De 10 beste Ab-machines van 2023 voor thuisgebruik

De 10 beste Ab-machines van 2023 voor thuisgebruik

We onderzoeken, testen, beoordelen en bevelen onafhankelijk de beste
producten— meer informatie over
ons proces. Als u iets koopt via onze links, kunnen we een commissie verdienen.

Beste Ab Machines

bodymindspirit Fit / Nick Kova


Een sterke kern kan u helpen de juiste trainingsvorm te behouden, waardoor u blessures kunt voorkomen en langer actief kunt blijven naarmate u ouder wordt. Ab-machines zijn geweldig omdat ze het richten op je buikspieren gemakkelijker maken.

Getest & Goedgekeurd

Vinsguir’s Ab Roller is compact genoeg om mee te nemen op de weg, terwijl hij nog steeds een buiktraining biedt die zwaar genoeg is voor elk fitnessniveau. De Ab Coaster MAX van Tristar Products is de perfecte aanvulling op elke thuisgymnastiek en werkt de hele kern.

Als het gaat om het kiezen van ab-machines, kies er dan een “waarmee je in meerdere bewegingsvlakken kunt trainen, niet alleen op en neer als crunches”, zegt Parker Oliver, CFSC, gecertificeerd functioneel krachtcoach en chief operating officer van BRX Performance.

We kochten 19 ab-machines om te evalueren in The bodymindspirit Testing Lab. In de loop van 16 uur voltooiden negen testers een verscheidenheid aan oefeningen met de producten en beoordeelden ze op een schaal van 1 (zou niet aanbevelen) tot 5 (sterk aanbevelen) op basis van verschillende kenmerken, waaronder unboxing, assemblage, gebruiksgemak, kwaliteit en comfort, draagbaarheid, veelzijdigheid en waarde.

Op basis van onze testen zijn dit de beste ab machines op de markt.

Onze topkeuzes

Beste Ab Roller:

Vinsguir Ab Roller bij Amazon

Beste Ab Coaster:

Tristar Products Ab Coaster MAX bij Amazon

Beste Sit-up Voetanker:

Aduro Sport Doorway Exercise Bar bij Amazon

Beste twee-set Ab Roller:

SKLZ Core Wheels bij Amazon

Beste kernschuifregelaars:

Synergee Core Sliders bij Amazon

Beste Bench:

XMark Fitness Adjustable Decline Ab Workout Bench bij Amazon

Beste Power Tower:

Bang Tong &Li Power Tower bij Amazon

Beste hangende Ab-riem:

Dmoose Ab Straps bij Amazon

Beste oefenbal:

Epitomie Fitness Active Balance Exercise Ball bij Amazon

Beste halve bal:

Sportneer Half Balance Ball bij Amazon

In dit artikel

 • Onze keuzes
 • Hoe we hebben getest
 • Waar moet je op letten?
 • FAQ
 • Waarom Trust bodymindspirit Fit

Beste Ab Roller

Vinsguir Ab Roller

4.8


Vinsguir Ab Roller

Amazone


Bekijk op Amazon
Bekijk op Vinsguir.com
Pros

 • Comfortabele handgrepen

 • Draagbaar

 • Rustig

Tegens

 • Niet geschikt voor beginners

 • Meegeleverde kniebeschermer is vrij dun

Betaalbare, efficiënte en stille ab rollers kunnen een handige en effectieve aanvulling zijn op een thuisgymnastiek. Met een compact ontwerp is de Vinsguir Ab Roller gemakkelijk op te bergen en mee te nemen buitenshuis of onderweg, daarom hebben we hem een 5 uit 5 gegeven voor draagbaarheid en een van de redenen waarom we hem hebben gekozen als een van de beste ab-machines op onze lijst. Het wordt geleverd met zeer duidelijke instructies en we vonden de installatie heel eenvoudig, zonder gereedschap.

Het doen van een ab-uitrol is zeker geen beginnersbeweging, dus hoewel de roller een heel eenvoudig apparaat is, wordt het aanbevolen voor gemiddelde of gevorderde sporters. Over het algemeen presteerde de roller goed in onze laboratoriumtests en was hij veilig en gemakkelijk te gebruiken. Onze tester merkte op dat de schuimgrepen naar haar handvorm waren gegoten en een comfortabeler alternatief waren voor harde plastic handgrepen. We vonden de meegeleverde kniemat echter vrij dun en dun, dus misschien wil je thuis een andere mat gebruiken voor een betere kniebescherming.

Over het algemeen maakt de budgetvriendelijke prijs van de roller het zeker een geweldige optie om te proberen als je wat variatie en uitdaging aan je buiktrainingen wilt toevoegen.

Prijs op het moment van publicatie: $30

Vinsguir Ab Roller Wiel

bodymindspirit Fit / Nick Kova


Wat onze testers zeggen

Dit is een effectief en betaalbaar hulpmiddel voor diegenen die hun ab-routine willen opvoeren. Ik zou dit aanraden aan vrienden met een gemiddeld tot gevorderd fitnessniveau.” -Dana Ingemann, bodymindspirit Fit product tester

Beste Ab Coaster

Tristar Producten Ab Coaster MAX

4.6


Ab-Achtbaan

Met dank aan Amazon


Bekijk op Amazon
Pros

 • Vrij eenvoudig te monteren

 • Gedempte handgrepen

 • Eenvoudig in gebruik

Tegens

 • Duur

 • Niet draagbaar

Als je ruimte hebt voor een fitnessapparaat, overweeg dan om te investeren in een ab coaster, zoals de Tristar Products Ab Coaster MAX. Omdat de machine afhankelijk is van een eenvoudige glijbeweging, is hij ongelooflijk eenvoudig te gebruiken, waardoor hij een perfecte score van 5 uit 5 krijgt voor gebruiksgemak.

Om de machine te gebruiken, ga je gewoon staan of knielen op de ingebouwde, gedempte voet-en-knieplaat en, terwijl je het stuur vastpakt, betrek je je kern om je knieën te buigen en schuif je de voet-en-knieplaat omhoog naar je borst. Houd vervolgens je kern bezig terwijl je de voet-en-knieplaat op een langzame, gecontroleerde manier terug naar de startpositie schuift. We vonden deze oefening zeer effectief in het werken van zowel de bovenste als de onderste buikspieren zonder de nek of rug te belasten.

Om de oefening meer of minder uitdagend te maken, versnelt of vertraagt u gewoon de beweging. Je kunt zelfs je schuine kanten gebruiken om de voet-en-knieplaat te draaien om in plaats daarvan je zij-buikspieren uit te dagen.

De ab-machine ondersteunt tot 300 pond en onze testers vonden het erg stevig tijdens het gebruik ervan. Als een van de grotere machines op onze lijst was de ab coaster nog steeds vrij eenvoudig te monteren – onze tester kon hem in een half uur zelf in elkaar zetten – dus gaven we hem een 4,5 uit 5 voor ons assemblageattribuut.

Onze testers merkten ook op dat het gedempte stuur comfortabel was, waardoor goede grip mogelijk was, zelfs met natte handen. Hoewel deze machine zeer effectief is en zelfs leuk kan zijn voor mensen met gevestigde kernkracht, kan het voor sommige beginners te uitdagend zijn. Het neemt ook meer ruimte in beslag dan andere ab-fitnessapparatuur die we hebben getest. Maar we zouden het nog steeds aanbevelen aan iemand die speciale ruimte heeft voor een thuisgymnastiek.

Tristar AbCoaster MAX

bodymindspirit Fit / Nick Kova


Wat onze testers zeggen

“Ik heb echt genoten van het gebruik van deze machine. Ik vind het geweldig dat je extra gewichten op de stoel kunt toevoegen om de training nog uitdagender te maken!” —Maia Magill, bodymindspirit Fit producttester

Beste Sit-up Voetanker

Aduro Sport Deuropening Oefenbar

4.4


Aduro Sport Deuropening Oefenbar

Met dank aan Amazon


Bekijk op Amazon
Pros

 • Regelbaar

 • Compact

 • Goed voor beginners

Tegens

 • Geen trainingsgids inbegrepen

 • Niet erg veelzijdig

Een eenvoudige maar effectieve aanvulling op elke thuisgymnastiek, deze Aduro Sport Doorway Sit-up Exercise Bar stelt u in staat om uw buikspieren beter te isoleren tijdens sit-ups en crunches, terwijl u uw voeten stevig op hun plaats houdt.

Tijdens onze test vonden we het eenvoudig in te stellen en te gebruiken, waardoor het een 4,5 uit 5 kreeg voor zowel ons gebruiksgemak als onze montagekenmerken. Om te beginnen schuift u de stang eenvoudig onder een deur en spant u de klem aan om deze op zijn plaats te bevestigen. Schuif vervolgens je voeten eronder en gebruik het om je voeten te verankeren tijdens verschillende buikspieroefeningen.

Onze tester vond de ergonomische, met schuim bedekte enkelstang duurzaam en comfortabel, waardoor ze goede controle en tractie mogelijk maakte terwijl ze oefeningen uitvoerde. Hoewel onze tester onder de indruk was van hoeveel het verankerd houden van je voeten met deze tool de verbranding tijdens sit-ups en crunches verhoogde, ontdekte ze dat het niet erg nuttig was voor andere oefeningen, daarom gaven we het een 3 uit 5 voor veelzijdigheid.

In tegenstelling tot sommige van de andere producten die we hebben getest, werd het ook niet geleverd met een trainingsgids, wat vooral handig kan zijn voor beginners. Maar de enkelstang is compact en draagbaar, dus het is nog steeds een leuke optie voor kleine ruimtes – je kunt hem zelfs meenemen naar kantoor of op een roadtrip.

Prijs op het moment van publicatie: $30

Aduro Sport Deuropening Sit-Up Exercise Bar

bodymindspirit Fit / Nick Kova


Wat onze testers zeggen

“Als je iemand bent die moeite heeft om je voeten op de grond te houden tijdens buikspieroefeningen zoals sit-ups en crunches (zoals ik), zou het erg handig zijn om dit bij de hand te hebben.” –Rachel Nussbaum, bodymindspirit Fit producttester

Beste ab roller met twee sets

SKLZ Kern wielen

4.5


SKLZ Kern wielen

Amazone


Bekijk op Amazon
Wedijverenw Op Dick’s
Bekijk op Academy.com
Pros

 • Draagbaar

 • Veelzijdiger dan een enkele ab roller

 • Wordt geleverd met trainingsgids

Tegens

 • Niet geschikt voor beginners

 • Geen kniemat inbegrepen

Voor gevorderde en gevorderde sporters die hun core workouts naar een hoger niveau willen tillen, kunnen de SKLZ Core Wheels je helpen meer uit je planken, push-ups en andere oefeningen te halen. We waren onder de indruk van hoe gemakkelijk het was om ermee aan de slag te gaan, zonder montage. De wielen zijn ook erg licht van gewicht en konden gemakkelijk in een sporttas worden gedragen, wat ze een perfecte score van 5 uit 5 voor draagbaarheid opleverde.

De wielen kunnen worden gebruikt om variaties van ab-rollouts uit te voeren, evenals traditionele kernoefeningen, waardoor u de mogelijkheid hebt om kernspieren tegelijkertijd vanuit verschillende hoeken te versterken. Omdat deze set twee ab-rollen bevat in plaats van één, vonden we hem veelzijdiger dan de Vinsguir Ab Roller, dus gaven we hem een bijna perfecte score van 4,5 uit 5 voor veelzijdigheid.

De set wordt geleverd met een trainingsgids, zodat u kunt kiezen uit een verscheidenheid aan oefeningen en degene kunt vinden die het beste bij u passen. Onze tester merkte op dat de wielen soepel gleden en dat de ergonomische schuimgrepen comfortabel en gemakkelijk te gebruiken waren. Als u op zoek bent naar eenvoudige maar veelzijdige apparatuur voor een thuisgymnastiek, zijn deze wielen een solide keuze.

Prijs op het moment van publicatie: $44

SKLZ Kern wielen

bodymindspirit Fit / Nick Kova


Wat onze testers zeggen

“Deze kernwielen hebben een eenvoudig ontwerp en concept, maar hun gebruiksgemak hangt af van je bestaande kernsterkte. Over het algemeen zijn ze bruikbaar voor verschillende soorten oefeningen, zijn ze draagbaar en gebruiksvriendelijk.” —Madison Yauger, bodymindspirit Fit producttester

Beste kernschuifregelaars

Synergee Core Schuifregelaars

4.7


Synergee Core Schuifregelaars

Amazone


Bekijk op Amazon
Bekijk op Walmart
Pros

 • Compact en draagbaar

 • Werk op meerdere oppervlakken

 • Budgetvriendelijk

Tegens

 • Plastic kan gemakkelijk krassen

 • Kan te klein zijn voor grote voeten

Core sliders bieden een handige manier om je workouts dynamischer en intenser te maken, en deze set van Synergee is een betaalbare, hoogwaardige optie. Tijdens onze laboratoriumtests vonden we het gemakkelijk om aan de slag te gaan, omdat er geen montage vereist is en ze heel eenvoudig te gebruiken zijn, wat hen een perfecte score van 5 uit 5 opleverde voor gebruiksgemak. Compact en lichtgewicht, ze zijn ook geweldig voor kleine ruimtes en om mee te nemen op de weg, daarom hebben we ze een perfecte score van 5 uit 5 gegeven voor draagbaarheid.

De schuifregelaars zijn dubbelzijdig, zodat ze op vrijwel elk oppervlak kunnen werken. Gebruik de gripvaste schuimzijde bij gladdere vloeren en draai naar de plastic kant op tapijten. Onze tester merkte op dat het gebruik van de schuifregelaars een grotere betrokkenheid en concentratie van de kern vereiste in vergelijking met vergelijkbare lichaamsgewicht ab-oefeningen, waardoor de oefeningen moeilijker maar ook effectiever werden.

Hoewel we deze keuze niet zo veelzijdig vonden als sommige andere ab-apparatuur als het gaat om het specifiek trainen van je buikspieren – daarom hebben we het een 4 uit 5 gegeven voor veelzijdigheid – zijn ze nog steeds ideaal voor bewegingen zoals bergbeklimmers, planken, lichaamszagen en knieplooien. Bovendien kunt u ook schuifregelaars gebruiken om de uitdaging van oefeningen voor andere lichaamsdelen te vergroten, zoals glijdende beenkrullen of zijlongen.

Prijs op het moment van publicatie: $9

Synergee Core Schuifregelaars

bodymindspirit Fit / Nick Kova


Wat onze testers zeggen

“Deze sliders voegden een mooie uitdaging toe aan bergbeklimmers en kniestoppers. Ze zijn niet de meest veelzijdige keuze als het specifiek gaat om buikspieroefeningen, maar geweldig als je het leuk vindt om basis buikspieroefeningen moeilijker te maken. Bovendien kunnen ze worden gebruikt voor een verscheidenheid aan andere niet-ab-oefeningen om je hele lichaam te versterken. ” —Rachel Nussbaum, bodymindspirit Fit producttester

Beste Bench

XMark Fitness Verstelbare Decline Ab Workout Bench

4.8


XMark Fitness Verstelbare Decline Ab Workout Bench

Met dank aan Amazon


Bekijk op Amazon
Bekijk op Walmart
Pros

 • Stevig frame

 • Regelbaar

 • Ergonomische beenhouder

Tegens

 • Duur

 • Kan niet in vlakke positie worden gebruikt

De XMark Fitness Adjustable Decline Ab Workout Bench maakt een solide toevoeging aan elke thuisgymnastiek. Omdat het dalingsniveau in verschillende mate instelbaar is, ontdekten we dat het voor alle fitnessniveaus kan worden gebruikt – verhoog eenvoudig de daling als je ab-oefeningen zoals sit-ups wilt verminderen, of de daling wilt verminderen om een last af te nemen.

Tijdens onze labtest vonden we het zeer toegankelijk voor alle niveaus van sporters, met een 5 uit 5 voor gebruiksgemak. De bank kan worden aangepast aan 12 verschillende achteruitgangsinstellingen en is vooral effectief voor oefeningen zoals sit-ups voor het weigeren van sit-ups, fietscrunches en Russische wendingen.

Gemaakt van een zwaar stalen frame, het is zeer stevig en duurzaam, daarom hebben we het een perfecte score van 5 uit 5 gegeven voor kwaliteit en comfort. Hoewel het veel meer ruimte in beslag neemt dan sommige andere ab-apparatuur die we hebben getest, kunnen de ingebouwde wielen het gemakkelijk verplaatsen en opbergen wanneer dat nodig is.

We houden er ook van dat de met schuim beklede beenhouder en pluche vulling op de bank duurzaam en comfortabel zijn, waardoor oefeningen aangenamer worden. Hoewel de bank kan worden aangepast aan meerdere vervalhoeken, merkte onze tester op dat deze niet volledig plat kan worden gemaakt, dus kan hij niet worden gebruikt als een traditionele gewichthefbank voor oefeningen zoals de dumbbell chest press.

Prijs op het moment van publicatie: $170

XMark Fitness Verstelbare Decline Ab Workout Bench

bodymindspirit Fit / Nick Kova


Wat onze testers zeggen

“Deze bank is geweldig voor gebruikers van alle niveaus, maar vooral voor gevorderde gebruikers, omdat deze kan worden aangepast om oefeningen gemakkelijker of moeilijker te maken. Ik vind het ook leuk dat het erg stevig en comfortabel is om te gebruiken. Ik wou dat je de bank plat kon maken voor nog meer veelzijdigheid. ” –Isabella Broggini, NASM-CPT, Senior Commerce Editor, gecertificeerd personal trainer en bodymindspirit Fit producttester

Beste Power Tower

Bang Tong &Li Power Toren

4.6


Bang Tong & Li Power Toren

Met dank aan Amazon


Bekijk op Amazon
Pros

 • Stevig frame

 • In hoogte verstelbaar

 • Gedempte handgrepen

Tegens

 • Duur

 • Werkt misschien niet voor hele zware mensen

Als je naast je core ook je bovenlichaam en rug wilt uitdagen, kun je niet fout gaan met een power tower zoals de Bang Tong &Li Power Tower. Hoewel sommige torens ingewikkeld zijn om te monteren en te gebruiken, vonden we deze eenvoudig en ongecompliceerd, waardoor het een 4 uit 5 kreeg voor montage – een goede score voor een product van deze grootte.

Tijdens onze test bleek het stevige apparaat goed te werken voor zowel oefeningen die specifiek gericht zijn op de kern, zoals verticale knieverhogingen, als ook voor bewegingen van het bovenlichaam zoals pull-ups, dips, verhoogde push-ups en omgekeerde chin-ups. Deze veelzijdigheid leverde het apparaat een bijna perfecte score van 4,5 uit 5 op voor ons veelzijdigheidsattribuut.

Gemaakt van zwaar staal, heeft de toren een gewichtscapaciteit van 330 pond en heeft zes verstelbare hoogtes, van 74,8 tot 82,68 inch. Onze tester vond de met schuim bedekte handgrepen gemakkelijk en comfortabel om vast te pakken, zelfs met natte handen. De toren wordt ook geleverd met een handleiding met instructies en foto’s voor oefeningen die je ermee kunt doen.

Hoewel het niet zo draagbaar en compact is als sommige andere ab-machines die we hebben getest, is de toren een veelzijdige, duurzame aanvulling op elke thuisgymnastiek.

Prijs op het moment van publicatie: $250

ab machines test

bodymindspirit / Nick Kova


Wat onze testers zeggen

“Deze ab-machine is geweldig voor gevorderde gebruikers. Ik vind ook dat het redelijk veelzijdig is omdat je er verschillende buikspieroefeningen mee kunt doen, maar ook oefeningen voor andere lichaamsdelen.zoals push-ups en pull-ups. Over het algemeen denk ik dat het een geweldige ab-trainer toevoeging zou zijn aan een thuisgymnastiek. ” –Isabella Broggini, NASM-CPT, Senior Commerce Editor, gecertificeerd personal trainer en bodymindspirit Fit producttester

Beste hangende Ab Strap

Dmoose Ab Riemen

4.5


Dmoose Ab Riemen

Amazone


Bekijk op Amazon
Bekijk op Walmart
Pros

 • Duurzaam en goed gemaakt

 • Draagbaar

 • Eenvoudig in te stellen

Tegens

 • Heb je een optrekstang, toren of iets nodig om aan op te hangen

 • Riemen kunnen breder zijn

Als je vooral gericht bent op je onderbuikspieren, maar je onderrug kan geen oefeningen zoals liggende been rai verdragenses, misschien wilt u overwegen om deze hangende ab-riemen toe te voegen aan uw sportschoolroutine. Bevestig deze riemen eenvoudig aan een optrekstang of krachttoren, gebruik ze om je ellebogen te ondersteunen en voer naadloos oefeningen uit zoals hangende beenverhogingen of zijbeenverhogingen. We raden dit apparaat vooral aan aan iemand die een zwakke grip heeft en moeite heeft om zich tijdens dit soort oefeningen direct aan de pull-up bar vast te houden.

Tijdens onze labtest waren de riemen eenvoudig op te zetten en te gebruiken en kregen ze een perfecte score van 5 uit 5 voor zowel montage als gebruiksgemak. Lichtgewicht, draagbaar en gemakkelijk op te bergen, ze kunnen thuis of in de sportschool worden gebruikt, zolang je toegang hebt tot een optrekstang of power tower (of een ander stevig object om ze veilig aan op te hangen).

Met de riemen kunt u knieverhogingen, beenliften, pull-ups en andere intensieve bewegingen uitvoeren die uw buik- en schuine spieren isoleren terwijl u minimale druk op uw rug uitoefent. Onze tester merkte ook op dat het nylon, scheurbestendige materiaal zeer duurzaam en comfortabel aanvoelde.

Hoewel sommige andere ab-trainingsuitrusting misschien een beetje veelzijdiger is, zijn deze riemen een budgetvriendelijke, effectieve optie voor gevorderde sporters die van ab-shreddertrainingen houden die niet op de vloer liggen.

Prijs op het moment van publicatie: $27

DMoose Opknoping Ab Straps

bodymindspirit Fit / Nick Kova


Wat onze testers zeggen

“Ik vind het fijn dat het materiaal dat onder de armen gaat zacht is, waardoor het comfortabel in gebruik is en gemakkelijk voor verschillende oefeningen. Ik zou alleen willen dat de ondersteunende riemen iets breder waren ingesteld om plaats te bieden aan een verscheidenheid aan lichaamsvormen en -maten.” —Robert Tutton, bodymindspirit Fit producttester

Beste oefenbal

Epitomie Fitness Active Balance Oefening Bal

4.8


Active Balance Oefenbal

Amazone


Bekijk op Amazon
Bekijk op Walmart
Pros

 • Meerdere accessoires inbegrepen

 • Duurzaam

 • Goed voor alle beweegniveaus

Tegens

 • Oefengids moet worden gedownload

 • Werkt mogelijk niet als stoelvervanging

Hoewel we deze bal niet hebben getest als onderdeel van onze ab-machinestest, verdiende hij de eerste plaats in onze eerdere oefenballentest (bekijk hier de resultaten voor de oefenbaltest), dus we besloten hem aan deze lijst toe te voegen omdat het ook een zeer goed hulpmiddel is voor het trainen van je buikspieren.

Veelzijdig en budgetvriendelijk, deze oefenbal werkt goed voor veel ab- en onderlichaamsoefeningen, daarom hebben we hem een perfecte score van 5 uit 5 gegeven voor veelzijdigheid. Het wordt ook geleverd met een set van drie weerstandsbanden die we duurzaam en gemakkelijk te gebruiken vonden. Tijdens onze test was de set-up heel eenvoudig en de meegeleverde pomp werkte zeer efficiënt om de bal op te blazen.

Gemaakt van hoogwaardig PVC-materiaal, ontdekte onze tester dat de bal zeer duurzaam en glad aanvoelde tegen haar huid, wat een perfecte score van 5 uit 5 verdiende voor gevoel en comfort. Onze tester merkte ook op dat de bal een goede stabiliteit bood en dat ze geen moeite had om er een reeks oefeningen op te voltooien. Het oppervlak is enigszins getextureerd, dus het was gripvol genoeg om uitglijden te voorkomen, zelfs wanneer onze tester het met natte handen en benen gebruikte.

Als je de bal op de weg wilt nemen, is het relatief eenvoudig om leeg te lopen, daarom hebben we hem een bijna perfecte score van 4,5 uit 5 gegeven voor draagbaarheid. We waren ook onder de indruk van de bijbehorende trainingsgids, die trainingen bevat die geschikt zijn voor beginners en gevorderden. Onze tester merkte wel op dat het downloaden van de gids een beetje vervelend was, maar de moeite waard voor de meegeleverde trainingsinstructies voor het hele lichaam.

Prijs op het moment van publicatie: $27

oefenballentest

bodymindspirit Fit / Tamara Nietles |


Wat onze testers zeggen

“Ik was erg onder de indruk van deze oefenbal. Voor minder dan $ 30 krijg je een superduurzame bal, drie lusbanden en een zeer effectieve pomp. Het kostte me minder dan vijf minuten om de bal volledig op te blazen en ik had helemaal geen moeite om hem op te blazen. Ik zou deze bal aanraden aan iedereen die op zoek is naar een betrouwbare, veelzijdige en goed geprijsde oefenbal.” –Isabella Broggini, NASM-CPT, Senior Commerce Editor, gecertificeerd personal trainer en producttester

Beste halve bal

Sportneer Half Balance Bal

4.5


Sportneer Half Balance Bal

Amazone


Bekijk op Amazon
Bekijk op Walmart
Pros

 • Antislip basis

 • Beschikt over weerstand banden met handgrepen

 • Duurzaam en stevig

Tegens

 • Niet erg draagbaar

 • Niet makkelijk op te blazen

Een ander product dat we tijdens onze vorige oefenbal Lab-test hebben getest, was deze halve oefenbal (ook wel de Bosu-bal genoemd). Het staat op onze lijst met beste ab-machines omdat het geweldig is voor balans, stabiliteit en traditionele buikspieroefeningen. Tijdens onze test vonden we deze Sportneer halve bal goed gemaakt en duurzaam, dankzij het dikke, anti-burst materiaal en antislip platform basis.

Vanwege de unieke vorm was het oppompen van de halve bal niet zo eenvoudig als het oppompen van de traditionele oefenballen die we hebben getest. Maar toen we hem eenmaal konden opblazen, was de bal gemakkelijk te gebruiken en comfortabel, met een score van 4,5 uit 5 voor gevoel en comfort.

We vonden het leuk dat de halve bal op twee manieren kan worden gebruikt- gebruik hem met het platte deel op de vloer voor meer beginnersvriendelijke balans- en kernoefeningen (zoals sit-ups), of draai het platte deel naar het plafond om de stabiliteitsuitdaging te vergroten en gebruik het voor oefeningen zoals stabiliteitsbalplanken en push-ups.

De meegeleverde weerstandsbanden dragen bij aan de veelzijdigheid van de bal, waardoor je naast buikspieroefeningen ook bovenlichaamsoefeningen (zoals krullen en persen) kunt doen. De bal wordt ook geleverd met een handige trainingsgids die voorbeeldoefeningen biedt om te proberen.

In tegenstelling tot een balansbal op ware grootte, is hij niet erg compact wanneer hij leegloopt, wat de draagbaarheidsscore schaadt – we hebben hem om deze reden uiteindelijk een score van 3 uit 5 gegeven voor draagbaarheid. De bal kan echter gemakkelijk onder een bed of in een kast worden opgeborgen als je geen speciale ruimte hebt voor een thuisgymnastiek.

Prijs op het moment van publicatie: $84

oefenbaltest

bodymindspirit Fit / Tamara Nietles |


Wat onze testers zeggen

“Deze bal is heel anders dan de meeste, omdat hij een halve bolvorm heeft in plaats van een volledige bol. Ik vond het echter eigenlijk leuker omdat ik balansballen meer gebruik voor stabiliteitsoefeningen dan krachttraining. Ik heb ook een aantal weerstandsbanden getest en ontdekte dat degenen die bij de Sportneer-bal worden geleverd, zowel duurzaam als gemakkelijk te gebruiken zijn. ” –Megan Foster, bodymindspirit Commerce Schrijver en producttester

Eindoordeel

Er zijn tal van verschillende ab-machines die er zijn, en welke het beste voor u is, hangt sterk af van uw voorkeuren en doelen. Als je hunkert naar een core workout die niet sit-up-centric is, raden we Vinsguir’s Ab Roller aan. Het zal je helpen kracht op te bouwen in je bovenlichaam en core, en je kunt je ab roller workouts aanpassen om zo uitdagend te zijn als je wilt.

Wij denken dat De Ab Coaster MAX van Tristar Products een geweldige keuze is voor iedereen die graag op een volledige machine traint. En Aduro’s Sport Doorway Exercise Bar is een kleine ruimtevriendelijke keuze voor gebruikers van alle niveaus die hun sit-ups willen upgraden.

Hoe we de Ab-machines hebben beoordeeld

4,8 tot 5 sterren: Dit zijn de beste ab machines die we hebben getest. We raden ze zonder voorbehoud aan.

4,5 tot 4,7 sterren: Deze ab-machines zijn uitstekend – ze kunnen kleine gebreken hebben, maar we raden ze nog steeds aan.

4,0 tot 4,5 sterren: We denken dat dit geweldige ab-machines zijn, maar anderen zijn beter.

3,5 tot 3,9 sterren: Deze ab machines zijn gewoon gemiddeld.

3.4 en lager: We raden geen ab-machines met deze beoordeling aan; je vindt er geen op onze lijst.

Hoe we de Ab-machines hebben getest

Om de beste ab-machines te verfijnen, hebben we 19 apparaten aangeschaft om te evalueren in The bodymindspirit Testing Lab. In de loop van 16 uur voltooiden negen testers een verscheidenheid aan oefeningen met de producten en beoordeelden ze op een schaal van 1 (zou niet aanbevelen) tot 5 (sterk aanbevelen), op basis van unboxing (eerste indrukken), assemblage, gebruiksgemak, kwaliteit en comfort, draagbaarheid, veelzijdigheid en waarde.

Beste Ab Machines Test

bodymindspirit Fit / Nick Kova


Onze testers kregen richtlijnen voor het scoren van elke ab-machine op basis van deze attributen, met uitleg over wat een 1 op 5, een 5 op 5 en alles daartussenin is. We gaven ook elk product dat we hebben getest een algemene beoordeling, die aangeeft of we het al dan niet aan een vriend zouden aanbevelen.

Abdolly Core Training Systeem

bodymindspirit Fit / Nick Kova


Om elk product nauwkeurig te evalueren, voltooiden testers een reeks oefeningen die specifiek waren voor het type ab-machine dat ze testten – ab-rollen werden getest door oefeningen te doen zoals ab rollouts, terwijl power towers werden getest met oefeningen zoals hangende beenverhogingen. Draagbare apparatuur werd getest op verschillende oppervlakken – op een mat, hardhout en tapijt – om te bepalen of ze op meerdere oppervlakken konden worden gebruikt.

Als het product werd geleverd met accessoires (zoals weerstandsbanden), hebben we die ook getest op kwaliteit en prestaties. Om te evalueren hoe elk product zou presteren tijdens zweterige trainingen of in een vochtige omgeving, hebben we een “natte test” uitgevoerd waarbij we zweet simuleerden door zout water op de handen, polsen of enkels van testers te spuiten. Vervolgens voerden we hetzelfde trainingscircuit uit om te bepalen of de grip, tractie of prestaties van de machine werden beïnvloed door het vocht.

Waar u op moet letten in een Ab-machine

Fitness niveau

Er zijn tal van verschillende ab-machines die er zijn – waarvan sommige beginnersvriendelijk zijn en sommige geavanceerder. Overweeg waar u zich bevindt in uw fitnessreis en selecteer een apparaat dat u daar ontmoet.

“Een machine die de hele kern werkt – inclusief de rectus abdominis, transversus abdominis en interne en externe obliques – is noodzakelijk, ongeacht uw fitnessniveau,” zegt Shelby Morrison, gecertificeerd personal trainer en eigenaar van ShelbyFit. Ze legt uit dat alle machines u een goed bewegingsbereik moeten bieden en dat u zich veilig en comfortabel moet voelen bij het gebruik ervan.

Grootte

Kampioen Sportgeneeskunde Bal

bodymindspirit Fit / Nick Kova


Sommige ab-machines zijn omvangrijk, terwijl andere beslist klein en ruimtevriendelijk zijn. Houd rekening met uw ruimte – en uw gewoonten – bij het selecteren van een apparaat. Vind je het leuk om onderweg te sporten? Zorg ervoor dat u een meer draagbare optie selecteert. Heb je genoeg ruimte over? Voel je vrij om te veren voor een grote machine.

Morrison zegt dat je niet veel apparatuur nodig hebt voor een productieve training. “Een ab roller is bijvoorbeeld heel klein maar wel heel effectief!”

Workout Stijl

Verschillende ab-machines lenen zich voor verschillende ab-workouts, dus zoek er een die bij je voorkeuren past. Als je een hekel hebt aan sit-ups, vermijd dan ab rockers en romeinse stoelen – probeer in plaats daarvan een ab roller of ab coaster. Evenzo, als je van cardio houdt, kies dan voor een ab-machine die een actievere training aanmoedigt, zoals een krachttoren.

Veelgestelde vragen


 • Wat is de meest effectieve ab workout?

  Als je sterker wilt worden en je hele kern voortdurend wilt uitdagen, inclusief je buik, rug, bilspieren en bekkenbodemspieren, zijn planken de juiste keuze, zegt Kelvin Gary, NASM-CPT, de eigenaar van Body Space Fitness in Manhattan. Nog een pluspunt: “Je kunt je kern veilig en consequent uitdagen door steeds uitdagendere variaties te doen,” zegt Gary.

  Beginners moeten beginnen met het doen van een plank met hun ellebogen op de grond gedurende 30 tot 60 seconden. Als dat eenmaal gemakkelijk is, kun je jezelf uitdagen door één voet tegelijk van de grond te tillen en afwisselend heen en weer te gaan. “Dit verschuift je zwaartepunt en dwingt je kern om harder te werken,” zegt Gary.

  Voor gevorderde sporters raadt Gary aan om een hoge plank op je handen te proberen met zweefvliegtuigen. Plaats je handen op schouderbreedte uit elkaar, schouders boven de polsen en zet elke voet op een zweefvliegtuig. Dan, met je buik en bilspieren ingeschakeld, schuif je je voeten naar buiten en naar binnen alsof je een jumping jack doet. Om je rug te beschermen en de oefening uitdagend te houden, laat je je billen of heupen niet te veel bewegen.


 • Hoe vaak moet je buiktrainingen doen?

  Of je nu twee dagen per week of vijf naar de sportschool gaat, Gary gelooft dat buikspieren deel moeten uitmaken van elke training. Idealiter moeten buikspieroefeningen worden gedaan na een warming-up (denk aan foam rolling en dynamische bewegingen zoals bodyweight squats) en voor elke cardio- of krachttraining. “Het doen van kernoefeningen warmt eerst het hele lichaam op en maakt de buikspieren klaar om de andere spieren te ondersteunen en te stabiliseren terwijl ze blijven werken,” zegt Gary.


 • Hoe lang moet een buiktraining duren?

  Je buikspieren bestaan uit spiervezels van type één en zijn gebouwd voor uithoudingsvermogen, zegt Gary. Maar dat betekent niet dat je een miljoen oefeningen moet doen om op te warmen of sixpack buikspieren op te bouwen: “Het is moeilijk om het te overdrijven, maar tegelijkertijd wil je de kalkoen niet te veel koken,” zegt hij.

  “Bij het bouwen van een programma voor een klant, neem ik over het algemeen een of twee oefeningen op,” zegt Gary. “Als je rep-gebaseerde bewegingen doet, zoals hangende knieverhogingen of een langzame bergbeklimmer, raad ik aan om drie sets van 10 tot 12 herhalingen te doen. Voor op tijd gebaseerde bewegingen zoals planken en boerendraagsels, doe je drie sets van de oefening gedurende 30 tot 60 seconden.”

  Als je je core wilt uitdagen met meer dan twee oefeningen, raadt Gary aan om een extra een of twee bewegingen helemaal aan het einde van je training.

ABS machine test

bodymindspirit Fit / Nick Kova


Waarom Trust bodymindspirit Fit

Een gecertificeerde personal trainer, hardloopcoach, sportschoolfanaat en fitnessschrijver, Christine Luff, ACE-CPT, besteedt talloze uren aan het onderzoeken en testen van de nieuwste trainingsuitrusting en gadgets. Ze beveelt alleen producten aan waar ze echt achter kan staan en waarvan ze denkt dat het een goede investering zou zijn voor haar lezers.

Vinsguir’s Ab Roller is compact genoeg om mee te nemen op de weg, terwijl hij nog steeds een buiktraining biedt die zwaar genoeg is voor elk fitnessniveau. De Ab Coaster MAX van Tristar Products is de perfecte aanvulling op elke thuisgymnastiek en werkt de hele kern.

Dit is een effectief en betaalbaar hulpmiddel voor diegenen die hun ab-routine willen opvoeren. Ik zou dit aanraden aan vrienden met een gemiddeld tot gevorderd fitnessniveau.” —Dana Ingemann, bodymindspirit Fit producttester

“Ik heb echt genoten van het gebruik van deze machine. Ik vind het geweldig dat je extra gewichten op de stoel kunt toevoegen om de training nog uitdagender te maken!” —Maia Magill, bodymindspirit Fit producttester

“Als je iemand bent die moeite heeft om je voeten op de grond te houden tijdens buikspieroefeningen zoals sit-ups en crunches (zoals ik), zou het erg handig zijn om dit bij de hand te hebben.” –Rachel Nussbaum, bodymindspirit Fit producttester

“Deze kernwielen hebben een eenvoudig ontwerp en concept, maar hun gebruiksgemak hangt af van je bestaande kernsterkte. Over het algemeen zijn ze bruikbaar voor verschillende soorten oefeningen, zijn ze draagbaar en gebruiksvriendelijk.” —Madison Yauger, bodymindspirit Fit producttester

“Deze sliders voegden een mooie uitdaging toe aan bergbeklimmers en kniestoppers. Ze zijn niet de meest veelzijdige keuze als het specifiek gaat om buikspieroefeningen, maar geweldig als je het leuk vindt om basis buikspieroefeningen moeilijker te maken. Bovendien kunnen ze worden gebruikt voor een verscheidenheid aan andere niet-ab-oefeningen om je hele lichaam te versterken. ” —Rachel Nussbaum, bodymindspirit Fit producttester

“Deze bank is geweldig voor gebruikers van alle niveaus, maar vooral voor gevorderde gebruikers, omdat deze kan worden aangepast om oefeningen gemakkelijker of moeilijker te maken. Ik vind het ook leuk dat het erg stevig en comfortabel is om te gebruiken. Ik wou dat je de bank plat kon maken voor nog meer veelzijdigheid. ” –Isabella Broggini, NASM-CPT, Senior Commerce Editor, gecertificeerd personal trainer en bodymindspirit Fit producttester

“Deze ab-machine is geweldig voor gevorderde gebruikers. Ik vind ook dat het redelijk veelzijdig is omdat je er verschillende buikspieroefeningen mee kunt doen, maar ook oefeningen voor andere lichaamsdelen.zoals push-ups en pull-ups. Over het algemeen denk ik dat het een geweldige ab-trainer toevoeging zou zijn aan een thuisgymnastiek. ” –Isabella Broggini, NASM-CPT, Senior Commerce Editor, gecertificeerd personal trainer en bodymindspirit Fit producttester

“Ik vind het fijn dat het materiaal dat onder de armen gaat zacht is, waardoor het comfortabel in gebruik is en gemakkelijk voor verschillende oefeningen. Ik zou alleen willen dat de ondersteunende riemen iets breder waren ingesteld om plaats te bieden aan een verscheidenheid aan lichaamsvormen en -maten.” —Robert Tutton, bodymindspirit Fit producttester

“Ik was erg onder de indruk van deze oefenbal. Voor minder dan $ 30 krijg je een superduurzame bal, drie lusbanden en een zeer effectieve pomp. Het kostte me minder dan vijf minuten om de bal volledig op te blazen en ik had helemaal geen moeite om hem op te blazen. Ik zou deze bal aanraden aan iedereen die op zoek is naar een betrouwbare, veelzijdige en goed geprijsde oefenbal.” –Isabella Broggini, NASM-CPT, Senior Commerce Editor, gecertificeerd personal trainer en producttester

“Deze bal is heel anders dan de meeste, omdat hij een halve bolvorm heeft in plaats van een volledige bol. Ik vond het echter eigenlijk leuker omdat ik balansballen meer gebruik voor stabiliteitsoefeningen dan krachttraining. Ik heb ook een aantal weerstandsbanden getest en ontdekte dat degenen die bij de Sportneer-bal worden geleverd, zowel duurzaam als gemakkelijk te gebruiken zijn. ” –Megan Foster, bodymindspirit Commerce Schrijver en producttester

Er zijn tal van verschillende ab-machines die er zijn, en welke het beste voor u is, hangt sterk af van uw voorkeuren en doelen. Als je hunkert naar een core workout die niet sit-up-centric is, raden we Vinsguir’s Ab Roller aan. Het zal je helpen kracht op te bouwen in je bovenlichaam en core, en je kunt je ab roller workouts aanpassen om zo uitdagend te zijn als je wilt.

Wij denken dat De Ab Coaster MAX van Tristar Products een geweldige keuze is voor iedereen die graag op een volledige machine traint. En Aduro’s Sport Doorway Exercise Bar is een kleine ruimtevriendelijke keuze voor gebruikers van alle niveaus die op zoek zijn naar een upgradee hun sit-ups.

4,8 tot 5 sterren: Dit zijn de beste ab machines die we hebben getest. We raden ze zonder voorbehoud aan.

4,5 tot 4,7 sterren: Deze ab-machines zijn uitstekend – ze kunnen kleine gebreken hebben, maar we raden ze nog steeds aan.

4,0 tot 4,5 sterren: We denken dat dit geweldige ab-machines zijn, maar anderen zijn beter.

3,5 tot 3,9 sterren: Deze ab machines zijn gewoon gemiddeld.

3.4 en lager: We raden geen ab-machines met deze beoordeling aan; je vindt er geen op onze lijst.