Cornbread Voedingsfeiten en gezondheidsvoordelen

Cornbread Voedingsfeiten en gezondheidsvoordelen
Cornbread voedingsfeiten

bodymindspirit / Alexandra Shytsman


 • Cornbread Nutrition Feiten
 • Gezondheidsvoordelen
 • Allergieën
 • Opslag en voedselveiligheid

Maïsbrood is ontstaan als een gemakkelijk te koken en, net zo belangrijk, gemakkelijk mee te nemen voedsel met vroege Noord-Amerikaanse kolonisten. Het is verschillende namen genoemd en gemaakt in verschillende formaten – zoals muffins, zoals pannenkoeken, in een pannenkoek, als een braadpan en meer – maar het is nog steeds een veelzijdig en heerlijk eten.

Maïsbrood profiteert van zijn plantaardige oorsprong. Maïsmeel, de gemalen maïscomponent die de basis vormt van maïsbrood, is een volkoren. Bovendien is maïsmeel meestal glutenvrij. Als u maïsbrood van een mix maakt, controleer dan de mix om er zeker van te zijn dat er geen ander meel is toegevoegd, vooral als u coeliakie heeft of glutengevoelig bent. Lees verder om de andere potentiële gezondheidsvoordelen van maïsbrood te ontdekken.

Cornbread Nutrition Feiten

Deze voedingsinformatie, voor één standaard stuk maïsbrood (60 gram), is van de USDA.

 • Calorieën: 198
 • Vet: 5,8 g
 • Natrium: 359 mg
 • Koolhydraten: 32,7 g
 • Vezel: 1,4 g
 • Suikers: 9,63 g
 • Eiwit: 4g
 • Calcium: 209 mg
 • Ijzer: 1,1 mg

Koolhydraten

Hoewel er zeker koolhydraatarme broodopties zijn die nog steeds lekker zijn, valt maïsbrood niet helemaal in deze categorie. Cornbread heeft 32,7 gram koolhydraten per portie. Van de 32,7 gram koolhydraten zijn er 9,63, of 29% van suiker, en 1,38, of 4%, van vezels.

Vetten

Het vet in maïsbrood komt voornamelijk van de gebruikte melk, boter en eieren, daarom kan het variëren afhankelijk van het type melk en boter in het recept. Eén portie bevat ongeveer 5,8 gram vet.

Eiwit

Maïsbrood heeft bijna 4 gram eiwit in één portie. Omdat maïsbrood gemaakt is van maïsmeel, dat natuurlijk afkomstig is van maïs, is het een eiwitrijk brood dan een standaard graanbrood.

Vitaminen en Mineralen

Maïs in zijn natuurlijke staat zit vol met vitamine C, B-vitamines, magnesium en kalium. Verwerkte maïsproducten zijn niet zo voedzaam, maar maïsbrood bevat nog steeds deze vitamines en mineralen, evenals 6% van de dagelijkse aanbevolen waarde van ijzer. Als u een verpakte mix gebruikt, let dan op de natriumspiegels, omdat sommige meer bevatten dan andere.

Calorieën

Maïsbrood is een relatief calorierijk voedsel met bijna 200 calorieën voor een standaard portie (60 gram). Maïsbrood is echter niet alleen een gebruiksbrood, net als brood. In plaats daarvan wordt het gezien als een op zichzelf staand bijgerecht dat vaak wordt geserveerd met een BBQ-schotel of chili. Het kan ook een onderdeel zijn van een groter bijgerecht zoals maïsbroodvulling, dus het aantal calorieën zal variëren afhankelijk van de bereiding.

Gezondheidsvoordelen

Omdat maïsbrood is gemaakt met maïsmeel, een component van maïs, deelt het enkele van dezelfde voedingscomponenten en voordelen. Hier is een overzicht van de potentiële gezondheidsvoordelen van maïsbrood.

Bevat alle essentiële aminozuren

Er zijn 20 aminozuren – waarvan er negen of 10 als essentieel worden beschouwd (onderzoek varieert). Deze omvatten histidine, isoleucine, leucine, lysine, methionine, fenylalanine, threonine, tryptofaan en valine.

Aminozuren kunnen niet door het menselijk lichaam worden geproduceerd, dus moeten ze worden geconsumeerd in voedsel of supplementen. De niet-essentiële aminozuren hoeven niet aan uw dieet te worden toegevoegd, omdat uw lichaam ze kan synthetiseren uit de bovengenoemde essentiële.

Aminozuren zijn de basisbouwstenen van eiwitten. Ze dienen ook als de stikstofhoudende ruggengraat voor verbindingen zoals neurotransmitters en hormonen. Eiwitten zijn nodig voor veel lichaamsfuncties.

Zo wordt er dagelijks meerdere keren per dag meer eiwit omgedraaid dan de hoeveelheid die wordt geconsumeerd, dus het eten van aminozuren is nodig om dit vol te houden. Tijdens dit proces kunnen degenen die niet worden gebruikt verloren gaan door zweet en urine, evenals in de huid, het haar en de nagels die uit het lichaam verdwijnen, dus ze moeten voortdurend worden vervangen.

Aminozuren worden meestal aangetroffen in vlees, gevogelte, eieren, zuivel en vis. Veel soorten brood hebben ze vaak niet allemaal, maar maïsbrood wel.

Kan de gezondheid van het bloed bevorderen

Een portie maïsbrood bevat 6% van de dagelijks aanbevolen inname van ijzer. IJzer is essentieel voor de productie van bloed in het lichaam. Ongeveer 70% van het ijzer van het lichaam bevindt zich in rode bloedcellen die hemoglobine worden genoemd en in de cellen die myoglobine worden genoemd. Hemoglobine is nodig om zuurstof in het bloed van de longen naar weefsels over te brengen. Myoglobine accepteert, slaat op, transporteert en geeft zuurstof af.

Het niet hebben van voldoende ijzer kan leiden tot bloedarmoede door ijzertekort, die zich presenteert in symptomen zoals vermoeidheid, huid bleekheid, kortademigheid, duizeligheid, duizeligheid of een snelle hartslag. Het consumeren van de aanbevolen dagelijkse inname van ijzer, die kan variëren op basis van leeftijd en andere factoren, vermindert het risico op het ontwikkelen van bloedarmoede en de problemen die ermee gepaard gaan.

Kan de bloedsuikerspiegel verlagen

Maïsmeel bevat vezels, wat maïsbrood een extra voordeel geeft. Een van die voordelen is dat vezels helpen om de bloedsuikerspiegel te handhaven en te verlagen. Vezels, en oplosbare vezels in het bijzonder, vertragen de opname van suiker in het bloed.

Het hebben van een hoge bloedsuikerspiegel is gevaarlijk voor iedereen, maar het is nog meer voor mensen met diabetes. Op korte termijn kan een hoge bloedsuikerspiegel (hyperglycemie) braken, overmatige honger en dorst, een snelle hartslag en problemen met het gezichtsvermogen veroorzaken. Controleer de maïsbroodmix die je hebt gekocht om er zeker van te zijn dat deze niet veel toegevoegde suikers bevat.

Kan helpen bij het reguleren van uw spijsvertering

Een ander voordeel van vezels is dat het helpt om de stoelgang te reguleren en helpt bij optimale spijsverteringsprestaties. Vezels worden niet gemakkelijk verteerd of geabsorbeerd door het lichaam, dus het passeert vaak relatief intact door het lichaam.

Hoewel het misschien tegenstrijdig lijkt dat iets dat niet verteerbaar is, zo belangrijk is voor de spijsvertering, is het dat inderdaad wel. Vezels helpen de darmgezondheid te behouden door het risico op het ontwikkelen van aambeien te verlagen en misschien zelfs het risico op het ontwikkelen van colorectale kanker te verminderen, zoals gesuggereerd door sommige onderzoeken.

Het reguleert ook uw stoelgang door het gewicht en de grootte van de ontlasting te verzachten maar te vergroten, wat allemaal bijdraagt aan het gemakkelijker maken om te passeren en zo de kans op constipatie te verlagen, wat niet alleen ongemakkelijk maar ook ongezond is.

Bevordert verzadiging

Vezels, zoals hierboven vermeld, worden niet echt verteerd, maar passeren gewoon je spijsverteringsstelsel – en het duurt langer om dit te doen dan andere vormen van koolhydraten – waardoor je langer vol blijft. Vezels zijn essentieel in uw dieet en het kan ook helpen bij gewichtsbeheersing.

Volle granen en groenten bevatten beide vezels. Maïsbrood draagt 1,38 gram vezels bij in elke portie. Maïsbrood dat niet rijk is aan toegevoegde suikers kan een voedzame keuze zijn en je meer verzadigd houden dan een standaard dinerbroodje.

Allergieën

Hoewel zeldzaam, kunnen mensen allergisch zijn voor maïs. Als u allergisch bent voor maïs, moet u geen maïsbrood consumeren. Bovendien willen mensen met melk- of ei-allergieën misschien het etiket lezen van elke maïsbroodmix die ze gebruiken om te zien of deze ingrediënten in de mix zijn opgenomen.

Als uw mix geen melk of eieren bevat, vraagt dit waarschijnlijk om melk, eieren en boter om het beslag te maken. Je kunt vervangers zoals niet-zuivelmelk, plantaardige margarine en een eiervervanger gebruiken om je maïsbrood te maken.

Ondertussen, als je coeliakie of glutengevoeligheid hebt, zorg er dan voor dat je het etiket leest van elke mix die je koopt. Hoewel maïsbrood in zijn puurste vorm glutenvrij is, bevatten sommige mixen andere meelsoorten.

Opslag en voedselveiligheid

Om uw maïsbrood luchtig en vochtig te houden, wikkelt u het in plasticfolie of bewaart u het in een luchtdichte container. Je kunt het maximaal 2 dagen op het aanrecht laten staan, zolang het niets extra’s bevat zoals kaas of vleesbeleg. Als dit het geval is, moet het in de koelkast worden bewaard.

Je wilt het maïsbrood ook uit de buurt van zonlicht en warmte houden. Als het schimmel of een vieze geur ontwikkelt, zorg er dan voor dat je het weggooit

 • Calorieën: 198
 • Vet: 5,8 g
 • Natrium: 359 mg
 • Koolhydraten: 32,7 g
 • Vezel: 1,4 g
 • Suikers: 9,63 g
 • Eiwit: 4g
 • Calcium: 209 mg
 • Ijzer: 1,1 mg