11 beste gerecyclede glaswerkmerken om van te nippen in 2023

Search

Pauzeer even en onderzoek de rol die drinkglazen spelen in je leven. Misschien begin je je dag met een verfrissend kopje water, of misschien kijk je ernaar uit om dat Olivia-Pope-formaat wijnglas aan het einde van een lange werkdag te pakken.

Wat de ervaring ook is, het is redelijk om aan te nemen dat drinkglazen een belangrijke rol spelen in ons leven.

Hun impact is echter niet beperkt tot de grenzen van ons huis. Glas, zo blijkt, biedt ons een manier om te genieten van onze favoriete drankjes terwijl we de planeet in gedachten houden.

In feite is glas 100% recyclebaar en gemaakt van direct beschikbare huishoudelijke materialen (zoals zand, natriumcarbonaat, kalksteen en “scherven”, de industrieterm voor opgebroken stukken gerecycled glas).

Volgens het Glass Packaging Institute kan glas eindeloos worden gerecycled zonder in te boeten aan kwaliteit of zuiverheid – allemaal binnen slechts 30 dagen.

Maar vanwege het gebrek aan toegankelijke glasrecyclingprogramma’s in de Verenigde Staten en de verwerkingskosten, recyclen we slechts een derde ervan echt – met naar schatting 37% van het containerglas dat daadwerkelijk wordt gerecycled, vergeleken met 74% in Europa, zo bleek uit een rapport uit 2018.

Het goede nieuws is dat steden – zoals Cleveland en Jacksonville – evenals staten in de VS programma’s en wetten maken om de hoeveelheid gerecycled glas te vergroten.

Voor degenen die geen toegang hebben tot deze programma’s, is er nog een andere manier om glasafval te verminderen en natuurlijke hulpbronnen te besparen: winkelen voor gerecycled glaswerk.

We hebben een korte handleiding samengesteld om u te helpen de perfecte (of, zoals u zult ontdekken, de onvolmaakte) vaten te vinden om uw huis en levensstijl aan te vullen. We geven je ook wat meer informatie over gerecycled glaswerk om een groter beeld te schetsen.

Prosit!

Waarom gerecycled glaswerk?

Voordat we verder gaan, is het belangrijk om te begrijpen waarom we ervoor kiezen om deze alledaagse items in de eerste plaats te kopen.

Terwijl de wereld collectief werkt aan het verlagen van zijn koolstofemissies, worden hergebruik en recycling gemeengoed in onze economie.

Volgens het Glass Packaging Institute vermindert het gebruik van gerecycled glas om nieuwe producten te produceren de uitstoot, vermindert het het verbruik van grondstoffen, verlengt het de levensduur van glasproductieapparatuur (zoals ovens) en bespaart het energie.

Het produceren van gloednieuw glas verbruikt echter meer energie en water in het proces – waardoor het een van de meest energie-intensieve industrieën is, volgens de Amerikaanse Energy Information Administration.

Nog een cruciale (en vaak over het hoofd geziene) reden waarom we ervoor kiezen om gerecycled glaswerk te kopen? De mensen achter deze unieke schepen.

Veel van het gerecyclede glas dat je hier en op marktplaatsen tegenkomt, is handgemaakt en bevat praktijken die van generatie op generatie zijn doorgegeven. Deze glazen betekenen niet alleen dat je tafel of bar mooie (milieubewuste) eye candy heeft, maar het vertelt ook een heel menselijk verhaal over artisticiteit, geschiedenis en veerkracht.

Waar moet je op letten in gerecyclede drinkglazen:

Met zoveel consumenten die prioriteit geven aan duurzaamheid en eerlijke handel, is het belangrijk om te weten of de drinkglazen waarin u investeert, worden gerecycled en bedrijven ondersteunen die duurzaamheid en mensenrechten bevorderen.

1. Ambachtelijk vakmanschap

Een goede eerste stap bij het nemen van een aankoopbeslissing is door instinctief te vragen: waar is dit stuk gemaakt? Wie heeft het gemaakt? Meestal kunnen we die antwoorden vinden door simpelweg naar de beschrijving van het product of de pagina Over te gaan.

Transparantie – en het eren van het ambacht en de mensen – achter deze praktijk is en moet altijd een cruciaal onderdeel zijn van het aankoopproces. Als een winkelier of bedrijf niet bekendmaakt waar of wie het heeft gemaakt, raden we u aan uw zoektocht voort te zetten (we beloven dat er tal van opties zijn)!

2. Onvolkomenheden

Perfectionisten, het spijt me dat ik het je moet vertellen, maar vanwege de aard van hoe gerecycled glas wordt gemaakt (met de hand geblazen versus machinaal gemaakt), is het eerlijk en bijna verwacht om subtiele onregelmatigheden te vinden die spreken over de handgemaakte aard en het unieke karakter van het product.

Hoewel het ene vat een beetje korter kan zijn dan het andere of overal kleine luchtbellen kan hebben, biedt het vinden van die variaties zichtbaar bewijs van de individuele aandacht en het vakmanschap dat elk product onderging om in uw handen te komen.

3. Fair Trade- of B Corp-certificeringen

Eerlijke handel is een wereldwijde beweging die bestaat uit een divers netwerk van producenten, bedrijven, consumenten, belangenbehartigers en organisaties die mens en planeet op de eerste plaats zetten.

Being Fair Trade Certified is een rigoureuze, wereldwijd erkende certificering voor duurzame inkoop die de verbetering van het levensonderhoud aanmoedigt, het milieu beschermt en veerkrachtige, transparante toeleveringsketens opbouwt.

Het vinden van Fair Trade-gecertificeerde (of coöperatieve coöperaties van werknemers) producten is altijd een goed teken dat uw aankopen verifieerbare voordelen hebben voor mensen en deze planeet – maar er is nuance in deze praktijk.

Zoals met elk systeem, zijn er mensen die manieren vinden om te profiteren van kwetsbare gemeenschappen en consumenten. Dus hoewel er gevallen zijn geweest (zoals degene die wordt benadrukt in dit rapport van de Universiteit van Londen uit 2014) en geldige kritiek op de ontoegankelijkheid van producten, is Fair Trade over het algemeen een goede optie voor diegenen die prioriteit geven aan verhoogde economische, ecologische en sociale voordelen voor ambachtslieden en arbeiders.

Evenzo is Certified B Corporations een andere certificering waar u op kunt letten tijdens het winkelen. In tegenstelling tot andere bedrijfscertificeringen meet het de volledige sociale en milieu-impact van een bedrijf. Het bestaat uit leiders in de wereldwijde beweging voor een inclusieve, rechtvaardige en regeneratieve economie.

Deze certificering komt ook met zijn eigen reeks kritieken, maar ze moeten het verificatieproces om de drie jaar ondergaan – inclusief audits door derden – om opnieuw te certificeren. Dit betekent dat van degenen die gecertificeerd zijn routinematig wordt verwacht en uitgedaagd om bestaande praktijken voortdurend te verbeteren.

Onze favoriete gerecyclede drinkglazen:

De merken die u hier ziet staan, hebben leden van ons team wat glaswerk gestuurd om te beoordelen voor dit artikel. (Onze beoordelingen zijn altijd eerlijk. Het ontvangen van gratis producten om te testen heeft nooit invloed op ons schrijven – en merken krijgen geen invloed op ons redactionele proces.)

We hebben onze beoordelingen opgesplitst op basis van de verpakking, het vakmanschap en de speciale kenmerken van deze stukken om u te helpen de beste beslissing te nemen voor uw volgende glaswerkaankoop.

Trouwens, sommige van de links in dit artikel zijn affiliate links, wat betekent dat als u een aankoop doet na het klikken op een link, we een commissie kunnen verdienen zonder extra kosten voor u. Bedankt!

Handgeblazen glaswerk van NOVICA

Een amberkleurig handgeblazen gerecycled drinkglas vasthouden aan een tafel
Foto door Amanda Martinez voor Good Good Good

Wat is goed: NOVICA is sinds 1999 actief in de directe artisan-to-consumer business. Fair Trade en B-Corp gecertificeerd, dit bedrijf heeft zijn hoofdkantoor in de VS, maar biedt een wereldwijd platform aan ambachtslieden die hun culturen willen behouden en versterken. NOVICA bevat handgemaakte creaties van duizenden makers (deze site is niet alleen beperkt tot gerecycled glaswerk).

Tot op heden heeft NOVICA meer dan $ 115 miljoen rechtstreeks naar ambachtslieden in ontwikkelingslanden gestuurd en biedt kleine microleningen (met 0% rente) om kleine bedrijven een vliegende start te geven.

We hebben NOVICA opgenomen in onze lijst met de beste Amazon-alternatieven.

Bijzonderheden: NOVICA stuurde me een set van vier acht oz. handgeblazen gerecycled glas “Icy Amber” sapglazen. Gemaakt in Guatemala door de Cantel Blown Glass Artisans van Guatemala, deze glazen zijn vrij van lood en gifstoffen en zijn vaatwasmachinebestendig (hoewel handen wassen wordt aanbevolen).

Prijs: $94.99 voor een set van 4

Vier handgeblazen gerecyclede drinkglazen in barnsteen op een dienblad aan een tafel, met een briefje van de maker geschreven in het Spaans
Foto door Amanda Martinez voor Good Good Good

Amanda’s gedachten:

 • Verpakking: Deze set was zorgvuldig verpakt en verpakt met kraft vulpapier. Ze bevatten een kleine handgeschreven ansichtkaart – waarvan ik vond dat het een zinvolle herinnering was aan de impact die deze items hebben.
 • Vakmanschap: De Cantel Blown Glass Artisans of Guatemala, een coöperatie opgericht in 1976, biedt verschillende gerecyclede glaswerkontwerpen. De set die ik ontving was een warme doorschijnende amberkleurige kleur doorspekt met kleine luchtbelletjes die het een beetje dimensie en textuur geven als je ze van dichtbij bekijkt. De bril heeft een beetje dikte waardoor ze een stuk duurzamer aanvoelen dan mijn andere (fragielere) bril.
 • Waarom het speciaal is: Als iemand die banden heeft met Guatemala, kende ik onmiddellijk het soort vakmanschap, hart en intentionaliteit dat nodig was om deze stukken te maken. Dit collectief is erg trots op het werk dat ze hebben gedaan om het milieu en hun cultuur te behouden. Deze brillen zijn functioneel, duurzaam en kunstwerken – een enorm pluspunt als je beperkt bent in ruimte en hoopt iets te vinden dat al die vakjes aanvinkt.

Shop NOVICA’S Hand-Blown Gerecycled glas Amber Juice Glazen

De drinkglazen van onze plaats

Kleine blauwe glazen, gestapeld op een plank met kleine kommen
Foto door Megan Burns for Good Good Good

Wat is goed: Bekend om zijn cult-favoriete bestverkopende Always Pan, our Place is een in LA gevestigd merk dat zich wendt tot doorgelichte ambachtslieden en fabriekspartners in Thailand, China en Mexico om zijn producten te produceren. De drinkglazen van Onze plaats zijn gemaakt door een team van deskundige glasblazers en geproduceerd door traditionele handgemaakte technieken.

Elk glas is duurzaam gemaakt van gerecycled glas en zand, maar ook natuurlijk geverfd (dus u hoeft zich geen zorgen te maken over het innemen van yucky chemicaliën terwijl u drinkt).

Bijzonderheden: Deze set van vier of acht 12-ounce glazen is verkrijgbaar in verschillende kleuren, waaronder mix- en match-kleuropties. Deze veelzijdige handgemaakte glazen zijn vaatwasmachinebestendig en stapelbaar (om kostbare schapruimte te besparen).

Prijs: $50 voor een set van 4

Kleine blauwe glazen, gestapeld op een plank met kleine kommen
Foto door Megan Burns for Good Good Good

Megan’s gedachten:

 • Verpakking: Alle producten van Our Place worden plasticvrij verzonden in kartonnen dozen op maat, en deze glazen waren geen uitzondering. Ze werden perfect geplaatst in uitsparingsgaten in de doos om de noodzaak van noppenfolie of vulling te elimineren – hier geen geklink of rollen!
 • Vakmanschap: Deze drinkglazen zijn speciaal ontworpen om te worden gestapeld – en dat doen ze ook echt, in tegenstelling tot glazen die technisch kan worden gestapeld, maar eigenlijk een beetje aan elkaar plakken als je er een probeert te pakken. (Alleen ik?) Ze zijn vaatwasmachinebestendig, volledig recyclebaar (maar waarom zou je ze ooit wegdoen?), en het glas voelt echt duurzaam aan.
 • Waarom het speciaal is: Als iemand die overdag uit het grootst mogelijke glas drinkt, was ik bang dat deze een beetje te klein zouden voelen, maar ze zijn de perfect maat voor een middag ijskoffie, matcha, of wanneer je een “speciaal” kopje wilt om uit te drinken. Ik ben er vrij stellig van overtuigd dat glaswerk de helft is van wat een drankje maakt! Ik merk dat ik deze meer dan al mijn andere kopjes grijp en ze in elke kleur wil hebben.

Shop de drinkglazen van our place

Topo Chico Recycled Glasses van Neutrall

Foto door Kamrin Baker voor Good Good Good

Wat is goed: Neutrall is een in Austin gevestigd glaswerkbedrijf dat Topo Chico-flessen van stortplaatsen afleidt en upcyclet tot elegante bekers.

Stevig, compact en Montessori-vriendelijk, deze bril wordt zorgvuldig verzonden in koolstofneutrale verpakking, waarbij elke aankoop zelfs extra koolstofcompensaties bevat die een koolstofneutrale aankoop helpen garanderen.

We ontdekten Neutrall via Made Trade, een door vrouwen gerunde online marktplaats die kleine bedrijven en ambachtelijke collectieven over de hele wereld ondersteunt. Het uitgebreide partnerschapsprogramma vraagt aanvragers om gedetailleerde informatie bekend te maken over aangeboden producten, productieproces, arbeidsomstandigheden, Fair Trade-status en meer.

Bijzonderheden: Made Trade stuurde Kamrin een set van zes Upcycled Glass Cups. Ze zijn gemaakt van gerecyclede Topo Chico-flessen en handgemaakt in Texas. Deze klassieke set wordt geleverd in een groene of heldere afwerking en met acht ons zijn ze een geweldige maat voor een snelle slok sap of een ochtendglas citroenwater. Deze glazen zijn vaatwasmachinebestendig.

Prijs: $ 48 voor een set van 6

Foto door Kamrin Baker voor Good Good Good

Kamrin’s gedachten:

 • Verpakking: Made Trade stuurde deze set glazen in een kleine kartonnen doos met perfect bemeten uitsparingen zodat de bril kon zitten zonder het gevaar van schade of beweging. Op de doos stonden zelfs leuke weetjes over duurzaam glaswerk gedrukt!
 • Vakmanschap: Deze bril is echt een van mijn nieuwe favoriete items in mijn schappen. Ze zijn duurzaam en dik, en elke keer dat ik ze gebruik, ben ik verbaasd dat het ooit een Topo Chico-fles was. Ik hou ook van de eenvoud van het ontwerp en de groene tint.
  Deze glazen kunnen slechts acht ons bevatten, waardoor ze klein en compact zijn. Wanneer ik ze echter tot de rand vul, heb ik de perfecte hoeveelheid van wat ik nodig heb, en ik kan ze gemakkelijk in de vaatwasser schoonmaken en ze allemaal opnieuw gebruiken.
 • Waarom het speciaal is: Deze glazen zijn onderdeel geworden van mijn dagelijkse ritueel. Of het nu een ijskoude chai in de middag is, of een klein scheutje citroenwater, ik ben altijd enthousiast om er een van mijn plank te trekken en te genieten van een drankje. Ik drink geen alcohol, maar als ik dat wel zou doen, dan zijn dezeuld zelfs een geweldig cocktailglas zijn, ook.

Shop de Upcycled Glass Cup Set van Made Trade

Ambachtelijk upcycled glaswerk van Chain Line Supply

Twee groene gerecyclede glazen, een met een bloemmotief erop gedrukt en een andere met een tijgerontwerp
Foto door Kamrin Baker voor Good Good Good

Wat is goed: Chain Line Supply is een klein bedrijf gevestigd in North Carolina, waar kunstenaar Sarah May upcycled kunst maakt, waaronder glaswerk. Gemaakt in kleine batches, zijn alle Chain Line-glazen gemaakt van items zoals wijnflessen of andere glazen die bestemd zijn voor een stortplaats. Ze worden van begin tot eind met de hand gemaakt – van het afschrapen van oude labels tot het snijden van het glas om een perfecte rand te creëren. Sarah’s ontwerpen worden ook overgebracht op het eindproduct voor een uniek ontwerp om uw huis te verheffen.

Bijzonderheden: Kamrin ontving een paar 17-ounce drinkglazen die beide ongeveer 5,5 centimeter lang zijn. Vanwege de aard van het glaswerk van Chain Line dat is gemaakt van voorbeminde flessen, zijn alle maten en vormen bij benadering en mogen de items alleen met de hand worden gewassen. Kleine “onvolkomenheden” kunnen ook op de bril worden gezien, maar hebben geen invloed op de duurzaamheid of het gebruik van het item.

Prijs: $ 48 per stuk

Twee groene gerecyclede glazen, een met een bloemmotief erop gedrukt en een andere met een tijgerontwerp, beide zittend in de papieren verpakking waarin ze werden verzonden
Foto door Kamrin Baker voor Good Good Good

Kamrin’s gedachten:

 • Verpakking: De verpakking van Chain Line bevat geen plastic en heeft zelfs een schattige stempel op de doos met de tekst “gooi me alsjeblieft niet in de prullenbak!” Recyclebaar golfkartonpapier, knutselpapier en kartonnen vulmiddel werden gebruikt om glazen individueel in te pakken en perfect te beschermen. Aan mijn doos was ook een composteerbaar verzendlabel bevestigd.
 • Vakmanschap: Deze bril is prachtig. Gemaakt met een diep smaragdgroen, ze hebben elk een wit ontwerp, respectievelijk een tijger en een bloem, en ze zorgen voor prachtige kunstwerken, evenals een duurzame en grote drinkgereioptie.
 • Waarom het speciaal is: Je kunt de liefde zien die in deze bril gaat. Sarah’s kunstenaarschap maakt ze zo’n uniek item om te gebruiken, en ze nemen iets dat anders zou worden weggegooid en omgezet in praktische en stijlvolle huishoudelijke artikelen. Ik vind het geweldig dat Sarah haar originele glazen items verzamelt bij lokale bedrijven in haar gemeenschap en nu kan ik ervan genieten in mijn huis.

Shop upcycled kunstglazen van Chain Line Supply

Andere milieuvriendelijke drankopties:

Nieuwe Spaanse wijnglazen

Wijn gieten in korte blauw-achtige gerecyclede glazen
Foto met dank aan Newly

Wat is goed: Nieuw is een gecertificeerde B-Corp die prachtige huishoudelijke artikelen maakt van 100% gerecyclede of hergebruikte materialen. Vanaf januari 2022 heeft het bedrijf 14 ton afval omgeleid via zijn 100% gerecyclede productieproces en heeft het 2,73 ton broeikasgassen bespaard door zijn gerecyclede glaspraktijken. Om nog maar te zwijgen, Newly heeft ook drie ton koolstofdioxide en 17.000 liter water bespaard door 100% gerecyclede verpakkingen te gebruiken.

Bijzonderheden: Deze set van zes steelloze zeeschuimkleurige wijnglazen zijn handgemaakt en mondgeblazen door Spaanse ambachtslieden van 100% gerecycled glas. Het ontwerp is schoon, eenvoudig en artistiek. De milieu-impact van dit product wordt transparant weergegeven op de productpagina (meer informatie), wat een enorme groene vlag is.

Prijs: $ 70 voor een set van 6

Shop deze set Spaanse wijnglazen van Newly

Authentieke Mezcal Infusing Set van Uncommon Goods

Amber getinte glazen kan en vier proefglazen
Foto met dank aan Uncommon Goods

Wat is goed: Uncommon Goods is een gecertificeerd B-Corp-bedrijf dat onafhankelijke makers van over de hele wereld ondersteunt. Elk product op deze online marktplaats dient een doel en heeft tot doel een probleem op te lossen. Ze geloven in, pleiten voor en bieden eerlijke, leefbare lonen en betaald gezinsverlof aan hun teamleden.

Sinds de lancering van het teruggeefprogramma in 2001 heeft Uncommon Goods meer dan twee miljoen dollar gedoneerd aan doelen zoals de American Forests, International Rescue Committee en The Thurgood Marshall College Fund.

Bijzonderheden: We dachten dat we een kleine curveball zouden gooien voor het geval iemand geïnteresseerd was in het opnemen van gerecycled glaswerk in hun bar. Deze handgeblazen mezcal set wordt geleverd met een amberkleurige kruik en vier proefglazen en is gemaakt in Mexico. Het is geweldig voor degenen die graag infuse tequila of mezcal met fruit of kruiden om DIY ambachtelijke sterke dranken te maken.

Uncommon Goods is een andere van onze favoriete Amazon-alternatieven.

Prijs: $ 98 voor een kruik met kurk top en 4 mezcal glazen

Shop deze handgeblazen mezcal set van Uncommon Goods

Food52’s handgeblazen gerecycled glaswerk

Vier korte drinkglazen met citroencocktails
Foto met dank aan Food52

Wat is goed: Food52 is een one-stop-shop voor foodies! Het bedrijf heeft een decennium besteed aan het cultiveren van een sterke gemeenschap van mensen die van eten en koken houden. Wat het anders maakt dan vergelijkbare online communities, is dat het handgemaakte goederen (zoals gerecycled glas) op tafel brengt. Van gerecyclede drinkglazen tot mokken, Food52 biedt duurzame opties aan een gemeenschap van gepassioneerde individuen die een verhaal willen vertellen.

Bijzonderheden: De Hand-Blown Recycled Glassware set is handgemaakt in Polen (bekijk het verhaal erachter). Deze set is verkrijgbaar in vier verschillende maten: kort, middelgroot breed, middellang smal en hoog.

Prijs: $ 60 voor een set van 4 middelgrote brede glazen

Shop Food 52’s handgeblazen gerecycled glaswerk

Steun kleine bedrijven

Screenshot van Etsy zoeken naar gerecycled glaswerk

Hoewel sommige van deze aanbevelingen die we hebben samengesteld prachtig duurzame opties voor uw huis bieden, zijn ze niet de alleen Opties. In feite zijn er zoveel andere kleine bedrijven op de markt die gerecycled glas aanbieden – terwijl ze ook de kunstzinnigheid en milieu-impact centreren in de producten die ze maken.

Overwegen om klein te kopen – zoals degenen die Etsy-winkelpuien hebben – is een geweldige optie als je je inzet om kleine bedrijven te ondersteunen. Met een overweldigend aantal opties, zult u zeker glaswerk vinden dat uw waarden aanspreekt, kleine bedrijven ondersteunt en de esthetiek van uw keuken verbetert – win, win, win!

Tweedehands kopen

Als u geen bepaalde esthetiek of look in gedachten heeft bij het kopen van glaswerk, overweeg dan om tweedehands goederen te kopen of te accepteren – het bespaart u geld en stelt u in staat om deel te nemen aan de circulaire economie.

Hergebruik Salsa, Pasta of Mason Jars

Mason pot gevuld met koffie

Met sociale media die voortdurend de nieuwste producten presenteren om op te nemen in je afvalarme levensstijl (ik kijk naar je TikTok, Instagram en Pinterest) kan het een beetje ontmoedigend worden als je om je milieu-impact geeft, maar het geld is krap.

Het geheim dat veel van deze merken en influencers je niet vertellen? Het meest duurzame wat je kunt doen, is gebruiken wat je al bezit. Hergebruik salsa, pasta, yoghurt of mason jars die al bij je thuis liggen. (Er zijn zelfs een paar milieuvriendelijke kaarsmerken waarvan de vaten Bedoeld te hergebruiken als drinkglazen.) Ja, zo simpel is het!

Maak het zelf

Voor de sluwe mensen die een talent hebben voor glasblazen of aardewerk – of gewoon van een goede uitdaging houden – is het maken van je eigen set vaten een geweldige manier om zowel je stijl als je waarden in alledaagse stukken te verheffen. Als het je opwindt om je handen vuil te maken en iets nieuws te creëren, is dit je uitnodiging om aan de slag te gaan.

Je kunt ook online een glassnijder pakken en andere glasartikelen in drinkgerei of vazen veranderen. Wees voorzichtig bij het gebruik van een nieuw gereedschap met scherpe randen!

Je hele keuken inrichten? Ontdek onze gids voor de beste milieuvriendelijke producten voor thuis!