schuimrollen als u congestief hart-, nier- of ander orgaanfalen heeft; een bloedingsstoornis; of een besmettelijke huidaandoening.


 • Wat zijn de voordelen van myofasciale afgifte?

  Myofasciale afgifte kan helpen om het bewegingsbereik van de gewrichten tijdelijk te vergroten, waardoor de trainingsprestaties mogelijk worden verbeterd. Het kan ook helpen bij het verlichten van spanning en helpen bij herstel na de training. Veel mensen vinden myofasciale release ontspannend nadat de sessie is voltooid.


 • Hoe voorkom je letsel met myofasciale afgifte?

  Myofasciale afgifte kan sportgerelateerde blessures helpen voorkomen door neuromusculaire vermoeidheid te voorkomen. Meer onderzoek is nodig om te bepalen of myofasciale afgifte blessures kan voorkomen. Het is verstandig om andere opwarmactiviteiten uit te voeren voor uw training en niet alleen te vertrouwen op myofasciale afgifte voor blessurepreventie.


 • Wat zijn de juiste technieken voor myofasciale afgifte?

  De juiste technieken voor myofasciale afgifte zijn afhankelijk van de tool die u gebruikt. Voer myofasciale release uit voordat je een dynamische of statische stretchoefening doet of als onderdeel van je cool-down routine. Gebruik het gereedschap op strakke en gespannen weefsels of weefsels waarop u zich tijdens uw training hebt gericht. Oefen langzaam druk uit op het gewenste gebied totdat u de meest gevoelige plek vindt. Houd vast terwijl je diep ademhaalt en ontspant totdat je een vermindering van spanning of pijn voelt, ongeveer 30 tot 90 seconden. Laat los en ga naar het volgende gebied.

Waarom Trust bodymindspirit Fit

Als voormalig personal trainer, doorgewinterde gezondheidsschrijver en fervent sporter, begrijpt Alena Hall hoe belangrijk het is om de juiste trainingshulpmiddelen en accessoires voor u te kiezen. Ze onderzoekt altijd de nieuwste en beste wellnesstools, machines en gadgets, maar wat nog belangrijker is, Alena houdt zorgvuldig rekening met de kwaliteit en verschillende functies die deze fitnessproducten de moeite waard maken om te investeren.

Betaalbaar en toch effectief, de LuxFit Premium High-Density Foam Roller is onze beste keuze met hoge dichtheid. Voor degenen die op zoek zijn naar een optie met meerdere dichtheid, raden we aan om met de Trigger Point Performance GRID 1.0 Foam Roller bij Amazon te gaan.

“Myofasciale afgifte kan mensen helpen hun fitnessdoelen te bereiken door weefselbeperkingen te verminderen die beweging beperken, zodat meer mobiliteit kan worden bereikt tijdens het sporten of trainen en het kan helpen pijn na de training te verminderen. Begin langzaam en breng het lichaamsdeel dat wordt behandeld in een positie van ontspanning. Oefen hooguit voldoende druk uit voor licht ongemak en kijk hoe je je voelt. Je kunt min of meer doen als je eenmaal ziet hoe je reageert.”
—Erin DiGangi, PT, fysiotherapeut in La Grange Park, IL

“Hoewel ik van traditionele foamrollers houd voor algemeen herstel, helpt deze spierroller me om mijn spieren dieper te richten. Ik gebruik het vooral op mijn kuiten en hamstrings. De handgrepen laten me regel de hoeveelheid druk die ik uitoefen met de rollen. Ik heb het vooral nuttig gevonden om af en toe charley-paardenkrampen te verlichten.”
—Ashleigh Morley, commercieel hoofdredacteur

Aan het einde van de dag is de beste myofasciale releasetool degene die het beste voelt voor je lichaam. Maar als we drie tools uit deze lijst zouden moeten kiezen om onze ultieme myofasciale releasekit te maken, zouden we kiezen voor The Stick Original, de 4KOR Fitness Ultimate Massage Balls Set en de Recoup Fitness Cryosphere Cold Massage Roller. Elk vult zijn eigen unieke stukje van het triggerpoint en de spierverlichtingspuzzel, en elk is redelijk geprijsd voor de voordelen die ze bieden.