Creatieve betaalbare huisvestingsoplossingen die deuren openen voor iedereen

Voor degenen onder ons die een onbenoembare hoeveelheid tijd besteden aan het scrollen door Zillow-aanbiedingen, is het misschien redelijk om te zeggen dat we de app meer gebruiken voor manifestatiedoeleinden in plaats van opzettelijk een huis te kopen. Of ligt dat aan mij?

Van het vraag- en aanboddilemma van de woningmarkt tot de last van het terugbetalen van studieschulden, de consumenten van vandaag worden geconfronteerd met een huizenmarkt die ze zich niet kunnen veroorloven.

In feite zijn de huizenprijzen sinds 1965 met maar liefst 118% gestegen (gecorrigeerd voor inflatie), ondanks dat het inkomen slechts met 15% is gestegen, volgens een rapport van online makelaardij Clever Real Estate.

Deze realiteit dwingt velen zoals Bernard Glinton, een buschauffeur uit Silicon Valley, om in zijn auto te slapen omdat hij het zich niet kan veroorloven om in de gemeenschap te wonen waarin hij werkt, en boston middelbare schoolleraar Kelly Henderson die het zich ook niet kan veroorloven om in de gemeenschap te wonen waar ze lesgeeft.

“Voor mensen in de particuliere sector zeggen ze waarschijnlijk: ‘Oh arme jij, je kunt niet leven in de gemeenschap waar je werkt, wat is het grote probleem?'” Henderson deelde in een NPR-interview. “En ik denk dat een deel van de aard van openbaar onderwijs en waarom het een ander soort baan is, is dat het allesverslindend is – zoals het zou moeten zijn.”

Hoewel betaalbare huisvesting een meerlagig probleem is, is het belangrijk dat we zowel de systemen erkennen die velen in deze positie brengen (beperkende bestemmingsplannen zijn er een van), terwijl we ook de mensen en organisaties erkennen die ijverig werken aan creatieve oplossingen voor degenen die zijn buitengesloten.

Creatieve betaalbare huisvestingsoplossingen:

Permanente ondersteunende huisvesting is de sleutel tot het aanpakken van chronische dakloosheid

Hoewel tijdelijke oplossingen op korte termijn altijd nodig zijn om onmiddellijke problemen aan te pakken, is permanente ondersteunende huisvesting een bewezen langetermijnstrategie geworden om chronische dakloosheid aan te pakken.

Deze aanpak combineert huisvesting met casemanagement en ondersteunende diensten, waardoor de persoon op een meer holistische, oplossingsgerichte manier kan worden ontmoet.

Volgens de National Alliance to End Homlessness hebben investeringen in permanente ondersteunende huisvesting bijgedragen aan het verminderen van het aantal chronisch daklozen met 8% sinds 2007.

Naast het beëindigen van dakloosheid, toont onderzoek aan dat permanente ondersteunende huisvesting ook de stabiliteit van de huisvesting kan vergroten en de gezondheid kan verbeteren.

Een kosteneffectieve oplossing, permanente ondersteunende huisvesting, het is aangetoond dat het de publieke kosten verlaagt die gepaard gaan met het gebruik van crisisdiensten zoals schuilplaatsen, ziekenhuizen, gevangenissen en gevangenissen.

Bijvoorbeeld Anawim Behuizing de grootste aanbieder van permanente ondersteunende huisvesting in de staat Iowa – beheert meer dan 536 wooneenheden en biedt stabiele huisvesting aan 380 personen die dakloosheid hebben ervaren, leven met een psychische aandoening, een stoornis in het gebruik van middelen, fysieke handicaps, HIV / AIDS, of op de vlucht zijn voor huiselijk geweld. In totaal hebben ze 1.200 personen binnen de gemeenschap gediend die toegang nodig hadden tot veilige, betaalbare huisvesting.

Gemeenten zetten leegstaande kavels nu om in betaalbare woonmogelijkheden

Een lang leegstaande parkeerplaats in Hell’s Kitchen (een wijk aan de westkant van Midtown Manhattan in New York City) zal officieel een betaalbare huisvestingsoptie worden voor velen nadat de gemeenteraad heeft gestemd om de bouw van The Lirio goed te keuren, een ondersteunend woonproject voor daklozen, langdurige overlevenden van HIV / AIDS, en gezinnen.

De stad heeft ook groen licht gegeven voor een verbintenis om commerciële ruimte op de begane grond onder de marktprijs aan te bieden voor lokale geliefde kruideniers en bedrijven.

Evenzo is het verlaten historische Los Angeles County General Hospital, een ooit geavanceerde medische faciliteit, dichter bij het worden van een betaalbare huisvestingsoptie nadat de raad van toezichthouders van de provincie heeft gestemd om plannen te bevorderen om het art deco-gebouw te herzien.

Deze vooruitgang komt van het lokaliseren van miljoenen dollars aan lokale en staatsfinanciering om leefbare eenheden te creëren, nadat supervisor Hilda Solis in 2018 begon te pleiten voor een nieuwe bestemming van het gebouw.

De provincie had oorspronkelijk gekeken naar meerdere toepassingen voor het oude algemene ziekenhuis, maar de toenemende zorg voor betaalbaar wonen leidde hen uiteindelijk naar plannen, waaronder 500 goedkope appartementen voor niet-gehuisveste en extreem lage inkomens Angelenos.

Nederlands bejaardentehuis biedt studenten gratis huur voor tijd doorgebracht met oudere bewoners

Sinds 2012 biedt Humanitas, een bejaardentehuis uit Deventer, universiteitsstudenten huurvrije huisvesting in ruil voor 30 uur vrijwilligerswerk met de oudere bewoner.s.

Studenten wordt gevraagd om alles te doen, van het bereiden van maaltijden tot het faciliteren van sociale mediatraining en muzieklessen – waardoor bewoners effectief de sociale interactie krijgen die nodig is om fysiek en psychologisch gezond te blijven.

Het programma, onder leiding van Humanitas Deventer CEO Gea Sijpkes, heeft maatschappelijke organisaties in andere delen van Europa geïnspireerd om ook soortgelijke mogelijkheden te verkennen.

Sijpkes deelde met PBS NewsHour dat dit programma niet alleen bedoeld is om betaalbare huisvesting voor studenten te bieden, maar het is ook een kans voor mensen jong en oud om ‘goede buren’ te zijn.

Betaalbare huisvesting voor inheemse gemeenschappen

In een poging om betaalbare huisvesting van hoge kwaliteit te bieden aan inheemse gemeenschappen, nemen Chileense architecten inzichten uit de inheemse Mapuche-gemeenschap op om cultureel geïnformeerde woningen te creëren.

Samen, architecten van Underraga Devés Arquitectos, NGO TECHO (ook bekend als Un Techo para Chili), en de Mapuche-gemeenschap creëerde een woongemeenschap van 25 twee verdiepingen tellende “ruka” -woningen die cultureel belangrijke kenmerken eerden en incorporeerden.

Die kenmerken omvatten de oost-west oriëntatie van het huis, met deuren die naar het oosten openen om de opkomende zon te begroeten. Het project kadert in een grotere inspanning bestaande uit 415 traditionele sociale woningen.

In de V.S., De Chief Seattle Club – een non-profitorganisatie die dakloosheid onder de inheemse bevolking van Seattle bestrijdt – kondigde de voltooiing aan van ʔálʔal (“thuis” in Lushootseed) in januari 2022. Het is een mijlpaal geworden permanente woningbouwontwikkeling voor inheemse mensen die voorheen dakloos waren, financieel worstelden of veteranen.

ʔálʔal beschikt over een gebouw van negen verdiepingen met 80 wooneenheden, een zorginstelling en sociale diensten. Het bevat zelfs een café dat traditionele gerechten en items van inheemse bedrijven serveert!

Tiny Home Communities voor mensen die dakloos worden

Wat oorspronkelijk een tijdelijke trend leek, zijn tiny homes uitgegroeid tot een innovatieve, betaalbare en schaalbare oplossing voor steden en organisaties die op zoek zijn naar alternatieve, toegankelijke oplossingen voor huiseigenaren.

De New Arroyo Seco Tiny Home Village, gefinancierd en gebouwd door de stad Los Angeles, is het grootste kleine thuisdorp in Californië met 117 eenheden en 224 bedden.

Sinds november 2021 biedt het een onmiddellijk pad voor daklozen in het gebied om permanente en stabiele huisvesting te vinden. Het dorp biedt ook casemanagement op locatie, geestelijke gezondheidszorg en jobtraining en -plaatsing.

Community Eerst! Village in Austin, Texas is een andere betaalbare, permanente huisvesting en een ondersteunende gemeenschap voor mensen die overstappen van chronische dakloosheid. Een ontwikkeling van een in Austin gevestigde non-profitorganisatie Mobiele Broden &Vissen, biedt deze 51 hectare grote gemeenschap betaalbare, permanente huisvesting en een ondersteunende gemeenschap.

Community Eerst! biedt haar bewoners ook “micro-onderneming kansen” die on-site vaardigheidsopbouw en werkgelegenheid kansen die zelfvoorziening aanmoedigen.

LA en Austin zijn slechts twee van de vele steden in de VS – zoals Occupy Madison in Madison, Wisconsin en Dignity Village in Portland, Oregon – die kleine huizen gebruiken als een creatieve oplossing om aan de behoeften van hun gemeenschap te voldoen.

3D-printers en zeecontainers worden gebruikt als instrumenten voor betaalbare huisvesting

Als je je hebt gewaagd aan het bouwen van een huis – vooral tijdens de pandemie – weet je dat het tot een jaar of langer kan duren om te voltooien. Habitat voor de mensheid en 3D-printing bouwbedrijf Alquist werkte samen om het eerste 3D-geprinte huis te bouwen: een betonnen structuur met drie slaapkamers en twee badkamers, die bestand is tegen orkanen en tornado’s. De buitenkant duurde slechts 28 uur om te bouwen.

In veel gevallen kunnen 3D-printers minder dan 24 uur nodig hebben om de fundering en muren voor een klein huis te printen tegen een fractie van de kosten van een typische constructie – met de gemiddelde kosten van $ 10.000 volgens The Zebra. Zodra de blauwdruk is gemaakt en naar de printer is verzonden, drukt deze materiaal laag voor laag af, waardoor huiseigenaren niet alleen tijd besparen, maar hen ook een economischere optie bieden dan wat traditioneel op de markt wordt gezien.

Andere non-profitorganisaties zoals Nieuw verhaal, een organisatie die werkt aan het aanpakken van dakloosheid in Zuid- en Midden-Amerika, bundelde de krachten met ICON, een startup op het gebied van bouwtechnologie om 500 huizen te printen in Tabasco, Mexico.

Deze organisatie gebruikt “Bridge Building” om verbinding te makenct Huurders met betaalbare huureenheden

De Metro Housing Samenwerking (MHC), een in Omaha gevestigde non-profitorganisatie opgericht in 2021, pakt de huisvestingscrisis binnen zijn gemeenschap aan door creatief ‘bruggen te bouwen’. MHC werkt samen met meer dan 30 gemeenschapspartners om voordelige relaties tussen vastgoedbeheerders, gemeenschapspartners en huurders te ontwikkelen.

Ten dienste van het omliggende metrogebied heeft deze organisatie een netwerk van betaalbare huureenheden en gemeenschapsbronnen voor huurders opgebouwd, terwijl tegelijkertijd de retentiepercentages van bewoners en de leegstand voor vastgoedbeheerders worden verhoogd.

Een versie van dit artikel werd voor het eerst gepubliceerd in de Goodnewspaper — Good Good Good’s maandelijkse gedrukte krant gevuld met goed nieuws en manieren om het verschil te maken.

Meer goed nieuws vind je ook in de Goodnewsletter — de gratis dagelijkse e-mail vol met redenen om je hoopvol te voelen.