Cuisinart Electronic Yogurt Maker Beoordeling

Cuisinart Electronic Yogurt Maker Beoordeling
Cuisinart Yoghurt maker op toonbank

Sharon Basara

Het lijkt erop dat yoghurt een beetje een renaissance doormaakt, en een klein wonder: gewone yoghurt is een goede bron van eiwitten (vereist in grotere hoeveelheden naarmate je ouder wordt), probiotica die de gastro-intestinale gezondheid bevorderen, het bevat botgezond calcium en is relatief laag in calorieën.

Cuisinart’s elektronische yoghurtapparaat (model CYM-100C) – uitgebracht in 2014 – belooft thuisbatches gewone yoghurt gemakkelijker te maken om in uw eigen keuken te maken. Levert het op?

Het antwoord is een volmondig ja. Als je al jaren yoghurt maakt met een verscheidenheid aan merken en apparaten, elimineert de Cuisinart CYM-100C enkele van de frustraties die je misschien hebt gehad met andere modellen.

Grote capaciteit

De meeste yoghurtmakers die in het verleden voor thuisgebruik zijn ontworpen, gebruikten kleine plastic of glazen containers, die bijdragen aan halflege potten en onnodige rommel in de koelkast. Waarom zou je niet één grote bus gebruiken om de yoghurt te maken en op te slaan, zodat je zoveel kunt uitdelen als je nodig hebt?

De Cuisinart yoghurtmaker heeft een capaciteit van 32 oz (1 liter) en de BPA-vrije bus gaat gemakkelijk van machine naar koelkast. Het kan worden gewassen in het bovenste rek van uw vaatwasser.

Verticaal ontwerp

Niet alleen is deze yoghurtmaker aantrekkelijk, het verticale ontwerp is hoog en smal in plaats van laag en breed, en beslaat een kleinere voetafdruk op het aanrecht. In vergelijking met andere modellen verbruikt de compacte vorm minder waardevol keukenvastgoed.

Automatische koeling

Omdat de fermentatietijd zes tot twaalf uur kan duren, vereist het berekenen van de tijd dat je je batch in de koelkast moet krijgen een beetje wiskunde. Als u het proces tijdens het avondeten begint, is uw yoghurt dan om 3 uur ’s nachts klaar om te worden gekoeld? Het Cuisinart-model heeft dit op briljante wijze aangepakt door een koelelement in de machine op te nemen. Als de afteltimer is ingesteld voor een fermentatieperiode van 9 uur, schakelt de machine automatisch over naar de koelmodus wanneer de tijd om is. Het apparaat blijft in de koelmodus totdat u het uitschakelt.

Starter Cultuur

Net als bij andere yoghurtmakers kan gekochte cultuur als voorgerecht worden gebruikt. Als alternatief werkt 1/4-1/2 kopje gewone yoghurt uit de supermarkt, zolang er geen smaakstoffen, siropen, fruit of gelatine zijn toegevoegd. Gewone yoghurt van een vorige batch die je zelf hebt gemaakt, werkt ook als een voorgerecht.

Opmerking: als u een startercultuur gebruikt, let dan op de instructies met betrekking tot het voorverwarmen van melk, omdat verschillende starters mogelijk specifieke temperaturen nodig hebben om het fermentatieproces te starten.

Bereiding van melk

Ik ben altijd begonnen met het verwarmen van melk tot ongeveer 180 F (82 C) of totdat er bubbels verschijnen rond de rand van de pan. Ik voeg ongeveer 1/2 kopje magere melkpoeder toe, wat een dikkere textuur oplevert. Zodra het mengsel is afgekoeld tot 110 F (43 C), voeg ik het voorgerecht toe, roer en breng het mengsel over naar de yoghurtmaker. Voorverwarmen helpt de melkeiwitten af te breken voor een gladdere en dikkere yoghurt.

In de instructies van de Cuisinart-machine wordt echter voorgesteld om deze stap over te slaan en de cultuur eenvoudigweg te mengen in een vooraf afgemeten kom koude melk, goed te roeren om gelijkmatig te verdelen, dat over te brengen naar de yoghurtmaker en de digitale afteltimer in te stellen. Ik was sceptisch maar aangenaam verrast toen mijn batch na 9 uur klaar en klaar kwam.

Nogmaals, ik gebruikte in de winkel gekochte yoghurt als voorgerecht; een gekochte startercultuur kan een specifieke melktemperatuur vereisen om van kracht te worden.

Griekse yoghurt maken

Omdat ik de voorkeur geef aan een dikkere yoghurt, heb ik het vervolgens in een zeef gezeefd die voor dit doel is ontworpen, vervaardigd door Cuisipro Donvier. Voila! Dikke, Griekse (gezeefde) yoghurt thuis gemaakt, gekoeld en klaar om te eten.

De Cuisinart-instructies raden aan om ’s nachts te persen met behulp van een vergiet bekleed met een koffiefilter, wat ook zou werken – wees gewaarschuwd dat het verliezen van zoveel vloeibare wei door persing iets kan opleveren dat meer lijkt op roomkaas, niet griekse yoghurt.

De instructies adviseren ook om de bus minimaal 12 uur in de koelmodus in de machine te houden voordat u deze uit het apparaat verwijdert. Ik kon deze richtlijn niet begrijpen en nadat ik het had gespannen om een deel van de wei te verwijderen, bracht ik het gewoon over in een container die naar de koelkast was gebonden.

Overige opmerkingen

In het gedeelte voor probleemoplossing suggereert de handleiding dat als het na het afkoelen van uw yoghurt niet dik of pittig genoeg lijkt, u het ondergekweekte mengsel naar het apparaat kunt terugbrengen voor meer fermentatietijd.

Cuisinart biedt een garantie van drie jaar tegen defecten van de fabrikant, inclusief mechanische en elektrische problemen, hoewel schade door verkeerd gebruik of ongeoorloofde reparaties niet worden gedekt.

Waar het op neer komt

De Cuisinart Electronic Yogurt Maker met Automatische Koeling (CYM-100C) is een zeer effectief en gebruiksvriendelijk apparaat dat een plekje in je keukenkastje verdient.