Cream Cheese Nutrition Feiten

Cream Cheese Nutrition Feiten
Roomkaas, geannoteerd

bodymindspirit / Alexandra Shytsman


 • Voedingswaarde feiten
 • Gezondheidsvoordelen
 • Allergieën
 • Variëteiten
 • Opslag en voedselveiligheid
 • Recepten en bereiding

Roomkaas is een glad, romig vers kaasproduct gemaakt van melk en room, vaak met andere ingrediënten toegevoegd als stabilisatoren en verdikkingsmiddelen, zoals guargom en carrageen. Gewone roomkaas wordt verkocht in een reepvorm of opgeklopte kuipen. Je vindt het in de zuivelafdeling van de meeste supermarkten. Hoe u het product koopt, heeft invloed op de calorieën en het vetgehalte van roomkaas.

Cream Cheese Nutrition Feiten

De volgende voedingsinformatie wordt verstrekt door de USDA voor 1 eetlepel (14,5 g) roomkaas.

 • Calorieën: 50.8
 • Vet: 5g
 • Natrium: 46,5 mg
 • Koolhydraten: 0,8 g
 • Vezel: 0g
 • Suikers: 0,5 g
 • Eiwit: 0,9 g
 • Vitamine A: 44,7mcg
 • Choline: 3,9 mg
 • Vitamine E: 0,1 mg

Koolhydraten

Er zit minimaal koolhydraten in roomkaas. Een enkele portie levert minder dan 1 gram koolhydraten (0,8 gram), voornamelijk in de vorm van suiker. Als u echter bepaalde soorten gearomatiseerde roomkaas koopt, zal het koolhydraatgehalte toenemen.

Zo bevat het merk Brown Sugar Cream Cheese Spread uit Philadelphia 7 gram suiker per portie. Deze smaak van roomkaas wordt geklopt, dus de portiegrootte is 2 eetlepels.

Vetten

Het meeste vet in roomkaas is verzadigd vet. Er zit 5 gram totaal vet in een enkele portie roomkaas en 5 gram is verzadigd vet. Er is ook een kleine hoeveelheid meervoudig onverzadigd vet (0,2 gram) en enkelvoudig onverzadigd vet (1,3 gram).

Eiwit

Er zit iets minder dan 1 gram eiwit (0,9 gram) in een enkele portie roomkaas.

Vitaminen en Mineralen

Roomkaas zorgt voor wat vitamines en mineralen. U profiteert van een kleine hoeveelheid vitamine A (44,7 IE), vitamine K (0,3 mcg), folaat (1,3 mcg) en choline (3,9 mg).

Mineralen in roomkaas omvatten calcium (14,1 milligram), fosfor (15,5 mg), magnesium (1,3 mg), kalium (19,1 mg), natrium (45,5 mg) en sporenhoeveelheden selenium.

Calorieën

Een eetlepel (14,5 g) roomkaas bevat 50,8 calorieën, waarvan 87% afkomstig is van vet, 7% van eiwitten en 6% van koolhydraten. Slagroomkaas is veel lager in calorieën. Omdat het kloppende proces lucht aan de kaas toevoegt en het pluisjes geeft, lijkt het alsof je meer roomkaas krijgt voor dezelfde portie. Sommige merken voegen ook magere melk toe als ingrediënt, waardoor het vetgehalte wordt verlaagd.

Philadelphia Whipped Cream Cheese vermeldt een portiegrootte van 2 eetlepels op de verpakking. Volgens de fabrikant levert die hoeveelheid 50 calorieën, 4,5 gram vet en 3 gram verzadigd vet op.

Calorieën in gearomatiseerde roomkaas zijn ook afhankelijk van het soort dat je koopt. Zoete smaken zoals gemengde bessen of aardbeienroomkaas hebben fruit of puree toegevoegd, waardoor zowel het aantal suikers als calorieën toeneemt. Hartige smaken zoals bieslook kunnen zout hebben toegevoegd, zodat het natriumgehalte iets hoger zal zijn, maar de calorieën zullen waarschijnlijk hetzelfde blijven.

Wat is een portie roomkaas?

Een enkele portie roomkaas is ongeveer 1-2 eetlepels. Populaire merken zoals Philadelphia bieden lijnmarkeringen op de verpakking, zodat u precies weet hoeveel u per portie moet consumeren. Volgens dat merk levert een enkele portie van 1 ounce (ongeveer 2 eetlepels) 100 calorieën op.

Gezondheidsvoordelen

Roomkaas heeft niet veel gezondheidsvoordelen en er is weinig tot geen direct onderzoek naar de potentiële gezondheidsvoordelen van roomkaas. Het gehalte aan micronutriënten van een portie roomkaas draagt niet veel bij aan de dagelijkse waarden.

Kan helpen vet in het dieet te verminderen

Voor sommige mensen biedt roomkaas een voordeel omdat het minder vet en calorieën bevat dan boter. Het verschil is echter niet substantieel en roomkaas kan niet in alle gevallen voor boter opkomen. Als u kiest voor magere roomkaas, kunt u nog meer verzadigd vet besparen, een soort vet dat geassocieerd wordt met een verhoogd risico op hartaandoeningen. Je kunt vetarme crea gebruikenm kaas om voedingsmiddelen zoals soepen en sauzen in te dikker te maken in plaats van bloem en boter.

Bron van vitamine A

Hoewel roomkaas geen aanzienlijke hoeveelheden van veel voedingsstoffen bevat, heeft het wel een goede hoeveelheid vitamine A. Een eetlepel bevat 5% van uw aanbevolen dagelijkse waarde en een typische portie van twee eetlepels bevat 10%. Zuivel is een goede bron van vitamine A, en het opnemen van vet in een maaltijd met vitamine A zal de opname ervan helpen. Roomkaas bevat vet en vitamine A, waardoor het een ideale bron is.

Vitamine A is een essentiële micronutriënt die een vitale rol speelt in verschillende lichamelijke processen, waaronder visie, immuunrespons, celdifferentiatie en proliferatie, intercellulaire communicatie en reproductie. U moet vitamine A uit uw dieet of supplementen halen, omdat uw lichaam het niet kan produceren. Primaire bronnen zijn afgeleid van dierlijke producten zoals zuivel.

Allergieën

Mensen met een zuivelallergie of een melkallergie moeten roomkaas vermijden omdat deze koemelk bevat. Volgens de American Academy of Allergy, Astma en Immunologie kunnen de symptomen van melkallergie variëren van mild tot ernstig en kunnen piepende ademhaling, braken, netelroos en spijsverteringsproblemen omvatten. Blootstelling aan melk kan ook anafylaxie veroorzaken.

Bovendien kunnen mensen die lactose-intolerant zijn, roomkaas willen vermijden. Symptomen van lactose-intolerantie zijn misselijkheid, krampen, gas, een opgeblazen gevoel en diarree.

Variëteiten

Er zijn verschillende soorten roomkaas, waaronder vetarm, gearomatiseerd en opgeklopt. Er is ook een vergelijkbaar kaasproduct genaamd Neufchatel-kaas dat een derde tot de helft minder vet levert dan de traditionele variëteit. Een enkele portie van 1 eetlepel levert 2,5 gram vet en 1,5 gram verzadigd vet.

Neufchatel kaas wordt gemaakt van melk, terwijl traditionele roomkaas wordt gemaakt van melk en room. Als je vet en calorieën in recepten probeert te verminderen, kun je Neufchatel-kaas gebruiken in plaats van roomkaas.

Opslag en voedselveiligheid

Roomkaas moet goed afgesloten en gekoeld blijven. Je kunt roomkaas invriezen om in recepten te gebruiken, maar de textuur zal veranderen. Je wilt het waarschijnlijk niet op toast of een bagel smeren nadat het is ontdooid.

Hoe zich voor te bereiden

Wanneer roomkaas koud is, kan het moeilijk zijn om mee te werken in recepten. De beste manier om het te verzachten is om het voor een korte periode op het aanrecht te laten staan. Maar als je geen tijd hebt, druk je gewoon op de kaas met een deegroller of met de palm van je hand om hem zachter te maken.

Als je van roomkaas houdt, kun je creatief worden om het in je gezonde dieet te houden. Je kunt misschien Griekse roomkaas vinden bij je plaatselijke kruidenier. Merken zoals Green Mountain Farm maken deze stijl van spread en het biedt meer eiwitten en minder vet dan traditionele versies.

Je kunt ook licht gaan op de spread om het vet en de calorieën onder controle te houden. Als je bijvoorbeeld meestal graag een bagel met jam en roomkaas eet als ontbijt, probeer dan in plaats daarvan deze gezondere versie: schep een bagel uit, smeer dan een dun laagje slagroomkaas en bedek met echt fruit.

Je zult niet alleen vet, koolhydraten en calorieën verminderen, maar je zult ook de hoeveelheid suiker die je consumeert verminderen door vers fruit te ruilen voor jam.

 • Calorieën: 50.8
 • Vet: 5g
 • Natrium: 46,5 mg
 • Koolhydraten: 0,8 g
 • Vezel: 0g
 • Suikers: 0,5 g
 • Eiwit: 0,9 g
 • Vitamine A: 44,7mcg
 • Choline: 3,9 mg
 • Vitamine E: 0,1 mg

Een enkele portie roomkaas is ongeveer 1-2 eetlepels. Populaire merken zoals Philadelphia bieden lijnmarkeringen op de verpakking, zodat u precies weet hoeveel u per portie moet consumeren. Volgens dat merk levert een enkele portie van 1 ounce (ongeveer 2 eetlepels) 100 calorieën op.