Concept2 Model E Indoor Rower Beoordeling

Concept2 Model E Indoor Rower Beoordeling

We onderzoeken, testen, beoordelen en bevelen onafhankelijk de beste
producten— meer informatie over
ons proces. Als u iets koopt via onze links, kunnen we een commissie verdienen.

Concept2 Model E Indoor Roeimachine

Zeer goed pasvorm / Angelica Leicht


Wat we leuk vinden

 • Eenvoudige montage

 • Hoogwaardige gelaste staalconstructie

 • Top-of-the-line monitor

 • Meerdere trainingsopties

Wat we niet leuk vinden

 • Niet de meest betaalbare optie

 • Niet compact; heeft een grote voetafdruk

De veelzijdige, goed gemaakte Concept2 Model E Indoor Rower stelde elk type gebruiker op de proef tijdens onze proef. Hoewel het prijskaartje van $ 1.100 steil is, denken we dat de roeimachine van commerciële kwaliteit het geld zeker waard is.

Bekijk op Amazon
Bekijk op Concept2.com
5


Concept2 Model E Indoor Roeimachine

Concept2 Model E Indoor Roeimachine

Zeer goed pasvorm / Angelica Leicht


Bekijk op Amazon
Bekijk op Concept2.com

In dit artikel

 • Montage & Demontage
 • Design &Comfort
 • Voorstelling
 • Compatibiliteit
 • Opslag &mobiliteit
 • Onderhoud
 • Prijs
 • Concurrentie
 • Eindoordeel
 • Specs

Noot van de redactie

Concept2 heeft de Model E stopgezet. Vergelijkbare opties zijn de Concept2 RowErg met de keuze uit standaard of lange poten. De RowErg met standaardbenen kost $ 900, terwijl de RowErg met lange benen $ 1.050 kost (bekijk concept2).

We kochten de Concept2 Model E Indoor Rower zodat onze recensent deze grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productrecensie.

Niet alle roeimachines zijn gelijk gemaakt. Mijn man (die toevallig een gecertificeerde personal trainer is) en ik hebben allebei de afgelopen jaren geroeid als onderdeel van onze normale trainingsroutines, dus we weten het uit ervaring. We hebben onlangs de kans gekregen om de Concept2 Model E uit te proberen, die vaak te vinden is in commerciële sportscholen en die we in de gaten hadden gehouden sinds hij op de markt kwam.
Een update van het ook geliefde Model D van het merk, de Model E zit hoger dan zijn voorganger en is daarom geweldig voor mensen met beperkte mobiliteit. Het beschikt ook over een soepele rit en concept2’s geavanceerde PM5 Performance Monitor, beschouwd als “de industriestandaard” voor commerciële machines. Maar rechtvaardigen deze functies een hoger prijskaartje dan andere opties op de markt? Lees verder om erachter te komen waar we zijn geland.

Montage en demontage: één persoon en een half uur van begin tot eind

De Concept2 Model E Rower arriveerde in twee grote dozen, dus we waren bang dat het moeilijk zou zijn om hem in elkaar te zetten, maar het bleek dat we ons nergens zorgen over hoefden te maken. Er was één persoon en 10 schroeven nodig om het frame, de voor- en achterpoten, de monitorarm, de pick-upkabel en de Performance Monitor te monteren. De monitor, die uw trainingsinformatie registreert, hoefde alleen maar te worden aangesloten voordat deze klaar was voor gebruik. Het duurde slechts 30 minuten van unboxing tot training dankzij de instructies, die duidelijk waren geschreven en gemakkelijk te volgen.

Concept2 Model E Binnenroeier
bodymindspirit FIt / Angelica Leicht

Design en comfort: ontworpen om comfortabel te zijn, maar toch het hele lichaam te werken

Nogmaals, de verhoogde zithoogte (20 inch, of stoelhoogte, in vergelijking met de 14 inch van het eerdere Model D) onderscheidt deze roeier en maakt hem toegankelijker voor mensen die moeite hebben met het buigen van hun knieën of mensen die rolstoelen gebruiken. Die extra hoogte wordt ondersteund door een breed, uit één stuk bestaand beenontwerp waardoor het apparaat echt stevig aanvoelt – hier geen wiebelige, losse onderdelen.

We vonden onze roeier comfortabel, vooral voor een apparaat dat bedoeld is voor cardio-oefeningen voor het hele lichaam. De voorgevormde ergonomische stoel ondersteunde onze rug en achterhand, zelfs tijdens lange ritten , hoewel het, zoals bij elke roeier, nog steeds cruciaal is om je kern te betrekken en te voorkomen dat je door de rug loopt om pijn en letsel te voorkomen.

De voorgevormde ergonomische stoel maakte de Concept2 comfortabel voor onze rug en achterste kwarten, zelfs tijdens lange ritten (hoewel de spieren in onze armen zouden smeken om te verschillen).

De roeihandgreep is ook ergonomisch, met een buiging van 10 graden voor de meest natuurlijke handpositionering. Het voelde solide aan, maar het is een groot handvat, dus de grootte kan in het begin een beetje overweldigend zijn, een beetje zoals het handvat van een roeispaan, voor een atleet met kleinere handen. Het duurde even voordat we gewend aan het gevoel, maar toen we dat eenmaal deden, was het comfortabel om vast te pakken zonder nadelige impact op onze handen.

Hoewel een roeier nooit echt zal opgaan in uw interieur, is deze verkrijgbaar in lichtgrijs of zwart, beide met een dubbele poedercoating en glanzende afwerking, dus het is zeker geschikt voor elk kleurenschema.

Concept2 Model E Binnenroeier
bodymindspirit Fit / Angelica Leicht

Prestaties: Kortom, glad

Als we de Concept2 in één woord zouden moeten beschrijven, zou het soepel verlopen. Deze machine werkt precies zoals een top-of-the-line indoorroeier zou moeten werken, en het is gemaakt om geschikt te zijn voor alle niveaus van gebruikers: beginners, ervaren atleten en iedereen daartussenin. Mijn personal-trainer echtgenoot (die ook een atletisch directeur en Crossfit-instructeur is), een paar fitness-junkie-vrienden en ik testten het om de beurt uit, en we waren blij om te ontdekken dat we het elk konden gebruiken zonder al te veel van een leercurve.

Concept2 Model E indoor roeimachine
bodymindspirit FIt / Angelica Leicht

We waren het er allemaal over eens dat het systeem sterk en soepel aanvoelde bij elke trek, van vang tot drive tot finish. Dat is mede te danken aan het vliegwiel, dat ook het geluid temperde, waardoor deze machine veel stiller was dan de andere roeiers die we in het verleden hebben gebruikt. Het weerstandsniveau was eenvoudig aan te passen via de spiraaldemper, net als de stoel, voetsteunen en monitorhoek, zodat we ons aan elke gebruiker konden aanpassen.

We hielden vooral van de PM5-monitor, het computerbrein van de roeier. Aangedreven door het vliegwiel, en wanneer het niet roeit door 2 D-cel batterijen, is het toegankelijk dankzij een lange aluminium arm en heeft het een weergave van veel hogere kwaliteit dan die op lagere machines.

Naast de automatische “Just Row”-modus beschikt de monitor over vijf vooraf ingestelde standaard roeitrainingen en vijf aangepaste trainingen voor alle fitnessniveaus. Het geeft ook gegevens weer – we konden onze afstand, snelheid (slagsnelheid per minuut), tempo, tijd en calorieën bijhouden – en biedt connectiviteitsopties (daarover later meer).

Concept2 testte deze roeier voor mensen met een gewicht tot 500 pond, maar de Europese testnorm voor stationaire fitnessapparatuur EN 20957-7 stelt de limiet op 300 pond. De monorail meet 54 inch, dus houd er rekening mee dat je mogelijk een extra lange monorail nodig hebt als je binnenbeen 38 inch of meer meet (neem contact op met Concept2 voor meer informatie).

Concept2 Model E Binnenroeier
bodymindspirit Fit / Angelica Leicht

Compatibiliteit: een slimme roeier met veel extra voordelen

De Concept2 is een behoorlijk slimme machine dankzij die PM5-monitor. Onze trainingspartner – wiens werk draait om fitness – was onder de indruk toen hij ontdekte dat hij via ANT + en Bluetooth verbinding kon maken met ondersteunde fitness-apps (inclusief de gratis Concept2 ErgData-app) en hartslagmeters. Hoewel dit laatste de aankoop van een hartslagband vereist (de Concept2 wordt er niet mee geleverd), kon hij zijn hartslag nauwlettend in de gaten houden zonder constant naar zijn Fitbit te staren, dus we denken dat het een goede investering zou zijn.

We waren ook blij om te ontdekken dat de monitor USB-ready was, dus we konden onze trainingen opslaan en opslaan op een flashstation door hem gewoon aan te sluiten en de informatie te downloaden. Dit kwam goed van pas om onze voortgang in kaart te brengen. Het was nuttig om te zien waar we zijn verbeterd en waar we moeten verbeteren om onze toekomstige trainingen daarop af te stemmen.

Concept2 Model E Binnenroeier
bodymindspirit Fit / Angelica Leicht

De Concept2 ErgData-app maakt via Bluetooth verbinding met de PM5-monitor; het was gemakkelijk te gebruiken met een iPhone en we hadden geen problemen met vervelende pop-ups of advertenties. De app werkt samen met het Concept2 Online Logboek, waarin informatie over je verschillende workouts wordt opgeslagen. We waren verbaasd over hoeveel inzicht we uit de app haalden. Het registreert zaken als schijflengte, rijtijd, gemiddelde kracht, piekkracht, sleepfactor en aantal slagen, die geen van alle worden bijgehouden op de roeiermonitor. Het analyseerde ook onze trainingen voor ons toen we klaar waren en liet ons onszelf rangschikken tegen andere roeiers over de hele wereld.

We kijken al jaren naar de Concept2 en laten we je vertellen dat dit toestel niet teleurstelde.

Opslag en mobiliteit: verrassend eenvoudig te verplaatsen en op te slaan

Deze roeimachine is niet wat we compact zouden noemen, maar wat is roeier dan? Een van de grote voordelen van roeimachines is dat ze minder ruimte innemen dan andere fitnessapparatuur (denk aan loopbanden), en met een lengte van 96 inch en een breedte van 24 inch was dit model geen uitzondering. De Concept2’Met de quick-release framelock kan het in twee stukken worden gescheiden voor eenvoudige opslag.

Zwenkwielen aan de voorkant maken de machine wendbaar; we vonden het leuk dat het licht genoeg was, zelfs als het volledig was gemonteerd, om op mooie dagen naar buiten te rollen voor een verandering van trainingsomgeving. Een nadeel van deze machine is dat deze niet waterdicht is, dus hij mag niet worden opgeslagen in gebieden met lekken. Een beetje vocht uit waterflessen of zweterige lichamen zou het apparaat niet moeten schaden als het goed wordt schoongemaakt.

Concept2 Model E Binnenroeier
bodymindspirit Fit / Angelica Leicht

Onderhoud: Een snelle wipe-down is alles wat nodig is

Het schoonmaken van de Concept2 is vrij eenvoudig. De stoel was bezweet nadat we hem hadden gebruikt – we zaten erop en trainden tenslotte – maar het kostte gewoon een snelle veegbeurt met wat antibacteriële spray om het op te lossen. We hebben het bedekt gehouden om stofdeeltjes af te weren en we hebben de schuifbalk, ventilatoreenheid en stoel dagelijks afgeveegd. Als we ons extra ambitieus voelen, hebben we het handvat ook gedesinfecteerd met een multifunctionele spray die we op onze andere trainingsapparatuur gebruiken. Easy peasy.

De gesloten kettingbehuizing en de vernikkeling op de ketting betekent dat u niet zo vaak olie hoeft te reinigen als andere opties op de markt, maar de fabrikant raadt aan dit om de drie maanden of zo te doen (met Concept2-olie of een algemene 3-in-1 olie). Regelmatige reinigingen zullen de levensduur van de roeier verlengen en deze soepel laten werken, en deze roeier is de moeite waard om in goede staat te blijven.

Als we de Concept2 in één woord zouden moeten beschrijven, zou het soepel verlopen.

Prijs: Een steile maar eerlijke prijs

We denken dat het prijskaartje van $ 1.100 voor de Model E een eerlijke prijs is voor de kwaliteit, veelzijdigheid en comfort die het apparaat biedt. Naar onze mening geeft de Model E u thuis een commerciële eenheid, wat het hogere prijskaartje rechtvaardigt.

Het merk biedt een geld-terug-garantie van 30 dagen, evenals een fatsoenlijke garantie: twee jaar voor alle onderdelen, vijf jaar voor frameonderdelen. Voor een extra investering kunt u ook de Concept2 Slide krijgen, die training op het water simuleert voor één roeier of een team van roeiers (u kunt meerdere Model C’s, D’s en Es aansluiten).

Concurrentie: Enkele alternatieven

Xebex Air Rower 2.0: De Xebex Air Rower 2.0 (bekijk bij Get RX’d), is een van een handvol vergelijkbare machines als de Concept2, maar hij kan niet doen wat de Concept2 kan. Met $ 749 is het iets goedkoper dan de Concept2, maar de computermonitor is niet zo mooi en het ontwerp is ook niet zo comfortabel.
WaterRower Club Roeimachine met S4 Monitor:
Deze WaterRower Club Roeimachine (bekijk bij Amazon) kan zijn mannetje staan tegen de Concept2 en is vergelijkbaar geprijsd op $ 1.160. Bovendien is er niet veel dat hem onderscheidt van de Concept2, tenzij je op zoek bent naar een waterroeier en niet naar een luchtroeier. Beide bieden een hoogwaardige constructie, een slim display en instelbare weerstand.


Eindoordeel

Wacht niet – koop het!

De Concept2 Model E Indoor Rower is de investering meer dan waard. Het hoogwaardige apparaat biedt meerdere trainingsopties en een ongeëvenaarde monitor voor effectieve thuisoefeningen.

Specs

 • Productnaam

  Model E Indoor Roeimachine

 • Product merk

  Concept2

 • Prijs

  1.100,00 dollar

 • Gewicht

  63,9 pond.

 • Afmetingen van het product

  96 x 24 inch.

 • Zithoogte

  20 inch

 • Monorail Lengte

  54 inch

 • Materiaal

  Vernikkelde stalen ketting, metaal en kunststof

 • Garantie

  2 jaar voor alle onderdelen, 5 jaar voor frameonderdelen

 • Geld-terug-garantie

  Ja, voor 30 dagen

De veelzijdige, goed gemaakte Concept2 Model E Indoor Rower stelde elk type gebruiker op de proef tijdens onze proef. Hoewel het prijskaartje van $ 1.100 steil is, denken we dat de roeimachine van commerciële kwaliteit het geld zeker waard is.

Noot van de redactie

Concept2 heeft de Model E stopgezet. Vergelijkbare opties zijn de Concept2 RowErg met de keuze uit standaard of lange poten. De RowErg met standaardbenen kost $ 900, terwijl de RowErg met lange benen $ 1.050 kost (bekijk concept2).

De voorgevormde ergonomische stoel maakte de Concept2 comfortabel voor onze rug en achterste kwarten, zelfs tijdens lange ritten (hoewel de spieren in onze armen zouden smeken om te verschillen).

We kijken al jaren naar de Concept2 en laten we je vertellen dat dit toestel niet teleurstelde.

Als we de Concept2 in één woord zouden moeten beschrijven, zou het soepel verlopen.

Dwacht niet – koop het!

De Concept2 Model E Indoor Rower is de investering meer dan waard. Het hoogwaardige apparaat biedt meerdere trainingsopties en een ongeëvenaarde monitor voor effectieve thuisoefeningen.